Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Alphonse Bertillon, ο πρωτοπόρος στη σύνδεση ανθρωπολογίας με την εγκληματολογία

Ο Alphonse Bertillon (1853-1914) ήταν Γάλλος αστυνομικός και πρωτοπόρος στην ανθρωπομετρία με εφαρμογές στην εγκληματολογία.

Εργαζόμενος ως αστυνομικός στο Παρίσι σε τμήμα εγκλημάτων, διαπίστωσε ότι ο τρόπος ταυτοποίησης δεν ήταν επαρκής. Επινόησε την μέθοδο των ανθρωπολογικών μετρήσεων για την ταυτοποίηση των υπόπτων. Η εγκληματολογία χρωστά πάρα πολλά στον Bertillon, αφού αυτός πρώτος εφάρμοσε τις μεθόδους των δακτυλικών...
αποτυπωμάτων, της κλασικής φωτογράφισης των κρατούμενων ανφας και προφίλ (mugshot), εξέταση εγγράφων, καθώς και άλλες μεθόδους της εγκληματολογίας. Οι μέθοδοί του επικρατούν παγκοσμίως και οι περισσότερες εφαρμόζονται μέχρι και σήμερα.

Μελέτησε ενδελεχώς τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά των εγκληματιών και έκανε πλήθος ανθρωπολογικών μετρήσεων σε κακοποιούς. Μετά την επίδραση των εφευρέσεών του, ανέλαβε ρόλο διδάσκοντα στην εγκληματολογία στο αστυνομικό σώμα.

Ο Alphonse Bertillon ανέδειξε τον βασικό ρόλο της ανθρωπολογίας στην εγκληματολογία και το ότι η εμφάνιση κάθε ανθρώπου αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς του, συνδεόμενο με τη συμπεριφορά του.


Εδώ ο ίδιος σε mugshot! Στο μεταξύ, είναι κυρίως Αλπικός με πιθανή Μεσογειακή επίδραση, μελαχρινός, μεσοπρόσωπος, με ανοιχτά βλεφαρα, παρά την τονισμένη μύτη.


Εδώ μελέτη των φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών των συλληφθέντων


Συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων


Εδώ ανθρωπολογικές μετρήσεις κεφαλιού


6 σχόλια:

  1. Αν ενστερνίζεσαι τις απόψεις του Cesare Lombroso και γνωρίζεις ειδικώς περί της δουλειάς του (ιδιαίτερα πέρι στατιστικών γύρω απο ζωντανά και νεκρά εγκληματικά στοιχεία, περιγραφής αταβισμού, κοινωνικοφυλετικών τάξεων κ.ο.κ.), θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα κάποια ανάρτηση εκ μέρους σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχάς συγγνώμη για το άσχετο του θέματος.Επειδή είμαι δεκαοκτώ χρονών και ως εκ τούτου δεν διαθέτω τόσες πολλές γνώσεις, ζητώ από όποιον θέλει να σχολιάσει το παρακάτω άρθρο.Όχι ότι πιστεύω σε αυτήν την θεωρία περί Αφρικανής Εύας-μάνας ( το ένστικτο , η λογική και οι γνώσεις μου βρίσκουν την ιδέα απίθανη και αποκρουστική) αλλά θα ήθελα μια επεξήγηση και έναν σχολιασμό επί των επιχειρημάτων και των εννοιών που χρησιμοποιούνται,
    https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=hjDTKNvmAZGObM&tbnid=dLe8Yx29HJTI_M:&ved=0CAMQjhw&url=http%3A%2F%2Fwww.tovima.gr%2Fscience%2Farticle%2F%3Faid%3D259453&ei=3eSgUs3TCsml0QXukICACw&psig=AFQjCNEpkp5aHAZ41p-6g_M-2WAXNaD3aQ&ust=1386360848583952

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και ο διαχειριστής είναι ο πλέον κατάλληλος για να σου απαντήσει εγώ έχω να σου προτείνω το εξής: Πέτα στα μούτρα των υπανθρώπων καθηγητίσκων το εξής ερώτημα και εκμηδένισε τους τη διανόηση: Πως είναι δυνατόν απο μία ολιγομελή ομάδα έμβιων όντων να προκύψουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δεκάδες πολυπληθέστατοι πλήρως συνοχικοί γενετικά και εμφανισιακά (εντός τους) πληθυσμοί; Πως η αρχική ομάδα έχει μείνει στάσιμη και όλες οι άλλες έχουν εξελιχθεί έτη φωτός μπροστά και άρα αυτό δεν δηλώνει ότι η πρωταρχική ομάδα είναι η λιγότερο εξελιγμένη απ'όλες; Ζήτα να σου περιγράψουν. βάσει ποιων λειτουργιών όπως περιγράφονται στην επιστήμη της βιολογίας λαμβάνει τόπο αυτό και που συναντάται στο τοίχο. Κόλλα στο τοίχο δίχως έλεος τα μαρξιστικά ρεμάλια και τους ψυχοπαθείς που διδάσκουν. Αν σου πουν ότι έχεις κοινό dna με έναν αφρικανικό πίθηκο πες τους ότι έχεις κοινό dna και με τους αρουραίους σε ποσοστό 70%, ρώτα τους αν νοιώθουν 70% αρουραίοι, ή πως θα τους φαινόταν να κυκλοφορούσαν στους δρόμους με τη συντροφιά των συμπαθών τρωκτικών;

      Διαγραφή
    2. *Και που συναντάται στη φύση το φαινόμενο αυτό

      Διαγραφή
    3. Βάσει της εξελικτικής θεωρίας, κάθε άνθρωπος έχει απώτερη κοινή καταγωγή με τα θηλαστικά, πιο ειδικά με τα πρωτεύοντα (πίθηκοι) και ακόμη πιο ειδικά με τις υπόλοιπες φυλές του ανθρώπου. Συνεπώς είναι λογικό να υπάρχει αυξανόμενη ομοιότητα στο DNA. Ωστόσο, άσχετα από "ποσοστά", που αποτελούν δημοσιογραφικά σοφίσματα υπέρ της εθνοαποδόμησης χωρίς περιεχόμενο και δεν λένε τίποτα, οι ανθρώπινες φυλές στον άνθρωπο παρουσιάζουν τεράστιες διαφορες στην εμφάνιση και στην συμπεριφορά. Η διαφορετική συμπεριφορά οδηγεί σε διαφορετικές κοινωνικές, ηθικές, πολιτιστικές προτιμήσεις, γεγονός που μεταβάλλει σε ζούγκλα κάθε πολυφυλετική κοινωνία και δημιουργεί αναπόφευκτα συγκρούσεις.

      Ο άνθρωπος προήλθε από κλάδο διαφοροποίησης πιθανόν από πρωτεύοντα της Αφρικής, ωστόσο είναι γελοίο να μιλάμε για κοινή μητέρα ή "Εύα" (!), καθώς οι σταδιακές εξελικτικές διαφοροποιήσεις συνέβησαν σε πληθυσμό και όχι σε ένα μεμονομένο θηλυκό άτομο. Εκεί φαίνεται και η ασχετοσύνη του γράφοντος περί εξέλιξης. Σε κάθε περίπτωση οι ανθρώπινες φυλές διαφέρουν σε τέτοιο εξώφθαλμο βαθμό, ώστε να είναι αδιανόητο να μιλά κανείς ότι είμαστε όλοι το ίδιο. Με την ίδια λογική είμαστε επακριβώς το ίδιο με τους πίθηκους, με τους αρουραίους, με τις γάτες και τα άλλα θηλαστικά... Καταλαβαίνεις πόσο γραφικό γίνεται το "επιχείρημα".

      Η ασχετοσύνη του γράφοντος φαίνεται και από το ότι λέει πως ο Coon όρισε τις φυλές το 1963 (!!!), ενώ οι φυλές έχουν ήδη οριστεί τουλάχιστον από το 1933 και τον Eickstedt και σε μεγάλο βαθμό από τον Deniker το 1900, ενώ ο Coon είχε γράψει το πιο διάσημο βιβλίο του το 1939! Επίσης, όταν διαβάζεις ότι βρήκαν "κλιματικές αλλαγές" πριν 140.000 χρόνια (!!!) ή ότι 6 γυναίκες (!!!) εποίκισαν την Αμερική, προκύπτει ότι οι "έρευνες" είναι για τα πανηγύρια.

      Οι διάφορες μελέτες γενετικής πληθυσμών είναι ιδιαίτερα αναξιόπιστες, δίνοντας συνέχεια αντικρουόμενα αποτελέσματα, όπως λέει π.χ. το άρθρο για συγγένεια Βαλκάνιων με Βρετανούς (!) και διάφορες άλλες απίθανες "συνδέσεις" που "δικαιολογούνται" με διάφορους φαιδρούς τρόπους. Η γενετική θα μπορέσει να αποβεί χρήσιμη στη μελέτη της καταγωγής των ανθρώπων όταν συνδεθούν οι γενετικές ακολουθίες με τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης. Προς το παρόν μόνο η διάκριση σε φυλετικούς τύπους δίνει πληροφορίες συγγένειας.

      Ο σκοπός του άρθρου αποτυπώνεται στο τέλος, όπου γράφει "το έθνος ενέχει οπισθοδρόμηση..." και εντάσσεται στην προσπάθεια εθνοαποδόμησης που κάνουν οι υποτακτικοί του σιωνισμού ώστε να επιβάλλουν τον εθνοδιαλυτικό πολυφυλετισμό.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση κύριε διαχειριστά.Για τη συνδρομή των σιωνιστών ήμουν βέβαιη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.