Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ευγονική: οι τεράστιες δυνατότητες και τα προβλήματα εφαρμογής

Κάθε άνθρωπος θέλει να βελτιώνεται, όταν γνωρίζει ότι υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να το πετύχει αυτό. Αντίστοιχα, κάθε σύνολο ανθρώπων είναι λογικό να επιθυμεί να βελτιώνεται.

Η βελτίωση του ανθρώπινου γένους είναι δυνατή, από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε η εξελικτική θεωρία από τον Δαρβίνο. Ο άνθρωπος μπορεί να εκμεταλλευτεί την εγγενή μεταβλητότητα που έχει και με κατάλληλη επιλογή να κατευθύνει την επόμενη γενιά προς την κατεύθυνση που ο ίδιος θέλει. Αυτό αν το σκεφτεί κανείς είναι συνταρακτικό και μπορεί να αλλάξει την όψη της ανθρωπότητας αν εφαρμοστεί εκτεταμένα. Θα εξεταστούν τα όρια της βελτίωσης, τα προβλήματα και οι προοπτικές της ευγονικής.

Η εξελικτική θεωρία έδειξε ότι όλα τα είδη προέρχονται από κοινή αρχή, με συνεχείς διακλαδώσεις διαφοροποίησης. Η διαφοροποίηση αυτή διήρκησε χιλιετίες ή εκατομμύρια χρόνια και δημιούργησε την βιοποικιλότητα του πλανήτη. Και όλα αυτά έγιναν μόνο με την επίδραση της μεταβλητότητας και της φυσικής και σεξουαλικής επιλογής. Πράγμα που σημαίνει, όσο απίστευτο και αν ακούγεται στους μη επαΐοντες, ότι ένα ψάρι μπορεί να μετατραπεί σε άνθρωπο μετά από εκατομμύρια γενιές. Πράγμα το οποίο έχει αποδειχτεί μέσω του κοινού DNA των ζώων ότι έχει ήδη συμβεί! Με αυτό το γεγονός καταδεικνύεται ότι οι δυνατότητες της ευγονικής είναι πραγματικά χωρίς όρια, γεγονός που σημαίνει ότι με κατάλληλη επιλογή, εκμεταλλευόμενοι την μεταβλητότητα, ύστερα από πολλές γενιές, μπορούμε να επιτύχουμε τεράστια αποτελέσματα.

Οπότε το μόνο που μένει είναι να τεθεί το κριτήριο επιλογής. Αν θέλουμε έναν πληθυσμό να τον κάνουμε με δυνατή, μεγάλη σωματοδομή και μεγάλο ύψος, αυτό είναι απολύτως εφικτό. Επίσης, ακόμα και τα ψυχικά χαρακτηριστικά μπορούν να μεταβληθούν, επιλέγοντας σε κάθε γενιά π.χ. τους πιο γενναίους, έξυπνους, τολμηρούς, επιθετικούς και απορρίπτοντας τους άλλους. Με λίγα λόγια, η θεωρία της εξέλιξης μας αποδεικνύει ότι μπορούμε να κάνουμε τον ανθρώπινο πληθυσμό όπως θέλουμε! Με αρκετή επιμονή αιώνων, το όνειρο βελτίωσης της ανθρωπότητας μπορεί να γίνει πραγματικότητα! Για τους σκεπτικούς, αυτό έχει ήδη γίνει στα ζώα, όπου ο άνθρωπος έχει μεταβάλλει τα εξημερωμένα ζώα όπως επιθυμεί, έτσι ώστε να τα εκμεταλλεύεται για κρέας, αυγά, γάλα, μαλλί, κτλ.

Οι τεράστιες δυνατότητες της ευγονικής είναι γνωστές, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα στην πρακτική της εφαρμογή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διάκριση μεταξύ των επιθυμητών και των μη επιθυμητών ανθρώπων, οι οποίοι δεν πρέπει να αναπαραχθούν ή πρέπει να αναπαραχθούν σε μικρότερο αριθμό. Το πρόβλημα δημιουργεί διχασμό στην κοινωνία, ωστόσο μπορεί ακόμα και αυτό να καμφθεί με κατάλληλες πολιτικές και με ευγονική συνειδητοποίηση. Όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό, έχει ήδη εφαρμοστεί σε μικρή κλίμακα στην Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, με το πρόγραμμα Lebensborn των SS. Αρκετοί αδαείς της ηθικής του ανθρωπάκου, αντιδρούν και μόνο στη σκέψη "υποχρεωτικής αναπαραγωγής", ενώ άλλοι ενοχλούνται από την περίπτωση να υπάρχουν "στρατόπεδα παιδιών", όπου θα υπάρχει μέριμνα για τη νέα άριστη γενιά. Σε κάθε περίπτωση ένας ηγέτης οφείλει να παραμερίσει τους ανθρωπάκους με τα σεξουαλικά ταμπού και να υπολογίσει το καλό του εθνους. Η νέα γενιά θα πρέπει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και να οδηγεί διαρκώς προς την τελειότητα.

Μόνο μεγάλοι πολιτικοί άνδρες έχουν μελετήσει την εξελικτική θεωρία και έχουν επηρεαστεί από αυτή. Οι δυνατότητες της ευγονικής πρέπει να βρίσκονται στην ατζέντα κάθε πολιτικού ηγέτη, καθώς δίνεται ο τρόπος βελτίωσης του έθνους, με ακόμη πιο σκληρή εγχάραξη από ότι οι επιφανειακές "πολιτικές" της καθημερινότητας.

2 σχόλια:

  1. Μόνο η ευγονική μπορεί πλέον να σώσει την Ελληνική φυλή που έχει αφεθεί στο έλεος των αρμενοειδών φωνακλάδων τουρκόγυφτων,των τηγανοκέφαλων-υλιστών δίχως εθνική συνείδηση διναρικών και όλων των σλαβομπάσταρδων που έχουνε κατακλείσει τα Ελληνικά τσοντοκάναλα και το Ελληνικό μόντελινγκ με χαζές,ξανθίες,γαλανομάτες πόρνες πολυτελείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κυριε ανωνυμε παρτε το χαμπαρι οτι η ελλαδα αποτελειται απο 35και 30% αλπικους και μεσογειακους και διναρικους 20% περιπου λεμε τωρα και εινα 10% αρμενοειδες αυτο ειναι το ελληνικο εθνος που δυστυχως εχει γινει ετσι αμα εσεις εισται μεσοεγεειακος υποστηριζετε τον φυλετικο σας τυπος εχω δει και διναρικους που υποστηριζουν τον φυλετικο τυπο τους και ουτε καθε εξης η ιστορια εχει απο δειξει οτι η πολυπολισμιτικοτητα εχει αποτυχει και οι πολλες φυλες αλλα αλλο πλλες φυλεςκαι αλλο σε μια χωρα να υπαρχουν 3 φυλετικοι τυποι και ενας 4τος σε μικρα ποσοστα διαμορφωνουν το ελληνικο εθνος παρτε το χαμπαρι ειναι συγγενεις ολοι αυτοι (εκτος αρμενοειδων) ειναι οι λευκοι φυλη επισης εσυ και ο καθε ανθρωπος δεν μπορει να ανγκκασειε τον αλλον να ακουλθησεια ττην ευγονικη βεβαια να μην παντρευετε πολυ με αλλες χωρες η χειροτερα και με αλλες ηπειρους εκει συμφωνω

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.