Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ανθρωπολογική μελέτη της Αυστρίας

Η Αυστρία αποτελεί μια φυλετικά μικτή χώρα, όπως οι περισσότερες στο κέντρο της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Η μελέτη του Heinrich Ploy με τίτλο "Zur Anthropologie des oberen Salzachgebietes", που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Mittheilungen der Anthropologischen Gesellschaft in Wien, μας δίνει μια εικόνα για την ανθρωπολογία της χώρας, εστιάζοντας στο δυτικό, κυρίως ορεινό, κομμάτι. Θα δούμε ποιες είναι οι κύριες ανθρωπολογικές επιδράσεις και θα βγάλουμε συμπεράσματα για τη φυλετική σύνθεση της κεντρικής Ευρώπης.

Το δείγμα προέρχονταν από τις περιοχές Tirol και Pinzgau, με 107 και 316 άτομα αντίστοιχα. Οι Τιρολέζοι μάλιστα χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες. Το ανάστημα βρέθηκε σχετικά υψηλό για την εποχή, με τα ποσοστά του υψηλού αναστήματος να κυμαίνονται στο 62,7-68,7%. Εντοπίζονται υψηλά ποσοστά βραχυκεφαλίας, σε βαθμό που...
περίπου ένας στους δύο είναι βραχυκέφαλοι. Η κατανομή του κεφαλικού δείκτη δίνεται στον παρακάτω πίνακα:


Σύμφωνα με την ταξινόμηση που εφαρμόζουμε εδώ, οι δολιχοκέφαλοι κυμαίνονται σε ποσοστά 20,8-31%, οι μεσοκέφαλοι σε ποσοστά 16,6-26,6% και οι βραχυκέφαλοι σε ποσοστά 42,9-62,5%. Συνδυαστικά στοιχεία του συγγραφέα δείχνουν ότι τα χαμηλά αναστήματα συνδέονται με την ήπια βραχυκεφαλία, ενώ τα υψηλά αναστήματα με δολιχοκεφαλία, αλλά και βραχυκεφαλία.

Το χρώμα των ματιών κατανέμεται ως εξής, σε όλο το δείγμα, αν και μάλλον υποεκτιμώνται τα καστανά μάτια καθώς τα ενδιάμεσα έχουν μάλλον υπερβολικό ποσοστό:
μπλε - ενδιάμεσα - καστανά
31,9% - 59,3% - 8,8%

Το χρώμα των μαλλιών ως εξής:
ξανθά - καστανά - μαύρα - κόκκινα
27,4% - 69,5% - 4,0% - 1,1%

Βλέπουμε ότι η πλειοψηφία των συγκεκριμένων Αυστριακών έχουν σκούρα μαλλιά, ωστόσο υπάρχει μια σημαντική μειοψηφία ξανθών.

Η μορφή της τρίχας είναι τις περισσότερες φορές ίσια, σε ποσοστό 78,5%, ενώ το 21,3% έχει κυματιστά μαλλιά και μόλις το 0,2% έντονα σγουρά. Το χρώμα του δέρματος είναι λευκό σε ποσοστό 81,1% και οι υπόλοιποι έχουν δέρμα που πλησιάζει προς το καφέ.

Η μελέτη παρουσιάζει εξαιρετικά χρήσιμους συνδυαστικούς πίνακες, από όπου μπορούν να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα για τα φυλετικά γνωρίσματα των ανθρώπων της περιοχής.

Συμπερασματικά, οι κάτοικοι της δυτικής Αυστρίας αποτελούνται από μια πλειοψηφία βραχυκέφαλων, με καστανά μαλλιά και υψηλό ανάστημα. Αντιστοιχούν στον Διναρικό τύπο. Ακολουθεί ένα στοιχείο με μέτριο ανάστημα, καστανά μαλλιά και ήπια βραχυκεφαλία, που αντιστοιχεί στον Αλπικό τύπο. Σημαντική είναι η μειοψηφία δολιχοκέφαλων, με ξανθά μαλλιά και υψηλό ανάστημα, που αντιστοιχούν στον Νορδικό τύπο. Σίγουρα στην περιοχή υπάρχουν και καστανοί δολιχοκέφαλοι Κρομανοειδείς. Φαίνεται ότι στο πλέον ορεινό κομμάτι της Αυστρίας, οι Διναρικοί εμφανίζουν σημαντικά ποσοστά. Προκύπτει ότι οι κάτοικοι της δυτικής Αυστρίας είναι Διναρικοί, Αλπικοί, Νορδικοί και λογικά κάποιοι Κρομανοειδείς.

8 σχόλια:

  1. https://m.facebook.com/1815479445337754/photos/a.1947191502166547.1073741828.1815479445337754/1961353697416994/?type=3

    "Ρατσισμός" στο Κωνσταντίνου και Ελένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://m.facebook.com/photo.php?fbid=1418326864892867&id=100001467001704&set=p.1418326864892867&source=47&__tn__=R

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νευρικος Μεσογειακος10 Ιουνίου 2017 στις 3:11 π.μ.

    Αγαπητε διαχειριστα μας λετε δηλαδη οτι οι Αυστριακοι ειναι Διναρικοι;; (!!!) Μου φαινετε απιστευτο.Πιστευα πως ειναι κυριως Νορδικοι και Αλπικοι.Σε καμια περιπτωση δεν ειχα τους Αυστριακους για φυλετικα αδερφια των Αλβανων!!


    και μια ακομη σημαντικη ενημερωση επισης

    Υπαρχει μια αλβανικη εθνικιστικη ιστοσελιδα στο facebook με τιτλο Αρβανίτικη Μέλισσα - Μπλιέτα ε Αρμπερόες

    https://www.facebook.com/ArvanitikiMelissa/

    Ο αθλιος διαχειριστής της σελιδας εχει βαλει παρα πολλες κειμενα απο το blog σου για να δειξει οτι οι Αλβανοι ειναι φυλετικα ομοιογενης και οτι οι Ελληνες ειναι Σλαβοτουρκοι(ετσι μας αποκαλει).Εντωμεταξυ αποφευγει να βαλει την αναρτηση σου που θεωρεις την θεωρια Φαλμεραυερ αβασιμη. Περνει μονο οτι τον συμφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνει!

      Αλβανότουρκοι είναι οι σημερινοί γυφτογραικύλοι.

      Ο μοναδικός που σώζει την ράτσα στα ξένα, από τους λίγους, είμαι εγώ. Οι λοιποί αιλυναράδες κάτι Διναρόγυφτοι και Αρμενοειδείς Καραγκιόζηδες είναι.

      ΚΜ και Μεσογειακοί άντε και κανας Αλπικός σώζουμε την κατάσταση.

      Διαγραφή
    2. "Ο μοναδικός που σώζει την ράτσα στα ξένα, από τους λίγους, είμαι εγώ"

      Είσαι ΨΩΝΑΡΑ!

      Διαγραφή
    3. Πολιτη δε πας να ψοφησεις λιγο ρε;αντε μαλακισμενο περιγελος εχεις γινει.

      Διαγραφή
    4. Περίγελος έχει γίνει το κρατίδιό ΣΑΣ της μπανάνας...

      ο χειρότερος εκφραστής του Ελληνισμού...

      ευτυχώς οι μορφωμένοι Έλληνες στα ξένα είναι ευγενείς φαινότυποι και χαίρουν μεγάλης εκτιμήσεως από τους γύρω τους. Εν αντιθέσει με κάθε Διναρο-Αρμενοειδή στο μπουζουκιστάν που νιώθει υπερήφανος επειδή κλέβει για 10 ευρώ τον τουρίστα το καλοκαίρι...άσε που νομίζει ότι αυτός ανακάλυψε τον...πολιτισμό!!!!

      Ε ρε γλέντια!!!!

      Διαγραφή
    5. μακαρι να ηταν η ελλαδα μονο απο μεσογειακους,ΚΜ και αλπικους, αλλα αυτο που βλεπω περισσοτερο ειναι διναρογυφτους και αρμενοειδης. μετα μας πουλαει τρελα ο διαχειριστης οτι η ελλαδα ειναι μεσογειακη..

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.