Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα των Βουσμάνων

Ο Γερμανός ανθρωπολόγος Rudolf Martin μελέτησε επισταμένως την ανθρωπολογία των Βουσμάνων της νοτιοδυτικής Αφρικής. Οι Βουσμάνοι-Οττεντότοι παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τους γειτονικούς νέγρους, με αποτέλεσμα να ταξινομούνται στον δικό τους ξεχωριστό φυλετικό τύπο Khoisanid. O Martin πραγματοποίησε εκτεταμένες μετρήσεις και παρατηρήσεις στους Βουσμάνους. Τα κυριότερα συμπεράσματα της μελέτης του με τίτλο "Zur Anthropologie der Buschmänner" βρίσκουμε στο περιοδικό L'Anthropologie.

Τα βασικά ανθρωπολογικά γνωρίσματα των Βουσμάνων είναι τα εξής:...

Χαμηλό ανάστημα, χέρια και πόδια πολύ μικρά, μακρύς κορμός με κοντά πόδια, κύρτωση της σπονδυλικής στήλης, στεατοπυγία, χρώμα δέρματος όχι πολύ σκούρο με τάση προς κίτρινη απόχρωση, δέρμα κάπως ζαρωμένο, ελάχιστη τριχοφυΐα σώματος και προσώπου, μαλλιά μαύρα με ιδιαίτερα κατσαρή μορφή (peppercorn, γιατί μοιάζουν με κόκκους πιπεριού), πολύ βαριά βλέφαρα με σχετικά μικρή σχισμή ματιού, παχιά χείλη, μικρά αυτιά χωρίς λοβό και διάφορα ακόμη πιο λεπτομερή στοιχεία.

Οι μετρήσιμοι δείκτες μας πληροφορούν ότι οι Βουσμάνοι είναι έντονα δολιχοκέφαλοι με μέσο κεφαλικό δείκτη στους άνδρες στο 73,2 ενώ ταυτόχρονα είναι και χαμαίκρανοι. Το πρόσωπό τους είναι ευρύ και ο προσωπικός δείκτης έντονα ευρυπρόσωπος, στο εύρος 76,2-79,4. Παρουσιάζει έντονες γωνίες, με τα ζυγωματικά να είναι χαρακτηριστικά πλατιά, ωθώντας τον προσωπικό δείκτη πολύ χαμηλά. Συχνά υπάρχει προγναθισμός. Η μύτη είναι πολύ πλατιά και το πλάτος είναι συγκρίσιμο με το ύψος της, που σημαίνει πλατυρρινία.

Η μελέτη των Βουσμάνων βοηθά στο να αντιληφθούμε ότι οι Αφρικανοί δεν είναι όλοι το ίδιο. Υπάρχουν σημαντικές εμφανισιακές διαφορές μεταξύ των κατοίκων της υποσαχάριας Αφρικής.

38 σχόλια:

  1. http://www.armenews.com/IMG/arton84781-438x297.jpg

    https://i.ytimg.com/vi/idChognwKxQ/maxresdefault.jpg

    Αρμενοειδής-ιρανικός ο εικονιζόμενος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.facebook.com/1638386853056125/photos/pcb.1819758881585587/1819751614919647/?type=3&theater

    Τα παλικάρια σε ποιο φυλετικό τύπο ανήκουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αριστερός Μεσογειακός, ο δεξιός Μεσογειακός-Διναρικός ή Μεσογειακός-Αρμενοειδής(μπορεί να είναι Πόντιος).

      Διαγραφή
    2. Αλπικοί είναι και οι 2. Ο δεξιά έχει μάλλον και μεσογειακή επιρροή.

      Διαγραφή
    3. Διόρθωση, δεν είχα προσέξει ακόμα και τις άλλες φωτογραφίες τους. Έχει δίκιο ο προηγούμενος σχολιαστής, πιθανότατα έχει διναρική επιρροή καθώς έχει μακρυά και κυρτή μύτη.

      Διαγραφή
    4. https://www.youtube.com/watch?v=NiBvozlG0RI

      Ο αρχικός σχολιαστής είμαι αυτοι οι 4 σε ποιο τύπο ανήκουν?

      Διαγραφή
    5. Ο πρώτος Pontid Mediterranid, οι υπόλοιποι τρεις ανήκουν στον λεγόμενο East Mediterranid τύπο.

      Διαγραφή
    6. Οι Pontids υπάρχουν κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα και οι East-Meds στα νησιά και στην ανατολική Ελλάδα. Και οι δύο τύποι ανήκουν στον Ανατολικό Μεσογειακό κλάδο.

      Διαγραφή
  3. Η κούκλα στη φωτογραφία είναι σε ηλικία γάμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τὴν ἔχει "κλείσει" ὁ μπαμπουϊνος τῆς γειτονιᾶς.

      Διαγραφή
    2. Χαχαχα. Ανατριχίλα σκέτη.

      Διαγραφή
  4. http://damas-times.com/photo/dda39_13214789_236034586770111_1670202177_o.jpg

    Σε ποιο τύπο ανήκουν ο ανδρας και η γυναικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά κυριά διαχεριστά οι βουσμάνοι σε ποια φυλή ανηκούν ; Στήν νεγρικη ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Βουσμάνοι ταξινομούνται στον φυλετικό τύπο Khoisanid. Αρχαιολογικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι Khoisanid προϊστορικά κατοικούσαν σε μεγάλο μέρος της υποσαχάριας Αφρικής, όμως αργότερα απωθήθηκαν από τους Kafrid και περιορίστηκαν στην σημερινή τους θέση. Κάποιοι ανθρωπολόγοι, συνδυάζοντας τις έρευνες αυτές με τις εμφανείς διαφορές από τους υπολοίπους νέγρους της υποσαχάριας Αφρικής, τους κατηγοριοποίησαν σε διαφορετική γενική φυλετική ομάδα, με το όνομα Capoid και όχι στους Negroid. Βέβαια, οι περισσότεροι τους εντάσσουν στους Negroid. Φαίνεται ότι δεν υπάρχει πρόσφατη εξελικτικά συγγένεια με τους γειτονικούς νέγρους, παρά μόνο πολύ μακρινή, εξ'ου και οι διαφορές στις απόψεις.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα, ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα τις εξης προτομες οι οποιες μου κανανε ιδιαιτερη εντυπωση καθως ειμαι φυσιογνωμικα πιστο αντιγραφο τους.

    http://harvardmagazine.com/2007/11-images/s7.jpg

    http://www.ancient.eu/uploads/images/3261.jpg?v=1431033130

    Πανομοιοτυπος όσων αφορα το σχήμα των ματιών, των βλεφάρων, πηγουνι, σαγόνι, μαλλια, αυτιά (μικρα με σχηματισμενο λοβο). Ακόμη παρατήρησα οτι η σοματοδομή μου είναι απο φυσικού της πιστό αντίγραφο αυτής που φέρουν πολλά αγάλματα:

    https://billdobbins.files.wordpress.com/2014/05/greek-statue-warrior.jpg?w=529

    https://www.oneonta.edu/faculty/farberas/arth/Images/109images/greek_archaic_classical/sculpture/kritiosboy.jpg

    http://www.greek-thesaurus.gr/images/p6/youth%20statue.jpg

    Ανοίκω στον μεσογειακό τύπο φυλετικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρεπει να βαλεις και φωτογραφια σου. εγω πιστευω οτι θυμιζω τον κοναν αλλα οι αλλοι πιστευουν πως θυμιζω τον Βουτση!

      Διαγραφή
    2. Κατανοητό μα δεν μπορώ να κάνω παράθεση φωτογραφίας δημόσια. όσων αφορά το τι λένε άλλοι, δεν είναι λίγες οι φορές που έχω δεχτεί σχόλια για την ομοιότητα μου με αρχαιοελληνικές προτομές.

      Εν πασει περιπτωση, αγνόησε το τι μπορεί να είμαι εγώ, οι αρχαιοελληνικές κατατομές ανοίκουν στον μεσογειακό τυπο?

      Διαγραφή
    3. Φίλε, τα όσα μας περιγράφεις είναι πολύ δευτερεύοντα. Τα βασικά κριτήρια στην ανθρωπολογία δεν είναι αισθητικά, αλλά κυρίως μετρικά. Από εκεί και πέρα, όπως έχει γράψει πολλές φορές ο διαχειριστής, μπορείς να στείλεις φωτογραφίες σου σε εκείνον να σου δώσει όποια απάντηση ζητάς.

      Τώρα εις ότι αφορά τα αγάλματα, ναι, τα περισσότερα αρχαιοελληνικά αγάλματα (όχι οι προτομές, που απεικονίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα) ανήκουν στον μεσογειακό φαινότυπο με μερικές φορές κάποια δευτερεύοντα κρομανοειδή στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, ο μεσογειακός φαινότυπος, αποτελούσε το πρότυπο στην κλασσική Ελλάδα.

      Διαγραφή
    4. Τα περισσοτερα αρχαιοελληνικα αγαλματα και προτομες που εχουν παρουσιαστει στο ιστολογιο απεικονιζουν το μεσογειακο τυπο. Εσυ βεβαια αν θελεις μπορεις να στειλεις φωτογραφιες προφιλ και ανφας στο mail εκει που γραφει ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ και ο διαχειριστης θα σου απαντησει

      Διαγραφή
    5. Να σαι καλά, ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  7. Τα αρχαία ελληνικά αγάλματα ανήκουν στον μεσογειακό τύπο. Γι' αυτό και τα χρώματα που διασώθηκαν και αποκαταστάθηκαν προσφάτως παρουσιάζουν τυπικά μεσογειακά χαρακτηριστικά. Δηλ. ξανθά μαλλιά για τους άνδρες, κόκκινα για τις γυναίκες, γαλάζια και πράσινα μάτια.
    Γι' αυτό το λόγο οι εθνικισταράδες στο Ελλάντα ούτε καν τολμούν να τα αναρτήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης τυρκουάζ και κόκκινα μάτια έχουνε βρεθεί και κίτρινα-κόκκινα μαλλιά.Διάβασε τις αναφορές της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας και θα δεις ότι η πλειονότητα είχε καστανά-μαύρα μαλλιά και σκούρα μάτια (σπανίως ανοικτά).
      Αλλά ξέχασα ...τα αγάλματα με τα τυρκουάζ και κόκκινα μάτια που έχουν βρεθεί αναφέρονται σε... υπεράριους γερμανούς από τον Γαλαξία της Ανδρομέδας....Γελάει ο κόσμος μαζί σας.

      Διαγραφή
    2. Σου προτεινω φιλικα να πας σε εναν ψυχιατρο και να του πεις οτι καυλωνεις με το ξανθο και το γερμανικο σε σημειο που δεν μπορεις να σκεφτεις λογικα και τα διαστρεβλωνεις ολα στο μυαλο σου. Ισως σου βρει καποια λυση!

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαι ο 10:44 αλλά νομίζω ότι κάθε υγιής άνθρωπος-δηλαδή φυλετιστής,προφανώς εννοείται και ο ίδιος ο ''Μεσογειακιστής'' διαχειριστής του παρόντος αξιολογότατου ιστολογίου-έλκεται ιδιαιτέρως από την ανυπέρβλητη γοητεία της Υπεράριας Νορδικότητος.
      Σε ψυχίατρο-και όχι μόνον-πρέπει επειγόντως να πάνε όσοι ΔΕΝ καυλώνουν με τις ξανθές Σουηδέζες.

      Διαγραφή
    4. Άριος=νορδικός είναι θεωρία για κλάματα.Ψάξε αν δεις ποιοι ονομάστηκαν πρώτα Άριοι και μετά γράψε τις μαλακίες σου.
      Υ.Γ Φυσικά και καυλώνουμε με τις νορδικές σουηδέζες ,αυτό δεν έχει να κάνει.

      Διαγραφή
    5. γραικύλε με το ραγιάδικο αντιρατσιστικό αντινορδικό παραληρημά σου,σε κανένα σημείο δεν ισχυρίσθηκα-λίαν ανοήτως θα έκανα κάτι τέτοιο- ότι Άριος είναι μόνον ο Υπεράριος Νορδικός φυλετικός τύπος.Άριος=Λευκός Ευρωπαίος.

      Διαγραφή
    6. Ανθέλληνα νορδολάγνε
      Άριοι ονομάστηκαν πρώτα οι αρχαίοι Έλληνες Μεσογειακοί.
      Κανονικά πρέπει να ονομάζονται οι 3 περιακτικοί τύποι Μεσογειακός-Ατλαντοειδής-Νορδικός
      Καταχρηστικά χρησιμοποιείται και για τους Αλπικούς και τους Κρομανοειδείς για να συνεννοούμαστε που είναι βέβαια και αυτοί λευκοί.
      Για τους βαλτικούς ούτε κατά διάνοια δεν πρέπει να σχετίζονται με οτιδήποτε Άριο.Είναι οριακά κομμάτι της Λευκής φυλής.

      Διαγραφή
    7. γραικύλε με το ραγιάδικο αντιρατσιστικό αντινορδικό παραληρημά σου χαρακτηρίζεις τον φυλετισμό ανθελληνισμό...

      Διαγραφή
    8. Πώς είμαι αντινορδικός ρε ηλίθιο βλήμα όταν λέω ότι οι νορδικοί είναι κομμάτι της λευκής φυλής;Τόσο παπάρας είσαι;Απλά δεν πρέπει να κατοχυρώνουν τον Αριανισμό και φυσικά οι νορδικοί δεν χαρακτηρίζουν τον αρχαίο ελληνικό πληθυσμό;Κατάλαβες ανθρωπωιδές πιθήκι;

      Διαγραφή
    9. ''ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΝΟΡΔΟΛΑΓΝΕ''
      Το επίπεδο σου είναι αντίστοιχο της νοημοσύνης σου.

      Διαγραφή
    10. Ρε μπαγλαμά το ότι είσαι εσύ νορδολάγνος ,δε σημαίνει ότι εγώ είμαι αντινορδικός.Τόσο ηλίθιος είσαι;Απλά βάζω τα πράγματα στη θέση τους.

      Διαγραφή
    11. Τα πράγματα είναι από μόνα τους στην θέση τους,ουδέποτε ισχυρίσθηκα ότι μόνον ο Νορδικός φυλετικός τύπος είναι Άριος και επίσης ουδέποτε ισχυρίσθηκα ότι οι Έλληνες υπήρξαν Νορδικοί.
      ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
      Επαναλαμβάνω:Tο επιπεδό σου είναι αντίστοιχο της νοημοσύνης σου.

      Διαγραφή
    12. ανυπέρβλητη γοητεία της Υπεράριας Νορδικότητος ...γράφεις
      αν δεν μπαίνεις σε αυτό το μπλογκ συχνά θα σε ενημερώσω ότι υπεράριους λένε τους νορδικούς μόνο οι νορδικιστές.Κατάλαβες χαζούλη μπούλη;
      Και προτιμώ να μην έχω επίπεδο όπως το εννοείς εσύ και να έχω νοημοσύνη ,παρά το αντίθετο που ισχύει για την περίπτωση σου ...πολιτισμένε νωθρέ χαλβά που δεν έχεις νεύρο πάνω σου.

      Διαγραφή
    13. ''υπερνευρώδη'' ''υπεράντρα'' του εικονικού κόσμου του διαδικτύου τα γραφόμενα σου μόνον το γέλιο και την θυμηδία προκαλούν λέξη προς λέξην.

      Διαγραφή
    14. Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω να γράφω άσκοπα σχόλια.Γράφω μόνο όταν πρόκειται περί ανθρωπολογίας και ιστορίας ,ώστε να ανταλλάξω απόψεις.Με σένα που δεν ξέρεις τι σου γίνεται δε θα γίνει κάτι τέτοιο και επειδή κατάλαβα ότι θα συνεχίζεις να γράφεις μαλακίες ,σταματώ.Είσαι σαν τις γκόμενες που θέλουν να έχουν τον τελευταίο λόγο,αν δεν είσαι γκόμενα δηλαδή.

      Διαγραφή
    15. Εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια.

      Διαγραφή
  8. Η σεξουαλικη έλξη μεταξύ των ανθρώπων αποτελεί αντικείμενο πολυετους έρευνας και δεν έχει βγει κάποιο σαφές συμπέρασμα. Δηλαδή το αν κάποιοι 'φτιαχνονται' με τις ξανθές νορδικες ή με τις καστανες μεσογειακες είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων που δεν έχουν πλήρως αποσαφινιστει. Το σίγουρο είναι ότι η πλειοψηφία των ζευγαριών που τεκνοποιουν κι ολας (τουλάχιστον μέχρι το πρόσφατο παρελθόν και πριν εισχωρησει η έννοια της πολυπολιτισμικοτητας) μοιάζουν μεταξύ τους. Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι αυτοί οι δύο ταιριάζουν ή μοιάζουν με αδέλφια. Προφανώς οι μεσογειοι ελκονται πιο πολύ από μεσογειους, οι αλπικοι από αλπικους κοκ. Το γιατί σε γενικές γραμμές το κατανοουμε αλλά το πως δεν έχουμε αποδείξει. Τώρα το 'φτιαχνομαι' από νορδικες είναι λίγο γενικό. Φτιαχνεσαι από καθαρές νορδικες ή αυτές ίσως να περιέχουν και στοιχεία έτερων φυλων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.