Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Το πρόβλημα του υβριδισμού: Μπορεί να δημιουργηθεί νέα φυλή μέσω μίξης;

Το πρόβλημα του υβριδισμού είναι ένα από τα πιο δύσκολα ερωτήματα της φυλετικής ανθρωπολογίας. Στην πραγματικότητα η δυσκολία έγκειται όχι τόσο στην μονολεκτική απάντηση του ερωτήματος, αλλά στον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός της φυλετικής μίξης. Θα παραθέσουμε όλα τα στοιχεία που μπορούν να συνδράμουν στην εξερεύνηση του ζητήματος και θα καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο άνθρωπος έχει δημιουργήσει πολλές νέες ράτσες ζώων, όπως σε άλογα, πτηνά, βοοειδή, κτλ. Ο τρόπος που έχει γίνει αυτός είναι μέσω μίξης δύο αρχικών φυλών και συνεχή επιλογή βάσει γνωρισμάτων που θεωρούμε πιο χρήσιμα στην ζωική παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι η παρόμοια διαδικασία μπορεί να συμβεί και στον άνθρωπο. Συνεπώς, η απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί να δημιουργηθεί νέα φυλή μέσω μίξης στον άνθρωπο, είναι καταφατική. Θεωρητικά ναι λοιπόν, αλλά συμβαίνει όμως αυτό στην πράξη;

Πλήθος ανθρωπολόγων, στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τα φαινοτυπικά γνωρίσματα κάποιων φυλετικών τύπων,...
υπέθεσαν ότι προέρχονται από μίξη γειτονικών τύπων, παίρνοντας τα κατάλληλα γνωρίσματα από τον κάθε τύπο. Όμως αυτή η προσέγγιση είναι πολύ απλοϊκή. Γιατί να πήραν τον συγκεκριμένο συνδυασμό γνωρισμάτων; Ουδείς εξ αυτών των ανθρωπολόγων μπορεί να φέρει πειστικές αποδείξεις. Ας δούμε τι επιστημονικές γνώσεις έχουμε επί του αντικειμένου.


Οι νόμοι του Μέντελ υπήρξαν μια σημαντική πρόοδο στο ζήτημα του υβριδισμού. Ο Μέντελ έδειξε αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, ότι παρά την μίξη, οι αρχικοί τύποι παραμένουν. Οι μισοί απόγονοι καταλήγουν ενδιάμεσες μορφές, ενώ οι άλλοι μισοί επανέρχονται στους αρχικούς τύπους.


Διαπιστώνουμε ότι από μια απλή περίπτωση μίξης, δεν δημιουργείται νέα φυλή. Νέα ανεξάρτητη φυλή θα είχαμε όταν τα άτομα αυτής αναπαρήγαγαν μόνο τον εαυτό τους και όχι αρχικούς τύπους. Εφόσον όμως είναι βέβαιο ότι μπορεί να δημιουργηθεί νέα φυλή στον άνθρωπο, ποιος είναι ο τρόπος; Την απάντηση δίνουν οι εκτροφείς ζώων που δημιουργούν νέες ράτσες ζώων. Παρότι οι τεχνικές που χρησιμοποιούν είναι περίπλοκες, η γενική αρχή είναι η εξής. Από δύο αρχικούς τύπους, κάνουμε έναν μεγάλο αριθμό μίξεων, για να έχουμε μεγάλη γονιδιακή δεξαμενή και να μην διασταυρώνουμε αργότερα ζώα που έχουν συγγένεια μεταξύ τους. Διαλέγουμε βάσει των κριτηρίων που επιθυμούμε και απορρίπτουμε όλα τα υπόλοιπα ζώα. Η ίδια διαδικασία συνεχίζεται για πολλές γενιές, ενώ αν το δείγμα τείνει αιμομικτικό, χρειάζονται νέες προσθήκες αίματος από τους αρχικούς τύπους. Όταν ύστερα από πολλές γενιές, ίσως πάνω από έξι, τα χαρακτηριστικά έχουν σταθεροποιηθεί, τότε έχουμε μια νέα ράτσα που αναπαράγει τον εαυτό της και μόνο. Έπειτα αυτή γίνεται αντικείμενο ζωικής εκμετάλλευσης.

Το όλο ζήτημα είναι αν η παραπάνω διαδικασία, που κάνουμε συνειδητά στα ζώα, γίνεται από μόνη της στον άνθρωπο, χωρίς παρέμβαση. Παρατηρούμε ότι η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη. Θέλει συνεχή μίξη μόνο αυτών που έχουν συγκεκριμένα γνωρίσματα, ώστε να αρχίσουν να συσσωρεύονται τα κατάλληλα γονίδια. Μια μίξη με άλλη φυλή, καταστρέφει αυτομάτως ολόκληρη την διαδικασία, φέρνοντάς μας και πάλι στο μηδέν. Το σχεδόν αδύνατο της διαδικασία αυτής στον άνθρωπο είναι εύκολα αντιληπτό, καθώς ένας Αλπικός μπορεί να πάει με έναν Διναρικό και ο Αλπικο-Διναρικός της επόμενης γενιάς με έναν Μεσογειακό. Δηλαδή, η όποια διαδικασία σταθεροποίησης μικτού τύπου συνεχώς διαλύεται και έχουμε αναπόφευκτα επιστροφή στους αρχικούς τύπους.

Μια περίπτωση που μπορεί να επιτύχει η μίξη, είναι οι αρχικοί τύποι για κάποιον λόγο να απορρίπτονται, ώστε να μένουν να αναπαραχθούν μόνο οι μικτοί. Αυτό συμβαίνει ως ένα βαθμό στο Μεξικό σήμερα, με τους περίφημους mestizo, μίξεις Ισπανών και Ιθαγενών. Λόγω φυλετικών προδιαθέσεων, οι mestizo συνήθως σμίγουν μεταξύ τους, ενώ οι Ευρωπαίοι είτε φεύγουν από την χώρα, είτε περιχαρακώνονται. Είναι μεν δύσκολο, αλλά όχι απίθανο να δημιουργηθεί ένας τέτοιος υβριδικός τύπος στο Μεξικό που να αναπαράγει τον εαυτό του.

Φως στο ζήτημα της φυλετικής μίξης θα ρίξουν οι γονιδιακές μελέτες, αν και εφόσον στραφούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο γενετικός μηχανισμός της φυλετικής μίξης έχει μεγάλο θεωρητικό και πρακτικό ενδιαφέρον. Είναι απολύτως βέβαιο πως όταν εξηγηθεί λεπτομερώς, θα αποτελέσει την πλήρη επιβεβαίωση της φυλετικής θεώρησης, καθώς θα δείξει ότι κάθε φυλετική συμμετοχή μεταφράζεται σε συγκεκριμένη γονιδιακή συμμετοχή.

7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας. Παίρνοντας έναυσμα από το παραπάνω άρθρο θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Τον τελευταίο καιρό βγαίνω με μια κοπέλα κατά βάση Μεσογειακή (με μια πολύ μικρή Αλπική χροιά κυρίως στην μύτη), γυναικάρα και τρομερά ευχάριστος και έξυπνος άνθρωπος. Πρόσφατα γνώρισα τους γονείς της και πραγματικά σοκαρίστηκα από αυτό που αντίκρισα, μια χοντρέλα Αρμενοειδή και έναν τυπικότατο Αλπικό· δύο χοντροκέφαλοι χωρίς κανένα μεσογειακό στοιχείο.

    Αναρωτιέμαι λοιπόν, μπορεί όντως ο φαινότυπος στην πράξη να προσπεράσει μια γενιά; Θα μπορούσαν αυτοί οι δύο να παράγουν κάτι ανώτερο όπως μια Μεσογειακή; Ή το κορίτσι υπάρχει περίπτωση να είναι υιοθετημένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Νικόλα,στο ερώτημά σου θα βοηθούσε μια καλύτερη παρατήρηση και τον υπολοίπων μελών της οικογένειας,κυρίως αυτών της γενιάς που προηγείτο των γονιών(παππούδες,γιαγιάδες).Φαινότυπος και Γονότυπος είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Τρολλάρει... Επίσης ναι, ποτέ η μίξη δεν δημιουργεί σταθεροποιημένους τύπους αλλά ασύμβατη διπλή κληρονομικότητα που πότε ενεργοποιείται το ένα γονίδιο πότε το άλλο (και έχουν διπλά μάλλον) και συνεπώς και σχιζοφρενή συμπεριφορά. Αν δείτε επίσης στο βιβλίο που παρέθεσα μερικά ποστς πιο πίσω εξηγούσε ότι οι "μογγολικές" κλπ δυσμορφίες εμφανίζονται σε όλα τα υβρίδια και όχι μόνο αυτά της κίτρινης-λευκής επιμειξίας (όπως επιτρέψτε μου να πω, ναι και οι αλπικοί συνεπώς και οι κρομανοειδείς ομόφυλοι τους, επίσης αυτό το γράφει και μέσα). Και αναπόφευκτα η λευκή φυλή γι' αυτόν το λόγο θα αποβάλλει 100% επιμειξίες και θα υπάρξουν εντός της 2-3 βασικοί τύποι και μόνο (γιατί π.χ. και ο βαλτικός δεν είναι παρά μίξη νορδικού ή βόρειου αλπικού με μογγολικό ενώ και ο διναρικός αποτελεί πάλι μίξη ή τουλάχιστον μπορεί να απορροφηθεί τελείως) αν εν τέλει και κάποιος απο αυτούς δεν "απορροφήσει τους άλλους" (εκτός και αν μείνουν διαχωρισμένα βάσει συμφωνίας τα λευκά φύλα) .Χωρίς να απαντήσει κανείς στο παρακάτω : αυτό σημαίνει οτι θα αποβάλλει ΚΑΙ τα εκτρωματικά αλπικά-κρομανοειδή (σάπιενς) γονίδια της όπως τα παρακάτω :
      http://rh.foto.radikal.ru/0707/ec/d01ecbe6ba5e.jpg
      http://i50.tinypic.com/w5gt2.jpg

      και θα γυρίσει σε περιακτικούς (και... νεαντερντάλειους).

      Η επιμειξία φεύγει σε 2-3 γενιές (εως και τελείως) και όχι σε 7 (ενδεχομένως με σποραδικές επανεμφανίσεις ξενικών χαρακτηριστικών σε κάποιους απο τους πολυάριθμους απογόνους των πολυάριθμων απογόνων γενεών της πρώτης), άρα εδώ και το one drop rule είναι τελείως εκτός πραγματικότητος. Τέτοια είναι η ισχύ του μπασταρδέματος που ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΘΕΙ (δηλαδή να απαγορευθεί τελείως η επιμειξία και να στειρωθούν τα υβρίδια), καθάρισε Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ. Επίσης αν είχε κάποιος την εξουσία, θα μπορούσε να στειρώσει για μία γενιά όλες τις σκουπιδοφυλές και θα καθάριζε ειρηνικά, ωραία και αναίμακτα ο κόσμος όλος.

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν τρολλάρω! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, θα παρατηρήσω το λοιπό σόι και ενδεχομένως να επανέλθω. Ρωτάω απλά-γνωρίζοντας βέβαια πως είναι εκ των πραγμάτων περίεργη η ερώτηση και ενδεχομένως στερείται αληθοφάνειας- γιατί αν προχωρήσω με αυτήν την κοπέλα δεν θα ήθελα τα παιδιά μου να εμφανίσουν τα χαρακτηριστικά των γονιών της. Νομίζω είναι δεδομένο πως όσοι από εμάς αναγνωρίζουμε την φυλή μας- σε αντίθεση με τους πολλούς, αριστερούλιδες και καλά ανθρωπιστές- και πρέπει να κάνουμε το παν για την διατήρηση της και να βρίσκουμε και κατάλληλο ταίρι.

      Όσο για την απάντηση του Ανώνυμου 8:10μμ αν και δυσκολεύτηκα να κατανοήσω τα γραφόμενα σου πλήρως, ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    4. Επανέρχομαι μετά από τόσο καιρό γιατι ένιωσα πως έχω χρέος απέναντι στους φίλους συνρατσιστές να ενημερώσω για την εξέληξη αυτής της περίπτωσης. Λοιπόν το κορίτσι είναι υιοθετιμένο, μου το είπε η ίδια. Δεν έχει έρθει σε επαφή με τους βιολογικούς της γονείς οπότε δεν έχω εικόνα για την δική τους φυλετική κατάσταση.

      Επίσης χώρισα με την κοπέλα λίγο καιρό μετά που μου το είπε. Ναι μεν δεν είναι γονείς της ο Αλπικός και η Αρμενοειδής αλλα από την άλλη δε δεν μπορώ να ξέρω από που προέρχεται, ποια είναι η φυλετική σύσταση της οικογενειάς της, αν έχουν ψυχικές ή άλλες γεννετικές ασθένειες κτλ, και δεν έχω καμιά διάθεση να ρισκάρω με τους μελλοντικούς της απογόνους.

      Διαγραφή
  2. Έγραψα το σχόλιο άμεσα και δε το πρόσεξα καθόλου (δεν έφτανε και ο χώρος) ενώ αναφερόταν και γενικά στο ποστ. Θέλω να πω ότι ποτέ η μίξη δεν δημιουργεί νέους τύπους που "σταθεροποιούνται" ως νέοι ως προς το άτομο (δηλαδή οι "μουλάτος" δεν είναι "νέοι φυλετικοί τύποι") και ως προς το πληθυσμό (δεν υπάρχουν "νέες φυλές-πληθυσμοί' κλπ όπως φαντασιώνονται οι ψυχοπαθείς αριστεροί) αλλά άτομα διφυλετικά (αυτό δε σημαίνει "νέου" φυλετικού τύπου). Δημιουργεί δηλαδή άτομα που είναι δύο φυλετικών τύπων (μπάσταρδα) ταυτοχρόνως και συνυπάρχουν και οι δύο ως "δύο άνθρωποι" μέσα σ' ένα σώμα. Η συμπεριφορά και τα ψυχικά χαρακτηριστικά του ατόμου δεν αποτελούν "μίξη" αλλά ένα συνολικό τελικό αποτέλεσμα συνεχούς σχιζοφρενούς κατάστασης λόγω του ότι για κάθε αντίδραση ενεργοποιείται τη μία στιγμή το ένα γονίδιο (του ενός φυλετικού τύπου) και την επόμενη το άλλο αντίστοιχο/κατάλληλο (του άλλου φυλετικού τύπου). Έχουν δύο σετ γονιδίων και εώς εκ τούτου διπλά και όχι μικτά γονίδια αν δε κάνω λάθος δλδ. Αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό και στους υποφυλετικούς τύπους της λευκής φυλής.

    Ως προς το γεγονός ότι θεώρησα ότι τρόλλαρες έκρινα λάθος καθώς το μοτίβο τρολλ σχόλιο και τρολλ απάντηση στον εαυτό του ακολουθούσε άλλος σχολιαστής. Δυστυχώς ως προς τη κοπέλα που ανέφερες λυπάμαι πολύ, αλλά άμα είναι να πω την αλήθεια υπάρχει δυνατότητα άμα κάνεις παιδιά κάποιο να βγει με αρμενοειδή χαρακτηριστικά. Πάντως η περίπτωση είναι περίεργη καθώς βγήκαν όπως λες μεσογειακά γονίδια απο αλπικό πατέρα και αρμενοειδή μητέρα που σημαίνει ότι μια κάποια ισχύ μεσογειακών γονιδίων υπάρχει σε αυτούς. Επίσης η περίπτωση της κοπέλας που ανέφερες είναι τρανταχτό παράδειγμα που αποδεικνύει τη θέση μου όπως όταν παρατηρούμε ευτυχώς σε μεγάλο βαθμό στο νεοελληνικό πληθυσμό, παιδιά με άρια χαρακτηριστικά να εμφανίζονται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Μία-δύο γενιές να προσεχθούν, και να πάρουν οι μικτοί καθαρούς συντρόφους, και οι εξ ολοκλήρου εξωγενείς να μην επιτραπεί να γεννήσουν εδώ θα έχουμε σε ζήτημα ούτε 75 χρόνων ξανά άριο πληθυσμό εξ ολοκλήρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοινώς οι ψυχάκιδες αριστεροί πήραν την απάντηση απο τη φύση, μήπως θα κλαφτούν που δεν βγαίνουν μπάσταρδοι όλοι? Ρε μήπως η φύση είναι ρατσίστρια/φασίστρια?

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.