Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Η αριστοκρατία στην Πολιτεία του Πλάτωνα


"Ο Θεός δημιουργώντας αυτούς που είναι ικανοί να κυβερνούν, έριξε χρυσό μέσα τους από τη γέννησή τους, γι' αυτό είναι οι πιο πολύτιμοι· σε όσους είναι επίκουροι έβαλε ασήμι· σίδερο και χαλκό έβαλε στους γεωργούς και στους άλλους τεχνίτες. Και λόγω συγγένειας θα γεννάτε ως επί το πλείστον όμοιούς σας, αλλά μερικές φορές θα βγαίνει ασήμι από χρυσάφι κι από το ασήμι χρυσάφι, το ίδιο και με όλα τα άλλα, το ένα από το άλλο. Η πρώτη και κύρια εντολή του Θεού στους άρχοντες είναι να μην γίνουν κανενός άλλου πράγματος τόσο καλοί φύλακες και κανένα άλλο πράγμα να μην προσέχουν τόσο άγρυπνα όσο τους απογόνους, κοιτάζοντας τι λογής μέταλλο έχει προσμιχθεί στην ψυχή τους κι αν κάποιος δικός τους απόγονος έχει μέσα του χαλκό ή σίδερο, να μην αισθανθούν γι' αυτόν οίκτο με κανέναν τρόπο, αλλά να του δώσουν την θέση που ταιριάζει στην φύση του"

Πλάτων, Πολιτεία, 415a


Ο Πλάτων εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέγεται η αριστοκρατία στην Πολιτεία του. Όλα ξεκινούν από την κληρονομικότητα, με τα εκ γενετής γνωρίσματα να αποδίδονται συμβολικά στον Θεό. Και μάλιστα, αυτό που έχει σημασία...
είναι τα εκ γενετής ψυχικά γνωρίσματα. Αυτοί που εκ φύσεως έχουν χαρακτήρα ηγετικό, στους οποίους αποδίδεται πως έχουν χρυσάφι μέσα τους, πρέπει να επιλέγονται από τους άρχοντες για να αποτελέσουν μέλη της αριστοκρατίας, που είναι πολιτική και στρατιωτική. Οι λιγότερο ικανοί εμπίπτουν στην ενδιάμεση τάξη των επίκουρων, ενώ όσοι δεν έχουν αντίστοιχες ικανότητες εντάσσονται στους αγρότες και στους τεχνίτες, δηλαδή στους βιοποριστικά εργαζόμενους.

Η πολιτική σκέψη του Πλάτωνα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την κληρονομικότητα. Η αριστοκρατική δομή του πολιτεύματος βασίζεται στο βιολογικό υπόστρωμα, καθώς ο Πλάτων θεωρεί δεδομένο ότι τα γνωρίσματα του χαρακτήρα προκύπτουν, όχι βάσει εκπαίδευσης, αλλά βάσει κληρονομικότητας. Αν ο Πλάτων είχε τις σημερινές ανθρωπολογικές γνώσεις, μπορείτε να φανταστείτε τι απόψεις θα διατύπωνε.

Δεν είναι τυχαίο γιατί ο Πλάτων ασκεί τόσο μεγάλη επίδραση σε σημαντικές φυσιογνωμίες της ανθρώπινης διανόησης. Η Πλατωνική σκέψη αποτελεί κορυφαία πνευματική παρακαταθήκη της αρχαίας Ελληνικής σκέψης. Η αξία της είναι διαχρονική.

38 σχόλια:

  1. H Πολιτεία του Πλάτωνος είναι ένα θαυμάσιο βιβλίο που τυγχάνει να έχω διαβάσει.Ειλικρινά,σου συνεπαίρνει το μυαλό!Η πολιτεία του,εκφράζεται με καθαρά εθνικοσοσιαλιστικά πρότυπα.
    Μόνο μια αριστοκρατία δομημένη με εθνικοσοσιαλιστικά στοιχεία,θα σώσει την Ευρώπη και τα έθνη της.
    Σίγουρα,αν ο Πλάτων,είχε τις σημερινές ανθρωπολογικές γνώσεις,θα ήταν αθεράπευτα Μεντιτερανιστής.
    Πολύ ωραίο άρθρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλό άρθρο Διαχειριστά. Απαντά εμμέσως αλλά και ευθέως σε ερώτησή μου σε άλλο ιστολόγιο. Σε ευχαριστώ για την ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Όττο Ντίτριχ στο βιβλίο του ''Οι φιλοσοφικές βάσεις του Εθνικοσοσιαλισμού'',γράφει:
    ''Στον Φύρερ μας πήραν σάρκα και οστά,τα θεία εκείνα λόγια του Πλάτωνα:''Δώρο των θεών για το ανθρώπινο γένος θεωρώ την ικανότητα που μας χάρισαν,να διακρίνουμε τον Έναν ανάμεσα στους πολλούς''.

    Παντού,παρατηρείται σύνδεση Ελληνισμού-αρχαίας ελληνικής σκέψης και
    αριστοκρατίας με τον Εθνικοσοσιαλισμό.
    Δεν είχε άδικο ο Χίτλερ όταν έλεγε ότι ο αγώνας του γίνεται για να συνδυάσει τον Ελληνισμό με τον Γερμανισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε ναί, αλλά όπως σκεφτόταν αυτός τον Ελληνισμό.

    Σε αυτόν έβλεπε όπως όλοι οι Γερμανοί Εθνικοσοσιαλισταί, την Νορδική ράτσα από την μία την αμιγώς Ελληνική και την Μεσογειακή Πελασγική από την άλλη. Αφέντης-δούλος αντίστοιχα για αυτούς, η επιμειξία των έφερε την παρακμή της αρχαίας Ελλάδος, έτσι το φαντάζονταν αυτοί. Πλην όμως το Εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς πράγματι βασιζόταν σε έναν Ελληνίζοντα Γερμανισμό. Πλην όμως βασιζόταν σε έναν σατανικό δυισμό μεταξύ αγάπης/οίκτου και τιμής/καθήκοντος. Μέγα λάθος. Ο Έλλην ήρωας ενσαρκώνει στο πρόσωπό του αμφότερες αξίες διότι βασίζεται στην σύνθεση-ένωση των δύο και οχι στον διαχωρισμό των.

    Όσο για το Μεντιτερανιστής ίσως και όχι καθώς ήτο Αλπικος(σαν το Σωκράτη αν και ωραιότερος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπήρξε μία αντίφαση ως προς τι πίστευε ο Χίτλερ για τη νορδική ράτσα και τη ράτσα των Ελλήνων.Για παράδειγμα,σε ομιλία του στο Ράιχσταγκ είπε πως ''ήταν τα νορδικά φύλα στην Ελλάδα που έσωσαν την Ευρώπη από τους Πέρσες''.
      Σε κάποιο άλλο σημείο όμως,έχοντας επίγνωση για το τι φυλή κατοικούσε στην Ελλάδα της εποχής του είπε ''Οπωσδήποτε ένας Σλάβος ή ένας Εβραίος,δε συγκρίνονται με έναν Έλληνα και ένα Γερμανό.Έλληνα της εποχής του,της δεκαετίας του 30-40 εννοούσε.
      Όσο για τον Αλπικό Πλάτωνα,και ο Χίμλερ αλπικός υπήρξε αλλά υποστήριξε τον νορδικό τύπο.Όλα για το καλό του έθνους.

      Διαγραφή
    2. Σου απήντησα αλλά το σχόλιο διεγράφη.

      Διαγραφή
    3. Δεν πειράζει!Αν έγραψες αρνητικές κριτικές για το Χίτλερ και τον ναζισμό,λογικό ήταν που διαγράφτηκε.Όντας απόλυτα αντικειμενικός,ο Χίτλερ
      α)δεν ήταν νορδικιστής
      β)σαφώς υποστήριξε τον νορδικό τύπο,μιας και αντιπροσωπεύει το έθνος του
      γ)Ως προς τους αρχαίους Έλληνες,διακατεχόταν από αντιφάσεις.Πίστευε πως οι αρχαίοι ήταν κυρίως Νορδικοί.Από την άλλη,για τους Έλληνες της εποχής του(πριν 70 χρόνια)πίστευε τα καλύτερα.Ενδεικτικό είναι αυτό που ανέφερα.Θεωρούσε τον Γερμανό και τον Έλληνα ανώτερους εξίσου,από έναν κοινό Σλάβο ή ένα εβραίο,όπως είπε!

      Διαγραφή
    4. α)Λάθος
      β)Σωστό
      γ)Ναι για τη αρχαία Ελλάδα όχι για την νέα. Έλεγε ίσως αλλά μας έγδαρε στην Κατοχή. Είχαμε την τύχη των Σλαύων ενώ οι Δυτικοί(Σκανδιναυοί, Βέλγοι, Ολλανδοί, Γάλλοι, Ούγγροι) περάσαν μέλι-γάλα!

      Διαγραφή
    5. Πάλι τα ίδια.Δεν ήταν νορδικιστής.Μιλούσε για την άρια φυλή με έναν ασαφή τρόπο.Να φανταστείς θαύμαζε την αλπική αριοσύνη του...Μουσουλίνι όπως έλεγε.
      γ)Κάνεις λάθος,προφανώς δεν έχεις διαβάσει το βιβλίο του Ντεγκρέλ ''1000 χρόνια Χίτλερ''

      Διαγραφή
    6. Κοίτα,άμα είναι να μιλάμε και να λέμε όλο τα ίδια,άκρη δε βγαίνει.Σου γράφω συγκεκριμένα πράγματα,τι πίστευε ο Χίτλερ για τους σύγχρονους του Έλληνες,και εσύ επιμένεις στα δικά σου.Ε τι να πει κανείς...

      Διαγραφή
    7. Παρόλα αυτά,για να είμαι αντικειμενικός,αν και θαυμάζει τον Εθνικοσοσιαλισμό ως βιοθεωρία και τον Χίτλερ ως μεγάλο ΑΝΤΡΑ,διαβάζω πολλά ιστολόγια με δήθεν ''Έλληνες Εθνικοσοσιαλιστές''και ο καθένας γράφει τα δικά του.Δηλαδή,πως αντιλήφθηκε ο καθένας τον εθνικοσοσιαλισμό.Εδώ υπάρχουν'Έλληνες Ε/Σ'' που είναι νορδικιστές...
      Έτσι λοιπόν,η ψυχή μου λέει ''Εθνικοσοσιαλισμός'',αλλά η λογική μου,για ένα μεγάλο ελληνικό έθνος,λέει ''Φασισμός''!

      Διαγραφή
    8. Σωστά ανώνυμε. Πράγματι η δύναμις του Εθνικοσοσιαλισμού είναι τετοια που συνεπαίρνει και εμενα ώρες-ώρες ιδίως δε λόγω της πλήρους επιγνώσεως του ρόλου της ράτσας μου (Κρομανοειδής/Αλπικός αφού έστω και η μικρή επίδραση σε κατατάσσει και στους δυο φαινοτύπους) σε μία Εθνικοσοσιαλιστική Ηνωμενη Ευρώπη. Θα ήμουν η αμεσως επόμενη ράτσα μετά την βόρεια Νορδική. Πλην όμως η Αγάπη για το Έθνος υπερισχύει της αγάπης για την ράτσα όπως άλλωστε και η Αγάπη μου για την Ρωμανία ύπερισχύει όλων των υπολοίπων.

      Διαγραφή
  5. Μια ερωτηση
    Το υψος του Μετωπου πως το μετραμε?
    Απο το πανω μερος των φρυδιων μεχρι και τις μπροστινες ριζες των μαλλιων ??

    Και ποιες ειναι οι τιμες για την χαμαικρανια, ή την υψηκρανια.(εαν τα ειπα σωστα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά αναφέρεσαι στο ύψος του κεφαλιού. Για την μέτρηση του ύψους του κεφαλιού (head height) δες εδώ:
      http://fyletika.blogspot.gr/2016/03/blog-post_4.html

      Το ύψος του κεφαλιού μετριέται ως το κάθετο ύψος από το tragion, δηλαδή την πάνω εγκοπή του αυτιού, μέχρι την κορυφή του κρανίου, vertex.
      http://www.prothesiste-dentaire.fr/images/pavillon-oreille.png

      Από την μέτρηση του ύψους του κεφαλιού (Η), σε συνδυασμό με το μήκος (L) του κεφαλιού, προκύπτει ο δείκτης HLI = H/L επί τοις εκατό. Από τον δείκτη HLI προκύπτουν και οι χαρακτηρισμοί χαμαίκρανος και υψίκρανος. Η ταξινόμηση των Martin-Saller φαίνεται στο link, όμως υπερεκτιμά την υψικρανία:
      http://www.scielo.cl/fbpe/img/ijmorphol/v26n4/tb24-03.jpg

      Υπάρχουν και χάρτες κατανομής του δείκτη HLI:
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/04/hli-lundman.html

      Οι έννοιες χαμαίκρανος και υψίκρανος, κανονικά προκύπτουν βάσει μετρήσεων. Όμως επειδή το ύψος του κεφαλιού δεν είναι εύκολα μετρήσιμο και επίσης η ταξινόμηση επηρεάζεται πολύ από το μήκος του κεφαλιού, συχνά οι δυο χαρακτηρισμοί αυτοί χρησιμοποιούνται απλώς περιγραφικά για να υποδηλώσουν μια τάση στην μορφή του κρανίου.

      Το ύψος του μετώπου σπάνια μετράται (g-tr ή glabella-trichion στο παρακάτω link). Άλλωστε το κατώτερο σημείο των μαλλιών, trichion, δεν είναι πάντοτε σταθερό.
      http://fyletika.blogspot.gr/2016/01/blog-post_14.html

      Διαγραφή
  6. Μολις χθες μιλαγα με κομμουνιστη και μου λεγε οτι η πολιτεια ειναι καθαρα κομμουνιστικη διοτι πρεπει να κοιταξουμε "τι απογίνονται τα παιδιά γεννημένα στην τάξη των πολεμιστών"και επισης "τι σχεση εχει η οικογενεια στη πολιτεια του πλατωνα με μια οικογενια σε φασιστικο κρατο¨".Πραγματικα τρικυμια εν κρανιο. Ο τυπος ξεπερασε τα ορια της μαλακιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Πλάτωνας,αναγνωρίζεται ως ο ''επίσημος φιλόσοφος των Ναζί''.Η Πολιτεία του είναι αριστοκρατική,με βασιλείς-φιλοσόφους κ.τ.λ.
      Δεν πρέσβευε την ''πάλη των τάξεων''.
      Σε λίγο,θα βγάλουν τον Πλάτωνα ότι ήταν συνδυκαλιστής του ΚΚΕ με αντιφασιστική δράση.Στριφογυρίζει στον τάφο του.

      Διαγραφή
    2. Ο Πλάτων σαν τον Πλήθωνα ανέπτυξαν επί της ουσίας με σημερινά δεδομένα το Φασιστικό πρότυπο διακυβερνήσεως.

      Σον Εθνικοσοσιαλισμό οι Λυκούργιοι Νόμοι και η Στωική φιλοσοφία ταιριάζουν περισσότερο. Αλλά όντας παρακλάδι του Φασισμού προφανώς και βρίσκει Πολιτική απόκριση στην Πλατωνική Πολιτεία.

      Διαγραφή
    3. Πλήθωνας..
      Ο Φιλοσοφος που εφτυσε την (ανυπαρκτη)"Ρωμανια" "Βυζαντιο" και αποκαλουσε τον Εαυτο του και τους μαθητες του Ελληνες !

      Διαγραφή
    4. Είμαι άκρατος φυλετιστής ανώνυμε και αυτό άλλωστε φαίνεται από τα σχόλιά μου. Ακόμη και όταν μίλησα περί διαφυλετικής συνεργασίας εντός θεοκρατικών καθεστώτων το είπα στα πλαίσια σχέσεως Αφεντη-εργάτη σε μία Αυτοκρατορία με κέντρο την Μεσογειακή/Αραβική/Ιρανική ράτσα.

      Διαγραφή
    5. Προφανώς και είμαι δυσκολονόητος σε μερικούς διότι τολμώ και ερευνώ δίχως παρωπίδες. Τολμώ να πω Κομμουνισμός έναντι Φιλελευθερισμού εάν δεν υπήρχε ο Φασισμός, κάτι που είχε πει και ο Γκεμπελς άλλωστε, τολμώ να πω ναι στο Κιτσικικό σχεδιο διότι η Ελληνική Πολιτισμική και Θρησκευτική ισχύς θα επανελληνίσει το Αιγαίο και στις δύο όχθες εντός μίας γενεάς, τολμώ να πω ναι σε μία εξυπνη επανένωση της Κύπρου που θα θέσει το Ελληνοκυπριακό κεφάλαιο άρχοντα της νήσου, τολμώ να πω ναί σε έναν Μεσογειακό φυλετισμό που θα επεκτείνει την Ελληνική ισχύ στην Μεσόγειο παρότι με οσους Εθνικιστές έχω μιλήσει ούτε καν ασπάζονται την φυλολογία, τολμώ να πω Ζήτω ο Εθνικοσοσιαλισμός παρότι είμαι Ελληνωρθόδοξος, τολμώ να πω ναι στο αρχαιολατρικό και προγολατρικό Ρομαντικό Κίνημα παρότι Ρωμηός, ναί στην ιεραρχική διαφυλετική συνεργασία υπό του Θεού παρότι φυλετιστής.

      Διαγραφή
    6. Δεν υπάρχει άλλος 20χρονος νεανίας να έχει τον γνωσιακό πλούτο τον δικό μου, την σκέψη την δική μου και να ακολουθεί άτομα που οι περισσότεροι ούτε να τους καταλάβουν δεν μπορούν. Ενας λόγος που είμαι Φασίστας είναι αυτός. Θα ήμουν Άριστος σε ενα Εθνικό καθεστώς. Θα εμπαινα σε θεση-κλειδί προωθώντας τα Ενικά συμφέροντα της Πατρίδος μου αντί ωσάν σήμερα να χρειάζεται να φάω στην μούρη το κάθε τι παρακμιακό μαρξιστοφιλελεύθερο κατεστημένο!

      Διαγραφή
    7. *Εθνικά συμφέροντα

      Συν τοις άλλοις τα κωλοχανεία Πανεπιστήμια την μάζα υπηρετούν. Ο κάθε βλαξ και ηλίθιος παίρνει από ενα χαρτί. Υστερα ψηφίζει σοσιαλδημοκράτες διότι είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ να μεγαλουργήσει ο ίδιος και θελει με το ζόρι να μειώσει τους Αρίστους γύρω του ετοιμος να θυσιάσει Εθνος-Πατρίδα-Τιμή-Θρησκεία για μία χρηματική αύξηση από το σοσιαλδημοκρατικό καθεστώς που τον κάνει να αισθάνεται "ωραία" μέσα στην απόλυτη μικρότητα και ποταπότητά του!

      Διαγραφή
    8. " με κέντρο την Μεσογειακή/Αραβική/Ιρανική ράτσα. "
      Βεβαια με κεντρο αυτο..που θα πας..στους Ατλαντοειδεις....

      Η βλακεια σας..κανει "ιερα" μερικα χωματα και μερικα μαρμαρα !
      Αλλα ειπαμε..ολα αυτα ωστε να βρουμε εναν λογο υπαρξης....

      Διαγραφή
    9. Τιποτα το δυσκολονοητο μυρμήγκακι μου και τιποτα το φοβερο !

      Το να επανελληνησεις μερικα σκουπιδια στην Μ Ασια δεν ειναι μεγα κατορθωμα..και ενας νεγρος μπορει να μαθει την Ελληνικη !

      Περα απο το να θες να "καταστρεψεις " το "κακο" συστημα και την κακια Δυση....μπορεις να δημιουργησεις κατι? μπα....ολοι οι αποτυχημενοι το ριχνουν στην πολιτικη και τις ψευτο ιδεολογιες ωστε να παριστανουν τους διανουμενους...


      Δυσκολονοητος θα ησουν και ξεχωριστος εαν ειχες διαπρεψει στην επιστημη(και οχι η πολιτικη δεν ειναι επιστημη)


      Διαγραφή
    10. Ρε να μαι ο Μονος Ατλαντοειδης/Νορδικος σε αυτο το κρατος?
      Ξεχωριζω μεσα στην Αρμενοειδιλα..ημουντυχερος να ειμαι bastardi απο Ευρωπη !

      Στην Θεοκρατικη Βρετανικη Αυτοκρατορια.θυμαμε που ειχαν δημιουργησει τον Θρυλο για την Ελληνο-Ουαλικη καταγωγη των γαλαζοαιματων..αυτην την περα για περα θεοκρατικη Αυτοκρατορια !

      Διαγραφή
    11. Στην επιστήμη δύναμαι κάλλιστα να διαπρέψω, άλλωστε Μαθηματικά σπούδασα ενα χρόνο, όμως η επιστημονική ατραπός σε οδηγεί σε μεγαλύτερο απομονωτισμό από την υπόλοιπη κοινωνία και σε μεγαλύτερη εξάρτηση από το Κεφάλαιο από ότι η Γεωπολιτική και τα Οικονομικά/Χρηματοοικονομικά.

      Μάγκας σήμερον είναι εκείνος που παραμένει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και όχι όποιος αναλύει μέχρι το τελευταίο κουάρκ το πρωτόνιο και το ηλεκτρόνιο. Επίσης μαγκας Πνευματικά είναι όποιος είναι Επαναστάτης και μελετά από νεαρή ηλικία Φιλοσοφία.

      Τα περί μυρμηγκιών στα επιστρέφω για τον εαυτό σου. Άλλωστε άν δεν ήσου ν μερμηγκξ θα ήξερες ότι εδώ και καιρό η Φιλελεύθερη Αναγεννησιακή/Διαφωτιστική Δύση καταρρεει μόνη της. Μοναδικός της Σωτήρ αποτελεί ο μη-Διαφωτιστικός δηλαδή μη-Δυτικός Εθνικοσοσιαλισμός και Φασισμός. Καθώς και ο θρησκευτικός φονταμεταλισμός.

      Επιστήμονες υπάρχουν πλείστοι ειδικοί στα διάφορα τεχνολογικά και τεχνικά θεματα, όμως από φιλοσοφική/κοινωνιολογική/πολιτική/οικονομική σκέψη έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Ίσα-ίσα αποτελούν οι περισσότεροι εξ αυτών φιλελεύθερους σοσιαλιστες. Συνεπώς να τους βράσω! Άχρηστοι για Επανάσταση, δούλοι του κατεστημένου οι λεγόμενοι τεχνοκράτες!

      Διαγραφή
    12. Κωνσταντινουπολιτη, πας καλα? Την αραβικη ιρανικη ρατσα?? Εισαι σοβαρος, θελεις να γεμισεις την ελλαδα με εξωευρωπαικους μπασταρδους πληθυσμους?? Ελεος, ενω συμφωνω σε πολλα οσα λες. Οι αραβιδες δεν ειναι καθαρο φυλο, ειναι αναμεικτο, και ανεπιθυμητκ σε μια εθνοφυλετικη ελλαδα οπου θα κατοικουν κατα 80% μεσογειακοι(τυγχανω ενας) και κατα 20% αλπικοδιναρικονορδικοι. Με αυτο το μειγμα προκοψε η ελλας, με αυτο θα ξαναπροκοψει.

      Διαγραφή
    13. Τους νορδικούς στην Ελλάδα που τους είδες και πότε;Την αρχαία εποχή ζήτημα είναι να ήταν ένα 2%...

      Διαγραφή
    14. Ρε καλό μου παιδί Οδυσσέα, πότε είπα να γεμίσει η Ελλάδα με αραβικούς και ιρανικούς;;;;;;;

      Αναφέρομαι σε Θεοκρατικά καθεστώτα! Θεοκρατίες είχε μονάχα η Μεσογειακή(Ρμανία), Αραβική(Χαλιφάτα) και Ιρανική(Ιμαμάτα) ράτσες! Όλα τα άλλα είναι κολοκύθια που μου βάζετε συνεχώς λόγια!!!

      Διαγραφή
    15. Ειπες για αυτοκρατορια με κεντρο την μεσογειακη αραβικη ιρανικη ρατσα. Αυτοκρατορια, οχι αυτοκρατοριες. Και αφου εισαι υπερμαχος της θεοκρατιας, τοτε θεωρεις καλη μια αυτοκρατορια με αυτους τους τυπους.

      Διαγραφή
    16. "Είμαι άκρατος φυλετιστής ανώνυμε και αυτό άλλωστε φαίνεται από τα σχόλιά μου. Ακόμη και όταν μίλησα περί διαφυλετικής συνεργασίας εντός θεοκρατικών καθεστώτων το είπα στα πλαίσια σχέσεως Αφεντη-εργάτη σε μία Αυτοκρατορία με κέντρο την Μεσογειακή/Αραβική/Ιρανική ράτσα."


      Μίλησα για διαφυλετική συνεργασία στα διάφορα Θεοκρατικά καθεστώτα στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι εξής ράτσες:

      1. Μεσογειακή(Ρωμανία με κέντρο την Πόλη)

      2. Αραβική(Χαλιφάτα με κέντρο την Μέκκα)

      3. Ιρανική(Ιμαμάτα με κέντρο την Τεχεράνη)

      Λέω δηλαδή ότι μονάχα στα θεοκρατικά καθεστώτα υπήρξε επιτυχής διαφυλετική συνεργασία μεταξύ Ευρωπιδών(Μεσογειακών-Αραβικών-Ιρανικών) και νέγρων(π.χ. Αιθιοπιδών) και μογγολοειδών(π.χ. Τουρανικών Τούρκων). Η σχέση των πρώτων με τους τελευταίους υπήρξε σχέση Άρχοντα-υπηρέτη αφού μέχρι και στα Οθωμανικά χαρέμια οι φρουροί ήσαν νέγροι όπως άλλωστε παντού σε κάθε Χαλιφάτο ήσαν νέγροι οι υπηρέτες και ενίοτε Τουρανικοί οι μισθοφόροι φρουροί.

      Αυτό με το σχόλιό σου πού κολλά άνθρωπέ μου; Άλλα αντί άλλων κατάλαβες!

      Διαγραφή
  7. ο προεδρος των γκριζων λυκων devlet bahceli τι φυλετικος τυπος ειναι????
    εγω βλεπω οτι ειναι καθαρος μεσογειακος καμια σχεση με τουραν. εξισλαμισμενος ελληνας σιγουρα οπως και ο ερντογαν ποντιος απο το χωριο ποταμια σημερινο güneysu στη κατεχομενη ριζουντα ποντου

    https://www.google.gr/search?q=devlet+bahceli&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiIiung_5vPAhWGxRQKHY-vATsQ_AUICCgB&biw=1189&bih=628


    FREE GREEK PONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    διπλον τριπλον θα παρωμεν αυτο που μας επαρθεν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




    εδω δειτε ενδιαφερουσες τουρκοφατσες γκριζων λυκων
    βλεπω πολους μεσογειακους και αραβογιουφτους
    βλεπετε καποιον γνησιο μογγγολο τουραν?????

    https://www.youtube.com/watch?v=fdzYg8VpcjE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρόεδρος των γκρίζων είναι βραχυκέφαλος.Συνεπώς δεν είναι μεσογειακός.Αλλά δε φαίνεται να έχει ούτε κάτι μεσογειακό ως επίδραση.Είναι μάλλον αρμενοειδής.Δεν αποκλείεται και κάτι το αλπικό.

      Διαγραφή
    2. Από το βίντεο,νομίζω πως 1-2 έχουν τουρανικότητα στα μάτια.Μπορεί να έχουν και παραπάνω.

      Διαγραφή
    3. Μετα απο τον Μεσογειακο Νοτης και τον Μεσογειακο Μειμαρακη
      Κανατε και τον αρχηγο των Γκριζων Λυκων Μεσογειακο...

      Ωραιοι ...

      Διαγραφή
  8. Το άρθρο είναι εξαιρετικό.Και αντί να σχολιάσουμε πάνω στα γραφόμενα,τόσο του Πλάτωνα,όσο και στη ωραία ανάλυση του Διαχειριστή,ο ένας γράφει τις ασυναρτησίες τους περί κιτσίκη,ρωμανίας κτλ...ο άλλος είναι ένα μηδενιστής που βγάζει τα ψυχολογικά του προβλήματα στο ιστολόγιο.Τίποτα δε σέβεστε.Αν δεν έχετε να σχολιάσετε κάτι επί της ανάρτησης,ανταλλάξτε mail ή μπείτε σε ένα τσατ να βριστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς κ.διαχειριστη,εχουν υπαρξει συζητησεις στο παρελθον για σπουδες ανθρωπολογιας στην Ελλαδα και το συμπερασμα ηταν οτι δεν υπαρχει κατι αξιολογο εδω,στο εξωτερικο τι προοπτικες υπαρχουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άρθρο για την φυσική ανθρωπολογία στην Ελλάδα:
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/03/blog-post_21.html

      Υπάρχουν πανεπιστήμια του εξωτερικού όπου διδάσκεται η φυσική ανθρωπολογία ως κομμάτι σπουδών Ανθρωπολογίας. Βέβαια δίνεται έμφαση σε μη ζώντες, δηλαδή στην παλαιοανθρωπολογία, ωστόσο διδάσκονται οι ανθρωπομετρικές μέθοδοι. Ανθρωπολογικές τεχνικές χρησιμοποιεί και η εγκληματολογία. Στο εξωτερικό υπάρχουν επίσης κάποια εργαστήρια που κάνουν ανθρωπολογικές μετρήσεις με σκοπό συνήθως τον σχεδιασμό εργονομικού εξοπλισμού. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ιατροί και ανθρωπολόγοι, πραγματοποιούν ακόμα και σήμερα καθαρές μελέτες ανθρωπολογίας, αν και σπανίως υπεισέρχονται σε αναλυτική συζήτηση περί του φυλετικού ζητήματος, όπου μετρώνται ανθρωπολογικοί δείκτες, όπως κεφαλικός, ρινικός, κτλ, βγάζοντας συμπεράσματα για την μορφολογία και την κατανομή των ανθρωπολογικών γνωρισμάτων.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.