Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

O Gustave Le Bon για την ενότητα σωματικών και ψυχικών γνωρισμάτων


"Κάθε φυλή διαθέτει ψυχική υπόσταση το ίδιο σταθερή με την σωματική της υπόσταση."



Αυτή η τόσο σύντομη διαπίστωση, θα μεταβάλλει άρδην την κοσμοθεώρηση όποιου την αποδεχτεί. Η αλήθεια της πρότασης δεν αμφισβητείται. Βάσει ορθολογισμού είναι αυτονόητη και όποιος θέλει να την διερευνήσει θα βρει πολύ επιστημονικό υλικό για να πειστεί. Όμως ο ορθολογισμός...
δεν αρκεί. Έγκειται στα αποθέματα ψυχικής δύναμης αυτού που θα την ακούσει ώστε να την κάνει κτήμα του, διατηρώντας την σαν οδηγό στη ζωή του. Η ενότητα σωματικών και ψυχικών γνωρισμάτων είναι μια αρχή της φύσης, με την οποία θα πρέπει να έρθουμε ξανά σε πλήρη συμπορευση.

2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά ομιλεί ο Γουσταύος Λεμπόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ερωτηση προς τον διαχειριστη ή οποιον αλλον γνωριζει.Ο μεσογειακος φαινοτυπος ειναι εξελιξη του κρομανοειδης απο την Ευρωπη που ηρθε σε μιξη μου τους νεολιθικους αγροτες?Παιζει ρολο το εξωτερικο περιβαλλον σε αυτο που εξελιχθηκε ο Μεσογειακος?ή οι νεολιθικοι αγροτες ηταν κρομανοειδης και εξελιχθηκαν στους εν λογω Μεσογειακους,σε αυτο επαιξε ρολο το εξωτερικο περιβαλλον θελω να πω ο Μεσογειακος ετσι οπως ειναι τωρα με τα ιδια εξωτερικα χαρακτηριστικα και με τον ιδιο ψυχισμο θα μπορουσε να ειναι το ιδιο εαν αυτη η εξελιξη γινοταν στα βουνα του Καυκασου?για παραδειγμα εχω δει να λενε πως ο διναρικος φαινοτυπος εξελιχθηκε σε αυτο που ειναι γιατι πηρε μερος στις δειναρικες αλπεις(στα βουνα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.