Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Το σχήμα των δακτύλων

Σίγουρα θα έχετε αντιληφθεί ότι τα δάκτυλα δεν είναι όμοια σε όλους τους ανθρώπους. Διαφορές υπάρχουν στο πάχος, στα νύχια και στο μήκος των δακτύλων. Εύκολα φαίνονται οι διαφορές στα δάκτυλα μεταξύ ενδομορφικών και εξωμορφικών, με τα πιο παχιά και κοντά δάκτυλα των πρώτων και τα πιο λεπτά και μακριά των δεύτερων. Ωστόσο, υπάρχουν και επιμέρους διαφοροποιήσεις. Γιατί σε κάποιους ανθρώπους ο παράμεσος είναι μακρύτερος από τον δείκτη, ενώ σε άλλους ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από τον παράμεσο; Υπάρχει συσχέτιση με τον φυλετικό παράγοντα, τουλάχιστον για τους κύριους φυλετικούς κλάδους;

Σύμφωνα με τον Adolph Schultz, η φόρμουλα ΙΙ>ΙV, δηλαδή με δείκτη μεγαλύτερο από παράμεσο...
σπανίως συναντάται σε Ινδιάνους και νέγρους, ποτέ σε μαϊμούδες ή πιθήκους, ενώ αντιθέτως είναι συχνή στους λευκούς. Η αντίστροφη φόρμουλα IV>II είναι ασυνήθιστη στους λευκούς, αλλά είναι ο κανόνας σε νέγρους και Ινδιάνους.

Το κατά πόσον ισχύουν τα γραφόμενα του συγγραφέα, μένει να επιβεβαιωθούν από περαιτέρω αναλυτικές μελέτες. Η μορφολογική διαφορά φαίνεται εγγενής και πιθανότατα υποδεικνύει φυλετική διαφοροποίηση. Η μορφολογία των δακτύλων αξίζει να μελετηθεί υπό την φυλετική προσέγγιση, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

14 σχόλια:

  1. Διαχειριστα, πως μπορει να εξηγηθει σε εναν ευρωπαιο το σημιτικο χαμολελο;Ξερω ατομο που ειναι φυλετικα ατλαντοειδης και εχει εντονο σημητικο χαμογελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το σημιτικο χαμογελο απο οτι εχω δει οφειλεται σε στενη ανω γναθο η οποια εχει και τοξοειδες σχημα. Το βλεπουμε σε πολλους εβραιους ασκεναζι οι οποιοι εχουν και περιεργα, ατσουμπαλα στοματα. Επισης, το σημιτικο χαμογελο απαρτιζεται και απο μυς στις παροιες οι οποιοι τραβιονται διαφορετικα απο των λευκων σχηματιζοντας ενα "πονηρο" χαμογελο.

      Ο γνωστος σου μαλλον εχει εβραικο αιμα μεσα του. Οταν βλεπεις κατι τετοιο οπως ενα σημιτικο χαμογελο η αλλα ατσουμπαλα χαρακτηριστικα ειναι σχεδον σιγουρο οτι εχει σημιτικο αιμα.

      Διαγραφή
    2. Το λεγόμενο σημιτικό χαμόγελο, ΔΕΝ είναι εύκολο να διαπιστωθεί καθώς σχετίζεται με τις εκφράσεις του προσώπου που αλλάζουν συνέχεια. Επίσης, οι λόγοι που οδήγησαν στη διαπίστωση του είναι πολλοί και μπορούν να απαντηθούν και σε άλλους φαινοτύπους.

      Συγκεκριμένα:
      i) Τα "περιττά" σαρκώδη σχήματα πάνω από τη στοματική κοιλότητα (μάγουλα, πέριξ των οφθαλμών).
      ii) Ο σχηματισμός της οπισθομετωπίας, δημιουργεί μικρή γωνία προσώπου, που με τη σειρά της σχετίζεται και με τις γνάθους. Οι αρμενοειδείς, κατά κανόνα έχουν "εξαφανισμένο" πιγούνι εξαιτίας του σημαντικού προγναθισμού τους.
      iii) Στον ιδιαίτερο σχηματισμό της άνω γνάθου και του οδοντικού συμπλέγματος (δόντια). Η μελέτη κρανίων, έχει δείξει πως οι αρμενοειδείς παρουσιάζουν μια ιδιαιτερότητα που δεν είναι άλλη από ένα "βαθούλωμα" στην εξωτερική επιφάνεια του κρανίου μεταξύ της άνω γνάθου και του υποκόγχιου χείλους (η περιοχή κάτω από τα μάτια). Παρόμοιο "βαθούλωμα" παρουσιάζουν και κάποια ζώα γι' αυτό και η περιοχή ονομάζεται canine fossa. Για να καταλάβετε, αναζητήστε τη στη παρακάτω εικόνα.
      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/71/Gray157.png

      Όλα τα παραπάνω, συνδέονται μεταξύ τους. Γι' αυτό και το "σημιτικό χαμόγελο" αποτελεί ένα γνώρισμα για το αρμενοειδές φάσμα. Όμως, όπως έγραψα, μπορεί μια τέτοια εντύπωση να υπάρχει και σε άλλους φαινότυπους όταν εξετάζεται το πρόσωπο ενός ανθρώπου με οπτικά μέσα κι όχι μετρικά. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι αρμενοειδείς τείνουν να συνδυάζουν είτε όλα τα παραπάνω, είτε την πλειοψηφία τους, επομένως πάντοτε το "πονηρό χαμόγελο" θα είναι πάντοτε εντονότερο.

      Διαγραφή
    3. τι εβραικο αιμα ρε φιλε; εχει αθλητικο μεσομορφικο σωματοτυπο, εντονα μπλε ματια, σκουρα καστανα κυματιστα μαλλια , ισια λεπτη μυτη, δολιχοκεφαλος κλπ αλλα εχει και σημιτικο χαμογελο

      Διαγραφή
    4. Το χρώμα ματιών και μαλλιών δεν έχουν και τόση σημασία. Από εκεί και πέρα, αν δεν είναι αρμενοειδής, δεν έχει σημιτικό χαμόγελο κι έχεις κάνει λάθος. Το γιατί κλπ, διάβασε παραπάνω.

      Διαγραφή
    5. http://picpaste.com/pics/11903917_1039727319378956_7001220426861294751_n__1_-qZyRot3m.1497561501.jpg

      Διαγραφή
    6. Δεν φαίνονται πολλά από αυτή τη φωτογραφία, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για μεσογειακό-ΚΜ.

      Διαγραφή
    7. που το ειδες το σημιτικο χαμογελο ρε μπαγλαμα? καθομαι και σου απανταω και σοβαρα.. δεν βλεπεις σημητικο αιμα γιατι δεν εχει

      Διαγραφή
  2. Όταν ο δείκτης και ο παράμεσος έχουν το ίδιο μέγεθος και τα νύχια των δύο δακτύλων δεν φτάνουν την αρχή από το νύχι του μεσαίου δακτύλου τι σημααίνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλυτερος παραμεσος σε σχεση με το δεικτη εχει συνδιαστει με αυξημενα επιπεδα τεστοστερονης ως βρεφος,εδω συσχετιση ψυχισμου και τυπου δακτυλων

      http://fanpage.gr/pictures/2016/05/21000.jpg
      http://fanpage.gr/pictures/2016/05/3663.jpg
      http://fanpage.gr/pictures/2016/05/4615.jpg

      Διαγραφή
    2. Τα διεξαχθέντα συμπεράσματα είναι ορθά μεν, έμμεσα δε.

      Τα χαρακτηριστικά που περιγράφει η εικόνα ανήκουν κατά μεγάλη πλειοψηφία σε δολιχοκέφαλους Ευρωπιδικούς φαινοτύπους. Τα ψυχικά χαρακτηριστικά των ΚΜ, Μεσογειακών, Νορδικών και Ατλαντοειδών είναι ακριβώς αυτά, μαζί με τα αντίστοιχα εξωτερικά (ομορφιά). Η ομορφιά συνδέεται ιδίως στους άνδρες με ΚΜ ή άλλα συγγενή εξωτερικά γνωρίσματα δολιχοκέφαλων φαινοτύπων που προήλθαν από τον ΚΜ, όπως οι παραπάνω.

      Η έννοια του σέξυ στην ομορφιά τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες σχετίζεται με γωνίες και ΚΜ χαρακτηριστικά, ενώ η έννοια του γλυκού-χαριτωμένου με Αλπικά (κύριος λόγος μαζί με τα ψυχικά γνωρίσματα που οι άνδρες προτιμούν Αλπικές γυναίκες).

      Τα λοιπά γνωρίσματα όπως δράση, ρίσκο και επιτυχία σχετίζονται με τον έντονο χαρακτήρα των δολιχοκέφαλων φαινοτύπων, εν αντιθέσει με την νωθρότητα των Αλπικών και εν συνεχεία Μογγολοειδών.

      Διαγραφή
    3. Πολιτη ο Μικε Ζαμπιδης εχει μογγολοειδη επιδραση?

      Διαγραφή
    4. Ειναι καλο να ψαχνεσαι Πολιτη δεν αντιλεγω ενδιαφεροντα ολα αυτα που λες αλα θες γιατρο

      Διαγραφή
  3. Picture URL: http://picpaste.com/__________3-5lv8q0R0.jpg
    ti ratsa eimai re paides?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.