Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Φυλετικός χάρτης της Γερμανίας - Günther



Ο Hans Günther ήταν ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς ανθρωπολόγους. Μελέτησε την ανθρωπολογία της πατρίδας του, δημοσιεύοντας βιβλία, φυλλάδια και επιστημονικά άρθρα. Απότοκο του έργου του ήταν ο παραπάνω χάρτης, στον οποίο δίνεται η κατανομή των φυλετικών τύπων στη Γερμανία. Να σημειώσουμε ότι η κατανομή παρουσιάζεται επί των συνόρων της Γερμανικής Αυτοκρατορίας του Κάιζερ, μαζί με την Αλσατία-Λωρραίνη.

Ο Νορδικός τύπος εντοπίζεται σε ολόκληρη τη χώρα, αν και μάλλον...
είναι λίγο υπερβολική η κατανομή του. Ο Φαιλικός τύπος, που περιλαμβάνει τους Κρομανοειδείς σε διάφορα επίπεδα μίξης με Νορδικούς, εμφανίζεται στα βορεια της χώρας. Διναρικοί υπάρχουν κυρίως στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας. Οι Αλπικοί, των οποίων η κατανομή υποεκτιμάται στον χάρτη, κατοικούν στην κεντρική και νότια Γερμανία, ενώ οι Βαλτικοί στην ανατολική. Λίγοι Μεσογειακοί εντοπίζονται στα δυτικά, σε συνοριακές περιοχές.

Η αντιστοίχιση ως προς την ορολογία είναι η εξής:
Nordic = Νορδικός
Phalic = (Νορδο-)Κρομανοειδής
Dinaric = Διναρικός
Eastern = Αλπικός
East Baltic = Βαλτικός
Western = Μεσογειακός

1 σχόλιο:

  1. "ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΝΟΡΔΙΚΟΥ"?........ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΣΟΥ.......

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ Ο GUNTHER , ΕΙΧΕ ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ ΟΡΘΟΤΑΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΛΛΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΝΟΡΔΙΚΙΣΤΗΣ.....ΕΒΛΕΠΕ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ...........ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ , ΩΣ "ΤΥΠΙΚΑ ΝΟΡΔΙΚΗ"......ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΠΟΥΜΕ?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.