Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κρομανοειδείς μορφές

Οι ανθρωπολόγοι είχαν εντοπίσει βαθουλωτά μάτια και έντονα γωνιώδη γνωρίσματα σε προϊστορικά κρανία ανθρώπων, που τους ονόμασαν Cro-Magnon από την περιοχή της Γαλλίας όπου βρέθηκαν. Δεν άργησε να γίνει αντιληπτό ότι τα γνωρίσματα αυτά τα βρίσκουμε και στους σύγχρονους πληθυσμούς της Ευρώπης. Αρκετοί επιστήμονες έκαναν αναφορές για Κρομανοειδή γνωρίσματα που αντίκρυζαν στους λαούς που εξέταζαν. Ο Deniker όρισε διακριτό φυλετικό τύπο, άλλον πέραν του Μεσογειακού, που φωτογραφίζει τον Κρομανοειδή. Ο Günther λίγες δεκαετίες αργότερα τον ενέταξε στην τυπολογία του ως Faelid, περιγράφοντας τα σωματικά και ψυχικά του γνωρίσματα, κάνοντας ξεκάθαρη διάκριση από αυτά του Νορδικού. Μία από τις σημαντικότερες μελέτες για τον Κρομανοειδή τύπο διεξήγαγε ο Gustav Perret, με τίτλο "Cro-Magnon-Typen vom Neolithikum bis heute", στην οποία μελετά τις Κρομανοειδείς μορφές στη Γερμανία από τη Νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα.

Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις πιο αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες Κρομανοειδών της μελέτης. Να σημειώσουμε ότι οι μορφές αντιστοιχούν κυρίως στην βόρεια εκδοχή του Κρομανοειδούς φάσματος. Στις φωτογραφίες προσέξτε τα βαθουλωτά μάτια και τα γωνιώδη γνωρίσματα.

Δείτε τις φωτογραφίες...







Από Perret G., Cro-Magnon-Typen vom Neolithikum bis heute, Zeitschrift für Morphologie und Anthropologie, 1937.

7 σχόλια:

  1. Ο τέταρτος στην πρώτη τετράδα, είναι μεσοκέφαλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.facebook.com/%E1%BC%A9-%E1%BC%90%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%E1%BD%B4-%CF%84%CE%BF%E1%BF%A6-%CE%9C%CF%8D%CE%B8%CE%BF%CF%85-103047700310319/?fref=ts

    Η επιστροφή του Μύθου

    Πολύ καλή νέα σελίδα στο fb και με αναφορές επι φυλετικών ζητημάτων απ' οτι ειδα. Στηρίξτε.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν θα το πω,και πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος σε αυτό το ιστολόγιο ο οποίος το πιστεύει.Ο Κωνσταντινουπολίτης ήταν ίσως ο μόνος αξιόλογος σχολιαστής,πάντα απαντούσε στις ταξινομήσεις όταν του το ζητούσαν,κάπου κάπου μπορεί να ενοχλούσαν κάποιες απόψεις του αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως ήταν μια φωνή εδώ μέσα η απουσία της οποίας θα κάνει το ιστολόγιο πιο φτωχό!Έλα πίσω ρε και μαστίγωσε τα τρολάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ανώνυμε.

      Πράγματι ήταν ίσως ο μοναδικός άξιος εδώ μέσα, αλλά βλέπεις πάντα τον καλό και τον άξιο τον φθονούνε, τα ανώνυμα τα τρολλ.

      Η αλήθεια είναι ότι και εμένα θα μου λείψει διότι αξιολογούσε σωστά και δεν ήταν ποτέ εχθρικός ή βάρβαρος νταής.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 10:24 π.μ μάλλον δεν παρακολουθείς το ιστολόγιο αρκετό καιρό. Υπήρχαν εξαίρετοι σχολιαστές (Κυναίγειρος, Φρουρός του Άουσβιτς, Νορδικός αποσχιστής κ.λπ) που δυστυχώς είναι "εξαφανισμένοι" εδώ και πολύ καιρό..ο μόνος απο την "Παλιά Φρουρά" που σχολιάζει ανά διαστήματα είναι ο Ηimmler (αδιάφορο αν κάποιοι ενοχλούνται απο το σαρδόνιο χιούμορ του). Ηλίθιοι τοσοδούληδες σαν τον Κων/πολίτη (με τις δήθεν..γνώσεις του) έκαναν τους αξιόλογους σχολιαστές τους να νοιώσουν αηδία, απομακρύνοντάς τους στην ουσία απο το - πραγματικά αξίόλογο - αυτό ιστολόγιο. Παρουσίες σαν του Κων/πολίτη υποβαθμίζουν το ιστολόγιο την εξαιρετική εργασία του διαχειριστή. ΔΕΝ θα μας λείψει καθοόλου λοιπόν και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι "ρωμιοί" σαν του λόγου του.

      Διαγραφή
    3. Εγώ τον διάβαζα και εδώ και σε άλλα ιστολόγια.Θα του έλεγα να μην σταματήσει να γράφει τουλάχιστον στο φυλετικά,ας γράφει αραιά και που.Εξάλλου στα τρολς μπορεί απλά να μην απαντάει,ούτε καν για να τους βρίσει.

      Διαγραφή
  4. Στο σχόλιο του 2.47. Ειδικά ο "Κυναίγειρος" ήταν αξιόλογος και κυρίως φιλομαθής - όχι ξερόλας όπως είναι η συντριπτική πλειοψηφία.
    Που χάθηκες ρε φίλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.