Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Τα ψυχικά γνωρίσματα των Ευρωπαϊκών φυλών

Μια περιγραφή των κύριων ψυχικών χαρακτηριστικών των Ευρωπαϊκών φυλών βρίσκουμε σε έργο του Φλαμανδού ανθρωπολόγου Gustaaf Schamelhout. Αντλεί κυρίως από Γερμανούς ανθρωπολόγους, αλλά και Γάλλους, έχοντας κατασταλάξει σε έξι βασικούς φυλετικούς τύπους στην Ευρώπη. Η περιγραφή των σωματικών γνωρισμάτων είναι λίγο-πολύ γνωστή στους ενδιαφερόμενους, εδώ θα μεταφράσουμε το απόσπασμα στο οποίο αναφέρονται τα ψυχικά γνωρίσματα των Ευρωπαϊκών φυλετικών τύπων.

"Υπάρχουν ψυχικά φυλετικά γνωρίσματα όπως υπάρχουν και σωματικά, με τα δύο να είναι αμοιβαία συνδεδεμένα. Κανένας δεν αρνείται ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των υποκλάδων της λευκής φυλής. Ακόμα και οι φυλές που ζουν στην Ευρώπη διαφέρουν στην ψυχολογία και στις ικανότητες. Η φυλετική ψυχή που σκιαγραφείται, τροποποιείται σε περιπτώσεις μίξεις, με αποτέλεσμα...
η άμεση συσχέτιση σωματικών και ψυχικών γνωρισμάτων συχνά να σπάει.

Ο Νορδικός τύπος είναι ηγετικός, μαχητικός, αποφασιστικός, με επιχειρηματικό πνεύμα, ισχυρογνώμων, έντονα ατομικιστικός, τίμιος, ψυχρός, φλεγματικός, προικισμένος με δημιουργικότητα και φυσικό αισθητήριο.

Ο (βόρειος) Κρομανοειδής τύπος είναι επίμονος, με θέληση, με επιχειρηματικές ικανότητες, αφοσιωμένος, αυστηρος, έμπιστος, αυτάρκης, ολιγόλογος, πιο θερμός από τον Νορδικό, ανήσυχος και πιο συνδεδεμένος με τη γη.

Ο Αλπικός τύπος είναι θεληματικός, συνετός, επιμελής, ολιγαρκής, συγκαταβατικός, όχι πολύ ειλικρινής, συντηρητικός, που προτιμά να μένει στο σπίτι, βαριεστημένος, όχι ιδιαίτερα καθαρός και με πνεύμα υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Ο Μεσογειακός τύπος είναι ζωηρός, παρορμητικός, με πάθος, ανήσυχος, γεμάτος φαντασία, ανέμελος, επιφανειακός, ομιλητικός, υποχωρητικός, με τάση βιαιότητας προς τα ζώα [μάλλον για Οριενταλικούς] καθώς και σαδιστικές τάσεις.

Ο Βαλτικός τύπος είναι εσωστρεφής, μελαγχολικός, καχύποπτος, εξυπηρετικός, φιλόξενος, απρόβλεπτος, αναποφάσιστος, κατσούφης, ονειροπόλος, συγκεχυμένος, υπάκουος και εκδικητικός· όλα αυτά με πολλές εξαιρέσεις.

Ο Διναρικός τύπος είναι θαρραλέος, μαχητικός, έμπιστος, ντόμπρος, με αυτοπεποίθηση, ευερέθιστος, προικισμένος για εμπόριο [μάλλον για Αρμενοειδείς] και τέχνη, με φυσικό αισθητήριο.

Τέλος, επισημαίνεται ότι πολλοί Ευρωπαίοι αποτελούν μίξεις των παραπάνω τύπων, διαθέτοντας και καλές και κακές ιδιότητες από τους διάφορους τύπους."


Όσοι μπορούν να κάνουν ορθή φυλετική ταξινόμηση, θα μπορέσουν να διακρίνουν ότι οι παραπάνω περιγραφές βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση.

27 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο. Ποια είναι τα ψυχικά γνωρίσματα του αρμενοειδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δουλοπρέπεια, βαναυσότητα, ἀπατεωνιά, θρασυδειλία, ἀνορθολογισμὸς, τᾶσι πρὸς δεσποτικὴ διακυβέρνησι.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτηϟϟ13 Ιουνίου 2018 στις 10:35 μ.μ.

      Να λέμε και τα θετικά όμως:Είναι όμως καλοί στο εμπόριο και έχουν επικοινωνιακές και μουσικές ικανότητες.Σύμφωνα με τον Gunther έχουν επίσης μια ιδιαίτερη ικανότητα στο να υποκρίνονται και να "διαβάζουν" και να κατανοούν τον ανθρώπινο χαρακτήρα.

      Σε καθε περίπτωση πάντως είναι φορείς ενός πνεύματος και ενός ψυχισμού ολότελα ξένου προς τον κλασσικό ελληνικό και γενικά προς τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα και για αυτό δεν έχουν καμία θέση στα ευρωπαϊκά έθνη!Ευτυχώς που ακόμη και στο Ελλαδιστάν οι καθαροί αρμενοειδέις είναι πολύ λίγοι.

      Διαγραφή
    2. Ταγματασφαλίτηϟϟ

      οι Ασκεναζιμ Εβραιοι Αρμενοειδεις ειναι?

      Διαγραφή
    3. Έχεις απόλυτο δίκιο Ταγματασφαλίτη ξέχασα να πω τα θετικά !!! :)

      Διαγραφή
  3. http://www.eurasia1945.com/wp-content/uploads/2012/08/naziespaol.jpg

    Ο Miguel Ezquerra,Ισπανός εθνικιστής και στρατιώτης των Waffen SS,φαίνεται να ήταν Μεσογειακός, σωστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν καταλαβα τι εννοει για τους Μεσογειακους οταν λεει επιφανειακος,με ταση βιαιοτητας προς τα ζωα και σαδιστικες τασεις!Μια εξηγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εμένα με έκανε εντύπωση η βιαιότητα προς τα ζώα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μεσογειακός προφανώς αναφέρεται γενικευμένα,μαζί δηλαδή με οριενταλικούς,και όχι αποκλειστικά ως gracile med.Εξάλλου το επισημαίνει και η αγκύλη στο άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχουμε πολλους οριενταλικους στο τουρμπανισταν μην σκας. καθαροι μεσογειακοι ευρωπαιοιο γηγενεις λιγοι

      Διαγραφή
  7. Ψυχικά, λοιπόν, οι ανώτεροι φυλετικοί τύποι είναι ο νορδικός, ο κρομανοειδής-φαιλικός, και ο διναρικός. Αυτή την κατάταξη έκαναν και τα SS. Έχουν απόλυτο δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα οτι να ναι...Οι Διναρικοι ειναι οτι χειροτερο.Ειναι σκληροι, βιαιοι, αμορφωτοι και δεν εχουν πνευματικες και καλλιτεχνικες ανησυχιες.

      Διαγραφή
  8. Οι κρομανοειδεις της πορτογαλιας ή της Ελλάδας έχουν άλλη ψυχοσύνθεση από τους βόρειους κρομανοειδεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε ποιον τύπο ανήκει η ξανθιά Βρετανίδα χρυσή ολυμπιονίκης Ρεββέκα Άντλιγκτον:

    http://www.dailyecho.co.uk/resources/images/7386190/?type=responsive-gallery-fullscreen

    https://absolutely-mama.co.uk/wp-content/uploads/2017/09/Rebecca-Adlington.-Slazenger-Swim-ambassador.-Shop-the-collection-at-Slazenger-1170x781.jpg

    http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/02/05/article-2274111-175B78E0000005DC-738_634x732.jpg

    https://i2-prod.mirror.co.uk/incoming/article3174865.ece/ALTERNATES/s615b/%C2%A3%C2%A3-Rebecca-Adlington.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κελτικ νορντικ με μπολικη δοση κρομανιον

      Μυτοειδης φυλετικος τυπος

      Διαγραφή
    2. Ταγματασφαλίτηϟϟ15 Ιουνίου 2018 στις 8:19 π.μ.

      Συμφωνώ με τον Ανώνυμο.

      Κελτική Νορδική + Brunn

      Θα μπορούσε να είναι η ξανθιά γυναικεία έκδοση του Liam Neeson.

      Απλά ατύχησε και πήρε τα αρνητικά των δυο τύπων.
      Ιδού μια πιο ευτυχής μίξη των ίδιων τύπων:

      http://7wallpapers.net/wp-content/uploads/3_Saoirse-Ronan.jpg

      Διαγραφή
    3. Ταγματασφαλίτηϟϟ15 Ιουνίου 2018 στις 8:22 π.μ.

      Liam Neeson:

      https://imgix.ranker.com/user_node_img/50040/1000793956/original/young-liam-neeson-in-blue-t-shirt-photo-u1?w=650&q=50&fm=jpg&fit=crop&crop=faces

      https://sharing.wcpo.com/sharescnn/photo/2015/12/18/GettyImages-478356732_1450449769469_28614983_ver1.0_640_480.jpg

      Διαγραφή
  10. Θα βάλει κάποιος έναν οριενταλικό να δούμε και εμείς που δεν ξέρουμε πως είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοιτα την φατσα σου στον καθρεπτη

      Διαγραφή
    2. Το μουνί της μάνας του Ανώνυμος16 Ιουνίου 2018 - 12:03 π.μ. είναι οριενταλικό.

      Διαγραφή
  11. Οι νορδικοί είναι μακράν η πιο υπερτιμημένη φυλή ,ίσως γιατί αυτοί δημιουργησαν την επιστήμη της ανθρωπολογίας και επομένως φρόντισαν να αποθεώσουν τον εαυτό τους. "Ο Νορδικός τύπος είναι ηγετικός, μαχητικός...προικισμένος με δημιουργικότητα" ...ΜΑΛΑΚΙ ΕΣ. Κάτι ψηλομύτες κ@λοαδερφάρες είναι που έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Στον διανοητικό-πνευματικό τομέα (νοημοσύνη, λογική σκέψη, έφεση σε τέχνες κτλ) Αλπικοί και Διναρικοί είναι σε ανώτερο επίπεδο. Στο ψυχικό τομέα (ηγετικές ικανότητες, παρρησία κτλ) Διναρικοί κι Μεσογειακοί υπερτερούν. Σε σωματικό επίπεδο Κρομανοειδείς και Διναρικοί είναι καλύτεροι.

    Επιπλέον το άρθρο υπερτιμά και τους κρομανοειδείς . Οι κρομανοειδείς είναι ούγκανοι. εξελικτικά αυτοί οι νεάντερταλ έχουν μείνει στη παλαιολιθική εποχή. Έχουν άριστες σωματικές ικανότητες αλλά από μυαλό είναι τελείως βόδια. Το μόνο που ξέρουν είναι να παίζουν ξύλο και να τρέχουν γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δει καμία διναρικη χώρα να προκόβει; (Αλβανοί γυφτοσκοπιανοι Βούλγαροι Σέρβοι); Τα σκουπίδια της Ευρώπης είναι. Σταματήστε πια να εθελοτυφλείτε οι αλβανογενεις. Δείτε την αλήθεια στα μάτια για να κατανοήσετε την ανάγκη αποδιναροποιησης της Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. Οι Διναρικοι τους κλεβουν τις γυναικες και τους πλακωνουν και στις φαπες τους beta male νορδικους κεφτεδες.

      Οι αρχαιοι Ελληνες ηταν Διναρικοι+Μεσογειακοι και μια χαρα προκοψαν .

      Επισης σταματηστε να συνδεεται τους Αλβανους με τους Διναρικους επειδη εχουν οθωμανικοι καταγωγη και πολλους τσιγγανους και τουρκογενεις αρμενοειδης κτλ.

      Ειναι οι πιο κοντοι στην Ευρωπη και τους λετε Διναρικους. ελεος

      Διαγραφή
    3. Οι Διναρικές χώρες δεν έχουν προκόψει για δυο λόγους. Πρώτον , διότι ο Διναρικός ,παρότι είναι προικισμένος με πολλά χαρίσματα έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα.Είναι αντισυμβατικός , απείθαρχος και ερειστικός.Δεν συμβιβάζεται,δεν συνεργάζεται και έχει μια ροπή προς τη σύγκρουση και τη βία.Μια κοινωνία που αποτελείται από τέτοιους ανθρώπους, είναι δύσκολο να προκόψει.Δεύτερον για ιστορικούς λόγους. Όταν όλη η υπόλοιπη Ευρώπη βίωνε την Αναγέννηση, τα βαλκάνια ήταν κάτω από τον Οθωμανικό ζυγό, ενώ ακόμα και στα νεώτερα χρόνια η μαμά αμέρικα , φρόντισε να κατακερματίσει τα Βαλκάνια σε 500 κρατίδια και να μας βάλει να πλακωνόμαστε μεταξύ μας.
      Επιπροσθέτως ,όπως λέει και ο από πάνω οι τρεις χώρες που αναφέρεις (Σκόπια ,Βουλγαρία,Αλβανία) δεν είναι αμιγώς διναρικές. Έχουν μεγάλο ποσοστό γυφτοαρμενοειδών.

      Διαγραφή
  12. Από που προκύπτει ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν και διναρικοι; Αφού οι μελέτες κρανίων δείχνουν μέσοκεφάλια και δολιχοκεφαλια και όχι βραχυκεφαλια που έχουν οι διναρικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.