Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Φυλετικοί τύποι από τον Ludwig Clauss

Ο Ludwig Clauss στο βιβλίο του "Die Nordische Seele" επικεντρώνεται στα ψυχικά χαρακτηριστικά του Νορδικού φυλετικού τύπου αλλά παράλληλα περιγράφει και κάποιους άλλους φυλετικούς τύπους της Ευρώπης που υπάρχουν στη Γερμανία. Από τις πολλές φωτογραφίες του βιβλίου, παρατίθενται μερικές αντιπροσωπευτικές ομαδοποιημένες κατά τύπο.

Νορδικός

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ...



Μεσογειακός
Ο Ιούλιος Έβολα
Αθηναία

Αλπικός



5 σχόλια:

  1. Oι φωτό που αφορούν τον Αλπικό θα μπορούσαν ανετα να αντιπροσωπέυουν τον Βαλτικό.Ειδικα η δέυτερη στη σειρά, μια γυναίκα ,γκαραντύ βαλτικού τύπου.Η Μογγολική επηροή που αναφέρεις σε αλλα άρθρα σου φενεται στον Βαλτικό τύπο.Οι πρόγονοι των Βαλτικών οι φινοουγρικες φυλές ειναι κατι ενδιάμεσο , μια γεφυρα ανάμεσα στον Ευρωποειδή και στον Μογγολοειδή.Οχι ομως και οι Αλπικοί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://oi58.tinypic.com/2820qdy.jpg
      δεν προερχονται απο φινοουγγρικα φυλα οι βαλτικοι,απλως εχουν αναμιχθει μ'αυτους σε τεραστιο ποσοστο δυστυχως...

      Διαγραφή
    2. για το καταντι βαλτικου τυπου γυναικα συμφωνα απολυτως
      Νοτης

      Διαγραφή
  2. http://dienekes.awardspace.com/calc/rac/
    Είναι έγκυρο αυτό το σάιτ;; http://dienekes.awardspace.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το υλικό που περιλαμβάνει είναι πολύ ενδιαφέρον, αυτό που αφορά στην φυλετική τυπολογία. Αρκετά από τα άρθρα του έχουν αναδημοσιευτεί εδώ. Τον racial analysis calculator δεν τον έχω χρησιμοποιήσει, αλλά σύμφωνα με άλλους χρήστες και επειδή βασίζεται στον Coon, τα αποτελέσματα ελάχιστη πληροφορία παρέχουν. Το dienekes το έχει ρίξει πλέον αποκλειστικά στην γενετική πληθυσμών με ειδικευμένο ιστολόγιο, η οποία όμως δεν μας απασχολεί, καθώς είναι πλήρως αναξιόπιστη.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.