Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Τι σημαίνει να είσαι "Τούρκος";

Το γειτονικό μας "κράτος" αποτελεί ένα μωσαϊκό εθνοτήτων και φυλών. Το παραδέχονται συχνά και οι ίδιοι κάτοικοι της Τουρκίας, αποδεχόμενοι ότι ο κύριος συνθετικός κρίκος είναι η θρησκεία και όχι η φυλή. Τελικά τι σημαίνει να είσαι "Τούρκος";

Τούρκοι αρχικά ονομάζονταν μογγολικοί πληθυσμοί από την κεντρική Ασία, που αποτελούσαν μέρος των μογγολικών ορδών που ξεχύθηκαν κατακτώντας τεράστιες περιοχές από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη. Μάλιστα ως τουρκικοί πληθυσμοί ονομάζονται σήμερα κάτοικοι σε Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν και στην ευρύτερη περιοχή. Συνεπώς Τούρκοι στην πραγματικότητα είναι αυτοί που ανήκουν στην Τουρανική φυλή. Δηλαδή οι αρχικοί Τούρκοι είναι μογγολικό φύλο.

Η Τουρανική φυλή έχει ελαφρό επίκανθο, μεσοπροσωπία και κάπως πιο προεξέχουσα μύτη σε σχέση με τις συνήθεις μογγολικές. Εύκολα διακρίνεται ο Τουρανικός ως μογγολικός τύπος, αλλά μερικές φορές συγχέεται με τον Αλπικό τύπο.

Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνδυάσει τους Τούρκους με μεγάλες γαμψές μύτες, μελαψό δέρμα, έντονο πηγούνι, μαύρη και έντονη τριχοφυΐα, αλλά μάτια χωρίς επίκανθο, πολλές φορές μάλιστα πολύ ανοιχτά. Αυτά τα χαρακτηριστικά ανήκουν στον Αρμενοειδή γηγενή φυλετικό τύπο, ο οποίος αποτελεί την πλειοψηφία στην Τουρκία και την χαρακτηρίζει, παρότι έχει κρατήσει ως εθνικό προσδιορισμό και γλώσσα τους μογγολικούς. Είναι αυτός που κάνει την Τουρκία να φημίζεται για το χαμηλό επίπεδο πολιτισμού και τον εν γένει ανατολίτικο τρόπο ζωής.

Δείτε τις φωτογραφίες δύο Τούρκων για να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ Τουρανικών και Αρμενοειδών.


Στην Τουρκία υπάρχουν επίσης πολλοί Αλπικοί και αρκετοί Μεσογειακοί, Καυκασοειδείς και Ιρανικοί.

5 σχόλια:

  1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ16 Οκτωβρίου 2013 στις 10:00 μ.μ.

    Η τουρκια αποτελει τεραστια απειλη σε καθε επιπεδο φυλετικο,εθνικο,γεωπολιτικο για την Ελλαδα και την Ευρωπη ολοκηρη και δεν πρεπει να υπαρχει ουτε απειροελαχιστος εφησυχασμος απεναντι σε αυτο το μορφωμα.Η μονη γλωσσα που καταλαβαινει ειναι αυτη των οπλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΥΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΩΣΕ ΔΟΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ Η ΙΣΤΟΡΙΚΟ..ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ...ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ..ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΟΥΛΤΑΝΟΙ ΠΟΤΙΖΑΝΕ ΜΕ ΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ...ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΑΝΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ..ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΛΑΩΝ..ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΜΠΑΞΙΣ!!ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ.."Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ¨...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ...ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην οθωμανική αυτοκρατορία οι πασάδες ήταν οι Γεωργιανοί η αλβανοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.