Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ευριπίδης: Να κάνετε παιδιά από γυναίκες ευγενείς


πᾶσι δ ̓ἀγγέλλω βροτοῖς
ἐσθλῶν ἀπ' ̓ἀνδρῶν εὐγενῆ σπείρειν τέκνα


διακηρύσσω σε όλον τον κόσμο
να κάνετε παιδιά με γυναίκες καταγόμενες από ευγενείς άνδρες

Ευριπίδης, Αντιόπη, fr. 16


Στο απόσπασμα από την χαμένη τραγωδία Αντιόπη, ο Ευριπίδης εκφράζει τις απόψεις της σημασίας της ευγενούς καταγωγής μέσα από τα λόγια του ήρωα...
Αμφίονα. Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει να επιλέγει γυναίκα από καλή γενιά, ώστε οι απόγονοι να προκύψουν οι αντίστοιχοι. Η προτροπή του Ευριπίδη υπογραμμίζει την αξία που έδιναν οι αρχαίοι Έλληνες στην κληρονομικότητα.

Το πρότυπο για τους αρχαίους Έλληνες ήταν να κάνεις παιδιά με γυναίκες ευγενικής καταγωγής, καθώς αυτό θεωρούνταν εχέγγυο δημιουργίας καλών απογόνων, άξιων συνεχιστών της γενιάς.

16 σχόλια:

 1. Ερώτησις:Ο πατέρας του Αδόλφου Χίτλερ ανήκε στον αλπικό ή βαλτικό τύπο;

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e8/Alois_Hitler_in_his_last_years.jpg

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κανέναν από τους δυο. Νορδο-κρομανοειδής ήταν.

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  3. Από την φωτογραφία προκύπτει κυρίως Βαλτικοτητα με μία ελφρυά ΚΜ επίδραση. Νομιάδη καλώς τα δεχθήκαμε...Και λέγαμε θάρθεις δε θάρθεις...

   Διαγραφή
  4. Και εγώ έτσι είπα για Βαλτικό αλλά το έσβησα γιατί δεν ήμουν σίγουρος..
   Επίσης και ο Αδόλφος κυρίως Διναρικός δεν ήταν?

   Διαγραφή
  5. Ο Αδόλφος...Λες και είναι φίλος της...Τα πίνανε μαζί στις παλιοταβέρνες στον Βοτανικό...

   Διαγραφή
  6. Ο Αδολφος είναι τέλεια μίξη Νορδικού και Διναρικού. Τέλεια εννοείται 50-50.

   Διαγραφή
  7. Τέλεια μίξη Νορδικού και Διναρικού με ... Βαλτικό πατέρα; Νόμιζω ότι κάτι δεν πάει καλά με τον συλλογισμό σου.

   Διαγραφή
  8. Απ΄όσο θυμάμαι στην ανάρτηση για τον Χίτλερ τον είχαν ταξινομήσει κυρίως ως Διναρικό και με ελαφρά Νορδική επίδραση.Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος.

   Διαγραφή
  9. Σωστός ανώνυμε.έτσι θυμάμαι και εγώ

   Διαγραφή
  10. Χίτλερ:http://fyletika.blogspot.ch/2013/05/blog-post_15.html

   Όσο για το εάν γίνεται, ναι γίνεται. Το DNA φτάνει 7 γενεές πίσω. Εγώ π.χ. στις 2 πρώτες γενεές δεν έχω βρει κανενα κοινό εμφανισιακά.

   Διαγραφή
  11. Οπότε έκανα λάθος που είπα για ελαφρά νορδική επίδραση...όντως ήταν μισός-μισός νορδικός-διναρικός.

   Διαγραφή
  12. Εμένα ποιο Διναρικός μου κάνει όχι 50-50....όπως λένε και στα σχόλια του 'άρθρου
   ΑΛΛΆ Βάρβαρος για εσένα όχι Αρμένικος ΚΑΙ ιρανικός

   Διαγραφή
  13. Κάνετε διαρκώς το ίδιο σφάλμα κρίνοντας κυρίως από την όψη κάποιου για να τον κατατάξετε. Η φωτογραφία όμως, δείχνει και το προφίλ, δηλαδή το αναλόγως μεγάλο μήκος του κεφαλιού του ανθρώπου αυτού. Το χαρακτηριστικό αυτό, δηλ τάση για μεσοπροσωπία, ή μεσοπροσωπία, αλλά με πολύ μεγάλο μήκος κεφαλιού είναι κοινό χαρακτηριστικό σε όλους τους κρομανοειδείς. Κι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που οι κρομανοειδείς, έχουν μεγαλύτερο ΚΔ από τους λεπτοπρόσωπους συγγενείς τους δολιχοκέφαλους, έχοντας με άλλα λόγια μεσοκεφαλικές τάσεις.
   Από εκεί και πέρα, ο Άλοις Χίτλερ, δείχνει να έχει βαθιά τοποθετημένα μάτια δίχως επικάνθους (χαρακτηριστικό του βαλτικού τύπου). Ξεκάθαρα τετράγωνο πρόσωπο, μεγάλο κι δυνατό πηγούνι, εξογκωμένα υπερόφρυα τόξα κι έντονη τριχοφυία. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, δείχνουν ΚΜ φαινότυπο. Από την άλλη, η μύτη του δεν ήταν τόσο "κοντή" ώστε να αντιστοιχεί σε κάποιο βραχυκέφαλο τύπο (όχι πως αυτό πάλι είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό αλπικών/βαλτικών), καθώς ξεκινά από "ψηλά" παρά την καθίζηση που έχει στην ένωση με τη μύτη (ΚΜ χαρακτηριστικό). Το σχήμα της δεν ήταν κοίλι, αλλά εξαιρετικά ευθύ. Ομοίως και τα χείλη του (όσο φαίνονται) ήταν λεπτά. Αυτά τα δύο, αντιστοιχούν στον δολιχοκέφαλο τύπο της περιοχής, δηλ τον νορδικό.

   Η φωτογραφία που δημοσιεύεται τον αδικεί, καθώς τον δείχνει σε μεγαλύτερη ηλικία και είναι θολή κι ασπρόμαυρη, "κρύβοντας" το μήκος του κεφαλιού και τα πολύ έντονα ΚΜ χαρακτηριστικά. Δείτε και παρακάτω:

   http://4.bp.blogspot.com/-_5HS015bxZ8/TmClAqYnTSI/AAAAAAAADKI/HcyZTa28dcU/s1600/Alois+Hitler+-+Portrait+-+Oil+on+Canvas+-+Occult+History+Third+Reich+-+Peter+Crawford.jpg

   Διαγραφή
  14. νορδικός μα βαλτικη επίδραση ειναι ο πατεραςτου χιτλερ

   Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.