Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Η φυλή και το ιδανικό

Όσοι έχουν αποκτήσει επαφή με το φυλετικό ζήτημα, θα έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ φυλής και πολιτισμού. Αυτό οδηγεί κάποιους να πιστεύουν ότι μια χώρα που διαθέτει πολλά ικανά φυλετικά στοιχεία, θα διαθέτει και υψηλό πολιτισμό. Υπάρχουν πολλά ιστορικά αλλά και σύγχρονα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι αυτό δεν ισχύει πάντοτε. Ωστόσο, ποια είναι η σχέση μεταξύ φυλής και πολιτισμού; Πότε έχουμε υψηλό πολιτισμό και τι ρόλο παίζει η ιδεολογία που διαπνέει την κοινωνία;

Ας κάνουμε μια παρομοίωση. Έστω ότι ο νομοθέτης της κοινωνίας μας είναι ο μάγειρας και ότι ο λαός είναι η πρώτη ύλη. Όσο καλός και να είναι ο μάγειρας, αν η πρώτη ύλη...
είναι σκάρτη, το φαγητό θα βγει μέτριο. Αν η πρώτη ύλη είναι άριστη, αλλά ο μάγειρας κακός, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πιθανότατα κακό. Όμως αν εμφανιστεί ένας καλός μάγειρας να αξιοποιήσει την άριστη πρώτη ύλη, τότε θα φτιάξει ένα γευστικό αριστούργημα.

Αντίστοιχα και στις κοινωνίες. Αν το ανθρώπινο δυναμικό δεν έχει πολλά στοιχεία με εκ φύσεως ισχυρό χαρακτήρα και πνευματικές δυνατότητες, τότε όσο καλή και να είναι η επικρατούσα ιδεολογία, το κοινωνικό αποτέλεσμα θα είναι μέτριο, πιθανόν με κάποιες εκλάμψεις. Μάλιστα, με μια κακή επικρατούσα ιδεολογία, μπορεί να εκπέσει στην απόλυτη παρακμή. Αν αντιθέτως το ανθρώπινο δυναμικό διαθέτει πολλά στοιχεία με εγγενώς ισχυρό χαρακτήρα και πνευματικές ικανότητες, τότε μια κακή ιδεολογία θα οδηγήσει στη μετριότητα, ενώ μια καλή ιδεολογία θα οδηγήσει σε μια πραγματική άνθηση του πολιτισμού.

Το σημαντικότερο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι μια κακή πρώτη ύλη οδηγεί πάντα σε κακό αποτέλεσμα. Για τον λόγο αυτό, πρωταρχική σημασία για μια κοινωνία σε μακροπρόθεσμο επίπεδο έχει η φυλετική της σύνθεση. Αυτή καθορίζει τις δυνατότητές της. Μάλιστα, η φυλετική σύνθεση ενός λαού δεν αλλάζει, ή το κάνει με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς σε διάστημα αιώνων. Αν η φυλετική μίξη οδηγήσει στην εξαφάνιση των ικανότερων στοιχείων του πληθυσμού, τότε η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Αντιθέτως, η επικρατούσα ιδεολογία αλλάζει πιο εύκολα, ανάλογα με το ποιος θα βρεθεί στην εξουσία. Διαπιστώνουμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας είναι η σημαντικότερη παράμετρος ενός λαού σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Το πότε θα βρεθεί μια εξουσία που με κατάλληλη ιδεολογία θα το αξιοποιήσει στο έπακρο, εξαρτάται από ιστορικές συγκυρίες, παρότι αυτές οι εποχές είναι που μαγνητίζουν τους ιστορικούς. Αν υπάρχει το κατάλληλο ανθρώπινο υλικό, τότε θα έρθει και η στιγμή της άνθησης, αν δεν υπάρχει, αυτή η στιγμή δεν θα έρθει ποτέ.

Συμπερασματικά, πρέπει να γίνει αντιληπτό πως δεν αρκεί μόνο η φυλή για να οδηγήσει στο μεγαλείο, απαιτείται και η κατάλληλη ιδεολογία που θα διαπερνά την κοινωνία. Αν όμως δεν υπάρχει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, καμία ιδεολογία, όσο καλή και να είναι, δεν μπορεί να καταφέρει κάτι σημαντικό. Προκύπτει ότι το ισχυρότερο μακροπρόθεσμο εχέγγυο για την ευημερία και πρόοδο ενός λαού είναι ο φυλετικός παράγοντας.

9 σχόλια:

  1. Γνωρίζει κανείς Έλληνες φυλετιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Eλλάδα είναι ξεχωριστό κομμάτι από μόνη της,δεν έχει σχέση με την Ευρώπη.Το ιστολόγιο είναι άκρως Ευρωπαϊκά δουλικό.Η Ελλάδα δεν έχει αδελφούς στην Ευρώπη και η Ευρώπη μόνο δεινά έφερε στον λαό μας.Ούτε ένα καλό δεν έπραξαν οι ''αδελφοί'' Ευρωπαίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν υπήρχαν κι αυτοί,ακόμα υπόδουλος στους τούρκους θα ήσουν βόδι.Αυτοί νίκησαν τη ναυμαχία του Ναυαρίνου για πάρτη σου.Αλλά με την ιστορία τα έχεις χαλάσει. Τράβα διάβασε κανά Ντόναλντ, που έχεις και άποψη, γαμώ τη δημοκρατία σου,σύμφωνα με την οποία έχουν όλοι δικαίωμα γνώμης,χωρίς να έχουν γνώση.Έχεις κλασική γυναικεία ψυχοσύνθεση πατριώτη του ζήτω.

      Διαγραφή
    2. Τι λες ρε; Εσύ έχεις γνώση; Φαίνεται απο αυτό που είπες για την Ναυμαχία του Ναυαρίνου λες και είσαι κάνας φιλελες. Η ναυμαχία του Ναυαρίνου δεν έγινε για χαρη της Ελλάδος. Ο Κοδρινγκντον τιμωρήθηκε που άνοιξε πυρ κατα του Τουρκο-Αιγυπτιακου στόλου. Και οι Γάλλοι-Ρώσοι συμμετείχαν καθαρά για το γόητρο. Είσαι άσχετος γιατί η ναυμαχία του Ναυαρίνου έγινε το 1827 ενώ η Ελλάδα αναγνωρίστηκε αυτόνομη από τον σουλτάνο το 1829 (συνθήκη Αδριανούπολης) ενω από τις Μεγάλες δυνάμεις αναγνωρίστηκε ανεξάρτητη 3 χρόνια μετά την ναυμαχία (1830). Επίσης οι καλοί σου Ευρωπαίοι το 1922 στην Σμύρνη άφησαν τους Έλληνες να σφαγιαστουν από μερικούς τουρκόχοιρους γιατί ξαφνικά τα πολιτικά τους συμφέροντα μετατοπίστηκαν.

      Διαγραφή
    3. Καλά οι Ρώσσοτάταροι σαν λαός κατώτερος πήγε με τον Κεμάλ και έσφαξε Έλληνες το 22'.Οι Ευρωπαίοι τί έκαναν;Που την Κύπρο ενώ οι μαλάκες Κύπριοι πολεμούσαν στον Β'Π.Π με τους Συμμάχος με΄τα το 74' τους πούλησαν στην γερμανόδουλη Τουρκία.Που το 1915 αρνήθηκε την προσφορά της Κύπρου ο Ζαίμης και ο πουτσοβασιλιάς απο την Βρετανία.Σύν αποκλεισμούς,υπόθεση Πατσίφικο,αρχαιοκαπηλεία κτλ..Οι Ιταλοί που δημιούργησαν την κολωΑλβανία,που έκαναν επίθεση το 40',που προσπάθησαν να δημιουργήσουν το πριγκιπάτο της Πίνδου;Οι Γάλλοι που σφάγιασαν νησιά για τα αγάλματα(όπως την Αφροδίτη της Μήλου και της Σαμοθράκης;ΟιΒαλκάνιοι που βοήθησαν το ΚΚΕ και οι Βούλγαροι με τα αίσχη τους.Αρχίδια....

      Διαγραφή
    4. Αν δεν ήταν οι δυτικοί και κυρίως οι άγγλο-γάλλοι εσύ σήμερα θα μιλούσες Τουρκικά και θα είχες περιτομή στο σκουληκάκι σου.Ο λόγος που νίκησες στην ναυμαχία του ναυαρίνου και γενικότερα που η οθωμανική αυτοκρατορία κατέρρευσε είναι επειδή σε βοήθησαν αυτοί.Τους είχες ανάγκη και σε είχαν ανάγκη,διότι η Ελλάδα γι αυτούς ήταν είναι και θα είναι το καλύτερο οικόπεδο στην ευρώπη που ενώνει ασία,ευρώπη,αφρική.Οι δυτικοί απο ανέκαθεν ήθελα την Ελλάδα και την Κύπρο υπό έλεγχο για να κουμαντάρουν την μεσόγειο.Ναι,σου έκαναν πουστιές όπως στην μικρασιατική εκστρατεία,σου παρέδωσαν την κύπρο κλπ,αλλά χωρίς αυτούς δεν θα είχες κράτος.Να κοιτάς τα εσωτερικά χάλια της πατρίδας σου όπως οι μαυρομιχαληδες που έφαγαν καποδίστρια και φυλάκισαν γέρους του μόρια κλπ.Επίσης να κοιτάς να ψηφίζεις καλύτερα γιατί απο την μεταπολίτευση και σήμερα σε κυβερνάει η κοινωνική σαβούρα και σε αυτό ευθύνεται η ψυχοσύνθεση σου ως νεοέλλην αλλά και η καρκινιασμένη κουλτούρα που έλαβες όλα αυτά τα χρόνια,γουστάρωντας βαθύ δημόσιο,φοροδιαφυγή,γλύψιμο σε πολιτικάντες κλπ.Άσε λοιπόν τους δυτικούς και κοιτά τα του έσω σου.

      Διαγραφή
    5. Τους δυτικούς εσυ τους ανέφερες ως σωτήρες του ελληνικού έθνους και πανω σε αυτό σε απάντησα. Σε ολα τα αλλα που εχεις πει δεν μπορω να εκφράσω αντίλογο γιατί έχεις δικαιο. Αλλα οι δυτικοί μας "βοήθησαν" σε διάφορες στιγμές της ιστορίας όχι γιατι μας αγαπούσαν αλλά επειδή ειχαν συμφέροντα και για αυτο τον λόγο δεν εχω καμια υποχρέωση να τους σέβομαι κιόλας και ούτε θα τους ευγνωμονώ επειδή σήμερα θεωρούμε Έλληνας και όχι Τούρκος.

      Διαγραφή
    6. Προς τον δυτικόλαγνο.
      Καταρχάς, ηλίθια αμοιβάδα, η ναυμαχία του Ναυαρίνου δεν βοήθησε καθόλου ως προς την εγκαθίδρυση της ελληνικής ανεξαρτησίας και δεν έγινε για ΧΑΡΗ της. Πέρα απ' αυτό φαίνεται πόσο ανιστόρητος είσαι που νομίζεις ότι οι δυτικοί έκαναν ποτέ καλό στην πατρίδα. Επίσης, η Ελλάδα προστάτευε τα σύνορα της Ευρώπης έως το 1453 την στιγμή που οι δυτικοί σου έπαιζαν στις λάσπες. Και έπεσε το 1204 χάρη στους φίλους σου. Το 1974, τα βρετανικά πλοία δεν επέτρεπαν την επέμβαση της Ελλάδος για βοήθεια προς τους νησιώτες. Το 1922, παρέδωσαν την Κωνσταντινούπολη στους Τούρκους. Επομένως το παραμύθι τύπου : Μας βοήθησαν οι δυτικοί να αποκτήσουμε την ανεξαρτησία , θα πρέπει επιτέλους να κοπεί. Όχι μόνο δεν βοήθησαν, αλλά δεν θα είχαμε καν ανάγκη την ανεξαρτησία εάν δεν μας είχανε κάνει επίθεση σαν ύαινες οι Φράγκοι το 1204. Και σε εμάς αλλά και στους Κροάτες το 1202. Άντε με τον κάθε μούλο εδώ μέσα.
      Αν και αργοπορημένος, δίνω τα συγχαρητήρια μου στον επάνω συναγωνιστή, που σου έκλεισε το στόμα επίσης ορθά, αν και λάθος του που στο τέλος υποχώρησε αντί να σου απαντήσει ακόμη σκληρότερα.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.