Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Immanuel Kant: η φύση είναι ενάντια στην αφομοίωση


"Αντί για αφομοίωση, δηλαδή να συντηχθούν μαζί όλες οι διαφορετικές φυλές, η φύση έχει κάνει έναν νόμο για ακριβώς το αντίθετο: σε έναν λαό της ίδια φυλής (για παράδειγμα, της λευκής) αντί να επιτρέπει τον σχηματισμό των ίδιων χαρακτηριστικών διαρκώς και σταδιακά να προσεγγίζει ο ένας τον άλλο σε ομοιότητα -όπου τελικά θα καταλήξουμε σε ένα και μοναδικό πορτραίτο, όπως τα αντίγραφα στο τυπογραφείο- αντιθέτως διαφοροποιεί επ' άπειρον τα χαρακτηριστικά της κάθε φυλής, ακόμα και κάθε οικογένειας σε πνευματικά και σωματικά χαρακτηριστικά."

Immanuel Kant, Anthropology from a 
pragmatic point of view, On the character of races


Ο Γερμανός φιλόσοφος υπήρξε ένας από τους πρώτους διανοούμενους που διέκρινε την ανθρωπολογία ως ξεχωριστό επιστημονικό κλάδο. Μελετώντας την ανθρώπινη διαφορετικότητα...
εντοπίζει προφανώς τις διαφορετικές φυλές στον άνθρωπο, το ότι τα σωματικά και πνευματικά γνωρίσματα εξαρτώνται από την κληρονομικότητα, αλλά διαπιστώνει και κάτι που είναι πολύ βαθύτερο. Οι φυλές ποτέ δεν αφομοιώνονται, αντιθέτως η φύση διαθέτει ως εγγενές γνώρισμα την διαρκή διαφοροποίηση. Αντί να προσεγγίζουν, οι φυλές απομακρύνονται.

Αυτό είναι σημαντικό δίδαγμα για τις μέρες μας. Αφομοίωση δεν υφίσταται στην φύση. Οι πολιτικές φυλετικής "αφομοίωσης" είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν ένα πολυφυλετικό μωσαϊκό, με ποικίλες αποσταθεροποιητικές συνέπειες για τις κοινωνίες.

10 σχόλια:

  1. ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΨΕΥΤΟ-ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ.......Η ΑΝΤΙΦΥΣΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ "ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗΣ" ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΕΞΙΣΟΥ ΑΝΤΙΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ Η ΕΘΙΜΩΝ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ "ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ"......ΑΥΤΗ Η ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΕΤΙΚΗ -ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ (ΒΛΕΠΕ ΗΠΑ).......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι. Αλλωστε μονάχα για αυτον τον λογο, οι ΗΠΑ είτε θα γίνουν Εθνικοσοσιαλιστικές με κοινή των ιδεολογία τον Λευκό Φυλετισμό είτε πολύ απλά θα διαλυθούν κοινωνικώς, κάτι που ηδη έχει αρχίσει να γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Rodrigo Duterte ανήκει στον παλαιομογγολικό τύπο;

    https://www.google.gr/search?q=rodrigo+duterte&biw=1366&bih=648&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwiVycusj6zPAhULnBoKHTgOBQwQ_AUIBigB

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ιστολόγιο έχει βγάλει τον Διναρικό βραχυκέφαλο Κοντρεάνου Μεσογειακό τι άλλο θα δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κοντρεάνου είναι δολιχοκέφαλος Μεσογειακός.Τα πεταχτά μυτερά αυτιά,είναι δείγμα Διναρικού τύπου,αλλά ένας Μεσογειακός,δύναται να έχει ένα μόνο διναρικό στοιχείο,χωρίς να χαρακτηρισθεί με ''διναρική επίδραση''.Κι αυτό επειδή Μεσογειακοί και Διναρικοί συνδέονται εξελικτικά.

      Διαγραφή
    2. http://images.wikia.com/althistory/images/1/16/Codreanu2jv1.jpg

      Εδώ φαίνεται πεντακάθαρη δολιχοκεφαλία στον Κοντρεάνου.

      Διαγραφή
    3. Παντως ο Κοντρεανου ειχε και γερμανικη καταγωγη και φυσικα ειναι οντως μεσογειακος...Εκει ειναι το αξιο
      περιεργο

      Διαγραφή
    4. anonymous καθόλου περίεργο δεν είναι που ο Κοντρεάνου είχε γερμανική καταγωγή και ήταν Μεσογειακός.Πράγματι η μητέρα του ήταν Γερμανίδα,αυτό όμως δε σημαίνει ότι και ο Κοντρεάνου έπρεπε να βγει νορδικός ή κρομανοειδής!Ισχύουν οι νόμοι του Μέντελ.Ο απόγονος λαμβάνει στοιχεία ή και από τους 2 γονείς,ή μόνο από τον έναν ή και κάποιες φορές από προγενέστερες γενιές.Μπορεί ακόμα ούτε ο πατέρας του να ήταν Μεσογειακός,αλλά να πήρε π.χ από τον παππού του!Καθόλου αξιοπερίεργο λοιπόν που ήταν Μεσογειακός!

      Διαγραφή
    5. Ακριβως ανώνυμε 9:58.

      Διαγραφή
  5. ασχετο με τα περι κοντρεανου αλλα ο εν λογω τυπος που ειναι Ουγγρος αν δεν απατωμαι δεν ειναι μιξη Τουρανικου-Κρομανοειδη??? Αναρωτιομουν αν εχει κατι το αλπικο πανω του αλλα σχεδον χλωμο μου φαινεται...Και φυσικα ειναι αποδειξη οπως εχει αναφερει και το ιστιολογιο οτι οι τουρανιδες στην ουγγαρια παραμενουν αξιοσεβαστο ποσοστο...
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=655639474506432&set=a.103985046338547.5298.100001811564272&type=3&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.