Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Μια παρατήρηση περί διαφημίσεων και επαρχίας

Οι διαφημίσεις που παρουσιάζονται στην τηλεόραση βρίσκονται σε άμεση συνάφεια με την ψυχοσύνθεση του κοινού στο οποίο απευθύνονται. Οι διαφημιστές καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το κοινό να ταυτιστεί με τους τρόπους συμπεριφοράς που απεικονίζονται στις διαφημίσεις. Τα τελευταία χρόνια θα έχετε δει πολλές τηλεοπτικές διαφημίσεις που διαδραματίζονται στην ελληνική επαρχία. Συνήθως οι χωρικοί παρουσιάζονται με στερεοτυπική διάλεκτο ή τρόπο ομιλίας και πολλές φορές το περιεχόμενο είναι χιουμοριστικό, με τους χωρικούς δήθεν να υιοθετούν σύγχρονες νεανικές ιδέες ή τεχνολογικές καινοτομίες. Άλλες φορές το περιεχόμενο διαδραματίζεται στην επαρχία με διάφορες στερεοτυπικές εικόνες, ώστε να καταδειχτεί η ποιότητα του προϊόντος. Ως προς την συμπεριφορά, οι χωρικοί παρουσιάζονται αγνοί και αφελείς, αλλά με υπερηφάνεια, διατηρώντας τις παραδόσεις και τις οικογενειακές αξίες. Το ενδιαφέρον στην περίπτωση των διαφημίσεων αυτών είναι ότι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στο ελληνικό κοινό. Γενικότερα, όποια διαφήμιση θυμίζει επαρχία αντιμετωπίζεται με ευμένεια από το κοινό. Η προτίμηση αυτή κρύβει βαθύτερα αίτια.

Κάποιοι θα μιλήσουν για την αγνότητα και μη αλλοτρίωση της επαρχίας από διάφορα παρακμιακά ήθη των σύγχρονων αστικών κέντρων. Ωστόσο, η επαρχία στην Ελλάδα...
είναι οπισθοδρομική από πλευράς οικονομίας, πνεύματος και συμπεριφοράς. Κάθε μορφωμένος άνθρωπος, με υψηλές πνευματικές ικανότητες και ισχυρό χαρακτήρα, βρίσκει την ελληνική επαρχία να τον καθηλώνει. Για τον λόγο αυτό προσπαθεί να βρεθεί στα αστικά κέντρα, εφόσον η ελληνική επαρχία παρουσιάζει μηδαμινή πνευματική, οικονομική και οργανωτική δραστηριότητα.


Ο βαθύτερος λόγος που οι επαρχιώτικες συμπεριφορές αντιμετωπίζονται ευμενώς από το κοινό, είναι το ότι τα αστικά κέντρα στην Ελλάδα τροφοδοτούνται διαρκώς με ανθρώπινο δυναμικό από την επαρχία. Οι πόλεις έχουν χαμηλότερους αναπαραγωγικούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να γίνεται μια διαρκής αντικατάσταση των κατοίκων των πόλεων από επαρχιώτες. Αυτό είναι φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί σε πολλές χώρες. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αθήνα υπάρχουν ελάχιστοι κάτοικοι των οποίων και οι τέσσερις παππούδες/γιαγιάδες να έχουν γεννηθεί στην Αττική. Μεγάλο μέρος των κατοίκων προέρχονται από τις επαρχιακές περιοχές της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής Ελλάδας, πολλές φορές απευθείας από χωριά. Εξετάζοντας την φυλετική σύνθεση της επαρχίας στην κεντρική και νότια Ελλάδα, διαπιστώνουμε ότι αποτελούνται κυρίως από Αλπικούς και Διναρικούς. Αυτοί εισρέουν στα αστικά κέντρα και πρακτικά αυξάνουν σημαντικά το Διναρικό στοιχείο, το Αλπικό υπάρχει ήδη. Οι Διναρικοί είναι αυτοί οι οποίοι δείχνουν μεγαλύτερη ταύτιση με την ελληνική επαρχία. Οι επαρχιώτικες συμπεριφορές στην κεντρική και νότια Ελλάδα είναι κατά βάση Διναρικές συμπεριφορές. Ακόμα και οι μουσικές προτιμήσεις της επαρχίας το υποδεικνύουν. Δύσκολα μια κοινωνία Μεσογειακών να θεωρούσε επαρχιώτικες συμπεριφορές, που θεωρούνται παρωχημένες και περιορισμένων οριζόντων, ως κάτι το ευχάριστο. Θα προτιμούσε τις πιο εκλεπτυσμένες και δραστήριες μορφές των πόλεων, ή έστω επαρχιώτικες συμπεριφορές που δείχνουν ευγένεια ή και δύναμη, όπως στη νησιωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη.


Το συμπέρασμα είναι ότι η συμπάθεια προς τις επαρχιώτικες συμπεριφορές που εμφανίζονται συστηματικά στις διαφημίσεις, αποτελεί ένδειξη αύξησης των Διναρικών στην επικράτεια. Οι Αλπικοί και Διναρικοί πληθυσμοί εισρέουν με αυξανόμενους ρυθμούς στα αστικά κέντρα, εισάγοντας τις προτιμήσεις τους, που σχετίζονται με αυτές της ελληνικής επαρχίας. Κοιτάζοντας σε γενικότερο πλαίσιο, θα διαπιστώσετε ότι το ζήτημα έχει ευρύτερες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές προεκτάσεις.

35 σχόλια:

  1. Μάλιστα...Άρα κύριε διαχειριστά ταυτίζεσαι απολύτως με τις θέσεις του Φαλμεράϋερ? Να υποθέσουμε πως υπαινίσεσαι αθρόα και ριζική μεταβολή του πληθυσμιακού στοιχείου στην ύπαιθρο -Στερεά -Θεσσαλία και Πελοπόννησο κατά τους Μεσαιωνικούς χρόνους και δη κυρίως από Αλβανούς? Όμως η αρβανιτοφωνία ιστορικώς και όπως προκύπτει από πλήθος πηγών, καθώς και από ζώντες απογόνους,είναι εντοπισμένη σε πολύ συγκεκριμένα σημεία Αττικοβοιωτίας, Ευβοίας και Αργολίδος, πόρρω απέχουσα απ' το να χαρακτηρισθεί γενικευμένο φαινόμενο. Τέλος, εδώ μέσα κατά καιρούς, τουλάχιστον για τους πεδινούς πληθυσμούς Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς και Πελοποννήσου άλλες μελέτες παρουσίαζες με μεσοκέφαλους -δολιχοκέφαλους κεφαλικούς δείκτες
    κλπ.(!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκαιο έχεις ανώνυμε.Για δες εδώ τι λέει σε παλιότερο άρθρο του ο διαχειριστής:
      http://fyletika.blogspot.com/2014/01/blog-post_20.html?m=0#more
      Σύμφωνα με τον Κλων Στέφανο η Θεσσαλία είναι δολιχοκέφαλη με κεφαλικό δείκτη 76,9.
      "Ο Deniker διαπιστώνει ότι η δυτική ηπειρωτική Ελλάδα τείνει προς τον βραχυκέφαλο Διναρικό -Αδριατικο-Αλβανικό όπως τον λέει- τύπο, ενώ πιο ανατολικά εμφανίζεται ο Μεσογειακός πιο έντονα.

      Παραθέτει τις μετρήσεις του Clon Stephanos που βρίσκει για τις διάφορες περιοχές της Ελλάδας τους εξής κεφαλικού ς δείκτες:

      Ήπειρος: 88,1 Διναρικοί, Αλπικοί
      Θεσσαλία: 76,9 Μεσογειακοί κυρίως
      Ρούμελη: 81,6 μίξη δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων
      Πελοπόννησος: 81,7 μίξη δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων
      Ιόνιες νήσοι: 82,3 μίξη δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων
      Εύβοια: 82,5 μίξη δολιχοκέφαλων-βραχυκέφαλων

      ενώ ο Weisbach βρίσκει κεφαλικό δείκτη στους Έλληνες της Τουρκίας:

      Προποντίδα: 85,8 Αρμενοειδείς, Αλπικοί
      Κωνσταντινούπολη: 79,4 Μεσογειακοί"
      Ενώ σύμφωνα με τον Deniker,η Θεσσαλία έχει κεφαλικό δείκτη 77,η Φθιώτιδα και η Αττική 79,6 και η Αρκαδία με την Λακωνία 78.Δηλαδή είναι δολιχοκέφαλες περιοχές.
      "Ο Deniker δηλώνει ότι σύμφωνα με τον Stephanos, η δολιχοκεφαλία είναι διαδεδομένη στην Πελοπόννησο, ειδικά στην Μαντίνεια και στη Λακωνία, δηλαδή στους απογόνους των αρχαίων Σπαρτιατών, με κάποιους βραχυκέφαλους Διναρικούς Αλβανούς, όπως λέει, στην Αργολίδα και στην Κορινθία. Στη Θεσσαλία, στις Ιόνιες νήσους και στην Κρήτη η δολιχοκεφαλία είναι έντονη, δηλαδή υπάρχουν πολλοί Μεσογειακοί, με κάποιους θύλακες βραχυκεφαλίας, που όμως στην Κρήτη είναι μηδαμινοί. Στην Ηπειρο κυριαρχεί η βραχυκεφαλία, όπως και στους γειτονικούς Αλβανούς.
      Συνοπτικά ο Deniker λέει περί κεφαλικών δεικτών:

      Ηπειρώτες, Αλβανοί: 88
      Θεσσαλία: 77
      Αιτωλοακαρνανία: 83,6
      Αττική, Φθιώτιδα: 79,6
      Αρκαδία, Λακωνία: 78 απόγονοι αρχαίων Σπαρτιατών
      Αργολίδα, Μεσσηνία: 84
      υπόλοιπη Πελοπόν.: 81
      Ιόνιες νήσοι: 82,3
      Εύβοια: 82
      Σηλυβρία: 85,8 προάστιο Κωνσταντινούπολης."
      Συμπερασματικά,η Θεσσαλία και κάποιες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου,έχουν αρκετούς δολιχοκέφαλους.

      Διαγραφή
  2. Άλλωστε και ο ίδιος ήταν κυρίως διναρικός, με νορδική και κάποια αλπική επίδραση. Γενικά ο συνδυασμός διναρικού-νορδικού-αλπικού (κλασικός δωρικός συνδυασμός κατά Lawrence Angel) υπερέχει των άλλων και παράγει στιβαρούς ηγέτες και πολεμιστές.
    Οι μεσογειακοί είναι για να κυνηγούν ανεμώνες και να μαζεύουν τουλίπες. Α και να είναι μοντελάκια και fashion idols. Νούμερα μεντιτερανιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν παρατηρήσεις την ελληνική καλλιτεχνική show biz(ο θεός να την κάνει) θα αντικρίσεις κυρίως μεσογειακούς και κρομανοειδείς.

      Διαγραφή
    2. Η Βόρεια Ελλάδα και η Πελοπόννησος που είναι βραχυκέφαλες περιοχές παραδοσιακά είναι τα προπύργια της δεξιάς και του συντηρητισμού,αντίθετα τα νησιά και η κρήτη που είναι κυρίως δοχιλοκέφαλες ψηφίσουν αριστερά και αγκαλιάσουν τους λάθρο πιθήκους του ισλάμ ...

      Διαγραφή
    3. Όλοι οι λαθρομετανάστες στα νησιά και την κρήτη,εκεί έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αριστερών στην Ελλάδα,εκεί παίρνει πάντα η αριστερά τα μεγαλύτερα ποσοστά,εκεί το παίζουν όλοι αριστεροί και δημοκράτες,αυτές είναι οι πιο αριστερές περιοχές στην Ελλάδα και έχουν τους πιο πολλούς αριστερούς.Αφού είναι τόσο μοντέρνοι,αριστεροί και δημοκράτες και αντιρατσιστές να πάρουν εκεί όλα τα λαθροόρκ που μαζευτήκαν στην Ελλάδα μας.Έτσι είναι,αυτοί ψηφίζουν σύριζα και μετά θέλουν να πάρουμε εμείς στην ηπειρωτική Ελλάδα όλα τα λαθροόρκ.

      Διαγραφή
    4. 卐 Ταγματασφαλίτηϟϟ 卐28 Νοεμβρίου 2018 στις 1:18 π.μ.

      Θα συμφωνήσω οπωσδήποτε σε ένα εξ όσων ανέφερες ανώνυμε: Οι Κρητικοί είναι μακράν ο πιο ελεεινός και υπάνθρωπος πληθυσμός της Ελλάδος! Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μαυριδεροί μπουχέσες τσιγαρο-μπεκρο-χασικλήδες θρασύδειλοι τραμπούκοι που όπου και άν βρεθούν διαπρέπουν στην λαμογιά, την απατεωνιά και στο ρουσφέτι. Όμως η ψευτομαγκιά -συνδυαζόμενη με την πουστιά- που τους χαρακτηρίζει αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο που χρήζει πολυτόμου διατριβής. Θυμάμαι τότε που παρέπεμψαν -εν μέσω πανευρωπαϊκής ακαδημαϊκής κατακραυγής- εις δίκην τον αξιολογότατον Γερμανόν καθηγητήν Χάιντς Ρίχτερ διότι ετόλμησε να αναφέρει σε βιβλίο του τα ανήκουστα αίσχη των κατσαπλιάδων συντοπιτών τους που οδήγησαν σε αντίποινα εις βάρος κρητικών Αμάχων στο Κοντομαρί κτλ. Βγήκαν τότε όλοι οι άχρηστοι αργόσχολοι γλετζέδες μπυροκοιλιάδες Κρητικοί και τον εξύβριζαν δημοσίως γιατί δήθεν "ξεπλένει τον ναζισμό", "υποβαθμίζει τον ηρωικό αγώνα των Κρητικών", "ναρκοθετεί το -ανύπαρκτο αίτημα- για γερμανικές αποζημιώσεις" κτλ. Οι ίδιοι θρασύδειλοι Κρητικοί που κάποτε έγλυφαν και βράβευαν τον ίδιο ιστορικό γιατί "έκανε το νησί τους γνωστό" και γιατί κατ' αυτόν τον τρόπο αυξάνονταν οι Γερμανοί τουρίστες που φέρνουν χρήμα στην Κρήτη. Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα!!! Και αυτό αποτελεί ένα μόνο μικρό και ασήμαντο δείγμα της κρητικής πουστιάς και γυφτιάς. Γαμώ το στανιό όλων τους!!!

      Διαγραφή
    5. Ο Χιτλερ ηταν Dalofaelid εκδιναρισμενος.Καμμια σχεση με νορδικο.

      Αρκετα robust προσωπο με διναρικη μυτη και μετωπο.Σε καμμια περιπτωση νορδικος!

      Διαγραφή
    6. Σε πονάει ρε μουνάκι ταγματασφαλίτη το βουνισιο κρητικό πέος που έφαγε ο ανθός των ςς στην απόβαση και βγάζεις κόμπλεξ, οι ατριχες νορδικες κολοτρυπιδες γαμιουντε συστηματικά εδώ στην Κρήτη από το 41 μέχρι και σήμερα ιδίως το καλοκαιρι,αν ψάχνεσαι ελα μη φοβάσαι όλο και κάτι θα βρεθει

      Διαγραφή
    7. Χαίρομαι πολύ που αρκετοί συνέλληνες έχουν αντιληφθεί πόσο σάπιοι είναι οι κρητικοί,ψευτόμαγκες μπουχέσες με το τσιγάρο στο στόμα και με ένα τιμόνι στα χέρια από τα 15,γι'αυτό και έχουν τόσα δυστυχήματα.
      Ναι,η Κρήτη είναι ελληνική, είναι ωραίο νησί, και είναι δική μας,των Ελλήνων.Οι κρητικοί είναι που θέλουν αντικατάσταση.Πασοκοσυριζαίοι,Πολάκηδες ντροπιάζουν το νησί.
      Όσο για τα ϟϟ μην ανησυχείς.Μετά τον άτιμο και κατσαπλιάδικο αμυντικό πόλεμο των κρητικών, μια χαρά γαμήσαν μέσα στο νησί, γι'αυτό και από όλη την Ελλάδα έφυγαν τελευταίοι από την Κρήτη.

      Διαγραφή
    8. Οι Κρητικοι οι περισσοτεροι ψηφιζαν και συνεχιζουν και ψηφιζουν αριστερα και σοσιαλισμο.Αφου φαγανε ψωμακι με πασοκ η δεξια τους φαινεται φασιστικη και δοσιλογοι των ναζι απο τον εμφυλιο κλπ.Αν πατε μια βολτα θα δειτε οτι οι περισσοτεροι ειναι μεσογειακοι με λιγους αρμενοειδεις.

      Διαγραφή
    9. Έχεις πάθει βραχυκύκλωμα. Γράφεις τις παπαριες σου 10 φορες σε καθε δημοσίευση. Οι πολιτικές πεποιθήσεις του κάθε ανθρώπου πηγάζουν από τον οικογενειακό περίγυρο, την παιδεία, και τα βιώματα του κάθε ανθρώπου και όχι απο το αν είναι κάποιος βραχυκεφαλος, δολιχοκεφαλος, κοντός, ψηλός, μυτογκας κλπ. Συνελθε και αν δεν μπορείς βούτα σε κάνα ποτάμι μπας και ξαναμπεί σε λειτουργία ο εγκέφαλός σου.

      Διαγραφή
  3. Επίσης να μην ξεχνάμε και το εθνικιστικό ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής που τα μέλη του είναι στην πλειοψηφία βραχυκέφαλοι.Αντίθετα οι κομμουνιστές του Σύριζα έχουν μπόλικους μέσο-δοχιλοκέφαλους μεσογειακούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το όνειρο του διναρικού είναι να γίνει πολεμιστής. Του μεσογειακού να γίνει "μοντελάκι", αιώνιος φοιτητής, "καλλιτέχνης" και Ι5 στο στρατό.
    Από προσωπική εμπειρία, στις καταδρομές ο φυλετικός τύπος που απουσιάζει παντελώς είναι ο μεσογειακός.
    Τυχαίο; Δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι και να λέτε μία ζωή η ανώτερες τάξεις τις Ελλάδος θα είναι Μεσογειακές και οι υπόλοιποι, οι Βραχυκέφαλοι επαρχιώτες, αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέχρι τον λαιμό μέσα στη λάσπη και στα κόπρανα.

    https://www.itspossible.gr/wp-content/uploads/2018/01/%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%B9-696x522-696x522.jpg
    https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2018/07/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-1-696x420.jpg
    https://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/157d833cc853f349b54ace3279b9ca63_XL.jpg
    https://www.crashonline.gr/wp-content/uploads/2015/01/246C3E6800000578-0-image-a-18_1420462507530.jpg
    https://www.tilestwra.com/wp-content/uploads/2018/01/b7a19d67cad9e242917f26617a5fb87b.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κατώτερες τάξεις πάντα εποφθαλμιούσαν τις ανώτερες.

      Διαγραφή
  6. Οι δοχιλοκέφαλοι είναι κύριοι και δεν μπορούν να συγκριθούν με τους βραχυκέφαλους γκασμάδες.Το βλέπω και απο εμένα προσωπικά και από δοχιλοκέφαλα παιδιά έξω στην κοινωνία.Οι παλιότερες γενιές που είναι συγκριτικά βραχυκέφαλες είναι απολίτιστοι αγροίκοι,φωνακλάδες,φασαριόζοι,βρίζουν συνεχώς και το λεξιλόγιο τους πέρα απο το μαλάκα και θα σε γαμήσω δεν υπάρχει καμμία άλλη λέξη.Τους βλέπω στον δρόμο πως οδηγάνε,ακόμα και το περπάτημα τους είναι νευρικό.Νευριάζουν με το παραμικρό και μπλέκονται σε φασαρίες η δημιουργούν οι ίδιοι φασαρίες.Τα βλέπω και μέσα απο την οικογένεια μου.Ο πατέρας μου είναι διναρικός και νευριάζει με το παραμικρό.Είναι οξύθυμος άνθρωπος και βαθιά καχύποπτος.Θα σου κρατήσει μούτρα και θα σε βρίσει άσχημα. Η μάνα μου απο την άλλη είναι μια μεσογειακή γυναίκα που βγάζει από μέσα της μία ηρεμία, μια χαλαρότητα, έχει πρόσχαρο χαρακτήρα,είναι ευγενική,με τρόπους,καλή νοικοκυρά που πάντα μας πρόσεχε και μας αγαπούσε όσο τίποτα στον κόσμο.Ακόμα και στο γυμναστήριο που πηγαίνω παρατηρώ οτι οι δοχιλοκέφαλοι άνδρες είναι ήρεμοι και πάνε με σκοπό να αθληθούν και να γυμνάσουν το κορμί τους.Οι βραχυκέφαλοι οι περισσότεροι είναι άνθρωποι της νύχτας με χαπακομένα κορμιά και οι περισσότεροι μέσα στα νεύρα.Αρκετοί απο αυτούς εκτελούν ασκήσεις και παράλληλα βρίζουν.Φυσικά όλοι τους παίρνουν αναβολικά.

    Ένας δοχιλοκέφαλος υπερτερεί ενός βραχυκέφαλου ξεκάθαρα.Η ελληνική επαρχία είναι αμόρφωτη,με κακή συμπεριφορά απο τους περισσότερους,ελήφθη παιδείας και γι αυτό τα περισσότερα τροχαία γίνονται εκεί.Η Κρήτη μπορεί να είναι νησί όμως οι κάτοικοι της έχουν συμπεριφορά επαρχιώτη και είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ένα απο τα πιο απολίτιστα μέρη της Ελλάδας.Ειδικά τα ορεινά μέρη είναι νεατερνταλς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι βραχυκεφαλοι που φωναζουν και κανουν σαματα ειναι κυριως διναρικοι.Οι αλπικοι ειναι τα παιδια της φαπας.Ποτε δεν εχω δει αλπικο να μαλωνει η να σηκωνει αναστημα,αντιθετα αρμενοειδεις και διναρικοι ειναι οι πρωτοι σε φασαριες και ξυλικια.

      Διαγραφή
    2. Ο Αρμενοειδής φυλετικός τύπος είναι ότι χειρότερο υπάρχει.
      Ένας Αρμενεοειδής δεν θα ξεκινήσει ποτέ φασαρία γιατί είναι σίγουρο ότι θα φάει ξύλο.
      Αν δεν υπάρχουν 5-10 άτομα από πίσω του πότε δεν θα επιτεθεί.
      Το ίδιο ισχύει και με τους τσιγγάνους.

      Διαγραφή
  7. https://www.protothema.gr/zoi/article/842480/o-adisimitismos-zei-kai-vasileuei-stin-europi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτός είναι ο μέσος νεοέλληνας. Ένας μαυριδερός βραχυκέφαλος με βλοσσυρό ύφος.
    https://youtu.be/rk-LCxRNSXU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιδια ο Καρανικας του Συριζα ειναι μεσογειακος η διναρικος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει Μεσογειακός με τέτοια χαρακτηριστικά.

      Διαγραφή
    2. Το πρόσωπο του είναι κρομανοειδης μορφής κυρίως. Άλλα τα αυτιά και η μύτη διναριζουν σε μεγάλο βαθμό. Το κεφάλι δείχνει μεσοκεφαλο η ήπια βραχυκεφαλο. Μεσογειακος με τίποτα!!!

      Διαγραφή
    3. διναρομεσογειακος.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος28 Νοεμβρίου 2018 - 12:36 π.μ.

      Ε ναι ρε, αφού είναι αριστερός - φιλιλες και ως γνωστόν από τους έμπειρους σχολιαστές που μιλάνε πάντα με αδιάψευστα στοιχεία, ολοι οι αριστεροί είναι Μεσογειακοί και το αντίστροφο. Ακόμη και να μην είναι Μεσογειακός όπως τα περισσότερα στελέχη του συριζα, εμεις θα τους βγαλουμε όλους μεσογειακους για να μην χαλάσει ο μύθος μας. Γιατί όταν βλέπω τον Καρανίκα με την φάτσα ασβου, κατευθείαν μου έρχεται στο μυαλό, να μια φυσιογνωμία που συναντά κανείς στους πίνακες της κλασσικής αρχαιότητας.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Η μιση Αθηνα ειναι αριστερη ζωο οπως επισης και η Κρητη που βγαζει 40 χρονια πασοκ-συριζα ξυπνα.

      Διαγραφή
    7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    8. Η Κρητη και τα νησια καλε μου φιλε ειναι δοχιλοκεφαλες περιοχες κυριως μεσογεικοι.Μπορουν οπως λες να βρεθουν αρμενοειδεις η καποιοι εξω-ευρωπαιοι αλλα σε μικρα ποσοστα.Το οτι ψηφιζουν αριστερα ειναι δεδομενο εδω και πολλα χρονια.Αντιθετα η Βορεια Ελλαδα και η Πελοποννησος οπως Λακωνια που ειναι βραχυκεφαλες περιοχες παραδοσιακα ψηφιζαν και συνεχιζουν να ψηφιζουν Δεξια η Ακροδεξια.Η Αθηνα εχεις δικαιο οτι εχει τα παντα και θα βρεις απο μεσογειακους μεχρι διναρικους/αρμενοειδεις.

      Διαγραφή
    9. Λίγες ψήφους παίρνουν τα ακροδεξιά ή πατριωτικά κόμματα και κάποτε δεν έπαιρναν τίποτα. Οι λεγόμενοι Δεξιοί, βραχυκέφαλοι ή μη, είναι δεξιοί από την εποχή του Καραμαλάκα και ψήφιζαν Μητσοτάκη, Καραμαλάκα junior, Σαμαρά και τώρα Κούλη! Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ούτε για Αριστερούς, ούτε για Δεξιούς, τα ίδια σκατά είναι που γράφουν τα εθνικά και τα πατριωτικά ζητήματα στα παπάρια τους.

      Ορίστε και οι Δεξιοί "Πατριώτες".

      http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ethnikisths-h-patriwths-a-meros
      http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ethnikisths-h-patriwths-b-meros

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος28 Νοεμβρίου 2018 - 3:08 μ.μ. Μλκιες γράφεις. Δεν σχετίζονται οι φυλετικοι τύποι με τις πολιτικές πεποιθήσεις γαμω τον Χριστούλη σου.

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Πελοποννησος ειναι αναλογα την περιοχη.Η Λακωνια ειναι βραχυκεφαλη σε μεγαλο βαθμο,ειδικα οι μεγαλοι σε ηλικια εκει ειναι διναρικοι κυριως.

      Διαγραφή
  11. Κύριε διαχειριστά θέλω να μου πείτε πιο συγκεκριμένα τι εννοείτε όταν αναφέρεστε στις επαρχιώτικες συμπεριφορές να μας πείτε και να μας δώσετε παραδείγματα για να καταλάβουμε πιο καλά επίσης αν μας λέγατε και μερικές τέτοιες διαφημίσεις θα καταλαβαίναμε καλύτερα
    Εγώ θέλω να σταθώ σε αυτό που είπατε πως οι πόλεις αναπαράγουν λιγότερο γιατι εχω την εντύπωση πως οι σύγχρονες συνθήκες ζωής επηρεάζουν αρκετά περισσότερο τους μεσογειακούς,νορδικούς και γενικότερα τη λευκή φυλή σε όλα τα θέματα δηλαδή την υγεία την αναπαραγωγή τις ασθένειες τη συμπεριφορά και την ποιοτητα ζωης
    εσείς πιστεύετε πως αυτό ισχύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.