Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Οι πνευματικές ιδιότητες κατά τον Arthur Schopenhauer


"Οι πνευματικές, καθώς και οι ηθικές ιδιότητες ενός ανθρώπου προέρχονται από τα βάθη της φύσης του και δεν είναι αποτέλεσμα εξωτερικών επιδράσεων."

Arthur Schopenhauer, Essays, Counsels and Maxims


Μελετώντας την ανθρώπινη φύση, ο Γερμανός διανοούμενος μας φανερώνει την βαθύτερη αλήθεια για την συμπεριφορά του ανθρώπου. Δεν είναι το κοινωνικό περιβάλλον που ορίζει...
τις πνευματικές και ψυχικές μας δυνατότητες, αλλά η κληρονομικότητα. Η βιολογική μας φύση είναι υπεύθυνη για τα βασικά γνωρίσματα του χαρακτήρα μας.

Το συμπέρασμα του Schopenhauer αποτελεί σημαντική πνευματική παρακαταθήκη, την οποία πρέπει να έχουν κατά νου όλοι όσοι εμπλέκονται με την διοίκηση, την πολιτική και την διανόηση.

17 σχόλια:

  1. Ο Σοπενχάουερ,είπε επίσης και αυτό:<<...οι εβραίοι είναι βδέλλες της ανθρωπότητος, κτήνη, μεγάλοι δάσκαλοι του ψεύδους...>>
    Επίσης,κι αυτός υπήρξε φυλετιστής μιας και '' είχε μια ξακάθαρη ιεραρχική σύλληψη πάνω στην ανθρώπινη φυλή, αποδίδοντας φυλετική ανωτερότητα στις βόρειες, «λευκές» φυλές, λόγω της ευαισθησίας τους και της δημιουργικότητας τους>>
    Όμως,αν δεν κάνω λάθος,ο Σοπενχάουερ ήταν υλιστής στα όρια του μηδενισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μηδενιστής, όχι υλιστής. Το φιλοσοσοφικό του έργο ήταν απαισιόδοξο, στα όρια μιας βουδιστικού τύπου πεισιθάνατης θεολογίας.

      Διαγραφή
    2. Κάτι σαν τον Ηγησία τον Πεισιθάνατο της εποχής δηλαδή,όπου μετά τις διαλέξεις του,αυτοκτονούσε κόσμος!

      Διαγραφή
  2. Εφόσον δεχτούμε τις παραπάνω ιδέες του Schopenhauer ως αληθής, που κατά την γνώμη μου είναι απόλυτα ορθές, τότε οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι άτομα που ανήκουν σε διαφορετικές φυλές έχουν διαφορετική αντίληψη της πνευματικότητας και ηθικής και επομένως δεν μπορούν να συνυπάρξουν ομαλά μέσα στην ίδια την κοινωνία. Την ρύθμιση της ομαλότητας την παίζει η ίδια φύση αφού τελικά επικρατεί, εφόσον δεν υπάρχουν συνεχείς εξωτερικές αναμίξεις, η αριθμητικά πολυπληθέστερη φυλή.
    Η διακριτικότητα των φυλών είναι βασικό γνώρισμα της φύσης και τελικά τίποτα καινούργιο δεν δημιουργείται γιατί αν συνέβαινε αυτό στο κόσμο θα υπήρχε μόνο μία φυλή που θα είχε όλα τα χαρακτηριστικά από όλες τις φυλές. Η ανάμιξη των φυλών μπορεί παροδικά να δημιουργεί ενδιάμεσους φυλετικούς τύπους αλλά εν τέλει οδηγούμαστε σε καθαρές φυλές (επικρατούσα πολυπληθέστερη φυλή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου.Να σταθούμε όμως περισσότερο στο γεγονός,ότι ορισμένες φυλές,έχουν αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη.Έτσι ένας λευκός(για να το γενικεύσω),έχει συναισθηματική νοημοσύνη περί ηθικών αξιών κτλ,ενώ ένας μαύρος ή ένας αβορίγινας,δεν ''κολλάει'' σε συναισθηματισμούς,αν πριν δεν έχει δεχθεί επιρροές από ανώτερο πολιτισμό!

      Διαγραφή
  3. "Κάνεις λάθος,''επώνυμε'' Αρμενοειδή Τουρκοσπορίτη."

    Δεν ξέρω τι είναι ο Κωνσταντινουπολίτης αλλά οι Μικρασιάτες Έλληνες δεν είναι Αρμενοειδείς, αυτό είναι προπαγάνδα ορισμένων Κυριοελλαδιτών. Τα ίδια λένε και κάποιοι Μικρασιάτες, ότι οι Έλληνες της κυρίου Ελλάδος είναι Αλβανοί και Σλάβοι ελληνοποιοιμένοι.

    "Οι μικρασιάτες υπήρξαν κλαψομούνηδες."

    Έχεις ακούσει για τα μοιρολόγια της Δωρικής Μάνης και της υπόλοιπης Ελλάδος, από την Κρήτη μέχρι την Ήπειρο;

    "Οι μικρασιάτες ουδέν προσέφεραν στην Ελλάδα."

    Οι αρχαίοι Μικρασιάτες δεν προσέφεραν τίποτα; Ο αρχαιότερος προσωκρατικός φιλόσοφος, ο πρώτος των επτά σοφών της αρχαιότητας, μαθηματικός, φυσικός, αστρονόμος, μηχανικός, μετεωρολόγος και ιδρυτής της Ιωνικής Σχολής της φυσικής φιλοσοφίας στη Μίλητο Θαλής, ο φιλόσοφος Ηράκλειτος, ο φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανεύς, ο γεωγράφος, φιλόσοφος και ιστορικός Στράβων, Ο Εύδοξος ο μαθηματικός, αστρονόμος και φιλόσοφος που Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς της ελληνικής αρχαιότητας, εφάμιλλος του Αρχιμήδη, ο φιλόσοφους Αναξίμανδρος, ο φιλοσόφους Αναξιμένης,ο φιλόσοφος Διογένης ο κυνικός, ο φιλόσοφος Επίκτητος, ο φιλόσοφος και ποιητής Ξενοφάνης, Ο μαθηματικός και φιλόσοφος Θέων ο Σμυρναίος, Ο Ίππαρχος ο Νικαεύς που ήταν αστρονόμος, γεωγράφος, χαρτογράφος και μαθηματικός και Θεωρείται ως ο πατέρας της Αστρονομίας, ο εξερευνητής Σκύλαξ, ο ζωγράφους Απελλής, ο συγγραφέας, ιστορικός, φιλόσοφος, γεωγράφος, ο πολιτικός και στρατιωτικός Αρριανός, ο ιστοριογράφος Εκαταίος, Ο Γαληνός που ήταν ο δεύτερος σπουδαιότερος Έλληνας ιατρός της Αρχαιότητας μετά τον Ιπποκράτη και ο τελευταίος χρονικά από όλους τους σημαντικούς ιατρούς του ελληνορωμαϊκού κόσμου, Ο αστρονόμος και μαθηματικός Κάλλιππος, ο Γλύπτης Αγασίας, ο λυρικός ποιητής Ανακρέων, ο Ιστορικός Δίων ο Κάσσιος, Ο ποιητής Ησίοδος κτλ δεν προσέφεραν τίποτα; Τι τίποτα, όλα τα προσέφεραν.

    Ο Ιωνικός πολιτισμός προηγήθηκε του Αττικού πολιτισμού της κυρίου Ελλάδος, τον επηρέασε και έτσι γεννήθηκε το θαύμα του κλασσικού πολιτισμού. Πρώτα έρχονται οι μικρασιάτες Ίωνες και μετά οι Αθηναίοι. Ο Ελληνικός και Ευρωπαϊκός πολιτισμός γεννήθηκε στην Μικρά Ασία.

    Οι μισοί Έλληνες είτε είναι Μικρασιάτες είτε έχουν έναν πρόγονο Μικρασιάτη, το να προσπαθείς εσύ να τους ξεχωρίσεις και να τους μειώσεις είναι ανοησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μεγαλύτερη ανοησία είναι που συσχετίζεις εσύ,τους Ίωνες της αρχαίας εποχής,με τους μικρασιάτες του 1920 και έπειτα...

      Διαγραφή
    2. Τα ίδια λένε και ορισμένοι Μικρασιάτες, τους κυριοελλαδίτες τους λένε Αλβανούς και Σλάβους, για προπαγάνδες θα μιλάμε τώρα;

      ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΤΕ ΕΝΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗ.

      Population strength

      "Today, about 40% of the population of Greece claims full or partial descent from the Asia Minor refugees; as does an almost equal percentage of diasporan Greeks."

      https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_refugees#Population_strength

      Διάβασε τα σχόλια στο τέλος.

      http://fyletika.blogspot.gr/2015/04/von-luschan.html

      http://fyletika.blogspot.gr/2014/01/blog-post_24.html

      Διαγραφή
    3. "Η μεγαλύτερη ανοησία είναι που συσχετίζεις εσύ,τους Ίωνες της αρχαίας εποχής,με τους μικρασιάτες του 1920 και έπειτα...".

      Οι Έλληνες Μικρασιάτες δεν είναι κατευθείαν απόγονοι των Ιώνων μιας και πηγαίναν από την αρχαιότητα στην Μικρά Ασία και Έλληνες από την κυρίως Ελλάδα και από τα νησιά, αλλά από αυτό μέχρι να πούμε ότι οι Μικρασιάτες είναι Αρμενοειδείς και τουρκόσποροι και ότι οι μισοί Έλληνες είναι τουρκόσποροι, αφού έχουν καταγωγή από αυτούς, υπάρχει μια μικρή διαφορά νομίζω.

      Διαγραφή
    4. Οι μελέτες του κεφαλικού δείκτη δεν μπορούν να αποδόσουν τη φαινοτυπική διαφορά σε μια ανομοιογενή περιοχή, ή να εξηγήσουν τα ποσοστά διαφόρων φαινοτύπων που κατοικούν ταυτόχρονα σε χώρους όπως λχ μια πόλη. Κανείς ανθρωπολόγος δεν μπορεί να κάνει ασφαλή συμπεράσματα στηριζόμενος στη μέση τιμή του ΚΔ. Μπορεί όμως, να αναγνωρίσει το στίγμα διαφορετικών φαινοτύπων.
      Εν προκειμένω λοιπόν, ο ΚΔ της Μικράς Ασίας είναι υψηλός, κάτι που πιστώνεται κυρίως στους αρμενοειδείς, αλλά δεν αποκλείει πρώτα από όλα τη παρουσία άλλων βραχυκέφαλων φαινοτύπων, ούτε και δολιχοκέφαλων. Στη στατιστική κλίμακα του von Luschan σχετικά με τους Έλληνες διαπιστώνουμε πως πράγματι πρέπει να υπάρχουν αρκετοί αρμενοειδείς, αλλά η πλειοψηφία -έστω κι αν δεν είναι πολύ μεγάλη- είναι δολιχοκέφαλη-μεσοκέφαλη (71-79). Ενώ οι υπέρβραχυκέφαλοι (ΚΔ: 86-90) είναι μια διακριτή μειοψηφία (18-49 από τα 179 άτομα, δηλ 10-27%), των οποίων οι πραγματικοί αριθμοί είναι μεγαλύτεροι των ήπια βραχυκέφαλων (35 εκ των 179 δηλ 20%) παρότι η διασπορά του ΚΔ των τελευταίων είναι εξόχως μεγαλύτερη. Αυτό σημαίνει, πως οι αρμενοειδείς ελληνόφωνοι μικρασιάτες είναι σαφώς ένα κομμάτι του πληθυσμού των Ελλήνων μικρασιατών που όμως φαίνεται να είναι ξεχωριστό των αλπικών. Το ίδιο όμως, δεν μπορούμε να πούμε και για τους διναρικούς, καθώς είναι κι αυτοί υπερβραχυκέφαλοι. Αυτό λοιπόν το δεδομένο, σε συνδυασμό με το ότι ο μέσος όρος του ΚΔ ήταν 80, δηλ σχεδόν όσο και στην κυρίως Ελλάδα, διαπιστώνουμε πως οι Ευρωπαϊκοί φαινότυποι είναι κυρίαρχοι κατά πολύ στο δείγμα ανθρώπων που εξετάστηκαν.
      Συνεπώς, το επιχείρημα "η πλειοψηφία των Μικρασιατών είναι αρμενοειδείς" είναι μεγάλο λάθος. Οι αρμενοειδείς υπάρχουν κι έχουν μεγαλύτερο αριθμούς από ότι σε άλλες περιοχές, είναι όμως διακριτή μειοψηφία.
      Το πιο "αξιοπερίεργο", είναι η παρουσία σαχαρικών μεταξύ των ελληνόφωνων της Μικράς Ασίας που έχουν ΚΔ<71 η οποία ανάγεται μάλλον σε έναν αριθμό 8-13 άτομα (4-7%). Δεν μπορούμε να είμαστε ακριβείς για τον αριθμό αυτών, καθώς λογικά ο von Luschan εξέτασε και γυναίκες των οποίων ο ΚΔ είναι μικρότερος των ανδρών. Αλλά, και πάλι αναφέρει πως υπάρχει 1 άτομα με ΚΔ 69 και 4 με ΚΔ 70.

      Διαγραφή
    5. Μιας και αναφέρθηκαν,τελικά οι αρμενοειδείς είναι Ευρωπίδες;
      Ανήκουν στην ευρύτερη καυκάσια φυλή;

      Διαγραφή
    6. https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjZs_nNpeXPAhVEPRoKHUmYBbIQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DL0m_6rsmm4A&psig=AFQjCNH4P4-Lx4TSGD90Yatd8OcTB4vTPg&ust=1476911667355307

      Κοίτα τον νεαρό πανηλίθιε.

      Στενό μέτωπο, Μεσογειακό χρώμα δέρματος, μακρύ προσωπο.

      Διαγραφή
    7. http://assets.philenews.com/data/2014/11/14/stin-ygeia-tou-lazopoulou-pinei-o-spyros-papadopoulos.jpg

      Δες τον εδώ ρε,είναι ή δεν είναι βραχυκέφαλος;

      Διαγραφή
    8. Μεσοκεφαλος είναι.

      1. https://www.google.com/search?q=%CF%83%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82&espv=2&biw=1440&bih=854&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiNpMSGp-XPAhWKSRoKHc_ZBT0Q_AUIBigB#imgrc=jIMxLUcA71EU_M%3A

      2.https://www.google.com/search?q=%CF%83%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82&espv=2&biw=1440&bih=854&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiNpMSGp-XPAhWKSRoKHc_ZBT0Q_AUIBigB#imgdii=jIMxLUcA71EU_M%3A%3BjIMxLUcA71EU_M%3A%3B69vGsX5h6LS6vM%3A&imgrc=jIMxLUcA71EU_M%3A

      Διαγραφή
    9. Δεν υπάρχει 5γωνοειδές σαγονι, τα υπερόφρυα τοξα είναι ολόιδια με αυτά του Κοντρεάνου και του πατρός μου, είνα Μεσογειακά. Λεπτοπρόσωπος, δίχως γωνίες μονάχα με Διναρική μύτη και κυρίως μεσοκέφαλος, με χρώμα σαφώς Μεσογειακό, δίχως ζυγωματικά έντονα και σωματοδομή εξωμορφική προς μεσομορφική και με βλέφαρα ανοιχτά και οχι βαρυά όπως στους ΚΜ.

      Διαγραφή
  4. http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_52056/upl549690aa329ba.jpg

    Δεν παίζει ρόλο αυτό που λες.Αλοίμονο αν υπάρχει πρόβλημα ταξινόμησης περί δολιχοκεφαλίας-βραχυκεφαλίας η θέση του κεφαλιού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι είναι όμως μεσοκεφαλος. Έχει σημασία διότι είναι Διναρομεσογειακός.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.