Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Πίνακας με περιγραφή σωματικών γνωρισμάτων των Ευρωπαϊκών φυλών

Ο πίνακας που παραθέτουμε περιγράφει τα σωματικά και ψυχικά γνωρίσματα των κύριων φυλετικών τύπων της Ευρώπης. Προέρχεται από το έργο του Dieter Gerhart "Kurzer Abriss der Rassenkunde", έχοντας ανλήσει στοιχεία από τον Hans Günther. Έναν πιο αναλυτικό πίνακα βρίσκουμε σε έργο του Brunno Petermann. Γενικότερα αποτελεί συμβολή της Γερμανικής σχολής ανθρωπολογίας, που εστίασε στους έξι φυλετικούς τύπους που απαντώνται στη Γερμανία: Νορδικός, βόρειος Κρομανοειδής (Φαιλικός στον πίνακα), Αλπικός, Βαλτικός, Διναρικός και Μεσογειακός.

Ο πίνακας έχει σπάσει σε τρία μέρη για λόγους παρουσίασης. Παρουσιάζει τις διαφορές μεταξύ των φυλετικών τύπων της Ευρώπης. Τα σωματικά γνωρίσματα που περιγράφονται είναι με τη σειρά: σωματοδομή, πόδια, κρανίο, πρόσωπο, μέτωπο, μύτη, χείλη, πηγούνι, κοιλιά, δέρμα, μαλλιά, μάτια, γενικότερη εμφάνιση και τρόπος κίνησης. Επιπλέον ενδιαφέρον εισάγουν οι δύο τελευταίες κατηγορίες, που δίνουν μια γενική εικόνα και κινησιολογία του κάθε τύπου.


Δείτε τους υπόλοιπους...



Ας δούμε τους τύπους με τη σειρά.

Ο Νορδικός τύπος είναι ψηλός, λιγνός, με μακριά πόδια, στενόμακρο κρανίο, μακρόστενο πρόσωπο, στενό μέτωπο με κλίση, μακριά λεπτή μύτη, λεπτά χείλη, ισχυρό πηγούνι, πολύ ανοιχτό χρώμα δέρματος, ίσια ή και κυματιστά ανοιχτά μαλλιά και βαθιά τοποθετημένα, ανοιχτά ή ενδιάμεσα μάτια. Στην γενικότερη εμφάνιση είναι ψηλόλιγνος με καλή σωματοδομή και ανοιχτό χρωματισμό. Στην κίνησή του είναι ήρεμος και ευθυτενής.

Ο βόρειος Κρομανοειδής τύπος είναι ψηλός, ευρύς, με μακριά πόδια, σχετικά στενόμακρο κρανίο, κοντύτερο πρόσωπο, μέτωπο με αρκετή κλίση, κοντύτερη μύτη, λεπτά χείλη, ανοιχτό χρώμα δέρματος, ίσια έως σγουρά μαλλιά και ενδιάμεσα ή ανοιχά μάτια. Στη γενικότερη εμφάνιση είναι ψηλός με ισχυρή σωματοδομή και σχετικά ανοιχτό χρωματισμό. Η κίνησή του είναι ήρεμη και στιβαρή.

Ο Αλπικός τύπος είναι κοντός και ευρύσωμος, με κοντά πόδια, κοντό κρανίο με κυρτοϊνία, κοντό και ευρύ στρογγυλεμένο πρόσωπο, μέτωπο χωρίς κλίση, κοντή πατημένη μύτη, στρογγυλεμένο πηγούνι, κοιλιά με αρκετό λίπος, δέρμα λιγότερο ανοιχτό έως υποκίτρινο, ίσια μαλλιά και γενικότερα έντονη τριχοφυΐα και μάτια καστανά που φαίνονται μικρά λόγω βλεφάρων. Στην γενικότερη εμφάνιση είναι κοντός και ευρύς, με σκούρο χρωματισμό. Η κίνησή του είναι βαριά και στιβαρή.

Ο Βαλτικός τύπος είναι κοντός και ευρύσωμος με ισχυρά κόκκαλα, με κοντά πόδια, κοντό κρανίο, ευρύ και αμβλύ πρόσωπο με προτεταμένα ζυγωματικά, κοντή κοίλη μύτη, στρογγυλεμένο πηγούνι, προτεταμένη κοιλιά, ανοιχτό χρώμα δέρματος, ίσια ανοιχτά μαλλιά και ανοιχτά ή ενδιάμεσα μάτια.
Στην γενικότερη εμφάνιση είναι ευρύσωμος, τραχύς και με ανοιχτό χρωματισμό. Στην κίνησή του είναι ήρεμος.

Ο Μεσογειακός τύπος είναι κοντός, λεπτός, με μακριά πόδια, μακρόστενο κρανίο, λεπτό και μακρύ πρόσωπο χωρίς γωνίες, μέτωπο με κλίση, λεπτή μύτη, χείλη σχετικά πιο σαρκώδη, στενό πηγούνι, καστανωπό χρώμα δέρματος, μαύρα ή καστανά κυματιστά μαλλιά και καστανά μάτια. Στην γενικότερη εμφάνιση είναι λεπτός, ντελικάτος και με σκούρο χρωματισμό. Η κίνησή του είναι έντονη, ευερέθιστη και ζωηρή.

Ο Διναρικός τύπος είναι ψηλός και σχετικά λεπτός, με μακριά πόδια, κοντό κρανίο με συχνά πλατυϊνία, λεπτό μακρύ πρόσωπο, με αρκετή κλίση στο μέτωπο (όχι μικρή που γράφει ο πίνακας), έντονη κυρτή μύτη, πηγούνι ισχυρό αλλά όχι γωνιώδες, καστανωπό χρώμα δέρματος, σκούρα κυματιστά μαλλιά και βαθιά τοποθετημένα καστανά μάτια. Στην γενικότερη εμφάνιση είναι ψηλός, λιγνός και με σκούρο χρωματισμό. Η κίνησή του είναι ήρεμη, στιβαρή και αργή.

Η περιγραφή βρίσκεται αρκετά κοντά στην πραγματικότητα, αν και υπάρχουν κάποιες αστοχίες, ειδικά στον Διναρικό τύπο. Σε κάθε περίπτωση ο πίνακας είναι ιδιαίτερα χρήσιμος.

Από εδώ, (Γερμανικά) και επίσης εδώ. Ο πιο αναλυτικός πίνακας του Petermann εδώ.

16 σχόλια:

  1. Μέτωπο με κλίση ο μεσογειακος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιες φορές,ναι.

      Διαγραφή
    2. Κλίση ίσως ναι. Οχι αεροδρόμιο όμως.

      Διαγραφή
    3. Το μέτωπο με κλίση μπορεί να βρεθεί λίγο πολύ σε αρκετούς φαινότυπους εκτός των αλπικών θα έλεγα και των βαλτικών.Οι μεσογειακοί τις περισσότερες φορές έχουν μικρά και στενά μέτωπα δίχως κλίση αλλά παντού υπάρχουν εξαιρέσεις.Οι νορδικοί απο την άλλη έχουν σχετικά μεγάλα μέτωπα με κλίση.

      Διαγραφή
    4. Ἀνοησίες τὰ περὶ κεκλιμένου μετώπου στὸν Μεσογειακό. Οἱ Γυφτοειδεῖς καὶ Διναρικοὶ ἔχουν τέτοια. Οὕτε εἶναι καστανόχρους καὶ κοντός! Οἱ περισσότεροι μεσογειακοὶ ἔχουν ἀνοιχτὸ δέρμα καὶ κανονικὸ ὕψος.

      Διαγραφή
  2. θα μπορούσε να μου πει κάποιος τον φυλετικό τύπο αυτής της γυναίκας?
    Είναι Μεσογειακή?
    https://www.google.gr/search?q=christiana+kandili&client=opera&hs=0JE&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjV3farreHeAhVQzYUKHbeQB4AQsAR6BAgGEAE&biw=1880&bih=939#imgrc=WBuTW2DNyn1g8M:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποια χώρα έβγαλε τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους φυλετιστές στον κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν Έλληνες Φυλετιστές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1.https://www.protothema.gr/life-style/Gossip/article/829131/ioanna-sarri-i-eduposiaki-athlitria-tou-stivou-mageuei-to-next-top-model/
    2.http://www.mononews.gr/life-style/anna-amanatidou-pio-ine-to-goiteftiko-montelo-pou-dichase-tous-krites-tou-next-top-model
    3.https://www.newsbeast.gr/lifestyle/arthro/4048018/i-christiana-skoyra-einai-i-kalloni-toy-greece-s-next-top-model
    4.https://www.fthis.gr/celebrity/news/marianna-painesh-h-zwh-ths-23xronhs-paiktrias-toy-gntm-kai-h-katagwgh-apo-thn-tanzania
    5.https://www.mothersblog.gr/news/story/66394/gntm-deite-proti-fora-tin-kori-tis-paiktrias-evelinas-skitsko-vid-pics
    Μπορει καποιος να μας πει τον φυλετικο τους τυπο; Еυχαριστω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Διναρική
      2) Αλπική + Anatolid
      3) Μεσογειακή με διναρική ή ΚΜ επίδραση.
      4) Ατλαντομεσογειακή + σουδανική(νέγρικος τύπος) (Αίσχος!!!)
      5) North Pontid + αλπική.

      Οι μόνες που αξίζουν είναι η 1,3,5. Οι άλλες για πέταμα!

      Διαγραφή
    2. αισχος λεει ο ταγματοφλωριτης....
      θα σε χαλαγε βλακα. μια χαρα ειναι η κοπελα οπου ακουσεις για νεγρους θιγεσαι μηπως στην εχει φορεσει κανας μαυρος? ειπαμε υπαρχουν μαυροι και μαυροι.
      μαλακα η εισαι 40+ χρονων η σε εχουν κακοποιησει οι γονεις σου. τελειος φλωρος μιλαμε

      Διαγραφή
    3. 卐 Ταγματασφαλίτηϟϟ 卐21 Νοεμβρίου 2018 στις 9:03 μ.μ.

      Τι ήρθες να κάνεις σε ένα μπλόγκ φυλετιστών ρε ανορθόγραφο θηλυπρεπές πουστράκι; Ναι μωρή χαμουρόκοτα θα με χάλαγε η αραπίνα σου!!! Δεν γουστάρω να βλέπω υβρίδια!!!! Είναι αφύσικο να αντικρίζουν τα μάτια μου τέτοιο αποτρόπαιο, αφύσικο θέαμα στο οπτικό τους πεδίο!!! Όπως γράφει και ο υπερασπιστής των φυλετικών διακρίσεων Carleton Putnam, ο λευκός, όσο χαμηλού επιπέδου και αν είναι, εξακολουθεί να ανήκει στην φυλή που δημιούργησε τον ανώτερο πολιτισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, ενώ ο νέγρος, όσο αξιόλογος και αν είναι, ανήκει σε μια φυλή βρομιάρηδων πιθηκόμορφων κανιβάλων που δεν ανέπτυξε ούτε ίχνος πολιτισμού! Σάλτα και γαμήσου με κανένα χιμπατζή τώρα φλωρολεμέ!!!

      Διαγραφή
    4. Πώς μπορώ να μάθω σε ποιον φυλετικό τυπο ανήκω;

      Διαγραφή
    5. Τράβα φωτό προφίλ και κανονική και βλέπε από τα παραδείγματα πιο σου τεριαζει περισσότερο αν δεν είναι εμφανές διακρινε το ύψοςς και στην συνέχεια τον ψυχισμό μιλοντας ως νορδοκρομανοιδης

      Διαγραφή
  6. Αλπικη - διναρικη;
    https://postimg.cc/d7HjJ4MS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.