Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Τα κριτήρια της φυλετικής διάγνωσης


Ο πίνακας περιλαμβάνει τα κριτήρια ταξινόμησης για τους φυλετικούς τύπους του ευρύτερου Ευρωπαϊκού χώρου. Προέκυψε ως αποτέλεσμα της μελέτης του Ρουμάνου ανθρωπολόγου και κοινωνιολόγου Iordache Făcăoaru "Criteriile pentru diagnoza rasială", που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Buletin eugenic şi biopolitic. Στην μελέτη αυτή ο Făcăoaru περιγράφει τα κριτήρια της φυλετικής διάγνωσης για τις φυλές της Ευρώπης, αλλά και γειτονικές.

Η φυλετική ταξινόμηση βασίζεται σε συγκεκριμένα παρατηρήσιμα ή μετρήσιμα ανθρωπολογικά γνωρίσματα. Κάθε φυλετικός τύπος διακρίνεται από έναν συνδυασμό ανθρωπολογικών γνωρισμάτων. Δηλαδή, δεν είναι ένα μόνο γνώρισμα που τον χαρακτηρίζει, αλλά συνδυασμός γνωρισμάτων. Έχουμε μεταφράσει τον πίνακα στα Ελληνικά, ώστε να είναι αναγνώσιμος από όλους τους χρήστες:



Φυλετικός Τύπος
Ανάστημα
Κεφάλι
Πρόσωπο
Μύτη
Μάτια
Μαλλιά
Αλπικός
Χαμηλό-Μέτριο
Βραχυκεφαλία
Κοντό
Κοντή, κοίλη
Καστανά
Καστανά
Διναρικός
Ψηλό
Βραχυκεφαλία
­­Μακρύ
Κυρτή-ίσια
Καστανά
Καστανά
Μεσογειακός
Χαμηλό-Μέτριο
Δολιχοκεφαλία
Οβάλ
Ίσια
Καστανά
Καστανά
Νορδικός
Ψηλό
Δολιχοκεφαλία
Ψηλό
Ίσια
Μπλε
Ξανθά
Κρομανοειδής (Dalic)
Ψηλό
Μεσοκεφαλία
Ευρύ
Ίσια
Ενδιάμεσα
Ενδιάμεσα
Βαλτικός
Χαμηλό-Μέτριο
Μεσο-Βραχυκεφαλία
Κοντό, με ζυγωματικά
Κοντή, κοίλη
Ενδιάμεσα
Ενδιάμεσα
Αραβικός
Χαμηλό-Μέτριο
Δολιχοκεφαλία
Λεπτό, Οβάλ
Κυρτή
Καστανά
Καστανά-Μαύρα
Αρμενοειδής
Μέτριο
Βραχυκεφαλία
Μέτριο
Κυρτή
Καστανά
Καστανά-Μαύρα
Ινδικός
Χαμηλό-Μέτριο
Μεσο-Δολιχοκεφαλία
Μέτριο-Λεπτό
Μέτριο πλάτος
Καστανά
Καστανά-Μαύρα


Δεν έχουν διατηρηθεί οι τιμές, οι οποίες φαίνονται στον πίνακα του πρωτοτύπου. Το μέσο ανάστημα έχει αυξηθεί και οι τιμές δεν είναι συγκρίσιμες με τις σημερινές.

Διαπιστώνουμε ότι την δεκαετία του '30, η μελέτη της φυλετικής ταξινόμησης στην Ευρώπη έχει φτάσει σε άριστα επίπεδα και μάλιστα σε μια επιστημονικά περιφερειακή χώρα όπως η Ρουμανία. Περιγράφονται όλοι οι γνώριμοι φυλετικοί τύποι, με τις διατυπώσεις να είναι τις περισσότερες φορές προς την σωστή κατεύθυνση. Όσοι ενδιαφέρονται για την φυλετική πραγματικότητα, δεν έχουν παρά να μελετήσουν σε βάθος τον πίνακα.

14 σχόλια:

  1. Οι Έλληνες δεν είναι μεσογειακός αλλά κυρίως αλπικοδιναρικός λαός. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το ύψος που αναφέρεται στη μέτρηση όπου οι Έλληνες είναι πολυ ψηλότερο του μεσογειακού. Οι Ιταλοί, οι Βούλγαροι, οι νότιοι Γάλλοι είναι πολύ πιο μεσογειακοί από τους Έλληνες, γι' αυτό και είναι δολιχοκέφαλοι ενώ εμείς όχι. Αυτοί έχουν κάθε λόγο να αναφέρονται στη μεσογεική τους ταυτότητα. Αυτό δεν το λέω υποτιμητικά, αλλά ως θετικό υπέρ υμών, καθώς ο διναρικός και ο αλπικός τύπος είναι πιο τραχείς και πιο πρακτικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νευρικος Μεσογειακος21 Ιουλίου 2017 στις 12:57 π.μ.

      Τα εχεις μπερδεψει.Οι Ελληνες μεσογειακοι ειναι περιπου 20% και αν προσθεσουμε τους αναμεικτους Μεσογειακους-Αλπικους και Μεσογειακους-Διναρικους τα ποσοστα ανεβενουν αρκετα.Το ιδιο υσχυει και για τους Ιταλους που δεν εχουν φυλετικη ομοιογενεια και εχουνε νομιζω κατα μεσο ορο ακομα και μεγαλυτερο κεφαλικο δεικτη απο τους Ελληνες.Οσο για τους Βουλγαρους ασχολιαστο...

      Διαγραφή
  2. Στον γενικό κεφαλικό δείκτη οι Ιταλοί, οι Βούλγαροι, οι Ισπανοί, οι νότιοι Γάλλοι είναι μεσοκέφαλοι-δολιχοκέφαλοι, όπου η ροπή προς τη δολιχοκεφαλία δεν οφείλεται στους λίγους νορδικούς αλλά κυρίως στους μεσογειακούς-ατλαντοδειδείς. Οι Έλληνες αντιθέτως είναι μεσοκέφαλοι προς βραχυκέφαλοι (υποβραχυκεφαλία), δείχονοντας πως οι μεσογειακοί είναι αναλογικά πολύ λιγότεροι στο σύνολο του πληθυσμού.
    Γενικά ένας λαός που δεν είναι δολιχοκέφαλος, ούτε καν μεσοκέφαλος, δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως μεσογειακός μόνο και μόνο επειδή είναι μελαχρινός. Στο σύνολό τους ο αλπικός, ο διναρικός, ο κρομανοειδής, αλλά και οι εξωευρωπαικοί τύποι του αραβικού και του αρμενοειδούς είναι πολύ περισσότεροι του μεσογειακού στην Ελλάδα.
    Εσείς τα έχετε μπερδέψει ή δεν θέλετε να δείτε την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά,οι Έλληνες σε ένα τεράστιο ποσοστό δεν θα έπρεπε να λογίζονται καν ως Ευρωπαίοι βάση φαινοτύπου.Η χώρα έχει τεράστια συμμετοχή μη ευρωπαϊκών στοιχείων στον γενικό πληθυσμό της με παρουσία κυρίως στα αστικά κέντρα κάτι που ίσως υποδεικνύει σχετικά πρόσφατη μετανάστευση,στον ελλαδικό χώρο,των τελευταίων.Γενικά έχω την εντύπωση ότι στην επαρχία και κυρίως σε χωριά συναντά κανείς περισσότερο γηγενείς πληθυσμούς από ότι στα μεγάλα αστικά κέντρα.Η παγκοσμιοποιημένη οικονομία είναι η ταφόπλακα του πολιτισμού στην αυθεντική μορφή της(παραδόσεις,ήθη,έθιμα,μύθοι ως ιστορία κτλπ).

      Διαγραφή
    2. Νευρικος Μεσογειακος23 Ιουλίου 2017 στις 3:51 π.μ.

      Προσωπικα ειμαι καθαρος μεσογειακος αλλα θεωρω τους Αλπικους και του Αρμενοειδης(ναι καλα διαβασατε) πολυ πιο πνευματικα προικισμενους απο τους απαισιους αγριανθρωπους Διναρικους.Οι Αλπικοι τουλαχιστον εχουνε εναν Σωκρατη, εναν Νιτσε κλπ Οι Αρμενοειδης γενικα σαν κουλτουρα δεν μου αρεσουν αλλα εκτιμω ως καλλιτεχνες προσωπα οπως Leonard Bernstein και Stanley Kubrick. Οτι οι Ελληνες δεν ειναι ευρωπαικος λαος συνηθως λεγεται απο κατι αλβανικα σκουπιδια λες και η διναρικη φυλη(που ειναι μακραν και με διαφορα η ασχημοτερη της Ευρωπης) ειναι κατι το σπουδαιο.Ειτε αρεσει σε καποιους ειτε οχι αρεσει σε καποιους ειτε οχι οι σχεδον μισοι Ελληνες ειναι δολιχοκεφαλοι και μεσοκεφαλοι απο εκει και περα περα σχεδον ολο το αλλο μισο ειναι ηπια βραχυκεφαλο και μια ελαχιστη μειοψηφια υπερβραχυκεφαλων.

      Αυτα απο εναν μεσογειακο 18 χρονων.

      Διαγραφή
    3. Οι Αλπικοι ειναι σαφως ανώτεροι πνευματικα και απο τους Διναρικους και τους ΚΜ και τους Μεσογειακους !

      Διαγραφή
    4. Το έγραψες και μόνος σου αγαπητέ,''Σχεδόν οι μισοί Έλληνες είναι δολιχοκέφαλοι και μεσοκέφαλοι'' που σημαίνει ότι μπορεί να είναι και λιγότεροι από τους μισούς με τους ''άλλους'' να είναι η πλειοψηφία.Όσο αφορά τους διναρικούς μπορεί να μην κέρδιζαν στα καλλιστεία αλλά μορφές όπως ο Γέρος του Μοριά,ο Μάρκος Μπότσαρης,Λασκαρίανα Μπουμπουλίνα και άλλοι ήρωες του 21 ήταν ακραιφνώς διναρικοί και μεγάλοι πολεμιστές του γένους.Τέλος όπως δεν γράφει κολακευτικά σχόλια για την ''ελληνική'' κοινωνία του 2017 δεν σημαίνει κατά ανάγκη κομπλεξικός Αλβανός που βγάζει το άχτι του ανώνυμα.Απλά δεν καταπίνει το blue pill που σερβίρεται ανάμεσα στους κατά φαντασία Ευρωπίδες.Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν Έλληνες που ανήκουν σε ευρωπαϊκούς τύπους αλλά ότι έχουν αρχίσει να ''χάνονται'' μέσα στην πανσπερμία των φυλών που κατακλύζουν την πρωτεύουσα(για αυτό και έγραψα για την χτυπητή αντίθεση με την επαρχία και δη τα χωριά).Ένας μη Αλβανός,μη Διναρικός.

      Διαγραφή
    5. Μόνο ένας ανόητος θα λοιδορούσε τους Διναρικούς.Οι Διναρικοί θεωρούνταν Έλληνες από πολύ αρχαίες εποχές,απλά σίγουρα ήταν σε μικρότερους αριθμούς από τους άλλους ελλαδικούς φυλετικούς τύπους.Αυξημένο ήταν το ποσοστό τους στη Ρώμη και συνέβαλαν και αυτοί με την τραχύτητα, σκληρότητα και μαχητικότητα τους να γίνει η Ρώμη ηγέτιδα του κόσμου.Ο Διναρικός φυλετικός τύπος δεν έχει έφεση στις επιστήμες και στη διανόηση και σίγουρα είναι επιφανειακός σε σχέση με άλλους φαινότυπους(παρόλα αυτά κατ'εξαίρεση,ο Τέσλα ήταν Διναρικός). Έχει όμως έφεση σε ορισμένες μορφές τέχνης,όπως η μουσική(την Ευρωπαϊκή,όχι την τουρκογύφτικη που παράγουν οι αρμενοειδείς),και την αναγεννησιακή ζωγραφική,όπου μεγάλοι καλλιτέχνες της Αναγέννησης είχαν μεγάλο ποσοστό Διναρικής επίδρασης,αν δεν ήταν εξολοκλήρου Διναρικοί.
      Έπειτα είναι περιττό να αναφέρουμε ότι οι μεγαλύτερες μορφές της Ελληνικής Επανάστασης,ήταν κυρίως Διναρικοί.
      Άφησα για το τέλος τον Άγιο της Φυλής,τον Χίτλερ ,ο οποίος ήταν Διναρικός-Νορδικός.
      Έτσι λοιπόν ,η άποψη κάθε νεανίσκου,που έχει ξετρελαθεί από τη χαρά του,επειδή φαινοτυπικά είναι Μεσογειακός, δεν έχει καμία αξία.Και δείχνει και ένα βαθμό κόμπλεξ να κραυγάζει κάποιος για τον φυλετικό του τύπο και να τον χρησιμοποεί ως "ψευδώνυμο", έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ο εκάστοτε φαινότυπος του εξασφαλίζει την δόξα και την σπουδαιότητα της προσωπικότητας του.Ευελπιστώ μόνο,να είναι θέμα του νεαρού της ηλικίας,και στο άμεσο μέλλον να επέλθει ωριμότητα για όλους αυτούς που επειδή ανήκουν στον Μεσογειακό ή στον Νορδικό φυλετικό τύπο,νομίζουν πως στο πρόσωπο τους απαντάται η Αριανικότητα και θεωρούν ότι κατάγονται από την Υπερβορεία.
      Υ.Γ.Παρεμπιπτόντως,ούτε εγώ είμαι Αλβανός και τυχαίνει να μην είμαι και Διναρικός.

      Διαγραφή
  3. Οι μεσογειακοι και οι αλπικοι στον ελλαδικο χωρο εχουν χαλημο αναστημα λογω "φυλετικων γονιδιων"?Ο τροπος ζωης(αθληση,διατροφη) μπορει να "ψηλωσει" αυτους τους τυπους??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι το να τραβιέσαι δεν θα σε ψηλωσει ..ελεος με κατι ερωτησεις

      Διαγραφή
  4. Τον Περίανδρο τι φυλετικό τύπο τον βγάζετε;
    Δική μου εκτίμηση, κρομανοειδής ίσως και με λίγο αλπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνεχίζω, ακόμη και λίγο διναρικό θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιοι είναι οι μέσοι όροι ύψους στις ανατολικές χώρες της Ευρώπης??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.