Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Robert Brasillach, εθνικιστής μέχρι τέλους - σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει;

O Robert Brasillach (1909-1945) ήταν Γάλλος συγγραφέας.

Ο Brasillach μετά τις σπουδές του γράφει μυθιστορήματα, ιστορικές μελέτες περί τέχνης και αρθρογραφεί σε πατριωτικές εφημερίδες της Γαλλίας. Η λογοτεχνική του επιρροή είναι μεγάλη, σε σημείο που να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα πνεύματα της Γαλλικής λογοτεχνίας. Μετά τα γεγονότα της 6ης Φεβρουαρίου 1936 όπου το σιωνιστικό καθεστώς δίνει εντολή στην αστυνομία να πυροβολήσει και δολοφονούνται 22 εθνικιστές που διαδήλωναν ενάντια στο ξενόδουλο καθεστώς, ο Brasillach αρχίζει να αρθρογραφεί στην εθνικιστική εφημερίδα Je Suis Partou, δηλαδή ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΟΥ. Σύντομα γίνεται αρχισυντάκτης και η εφημερίδα γίνεται σημείο αναφοράς στην εθνικιστική και αντισιωνιστική έκφραση της Γαλλίας, καλώντας σε συμμαχία με την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία και τη φασιστική Ιταλία και δηλώνοντας τον θαυμασμό του για τον Leon Degrelle και την Ισπανική Φάλαγγα.

Το 1937 ο Brasillach φυλακίζεται από τη "δημοκρατία" λόγω των εθνικιστικών αρθρων του. Δείγμα της επιρροής της και της επιτυχίας της εφημερίδας είναι ότι απαγορεύτηκε λίγο πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά την επικράτηση των Γερμανών στη Γαλλία, ξανανοίγει η εφημερίδα του και ζητά την συμπόρευση των Γαλλων μαζί με τους Γερμανούς, για το μεγαλείο του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, ενάντια στις σιωνιστοκίνητες δυνάμεις του εκφυλισμού.

Μετά την επανακατάληψη της Γαλλίας από τις σιωνιστικές δυνάμεις, ο Brasillach συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Συνεχίζει το συγγραφικό του έργο και μέσα από τη φυλακή. "Καταδικάζεται" σε θάνατο μόνο για τις ιδέες του, χωρίς να έχει κανένα διοικητικό ή πολιτικό πόστο. Στο άκουσμα της "απόφασης" αποκρίνεται "Τιμή μου!". Αρκετοί διανοούμενοι αντιτίθενται στην απόφαση, η οποία όμως εφαρμόζεται ικανοποιώντας τις εκδικητικές ορέξεις των σιωνιστών και μάλιστα στις 6 Φεβρουαρίου 1945, την ίδια μέρα που πριν από 9 χρόνια είχαν πέσει οι 22 σύντροφοί του. Ο Brasillach παραμένει πιστός στην εθνικιστική ιδέα μέχρι τέλους, πίπτοντας για μια Ευρώπη των Εθνών.

Δανειζόμαστε τον επίλογο από εδώ:

Μνημονεύουμε σήμερα αυτό τον ξεχωριστό άνδρα της μεγάλης ευρωπαϊκής κοιτίδας του Πολιτισμού, των Πολεμιστών και των Φιλοσόφων. Ναι, οι εχθροί δε νίκησαν, ο Ρομπέρ Μπραζιγιάκ είναι Παντού, χαμογελά στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής Νεολαίας η οποία ξεσηκώνεται για να ολοκληρώσει το έργο το οποίο εκείνος άφησε ανεκπλήρωτο!

Robert Brasillach, ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Ο Brasillach ανήκει στον...
Αλπικό φυλετικό τύπο. Έχει κοντό πρόσωπο, βαριά βλέφαρα, σαρκώδη χείλη και αρκετούς μαλακούς ιστούς στο πρόσωπο. Ως προς την συμπεριφορά του, είναι κλασική για έναν Αλπικό. Έχει ικανότητες στη μελέτη, είναι ήσυχος άνθρωπος χωρίς έντονη ενεργητικότητα, διοχετεύοντας την εθνικιστική ιδέα μέσω φλογερών κειμένων και λογοτεχνημάτων και όχι μέσω αγώνα στον δρόμο. Μπορεί να μην πολέμησε στο πεδίο της μάχης, όμως έδωσε αγώνα στο πεδίο των ιδεών, όπου αντί να υποταχθεί ξεδιάντροπα και να ζήσει εφήμερα άλλα λίγα χρόνια, επέλεξε τον δρόμο της θυσίας και της αιωνιότητας, αποτελώντας πρότυπο πίστης.





3 σχόλια:

  1. http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%84%CE%B1%CE%BB-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%82 K.Διαχειριστά τι μπορείτε να μας πείτε γι αυτό εδώ το άρθρο και την μελέτη στην οποία αναφέρεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γενετική πληθυσμών, στην οποία βασίζεται η έρευνα, είναι τελείως αναξιόπιστη. Τα "συμπεράσματα" αυτών των ερευνών είναι συχνά αντικρουόμενα ή εκτός πραγματικότητας. Για παράδειγμα "έρευνα" σε γονίδιο "έδειξε" ότι Βάσκοι, οι Ισλανδοί και οι Κονγκολέζοι συγγενεύουν μεταξύ τους περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους πληθυσμούς!!! Τέτοιες και άλλες παρόμοιες γραφικές έρευνες συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους αναγνώστες.

      Η γενετική θα μπορέσει να συμβάλλει θετικά όταν γίνει η συσχέτιση γονιδιακών ακολουθιών με τα εμφανισιακά χαρακτηριστικά.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
  2. Ευγε! Για άλλη μια φορα...
    Νοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.