Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Rosenberg: Η φυλή είναι βιολογία και μυστικισμός μαζί


"Η φυλετική ιστορία είναι φυσική ιστορία και μυστικισμός της ψυχής, τα δύο μαζί ταυτοχρόνως· αλλά η ιστορία της θρησκείας του αίματος, από την άλλη, είναι η μεγάλη παγκόσμια ιστορία της ανόδου και της πτώσης των λαών, των ηρώων και των διανοούμενων, των εφευρετών και των καλλιτεχνών."

Alfred Rosenberg, The myth of the 20th century


Ο Γερμανός διανοούμενος περιγράφει την διττή φύση της φυλετικής πραγματικότητας. Αρχικά, η φυλετική ιστορία αποτελεί φυσική ιστορία, δηλαδή η βιολογική διαφοροποίηση έμβιων όντων στον πλανήτη, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο άνθρωπος. Όμως, οι ανθρώπινες φυλές διαθέτουν διαφορετικές ψυχικές προδιαθέσεις. Η βαθύτερη φύση που αποτελεί την αιτία της ψυχικής διαφοροποίησης των φυλών, είναι άγνωστη και ίσως...
δεν θα μπορέσουμε ποτέ να την προσεγγίσουμε. Μόνο τις συμπεριφορικές εκδηλώσεις αυτής της βαθύτερης φύσης μπορούμε να μελετήσουμε. Στα ενδότερα της ανθρώπινης φύσης υπάρχει ένα μυστικό που είναι αδύνατο να φανερώσουμε.

Αυτό είναι που οδηγεί τον Rosenberg να μιλήσει όχι μόνο για βιολογική-σωματική διαφοροποίηση, αλλά και για ψυχική-ενδότερη. Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν την διαφοροποίηση, η φυλετική ιστορία μπορεί να μας δώσει εξηγήσεις για την άνοδο και πτώση των εθνών. Το φυλετικό υπόστρωμα ενός λαού ή έστω αυτό των ανώτερων τάξεων, καθορίζει εν πολλοίς την πνευματική δημιουργία και τον χαρακτήρα του.

43 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο και εξίσου ωραία η ανάλυση!Έτσι έχουν τα πράγματα.
    Και να θυμηθούμε και τη ρήση του Rosenberg "Ψυχή είναι φυλή ορώμενη εκ των έσω".Αυτή η φράση εμπερικλείει όλη την αλήθεια μιας ολοκληρωμένης βιοθεωρίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Διαχειριστής με νιώθει! Πάνω που ανέφερα τον Ροζενμπεργκ, να'σου άρθρο του με βάση αυτον. Χαίρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπουδαία προσωπικότητα ο Rosenberg,κι ας ήταν ακραιφνώς νορδικιστής,φτάνοντας στα όρια της αντιεπιστημονικότητος.Ο μύθος του 20ου αιώνα,έχει τεράστια σημασία για όλον τον Εθνικοσοσιαλισμό,αλλά χάνει λίγο από ιστορικής και επιστημονικής απόψεως,λόγω άκρατου νορδικισμού!

      Διαγραφή
    2. Όλο το Ρομαντικό Κίνημα είναι τρισμέγιστο. Και φυσικά μακροπρόθεσμα θα βγει νικήτριο έναντι του Ανγεννησιακού-Διαφωτιστικού με εκπροσώπους τον Φιλελευθερισμό και τον Μαρξισμό-Λενινισμό. Ήδη ο Ρομαντισμος νικά μέσω του Φασισμού, Ε/Σ και φυσικά βοηθά πολύ η Ορθοδοξία στον Αγώνα αυτόν.

      Διαγραφή
    3. Πάντως ο Ρόζενμπεργκ,έχει βαλτική επίδραση ή κάνω λάθος;Θα είναι ειρωνεία να έχει βαλτική(σλαβική όπως τους ονόμαζαν τότε) επίδραση,ο θεωρητικός του Γ ράιχ που επηρέασε τον Χίτλερ,που μισούσε τόσο τους Σλάβους!

      Διαγραφή
    4. Το μίσος για τους Σλαύους ήτο πρωτίστως γεωπολιτικό και στρατηγικό. Αλλά αυτό το αναθεμαρισμένο έφαγε τον Χίτλερ. Και έτσι ηττήθηκε ο Ρομαντισμός στην Ευρώπη. Από τον Ολυμπο ευρέθη στα Τάρταρα και ύστερα στον Τρίτο Κόσμο μέσω του (Ίσλαμο)Φασισμού.

      Διαγραφή
    5. Και για να επιστρέψω στα περί Ρόζεμπεργκ,πρέπει κάποια στιγμή ο διαχειριστής να γράψει ένα εκτενές άρθρο(αν και έχει γράψει άρθρο για τη φυλετική σύσταση της αρχαίας Ελλάδος όπου διαψεύδει τους ''νορδικιστές'')για να γελοιοποιήσει μια για πάντα τους νορδικιστές που θεωρούν το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας ''νορδικό''.Δεν αντιλέγω,θα υπήρχαν λίγοι νορδικοί στην αρχαία Ελλάδα,αλλά επ' ουδενί δεν οφείλεται το μεγαλείο σε αυτούς.Το γράφω αυτό επειδή κατά καιρούς,έχουν γράψει εδώ στο ιστολόγιο 3-4 άτομα,σχετικά με ''νορδικούς'' αρχαίους Έλληνες.Επίσης τελειώνοντας,θα ήταν χρήσιμο να γράψει και ένα άρθρο περί Ινδοευρωπαίων,αν υπήρξαν δηλαδή και αν ναι,τί ήταν;Διότι επίσης κατά καιρούς έχουν γίνει συζητήσεις στο ιστολόγιο και λογομαχίες σχετικά με τους Ινδοευρωπαίους,και άκρη δε βγήκε.Ο μόνος αρμόδιος που θα μπορούσε να μας διαλευκάνει κάπως την υπόθεση,είναι ο διαχειριστής.

      Διαγραφή
    6. Οι Ινδοευρωπαίοι αποτελούν γλωσσική εξήγηση σε ένα φυλετικό ζήτημα. Προφανώς και δεν υπήρξαν ποτέ αλλωστε αντιβαίνει κάτι τέτοιο την φυλετική θεώρηση για κατά τόπους εξελίξεις των Κρομανοειδών σε Νορδικούς, Ατλαντοειδείς, Μεσογειακούς, Σαχάριους κλπ. Εδώ δεν ξέρουμε καλά-καλά εάν οφειλόταν πραγματι στους Μεσογειακούς ή οχι η ίδια η αρχαία Ελλάς και μερικοί ακόμη πιστεύουν στην Νορδική συνιστώσα που υπήρξε μικρή ~2-3%. Αυτό διτόι και άλλοι λαοί(Ρωμαίοι, Ετρούσκοι, Καρχηδονιοι) μολονοτι είτε Μεσογειακοί είτε και με Μεσογειακή συνιστώσα ουδέποτε ανέπτυξαν Πολιτισμό ανάλογο της Αρχαιας Ελλάδος. Οπότε μάλλον οφείλεται στην εξ Ανατολών Γνώση για την οποία άλλωστε γράφει Πλάτων και Ηροδοτος εν συνεργασία πιθανώς με το φυλετικο υπόβαθρο της αρχαιας Ελλάδος.

      Διαγραφή
    7. Δηλαδή οι Αρχαίοι Έλληνες πήραν το γνωσικό έναυσμα από Αιγυπτίους και Πέρσες στην ανάπτυξη της δικιάς των Φιλοσοφίας. Απλώς οι Έλληνες την ανέπτυξαν πολύ περαιτέρω.

      Διαγραφή
    8. Και εγώ αυτό πιστεύω,μα ξεκίνησε σαν γλωσσολογική θεωρία από έναν Άγγλο αξιωματούχο που υπηρετούσε στις Ινδίες,και παρατήρησε ''ομοιότητα'' στις λέξεις.Πώς όμως το ανήγαγαν σε φυλετικό ζήτημα,με αποτέλεσμα ο κάθε τελειωμένος ''νορδικιστής'' να μας μιλάει για ινδοευρωπαίους;...

      Διαγραφή
    9. Έλλην Κωνσταντινουπολίτης εχεις κανα email να επικοινωνησουμε μαζι σου? Θελω να μου κανεις αναλυση σε 2 ατομα ;)

      Διαγραφή
    10. Κάποια σύνδεση υπήρξε αρχαίας Ελλάδος και Αιγύπτου,''πάρε δώσε'' κοινώς.Αλλά δεν έχουμε αποδείξει,μόνο τις μαρτυρίες για τον Σόλωνα και ίσως κάποια πράγματα που γράφει ο Πλάτων...

      Διαγραφή
    11. Ο Ινδοευρωαπϊσμός στο απογειό του είναι Ινδο-Γερμανισμός(Νορδικισμος).

      Διαγραφή
    12. constantinopolitan1261@gmail.com

      Είμαι ανοιχτός σε κουβέντα.

      Διαγραφή
    13. Η διαλεκτική σκέψη, Γίν-Γιάνγκ είναι ομοιογενής μέχρι και την Ελλάδα(Σωκρατική διαλεκτική σκέψη, Πυθαγόρειοι μονοί-ζυγοί αριθμοί).

      Διαγραφή
    14. Ο Βαβυλωνιακός, ο Αιγυπτιακός, ο Περσικός όλοι αποτελούν τούβλα στην ανοικοδόμηση της κορυφης της Πυραμίδος. Του Ελληνικού και μετέπειτα Ρωμαίηκου πολιτισμού.

      Διαγραφή
    15. Εξάλλου ο Ρόζενμπεργκ,ταύτισε τους Δωριείς με τους νορδικούς.Πολύ αυθαίρετο το συμπέρασμα του.
      Μεγάλη υπόθεση το ζήτημα της Φυλής.Οι μεσογειακοί Ετρούσκοι και Ρωμαίοι,δεν μπόρεσαν ούτε στο ελάχιστο να αναπτύξουν πολιτισμό,ανάλογο των Μεσογειακών Ελλήνων(συν τους Αλπικούς,Διναρικούς και Κρομανοειδείς)που αποδεδειγμένα υπήρχαν τότε στον ελλαδικό χώρο.

      Διαγραφή
    16. Ακριβώς. Πάντως οι Δωριείς θα είχαν και καποια Νορδική συνιστώσα, βλέπε Άγις Δ' και το γνωστό Μακεδονικο Δωρικό πορτραίτο με ξανθές Νορδο-Κρομανοειδείς φυσιογνωμίες:

      http://arthistoryresources.net/greek-art-archaeology-2016/greek-art-archaeology-images/pellastaghunt.jpg

      Διαγραφή
    17. Μαλιστα.. θεωρεις λοιπον τον ελληνικο πολιτισμο κορυφη της "πολιτισμικης" πυραμιδας η οποια εχει ως θεμελια αλλους (αιγυπτιοι, βαβυλωνιοι, σουμεριοι) ;;

      Διαγραφή
    18. Και εδώ επίσης:

      http://i1142.photobucket.com/albums/n606/Hellenas1977/Nordics%20and%20Nordoids/2f7de336-621d-48e0-aa57-1ef5a7a36710_zpsvmu78gkn.jpg

      Οι μοναδικές απεικονίσεις Νορδικών.

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμε βεβαίως. Ακριβώς αυτό είναι άλλωστε. Για αυτό και αποτελεί το απογειο του Πλανητικού Πολιτισμού της ανθρωπότητος. Μονάχα ο Κινεζικός είναι συγκρίσιμος. Ουδείς άλλος.

      Διαγραφή
    20. Ο ανώνυμος 11:11 μ.μ. δεν είμαι εγώ που συνομιλούμε τόση ώρα.
      Τώρα,πολύ ωραία,δεν αντιλέγω,μακάρι να υπήρχαν νορδικοί στην αρχαία Ελλάδα.Εξάλλου θαυμάζω την Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία.Όμως όταν κάτι αντιτίθεται στον Ελληνισμό,βάζουμε φρένο στους θαυμασμούς,ειδικά όταν δημιουργούν ''κόντρα'' Μεσογειακών-Νορδικών εκ των ουκ άνευ!

      Διαγραφή
    21. Δεν είναι πάντως ότι δεν υπήρχαν οι Νορδικοί αλλά ήσαν ελάχιστοι. Όπως και στους Ετρούσκους μονάχα ένα πορτραίτο υπάρχει που απεικονίζει Νορδικο, αυτό:

      http://www.where-to-go-in-italy.com/Etruscans/necropolis%20fresco%203.JPG

      Διαγραφή
    22. Αμφότεροι ομιλείτε ορθώς.

      Διαγραφή
    23. Πάντως είναι γεγονός ότι οι Ιστορικοί(το έχω διαβάσει αυτό)αναγνωρίζουν 2 μόνο πολιτισμούς:τον Ελληνικό και τον Κινεζικό.Όλοι οι άλλοι,λένε είναι υπο=πολιτισμοί!
      Προσωπικά και για μένα ο Κινεζικός βρίσκεται αρκετά πίσω του Ελληνικού,απλά είναι ανώτερος από άλλους και ο μόνος που με πολύ προσπάθεια δύναται;;να καταστεί συγκρίσιμος.

      Διαγραφή
    24. Για τον μενιτρρανισμό, Μεσογειασμό δηλαδή, όταν αρχίσω να λειτουργώ το ιστολόγιο θα αναλύσω με ποίον τρόπο δύναται μία Φυλετική Μεσογειακή θεώρηση με κέντρο την Νοτια Ελλάδα, Αιγαίο και Σικελία, να ενεργήσει υπέρ του Ελληνισμού ιδίως δε σήμερα που ο Ευρωπαϊκός Νότος αποτελεί δούλο του Βορέρος και που χώρες σαν την Ιταλία είναι σχεδον σίγουρο οτι θα σπάσουν σε Σικελία-πιθανώς Καλαβρία-Νότια Ιταλία-Βόρεια Ιταλία.

      Διαγραφή
    25. Πάντως,πόσο βλάκες παίζει να είναι,όντας και στατιστικά να το πάρεις κυρίως αλπικο-διναρικοί,να υποστηρίζουν την ''ξανθιά΄΄ νορδική δημιουργία του ελληνικού πολιτισμού.Γιατί τέτοιο μένος με τους Μεσογειακούς;Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι οι καστανο-μαυρό μάλληδες Μεσογειακοί δημιούργησαν πολιτισμό,όταν οι ξανθοί γαλανομάτηδες νορδικοί μάζευαν γκυ από τα σκοτεινά δάση της Αλαμανίας;Δηλαδή εμείς τους είπαμε ποτέ ότι οι Γότθοι ή οι Κέλτες ήταν Μεσογειακοί;;;Παράξενα πράγματα...

      Διαγραφή
    26. Το Μεσογειακός στην Δύση να ξέρεις γενικά σημαίνει, Τριτοκοσμικός και Μεσανατολίτης. Λογικό να μην αρέσει σε Εθνικοσοσιαλιστες ο όρος. Μολονότι προσωπικά ως ΚΜ του Νότου δεν είμαι Μεσογειακός, έχω πατέρα Μεσογειακό με ΚΜ συνιστώσα και αναγνωρίζω ότι στην εικόνα της Ελλάδος ανά τους αιώνες συνέβαλε αρκετά η Μεσογειακή συνιστώσα. Αυτή η συνιστώσα έφτιαξε τον Μεσογειακο χαρακτήρα της Ελλάδος έως την Μακεδονική Αλεξανδρινή Αυτορκατορία.

      Διαγραφή
    27. Τους Έλληνες στην Δύση και δη την Βορειοδυτική Ευρώπη, όπως και Νοτιοταλούς/Σικεοούς τους έχουν όπως του μαύρους στις ΗΠΑ οι ξανθιές πλούσιες Αμερικανίδες. Για σεξ και τίποτε άλλο. Για σάρκα δηλαδη και μόνον.

      Διαγραφή
    28. Πάντως οξύμωρο είναι για τους εν Ελλάδι εθνικοσοσιαλιστές που δυστυχώς,ίσως ασυναίσθητα να είναι νορδικιστές,να επικαλούνται συχνά τον Έβολα που ήταν Μεσογειακός...

      Διαγραφή
    29. Με τον ορο Μεσογειακός αυτό έρχεται στον νου κάθε Βορειοδυτικού Ευρωπαίου. Ενας εργάτης, ένα ανθρώπινο δυναμικο και ένας εραστής και μόνον, για τις γυναικες. Τόσο πολύ έχει ξεπέσει η Δύση που οι Γερμανίδες στην Κωστάνζα αλλα προφανώς και αλλού, πάνε στα ντονεράδικα, τα Ελληνικά και Ιταλικά μαγαζιά μπας και βρουν κανένα μελαχρινό Μεσογειακό, για ευνόητους λόγους. Βέβαια ως σκούρος Μεσογειακος πάντοτε φαινεσαι παράταιρος και ποτέ δεν δύνασαι να θεωρηθείς γηγενής ή έστω Ευρωπαιος από τους Βορειοδυτικούς Ευρωπαίους.

      Διαγραφή
    30. Όμως να ξερετε ότι ο Μεσογειακός αποτελεί βασιλέα όλης της Μεσογειου, Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Εκεί γενικά είναι ο ζωτικος χώρος των Μεσογειακών και επ'ουδενί στην Βορειοδυτική Ευρώπη. Μέχρι Νάπολη. Οχι παραπάνω.

      Διαγραφή
    31. Ε,ναι από αυτούς που δεν έχουν ιδέα από φυλετική ανθρωπολογία,έτσι είναι.Γενικώς οι βορειοΕυρωπαίοι τώρα πια είναι ηλίθιοι,παρά την οικονομική τους ανάπτυξη(λόγω διάφορων παραγόντων).Προσωπικά ξαναλέω θαυμάζω την Ε/Σ Γερμανία και την φυλετική της πολιτική(ακόμα και αν δεν πέτυχε τόσο),αλλά μπροστά στον άκρατο και παράλογο νορδικισμό,αντιτάσσω τη φράση του Sergi''Mediterranean race is the master race''.

      Διαγραφή
    32. Ομοίως φίλε. Αν και το θέμα για εμένα δεν είναι φαινοτυπικό. Προσωπικά ουδένα Μεσογειακό έχω δει που να μην είναι γραικύλος πριν του πατρος μου. Δηλαδή οπως και οι Αλπικοί, Διναρικοί κλπ, ο γραικυλισμος δεν κοιτά φαινότυπο! Η Ελληνική πάντως φυλή με εδρα τις δυο όχθες του Αιγαιου πάντα ήταν κυρίαρχη από τον Αλέξανδρο και μετά.

      Διαγραφή
    33. Και οι αλλες φυλές υπήρξαν περιφέρειες γύρω από τα στενά και το Αιγαιο. Δεν μιλώ φαινοτυπικά αλλά γενικά για την Ελληνική φυλή που περικλείει όλους τους φαινοτύπους τους Ελληνικούς. Και σήμερα ετσι είναι με την Δυτική Μ.Ασία τουρκική βέβαια. Παρολα αυτά οι τάξεις οι μεγάλες έχουν Ελληνικούς φαινοτυπους. Μοναχα Αρμενοειδής είναι η μίξη όποιων είναι. Δηλαδή πρόκειται για καθαρά Βυζαντινούς πληθυσμούς.

      Διαγραφή
    34. Ναι εννοείται.Δεν κρίνω τους ανθρώπους βάσει φαινοτύπων.Και εγώ Μεσογειακός είμαι και από τους ελάχιστους Μεσογειακούς που έχω συναντήσει,είναι όλοι τους αναίσθητοι.Κάλλιστα θα μπορούσε ένας αλπικός ή ένας διναρικός να είναι ΕΛΛΗΝΑΣ,αλλά η εθνική συνείδηση δεν έχει να κάνει με φαινότυπο.

      Διαγραφή
    35. Πολύ σωστα ανώνυμε.

      Διαγραφή
  3. Μεγάλη μορφή της ανθρώπινης διανόησης. Στο έργο του "Ο Μύθος του 20ου αιώνα" κάνει επίθεση στην ιουδαϊκά ελεγχόμενη μασονία με τη διεθνιστική, φιλειρηνική και εκφυλιστική δράση της, με σκοπό τη διάλυση των εθνών. Επίσης επιτίθεται στον Χριστιανισμό ως εκφυλιστικό με ιουδαϊκές επιρροές, στον οποίο απουσιάζει η εθνική και φυλετική συνείδηση και προτείνει μια μεταστροφή στη νορδική προγονολατρεία εκφράζοντας παράλληλα ενδιαφέρον για τις θρησκείες της άπω Ανατολής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν κάνω λάθος,στο Μύθο,ο Ρόζενμπεργκ θεωρεί τον Χριστό ''Άριο εγκλωβισμένο στη σημιτική γη''!

      Διαγραφή
  4. @Έλλην Κωνσταντινουπολίτης4 Σεπτεμβρίου 2016 - 10:16 μ.μ.

    Μην κλαις γράφοντας: "Το μίσος για τους Σλαύους ήτο πρωτίστως γεωπολιτικό και στρατηγικό. Αλλά αυτό το αναθεμαρισμένο έφαγε τον Χίτλερ. Και έτσι ηττήθηκε ο Ρομαντισμός στην Ευρώπη...."

    Και έτσι γλύτωσε η δυτική Ελλάδα από την ιταλοποίηση-αλβανοποίηση και η Θράκη+ανατολική Μακεδονία από τον πλήρη εκβουλγαρισμό... Αααα επίσης, και χάρη στο ρομαντισμό των Νεότουρκων εσύ είσαι μάλλον πρόσφυγας στα νότια Βαλκάνια και οι Τούρκοι απόλυτοι κυρίαρχοι στην καθ'ημάς Ανατολή

    pontian nordic

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.