Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Η τριχοφυΐα του προσώπου


Η εικόνα δείχνει τις διάφορες μορφές που λαμβάνει η τριχοφυΐα του προσώπου στον άνδρα. Εστιάζει στην ένταση και έκταση της τριχοφυΐας.

Οι κατηγορίες είναι πολλές και η αντιστοίχιση με φυλές δεν είναι άμεση, καθώς υπάρχει αρκετή ποικιλομορφία και εντός φυλής. Πολλοί Νέγροι και μογγόλοι της Άπω Ασίας έχουν ισχνή τριχοφυΐα, όμως εντοπίζονται πολλές εξαιρέσεις. Οι Ευρωπιδικοί έχουν...
σημαντική τριχοφυΐα προσώπου, που στη βόρεια και βορειοανατολική Ευρώπη μειώνεται ή αραιώνει ελαφρά, λόγω Νορδικών, βόρειων Κρομανοειδών και Βαλτικών. Στην Ελλάδα η τριχοφυΐα προσώπου είναι έντονη, οι περισσότεροι άνδρες θα εντάσσονταν στις τελευταίες κατηγορίες της εικόνας.

Δείτε και εδώ μια άλλη σχετική μελέτη.

Από Olivier G., Morphologie et types humaines, 1971. Την βρήκαμε εδώ.

51 σχόλια:

  1. Οι Γερμανοί δρομείς Φριτζ Σλίνγκεν,
    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/10/Fritz_Schilgen_1936_Summer_Olympics.jpg

    ...και Λούτζ Λονγκ,
    http://www.yn-productions.fr/s/cc_images/cache_51940044.jpg

    https://www.alessandrobenetton.com/wp-content/uploads/2013/09/jesse-owens-and-luz-long-an-impossible-friendship-in-the-name-of-sport-alessandro-benetton-blog1.jpg

    ...ανήκουν στον νορδικό τύπο ή έχουν και κάποια άλλη επίδραση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O steven seagal σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κύριος κορμός του είναι ατλαντοειδής με αρμενοειδή επίδραση αλλα πιστεύω οτι η περιοχή των ματιών του χωρίς να είμαι σίγουρος επέχει εμφανή Τουρανική πρωτοασιατική επιδραση.

      Διαγραφή
    2. Εβραίος είναι, (μεριά πατέρα)

      Με μογγολικες ριζες

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα σας.Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει με απλά λόγια την θεωρία των Ινδοευρωπαίων.Είμαι αρχάριος στην φυλετική μελέτη.Εχω ακούσει ότι πληθυσμιακές ομάδες Ινδών ήρθαν στην Ευρωπαική Ηπειρο και έγινε μίξη φυλετική με Ινδούς.
    Επίσης,ισχύει ότι το 1% του Ευρωπαικού πληθυσμού έχει στο dna του στοιχεία των Μογγόλων,λόγω της επέκτασης του Τσενγκις Χαν?Σίγουρα υπήρξαν βιασμοί και φυλετικές προσμίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχεις λίγο μπερδεμένα μέσα σου.

      Οι ινδοευρωπαϊοι ήταν περισσότερο γλωσσική ομάδα παρα φυλετική.

      Οι Έλληνες έχουν ένα 15% καταγωγή απο ινδοευρωπαιους όλο το υπόλοιπο είναι νεολιθικοί πληθυσμοί που ήρθαν απο την Ανατολή.

      Τα g2a,j2,Eb κλπ haplogroup δείχνουν ξεκάθαρα την καταγωγή των σημερινών Ελλήνων.

      Άρα η φυλετική συγγένεια με τους βόρειους είναι ελάχιστη.

      Αυτά με τους Ινδούς που γράφεις είναι άσχετα και πρώτη φορά τα ακούω.

      Ακόμα και οι Ινδοί είναι μιξεις ινδοευρωπαιων με νεολιθικούς και άλλες ομάδες.

      Όσο για Μογγόλους και Τζεκινς Χαν πάλι βλακείες.

      Η μεγαλύτερη επίδραση που δέχτηκαν οι ευρωπαίοι απο Ασία έχει να κάνει με τους τουρανικούς του Αττιλα απο την στέπα.

      Οι Ούγγροι αλλα και κάποιοι γερμανικοί λαοί τους έχουν ως προγόνους.

      Διαγραφή
    2. Οι Ινδοευρωπαίοι φυλετικά που ανήκαν?

      Διαγραφή
    3. Επίσης,ευρωπαικοι λαοί με ασιατικη καταγωγη ειναι οι Ουγγροι,οι Βουλγαροι,και οι Γερμανοι.Γερμανοι ειναι και του Βολγα.

      Διαγραφή
    4. Ο μεσογειακός θεωρείται φαινότυπος των νεολιθικών?

      Διαγραφή
    5. Δεν υπάρχει φυλή ινδοευρωπαϊοί.

      Οι πιο συχνοί φαινοτυποι ήταν ο corded ο east Europid(baltid) και ο πιθανότατα ο Pontid/North Pontid.

      Αυτο όμως δεν παιζει ρόλο διότι οι ινδοευρωπαϊοι κατα τις μετακινήσεις τους κουβαλούσαν άλλους νεολιθικούς.

      Διαγραφή
    6. Οι Γερμανοί εχουν ουννους στο φυλετικο τους υπόβαθρο αυτο ειναι αλήθεία.

      Βούλγαροι και Ούγγροι ναι αλλα οχι σε μεγάλο βαθμό.

      Οι Βούλγαροι ειναι κυρίως βλάχοι(εκλατινισμενοι θρακες),γι αυτο και βλέπεις αρκετούς Pontids και Διναρικους.

      Διαγραφή
    7. Gracile med και Atlantomed εχουν να κανουν με τους πρώτους νεολιθικούς ανθρώπους στην μέση Ανατολή τους λεγόμενους Natufians.


      http://humanphenotypes.net/GracileMediterranid.html

      http://humanphenotypes.net/Eurafricanid.html

      Αργότερα ξεχύθηκαν σε όλη την Μεσόγειο.

      Διαγραφή
    8. Mε λίγα λόγια Γερμανοί και Τούρκοι είναι τα ίδια φυλετικά σκατά.Γι'αυτό είχαν πάντοτε στενές σχέσεις και συμμαχίες.

      Διαγραφή
    9. Στον φυλετισμό,τι σημαίνει ο όρος Incunabula?

      Διαγραφή
    10. Ναι οι Γερμανοί που ειναι ψηλοί ξανθοί με ίσια μακρόστενα Χαρακτηριστικά ειναι ούννοι και οχι Βίκινγκς, ενώ οι Ρώσσοι σχιζοματιδες πατατοκεφαλοι μαζί με τους μαυριδερούς καμπουρομυτιδες Ελληναραδες γνήσια τέκνα της αριας Ορθόδοξης φυλής!!!

      Διαγραφή
    11. Καταρχας ποιος σου ειπε οτι οι Γερμανοι ειναι ολοι ξανθοι ψηλοι?

      Οι Γερμανοι στην πλειοψηφια τους ειναι καστανοι μεσοκεφαλοι με τις περισσοτερες φορες ρομποσταρισμενα χαρακτηριστικα που φυσικα εχουν να κανουν με κρομανοειδεις μορφες τυπου Daleofailed,Borreby κλπ.

      Οι Ρωσσοι δεν εμφανιζουν μογγολοειδη χαρακτηριστικα επειδη ηρθαν σε μιξη με τον Τζεκινς Χαν αλλα επειδη η πλειοψηφια τους ειναι east baltid που ειναι φαινοτυπος που σχετιζεται με ουραλικους και αλλους πρωτο-ασιατικους.

      Επισης οι Ρωσσοι δεν ειναι μονο βαλτικοι αλλα και σε μεγαλο βαθμο east nordid/Proto-nordid και Corded που ειναι απομοιναρια της Corded culture και των αλλων ινδοευρωπαικων κουλτουρων της νεολοθικης και υστερης εποχης.

      Διαγραφή
    12. Ρωσία δεν είναι μόνο το ευρωπαϊκό κομμάτι. Έχει σύνορα με τη μογγολια και τυπικοτατους 100% Μογγόλους στο εσωτερικό της.

      Διαγραφή
    13. Οταν αναφερόμαστε στους Ρώσους εννοούμε τους κανονικούς οχι τους τάταρους και τους τουρκομάνους οπως επισης τους Μογγόλους της Σιβηρίας.


      Οι Ρώσοι σαν λαός είναι κυρίως Σλάβο-Βάλτοι με φιννοουγγρικες μιξεις και corded ινδοευρωπαίων.

      Διαγραφή
    14. Επίσης η Ρωσία εχει caucasid και north Pontid

      Διαγραφή
    15. Με λίγα λόγια της πουτανας το καγκελο πολλοί λαοί συγκροτημένοι σε ένα Έθνος τιγκα στις μίξεις ειδικά τωρα που η Ρωσία εχει υπογεννητικότητα ο Πουτιν παίρνει μετανάστες απο Συρια και κεντρικα Ασιατικα κρατη.. Το υποτιθέμενο ξανθό γένος θα εξαφανιστεί η Ρωσία θα γίνει πλήρως Μογγολικο Έθνος σε λίγα χρόνια, ενώ η Ευρώπη θα γίνει στυλ Βραζιλίας (μιγάδες)

      Διαγραφή
    16. Πάλι καλά δηλαδή, που υπάρχουν κι εκείνοι "που δεν τα έχουν μπλεγμένα". Λοιπόν, σε επίπεδο απλοομάδων του χρωμοσώματος Υ η πατρική γενεαλογία των Ελλήνων δείχνει πως έχουν περισσότερο από 45% ενδεχόμενη ινδοευρωπαϊκή καταγωγή. Και γράφω ενδεχόμενη, διότι κάποιες απλοομάδες ανήκαν στους εισβολείς της εποχής του Χαλκού, αλλά όταν εξετάζεται ο καθένας κατά περίπτωση η πατρική του γενεαλογία μπορεί να ξεκινά με κάποιον άνδρα που μετανάστευσε στην Ευρώπη προ πολλών χιλιάδων ετών και να είναι εντελώς άσχετος με του πληθυσμούς που συγκρότησαν το ελληνικό έθνος. Σημειωτέον, πως ενώ θεωρείται ότι οι απλοομάδες του Υ χρωμοσώματος, R1a και R1b ήλθαν με τους ινδοευρωπαίους, οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις τους σήμερα εντοπίζονται ΕΚΤΟΣ Ευρώπης. Συγκεκριμένα, στο Καζακστάν, στην ινδική χερσόνησο, στον Νίγηρα της Αφρικής.
      Παρακάτω, οι ινδοευρωπαίοι δεν ήταν μια ενιαία φυλή, αλλά πολλές που είχαν κοινό τρόπο ζωής, σχετικά παρόμοιες θρησκείες και γλώσσες, οι οποίοι στην πορεία τους, τόσο πριν την εισβολή όσο και πριν, ενσωμάτωναν διάφορους πληθυσμούς στον κύριο όγκο τους. Διαπιστωμένα μεταξύ των γενετικών συνιστωσών τους, ήταν οι νεολιθικοί αγρότες. Ενώ κατά τη διάρκεια της μετανάστευσής τους, οι αριθμοί αυτοί ξεκίνησαν να αυξάνονται καθώς παρέσυραν κι άλλους μαζί τους στην κατεύθυνση της εισβολής. Έτσι τελικά, όταν ξεκίνησε η κατά τόπους εγκατάστασή τους, κι έγιναν οι εθνογενέσεις, υπήρχαν και τα αντίστοιχα διαφορετικά ποσοστά των αρχικών συνιστωσών. Με λίγα λόγια, μιλώντας για την Ελλάδα, είμαστε όλοι ινδο-ευρωπαίοι, για τον απλό λόγο πως μπορεί πχ η πατρική γενεαλογία να δείχνει κάποιον άνδρα πρόγονο που να ήλθε μαζί με τους αγρότες πριν από 10,000 χρόνια, αλλά στο τεράστιο αυτό "οικογενειακοί δέντρο" οι ινδοευρωπαίοι είναι εξίσου αρκετοί αν όχι και περισσότεροι. Σε αυτούς οφείλεται η γένεση του ελληνικού έθνους, η γλώσσα, ο πολιτισμός κλπ, επομένως το να λέμε "ως Έλληνας έχω καταγωγή και από τους νεολιθικούς αγρότες" είναι σωστό (το ίδιο ισχύει για έναν Άγγλο κι έναν Γερμανό). Αλλά να λέμε "η καταγωγή μου ως Έλληνα, είναι από τους νεολιθικούς αγρότες" είναι απλά αστείο.

      Διαγραφή
    17. τόσο πριν την εισβολή όσο και ΜΕΤΑ*
      Διαπιστωμένα μεταξύ των ΑΡΧΙΚΩΝ γενετικών συνιστωσών τους*

      Διαγραφή
  4. Γνωρίζει κανείς που ανήκαν φυλετικά οι πληθυσμοί των παρακάτω αρχαίοι πολιτισμοί της Ευρώπης?
    1)pολιτισμός Vinca
    2)Κουκουτένι-Τριπολί
    3)πολιτισμός Λα Τεν
    4)πολιτισμός του Λάγυνου (Beaker culture)
    5)Λουσάτιος πολιτισμός
    6)Μαγδαλένιος πολιτισμός
    7)πολιτισμός Στάρτσεβο
    8)πολιτισμός Χάλστατ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ δυσκολα βαζεις!!!

      Ολοι αυτοι αλλιως ηταν και αλλιως κατεληξαν.

      Οι περισσοτερες κουλτουρες που εβαλες ειχαν και ινδοευρωπαιους αλλα και καποιους λιγους νεολιθικους οποτε ειναι αρκετα δυσκολο να πουμε 100%.

      Σιγουρα υπηρχαν αρκετοι corded,irano-afghan,North Pontid-Pontid και κατα καποιο λογο οπως φαινεται και στην σημερινη Ρωσια,Ουκρανια και ανατολικη Ευρωπη ο East Europid(Baltid).

      Για ενα που ειμαι σιγουρος ειναι ο La-Ten που εχει να κανει με τους Κελτε της Κεντρικης Ευρωπης που ηταν κατα 95% Αλπικοι.

      Διαγραφή
    2. 1) Πολιτισμός νεολιθικών αγροτών της λεγόμενης "παλαιάς Ευρώπης"
      2) Πολιτισμός νεολιθικών αγροτών της λεγόμενης "παλαιάς Ευρώπης"
      3) Πολιτισμός που προέκυψε μετά από την ΙΕ εισβολή, κατά τη διάρκεια του οποίου παγιώθηκαν οι πιο συνηθισμένες εκδοχές του νορδικού φάσματος, δηλ ο hallstatt και ο keltic νορδικός.
      4) Πολιτισμός νεολιθικών αγροτών της λεγόμενης "παλαιάς Ευρώπης". Επί της ουσίας πρόκειται για μεταβατική πολιτισμική φάση που ξεκίνησε από τους νεολιθικούς και σταδιακά απλώθηκε προς την κεντρική Ευρώπη ενσωματώνοντας τα πρώτα ινδοευρωπαϊκά στοιχεία προτού αφομοιωθεί από αυτά.
      5) Πολιτισμός που προέκυψε μετά από την ΙΕ εισβολή, σαν αποτέλεσμα μίξης μεταξύ των ινδοευρωπαίων με τους προγενέστερους πληθυσμούς (κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες, νεολιθικούς αγρότες) αλλά και με μεταγενέστερους που ήλθαν από ανατολικά και βόρεια.
      6) Προϊστορικός πολιτισμός της μεσολιθικής Ευρώπης, που προηγήθηκε και της ινδοευρωπαϊκής και της νεολιθικής μετανάστευσης.
      7) Πολιτισμός νεολιθικών αγροτών της λεγόμενης "παλαιάς Ευρώπης", που προηγήθηκε του πολιτισμού Βίνσα στα Βαλκάνια.
      8) Πολιτισμός που προέκυψε μετά από την ΙΕ εισβολή. Κατά τη διάρκεια του εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι πιο συνηθισμένες εκδοχές του νορδικού φάσματος, δηλ ο hallstatt και ο keltic νορδικός.

      Διαγραφή
    3. Το μεσογειακό φάσμα από πού προέκυψε?

      Διαγραφή
    4. Ο όρος μεσογειακός καλύπτει ένα ευρύ φάσμα φαινοτύπων που εμφανίστηκαν μεταξύ σχεδόν όλων αυτών των ομάδων. Επί της ουσίας, ο όρος σχετίζεται με οποιονδήποτε δολιχοκέφαλο με λεπτοπροσωπία και σχετικά σκούρα μαλλιά, ενώ οι νορδικοί είναι πολύ ή και λίγο αποχρωματισμένες εκδοχές του.
      Οι μεσολιθικοί πληθυσμοί, ήταν κατά κόρον κρομανοειδείς, αφού στην εποχή τους διαμορφώθηκαν οι διαφοροποιήσεις του φάσματος αυτού. Η διαφοροποίησή τους αρχικά είχε να κάνει με τον χώρο που βρίσκονταν (ανατολικά ή δυτικά). Όταν στα τέλη της μεσολιθικής περιόδου (πριν από 11.000 χρόνια) ξεκίνησαν να λιώνουν οι πάγοι, μετανάστευσαν σε πιο βόρειες περιοχές και άρχισαν να προκύπτουν ξανθά μαλλιά σε κάποιους εξ' αυτών των μετοικούντων στον βορρά. Οι νεολιθικοί αγρότες είχαν κρομανοειδείς, αλλά και λεπτοπρόσωπες μορφές (μεσογειακούς), τις οποίες μάλιστα σε μεγαλύτερη συχνότητα από ότι οι υπόλοιποι. Ήταν επίσης οι κατεξοχήν φορείς της ανοιχτής επιδερμίδας, ενώ οι άλλοι ήταν σαφώς πιο σκουρόχρωμοι. Οι ινδοευρωπαίοι, είχαν επίσης κρομανοειδείς μορφές και λεπτοπρόσωπους (μεσογειακούς), αμφότεροι πολλές φορές με αλπική επίδραση. Κάποιοι έμοιαζαν με τους λεπτοπρόσωπους των αγροτών, άλλοι έφεραν ελαφρά διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά. Οι ινδοευρωπαίοι πήραν την ξανθότητα από τους κρομανοειδείς που είχαν στον ευρωπαϊκό βορρά μεταναστεύσει στα τέλη της μεσολιθικής εποχής και από τους νεολιθικούς αγρότες την πιο ανοιχτή επιδερμίδα. Στα μέσα της εποχής του Χαλκού παρουσιάστηκε ο corded νορδικός, αν και η συχνότητα των ανοιχτόχρωμων χαρακτηριστικών δεν ήταν ακόμα τόσο μεγάλη μεταξύ τους. Πιστεύεται πως η συνάντηση νεολιθικών αγροτών και ινδοευρωπαίων, αύξησε κατά πολύ τις διαδικασίες εκδιναρισμού. Και κάπως έτσι, διαμορφώθηκε η φαινοτυπική πολυμορφία στην Ευρώπη.

      Διαγραφή
    5. Αν και από γλωσσολογικής και γενικότερα επιστημονικής απόεψεως απόψεως ο όρος Ινδοευρωπαίος είναι ορθός, γιατί δεν επιλέγουμε καλύτερα τον όρο Άριος που έχει ιστορική, φυλετική και μυθική διάσταση;

      Διαγραφή
    6. Στην αρχαιότητα,οι Αριοι ποιοι λαοί ήταν?Οι Ινδοί?

      Διαγραφή
    7. Άριοι αποκαλούνται οι λαοί που είχαν ως πρωτοπατρίδα την περιοχή μεταξύ Δούναβη και Καυκάσου, μοιράζονταν συγγένεια φυλής, γλώσσας, θρησκευτικών μύθων και πολιτικής οργάνωσης, και κατά τη 2η π.Χ. χιλιετία εισέβαλαν σε Ευρώπη αλλά και Ασία (Ινδία, Ιράν, Μέση Ανατολή). Οι κύριοι κλάδοι των Αρίων στην Ευρώπη ήταν οι Έλληνες, Θράκες, Ιλλυριοί, Ρωμαίοι-Λατίνοι, Κέλτες, Γερμανοί (και στις αρχές του Μεσαίωνα οι Πρωτο-σλάβοι). Στην Ασία Άριοι ήσαν τα ιρανικά φύλα (Πέρσες, Μήδοι), οι Άριοι στην Ινδία, ακόμη όμως και το ηγετικό στρώμα των Αρμενίων αλλά και Χετταίων. Ο όρος άριος και παράγωγά του ενυπάρχει στις περισσότερες ινδοευρωπαϊκές γλώσσες και σύμφωνα με την συγκριτική γλωσολογία σημαίνει τον ανοιχτόχρωμο, τον ευγενή κάτοχο γης, τον πολεμιστή. Στην ελληνική γλώσσα από την ινδοευρωπαική αυτή ρίζα "ar-arya" προέρχονται οι εξής λέξεις: αίρω (κατακτώ), Άρης-αρήιος (πολεμικός), άρουρα (γη), και πιθανότατα το ήρως (ήρωας).

      Διαγραφή
  5. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι και όποιος ξέρει.Οι Σκοπιανοί σε ποιους φυλετικούς τύπους ανήκουν κατά κύριο λόγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1)Διναρικοί 2)Αλπικοί 3)Pontid 4)Βαλτικοι 5)Κρομανοειδείς και έχουν και 260 χιλιάδες Αθίγγανους που λογικά φέρουν ινδο-ιρανικης επιρροής.

      Διαγραφή
    2. Μεσογειακοί υπάρχουν καθόλου?ή πρέπει να είναι λίγοι?επίσης ρωτάω μόνο για τους Σκοπιανούς όχι για τους υπόλοιπους.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν μεσογειακοί(Pontid).

      Διαγραφή
    4. Παρα πολλους Pontid εχουν.Σε ιδιο βαθμο πανω κατω με Ελλλαδα και Βουλγαρια.

      Διαγραφή
    5. υπήρχαν πάντα Pontid στα Σκόπια? από που προέρχονται?

      Διαγραφή
    6. Pontid φαινοτυπος ινδοευρωπαιων κυριως θρακων,πρωτοελληνων,δακων,σκυθων,και αλλων που σχετιζονται με στεππα και indoeuropeans.

      Διαγραφή
  6. Όποιος θέλει μπορεί να γράψει τα ποσοστά των φυλετικών τύπων που βλέπει στην πόλη του.Είναι τελικά παντού οι Αλπικοί περισσότεροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ από πόλη είσαι και ποια είναι τα ποσοστά?

      Διαγραφή
    2. Αυτες τις μαλακιες περι αλπικων πρεπει επιτελους καποιοι εδω μεσα να τις σταμτησετε.

      Πουθενα δεν ειναι περισσοτεροι οι αλπικοι.

      Ο κυριος φαινοτυπος στην Ελλαδα ειναι ο Pontid.

      Παντου απο την θρακη μερχρι την κρητη η πλειοψηφια ειναι Pontid και μετα Pontid με διναρικες,αλπικες κλπ επιδρασεις.

      Εχει μεγαλο βαθμο απο Αλπικους ναι αλλα ποθενα δεν ειναι πρωτοι οι αλπικοι οπως επισης τις παπαριες με τους διναρικους.

      Ολοι οι χαρτες απο τους ανθρωπολογους και τα φυλετικα φορουμ κατατασουν την Ελλαδα μεσογειακη χωρα και μεσοκεφαλη,που εχει να κανει κυριως με Pontid.

      Αρκετοι Graciled meds και Atlantomed κυριως σε νησια,νοτια ελλαδα(πελοποννησο,αττικη,κλπ) και φυσικα Κρητη που οσες φορες εχω κατεβει οι Gracile med ηταν πλειοψηφια.

      Κοντοι,πιο σκουροι απο τους Pontid,Gracile χαρακτηριστικα και χαμαεκρανια σε αντιθεση με τους Pontid που ειναι υψηκρανοι σε μεγαλο βαθμο.

      Διαγραφή
    3. Οι χαρτες απο το επισημο human phenotypes!!!

      http://humanphenotypes.net/GracileMediterranid.html
      http://humanphenotypes.net/Pontid.html
      http://humanphenotypes.net/WestAlpinid.html
      http://humanphenotypes.net/Dinarid.html

      Διαγραφή
    4. Gracile med+Atlantomed νεολιθικοι κυριως εχουν να κανουν με Μινωικο πολιτισμο,αιγιακο,μυκηναικο και γενικοτερα την νεολιθικη εποχη στον Ελλαδικο χωρο.

      Pontids κυριως ινδοευρωπαιοι πρωτο-ελληνες μαζι με θρακες κλπ βαλκανιους λαους που ξεχηθηκαν απο τον καυκασο και εφεραν μαζι τους την ινδοευρωπαικη ελληνικη γλωσσα.

      Διαγραφή
  7. ΜΠΟΡΕΊ ΚΆΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΈΣ ΔΙΑΦΟΡΈΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΎ ΚΑΙ ΤΟΥ PONTID

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε κουκουτσοκεφαλε ο Pontid Μεσογειακός τύπος είναι Gracile med, Atlantomed, east med(Αιγιακός Μεσογειακός),saharid και ο Pontid...

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει Αιγιακος Μεσογειακος East Med τυπος.
      οι μεσογειακοι τυποι ειναι 3 :
      1 Pontid
      2 AtlantoMed
      3 Gracile Med

      Στην Ελλαδα υπαρχουν οι Pontid και Atlantomed

      Οι οριενταλικοι κακως ονομαζονται μεσογειακοι , saharid κτλ δεν εχουν καθολου μεσογειακη καταγωγη αλλα αραβικη

      Διαγραφή
  8. Το σχέδιο (Coudenhove-Kalergi) προχωράει κατά γράμμα σύντομα θα ενοποιηθούν οι ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης)Ζήτω το 4 Ράιχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στο βιβλίο του «Praktischer Idealismus» (Πρακτικός Ιδεαλισμός), ο Kalergi δείχνει ότι οι κάτοικοι των μελλοντικών “Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης” δεν θα είναι οι άνθρωποι της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά ένα νέο είδος, προϊόντα της επιμειξίας. Δηλώνει με σαφήνεια ότι οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να διασταυρωθούν με τους Ασιάτες και με έγχρωμες φυλές, δημιουργώντας έτσι ένα πολυεθνικό κοπάδι χωρίς ποιότητα και εύκολα ελεγχόμενο από την άρχουσα ελίτ.

    Ο Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης και, στη συνέχεια, την εξάλειψη των εθνών με τη χρήση εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων και τη μαζική μετανάστευση. Προκειμένου η Ευρώπη να ελέγχεται από μια ελίτ, θέλει να μετατρέψει τους ανθρώπους σε μια ομοιογενή μικτή φυλή Μαύρων, Λευκών και Ασιατών. Ποιά είναι αυτή η ελίτ όμως; Ο Kalergi είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός για το θέμα αυτό:

    Ο άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μιγάδας. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και των προκαταλήψεων. Η Ευρασιατική-νεγροειδής φυλή του μέλλοντος, παρόμοια στην εμφάνιση με τους Αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την πολυμορφία των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του Ευρωπαϊκού Ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, παρά τη θέλησή της, εκλέπτυνσε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τους στο μελλοντικό καθεστώς τους ως ηγετικό έθνος μέσω αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι που διέφυγαν από το Γκέτο-Φυλακή, έγιναν η πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Έτσι, η παρηγορητική περίθαλψη που δόθηκε από την Ευρώπη, δημιούργησε μια νέα φυλή αριστοκρατών. Αυτό συνέβη όταν η Ευρωπαϊκή φεουδαρχική αριστοκρατία συνετρίβη εξαιτίας της απελευθέρωσης των Εβραίων [οφείλεται στις ενέργειες που έγιναν από τη Γαλλική Επανάσταση].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχω διαβάσει στο μπλογκ ότι τόσο οι Αλβανοί όσο και οι Σέρβοι είναι διναρικοι κυρίως. Εμπειρικά μου φαίνονται αρκετά διαφορετικοί. Υπάρχει κάποια εξήγηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Αλβανοι δεν ειναι διναρικοι αλλα εχουν οθωμανικη καταγωγη οποτε οι περισσοτεροι ακομα κι αν εχουν διναρικη επιδραση ειναι μπασταρδεμενοι με οθωμανικους τυπους απο την ανατολη για αυτο αλλωστε ειναι και κοντοι

      Οι Σερβοι ναι ειναι κυριως Διναρικοι

      Διαγραφή
  11. Ναι υπάρχει.Οι Αλβανοί εκτός από την δυναρική σκατόφατσα έχουν αλπική και καυκασια μίξη.Δηλαδη σκουπιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστώ για την επιβεβαίωση της γονιδιακής χαβούζας τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.