Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο αρχηγός της Επανάστασης του '21 - σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1770-1843) ήταν ο αρχιστράτηγος της Επανάστασης του '21. Γεννήθηκε στο Ραμοβούνι Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Αρκαδία. Το επίθετό του προέρχεται από Ελληνική απόδοση του αρβανίτικου Μπιθεκούρας. Ο πατέρας και δυο θείοι του πέθαναν πολεμώντας στα Ορλωφικά. Ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης γίνεται κλέφτης σε ηλικία μόλις 15 ετών. Περνώντας τα χρόνια, η φήμη του αρχίζει να απλώνεται και οι Τούρκοι τον επικηρύσσουν το 1802. Το 1805 συμμετέχει στις ναυτικές επιχειρήσεις του Ρωσοτουρκικού πολέμου. Το 1806 καταδιώκεται απεινώς από τους Τούρκους και καταφέρνει μετά από μάχες να καταφύγει στα ρωσοκρατούμενα τότε Κύθηρα. Το 1810 πολεμά μαζί με τους Άγγλους εναντίον των Γάλλων στην Ζάκυνθο και παίρνει τον βαθμό του Ταγματάρχη. Το 1818 μυείται στην Φιλική Εταιρία και στις αρχές του 1821 γυρίζει στην Μάνη για να προετοιμάσει την Επανάσταση. Ο Κολοκοτρώνης είναι ήδη 51 ετών και έχει πολεμική εμπειρία πολλών δεκαετιών.

Η Επανάσταση ορίζεται να ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου, όμως ήδη από τις 23 του μήνα οι επαναστάτες καταλαμβάνουν αναίμακτα την Καλαμάτα. Στις 25 του μήνα κηρύσσεται και επίσημα η Επανάσταση και όλοι οι οπλαρχηγοί αναλαμβάνουν δράση. Ο Κολοκοτρώνης πρωταγωνιστεί...
στη νίκη στο Βαλτέτσι, στην Άλωση της Τριπολιτσάς και στην καταστροφή της στρατιάς του Δράμαλη στα Δερβενάκια. Δείχνει τις στρατιωτικές και ηγετικές του ικανότητες και εδραιώνει την Επανάσταση στην Πελοπόννησο. Είναι πλέον ο αρχιστράτηγος της Πελοποννήσου με την αξία του.

Ωστόσο, οι Εβραίοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να εμπλακούν στην Επανάσταση. Έστειλαν τους μασόνους τους, όπως π.χ. Μαυροκορδάτος, Κωλέττης, κτλ να εμπλακούν σε εθνοσυνελεύσεις, για να υφαρπάξουν την πολιτική εξουσία, εκμεταλλευόμενοι ότι ήταν "γραμματιζούμενοι" και υποτίθεται έμπειροι στα πολιτικά πράγματα της Ευρώπης. Δυστυχώς οι αγωνιστές είναι αγράμματοι και πείθονται με τις μεγαλοστομίες των μασόνων, αντί να διοικήσουν οι ίδιοι και να κάνουν "Γκοβέρνο Μιλιτάρε", όπως απειλούσε ο Νικηταράς που έβλεπε τις μηχανορραφίες των πολιτικάντηδων. Οι μασόνοι καταφέρνουν να πάρουν την πολιτική εξουσία στα χέρια τους, παραμερίζοντας τους αγωνιστές, βάζοντας στο παιχνίδι τους ξένους και παίρνοντας δάνεια από εβραϊκές τράπεζες του Λονδίνου, δημιουργώντας έτσι αναταραχή στο εσωτερικό. Αρχίζουν φαινόμενα διαφθοράς και διχασμού και αρχίζει ο εμφύλιος, όπου οι μασόνοι καταφέρνουν και φυλακίζουν τον Κολοκοτρώνη.

Ο Σουλτάνος ανήμπορος να καταστείλει την Επανάσταση, ζητά την βοήθεια της Αιγύπτου και ο Ιμπραήμ αποβιβάζεται στην Πελοπόννησο το 1825. Μπροστά στην προέλαση του Ιμπραήμ, αποφυλακίζουν τον Κολοκοτρώνη, ο οποίος ηγείται και πάλι των επαναστατημένων, ξεκινά κλεφτοπόλεμο και σταθεροποιεί κάπως τα πράγματα μέχρι την ναυμαχία του Ναυαρίνου και την είσοδο του Γαλλικού εκστρατευτικού σώματος, που εκκαθαρίζει την Πελοπόννησο από τους Αιγυπτίους.

Μετά την Επανάσταση, υποστηρίζει ένθερμα τον Καποδίστρια και έπειτα τον Όθωνα. Διαφωνεί με τους μασόνους της Αντιβασιλείας, που διοικούν υπό τον ανήλικο ακόμα Όθωνα και δρουν ανθελληνικά. Εκείνοι βλέποντας την δημοφιλία και τη δύναμη του Κολοκοτρώνη, με τις κλασικές εβραϊκά εμπνευσμένες τακτικές, τον κατηγορούν για εσχάτη προδοσία και καταφέρνουν να τον φυλακίσουν στο Ναύπλιο, με την μασονικά ελεγχόμενη δικαιοσύνη να τον καταδικάζει σε θάνατο. Λαμβάνει χάρη με την ενηλικίωση του Όθωνα και ονομάζεται στρατηγός. Στα τελευταία χρόνια της ζωής του υπαγορεύει τα απομνημονεύματά του και το 1843 πεθαίνει μετά από γλέντι, γράφοντας με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία.

Η ρήση του που πρέπει να μας καθοδηγεί είναι η εξής:
Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης φυλετικά είναι Διναρικός. Είναι βραχυκέφαλος, λεπτοπρόσωπος, λεπτόρρινος με κυρτή μύτη, με σκούρα ελαφρώς κυματιστά μαλλιά, σκούρα μάτια και εν γένει σκληρή φυσιογνωμία. Ως προς τον χαρακτήρα του, είναι τυπικά Διναρικός, καθώς είναι άριστος μαχητής, ικανότατος στον ανταρτοπόλεμο και ανθεκτικός στις στερήσεις, λαφυραγωγεί συστηματικά, δείχνει φανατισμό και αγριότητα. Βωμολοχεί ασύστολα, σύνηθες για αγράμματο Διναρικό. Παρότι ευερέθιστος, καταφέρνει να συγκρατείται για το καλό του αγώνα. Παρότι αγράμματος, φαίνεται καθαρά ότι έχει μάθει κάποια πράγματα από τους Έλληνες δασκάλους που αφυπνίζουν εκείνη την εποχή το υπόδουλο γένος. Μιλά διαρκώς για το Ελληνικό έθνος, δείχνει θαυμασμό για τους αρχαίους, μιλά για πατρίδα και θρησκεία μαζί και γενικά γνωρίζει πολύ καλά και διακηρύσσει ότι μάχεται για το Ελληνικό γένος και την Ορθοδοξία. Δηλαδή, πλην των αγωνιστικών ικανοτήτων του, έχει και σημαντικό θεωρητικό υπόβαθρο που του δίνει πίστη στον αγώνα.

Μερικά πορτραίτα του ειναι τα παρακάτω. Φαίνεται καθαρά η Διναρική φυσιογνωμία του, παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις των απεικονίσεων.






101 σχόλια:

  1. Η πιο ωραία απεικόνιση του Κολοκοτρώνη είναι ένα χαρακτικό (νομίζω του Voutier) που τον δείχνει σε πιο νεαρή ηλικία με το χαρακτηριστικό αρβανίτικο ξύρισμα του κεφαλιού πάνω από το μέτωπο. Η έκφρασή του είναι βίαιη και σκληρή. Αν τύχει και το βρείτε, προσθέστε το.
    Νομίζω πως το 80% των οπλαρχηγών της επανάστασης ανήκει στον παραπάνω φυλετικό τύπο. Διναρικοί με μεσογειακή ή αλπική ή νορδική πρόσμειξη. Πλάκα πλάκα, προσωασιάτης (οι εκπρόσωποι του οποίου πληθαίνουν δραματικά στην Ελλάδα και κυριολεκτικά αλωνίζουν στην πολιτιστική ζωή της χώρας) οπλαρχηγός δεν μου ρχεται στο μυαλό. Γιατί άραγε;
    Τους Μπότσαρη, Ανδρούτσο, Γκούρα και Γιωργάκη Ολύμπιο τι φυλετικούς τύπους τους κάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΎΓΕ ΕΎΓΕ ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΧΊΛΙΑ ΕΎΓΕ !!!

      Διαγραφή
    2. Θώδωρε είσαι και αρβανίτης είσαι και βλάξ . Δεν γνωρίζεις ούτε ιστορία ούτε τους αγώνες των Ελλήνων . Έχεις μια απλοική και συμπλεγματική προσέγγιση της εθνεγερσίας , αλλά δεν είναι του παρόντος αυτό τώρα . Επειδή εγώ μεγάλωσα με την άποψη ότι οι αρβανίτες δεν είναι Ελληνικής καταγωγής αλλά απλώς εξελληνισμένοι κάθε φορά που συναντούσα αρβανίτες τους ρωτούσα για την καταγωγή τους και σε πληροφορώ ότι οι απαντήσεις δεν ήτο ξεκάθαρες .Άλλωστε έχω δεί τους δικούς σου σε αρβανιτοπεριοχές πόσο πολύ στηρίζουν και υποστηρίζουν τους την κοινήν καταγωγήν έχοντες νεοαπικιστές αλβανούς . Στην άνδρο όπου έχω το εξοχικό μου έχω ξεφυλλίσει πολλές φορές βιβλία για τον επικισμό των αλβανών αρβανιτών το 1400 , όπως επίσης και αναλύσεις της γλώσσας τους που σχετίζεται με τα αλβανικά .

      Διαγραφή
    3. Ο γέρος του μόρια ήταν Αρβανίτης

      Διαγραφή
    4. Ο γέρος του μόρια Αρβανίτης φυσικά ναι τι θα ήτανε βλάχος η σλαβομακεδόνας η Πομάκος Βούλγαρος η γύφτος η τούρκος η εβραϊος η Αιγύπτιος Τσαμης τουρκοκρητας όλοι αυτοί έφτιαξαν την νέα Ελλάδα καλημέρα σας

      Διαγραφή
    5. Στην ουσία Αλβανοσ με λίγα λογια

      Διαγραφή
  2. ΕΥΓΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε μας ρε θόδωρε με τους αρβανίτες και την τρέλα σου να τους βγάζεις όλους αρβανίτες . Τα δημοτικά μας τραγούδια λένε πως πολεμούσαμε τον τούρκο και την αρβανιτιά . Εμείς πάντα θαωρούσαμε πως οι αρβανίτες δεν είναι καθαρό Ελληνικό φύλο . Οι 9 στους 10 είναι τόσο τσιγκούνιδες στα όρια του ανέκδοτου και αυτό δεν είναι ελληνικό χαρακτηριστικό .

      Διαγραφή
    2. Δεν αφήνω κανένα ήσυχο γιατί αυτή είναι η αλήθεια!ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ! ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!! Τώρα για τα τραγούδια που λες τα έγραψαν ή άσχετοι (π.χ. προπαγανδιστες του παπαδαριού που ήθελαν όλους τους χριστιανούς ως Έλληνες δλδ ειτε σλαβος ήσουν είτε ρωμιός είτε Αρβανίτης).Είτε σκοπίμως στα πλαίσια της γενικής Ελληνοποίησης τα τραγούδια είτε μεταγλώττίστηκαν και άλλαξαν το περιεχόμενο τους (για περισσότερα στοιχεία θα τα βρείτε στο περιοδικό που εξέδειδε "Η ΜΠΕΣΑ" και έγραφε ο Α.Κόλλιας) και ανάφερε χαρακτηριστικά τραγούδια Σουλιωτών τα οποία σκοπίμως μεταγλωττλίστηκαν σε Ελληνικά και φυσικά υπάρχουν σάτι που αποδεικνύουν του λόγου τω αληθές :http://ellines-albanoi.blogspot.gr/ και όποιος θέλει μπορεί να περιηγηθεί στο εν λόγω σαιτ και να πάρει τις απαντήσεις που θέλει....τώρα για την τσιγκουνιά που λες, μόνο γέλια μου προκαλούν γιατί αφενός δεν ισχύει γιατί οι Αρβανίτες ειναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και ανοιχτόκαρδοι αλλά και χαζό επιχειρήμα αποδείξης φυλετικής διαφορετικότητας!

      Διαγραφή
    3. ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΙΔΕΣ? ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΟ? ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΜΕΧΡΙ Κ ΤΟ ΒΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ. ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ. ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΦΙΛΑΡΑΚΙ.Κ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΔΕ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΤΟΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΙΣΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ ΟΜΩΣ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΤΛΒΕΙΣ! ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΩΡΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ!

      Διαγραφή
    4. Οι αρβανίτες είναι η φυλετική αριστοκρατία της Ελλάδας. Τελεία και παύλα. Διαβάστε Βλαστό για να καταλάβετε.

      Διαγραφή
    5. Σαχλαμάρες ,οι αριστεροί διεθνιστές κάθε φορά που θέλουν να αποεθνοποιήσουν την επανάσταση του 21 λένε ότι αυτήν την έκαναν αρβανίτες ..........δηλαδή μη Έλληνες .

      Διαγραφή
    6. Οι Πελοποννήσιοι Αρβανίτες μόνο τον κώλο τους κοιτάνε και κοιτάγανε.
      Πρέπει να τους κάνουμε μια καλή κλεφτουριά όπως παλιά για να αναγεννηθεί το έθνος..

      Διαγραφή
    7. Σε πηρε ο πονος εσενα.
      Ο μη αρβανιτης γερος του Μωρια ειχε δεξι χερι τον Αρβανιτη Πλαπουτα και ο πατερας του τον Σουλιμοχωριτη Νταρα.

      Αυτοι ξερπαστρεψαν τους Σκιπεταρους και το 1770 και το 1821.
      Η ιστορια γραφτηκε και δεν παραγραφεται

      Διαγραφή
    8. Από το κλασσικό βιβλίο του Μπίρη “Αρβανίτες, Οι Δωριείς του νεώτερου ελληνισμού” ( σελ. 328 ) για αρβανιτόφωνους της Σικελίας με παλαιά καταγωγή από την Πελοπόννησο :

      Ο Πέτρος Καρολίδης … Επεχείρησε , όπως γράφει στην σχετική διατριβή του ( Περιοδικό Ελληνισμός , έτος Ζ 1904 σελ. 176 – 183 ) , να μιλήση ελληνικά σε γηραιάν ελληνίδα της Piana dei Greci ( https://en.wikipedia.org/wiki/Piana_degli_Albanesi In 1941 during Mussolini’s invasion of Greece, the name was changed to Piana degli Albanesi so as to gain the locals support for the fascist regime’s imperialist intentions toward Albania ), εκατάλαβε όμως, ότι εκείνη μόνον αρβανίτικα ήξερε , και το είπε στον Ιταλό ο οποίος του την συνέστησε. Οπότε : “Η αγαθή πρεσβύτις , μόλις ήκουσεν εμού λέγοντος , ότι η γλώσσα αυτής δεν ήτο κυρίως ελληνική , διαμαρτυρομένη, εν αγανακτήσει ανεφώνησε : Io sono propria Greca ( είμαι γνησία Ελληνίς ! )”


      Αλλή περίπτωση….
      Οι Αρβανίτες στη Νάπολη.
      Οι Μοσχολεων και Μιχαηλ Μπούας
      οχι μονο εγράψανε τα ονοματά τους στην ελληνικη εκκλησια της πολης
      αλλα προσθετουν και το
      »νατιονις γκρεακε» δηλαδη ”’εθνικοτις ελληνικη-γραικική” .

      Ο Γαλλος Commines συνομίλησε με τους stradioti
      που είχαν καταφύγει στην Ιταλία
      Aρβανίτες πολλοί εξ αυτών,
      και γράφει για αυτούς
      »Άπαντες ΄Ελληνες στο γένος ,
      αποσπάστηκαν απο τα φρούρια που κατέχουν οι Βενετοί….»
      Για αλλη μια φορά οχι μονο οι Βενετοί αλλα και οι Γάλλοι
      παρα τν αρβανιτοφωνία των stradioti ,
      παραδέχονταν-παρατηρούσανε οτι είχανε ελληνική καταγωγή.

      Διαγραφή
    9. »Η Βενετία εχει πολλά μνημεία .
      Φυσικά, για τους Έλληνες, τα μνημεία που σχετίζονται με την ίδρυση και δραστηριότητα της Ελληνικής κοινότητας (Scuola e Nazione Greca η απλούστερα Scuola dei Greci) .
      Τέτοια μνημεία είναι φυσικά ο Αγιος Γεώργιος των Ελλήνων, αλλά και τα κτήρια που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία της κοινότητας εκείνης το 1494.

      Οι Μπούιοι/Αρβανίτες,που είχανε καταφύγει εκεί από την Πελοπονησσο
      ήταν απ’ τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας εκείνης κι ο πολυπληθέστερος πληθυσμός της, στην αρχή τουλάχιστον.
      Θα βρείς τα ονόματα των Μπούιων/Αρβανιτών ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη αυτής της κοινότητας τον Νοέμβριο του 1494, όπως θα τους βρείς, λίγο αργότερα, να υπογράφουν και την αίτηση για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων.

      Η Ελληνική κοινότητα δεν ήταν όμως η μόνη “εθνική” κοινότητα στην Βενετία. Υπήρχαν κι άλλες “εθνικές’ κοινότητες σ’ εκείνη την πόλη. Σε μικρή λοιπόν απόσταση απ’ τα κτήρια που στέγαζαν την Ελληνική Κοινότητα της Βενετίας βρίσκεται ένα άλλο κτήριο-μνημείο. Είναι το κτήριο που είναι γνωστό με την ονομασία “Scuola di Santa Maria degli Albanesi”. Το κτήριο αυτό στέγαζε τα χρόνια εκείνα την Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας,
      την “εθνική” κοινότητα των Αλβανών της Βενετίας
      οι οποιοι προερχονταν από τους πολεμιστες του Καστριωτη που κατεφυγαν εκει απο τη βορεια Αλβανια.

      Η Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας ήταν αρχαιότερη απ’ την αντίστοιχη Ελληνική, και ιδρύθηκε το 1447.
      Την εποχή κατά την οποία οι πρώτοι Μπούιοι/Αρβανίτες αποβιβάσθηκαν στην Βενετία, στα τέλη του 15ου αιώνα, η Αλβανική Κοινότητα λειτουργούσε ήδη.

      Σε εκείνο τον μακρινό τόπο οι Μπούιοι/Αρβανίτες,
      χωρίς κανέναν καταναγκασμό,
      επέλεξαν, όχι απλά να συνεταχθού
      αλλά και να συνιδρύσουν
      με τους υπόλοιπους Ελληνες
      ηδη από τον 15ο αιωνα ,την ελληνικη κοινότητα
      Και μάλιστα σε ένα τόπο που υπήρχε ήδη η ”’αλβανική κοινότητα”.

      Και ένα πολύ χαρακτηριστικό βίντεο για τις αιτήσεις των Αρβανιτων ,
      Μπουα ,Σπάτα ,Λιόση ,Μαλακάση κλπ
      προς τους Βενετούς,
      που κάνουν λόγο για το ”Γραικικό γενος”” αποστωμωνοντας κάθε πανλαβανιστή.

      https://www.youtube.com/watch?v=_jud5CNyYqE

      Διαγραφή
    10. Εσυ θα πρέπει να πατήσεις στο Wikipedia τι λέξει stratioti στα αγγλικά και θα δεις τι ήταν όλοι αυτοί και επίσης μπωρεις να διαβάσεις Κωνσταντίνο Σαθα θα καταλάβεις τι είναι η πατρίδα μας και πιοι την έφτιαξαν μέχρι τότε κάνε πόλεμο μέχρι έσχατων να απόδειξης ότι σε βολεύει την ιδιοσυγκρασία σου καλημέρα

      Διαγραφή
  3. Να δω πότε θα μάθετε ότι ο Κολοκοτρώνης κατάγεται από το Λιμποβίσι Αρκαδίας (ένα εγκαταλειμμένο σήμερα χωριό) , άσχετα από ότι έτυχε να γεννηθεί στo Ραμαβούνι (και όχι Ραμοβούνι) Μεσσηνίας (που δεν είναι χωριό, αλλά μέρος) . Επίσης να δω πότε οι Αρβανίτες Συνέλληνες θα "ξεκολλήσουν" και θα πάψουν να "διεκδικούν" τον Γέρο ως Αρβανίτη.

    Ίσως και ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα όμως που είναι , έλα που είναι και πολύ μάλιστα και ξέρεις ποιός ήταν κολλητός του δλδ βλάμης? Ο Αλή Φαρμάκη... σου λέει κάτι για ψάξε και για αυτόν στο διαδίκτυο....έτσι από περιέργεια....

      Διαγραφή
    2. Για όσους δεν το γνωρίζουν υπήρξαν κάμποσοι αρβανίτες μουσουλμάνοι (αυτοί που κακώς ονομάζονται Τουρκαλβανοί) που πολέμησαν με την επανάσταση. Όπως επίσης χιλιάδες ορθόδοξοι (β)ρωμιοί, που υπηρετούσαν με τη θέλησή τους συχνότατα τον οθωμανικό στόλο. Για να μην αναφερθούμε ασφαλώς στον εθνοκτονικό ρόλο της ορθόδοξης εκκλησίας (από πατριαρχείο Κωσταντινουπόλεως έως και Αλεξανδρείας) που αφόρισαν την επανάσταση, κυνήγησαν την κλεφτουριά και για τετρακόσια χρόνια (από καταβολής του χυδαίου ραγιά Γεννάδιου Σχολάριου) κήρυτταν τον ραγιαδισμό και την εθελοδουλεία στον πολυχρονεμένο "μας" σουλτάνο.

      Διαγραφή
    3. THEODORIEUS, έπεσες στο λάθος άτομο για να υποδείξεις οτιδήποτε σε σχέση με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον βίο του. Ξέρω ότι ακούγεται υπερβολικό αλλά έτσι είναι. Θα στο αποδείξω αν χρειαστεί.

      Η αδελφοποίηση με τον Φαρμάκη ήταν παρακαταθήκη από τους προγόνους του Γέρου. Πολύ συνηθησμένη κίνηση μεταξύ ανυπόκτακτων Κλεφτών ανεξάρτητα θρησκεύματος και καταγωγής. Κράταγαν τη "μπέσα" μεταξύ τους και ασχολούνταν με τους Οθωμανούς. Ως Αρβανίτης που είσαι, θα πρέπει να ξέρεις πόσο άσπονδο μίσος υπήρχε μεταξύ μεταξύ Χριστιανών Αρβανιτών και Μουσουλμάνων Αρβανιτών. Θα μπορούσα να συνεχίσω με το λεγόμενο ΕλληνοΑλβανικό κράτος που συζητούσαν μεταξύ τους ο Γέρος και ο Φαρμάκης, και να σου υποδείξω τις διαχωριστικές γραμμές. Αλλά δεν θα έχει αποτέλεσμα, το ξέρω. Μια απλή ανάγνωση των Απομνημονευμάτων του Γέρου θα σε βοηθούσε πάντως. Δες τη χρήση της λέξης "Αρβανίτης" που κάνει. Τη χρησιμοποιεί για να περιγράψει Τουρκαλβανούς, αλλά και για να περιγράψει το πως συνεννούνταν στα Αρβανίτικα ο προδότης Νενέκος και η αρβανίτικη φατρία του, με τους Τουρκαρβανίτες του Ιμπραήμ.

      Δεν μπορείς να ζήσεις με το γεγονός ότι ο Γέρος δεν είναι Αρβανίτης; Ολόκληρο Πλαπούτα έχεις να καμαρώνεις, και τόσους άλλους.

      Διαγραφή
    4. Για όσους ξέρουν ελληνική ιστορία, οι πιο τιμημένοι αρβανίτες, ίσως δεν είναι οι Σουλιώτες, αλλά οι λεγόμενοι Ντρέδες από τα σουλιμοχώρια της ορεινής Μεσσηνίας (άνω Δώριο). Αυτοί ήσαν οι μόνοι που στάθηκαν στον Μωριά, όταν τα στρατεύματα του Ιμπραήμ τα είχαν όλα πάρει σβάρνα.
      Επί τη ευκαιρία, αν πάτε στην περιοχή θα δείτε και τι φυλετικούς τύπους έχει. Μελαχρινοί-μαυροτσούκαλοι ούτε για πλάκα δεν υπάρχουν.
      Και το λέω δίχως να είμαι από την περιοχή.
      Αρβανίτης δεν ήταν μόνο ο Πλαπούτας. Αρβανίτες ήσαν οι Κανάρης, Μιαούλης, Μπουμπουλίνα, Γκούρας, Μποτσαραίοι, Σπύρο Μήλιος και πολλοί άλλοι.

      Διαγραφή
    5. O Κανάρης όχι. Οι άλλοι ναι.

      Υπερβολικός για τους Ντρέδες. Σίγουρα έμπειροι πολεμιστές, αλλά όχι σαν τους Σουλιώτες που εκστράτευαν χωρίς έλεος.

      Κατά τα άλλα συμφωνούμε.

      Διαγραφή
    6. Για τους Ντρέδες μιλά ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του. Όμως μιας και μιλάμε για αρβανίτες, και η Χειμάρρα που είχε παρόμοιο καθεστώς αυτονομίας με αυτό της Μάνης, ήταν και είναι αρβανίτικη. Μάλιστα όταν κατέβηκαν οι Χειμαρριώτες να βοηθήσουν τους πολιορκημένους στο Μεσολόγγι, ο Σπύρο Μήλιος δεν ήξερε λέξη ελληνικά και η συνεννόηση έγινε στα αρβανίτικα. Και αυτοί θεωρούνταν πολύ μεγάλοι πολεμιστές, εφάμιλλοι των Σουλιωτών.
      Μπορεί για τον Κανάρη να έχω άδικο, θα το κοιτάξω. Ο Κατσαντώνης ήταν αρβανίτης;

      Διαγραφή
    7. Ο Κατσαντώνης είναι Σαρακατσάνος.

      Διαγραφή
    8. Καθ' ότι περί ηρωικής αρβανιτιάς ο λόγος, βάλτε Πέτρο Βλαστό για τη Φυλή να γουστάρουμε. Είναι ο πατέρας ο ελληνικού φυλετισμού, άτεγκτος αριανιστής, νιτσεικός και αριστοκράτης, το έργο του οποίου πρέπει να αποτελέσει πνευματικό οδηγό για την Ελλάδα του μέλλοντος.
      Τιμή και Δόξα στον Πέτρο Βλαστό!

      Διαγραφή
    9. Ο Γκούρας από που ως που Αρβανίτης?
      Ο Ανδρέας Ανδρούτσος(πατέρας του Οδυσσέα Ανδρούτσου),ναι.

      Διαγραφή
    10. Το ίδιο το όνομά του είναι από τα χαρακτηριστικότερα αρβανίτικα ονόματα. Γκούρα στα αλβανικά σημαίνει πέτρα, βράχος, και συνήθως έτσι ονομάζονται και τα ορεινά χωριά που είναι κοντά σε βραχώδεις κορφές.
      Το Αντ(δ)ρούτσος είναι και αυτός κλασσικό αρβανίτικο, και συναντάται στις παραλλαγές Δρίτσας, Δρούτσας, Ντρούτσας, Ανδρουτσόπουλος κλπ.
      Αν πάρετε τα ονόματα των Ελλήνων αξιωματικών ξηράς και θαλάσσης μέχρι και τους βαλκανικούς πολέμους (κυρίως στις ανώτατες βαθμίδες) θα διαπιστώσετε πως τουλάχιστον το 70% είναι αρβανίτικα ονόματα και κάποια βαυαρικά από τους στρατιωτικούς της οθωνικής περιόδου. Το ελληνικό βασίλειο μέχρι το 1922 διέθετε φυλετική αριστοκρατία, δηλαδή τους απογόνους των αρβανιτών πολεμιστών του 1821. Μαζί με τους Βαυαρούς που συνέχισαν να βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά στην κρατική διοίκηση (δικαστήρια, διπλωματικό σώμα, αρχιτέκτονες) φτιάχτηκε η μαγιά για τη Μεγάλη Ιδέα και τον υπερδιπλασιασμό της Ελλάδας.
      Η αλήθεια μετά το 1922 είναι σε όλους γνωστή και τη ζούμε καθημερινά. Μαμ, κακά και νάνι, μπουρέκια, μπουζούκια, παναγίτσες με χάντρες, απανωτές ταπεινώσεις, πολυλογία και κλάψα. Πλήρης διάλυσης της φυλετικής ιεραρχίας, πλεμπισμός, σουργελοκρατία.

      Διαγραφή
    11. Ο Γκούρας ήταν από την Γκουρίστα Παρνασσίδας,ενδιαφέρον να δεις από που βγαίνει το όνομα αλλά δεν είναι Αρβανιτοχώρι όπως ούτε το Μπιθεκούρας είναι το πραγματικό όνομα του Κολοκοτρώνη.

      Και οι Λιβανιάτες(πατρίδα του Ανδρέα Βερούση κι αρβανιτοχώρι) και το Ανδρούτσος έχουν Ελληνικές ρίζες.

      Αράξτε λίγο τα κυβικά σας.

      Διαγραφή
    12. ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ! ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΓΚΟΥΡΑΣ ΣΤΑ ΑΡΒΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ....Να συνέλθουμε λίγο ...και όσον αφορά το Γκούριστα είναι ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙ τώρα έαν οι κάτοικοι του έχουν ξεχάσει τις ρίζες τους δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην Ελληνική Ιστορία αυτό γινόταν από τα πανάρχαια χρόνια ακόμη και από την εποχή των Πελασγών! Το Ανδρούτσος είναι Αρβανίτικο το πραγματικό όνομα του Ήρωα είναι Οδυσσέας Βερούσης και ήταν έμπιστος του Αλή Πασά ( ο πατέρας του Γεώργιος ήταν ΒΛΑΜΗΣ με τον Αλή Πασά και όταν πέθανε ο Αλή μεγάλωσε τον γιό του δλδ τον Οδυσσέα ως δικό του παιδί = Αρβανίτικες =Πολεμικές συνήθειες)και χρησιμοποιείται η φράση -ουτσος για να δώσει έμφαση και μεγέθυνση όπως και πέος-πεούτσος - πούτσος κ.τ.λ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΑΛΒΑΝΟΙ - ΙΔΙΑ ΦΥΛΗ Ξεκολλάτε...μην βάζετε την προπαγάνδα ανάμεσα σε δύο ομόαιμους λαούς πρέπει να μονιάσουμε εάν θέλουμε μία Μεγάλη Ελλάδα ! ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!

      Διαγραφή
    13. ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΘΑΝΑΣΙΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΩΣ ΒΡΑΧΥΚΕΦΑΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.

      ΕΛΛΑΣ ΣΕΡΒΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
      ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ

      Διαγραφή
    14. Πρέπει να γραφτεί μια φυλετική ιστορία του νεοελληνικού-ρωμέικου λαού. Κατά τη γνώμη μου, ενδόμυχα, δύο ράτσες παλεύουν εδώ και αιώνες στο σώμα της Ελλάδας. Μια άρια ράτσα, που κρατά πίσω κυρίως στους αρβανίτες, αλλά και στους Φράγκους σταυροφόρους, τους Βλάχους και ίσως κάποιους αρχαίους ελληνικούς πληθυσμούς. Αυτοί δοξάζουν τον πόλεμο, την μπέσα, τη σκληρή δουλειά και την αριστοκρατική ευθύνη. Απ' την άλλη, μια οριενταλική-σημιτική, που ζει με το εμπόριο, τη θρησκοληψία, τον αμανέ και τα πολλά λόγια. Η πρώτη Ελλάδα είναι αρρενωπή, η δεύτερη θηλυκή. Αν ο 19ος αιώνας ανήκει στην άρια Ελλάδα, ο 21ος ανήκει προς το παρόν στη σημιτική-οριενταλική και αυτή αποτελεί πλέον την κυρίαρχη έκφραση του ρωμέικου ελληνισμού.
      Ο ατέρμονος πάντως αυτός αγώνας συνεχίζεται και θα ξαναφουντώσει με τα κύματα των μεταναστών. Οι Αλβανοί (και ίσως οι Πολωνοί), αργά ή γρήγορα, θα τονώσουν την άρια Ελλάδα, οι Άραβες, οι Ρωσοπόντιοι και οι Πακιστανοί θα πάνε με την ψυχικά και φυλετικά συγγενή εκδοχή της ρωμιοσύνης. Αυτό πάντα γινόταν, αυτό θα συνεχίζει να γίνεται.
      Υπό την οπτική αυτή, οι Αλβανοί μετανάστες είναι η τελευταία σανίδα σωτηρίας ενός γηρασμένου και παραιτημένου πληθυσμού. Να ελπίσουμε, όπως και τον 13ο και 14ο αιώνα να μπολιάσουν με σφρίγος τον ελληνισμό.
      Συμφωνώ πως τον παραπάνω σχολιαστή, το μίσος που σπέρνουν κάποιοι μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών απλώς ενισχύει την οριενταλική επικράτηση.

      Διαγραφή
    15. Τι σχεση εχουν οι μουσουλμανοι Ασιατες με τη Ρωμηοσυνη; Τι ειναι η Ρωμηοσυνη; Τι ειναι ή τι ηταν η Μεγαλη Ιδεα; Οι Φραγκοι αναμιχθηκαν με τους Βυζαντινους; Υπηρχε βαθυ μισος μεταξυ Φραγκων και Βυζαντινων.
      Διαβασε το οπισθοφυλλο του βιβλιου '''Μια υπονομευμενη ανοιξη'' και θα καταλαβεις(ισως) γιατι οι Ελληνες ασχολουνται με το εμποριο και δεν εχουμε πρωτογενη παραγωγη.
      Εχεις δει πουθενα αμανεδες στην Ελλαδα; Αμανεδες ακουει η αποχαυνωμενη και ομοφυλοφιλη ελληνικη νεολαια; Ο οριενταλισμος την κατατρωει; Μαλλον οχι. Η ελληνικη νεολαια χαρακτηριζεται απο θρησκοληψια; Μαλλον απο αγνωστικισμο και αδιαφορισμο χαρακτηριζεται.
      Γιατι οι αρχαιοι Ελληνες συνετριβησαν στρατιωτικα απο τους Ρωμαιους; Γιατι τουρκεψε το Βυζαντιο; Τι φταιει για την παρακμη των Ελληνων;

      Διαγραφή
    16. Να ενα γνησιο οριενταλικο τραγουδι: https://www.youtube.com/watch?v=hI3rsR-HRl4

      Διαγραφή
    17. Τι πολεμική διάθεση,έχουν ξεχάσει τις ρίζες τους και πούτσες μπλε λες ρε μετανάστη?Οι Αρβανίτες μειονότητα ήταν στην κλεφτουριά.

      Διαγραφή
    18. Προς τον Ανώνυμο 11:15 τι λες ρε βλαμμενε? ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟ 1821! ΗΛΙΘΙΕ Ω ΗΛΙΘΙΕ
      ΑΙΝΤΕ ΜΑΘΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ....

      Διαγραφή
    19. απο πού και ως πού πλειονότητα ρε αστείε; Ένα 10-15 % του Μοριά μιλούσε την αρβανίτικη,ο ίδιος ο Γέρος του Μοριά, το λέει ξεκάθαρα όταν αναφέρεται με τον όρο Αρβανίτες στους Τουρκαλβανούς. Θα άφηνε ενδεχόμενο να θεωρεί και τον εαυτό του Τουρκαλβανό; Επίσης το πραγματικό επίθετο της οικογένειας έιναι Τσεργίνης. Οι πρόγονοι του ήταν βαθμοφόροι στρατιωτικοί των Ενετών. (sergen που προφέρεται σερζίν=> τσεργίνης) Δεν υπάρχει ετυμολογία του Τσεργίνη στα αρβανίτικα μπούφε.Και κάτι ακόμα υπάρχει άσμα αρβανίτικο ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΕΤΕ που αναφέρει τον αλή φαρμάκη και τον Κολοκοτρώνη , και τον Κολοκοτρώνη παρότι είναι στα αλβανικά το άσμα τον αναφέρει ως Κολοκοτρώνη ...στο παραθέτω Γκίθ(ε) μπότα λε τα θον,
      ου(ν) σε γιαπ Κολοκοτρών.
      Γιαμ Αλή Φαρμάκη, ου
      κι εσπιέ γκιάκν(ε) γκερ(ν)τε γλιου .

      εν ολίγοις ο δήθεν «Αλβανός Μπιθγκούρι» αναφέρεται ξεκάθαρα Κολοκοτρών(ης) σε αλβανικό τραγούδι του 1808!


      Διαγραφή
    20. ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΑ ΕΙΠΑΝΕ. ΣΤΟ ΛΙΜΠΟΒΙΤΣΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ. ΚΑΘ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ. ΑΠ ΡΑΜΟΒΟΥΝΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ. ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

      Διαγραφή
    21. ΟΝΤΑΣ ΡΩΜΑΙΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ (ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΟΘΩΜΑΝΟΚΡΑΤΙΑ)
      ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΣΜΟΣ-ΞΕΤΣΟΥΤΣΟΥΝΙΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΥΛΑ
      ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΞΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ-ΥΠΗΡΧΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ=ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ.
      ΚΑΠΟΙΑ ΑΙΜΑΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΑΝ,ΚΑΠΟΙΑ ΟΧΙ (ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ,ΟΧΙ !)
      ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΗΚΑΝ-ΜΕ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ- ΚΑΙ ΑΠΟΣΒΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΦΥΛΗ
      ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΡΩΜΗΟΙ,ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ
      ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΩΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ !
      ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ..ΤΗΓΑΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ,ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ..ΚΟΛΙΤΣΙΔΑ.ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΡΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ(ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ)ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΚΟΨΟΥΝ,ΜΑΚΑΡΙ !=ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ !
      Καλλ

      Διαγραφή
  4. Ας μου εξηγήσει κάποιος ποιος είναι ο Tom Anderson;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλβανοθόδωρε , άιντε τσάσε μας ζάλισες με τους αλβανούς σου , ότι και να πείς το έθνος των Ελλήνων που έκανε κασμοκρατορίες , που ανάδειξε ποιητές επιστήμονες , φιλοσόφους , που έκανε ατέλειωτες επαναστάσεις και εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους , δεν έχει καμία σχέση με τους άρπαγες βλαμμένους καθυστεριμένους αλβανούς όπως εσύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνουμε ρε βλαμενοανώνυμε 11:06? τι να κάνουμε...έτσι είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ ο Κολοκοτρώνης ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ! Τι να κάνουμε εάν δεν σ'αρεσει... ΞΥΔΑΚΙ! Τώρα για ατελείωτες επαναστάσεις και αυτοκρατορίες ΦΥΣΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ είτε ως Ιλλυριοί ( οι Μολοσσοί ήταν Ιλλυρικό φύλο καταγωγή μητέρας Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και δαρδανοί συμμετείχαν στην εκστρατεία του είτε ως Δωριείς που είχαν ως συστατικό τους Ιλλυριούς ή εάν θέλεις διναρικούς (φυσικά τουρκόσπορε όλα αυτά που σου παραθέτω μπορείς να τα δεις και στο παρόν σάιτ που ασχολείται με ανθρωπολογία είτε ως γενναίους πολεμιστές Αρβανίτες που πολεμούσαν αιώνες στον Μεσαίωνα π.χ. Μερκούρη Μπούα ή τον Μεγάλο Γεώργιο Καστριώτη που ταπείνωσε 30 πασάδες και φυσικά δύο σουλτάνους τον Μουράτ και τον γιό του Μωάμεθ τον πορθητή ξέρεις εκείνον που κατέλαβε την Κωνσταντινούπολη...λοιπόν άμα δεν ξέρεις από Ιστορία μάθε πρώτα και μετά μίλα..μην πετάς έτσι την χολή σου ΑΣΧΕΤΕ.....
      .ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΣΕΝΔΟΞΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΕ...

      Διαγραφή
    2. Κολοκοτρώνης ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ!

      ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΛΒΑΝΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ .
      ΔΕΥΤΕΡΟΝ...
      ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΕΡΙΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΩΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΥΣ ΘΑ ΤΟ ΗΞΕΡΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.
      ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.

      Μερκούρη Μπούα

      ΟΙ ΜΠΟΥΙΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗ ΒΕΝΕΤΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΙΔΡΥΣΑΝΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ.
      ΟΠΤΕ ΘΕΣ ΔΕ ΘΕΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ.

      ΚΑΙ

      Διαγραφή
    3. Γιατί δεν το γκουγκλάρις αγόρι μου στα αγγλικά και σφιγκεσε να τους κανείς όλους ότι σε βολεύει
      Μάλλον Αλβανός θα είσαι και ασχολίσε τόσο πολύ μαζί τους μπωρεις να διαβάσεις Κωνσταντίνο σαθα και θα πειστείς γιατο τι ήταν όλου η πατέρες τις νεωτέρας Ελλάς καλημέρα

      Διαγραφή
  6. Ο Κολοκοτρώνης δεν ήτο αλβανός ,γνωρίζω απογόνους του . Όλοι οι ανύπαρκτοι κάφροι γείτονες των θείων Ελλήνων ,δηλ οι αλβανοί , σλαβοσκοπιανοί , βούλγαροι , τούρκοι , οι οποίοι έπραξαν το απόλυτο μηδέν δημιουργούν μύθους αρπαγής της ατέλειωτης και μεγαλιώδους ιστορίας των Ελλήνων . Το αλβανός και αρβανίτης στην Ελλάδα είναι βρισιά . Άιντε στην τρύπα σου αλβανέ θεοδωριούτσο ,που θα βάλεις την Ελληνική κατάληξη ευς ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για διάβασε το παρόν απόσπασμα....
    Αναφέρεται στο ιστορικό γεγονός της προδοσίας των Μανιατών στον Κολοκοτρώνη,όπου καί παρ'ολίγο γλίτωσε.Ο Γέρος κατάφερε να βρεί άσυλο στούς μουσουλμάνους Αρβανίτες τού Λάλα,τούς περίφημους Λαλιώτες.Το Λάλα καί ο αρχηγός των Λαλιωτών Αλή Φαρμάκης αρνήθηκαν να παραδώσουν τον Γέρο στούς Τούρκους πού το είχαν περικυκλώσει καί απαιτούσαν να το ξεπατώσουν αν δεν παραδωθεί ο Κολοκοτώνης.Μετά από σφοδρές μάχες μεταξύ Λαλιωτών καί Τούρκων οί τελευταίοι αποχώρησαν ηττημένοι.
    Οί Λαλιώτες τήρησαν το έθιμο της «Μπέσας»,αφού ο Γέρος καί οί Φαρμάκηδες ήταν «Βλάμηδες» δηλ. αδέλφια από προπάππου,όπου καί το έθιμο μεταβιβάζονταν από γεννιά σε γεννιά.
    Όλα γράφονται στα απομνημονεύματα τού Θ.Κολοκοτρώνη ή Τσεργκίνη-όπου καί το πραγματικό του όνομα.Όπως καί οί προσπάθειες των Κολοκοτρώνη-Φαρμάκη γιά δημιουργία ανεξάρτητου Ελληνο-Αλβανικού κράτους στην Πελοπόννησο,με μουσουλμάνους καί χριστιανούς Έλληνες καί Αλβανούς.
    «Μπότα λέ τα θόν
    ου(ν) σε γιάπ Κολοκοτρών
    Γιάμ Αλή Φαρμάκη,ου
    κι εσπιέ γκιάκν(ε) γκέρ(ν)τε γλιού»
    Όλος ο κόσμος να το πεί,εγώ δεν δίνω τον Κολοκοτρώνη.
    Είμαι ο Αλή Φαρμάκης καί όπου πηγαίνω,φτάνει το αίμα ως το γόνατο.

    (Ό Γέρων Κολοκοτρώνης,τ.Β' Έν Αθήναις,Βιβλιοθήκη της Εστίας,1889)
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΑΠΑΤΖΗ...ΓΙΑΥΤΟ ΚΛΑΣΕ ΜΟΥ ΤΟΝ Π.....ΟΥΤΣΟ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΛΑΜΗΣ ΘΑ ΠΕΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΤΟΣ,ΟΧΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ !
      ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΕΞΗ ΤΟΠΟΣ.ΑΕΙ ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ !!
      Καλλ

      Διαγραφή
  8. Καταρχάς το ιστολόγιο σβήνει σχόλια και δεν έχω καμία διάθεση να γράφω και να μην φτάνουν εκεί 'οπου στοχεύουν . Εν καιρώ θα δούμε .......πραγματικά είχα έντονη τάση εμμετού και έκανα πολύ προσπάθεια για να διαβάσω αυτά τα ρυπαροβαρβαρικά σου αλβανικά .Ότι και να πείς οι θείοι Έλληνες και η θεική τους γλώσσα δεν έχουν σχέση με τα ρυπαρά σου αλβανικά ....μπλιάαααχ . Η επανάσταση του 21 έχει τις ρίζες της αιώνες πρίν , στους αγώνες εκατομμυρίων Ελλήνων όπως μας αφηγήται η δημοτική επική ποίηση του 1600 και του 1700 οι οποίες κατέληγαν σε αιματοχυσία και χιλιάδες αποκεφαλισμούς. Την εθνεγερσία την εμπνεύστηκαν και την οργάνωσαν οι Έλληνες άρχοντες , μεγαλέμποροι και πρίγκιπες του εξωτερικού που σαν γνήσιοι Έλληνες δεν λογάριασαν την καλοβολεμένη τους ζωή και μπήκαν στην περιπέτεια της απελευθέρωσης του γένους μας . Οι μεγαλέμποροι ζωσημάτοι , οι πρίγκιπες υψηλάντες , η οικογένεια των καποδίστρια οι κοραίδες , ο ιερός λόχος των 400 νέων φητητών των ευρωπαικών πανεπηστημίων , οι λόγιοι Έλληνες που με τον αγώνα τους δημιούργησαν το μεγάλο φιλλελληνικό κίνημα το οποίο και χρήματα καί πολεμιστές υπέρ Ελλήνων έδωσε . Χωρίς το φιλελληνικό κίνημα το οποίο επηρέασε τις κυβερνήσεις να μας σταθούν όπως στην καθοριστική ναυμαχία της σαλαμίνας όλος αυτός ο μοναδικός αγώνας των υπέροχων Ελλήνων θα είχε χαθεί . Ο κολοκτρώνης στην πνύκα αλβανέ , όταν μίλησε στους νέους μας τους είπε ανάμεσα στα άλλα για τους ένδοξους προγόνους μας τους Έλληνες από τους οποίους και εμείς καταγόμεθα όπως είπε , οι οποίοι μιλούσαν στο σημείο εκείνο , δεν τους μίλησε για τα κατορθώματα των ανύπαρκτων αλβανών .

    ΥΓ παραμύθια κυκλοφορούν πολλά ..... μερικά είναι όμορφα , άλλα προκαλούν εμετό . Κανένας πραγματικός Έλληνας δεν καταδέχεται να βάζει αυτές τις ρυπαρές αλβανικές λέξεις στο στόμα του ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΓΙΑ...ΛΟΓΙΑ....ΛΟΓΙΑ .....Κάθεσαι και μου λες ένα κάρο μπούρδες ενώ για το εν λόγω άρθρο που λέει ξεκάθαρα την Αλβανική - Διναρική καταγωγή του Κολοκοτρώνη δεν λές τίποτα αλλά σας μυξοπαρθένα μου λες για τους μεγαλέμπορους ζωσιμάδες και άλλες μεγαλομπούρδες και ότι είναι ρυπάρες οι αλβανικές λέξεις....ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.....δλδ Μ....ΛΑΚΙΕΣ
      Εγώ προτού καταιγιστικά μπορώ να σου αποδείξω την Αλβανική καταγωγή σχεδόν όλων των Ηρώων του 1821 δλδ αυτών που απελευθέρωσαν την Ελλάδα και κρατούσαν όπλα και όχι τευτέρια σαν του εμπορούς που μου αναφέρεσαι σου λέω ένα απλό πράγμα ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ!!!
      Υ.Γ.Ο Κολοκοτρώνης μιλούσε για τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό ( και να ξερεις ότι φυλετικά οι Αλβανοί έχουν σχέση με το μεγαλείο αυτού του πολιτισμού ) για το λόγο ότι σιχαινόταν το Βυζάντιο....ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ...ΑΣΧΕΤΕ....Με την ευκαιρία επειδή οι μέρες είναι Εορταστικές πάω να χορέψω ένα τσάμικο σαν και αυτό που χόρευαν οι Τσάμηδες στα βουνά!Φαντάζομαι ξέρεις τι είναι τσάμικο?....χαχα....χαχα


      Διαγραφή
    2. επειδη καποιοι ειρωνες εθνικιστες της Σκιπεριας μιλησανε για το τσαμικο....

      Τσαμικος στα ελληνικα η »’βαλε ε μπουρας»’ στα σκιπεταρικα , για να μην αφηνουμε κανενα παραπονεμενο ….
      γνωριζεις μηπως ο τσαμικος χορος σε ποιες περιοχες της Αλβανιας χορευεται;;;
      Επειδη ειναι σιγουρο οτι δεν ξερεις θα σου απαντησω εγω που τυχαινει να το ξερω..
      Καταρχην χορευοτανε απο τους 28.000 τουρκοτσαμηδες προ του 1913 κατοικουντες το ημισι και κατι παραπανω της Θεσπρωτιας-Τσαμουριας ….
      αλλωστε αυτοι ηταν αποδεδειγμενα [ ως και σημερα μαλιστα ] διγλωσσοι ενω φοραγανε και φουστανελες, ειχανε αναμεικτα εθιμα σκιπεταρικα και ελληνικα [χοροι και μουσικη σε αρκετα μεγαλο βαθμο μοιαζανε με τα ελληνικα ] αλλα και αλβανικα [γκιακ δηλαδη βεντετα ] αλλα και κανα τουρκικο που και που λογω εξισλαμισμου [ ραμαζανι ] … τσαμικο δεν θα χορευανε;;;;
      Παμε εντος της Σκιπερια.
      Καταρχην απο περιχωρα του Ελμπασανι και πανω παλι δεν παρατηρειτε αυτος ο χορος
      αρα η πλειοψηφεια των Σκιπεταρων περα απο φουστανελα δεν χορευει ουτε τον »τσαμικο»….
      νοτιως του Ελμπασανι φοριετε στις περισσοτερες των περιοχων οχι ομως σε ολες….
      ΣΤΙΣ νοτιες περιοχες [ συνορευομενες με τον ελληνισμο ολως τυχαιως ] φοριετε κυριως
      α] στα 8 μετα τα συνορα τουρκοτσαμια χωρια [ κονιςπολη γιανναρι παντελεημων βερβα σελεγκαρι κλπ ]
      β] στις μετα τα συνορα αλβανικες σε πολυ μεγαλο βαθμο περιοχες κολονιας ερσεκας , στα βορεια της Πρεμετης , στα περιχωρα Τεπελενιου , και μετα σε μεγαλο βαθμο απο τους Αλβανους της Κορυτσας – Ντεβολ ποταμου μεχρι το Πογραδετσι στο βορα
      Λιγοτερο παρατηρειται στη Λαμπερια και τη Μαλακαστρα [ οπως ακομα λιγοτερο και η φουστανελα ]και μαλιστα αρκετα διαφορετικο σε σχεση με το γνωστο ελληνικο τσαμικο.
      Δηλαδη με λιγα λογια χορευεται απο τη μειοψηφεια των Σκιπεταρων των Δυτικων Βαλκανιων.

      Με λιγα λογια σε περιοχες ακριβως πανω απο την σημερινη βορειο Ηπειρο η αλλιως εντος του νοτιου τμηματος [αμεσα συνορευομενου με τον ελληνισμο] της »’Νεας Ηπειρου» των Ρωμαιων.
      δηλαδη σε μια περιοχη που 2000 χρονια τωρα ειχε πολιτισμικα εξελληνιστει [ασχετως καταγωης των κατοικων]
      ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ....
      ΑΝ ΚΑΤΙ ΧΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 75 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ''ΕΛΛΗΝΙΚΟ''
      ….
      ΑΝ ΠΑΛΙ ΧΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟ ΤΟ 25 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΣΚΙΠΕΤΑΡΩΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΟ
      ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ … ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
      ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
      Ο ΑΛΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ Ο » ΣΥΡΤΟΣ»’ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
      Ο χορός μνημονεύεται στην Επιγραφή του Επαμεινώνδα (στα μέσα του 1ου αι. μ.Χ.), που βρέθηκε στη Βοιωτία και αναφέρει: «Τας δε πατρίους πομπάς μεγάλας και την των συρτών πάτριον όρχησιν θεοσεβώς επετέλεσεν», δηλαδή «με θεοσέβεια τέλεσε τις μεγάλες εθνικές πομπές και την εθνική όρχηση του συρτού».

      Διαγραφή
    3. ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ......

      Εγώ προτού καταιγιστικά μπορώ να σου αποδείξω την Αλβανική καταγωγή σχεδόν όλων των Ηρώων του 1821 δλδ αυτών που απελευθέρωσαν την Ελλάδα και κρατούσαν όπλα
      ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ '''ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ'''
      ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ....
      ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΛΩΦΙΚΑ.
      ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ
      ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
      ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΟΝ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
      ΑΥΤΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ.
      ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΜΑΣΤΕ....

      Υ.Γ.Ο Κολοκοτρώνης μιλούσε για τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό ( και να ξερεις ότι φυλετικά οι Αλβανοί έχουν σχέση με το μεγαλείο αυτού του πολιτισμού )
      ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΕ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΝΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ [ ΑΡΧΑΙΑ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ] ΕΜΕΝΑ ΤΡΥΠΑ ΜΟΥ ΤΗ ΜΥΤΗ....


      για το λόγο ότι σιχαινόταν το Βυζάντιο....
      ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ....
      ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ,
      ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ
      ΤΙΜΟΥΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.....


      σαν και αυτό που χόρευαν οι Τσάμηδες στα βουνά!
      ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ Η ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ .

      Διαγραφή
    4. ΟΙ ΤΟΣΟ ΗΡΩΪΚΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΡΕ ΦΙΛΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟ;;ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΝΤΑΛΚΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;ΓΙΑΤΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΗΡΩΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ;;ΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ !!
      Καλλ

      Διαγραφή
    5. Νέο έλληνα του φραπέ ρατσιστακο που χωρίς να έχεις ανοίξει βιβλίο έχεις και απόψη
      Και ξέρεις πιο είναι το γέλιο ότι αν περάσεις τα σύνορα τις Ελλάδας και πας προς την Δύση και τον πολιτισμένο κόσμο όλοι το ξέρουν πιος έφτιαξε την νέα Ελλάδα όποτε η συζήτησης μετάξι μας είναι ανέφελες η ιστορία γράφτηκε

      Διαγραφή
  9. αναιρεση παραμυθιων...καταρχην κακο δεν ειναι να ειναι κανεις αρβανιτης-ελληνας διγλωσσος....αλλα οταν καποιος τους βγαζει ολους αρβανιτες και στη συνεχεια ταυτιζει καποιος αρβανιτες και αλβανους καλο ειναι να ξεχωρισουμε ποιος ειναι ποιος, γιατι κατι δεν παει καλα .....
    ουτε η μανα ουτε οι υποψηφιοι-πιθανοι πατεραδες του καραισκακη ηταν κανενας αρβανιτης...ουτε καποιος ιστορικος της εποχης ειπε - εγραψε κατι τετοιο για τον καραισκακη...ο μονος που το αναφερε αυτο περι αρβανιτη καραισκακη ηταν ο μπιθηκωτσης....και δεν νομιζω να ηταν ιστορικος μελετητης....δευτερον τα αρβανιτικα του καραισκακη ηταν αυτα που εμαθε στην αυλη του αλη πασα...και ηταν αυτα που μιλησε με τον κιουταχη στην αθηνα....την γλωσσα στην οποια μπορουσανε να συννενοηθουν..η γλωσσα της τουρκικης διοικησης σιγουρα για 50 χρονια πριν το 1821 αφου ο ελλαδικος χορος [ ηπειρος ρουμελη μοριας κυριως] ειχανε γεμισει αλβανους πασαδες μπεηδες φρουρους κλπ....αυτο δεν κανει ουτε τον καραισκακη ουτε τον κιουταχη αρβανιτες...ρουμελιωτης ο μεν ανατολιτης τουρκος ο δε....επισης το οτι ο κολοκοτρωνης σιχαινοτανε το βυζαντιο δειχνει οτι δεν τα ξερεις καλα τα πραγματα...ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ- Εμείς, καπετάν Άμιλτον, ποτέ συμβιβασμόν δεν εκάναμεν με τους Τούρκους. Άλλους έκοψε, άλλους εσκλάβωσε με το σπαθί και άλλοι, καθώς εμείς, εζήσαμεν ελεύθεροι από γενεά εις γενεά. Ο βασιλεύς μας εσκοτώθη, καμμία συνθήκη δεν έκαμε. Η φρουρά του είχε παντοτινόν πόλεμον με τους Τούρκους και δύο φρούρια ήταν πάντοτε ανυπόταχτα». «Και ποια είναι η βασιλική φρουρά του, ποια είναι τα φρούρια;» ρώτησε ο Ναύαρχος. «Η φρουρά του βασιλέως μας είναι οι λεγόμενοι κλέφται, τα φρούρια η Μάνη και το Σούλι και τα βουνά».
    Η Μάνη και το Σούλι!
    ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΥΝΘΗΚΗ....οι ελληνες της εποχης εξισου σεβονταν το παρελθον δεν ηταν επιλεκτικοι....
    επισης λες οτι το γκουρας στα αρβανιτικα σημαινει πετρα...μονο που τη λεξη την εχουν και οι σλαβοι..απο κει την πηρανε και οι αλβανοι...το αναποδο λιγο δυσκολο να συνεβη....tserna gkora ειναι το μαυροβουνιο στα σλαβικα πχ....
    επισης λές οτι οποιος εχει αρβανιτικο επωνυμο αποκλειεται να μην ειναι αρβανιτης....οχι παντα....περα απο το γκουρα....και ο καρατασος τσαμς αγωνιστης του 1821 ηταν βερος μακεδονας απο χωρια μη αρβανιτοφωνα ...το ''τσαμης'' οποιος διαβασει ιστορια θα δει οτι ηταν παρατσουκλι λογω της λεβεντικης κορμοστασιας του....και του εμεινε ως επωνυμι..αρα τα επυνυμα δεν δειχνουν απαραιτητα καταγωγη.... επισης μιλας για ιδια φυλη...ρε φυλε εδω δεν ειναι ιδια φυλη γκεκηδες και τοσκηδες [ο ραμα και ο μπερισα το παραδεχθηκανε τωρα τελευταια σε διαμαχη για τις περιουσιες στη παραλικη λαμπερια και ο μπερισα τον κατηγορησε για φυλετικο ρατσισμο εναντιων των βορειων αλβανων αφου ο ραμα αναφερθηκε στους γκεκ ως ''αυτη η φυλη που δεν εχει δει ποτε το ιονιο''']...θα ειμαστε εμεις με τους αλβανους;;;;....οσο για τη γκουριτσα που λες οτι ειναι αρβανιτοχωρι αλλα '''το ξεχασαν'' τι να σου πω;;;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλήθεια μετά το 1922 είναι σε όλους γνωστή και τη ζούμε καθημερινά. Μαμ, κακά και νάνι, μπουρέκια, μπουζούκια, παναγίτσες με χάντρες, απανωτές ταπεινώσεις, πολυλογία και κλάψα. Πλήρης διάλυσης της φυλετικής ιεραρχίας, πλεμπισμός, σουργελοκρατία.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΠΟΛΥ ΚΛΑΨΑ ΓΡΑΨΑΜΕ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940...ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ''''ΦΙΛΟΣ''''...ΟΥΣΤ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΑΛΒΑΝΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙ '''ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ'' ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ...Η ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ''ΑΛΒΑΝΙΚΗ''' ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ '''ΣΚΟΝΤΡΙΑΝΗΣ'' ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ...ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΚΟΔΡΑ ΦΟΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΤΕ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΤΟΠΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ...ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΦΙΛΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΑΙΤ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΦΟΡΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΦΟΥΣΤΑΝΝΕΛΑ ...ΑΡΑ ΦΟΡΟΥΣΑΝΕ '''ΚΑΠΟΤΕ'' ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ..ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ....''''ΑΛΒΑΝΙΚΗ''''...
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ... ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΡΑΠΕMΠΟΥΝ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟΣΚΗΔΩΝ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ [ ΑΚΟΜΑ ΔΙΜΠΡΑ Η ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ] Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΣΤΗ ΣΚΟΔΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΡΕΘΗΚΕ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΣΚΟΝΤΡΙΑΝΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ...ΜΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΣΗΧΘΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΚΟΝΤΡΑ ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ...ΣΗΜΕΡΑ [ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ] ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ skodra ΑΦΟΥ ΦΟΡΙΟΥΝΤΕ ΟΙ ΝΤΟΠΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΛΜΠΑΣΑΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ....ΑΡΑ [ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ] ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΟΣΚ ΑΛΒΑΝΟΙ [ ΟΙ ΤΟΣΚ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΤΣΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ] ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΦΟΡΙΕΤΕ ΑΦΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ...ΝΕ ΛΙΓ ΛΟΓΙΑ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΦΟΡΟΥΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΟΥ 30 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ.....ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ''ΠΗΡΑΜΕ [ΤΗΝ ''''ΚΛΕΨΑΜΕ''' ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ] ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ.....ΑΜΑ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 20 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ [ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΚΗΔΩΝ ] ΠΟΥ ΤΗ ΦΟΡΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ...ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΦΟΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΩΡΙΑ ΝΟΤΙΑ ΩΣ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ [ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ] ....ΑΡΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.......ΑΦΟΥ ΤΗ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΣΤΕΡΙΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟ [ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΤΟΣΚΗΔΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, .... ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΙ [ ΛΙΓΟΙ ] ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΡΑ ΣΤΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΥΝΟΡΑ...ΑΡΑ ΟΣΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ... ΟΣΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ [ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΜΠΑΣΑΝΙ ΠΟΥΘΕΝΑ]....ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ... ΤΟ 7Ο ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΕ ΤΗ ΦΟΡΟΥΣΕ...ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΚΗΔΩΝ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ..... ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΟΥΤΕ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΩΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ....ΤΕΛΟΣ...ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΠΗΓΕΣ ΗΜΙΜΑΘΩΝ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ '''ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΠΟΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ'''...ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ [ΑΚΥΡΕΣ] ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ...ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ '''ΠΗΓΕΣ'' ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΑΙΤ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΑΟΣ ΑΥΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για να χαρακτηριστεί κατι ως ''αλβανικο'' πρεπει ειτε να φορειετε από την πλειοψηφεια των αλβανων ειτε να το φορανε οι περισσοτερες αλβανικες φυλες ειτε απλα να φοριετε σε ολη την γεωγραφικη εκταση της αλβανοφωνιας στα βαλκανια [ η σε αρκετα μεγαλο μερος αυτης ] ...πραγμα που δεν συμβαινει για αυτο τα παραμυθια περι γκεκηδψν που καποτε φορουσανε φουστανελα....όμως φουστανελα δεν φορουν [αποδεδειγμανα] οι γκεκηδες αλβανοι που κατοικουν στο μεγαλυτερο μερος της κεντρικης αλλα και στη βορεια αλβανια όπως και το κοσσοβο , το τετοβο [ αλβανοι των σκοπιων] και το μαυροβουνιο..και αυτοι αποτελουν τα δυο τριτα του συνολου των αλβανων τοσο πληθησμιακα οσο και ως γεωγραφικη εξαπλωση...συνεπως φουστανελα φορανε μονον οι τοσκηδες αλβανοι που αποτελουν το ένα τριτο του συνολου των αλβανων...αλλα και αυτοι ακομα δεν τη φορανε ολοι...αφου στη τοσκερια [ χωρα-κατοικια των τοσκηδων αλβανων ] σε μεγαλο μερος των πεδινων - δυτικων περιοχων [μαλακαστρα,μουζακιγε] αλλα και μεγαλο μερος της ορεινης Λιαμπουριας [στη δυτικο και βορειο τμημα κυριως ] δεν φοριεται από τους Τοσκηδες Αλβανούς η φουστανελα...αντίθετα την φορανε στις ορεινες περιοχες της ανατολοκης-κεντρικης και νοτιας τοσκεριας όπως στο τομορ ,οστραβιτσα [ βουνα] σκραπαρι κλπ δηλαδη στις περιοχες ανατολικα του Μπερατιου-τεπελενιου σε καποιο βαθμο και νοτιοτερα σε περιοχες που γειτνιαζουν αμεσα με τον ελληνισμο της βορειου ηπειρου όπως λιτζουρια πρεμετη και κορυτσα...επισης και οι αλβανοι τσαμηδες που κατοικούσανε εντος της ιστορικης ηπειρου [νομος θεσπρωτιας ] φορούσανε φουστανελα..γενικοτερα φουστανελα φοραει μια καθολου μεγαλη ,μειοψηφεια του συνολου των Αλβανων [ το πολύ το 20- 25 τα εκατο των Αλβανων ] ...αρα δεν μπορει να χαρακτηριστεί αλβανικη ..μαλλον ειναι ενδυμα των ορεινων κυριως περιοχων του ελληνικου - ελληνιστικου κοσμου και των αμεσα γειτονικων αυτου περιοχων ..
    επισης περι φουστανελας και αρχαιων ελληνικων χιτονων ...ως γνωστον εχουμε εμφανιση πεντακαθαρη φουστανελας ηδη από τον δωδεκατο αιωνα σε αγγειο στην Κορινθο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως για οσους παρουσιαζουν την αλβανικη προπαγανδα ως κατι καινοφανες ..

      α]Η φουστανελα στην Αλβανια φοριετε απο μια μειοψηφεια των Αλβανων ,και μαλιστα γεωγραφικα αυτοι
      ειναι μαζεμενοι πανω απο τη ''βορεια Ηπειρο'' [ ενα μεγαλο μερος των Τοσκηδων τη φοραει δηλαδη .

      β]Οι Αλβανοι εχουν εθνικη φορεσια [ ακριβως ετσι την ονομαζουν και οι ιδιοι ,κοστουμ κομπεταρ δηλαδη ]και αυτη η ενδυμασια δεν ειναι ασφαλως η φουστανελα .
      Αρα το οποιος πηρε απο ποιον ειναι προφανες .

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα πρέπει να σε βάλουμε Αλβανόλογο στο πανεπιστήμιο εσένα
      Άντε σοβαρέψου άνοιξε κανένα βιβλίο νέο έλληνα του φραπέ α σορρυ έμαθες και φρεντο

      Διαγραφή
  13. ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.....Η πιο ωραία απεικόνιση του Κολοκοτρώνη είναι ένα χαρακτικό (νομίζω του Voutier) που τον δείχνει σε πιο νεαρή ηλικία με το χαρακτηριστικό αρβανίτικο ξύρισμα του κεφαλιού πάνω από το μέτωπο. Η έκφρασή του είναι βίαιη και σκληρή.....ΣΥΝΥΘΕΙΑ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΑΡΒΑΝΙΤΚΗ Η ΡΩΜΕΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΚΗ...ΑΠΟ ΚΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΤΗΣΑΜΕ....ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΟΘΕΤΗΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΩΛΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ...
    ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ .....Κάποιοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι οι Σουλιότες δεν είναι Τσάμηδες αλλά Γκέγκηδες Αλβανοί, προερχόμενοι από την Δίβρη (Dibër) της κεντρικής Αλβανίας...Οι Σουλιότες ξύριζαν τους κροτάφους τους, που είναι συνήθεια γκέγκικη και φορούσαν τη γνωστή μας φουστανέλλα που είναι το συνηθισμένο φόρεμα στην κεντρική Αλβανία
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ...ΠΡΩΤΟΝ Η ΝΤΙΜΠΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΒΟΡΕΙΑ [ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ] ...ΚΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΑΥΤΗΣ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΚΑΝ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΚΕΚΑΣ [ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΕΝ ΤΗ ΦΟΡΟΥΣΑ ] ....ΚΑΙ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ..ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ...Η ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ Η ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ...ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΓΚΕΚΙΚΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΚΙΚΑ .. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΡΟΤΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΥΡΙΖΑΝ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ...ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΞΥΡΙΖΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΔΙΑΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ [ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ] ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1944 ΤΟ 70 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΙΧΕ ΟΜΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ''ΤΟΥΤΑΧΙΡΙ ΜΕΤΟ'' ΤΖΕΛΛΙΛΙ ΤΑΡΕ'' ''ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΤΕΠΕΛΕΝΛΗ'' ''ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗ''ΜΟΥΣΤΑΗ ΠΑΣΑ ΤΗΣ ΣΚΟΝΤΡΑ''' ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ '''ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ'''' ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ 1821....ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΑΠΙ ΧΟΤΖΑ ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ [ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ] ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ....ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ [ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΒΑΝΟ ΠΑΛΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ]....ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ '''ΑΛΒΑΝΟ-ΙΛΛΥΡΙΟ'' ΠΥΡΡΟ [ ΠΑΡΟΤΙ ΩΣ ΟΝΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ ΠΥΡΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕ ΣΤΟΝ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΝΕΟΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ '''ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ=ΚΡΥΦΟΙΛΛΥΡΙΟΙ''''] , ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΟΥΛΑΝ [ ΕΚ ΤΩΝ ΤΑΥΛΑΝΤΙΩΝ ΙΛΛΥΡΙΩΝ ] ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΛΛΙΡ [ΕΚ ΤΟΥ ΙΛΛΥΡΙΟς ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ '''ΟΝΟΜΑ''' ΑΡΜΠΕΝ [ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ]...ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ [ ΑΦΕΡΝΤΙΤΑ ] [ ΩΣ ΑΡΧΑΙΟ ΙΛΛΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΟΤΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΙ...ΑΛΒΑΝΟΙΚΑΙ ΟΧΙΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ....ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΙΟΠΟΙΟΥΝΤΕ [ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΩΣ ΙΛΛΥΡΙΚΑ-ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ]...ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΙΜΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΠΟΙΟΙ ΚΑΚΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ [ ΒΛΕΠΕ ΣΚΟΠΙΑ] ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ....ΒΛΕΠΕ ΟΜΗΡΟΣ=ΟΜΕΡ ΑΡΧΑΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΕΡΙ ΙΛΛΥΡΙΩΝ-ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΥΡΡΟ...ΑΡΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ.. ΕΔΩ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΕΤΣΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΦΩΝΑΖΑΝΕ ΣΤΟΝ ΙΛΛΥΡΙΟ ΠΥΡΡΟ [ ΘΕΡΕ ΜΩΡΕ ΠΥΛΕ-ΠΥΡΕ] ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΜΩΡΕ ΠΥΡΕ [ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ] ...ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ[ ΕΚ ΤΟΥΣ ΘΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΠΥΛΗ] ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΝ ΕΤΣΙ POLY ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ[ KAI OXI ILLYRIOY] ΠΥΡΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ [ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΣΙΓΟΥΡΑ] ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ '''ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΩΝ'''-ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ...
    ''''ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝΕ ΓΡΑΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ,ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ'''ΚΛΠ ΚΛΠ.....Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΘΝΑΙ ΑΥΤΗ....ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΒΛΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΠΕΚΤΑΣΗΔΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ...ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ....
    μια βασικη αιτια του ''δυστροπου''χαρακτηρα και του ανθελληνισμου των τουρκοτσαμηδων ηταν οτι ηταν φανατικοι ισλαμιστες.....ο περαιβος πριν 150 χρονια κανοντας μια περιγραφη των αλβανικων φυλων τους χαρακτηριζει θρησκους....κατι που δεν κανει για τις αλλες αλβανικες φυλες τις οποιες περιγραφει....και ο αραβαντινος την εποχη εκεινη αναφερει '''' '''των τσαμηδων εν γενει ο φανατισμος στον ισλαμισμο υπαρχει βαθυτατος''''''''.....
    δυο ακομα περιστατικα που καταδυκνυουν τον φανατικο ισλαμισμο τους-αντιχριατιανισμο τους [ που εξηγει την συνολικη συμπεριφορα τους τοσο κατα την τουρκοκρατια οσο και κατα την καταχη 1941-44 εναντιων των ελληνων συντοπιτων τους.....
    Ο Ιερός Ναός Κοίμησης της Θεοτόκου, η γνωστή σε όλους μας Παναγία στην Κένταλη,
    (συνοικισμός του Μαργαριτίου), κτίστηκε το 1825, έξω απο τον οικισμό του Μαργαριτίου
    διότι οι εξισλαμιθέντες τουρκοτσιάμηδες δεν επέτρεπαν μέσα στα όρια της κοινότητας αυτής
    χριστιανικό ναό. ..
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΩΤΕΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ 1821 -ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ [ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 1941-44] ....
    ΝΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.....
    Ο Άγιος Βασίλειος χτίστηκε αμέσως μετά την απελευθέρωση το έτος 1913 και είναι ο ενοριακός
    ναός του Μαργαριτίου, υπάγεται στην Μητρόπολη της Παραμυθιάς. Το 1930, οι μουσουλμάνοι
    κάτοικοι του Μαργαριτίου, παρότι ζούσαν σε τμήμα της ελληνικής επικρατεις,ειχανε εμπλακει με τον αλβανικο εθνικισμο εχοντας τις πλατες της Φασιστικης Ιταλιας...
    Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι μουσουλμάνοι στο έπακρο και είχαν επιδοθεί σε σημαντικές
    αξιόποινες πράξεις κατά του ελληνικού κράτους και των συμπολιτών τους χριστιανών με διάφορες
    προκλητικές ενέργιες. Μια από αυτές ήταν να κάψουν τον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου. Το 1937
    οι χριστανοί Μαργαριτιώτες ξαναέφτιαξαν τον ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου
    οι Μαργαριτιώτες.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΕΙΤΕ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΑΩΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΟΥΣ
    ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΩΝ Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ- ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΜΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ....ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ...ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. επισης στην εθνικιστικη αλβανια μαθαινουν περι '''αδικης μοιρασιας των συνορων του 1913''που εκοψαν σε ''κομματια την '''σκιπερια αυτοχθονου χιστορικε'' μεγαλη αλβανια'' κλπκλπ...καταρχην δυστυχως τα συνορα δεν διαμορφωνοντε με βαση τα δικαια των λαων...αλλα πρωτιστως με βαση τα συμφεροντα των μεγαλων δυναμεων και τους σχεδιασμους τους για το μελλον της περιοχης εκεινης ....
    ετσι και οι αλβανοι μεινανε πιστοι στην πυλη .... και στα σημερινα εδαφη της αλβανιας [τμηματα των οθωμανων τα χρονια εκεινα] επετεθησαν οι στρατοι τριων κρατων ..μαυροβουνιοι σερβοι και ελληνες...ετσι οι μαυροβουνιοι κατελαβαν τη σκοντρε [πολη της βορειας αλβανιας ] οχι φυσικα γιατι ηταν μαυροβουνικη αλλα γιατι νοιαζονταν για το κοντινο στην πολη λιμανι [πολιτικοι οι λογοι και στην περιπτωση αυτη] ...επισης οι σερβοι κατελαβαν οχι μονο το [αλβανικο κατα το ημιση τα χρονια εκεινα σε αντιθεση με σημερα που ειναι τελειως αλβανικο] κοσοβο αλλα εφτασαν ως την κεντρικη αλβανια [αλβανικη και αυτη η περιοχη και οχι σερβικη ]ενω ο ελληνικος στρατος μπηκε στην ελληνικη βορεια ηπειρο και εφτασε και ως το τεπελενι [αλβανικη η περιοχη απο τα περιχωρα του τεπελενιου και πανω]....παιξανε και χασανε οι εθνικιστες της αλβανιας...παρολα αυτα δεν υπηρξε καποια αδικια οπως την εννουν...
    αφου οι μεγαλες δυναμεις υποχρεωσανε τοσο τους μαυροβουνιους να αποχωρησουν απο την σκοντρε οσο και τους σερβουσ να αποσηρθουν απο την κεντρικη και δυτικα αλβανια και να παραμεινουν απο το κοσοβο και πανω [ παροτι σε αρκετο μερος του κοσοβου οι αλβανοι υπερτερουσανε και αυτο ηταν η μοναδικη αδικια εναντιων των αλβανων στο διακανονισμο των συνορων] ..αφου στα νοτια αναγκασανε τον ελληνικο στρατο να αποχωρησει απο τα εδαφη που ειχε απελευθερωσει [η καταλαβει] ,παροτι και ο ντοπιος πλυθησμος ηταν σε πολυ μεγαλο ποσοστο ελληνικης συνειδησεως και αρκετα μεγαλο ποσοστο ελληνικης γλωσσας...και παροτι οι βορειοηπειρωτες πηρανε τα οπλα και μετα απο τρειμηνες μαχες με τους αλβανους εθνικιστες κρατησανε ελευθερα τα εδαφη τους και σχηματισανε την αυτονομη πολιτεια της βορειου ηπειρου [ημιαυτονομια εντος αλβανιας] η οποια αναγνωριστηκε απο τις μεγαλες δυναμεις αλλα και απο το αλβανικο κρατος....αρα το αλβανικο κρατος αδικηθηκε στο θεμα κοσοβου [ αφου ενα μερος του σημερινου κοσοβου θα ηταν δικαιο να δινοτανε απο τοτε στην αλβανια ] και ευνοηθηκε στο νοτο αφου τα συνορα του πηγαν πιο νοτια απο οτι εδειξε η εκβαση των βαλκανικων πολεμων και [το σημαντικοτερο απο ολα] η επιθυμια των ντοπιων κατοικων [ για την πλειοψηφεια παντα μιλαμε] ... αρα τα περι αδικης μοιρασιας συνορων ας τα αφησουν...η θα λενε ολη την αληθεια η τιποτα...γιατι η μιση αληθεια και σε αυτη τη περιπτωση ειναι χειροτερη απο το ψεμα.....οσο για τα δυο τριτα του νομου θεσπρωτιας που κατοικουνταν απο διγλωσσους τουρκοτσαμηδες...αυτοι ειχανε κυριως συνειδηση τσεπης και μετα αλβανικη ελληνικη η τουρκικη τα χρονια εκεινα ....αφου πρωτα πολεμησανε εναντιων του ελληνικου στρατου το 1913 [γιατι θεωρουσανε συμφερον να παραμεινουν υπο οθωμανικη διοικηση ,λογικο αφου ηταν οθωμανοι] και χασανε τελικα και περασε η περιοχη τους υπο ελληνικη διοικηση υστερα στειλανε την παρακτω επιστολη ...
    Μια φράση από το Υπόμνημα που υπέβαλαν οι Τσάμηδες της Θεσπρωτίας στην Διεθνή Επιτροπή Ελέγχου στις 6/11/1913 είναι ενδεικτική:
    «Θα συμπολεμήσουμε με τα αδέρφια μας τους Χριστιανούς, μέχρις εσχάτων, για ν’αποκρούσομε το ζυγό του αλβανικού κράτους και να διατηρήσουμε την ελευθεριά μας στην αγκαλιά της μητέρας μας Ελλάδας…».
    ΑΦΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝΕ λανθασμενα ΟΤΙ ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ....ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΑΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ......

    ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ! ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΓΚΟΥΡΑΣ ΣΤΑ ΑΡΒΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ....Να συνέλθουμε λίγο ...και όσον αφορά το Γκούριστα είναι ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙ τώρα έαν οι κάτοικοι του έχουν ξεχάσει τις ρίζες τους δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΛΕΞΗ ΓΚΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΙΚΗ..ΔΕΥΤΕΡΟΝ Η ΓΚΟΥΡΙΤΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙ ΟΥΤΕ ΗΤΑΝ...ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Με βάση τους ιστορικούς η πιο αντιπροσωπευτική απεικόνιση του Κολοκοτρώνη είναι αυτό το σκίτσο του Olivier Voutier
    https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjxgvfv4MrLAhWFAJoKHSZDA68QjRwIBw&url=http%3A%2F%2Fanihneftes.blogspot.com%2F2013%2F06%2Fblog-post.html&psig=AFQjCNGtMK39Xz821ZfmkAgu4WdTyHzjMA&ust=1458408416669843

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. THEODORIEUS27 Μαρτίου 2015 - 7:32 μ.μ.
    Έλα όμως που είναι , έλα που είναι και πολύ μάλιστα και ξέρεις ποιός ήταν κολλητός του δλδ βλάμης? Ο Αλή Φαρμάκη... σου λέει κάτι για ψάξε και για αυτόν στο διαδίκτυο....έτσι από περιέργεια....

    AΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΙΠΕΡΙΑΣ...ΑΣΕ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ....ΒΛΗΜΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ....ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ...ΑΝΤΕ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ..ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ..ΠΕΡΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΛΕΕΙ , ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΕΟΦΟΤΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ . ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΒΕΛΗ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΥΜΑΧΟΙ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΛΑΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΜΠΑΡΔΟΥΝΟΧΩΡΙΤΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΙΓΩΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ....ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΕΝΑ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ '''ΔΙΓΛΩΣΣΟ''Η ''ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ'' ΚΡΑΤΟΣ..ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΓΛΩΣΣΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ...ΒΕΒΙΑ ΜΕΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΓΥΡΙΖΑΝΕ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟΤΕΡΟ ΑΦΟΥ ΔΙΩΧΝΑΝΕ ΤΟΝ ΒΕΛΗ ΠΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟ...ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΛΕΧΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΟΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ '''ΑΛΒΑΝΟΥ'' ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΤΗΚΕ....ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕς ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΑΡΑΕΙΣΤΕ ''ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΙ'''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ελληνική Επανάσταση
    Ας το πιασουμε λιγο επιστημονικα
    Στο 19ο αιωνα θεωρειτε εξεγερση στο 20 το αιωνα Ελληνικη επανασταση.Ειστε σε θεση να διακρινετε Επανασταση με εξεγερση ;
    - Ηταν Ελληνικη , η Ελλαδικη διοτι μονο οι Αρβανιτες το εκαναν με σκοπο την Ελευθερια και μονο και οχι αλλους σκοπους .
    - Η εκφραση επανασταση χρειαζεται ιδεολογια...Ποιος απο τους αρβανιτες του 21 ειχε σχολειο;
    - Η φραση αυτη χρησιμοποιηθηκε πρωτα απο Μαρξ και Ενγκελς...Τωρα βγαινουν οι Ελληνες ως δημιουργοι της εκφράσεις επανασταση(rrevolution) πριν του Μαρξ και Ενγκελς.
    Ειναι ψεμα που οι Αλβανοι οπως ο Κολοκοτρωνης ,μουσουλμανος Αλη Φαρμακις ηθελαν να φτιάξουν Ελληνικο κιολας Κρατος αντι Ελλαδικο ,πριν των νεων Ελληνων. Ακόμη και αν κατανοήσουμε τον Ελληνισμό με την Ορθοδοξία,και το Ελληνικο κρατος το αντιμετωπισουμε σαν θρησκευτικο κρατος,οπως η Σερβια,Τουρκια ,Βουλγαρια παλι δεν στεκεται , διότι ο Αλι ηταν Μουσουλμανος . Σιγουροτητα αυτοι πολεμησαν για Αλβανο – Αρβανιτικο κρατος που συνέπεσε με την Αρβανιτικη πλειοψηφία....
    Γιατί φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης;
    Η αλήθεια είναι ότι οραματιζόταν τη δημιουργία ενιαίου κράτους μεταξύ Αλβανων κι Αρβανιτών με σημαία το σταυρό και την ημισέληνο.
    "Αυτά τα ολίγα απ’ όσα μπόρεσα να προλάβω σήμερα να γράψω συμβουλευόμενος τα βιβλία μου, υπάρχουν βέβαια πολλά άλλα, μα ο χρόνος και η διάθεση με περιορίζει και γι αυτό διάλεξα τα πιο χαρακτηριστικά. Επιφυλάσσομαι για το αν θα γράψω κι άλλα…"
    «[…]Η σημαία μας, από το ένα μέρος το φεγγάρι και από το άλλο το Σταυρό[…]» (Θ.Κολοκοτρώνης, Απομνημονεύματα, σ.91). Το σχέδιο του Θ.Κολοκοτρώνη δεν πραγματοποιήθηκε διότι οι Άγγλοι κατέλαβαν την Ζάκυνθο, έδιωξαν τους Γάλλους, συνέλαβαν 400 Αρβανίτες και άρχισαν να στρατολογούν άλλους για να υπηρετήσουν τον δικό τους τον στρατό. Ο Κολοκοτρώνης γράφει: «το σχέδιο εχάλασε με την παρρησία (εννοεί παρουσία) των Άγγλων»
    Αρβανιτικα
    Γκίθ(ë) μπότα λε τα θονë,
    ου σε γιαπ Κολοκοτρώνë.
    Γιαμ Αλή Φαρμάκη, ου
    κι ε σσπιέ γκιάκν(ë) γκερ ντë γγιου

    Δηλαδή:

    Όλος ο κόσμος να το πει, εγώ δεν δίνω τον Κολοκοτρώνη.
    Είμαι ο Αλή Φαρμάκης και όπου πηγαίνω, φτάνει το αίμα ως το γόνατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΙΠΕΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΥΓΧΥΣΗ...ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ
      Γιατί φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης;
      Η αλήθεια είναι ότι οραματιζόταν τη δημιουργία ενιαίου κράτους μεταξύ Αλβανων κι Αρβανιτών με σημαία το σταυρό και την ημισέληνο.
      ΡΕ ''ΠΑΡΑΜΥΘΑ'' ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΟΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΗΓΗ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ;;;...Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ;; Ο ΦΩΤΑΚΟΣ Ο ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΠΩΣ;;;..ΠΟΙΟΣ ΒΡΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ;;;
      Σιγουροτητα αυτοι πολεμησαν για Αλβανο – Αρβανιτικο κρατος που συνέπεσε με την Αρβανιτικη πλειοψηφία
      ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΑΑΑΑ..ΒΕΒΑΙΑΑΑ..ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ 100 ΤΑ 100
      ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ [ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ] ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΜΕΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ...ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

      ΝΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ''ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ'' Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΙΠΕΡΙΑΣ Ε ΜΑΔ

      Τὸ σχέδιον ἦτον ὅτι ὅλα τὰ κάστρα τῆς Μεσσηνίας, τῆς Πάτρας, τῆς Μονεμβασίας, ἅμα ἐβγοῦμε, νὰ κηρυχθοῦν ὑπὲρ ἡμῶν. Καὶ ἦλθαν ὅλοι οἱ Τοῦρκοι καὶ Ρωμαῖοι οἱ σημαντικοὶ καὶ ὁμίλησαν εἰς τὴν Ζάκυνθο, νὰ κάμομε μιὰ κυβέρνηση, συνθεμένη ἀπὸ 12 Τούρκους καὶ 12 Ἕλληνας νὰ κυβερνοῦν τὸν λαόν. Οἱ Τοῦρκοι ἐπίσης νὰ καταδικάζονται καθὼς οἱ Ἕλληνες. Ἡ σημαία μας, ἀπὸ τὸ ἕνα μέρος τὸ φεγγάρι καὶ ἀπὸ τὸ ἄλλο τὸ Σταυρό, καὶ τὸ σχέδιό μας ἦτον, ἅμα ἐπατούσαμε τὸν Μορέα νὰ κάμομε ἀναφορὲς εἰς τὸν Σουλτάνο καὶ νὰ τοῦ λέγομεν, ὅτι: ἡμεῖς δὲν ἀποστατήσαμεν ἐναντίον σου, πλὴν ἐναντίον τοῦ τυράννου τοῦ Βελῆ πασᾶ, καὶ ὁ Δονζελὸτ ἠκούετο μὲ τὸν Σεμπαστιάνη, πρέσβην εἰς τὴν Κωνσταντινούπολιν, ὥστε νὰ ἐμποδίσουν τὸν Σουλτάνο διὰ κάθε κίνημα. Ὁ μυστικὸς μου σκοπός, ἀφοῦ ἐμβαίναμε καὶ ἐπιάναμε ὅλα τὰ φρούρια, τότε τὸ ἐκάμναμε ἐθνικότερο καὶ ἐχαλούσαμε τοὺς Τούρκους. Αἱ περιστάσεις ἤθελαν μὲ ὁδηγήσει τί ἔμελλα νὰ κάμω. Εἰς τὸ σχέδιόν μας ἦτον ὅτι, ἂν μᾶς κάμει χρεία νὰ ἐβγάνομε ἕως 15.000 Ἑπτανησίους.

      ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΝΑ ΥΠΟΝΟΕΙΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ


      Διαγραφή
    2. ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΝΙΚΑΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
      ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ '''ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ''' ΠΡΟ ΤΟΥ 1913 ΗΠΕΙΡΟΥ .
      ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΕΒΕΖΑ , ΙΩΑΝΝΙΝΑ , ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ …. »»’ΛΑΛΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ »»
      ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ ΑΜΙΓΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΛΗΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ [ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΑ] ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ , ΕΠΥΛΙΔΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ .

      ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΞ ΧΩΡΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ- ΝΟΤΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ »ΛΑΛΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ » .
      ΑΡΑ ΔΙΓΛΩΣΣΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ-ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ »ΕΜΠΟΡΙΟΥ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΣΦΑΛΩΣ , Η ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΑΝΕ ΑΘΡΟΑ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ .
      ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ- ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ »»ΛΑΛΟΥΝΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ»’..
      ΤΟ »ΚΥΡΙΩΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΛΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ [ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ] ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ , Ο ΒΟΛΝΚΑΜΦ , Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΦΡΑΖΟΝΑΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ …. ΓΙΑΤΙ ΟΙ [ΕΞΑΡΧΗΣ ΛΟΓΩ ΜΕΙΚΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ] ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΗΤΡΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΩΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ .
      ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
      , ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΙΝΔΟΥ.

      ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ …
      .
      ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑ Η ΟΤΙ »»ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΤΗΚΑΝΕ »’ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ….»’ΑΛΒΑΝΙΚΗ»’

      ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ..
      ΑΛΛΑ ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ , ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΤΟ , ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ …..
      ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ , ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΟ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΣΤΑΣ ΛΙΓΟ ΔΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΠΩΓΩΝΙ ] Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ …


      ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ [ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΟΡΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ
      ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΛΛΙΑ [ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ] ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ … ΤΙΣ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ.

      EΤΣΙ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΟΥΣ

      Διαγραφή
    3. ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΠΕΛΕΝΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΤΑΜΩΝ ΔΡΥΝΟΥ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΩΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΤΟΣΚ
      ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΣΤΗ ΤΟΣΚΕΡΙΑ [ Η ΟΠΟΙΑ ΑΡΧΙΖΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΑΩΟΥ , ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΙΝΟΥ ]
      ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΡΙΖΑΣ , ΖΑΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΝΤΖΟΥΡΙΑΣ .
      ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΓΕΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΖΑΠΠΑΣ [ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΖΑΠΠΕΙΟ ] Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟ 1914 Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΡΙΖΕΙ Ο ΣΑΛΙ ΜΠΕΡΙΣΑ ΩΣ »’ΑΧΡΕΙΟ»’ ΣΥΜΜΟΡΙΤΗ.
      ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ 1940 ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΝΩ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝΕ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΜΑΒΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ , ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΒΟΡΕΙΟΕΙΠΗΡΩΤΕΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝΕ ΣΤΟΑ ΕΑΜ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.
      ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΞΙΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
      ΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥΣ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ
      ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΚ [ΓΙΑΝΝΑΚ ,ΧΡΙΣΤΑΚ ,ΒΑΣΙΛΑΚ ] ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ -ΑΚΗΣ
      ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΕ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ »’ΧΟΡΜΟΒΙΤΑΙ» ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΟΜΟΝΥΜΟΥ [ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ- ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΟΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΗ ΠΑΣΑ] ΚΩΜΟΠΟΛΕΩΣ .
      ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΛΑΓΟΥΜΤΖΗ ΝΤΑΛΑΡΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΣΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ .
      ΜΕΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ-ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΩΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ
      ΔΟΞΑΤΕΣ ,ΚΕΣΤΟΡΑΤΕΣ ,ΣΤΕΓΟΠΟΥΛΟΙ , ΚΡΙΝΑ , ΤΡΑΝΟΣΙΣΤΑ , ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ,
      ΚΑΡΓΙΑΝΗ ΚΛΠ ΚΛΠ.
      ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ 1914 ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.
      ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ 1913.
      Στις 16 Ιουνίου 1913, οι αντιπρόσωποι των «τμημάτων Ρίζης και Ζαγοριάς» έστειλαν ένα υπόμνημα προς τις Μεγάλες Δυνάμεις. Χρησιμοποιούν ιστορικά, γεωγραφικά και εθνολογικά επιχειρήματα για να τεθούν τα σύνορα «της Ελληνικής Ηπείρου και της Αυτονόμου Αλβανίας, της οποίας σχεδιάζεται η δημιουργία».
      Μεταξύ άλλων αναφέρονται και στο φαινόμενο της διγλωσσίας (που με το καθεστώς του Τζάτζη μεταβλήθη σε αποκλειστική αλβανογλωσσία): «Η στενότης των σχέσεων μετά των Αλβανών εισήγαγε την χρήσιν εκτός της Ελληνικής και της Αλβανικής γλώσσης … το εξαγώμενον εκ της χρήσεων της αλβανικής γλώσσης εις τα βόρεια της Ηπείρου καταπίπτει προ της πραγματικότητος της Εθνικής συνειδήσεως των χριστιανών».
      Για το ζήτημα της διαφοροποίησης τους από τους Αλβανούς είναι
      ξεκάθαροι: «Ζητούντες να ωφεληθώσιν εις βάρος άλλων, αντετάχθησαν απ” εναντίας πάση δυνάμει συμπράττοντες μετά των Τούρκων και ανθιστάμενοι μετ” ιδιτέρας ορμής εις τον απελευθερωτικόν αγώνα της Ελλάδος εν Ηπείρω. Οι Αλβανοί δυστυχώς είναι εκείνοι, οι οποίοι μετέβαλον τα Ελληνικά χωριά εις σωρούς τάφρας και παρεξετράπησαν εις τας φρικωδεστέρας ωμότητας κατά των κατοίκων της
      Ηπείρου».
      Παρακάτω, προχωρούν στην έκδοση ψηφίσματος μέσω του οποίου ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να εξοπλίσει και να εκπαιδεύσει όλους τους άνδρες από 20 – 40 ετών και μάλιστα τα χωριά τους θα αναλάβουν όλα τα έξοδα. Οι αντιπρόσωποι αυτών των περιοχών εξέλεξαν πενταμελή επιτροπή
      για να τηλεγραφήσει τις αποφάσεις τους στον Ελευθέριο Βενιζέλο:
      1. Ντίλιος Κ. Βασίλειος, εκ Λαμπόβου
      2. Χαρίτος Πέτρος, εκ Νίβανης
      3. Χατζηβασιλείου Θωμάς, εκ Μικράς Τσέτας Λαμπόβου
      4. Μαρκόπουλος Θεοδώσιος, εκ Λέκλης
      5. Γιάσσου Αναστάσιος, εκ Σέπερης
      ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ [ΤΟΤΕ] ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

      Διαγραφή
  21. και το αστειο ειναι οτι ο αλη φαρμακης και ο κολοκοτρωνης στραφηκανε εναντιων των ΑΛΒΑΝΩΝ του Βελη πασα και οχι των Τουρκων της Πελοπονησου
    Βεβαια αυτο δεν συμφερει το παραμυθι περι αλβανου [ για τους πολυ εξαλους ανθελληνες ] η απλα φιοαλαβανου [ για τους πιο cool ] κολοκοτρωνη
    Τι να κανουμε ρε παιδια;;;
    Τα γεγονοτα αυτα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ
    Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΝΙΚΑΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
    ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ '''ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ''' ΠΡΟ ΤΟΥ 1913 ΗΠΕΙΡΟΥ .
    ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΕΒΕΖΑ , ΙΩΑΝΝΙΝΑ , ΚΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΠΩΓΩΝΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ …. »»’ΛΑΛΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΛΗΝΙΚΗ »»
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ ΑΜΙΓΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΛΗΝ ΒΕΒΑΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ [ ΠΡΕΒΕΖΑ, ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΚΑΙ ΚΟΝΙΤΣΑ] ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ , ΕΠΥΛΙΔΕΣ, ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ .

    ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΟ ΣΟΥΛΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΞ ΧΩΡΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΧΕΡΟΝΤΑ- ΝΟΤΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ »ΛΑΛΟΥΝΤΩΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ » .
    ΑΡΑ ΔΙΓΛΩΣΣΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ-ΒΟΡΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ »ΕΜΠΟΡΙΟΥ» ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΣΦΑΛΩΣ , Η ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΕΞΕΛΛΗΝΙΖΑΝΕ ΑΘΡΟΑ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ .
    ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ- ΤΑ ΔΥΟ ΤΡΙΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ »»ΛΑΛΟΥΝΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ»’..
    ΤΟ »ΚΥΡΙΩΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ EKΤΟΣ ΤΗΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡΙΚΗΣ ΛΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ [ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ] ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ , Ο ΒΟΛΝΚΑΜΦ , Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΦΡΑΖΟΝΑΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ …. ΓΙΑΤΙ ΟΙ [ΕΞΑΡΧΗΣ ΛΟΓΩ ΜΕΙΚΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ] ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΖΟΜΕΝΟΙ ΟΛΟΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΠΕΛΕΓΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΗΤΡΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΩΣ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ .
    ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΥΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    , ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΠΙΝΔΟΥ.

    ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ …

    ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑ Η ΟΤΙ »»ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΤΗΚΑΝΕ »’ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ….»’ΑΛΒΑΝΙΚΗ»’

    ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ..
    ΑΛΛΑ ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ , ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΤΟ , ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ …..
    ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ , ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΕΛΒΙΝΟ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΦΤΑΝΟΣΤΑΣ ΛΙΓΟ ΔΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΠΩΓΩΝΙ ] Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ …

    ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΑΠΟ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ [ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΟΡΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ
    ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΛΛΙΑ [ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ] ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΩΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΕΣ … ΤΙΣ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σου Θοδωρε δυναμίτη!! Πολύ HOJZAPEDIA διαβαζεις,με τα Διναρικα σου κλπ Λες και οι Σλαυοι δεν ειναι Διναρικοι οι Βουλγαροι επισης.Ακου τωρα..Η Φαρα του Κολοκοτρωνη ειναι Τσεργηνιδες απο το Αρκουδορεμα,Πολυ πιθανό Bενετσιανικο Φραγκικο ( Old French sergent, serjant)Τωρα αμα θες να μάθης ποσο λάτρευε το Κολοκοτρωνεικο τους Αλβανους διαβασε τα απομνημονεύματα του Γερου
    «Όταν τους επολέμησεν ο πατέρας μου, οι Αλβανοί του έλεγαν: - Κολοκοτρώνη, δεν κάμεις νισάφι; Και τους λέγει ο πατέρας μου; Τι νισάφι να σας κάμω, όπου ήλθετε και εχαλάσατε την Πατρίδα μου, μας επήρατε σκλάβους και μας εκάμετε τόσα κακά; Τα κεφάλια των Αλβανών έφτιασαν πύργο εις Τριπολιτσά»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ένα ακομα πολύ σημαντικο στοιχειο που δειχνει την ελληνικη εθνικη συνειδηση που οφείλεται στην ελληνικη τους καταγωγη.

    οι Αλβανοι-Σκιπεταροι λενε και λεγανε - χαρακτηριζουν τα »ρωμεικα» ως »’γραικιστ»’
    δηλαδή γραικικα ,
    δηλαδη γλωσσα των Γραικων .
    Δηλαδη ταυτιζαν αυτή τη γλωσσα με ένα άλλο εθνος ,
    αυτό που την μιλουσε ,
    δηλαδή το ελληνικο .
    Το λεγανε γιατι οι ιδιοι δεν αισθανονταν [ γιατι δεν ηταν ] Γραικοι .

    Αντίθετα οι αρβανιτες τα »ρωμεικα» τα λεγανε-χαρακτηριζανε ως »σκληριστ» δηλαδή '''σκληριτικα'''
    Δεν δωσανε δηλαδή στη γλωσσα αυτή [τα γραικικα-ρωμεικα ] μια ονομασια που να προσδιοριζει ότι ειναι γλωσσα »’αλλοεθνων» όπως κανουνε ως σημερα οι Αλβανοι .
    Γιατι δε θεωρούσανε ότι ηταν γλωσσα »αλλοεθνων»’ .
    Όπως ακριβως εμεις ονομάζουμε τη βορεια ελληνικη διαλεκτος ως ''χωριατικα''' ακριβως γιατι δεν θεωρούμε ότι τη μιλανε αλλοεθνεις [ αλλιως θα τα λεγαμε σερβικα η γυφτικα που πραγματι είναι άλλες γλωσσες και μιλιουντε από ''αλλογενείς'' γι αυτό και τις ονομάσαμε ετσι ] .

    Η ελληνικη τους εθνικη συνειδηση [ακριβως γιατι εχουν καταγωγή ελληνικη ] φαινεται και από το παρακατω διστοιχο....


    ελεγε ένα παλιο ποιημα των περιχωρων αττικης.


    τρε παπορε σκουαν ε βανε
    νε Σταμπολ νε βεντ τανε

    δηλαδή
    - τρια παπόρια πανε και ερχοντε
    στη Πολη στα δικα μας μερη

    Αραγε για ποιο λογο οι
    υποτιθέμενοι »’αλβανοι ορθοδοξοι»’ αποκαλουσαν την Πολη ως
    »»βεντ τανε»» δηλαδή »»τοπο δικο μας»’;;;

    Ηταν ποτε η Πολη …»αλβανικη»
    Η μηπως …Ιλλυρικη'''’

    Τιποτα από τα δυο .Ουτε κατοικούνταν ουτε καν διοικούνταν ποτε από Σκιπεταρους .

    Ελληνικη και μονο ηταν για πολλες 100αδες χρονια πριν το 1955 οπου αφελληνιστηκε πλήρως .
    Και την Πολη , ως »τοπος μας» την αποκαλουσαν ετσι από ολους τους λαους της περιοχης μονο οι Ελληνες .
    Για αυτό την αποκαλουσαν ετσι και οι αρβανιτες .
    Γιατι ηταν Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ
    Η Βενετία εχει πολλά μνημεία τα οποία έχουν μεγάλη ιστορική αξία για πολλά έθνη. Φυσικά, για τους Έλληνες, τα μνημεία που σχετίζονται με την ίδρυση και δραστηριότητα της Ελληνικής κοινότητας (Scuola e Nazione Greca η απλούστερα Scuola dei Greci) έχουν πολύ μεγάλη αξία . Τέτοια μνημεία είναι φυσικά ο Αγιος Γεώργιος των Ελλήνων, αλλά και τα κτήρια που σχετίζονται με την ίδρυση και λειτουργία της κοινότητας εκείνης το 1494.

    Οι Μπούιοι/Αρβανίτες ήταν απ’ τα ιδρυτικά μέλη της κοινότητας εκείνης κι ο πολυπληθέστερος πληθυσμός της, στην αρχή τουλάχιστον. Θα βρείς τα ονόματα των Μπούιων/Αρβανιτών ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη αυτής της κοινότητας τον Νοέμβριο του 1494, όπως θα τους βρείς, λίγο αργότερα, να υπογράφουν και την αίτηση για την ανέγερση του Ναού του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων.

    Η Ελληνική κοινότητα δεν ήταν όμως η μόνη “εθνική” κοινότητα στην Βενετία. Υπήρχαν κι άλλες “εθνικές’ κοινότητες σ’ εκείνη την πόλη. Σε μικρή λοιπόν απόσταση απ’ τα κτήρια που στέγαζαν την Ελληνική Κοινότητα της Βενετίας βρίσκεται ένα άλλο κτήριο-μνημείο. Είναι το κτήριο που είναι γνωστό με την ονομασία “Scuola di Santa Maria degli Albanesi”. Το κτήριο αυτό στέγαζε τα χρόνια εκείνα την Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας, την “εθνική” κοινότητα των Αλβανών της Βενετίας οι οποιοι προερχονταν από τους πολεμιστες του Καστριωτη που κατεφυγαν εκει .

    Η Αλβανική Κοινότητα της Βενετίας ήταν αρχαιότερη απ’ την αντίστοιχη Ελληνική, ιδρύθηκε το 1447.
    Την εποχή κατά την οποία οι πρώτοι Μπούιοι/Αρβανίτες αποβιβάσθηκαν στην Βενετία, στα τέλη του 15ου αιώνα, η Αλβανική Κοινότητα λειτουργούσε ήδη.

    Σε εκείνο τον μακρινό τόπο οι Μπούιοι/Αρβανίτες, χωρίς κανέναν καταναγκασμό, επέλεξαν, τελείως ανεπηρέαστοι, να “συνταχθούν” με τους υπόλοιπους Ελληνες ηδη από τον 15ο αιωνα ,και όχι με τους Αλβανούς της Βενετιας.

    ΣΥΝΕΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ
    ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
    ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΙΩΘΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΟΙ .
    ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΕ .
    ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΥΤΟΙ ΙΔΡΥΣΑΝΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΞΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΙΝ 500 ΧΡΟΝΙΑ .
    ΑΡΒΑΝΙΤΟΦΩΝΟΙ-ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. οι αρβανιτες , σουλιωτες ,υδραιοι κτλ ειχαν τεραστια συμβολη στην επανασταση αλλα ο κολοκοτρωνης δν ηταν αρβανιτης . το κανονικο επιθετο του ηταν τσεργινης . μπιθεκουρα ειπαν προγονο του αρβανιτεσ στρατιωτες λογω του κωλου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και παλι ομως το επωνυμο του το κανονικο προδιδει παλι την αρβανιτικη καταγωγη του,τσεργκινη: gjini[γκινη] δηλαδη, ειναι ο γιαννης στα αλβανικα και σε καποιες περιοχες βρισκεται ως gjoni[γκιωνης] και απανταται κυριως στους γκεγκηδες αλβανους στον βορρα ,το cerr στα αλβανικα αν και πλεον εχει ξεχαστει σαν λεξη λεγανε οι παλιοι καποιον ατιθασο,ανενταχτο, cerrgjini ο ατιθασος γιαννης εν ολιγοις,επισης επειδη καποιος ανεφερε τον αλη φαρμακη και τον τσεργκινη[κολοκοτρωνη] και την περιφημη μπεσα των παππουδων τους μαθετε οτι μπεσα για αδελφοποιηση του γκιακ[αιματος] οι αλβανοι/αρβανιτες δινουν αποκλειστικα μονο μεταξυ τους ανεξαρτητα θρησκειας.στο εθιμο αυτο κοβουν ελαφρως τους καρπους ως να σταξει αιμα και ενωνουν τα χερια χιαστι για να γινει η αδελφοποιηση,ετσι ενωσε ο πανεξυπνος gjergj[γεωργιος στα αλβανικα] τους εχθρικους μεταξυ τους μεχρι τοτε αλβανους φεουδαρχες για να επικρατησει επι 3 δεκαετιες των οθωμανων.. μαλιστα αυτο το πολυ παλιο εθιμο αδελφοποιησης υπαρχει ακομα στις δυσβατες περιοχες των μιρντιτα ειδικα σε οικογενειες που εχουν χρονια γκιακμαριε[βεντετα], εντελει για οσους θελουν αληθειες ακουστε ηλικιωμενους ασυμπλεγματικους αρβανιτες στην ελλαδα που σιγουρα ξερουν καλυτερα τις ριζες τους..

      Διαγραφή
  27. Σωστα

    να και η απαντηση των αρβανιτων για το σε ποια εθνοτητα ανηκουν και ανηκαν απο παντα.

    https://www.youtube.com/watch?v=_jud5CNyYqE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΗΤΑΝ ΜΙΞΗ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ
    ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΝΑ ΤΙ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΝΩΠΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΚΙΠΕΤΑΡΩΝ.

    ΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΑΛΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΚΝΥΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ .
    ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΕΝΩΠΙΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ-ΣΚΙΠΕΤΑΡΗΔΩΝ .

    Συνθήκη της 15ης Ιανουαρίου 1821

    Ημείς οι υπογεγραμμένοι Αγαδο-Αλβανοί και Καπετανέοι Σουλιώται ορκωνόμεθα ο καθείς εις την Πίστιν του, να βαστάξωμεν το παρόν γράμμα στερεόν, βέβαιον και αμετάτρεπτον και ότι, επειδή και ο Αφέντης μας Αλή Πάσσας, πολιορκείται στενά από τον Ισμαήλ και λοιπούς Πασσάδες, να ήμαστε αδέλφια, ένα κορμί και μία ψυχή, και να χύσωμεν το αίμα μας δια το σελαμέτι (σωτηρία) αυτού του Αφεντός και, εάν κανένας από ημάς τους Τουρκους γένη άπιστος και αρνηθή τον όρκον, να ήναι όξω από το ντιν-ισλάμ και να αποθάνη Οβριός ειδέ και από ημάς του Ρωμιους κανένας, να ήναι αρνητής του Χριστού. Αυτά στέργομεν όλοι μας, και, ως άνωθεν, μεθ΄όρκους μας υπογράφομεν
    Σούλι 15 Ιανουαρίου 1821

    Οι Αγάδες Αλβανοί
    (Τ.Σ.)
    Σιλιχτάρ Πόττας
    Άγο Μουχουρδάρης
    Ταχήρ Αμπάζης
    Τσέγκο Βέγης
    Μουρτοτσάλης
    Ελμάς Μέτσης
    Σουλεϊμάν Μέτος
    Λεάζ Λουλέχης
    Κοζτάρ Μίτσανης
    Χασσάν Πελούσης
    Τέμης Σαλίτσας

    Οι Καπεταναίοι Σουλιώται
    Μάρκος Βότσαρης
    Νότης Βότσαρης
    Γεώργιος Δράκος
    Κίτσος Τζαβέλλας
    Γιώτης Δαγγλής
    Λάμπρος Βέϊκος
    Τούσας Ζέρβας
    Νάστος Καραμπίνης
    Κίτσος Διαμαντή Τσαβέλλας
    Κότσης Λώπης

    ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

    ΟΙ ΜΕΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΕ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΙ [ ΕΘΝΟΤΙΚΑ] ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ [ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ].

    ΕΝΩ ΟΙ ΔΕ ΩΣ ΡΩΜΙΟΙ [ ΕΘΝΟΘΡΗΚΣΕΥΤΙΚΑ ] ΚΑΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ [ ΤΟΠΙΚΑ ] .

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΑΝ ΗΤΑΝ »’ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ »» ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΩΣ
    »ΑΛΒΑΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ»’
    Η »’ΑΛΒΑΝΟΙ ΡΩΜΙΟΙ»’ ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΩΣ »ΑΛΒΑΝΟΙ» ΚΑΙ ΩΣ »ΤΟΥΡΚΟΙ» . , ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ '''ΟΜΟΦΥΛΟΥΣ''' ΤΟΥΣ ''ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ'''' ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ

    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ .
    ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ .

    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΑΣΚΕΡΙ ΤΟΥ ,ΣΩΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ .

    My friends, Captain Bogia and Captain Giavella, I, Ali Pasha, salute you, and kiss your eyes, because I well know your courage and heroic minds……..
    ……Your paycheck will be double that which I give to the Albanians,»»
    ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ »»’ ΔΙΠΛΟ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ»»’

    BΛΕΠΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΑΛΗ ΠΑΣΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΚΕΡΙΟΥ ΤΟΥ .


    ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ ΣΤΟΝ ΛΟΡΔΟ ΒΥΡΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝ ΗΤΑΝ Η ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

    η τελευταία επιστολή τού Μάρκου, πρίν από τόν ηρωϊκό θάνατό του απευθύνονταν ακριβώς στόν Λόρδο Βύρωνα και, μεταξύ άλλων, τόν ενημερώνει γιά τήν πολεμική επιχείρηση πού προετοίμαζε. Η επιστολή του εκείνη, τής 8ης Αυγούστου 1823, έχει ως εξής :
    «…Τό γράμμα σας, …με ενέπλησε χαράς. Η εξοχότης σας είναι ακριβώς ο άνθρωπος πού μάς εχρειάζετο. Κανέν εμπόδιον άς μή σταματήση τόν ερχομόν σας εις τό μέρος τούτο τής Ελλάδος.
    Πολυάριθμος στρατός μάς απειλεί, αλλά μέ τήν βοήθειαν τού θεού και τής εξοχότητός σας θά εύρη εδώ τήν πρέπουσαν αντίστασιν.»
    «Απόψε σκοπεύω κάτι νά επιχειρήσω εναντίον ενός σώματος Αλβανών εξ έξη έως επτά χιλιάδων, στρατοπεδευμένων σιμά εις αυτό τό μέρος…
    …….
    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΩΣ ”ΕΛΛΑΔΑ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ….
    ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΑΥΤΗ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΗ ΠΑΣΑ ΤΗΣ ΣΚΟΔΡΑΣ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟΙ ΠΙΘΗΚΟΙ. ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΣΕΡΓΙΝΗΣ. ΤΟ ΜΠΙΘΙΚΟΥΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΑ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ. ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΙΘ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΠΙΣΘΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΥΡ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΤΡΑ. ΑΙΝΤΕ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΠΟΛΥΞΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΖΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αφού και ο Κολοκοτρώνης είναι Αλβανός, πείθομαι σήμερα ότι και εγώ είμαι Αλβανός, ότι όλοι προερχόμαστε από τους Αλβανούς, έχουμε μούτρα και χαρακτήρα αλβανικό!Ας δεχτούμε λοιπόν την προπαγάνδα των νεαρών αλβανών της Μέλισσας, που μέρα νύχτα ονειρεύονται την Μεγάλη Αλβανία του Ράμα. Παρακάτω δίνω την άποψη του σύγχρονου Αλβανού Nexhmedin Spahiu, που σίγουρα τα παιδιά της Μέλισσας θα την γνωρίζουν, στην εφημερίδα Mapo, 23.2.2013, με τίτλο prejardhje Ilire,που προσωπικά πιστεύω ότι είναι επιστημονικά ορθή, για να μην αδικώ κανέναν:"Ne fakt Schmitti nuk e ka mohuar kete prejardhje. AI vecse ka perseritur ate qe e ka thene edhe Noel Malcolm, se nuk ka argumente te mjaftueshme shkencore se shqiptaret e kane prejardhjen prej ilireve. Ky dyshim nuk do te thote se eshte e sigurt qe shqiptaret nuk e kane prejardhjen prej ilireve, por thjesht nuk dihet shkencerisht nese e kane api nuk e kane. Ne tekstet tona te historise nxenesit e studentet tane mesojne sikur eshte fakt i mireqene se shqiptaret e kane prejardhjen prej ilireve. Nuk eshte mire qe nxenesit e studentet tane si dhe opinioni i gjere to mos dine se cfare eshte fakt e cfare hipoteze. Do te ishte me e rruges ne tekstet tona te historise te shkruhet: Prejardhja e shqiptareve n u k d i h e t. Hipoteza me e besueshme eshte se shqiptaret e kane prejardhjen prej ilireve, por per kete, akoma nuk ka fakte te mjaftueshme".
    O Xότζα θέλοντας να ενισχύσει το εθνικό φρόνημα των καταπιεσμένων για δεκαετίες Αλβανών, έπρεπε κάτι να εφεύρει και για να τους απασχολεί με ανύπαρκτα θέματα, να τους αποπροσανατολίζει από τα καθημερινά τους προβλήματα, την μιζέρια, όπως καλά ξέρει να φροντίζει ο κάθε δικτατορίσκος! Και αυτό παρατηρείται σε κάθε μικρό λαό, που μην έχοντας δική του Ιστορία ή μην γνωρίζοντας τί έχει, διότι δεν υφίστανται επιστημονικά στοιχεία, φροντίζει να κλέψει την μεγαλόπρεπη Ιστορία των γειτόνων! Εξάλλου οι κομμουνιστές κάθε γενιάς και κλάσης είναι μανούλες στην επιστημονική προπαγάνδα και πάντα φροντίζουν για τον λαό τους!Βέβαια ο αλβανός αυτός επιστήμονας Spahiu,νομίζω ότι είναι γλωσσολόγος, δεν το θυμάμαι καλά, από την άλλη μέρα βρήκε τον μπελά του, όπως συνηθίζεται στην αλβανική κοινωνία, ιδιαίτερα, μέχρι και σήμερα.Παιδιά της Μέλισσας, είστε νέοι και πρέπει να γνωρίζεται πως Πατρίδα είναι η αλήθεια! Αν πράγματι την αγαπάτε, φροντίστε να μην την εκθέτετε, να την πηγαίνετε μπροστά, να την βγάλετε από το σημερινό τέλμα, να της δώσετε πολιτισμό, ώστε να μην σκοτώνονται καθημερινά μεταξύ τους σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας, να μάθετε να σέβεστε την ανθρώπινη ζωή και τις γυναίκες σας! Τί οφελεί η όποια καταγωγή μου, όταν ο σημερινός μου βίος δεν είναι παράδειγμα προς μίμησιν για τους νέους μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Απο το βιβλιο του Γκοτοβου που ερευνησε τα Γερμανικα αρχεια εχει βρεθει μεταξυ αλλων η εξης μαρτυρια ..
    α]Ο Γερμανός συνταγματάρχης Remold, από τους αξιωματικούς που προώθησε ενεργά το «αλβανικό ζήτημα» γράφει τα εξής για την επιχείρηση «Augustus»: «Οι Αλβανοί στις παράκτιες περιοχές είναι εξαιρετικά γερμανόφιλοι, Είναι οργανωμένοι για την αυτοάμυνα. Έχουν συμβάλει στην εκκαθαριστική επιχείρηση [Augustus] ως οδοδείκτες κλπ» (BA – MA Freiburg, RH 28-1-99/98).»»
    Αρα βλεπουμε οτι οι ενοπλοι αλβανοτσαμηδες συμφωνα με τους ιδιους τους Γερμανους , οχι απλα ηταν γερμανοφιλοι [και μαλιστα »»εξαιρετικα»» ] αλλα και συμμετειχανε στην επιχειρηση Αugust
    oπου στην ουσια εγινα εθνοκαθαρση της περιοχης του Φαναριου Πρεβεζης οπως θα φανει παρακατω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σε οτι αφορα την προαναφερθεισα εθνοκαθαρση του Φαναριου εχουμε μαρτυριες οχι μονο απο τα γερμανικα αρχεια αλλα και
    απο τον Ερυθρο Σταυρο ,
    τις Ελληνικες αρχες της Ηπειρου
    αλλα και απο το ΕΑΜ ΕΛΑΣ Ηπειρου…..

    Ας τις δουμε μια μια…..

    Ο Ελβετός μηχανικός Χανς – Γιάκομπ Μπίκελ απεσταλμένος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού περιέγραψε την κατασταση «Η κατάσταση των ελλήνων (…) στο Φανάρι, στη μεγάλη πεδιάδα κάτω από την Παραμυθιά (…), όπου κάθε χρόνο συλλέγονται 15.000 τόνοι ρύζι, ήταν πολύ σοβαρή. Είκοσι χιλιάδες Αλβανοί που ζούσαν εκεί ασκούσαν φοβερή τρομοκρατία στον υπόλοιπο πληθυσμό, αρχικά με την υποστήριξη των Ιταλών και τώρα πλέον των Γερμανών. Μόνο στο Φανάρι καταστράφηκαν 24 χωριά. Ολόκληρη η σοδειά έπεσε στα χέρια των Αλβανών (…) Στο ταξίδι μου διαπίστωσα πως οι Αλβανοί κρατούσαν τον ελληνικό αγροτικό πληθυσμό κλεισμένο μες στα σπίτια του. Νεαροί Αλβανοί που μόλις είχαν τελειώσει το σχολείο τριγύριζαν στα χωριά βαριά οπλισμένοι. Οι Έλληνες είχαν εγκαταλείψει πλήρως την Ηγουμενίτσα και είχαν φύγει στα βουνά. Οι Αλβανοί πήραν μαζί τους όλα τα ζώα από τα ελληνικά χωριά. Τα χωράφια έμειναν ακαλλιέργητα».»»»

    Εδω περα απο τη εθνοκαθαρση του Φαναριου αναφερεται και ο διωγμος των Ελληνων της Ηγουμενιτσας απο τους Αλβανοτσαμηδες ….
    Και ολα αυτα λογο της '''φοβερης τρομοκρατιας που ασκουσανε οι Τσαμηδες''' οπως χαρακτηριστικα αναφερει .
    ενω μιλαει και για την καταστροφη 24 χωριων του Φαναριου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παμε παρακατω σε μια αλλη μαρτυρια…….

    Μετα την εθνοκαθαρση του Φαναριου η ελληνικη διοικηση Ηπειρου στελνει επιστολη διαμαρτυριας στον Γερμανο στρατηγο Λαντς στην οποια αναφερει μεταξυ αλλων για τη δραση των Αλβανων της Τσαμουριας ….
    »»Επεδραμον προ τινων ημερω στα χωρια του Φαναριου εις μεγαλας ομαδας και επεδοθησαν εις την τελεια λεηλασια οικιων και περουσιων των κατοικων ,…., ομαδικως δε εβιασθησαν παρθενοι και εγγαμες γυναικες υπο των Μουσουλμανων …… ο πλυθησμος εγκατελειψε τας οικιας του και οσοι διεφυγαν το θανατο , κατεφυγαν στην υπαιθρο»»
    Αρα και εδω μιλαει για ''τελεια λεηλασια οικιων και περιουσιων'''
    ομαδικους βιασμους,
    θανατους
    φυγη στα βουνα κλπ
    με λιγα λογια ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ
    οτι δηλαδη παθανε ενα χρονο αργοτερα
    οι Αλβανοτσαμηδες απο τους Εδεσιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ας δουΜε τωρα την μαρτυρια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ …..

    Εκθεση δράσης 24 Συντάγματος Πεζικού (αρχηγεία ΣΟΥΛΙΟΥ & ΖΑΛΟΓΓΟΥ), Γεράσιμος Πρίφτης/20 Ιαν 1944…….
    …..
    ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: Όλες οι προσπάθειες μας αν και βασίζονταν στη γραμμή της Κ.Ε. του Ε.Α.Μ. για την ενοποίηση όλων των δυνάμεων ενάντια στον κατακτητή δεν είχαν θετικά αποτελέσματα γιατί η παμψηφία σχεδόν των Τσάμηδων της περιοχής είχε ταχθεί ανεπιφύλαχτα με το μέρος του καταχτητή και οργάνωνε δολοφονικές επιδρομές ενάντια στα Ελληνικά χωριά, αρπαγές και σφετερισμούς περιουσιών.
    Παρ’ όλα αυτά από τις 19 του Μάρτη έγινε η πρώτη προσέγγιση που επαναλήφθηκε στις αρχές του Ιούλη 1943. Κατά κανόνα οι υποσχέσεις που μας δώσανε οι εκπρόσωποι των Τσάμηδων δεν τηρηθηκαν. Κορυφωμα της συμμαχίας με τους φασίστες ήταν η επιδρομή τους στο ΦΑΝΑΡΙ την περίοδο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του Αυγούστου κατά την οποίαν κάηκαν περίπου 30 χωριά, σκοτώθηκαν περίπου 500 Έλληνες και άλλοι τόσοι πιάστηκαν όμηροι, ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός αναγκάστηκε να προσφυγέψει στην ορεινή περιοχή……………

    Αρα οι αριστεροι οι ιδιοι αναφερουν οτι '''η μεγαλη πλειοψηφεια''[παμψηφεια λεει το κειμενο] των Αλβανοτσαμηδων συμμετειχε οχι απλα σε δολοφονικες επιδρομες σε ελληνικα χωρια αλλα τελικα και στην ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ του Φαναριου τον Αυγουστο ου 1943 [ 500 νεκροι , 25 χωρια καμενα ,δεκαδες ομηροι κλπ ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΗΣ ΚΡΑΨΙΤΗΣ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ .

    »’27 Ιουλίου 1943: Στο μισοσκόταδο του πρωινού ισχυρές Γερμανικές δυνάμεις της Παραμυθιάς με άριστα πολεμικά μέσα και με (800) οκτακόσιους και περισσότερους ένοπλους επίστρατους της «ΞΙΛΙΑ» μουσουλμάνους Τσάμηδες των πόλεων και Επαρχιών Παραμυθιάς και Μαργαριτιού, επέδραμαν εναντίον των χωριών του κάμπου της Παραμυθιάς και της περιφέρειας «Φαναρίου».

    14 Αυγούστου 1943: Τι καταστροφή είναι αυτή από την 27 Ιουλίου 1943 μέχρι σήμερα! Όλοι στην Παραμυθιά είμαστε κατατρομαγμένοι και όσο είναι δυνατόν κρυβόμαστε. Οι πληροφορίες μας είναι ότι στις 19 αυτές μέρες οι Χιτλερικοί Γερμανοί με τους μουσουλμάνους συμπατριώτες κατάστρεψαν ολοκληρωτικά τα 24 χωριά της περιφέρειας «Φαναρίου» και μερικά κοντινά της Παραμυθιάς χωριά της. Λεηλασίες, πυρπολήσεις, φόνοι νηπίων και γερόντων, βιασμοί γυναικών, αρπαγές παρθένων κοριτσιών, με τις οποίες οι επαίσχυντοι μουσουλμάνοι πλουτίζουν τα χαρέμια τους, σύλληψη ομήρων, κάψιμο ανθρώπων μέσα στα σπίτια τους κ.α. Γέμισαν οι σπηλιές από γυναικόπαιδα και γέροντες που κατόρθωσαν να διασωθούν εκεί στις κρίσιμες ώρες, ενώ μέρα τη μέρα προστίθενται στους νεκρούς λόγω της πείνας τους και των ασθενειών

    15 Αυγούστου 1943: Εμείς που έχουμε τα σπίτια μας στο κέντρο της πόλεως της Παραμυθιάς, είμαστε από τα χαράματα, με κομμένη την αναπνοή, πίσω από τα πατζούρια (ή) ανάλογα τις γρίλιες, παρακολουθώντας την επιστροφή των χιτλερικών Γερμανών και των μουσουλμάνων από την εικοσαήμερη «επιχείρησής» τους κατά του «Φαναριού».»»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΣΤΗΝ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ [ ΚΑΤΑ ΤΟ 1943-44] ΑΝΕΠΙΣΗΜΗΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ
    Ο ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΗΣ ΚΡΑΨΙΤΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ …
    Φεβρουάριος 1943: Από του τέλους του ΙΘ’ αιώνα είναι εγκατεστημένες στην Παραμυθιά Εβραϊκές Οικογένειες. Σήμερα είναι μόνιμοι κάτοικοί της οι εξής: α) Εζρά Μπακόλα, τώρα με την Μπαλκούλα, τρίτη σύζυγό του, β) Νισήμ Μπακόλας του Εζρά, η σύζυγός του και τα δύο ανήλικα τέκνα τους, …..
    Συνειδητοποιούν τους κινδύνους με τους διάφορους εκβιασμούς που τους γίνονται από τους μωαμεθανούς κλπ. και κατορθώνουν σιγά σιγά να μεταφέρουν με φορτηγά αυτοκίνητα στα Ιωάννινα, όλα τα εμπορεύματά τους. Τελικά, αυτές τις μέρες, έφυγαν (τμηματικά) όλοι τους για τα Ιωάννινα, όπου εγκαταστάθηκαν μόνιμα.
    ΔΗΛΑΔΗ
    ΦΥΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ
    ΠΡΟΣ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
    ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ.
    ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΖΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ '''ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ'''' ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΚΕΙΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μια άλλη ενδιαφέρουσα και όχι τόσο διαδεδομένη πτυχή του δοσιλογισμού των Τσάμηδων της Θεσπρωτίας είναι και η δράση τους εντός αλβανικού εδάφους. Συγκεκριμένα, την 23η Αυγούστου του 1943, αμέσως μετά την καταστροφή της Σαγιάδας, το 1ο τάγμα του 99ου γερμανικού συντάγματος επιτέθηκε στην Κονίσπολη (η σημαντικότερη κωμόπολη της αλβανικής πλευράς της Τσαμουριάς) μαζι με Αλβανοτσαμηδες της Θεσπρωτιας ,
    την οποία υπεράσπιζαν γύρω στους 150 αντάρτες Tσαμηδες ,βορειοηπειρωτες και αλλοι Αλβανοι [ Meyer, Hermann Frank (2008). Blutiges Edelweiß:]
    . Η όλη επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα την κατάληψη της Κονίσπολης, το θάνατο 50 ή 60 Αλβανών και – σε αντίθεση με τη Σαγιάδα που καταστράφηκε ολοσχερώς – την πυρπόληση κατά κύριο λόγο επιλεγμένων οικιών που υποδείχτηκαν από τους Τσάμηδες51.

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΤΟΥ ΚΑΨΑΝΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ-ΕΑΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΣΑΓΙΑΔΑ, ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΕΝΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΨΑΝΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΙΚΗΣ ΚΟΝΙΣΠΟΛΗΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝΕ ΤΟ ΚΚΑ .

    ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ 1944 ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΛΒΑΒΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΕΝΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΕ »ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

    Λίγους μήνες αργότερα σχηματίστηκε, με τη στήριξη των γερμανικών δυνάμεων, τάγμα ασφαλείας 1000 ανδρών που υπό την ηγεσία του Νουρί Ντίνο συμμετείχε τον Ιανουάριο του 1944 στην εκκαθαριστική επιχείρηση Χόρριντο που διεξήχθη κυρίως εντός αλβανικού εδάφους και επέφερε το θάνατο 500 ατόμων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο Ντίνο και οι άνδρες του έδρασαν στην περιοχή της Κονίσπολης52. Στη συνέχεια, ο Ντίνο έδρασε από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 1944 στην περιοχή του Αργυρόκαστρου ως επικεφαλής περίπου 700 ανδρών, 300 από τους οποίους προέρχονταν από τη Θεσπρωτία53.

    52]Μάγερ, 2009, Β’, σ. 115.

    [53]Αθανάσιος Γκότοβος, Τσάμηδες, το τάγμα Νουρί Ντίνο, Άρδην, 8 Ιουνίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΙΔΟΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ,
    Ο ΝΤΙΝΟ ,
    ΗΔΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1943 ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ-ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ , ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ,
    ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ..

    »Αυτά τα άτομα πρέπει να είναι πιστοί και δοκιμασμένοι φίλοι της Ιταλίας, …. . με σκοπό να διεξαγάγουν ένα ανηλεές κυνηγητό στους αντάρτες και τους φίλους των και εν ανάγκη να καταστρέψουν τις εστίες τους και τα χωριά που τους βοηθούν αρχίζοντας από το Curvelesi.

    ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΧΩΡΙΩΝ
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
    ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ .
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΣΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΝΤΙΝΟ ….
    »’Εάν δεν θεωρηθεί σκόπιμο να γίνει αυτό από μέρους των Ιταλικών δυνάμεων, δεν θα είναι δύσκολο να πετύχουμε τον σκοπό με τον σχηματισμό των 6.000 εθελοντών Τσαμουριωτών και Κοσοβάρων που είναι πραγματικοί φίλοι της Ιταλίας .»’

    ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ ΕΝΟΠΛΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΘΑ ΔΡΟΥΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΛΒΑΒΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΣΕ ΚΟΝΙΣΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΒΕΛΕΣΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ .

    ΕΝ ΤΕΛΕΙ
    ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΚΙΠΕΡΙΑΣ.
    Αφού αρνήθηκαν να πολεμήσουν από την πλευρά των κομμουνιστών στον εμφύλιο πόλεμο, χαρακτηρίστηκαν ως «αντιδραστικοί», «εγκληματίες πολέμου», «δολοφόνοι των Ελλήνων», «συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων» από το καθεστώς των Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλβανίας και επίσης διώκονται σε κάποιο βαθμό. [32] [93] Θεωρείτω «εχθρικός πληθυσμός» και μαύρο πρόβατο στην «ηρωική αντίσταση του αλβανικού λαού» [6a]
    ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΟΤΣΑΜΗΔΕΣ
    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝΕ ΜΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΟΡΕΙΑ
    ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
    ΠΟΥ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

    [2]Νίκος Ζιάγκος, Αγγλικός ιμπεριαλισμός και Εθνική Αντίσταση, 1978, Α’, σ. 156.
    [3]Eleftheria K. Manta, The Cams of Albania and the Greek State (1923-1945), Journal of Muslim Minority Affairs, σ. 8.
    [5]Georgia Kretsi, The Secret Past of the Greek-Albanian Borderlands. Cham Muslim Albanians: Perspectives on a Conflict over Historical Accountability and Current Rights. Ethnologia Balkanica, 2002, σ. 181.
    [6]Tsoutsoumpis, 2015, σ. 132 – 133.
    [6a]Mπαλτσιωτης,Οι μουσουλμανοι Τσαμηδες της βορειοδυτικης Ελλαδας 2011
    [7]Robert Elsie, The Cham Albanians of Greece, 2012, σ. 346 – 347, Tsoutsoumpis, 2015, σ. 130.
    [8]Tsoutsoumpis, 2015, σ. 133.
    [93] Kretsi, Georgia (2002). «Ethnologia Balkanica». Εφημερίδα για τη Νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή Ανθρωπολογία . 6 : 171-195.

    ΣΥΝΕΠΩΣ
    Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΩΝ
    ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΕ
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ
    ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΟΛΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗΣ
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΣΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΤΑΝ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ως γνωστο την Ηπειρο
    και συγκεκριμενα εντος αλλα και στα ορια
    της λεγομενης »Τσαμουριας»»
    περα απο τις λεηλασιες χωριων
    σε Φαναρι , Παραμυθια και ορεινα Φιλιατοχωρια
    ειχαμε επιπλεον στην υπολοιπη Ηπειρο οχι μονο λεηλασιες
    αλλα και κανονικα ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ χωριων
    οπως στο Κομμενο , στους Λιγκιαδεςκλπ
    ομοια με τα περισσοτερο γνωστα στο ευρη κοινο εγκληματα πολεμου
    οπως του Διστομου και των Καλαβρυτων.
    Με λιγα λογια και οπως ορθα γραφτηκε παραπανω
    στην Ηπειρο συνεβησαν πολλα εγκληματα κατα αμαχων και μαλιστα
    εχουμε , αναλογικα, τα περισσοτερα λεηλατημενα χωρια απο οποιοδηποτε αλλο μερος της Ελλαδας.
    Για καποιον ανεξηγητο ομως λογο στα μουσουλμανικα χωρια της Τσαμουριας ,
    στο τριγωνο Φιλιατες ,Παραμυθια,Μαργαριτι ,
    οπου η τεραστια πλειοψηφεια ηταν χωρια Αλβανοτσαμηδων ,καθ ολη την τριετια 1941-1944 [οταν φευγανε οι Γερμανοι απο την Ηπειρο ]
    δεν καταγραφηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑ χωριο αλβανοτσαμηδων λεηλατημενο-καμμενο απο τα κατοχικα στρατευματα , ειτε Ιταλους [ ως το 1943 ] η Γερμανους [1943-44],
    αλλα και ουτε ενας Αλβανοτσαμης που να »»στηθηκε στο αποσπασμα »’ απο τα κατοχικα στρατευματα.
    Αυτο θα επρεπε να προβληματιζει πολλους……

    Ενα χωριο τα χρονια εκεινα »λεηλατουνταν» ως αντιποινα απο τα κατοχικα στατευματα για δυο κυριως λογους

    α]Αν αυτο το χωριο ,αποδεδειγμενα
    η με βαση ενδειξεις
    ,ενισχυε μια ομοεθνη »ανταρτικη-αντικατοχικη οργανωση που δρουσε στα περιχωρα του.

    β]Ειτε αν αυτη η ομοεθνης ανταρτικη οργανωση σκοτωνε Γερμανους στρατιωτες σε καποια ενδρα η μαχη η εκτελουσε αιχμαλωτους στρατιωτες

    Τοτε οι Γερμανοι ως αντιποινα καιγανε το χωριο αυτο [ακομα και αν δεν υποστηριζε τους ανταρτες ]
    η και εκτελουσανε μερος η ολους τους κατοικους του μονο και μονο λογω ιδιας εθνικοτητας και αρα »συνυπευθυνοτητας» συμφωνα με τη ναζιστικη λογικη .

    Το οτι αυτο ποτε δεν συνεβη στα Αλβανοτσαμικα χωρια της Θεσπρωτιας
    δειχνει καποια πραγματα…

    α]Οτι »η τεραστια πλειοψηφεια τους»
    [οπως επι λεξη αναφερουν και τα εγγραφα του ΕΑΜ ΕΛΑΣ αλλα και τα γερμανικα εγγραφα ]
    ειχε ταχθει στο πλευρο των Γερμανων
    [ η στη καλυτερη περιπτωση [υπηρξανε και τετοιες περιπτωσεις μειοψηφικες ομως ] δεν ειχε ανοιχτα ταχθει εναντια τους δηλαδη ηταν »’ουδετεροι»’]

    β]Οτι καμια τετοια ενοπλη αντιγερμανικη Αλβανοτσαμικη ομαδα
    δεν εδρασε στη κατοχικη Τσαμουρια εναντιων Ιταλων η Γερμανων.
    Και μαλιστα σε μια περιοχη που δρουσανε
    δυο τετοιες ελληνικες ομαδες
    Ο ΕΑΜ ΕΛΑΣ [πανω απο το Καλαμα , στα Φιλιατοχωρια και ως τα συνορα]
    Ο ΕΔΕΣ [στα ορη της Παραμυθιας και του Σουλιου]

    Ετσι εξηγηται το γιατι ειχαμε τοσα πολλα χωρια λεηλατημενα στη περιοχη [αλλα και σε ολη την Ηπειρο ]
    ολα μα ολα ομως ηταν χωρια Ελληνων και οχι Αλβανων.

    Ετσι εξηγηται και γιατι οσοι ομηροι πιαστηκανε
    κατα τις εκκαθαριστικες επιχειρησεις του Αυγουστου του 1943
    αλλα και αργοτερρα
    ηταν ΜΟΝΟ Ελληνες και ουτε ενας Αλβανος [ Μάγερ, 2009, Α΄, σ. 289 – 290, Β΄, σ. 10, Έκθεσις, σ. 133. Μεταξύ των αιχμαλώτων δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος ]

    Δηλαδη περα απο τα Γερμανικα αρχεια
    και η ιδια η λογικη αποδεικνυει
    οτι η πολυ μεγαλη πλεοψηφεια των Αλβανοτσαμηδων ταχθηκε στο πλευρο των Γερμανων Ναζι το 1943-44.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Λιγα λογια απο περιηγητες της εποχης Ελληνες και ξενους για τη φυλη των Αλβανοτσαμηδων ,που εν μερει δικαιολογουν και την ιστορικη τους πορεια στο Θεσπρωτικο χωρο»’

    »’Οι Τσάμηδες είναι πολύ φανατικοί μουσουλμάνοι της σουννιτικής ομάδας»’
    »»Οι άντρες εδώ είναι άγριοι, υπερβολικά φανατικοί»»
    [Ο Αλσατός στρατιώτης και συγγραφέας, Samson Cerfbeer de Médelsheim (1777-1826),]

    »’Οι Τσάμηδες …..είναι θρήσκοι, αλαζόνες
    και ορμητικότεροι από τους άλλους εις τους πολέμους, όστις όμως ανθέξη την πρώτην ορμήν των, εύκολα τους τρέπει έπειτα εις φυγήν, επειδή είναι καθ΄ υπερβολήν αμφιρρεπείς` δεν φυλάττουσι τόσον τας συμφωνίας και υποσχέσεις,»»[Περαιβος ,αγωνιστης του 1821 ]

    »’Οι Οθωμανοι της Τσαμουριας ειναι εις το ακρο θρησκομανεις ,διαφεροντες πολυ των αλλων Οθωμανων»’
    [Σουλιωτης Κουτσονικας ]

    »’Των Τσαμηδων εν γενει ο φανατισμος προς τον ισλαμισμο υπαρχει βαθυτατος , και ο χαρακτηρ αυτων γλισχρος και ψευδεις»’
    »’ευφυεις και μαχιμοι αλλα και λειαν δυσυποληπτοι και πλεονεκται , ωστε ουτε παρα τοις ομοθρησκοις τις χαιρουσι τας πιστα δια το γλισχρον και δολιον χαρακτηρα»»[Αραβαντινος αγωνιστης του 1821]

    »Οι Τσαμηδες ειναι πανοπλοι με πολυτιμα οπλα»
    [Βολντκαμφ]

    Ενω υπηρχανε και παροιμιες
    Στον ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΧΩΡΟ
    »Τσαμ παμπες με θηκ να μες»’-»Ο Τσαμης ειναι παμπεσης και εχει το μαχαιρι στη μεση»’

    Γενικα σε γενικες γραμμες ηταν μια φυλη
    α]των οπλων – του πολεμου
    β]Φανατικοι μουσουλμανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οπως ειδαμε

    Οι Αλβανοτσαμηδες
    ηδη επι εποχης τουρκοκρατιας
    ανδρες και γυναικες μιλαγανε ελληνικα-ρωμεικα

    Στη κεντρικη και δυτικη Τσαμουρια τα μιλαγανε ως δευτερη γλωσσα και πιο απλοικα – μιλαγανε δηλαδη απλοελληνικα για την ακριβεια ,
    οπως εχει γραψει και ο Περαιβος κατα λεξη.
    Μεταξυ τους ομως μιλαγανε σχεδον παντα αλβανικα.
    Τα ελληνικα ηταν οχι μητρικη αλλα δευτερη – ξενη γλωσσα η γνωση της οποια οφειλοτανε
    κυριως
    α] Στο οτι οι προγονοι τους πατησανε – κατοικησανε πανω σε εδαφη ελληνικα-Θεσπρωτια
    β]Ο αλβανοτσαμικος θυλακας απο ολες τις πλευρες του περιβαλοτανε απο ελληνικα – ελληνοφωνα χωρια.
    γ]Και γιατι καποιοι εξ αυτων , λιγοι,
    ηταν μεικτης καταγωγης δηλαδη απογονοι εξισλαμισμενων Αλβανων και Ελληνων.

    Στην ανατολικη Τσαμουρια τα πραγματα ηταν διαφορετικα αφου οι μουσουλμανοι , ανδρες και γυναικες , τα ελληνικα τα μιλαγανε εξισου με τα αλβανικα ηταν δηλαδη διγλωσσοι.
    Ειχανε δηλαδη δυο μητρικες γλωσσες γιατι οι περισσοτεροι [ σε αντιθεση με την υπολοιπη Τσαμουρια] ηταν μεικτης καταγωγης δηλαδη απογονοι εξισλαμισμενων Αλβανων και Ελληνων.

    Λογω ακριβως αυτης της διγλωσσιας στα ανατολικα ,
    η περιοχη εκεινη δεν ειχε εξισλαμιστει μαζικα οπως η υπολοιπη Τσαμουρια ,
    αφου σχεδον οι μισοι κατοικοι ηταν-παραμεινανε χριστιανοι .
    Και ειναι η περιοχη της Τσαμουριας οπου τα ελληνικα τοπονυμια ειναι ισα αν οχι λιγο περισσοτερα απο οτι τα αλβανικα,
    σε αντιθεση με την υπολοιπη Τσαμουρια οπου τα αλβανικα ειναι περισσοτερα ως πολυ περισσοτερα.

    Βλεπουμε δηλαδη οτι και εδω [ οπως και στην Αλβανια ]
    η γλωσσα και η καταγωγη επαιξε το ρολο της στο να κρατησουν η οχι τη πιστη τους τα διαφορα χωριά.

    Εκει που υπηρχε αμιγη διγλωσσια οι περισσοτεροι κατοικοι μεινανε χριστιανοι ενω
    εκει που υπηρχε ”κυριως αλβανοφωνια”,δηλαδη στο δυτικο και το κεντρικο τμημα της Τσαμουριας
    ειχαμε σχεδον μαζικο εξισλαμισμο

    Ειναι αδυνατο αρα
    οι χριστιανοι Σουλιωτες οι οποιοι κατοικουσανε
    και ανατολικοτερα
    και νοτιοτερα της επαρχιας Παραμυθιας
    και γενικοτερα της Τσαμουριας
    να μην ηταν διγλωσσοι αλλα σκέτο ”’αλβανοφωνοι”’
    οταν μαλιστα η καταγωγη των προγωνων τους
    ηταν απο χωριά της ανατολικης Τσαμουριας ,
    αλλα και απο διαφορα χωρια της υπολοιπης Ηπειρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσάμηδες ,
      γλώσσα
      και Σουλιώτες.

      Στη Θεσπρωτία [στα πεδινά και ημιορεινά του νομού ,στη περιοχή Φιλιάτες-Παραμυθιά-Μαργαρίτι ] κατοικούσανε οι λεγόμενοι Τσάμηδες ,
      πολλοί μουσουλμάνοι-Αλβανοτσάμηδες η Τουρκοτσάμηδες
      και λίγοι χριστιανοί.
      Λίγα λόγια και μερικές μαρτυρίες προ 2 αιώνων ως και σήμερα
      για τους μουσουλμάνους Τσάμηδες που αποτελούσανε και την μεγάλη πλειοψηφεία των Τσάμηδων.

      Ο Σουλιώτης Κουτσονίκας , αγωνιστής του 1821, αναφέρει για τις περιοχές Λιαπουριάς ,Τιράνων,Ελμπασαν
      και άλλες αλβανικές περιοχές
      οτι σε αυτές »»λαλείτε η αλβανική γλώσσα»
      πράγμα γνωστό ως σήμερα
      ενω για τη Τσαμουριά αναφέρει ότι »’λαλεέτε κυρίως η αλβανική γλώσσα»
      πράγμα που σημαίνει ότι λαλούντανε [λιγότερο] και μια αλλη γλωσσα
      η ελληνική .

      Ο Βόλντκαμφ αναφέρει και αυτός
      »’Οι Τσάμηδες ,άνδρες και γυναίκες , εκτός απο τα αλβανικά εκφράζοντε με ΑΝΕΣΗ και στα απλοελληνικά».
      Εδώ ο Βόλντκαμφ αναφέρει και αυτός ότι άνδρες και γυναίκες στη Τσαμουριά μιλάνε και τα απλοελληνικά
      και μάλιστα με άνεση.

      Ο Αραβαντινός ,αγωνιστής του 1821 ,
      αναφερόμενος στις γλώσσες που μιλιότανε σε κάθε περιοχή της Ηπείρου και Αλβανίας , αναφέρει για όλα τα χωριά της Τσαμουριάς οτι μιλάγανε αλβανικά και ελληνικά
      δηλαδή κυρίως αλβανικά και δευτερευόντως ελληνικά στα περισσοτερα
      και διγλωσσια σε μερικα εξ αυτων,
      σε αντίθεση με βορειότερες αλβανικές περιοχές πχ της Λαμπερίας όπου αναφέρει οτι στα στα χωριά ης περιοχής μιλιότανε μόνο τα αλβανικά.

      Ενώ και ο Μπαλτσιώτης παρά τις όποιες υπερβολές του για την επέκταση της αλβανοφωνίας
      αναφέρει μεταξύ άλλων για τη Τσαμουριά.
      »’Although the langue-vehiculaire of the area was Albanian, a much higher status was attributed to the Greek language, even among the Muslims themselves»
      Δηλαδή οτι στη λεγόμενη Τσαμουριά ,από τους Φιλιάτες βόρεια ,ως νότια στα περίχωρα Μαργαριτίου,
      ακόμα και οι μουσουλμάνοι της περιοχής , μιλάγανε και τα ελληνικά.

      Ο Περαιβός αναφέρει για τους αυτούς μεταξύ άλλων για τους μουσουλμάνους της Τσαμουριάς.
      »»….. μολονότι ομιλούσι την αλβανικήν διάλεκτον, ως φυσικήν αλλά και μετά την απλοελληνικήν, εκφράζονται όμως ορθώς άνδρες τε και γυναίκες και μάλιστα όσοι κατοικούν τα πέριξ της Παραμυθίας. »»
      Βλέπουμε δηλαδή οτι αναφέρει οτι όλοι οι Τσάμηδες,ανδρες και γυναίκες μιλάγανε τα απλοελληνικά
      αλλά ότι οτι ειδικά οι μουσουλμάνοι της Παραμυθιάς και των κοντινών σε αυτή χωριών
      μιλούσανε »’ορθώς» ,άνδρες και γυναίκες, την απλοελληνικη.

      Eνω και ο Ηπειρωτης ερευνητης Χριστοβασιλης πριν 1 αιωνα
      σημειωνε στο εργο του οτι
      πολλοι μουσουλμανοι της Τσαμουριας μιλαγανε εξισου και τα ελληνικα
      αναφερομενος δηλαδη στη διγλωσσια αρκετων εξ αυτων ,ιδιως στην επαρχία Παραμυθιάς οπως εχει σημειωθεί]

      Ο Γουίλλιαμ Εατον αναφέρει μεταξύ άλλων….
      »» Οι μουσουλμάνοι κάτοικοι
      της Παραμυθιάς και της επαρχίας της είχαν ως μητρική γλώσσα την ελληνική …..»»’
      ΄Αρα και αυτός αναφέρει ότι οι μουσουλμάνοι της επαρχίας Παραμυθιάς
      δηλαδή της ανατολικής Τσαμουριάς ήταν τουλάχιστον δίγλωσσοι είχανε δηλαδή ως μητρική γλώσσα και τα ελληνικά.

      Ο Άγγλος Γουντχάουζ της συμμαχικής αποστολής που έζησε στη δυτική ΄Ηπειρο κατά τη κατοχή 1941-44
      αναφέρει μεταξύ άλλων για τους Αλβανοτσάμηδες στο βιβλίο του »Μήλον της Έριδος»’
      »Οι Τσάμηδες είναι φυλετικά , εν μέρει Αλβανοί εν μέρει ΄Ελληνες και εν μέρει Τούρκοι.»’

      Αυτό το συμπέρασμα το έβγαλε για πολλούς λόγους.
      Λεει ότι ήταν εν μέρει [και] Έλληνες
      γιατι ακριβώς διέκρινε τη διγλωσσία αρκετων εξ αυτών
      ιδίως της επαρχίας Παραμυθιάς.

      Διαγραφή
    2. Που οφειλοτανε αυτη η γνωση και ομιλια ακομα ακομα
      της ελληνικης γλωσσας ;;;;

      Στη Τσαμουριά δεν υπήρχανε ελληνικά σχολεία την εποχή της τουρκοκρατίας ωστέ να υποτεθεί ότι
      σε αυτά μάθανε τα ελληνικά η απλοελληνικά.

      Oύτε και ελληνικές εκκλησίες .
      Στις λιγοστές που υπήρχανε στη περιοχή
      εκκλησιαζόντανε άλλωστε μόνο οι χριστιανοί της περιοχής
      και όχι οι Μουσουλμάνοι


      Κάτι πολύ σημαντικό επίσης.
      »’Oi Τσάμηδες του νότου πιστεύουν ότι προέρχονται από τους θρυλικούς «jelims», γίγαντες από τη μυθολογία του αλβανικού νότου , ονομασία η οποία σημαίνει «Ελληνες»’[lsie, Robert (2000). Λεξικό της αλβανικής θρησκείας, της μυθολογίας και του λαϊκού πολιτισμού . London, UK: Εκδόσεις C. Hurst & Co., 2001. σελ. 131]

      Βλέπουμε δηλαδή ότι μεταξύ αρκετών Τσάμηδων ειδικα στο νοτιο τμημα , υπήρχε ο κοινός με τη Ρωμιοσύνη μύθος των αρχαίων γιγάντων
      »Γέλλενων»-΄Ελλενων-Ελλήνων που οφειλότανε στην μεικτή καταγωγή αρκετών εξ αυτών οπως προειπαμε .

      http://www.oodegr.com/oode/istoria/newteri/kakridis_e8nomhdenismos_1.htm

      Οταν υπηρχε αυτος ο μυθος μεταξυ ενος μερους των Αλβανοτσαμηδων – οσων μαλιστα συνορευαν γεωγραφικα με το ορεινο Σουλι,
      μπορουμε να αντιληφθουμε το γιατι οι Σουλιωτες
      κρατοντας την ελληνικη πιστη
      κρατησαν και την ελληνικοτητα τους .

      Είναι αδύνατο κατι ακομα,
      οτι δηλαδη
      οι χριστιανοί Σουλιώτες
      οι οποιοι κατοικούσανε
      και ανατολικότερα και νοτιότερα της δίγλωσσης επαρχίας Παραμυθιάς
      να μην ηταν δίγλωσσοι
      αλλα σκέτο ”’αλβανοφωνοι”’[ και άρα Αλβανοί όπω λέει η προπαγάνδα]
      όταν μάλιστα η καταγωγή των πρώτων προγόνων τους
      ήταν απο χωριά της ανατολικής- νοτιοανατολικης
      και δίγλωσσης Τσαμουριάς ,
      αλλά και μετέπειτα από διάφορα χωριά της υπόλοιπης Ηπείρου .

      Και φυσικά τα παραμυθάκια περι
      ”’Αλβανων Σουλιωτων”’
      ”Οι Σουλιώτες μάθανε τα ελληνικά στη Κέρκυρα”
      ”Οι Αρβανίτισες δεν μιλαγανε ελληνικα παρα μονο οι ανδρες”
      δεν εχουν καμια ισχυη
      αφου οπως ειδαμε
      οι Μουσουλμανοι Αλβανοτσαμηδες
      ξερανε ελληνικα
      ανδρες και γυναικες
      ηδη επι εποχης τουρκοκρατιας.

      Διαγραφή
  42. Βουλωστε το ρε η γλωσσα και και ο τροπος σκεψης χαρακτηριζει τον Ελληνα και οι αρβανιτες ναι μεν προσφεραν στην επανασταση,αλλα απο θεμα γλωσσας,φιλοσοφιας,πολιτισμου,συμπεριφορας δεν παυουν να ειναι βαρβαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  43. Ολοι θυμομαστε τον Μουσολινι μερες που ειναι
    που μετονομασε
    ενα αρβανιτοχωρι της Ιταλιας
    το ''Πιανα ντι Γρετσι''
    οπως το ειχανε ονομασει οι ιδιοι οι Αρβανιτες που το ιδρυσανε,

    με νεα ονομασια ,
    την ''Πιανα ντι Αλμπανεσι'''
    και προσπαθησε εν συνεχεια και με κοπο να τους εξαλβανισει
    [ το καταφερε σε καποιο βαθμο πραγμα που προσπαθουν και καποιοι με τους εδω Αρβανιτες]

    Στενοχωριουντε μερικοι που οι Αρβανιτες ειναι Ελληνες αλλα δεν πειραζει...
    Αυτα εχει η ζωη .

    Ιδρυσανε επισης και την κοινοτητα των Γραικων πριν 5 αιωνες στη Βενετιας
    και δεν ενταχθηκαν στην ηδη υπαρχουσα κοινοτητα των ''Αλμπανεσι''
    που προυπηρχε.

    Οποτε το αν ειναι η οχι Ελληνες το εχουν αποδειξει αιωνες τωρα.

    Αλλωστε οι ιδιοι οι Αλβανοι αυτοπροσδιοριζοντε-καλουν τους εαυτους τους ως Σκιπεταρ
    πραγμα που δεν εκαναν ποτε οι Αρβανιτες
    ενω καλουν εμας ως ''Γραικ''
    πραγμα που οι Αρβανιτες κανανε για τον εαυτο τους πριν 5 αιωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αρβανιτες εκτος της Τσαμουριας ειχανε αλλες τρεις επαρχιες της Ηπειρου .

    Σουλι ,Λακκα Σουλι και Φαναρι.
    Ουτε επαρχιες Αρτης ουτε Πρεβαζης ουτε Ιωαννινων.

    Βεβαια ποτέ οι Αλβανοτσάμηδες της Τσαμουριάς δεν τους συμπεριφερθηκαν ως ομοφυλους τους-οπως σημερα διδασκει η προπαγανδα,
    με αποκορυφωμα μαλιστα την Εθνοκαθαρση του Φαναριου απο τους Αλβανοτσάμηδες και Γερμανους το καλοκαιρι του 1943.

    ''Ο Ελβετός μηχανικός Χανς – Γιάκομπ Μπίκελ απεσταλμένος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού περιέγραψε την κατασταση 
    «Η κατάσταση των ελλήνων (…) στο Φανάρι, στη μεγάλη πεδιάδα κάτω από την Παραμυθιά ήταν πολύ σοβαρή. Είκοσι χιλιάδες Αλβανοί ασκούσαν φοβερή τρομοκρατία στον υπόλοιπο πληθυσμό, αρχικά με την υποστήριξη των Ιταλών και τώρα πλέον των Γερμανών. Μόνο στο Φανάρι καταστράφηκαν 24 χωριά. Ολόκληρη η σοδειά έπεσε στα χέρια των Αλβανών (…) ''''

    Μετα την εθνοκαθαρση του Φαναριου η ελληνικη διοικηση Ηπειρου στελνει επιστολη διαμαρτυριας στον στρατηγο Λαντς στην οποια αναφερει μεταξυ αλλων για τη δραση των Αλβανων της Τσαμουριας ….
    »»Επεδραμον προ τινων ημερω στα χωρια του Φαναριου εις μεγαλας ομαδας και επεδοθησαν εις την τελεια λεηλασια οικιων και περουσιων των κατοικων ,…., ομαδικως δε εβιασθησαν παρθενοι και εγγαμες γυναικες υπο των Μουσουλμανων …… ο πλυθησμος εγκατελειψε τας οικιας του και οσοι διεφυγαν το θανατο , κατεφυγαν στην υπαιθρο»»


    ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΤΗΣ ΚΡΑΨΙΤΗΣ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ .

    »’27 Ιουλίου 1943: Στο μισοσκόταδο του πρωινού ισχυρές Γερμανικές δυνάμεις της Παραμυθιάς με άριστα πολεμικά μέσα και με (800) οκτακόσιους και περισσότερους ένοπλους επίστρατους της «ΞΙΛΙΑ» μουσουλμάνους Τσάμηδες των πόλεων και Επαρχιών Παραμυθιάς και Μαργαριτιού, επέδραμαν εναντίον των χωριών του κάμπου της Παραμυθιάς και της περιφέρειας «Φαναρίου».

    14 Αυγούστου 1943: Τι καταστροφή είναι αυτή από την 27 Ιουλίου 1943 μέχρι σήμερα! Όλοι στην Παραμυθιά είμαστε κατατρομαγμένοι και όσο είναι δυνατόν κρυβόμαστε. Οι πληροφορίες μας είναι ότι στις 19 αυτές μέρες οι Χιτλερικοί Γερμανοί με τους μουσουλμάνους συμπατριώτες κατάστρεψαν ολοκληρωτικά τα 24 χωριά της περιφέρειας «Φαναρίου» και μερικά κοντινά της Παραμυθιάς χωριά της. Λεηλασίες, πυρπολήσεις, φόνοι νηπίων και γερόντων, βιασμοί γυναικών, αρπαγές παρθένων κοριτσιών, με τις οποίες οι επαίσχυντοι μουσουλμάνοι πλουτίζουν τα χαρέμια τους, σύλληψη ομήρων, κάψιμο ανθρώπων μέσα στα σπίτια τους κ.α. Γέμισαν οι σπηλιές από γυναικόπαιδα και γέροντες που κατόρθωσαν να διασωθούν εκεί στις κρίσιμες ώρες, ενώ μέρα τη μέρα προστίθενται στους νεκρούς λόγω της πείνας τους και των ασθενειών

    Ολα αυτά οι Αλβανοτσάμηδες τα κανανε εναντια στα υποτιθεμενα ''αδερφια τους'' 
    τους Αρβανιτες του Φαναριου γα την γλωσσα και τον πολιτισμο κανουν οτι κοπτοντε σημερα.



    Ας δουμε τι εγινε ενα χρονο μετά το καλοκαιρι του 1944....




    Οι Ρωμιοι της Τσαμουριάς 
    αλλά και οι Αρβανίτες όχι μόνο της Τσαμουριάς
    αλλά και της Λακκας Σουλίου
    συμμετείχανε στο διωγμό Γερμανών και Αλβανοτσάμηδων από τη Θεσπρωτια
    το καλοκαίρι του 1944
    όπως ομολογείται και από την »’αντιφασιστική επιτροπή των Αλβανών» της Θεσπρωτίας
    Ας δούμε τι γράψανε οι ΣκιπεταροΤσάμηδες

    »»Κατά τον πόλεμο ενάντια στο Φασισμό,.... αντιδραστικές μοναρχοφασιστικές δυνάμεις στη Λάκκα Σουλίου, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την αντίδραση για να εξυπηρετήσουν τον κατακτητή, υπό τη διοίκηση του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα, στράφηκαν ενάντια και δόλια έσφαξαν τους μουσουλμάνους αλβανούς κατοίκους της Τσαμουριάς.»»»'[Υπόμνημα Αντιφασιστικής Επιτροπής Τσάμηδων Προσφύγων στην Αλβανία προς την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ (1947)]

    Οι Λακοσουλιώτες
    τους οποίους αναφερουν ως διώκτες τους οι Αλβανοτάμηδες
    είναι και αυτοί Αρβανίτες-διγλωσσοι Ελληνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ο Παισιος στον Εμφυλιο πολεμο 1946-49 μεσα απο μαρτυριες ενος αξιωματικου του.


    https://www.youtube.com/watch?v=0gxIY7UMN0U





    Θαυμα το 1940 στον Ελληνοιταλικο πολεμο


    https://www.youtube.com/watch?v=nj2jNCs7lqg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εκθεση του ΕΔΕΣ

    Μάχη της Πετροβίτσας, ΕΔΕΣ/3ΓΡ/5 Μαρ 1944
    1944-03-05 /

    ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗ ΕΛΛΑΣ
    Ε.Ο ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ Ε.Δ.Ε.Σ
    ΑΡΧΗΓΕΙΟΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
    ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΙΙΙ ον

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 5-3-44

    Την 3ην τρέχ.μηνός και από 6ης πρωϊνής ώρας
    μικτή Γερμανοτουρκοαλβανική δύναμις εκ 350 Γερμανών και 86 Τουρκοαλβανών
    επετέθη εναντίον τμημάτων ημετέρων εις Πετροβίτσαν…..

    Τα ημέτερα τμήματα απέκρουσαν τον εχθρόν και μετά σκληρόν αγώνα 12 ωρών απώθησαν τούτον
    κατορθώσαντα ν’ αποφύγωσι τον εμπρησμόν του χωρίου Πετροβίτσης και Μονής Παγανιούς.

    Απώλειαι εχθρού Νεκροί Γερμανοί 5, Οθωμανοί 3.
    Τραυματίαι εξακριβωθέντες Γερμανοί 10, Οθωμανοί 8.
    Απώλεια ημετέρων νεκροί 2.

    Εκ του Αρχηγείου Ηπείρου Ε.Ο.Ε.Δ.Ε.Σ

    Εκθεση του ΕΑΜ

    Εκθεση δράσης 24 Συντάγματος Πεζικού (αρχηγεία ΣΟΥΛΙΟΥ & ΖΑΛΟΓΓΟΥ), Γεράσιμος Πρίφτης/20 Ιαν 1944

    ΕΚΘΕΣΗ

    Του συναγωνιστού Υπολοχαγού ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΠΡΙΦΤΗ (Καστρινού) μέλους του Αρχηγείου ΣΟΥΛΙΟΥ και της Διοίκησης του 24ου Συντάγματος και ύστερα υπασπιστή στο ίδιο Σύνταγμα.
    «Για τη συγκρότηση και δράση των αρχηγείων ΣΟΥΛΙΟΥ και ΖΑΛΟΓΓΟΥ και του 24ου Συντάγματος Πεζικού».
    Προς
    Το Κλιμάκιον Ηπείρου – Δυτικής Στερεάς
    VIII Μεραρχίαν
    και Η.Γ.

    …..
    Η μάχη του ΜΑΝΤΖΑΡΙΟΥ που δόθηκε ενάντια σε 150 φασίστες αλβανοϊταλούς στις 6 Απρίλη 1943 από την ομάδα ΔΡΑΚΟΥ και τον Εφεδρικό ΕΛΑΣ και τελείωσε νικηφόρα, μας βοήθησε στη συνέχεια των ενεργειών μας …..
    ……
    ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: Όλες οι προσπάθειες μας αν και βασίζονταν στη γραμμή της Κ.Ε.
    του Ε.Α.Μ.
    για την ενοποίηση όλων των δυνάμεων ενάντια στον κατακτητή
    δεν είχαν θετικά αποτελέσματα
    γιατί η παμψηφία σχεδόν των Τσάμηδων της περιοχής
    είχε ταχθεί ανεπιφύλαχτα με το μέρος του καταχτητή
    και οργάνωνε δολοφονικές επιδρομές ενάντια στα Ελληνικά χωριά, αρπαγές και σφετερισμούς περιουσιών……

    Παρ’ όλα αυτά από τις 19 του Μάρτη έγινε η πρώτη προσέγγιση που επαναλήφθηκε στις αρχές του Ιούλη 1943.

    ‘ Κατά κανόνα οι υποσχέσεις που μας δώσανε οι εκπρόσωποι των Τσάμηδων δεν τηρηθηκαν.

    Κορυφωμα της συμμαχίας τους με τους φασίστες ήταν η επιδρομή τους στο ΦΑΝΑΡΙ
    την περίοδο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του Αυγούστου
    κατά την οποίαν κάηκαν περίπου 30 χωριά, σκοτώθηκαν περίπου 500 Έλληνες
    και άλλοι τόσοι πιάστηκαν όμηροι,
    ενώ ο υπόλοιπος πληθυσμός αναγκάστηκε να προσφυγέψει στην ορεινή περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ρεμολντ Γερμανός διοικητης του 99ου Συνταγματος Ορεινων Καταδρομων στις 16-9 43… υποβάλει έκθεση προς τη Μεραρχία υπ αριθμον 432/16.9.1943
    Ιδου μερικά αποσπάσματα….

    ””’Υφίστανται από μακρού ένα απέραντο μίσος των Αλβανών εναντίων των Ελλήνων το οποίο μετά το 1940 γνώρισε νέα κλιμάκωση….
    Σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν εμφανιστει αντάρτες στην Τσαμουριά ,
    προκειται για Ελληνες…….
    Το σύνολο των ανταρτών σε Αγια Κυριακή και Σουλι ειναι Ελληνες……
    Οι μόνοι που μας υποστηρίζουν στον αγώνα μας εναντίων των Ανταρτων ειναι οι Αλβανοί….
    Κρυσφηγετα ανταρτων εντοπιστηκαν με την βοήθεια Αλβανών και εκκαθαριστηκαν..
    Το Συνταγμά μου και οι Αλβανοι ειχανε διαρκως απώλειες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων…
    ….Ελληνικη χωροφυλακη υπάρχει μόνο στη Παραμυθιά,
    η οποία συμπτυχθηκε εκει επειδη αλλού η περιοχη είναι πολύ επικίνδυνη….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. https://www.didaktorika.gr/eadd/handle/10442/23152



    Αρβανίτες της Αττικης με αυστηρη ενδογαμία παρολα αυτα εξισου Ελληνες οπως και οι υπολοιποι οπως λεει το τελικο συμπερασμα της διατριβής και τελικά οι θεωρητικες παρατηρήσεις του κ.Μπιρή ηταν τελικα ολοσωστες και με βαση την επιστημη αυτή.

    ''Απο τη μελετη των συχνοτητων των αντιγονων των απλοτύπων και του ''Δελτα' του μειζονος συστήματος Ιστοσυμβατοτητας που αποτελει το κατεξοχην συστημα γενετικης ερευνας της ιστοριας των λαων ...παρατηρηθηκε αυξημενη συχνοτητα απλοτυπων και Δελτα των Αρβανιτων της Αττικης ιδια περιοπυ με εκεινη των μαρτυρων που χρησιμοποιηθηκαν αλλα και ιδια με οποιεσδηποτε αλλες μελετες εχουν γινει στον ελλαδικό χώρο ..''[Από τα συμπεράσματα της εργασίας ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.