Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Εκλογές στην Τουρκία: μια φυλετική προσέγγιση


Η φυλετική σύνθεση ενός λαού επηρεάζει όλες τις εκφάνσεις του βίου του. Και αυτό συμβαίνει λόγω των διαφορετικών ψυχικών προδιαθέσεων που έχει κάθε φυλή. Ένα παράδειγμα εμφάνισης αυτών των βαθύτερων προδιαθέσεων αποτελούν οι πρόσφατες εκλογές στην Τουρκία.

Ο χάρτης παρουσιάζει το πρώτο σε προτίμηση πολιτικό κόμμα σε κάθε περιφέρεια της Τουρκίας. Με πορτοκαλί παρουσιάζεται το κυβερνόν κόμμα, που έχει Ισλαμικές τάσεις και διατηρεί μια στάση υπέρ της ανατολίτικης Οθωμανικής παράδοσης. Με κόκκινο παρουσιάζεται το φιλοδυτικό κόμμα που προσπαθεί να απομακρύνει την χώρα από τις ανατολίτικες πρακτικές και να την φέρει πιο κοντά στα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Με μωβ χρώμα παρουσιάζεται το φιλοκουρδικό κόμμα.

Εξετάζοντας την κατανομή της δύναμης κάθε κόμματος, διαπιστώνουμε ότι συνδέεται με την φυλετική σύνθεση της χώρας, η οποία είναι καλά μελετημένη. Το φιλοϊσλαμικό και ανατολίτικο κόμμα...
έχει την δύναμή του βαθιά στην μικρά Ασία, εκεί όπου κατοικούν κυρίως Αρμενοειδείς. Το φιλοδυτικό κόμμα έχει την μεγαλύτερη δύναμή του κυρίως στα παράλια της Μεσογείου, εκεί όπου κατοικούν απόγονοι Ελλήνων, όντας Μεσογειακοί, Αλπικοί, κτλ. Το φιλοκουρδικό κόμμα έχει την μεγαλύτερη δύναμή του βαθιά στην Ανατολή, εκεί όπου κατοικούν οι Κούρδοι, οι οποίοι ανήκουν συνήθως στον Ιρανικό φυλετικό τύπο.

Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί διάφορους κοινωνικούς λόγους για την κατανομή των αποτελεσμάτων, όπως π.χ. ότι στα παράλια της Μεσογείου έχουν επαφή με την Δύση και γι'αυτό προτιμούν φιλοδυτικούς υποψηφίους, ενώ στο εσωτερικό οι άνθρωποι είναι αποκομμένοι και παραμένουν παραδοσιακοί, ενώ οι Κούρδοι προτιμούν τους δικούς τους. Κι όμως, αν μελετήσει κανείς βαθύτερα το ζήτημα, θα διαπιστώσει ότι τέτοιες αιτιολογήσεις είναι επιφανειακές. Ο βαθύτερος λόγος είναι η φυλετική σύνθεση της χώρας και η κατανομή των φυλετικών τύπων σε αυτή. Οι Αρμενοειδείς αρέσκονται στην ανατολίτικη νοοτροπία, η οποία τους εκφράζει. Οι Μεσογειακοί σίγουρα την απεχθάνονται και προτιμούν τα δυτικά πρότυπα. Οι Ιρανικοί βλέπουν τον εαυτό τους αρκετά διαφορετικό από τους Αρμενοειδείς και θέλουν να διατηρήσουν την εθνική και πολιτισμική ετερότητά τους, που βαθύτερα, έχει την βάση της στην φυλετική διαφορά.

Διαπιστώνουμε ότι κάθε φυλή έχει τις δικές της κοινωνικές προτιμήσεις. Ο προσεκτικός παρατηρητής κατανοεί ότι η πολιτισμική ετερότητα βασίζεται σε σημαντικό βαθμό στην φυλετική ετερότητα. Αυτή η διαφοροποίηση στις κοινωνικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις οδηγεί αναπόφευκτα σε διενέξεις, συγκρούσεις και τάσεις απόσχισης. Συνεπώς, όταν η χώρα είναι φυλετικά ανομοιογενής, δημιουργούνται φυγόκεντρες τάσεις, που έχουν την βάση τους στην διαφορετική συμπεριφορά κάθε φυλής.

6 σχόλια:

  1. Με αυτήν την λογική κ Διαχειριστά, περί φυλετικής ανομοιογένειας τότε και εμείς ως έθνος θα μπορούσε να πει κάνεις ότι έχουμε εθνοδιαλυτικές τάσεις διότι αυξάνονται αριθμητικώς οι φυλές του Καυκάσου(Διναρικοί/Αρμενοειδείς) και οι ευκόλως παρασυρόμενοι Αλπικοί απο κάθε ρεύμα ακολουθούν οποιαδήποτε τάση κυριαρχεί. Επομένως οι Μεσογειακοί-Κρομανοειδείς μας μειώνονται ραγδαία(είτε λόγω φυγής, είτε λόγω μη τεκνογονίας) και η χώρα γίνεται ανατολίτικη μπανανία όπως άλλωστε έχει γίνει τα τελευταία 30-40 χρόνια! Αυτό αποδεικνύεται και από την προτίμηση του Σύριζα στις εκλογές και από τους ψευτοανθρωπιστικούς πανηγυρισμούς για την διάσωση των κατατρεγμένων ιδιοκτητών I-Phone από την Συρία και εν γένει την Μέση Ανατολή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ενδιαφέρον το ζήτημα αυτό και πρέπει να το εξετάζουμε. Ισχύει ότι αύξηση Διναρικών και Αρμενοειδών, οδηγεί σε κατάσταση βαλκανίων ή ανατολής, αντίστοιχα, ενώ οι Αλπικοί ανέχονται τα πάντα. Αποσχιστικές τάσεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος όταν υπάρχουν μη συγγενικές φυλές, ξεκάθαρα διαχωρισμένες γεωγραφικά εντός της χώρας. Αυτό συμβαίνει στην Τουρκία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ξεκάθαρος γεωγραφικός διαχωρισμός. Υπάρχουν μεν αρκετοί Διναρικοί στα δυτικά, αρκετοί Αλπικοί ή και Αρμενοειδείς στα βόρεια και Μεσογειακοί προς τα νησιά, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει διακριτή φυλετική κατανομή στη χώρα, καθότι βρίσκουμε όλους τους τύπους σε εμφανή συγκέντρωση σε ολόκληρη την επικράτεια. Επίσης, οι φυλετικοί τύποι της χώρας είτε είναι συγγενικοί, όπως Μεσογειακοί-Κρομανοειδείς-Διναρικοί, είτε δεν έχουν δύναμη ή συγκέντρωση για να δημιουργήσουν φυγόκεντρες τάσεις, όπως π.χ. Αρμενοειδείς ή Αλπικοί.

      Είναι λίγο δύσκολο να μιλάμε για αποσχιστικές τάσεις μεταξύ Ελλήνων σήμερα. Όμως δεν πρέπει να επαγρυπνούμε, καθότι οι εαμοβούλγαροι πριν λίγες δεκαετίες προσπάθησαν να αποκόψουν Μακεδονία-Θράκη από την Ελλάδα, ενώ οι προκλήσεις των Αλβανών, Σκοπιανών και Τούρκων συνεχίζονται αμείωτα, με την ανοχή της εβραιομασονικής ελληνόφωνης κυβέρνησης. Βέβαια, καταστροφική είναι η είσοδος εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην χώρα, που οι μαζάνθρωποι πνιγμένοι στην προπαγάνδα των ΜΜΕ την αποδέχονται και σίγουρα πρόκειται να προκαλέσει διαλυτικές τάσεις στην χώρα.

      Διαγραφή
    2. Με λιγότερα λόγια, στην Τουρκία οι πολιτικές επιλογές έχουν εθνικό προσανατολισμό, διότι σχηματίστηκαν εξαρχής με βάση αυτές (οι πιο "ενωτικοί" είναι οι ισλαμιστές του κόμματος του Ερντογάν, οι οποίοι προάγουν σε πρωταρχικής σημασίας τη θρησκεία έναντι της καταγωγής). Ενώ στην Ελλάδα, μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον, κάτι τέτοιο δεν είχε τέτοια μορφή. Παρά την ύπαρξη του μεταναστευτικού ζητήματος, η προσέγγισή του από τους απλούς ψηφοφόρους γενικότερα, είχε κοινή βάση (δηλ διέκρινε τους μετανάστες ως ξένους). Η αντιμετώπισή του φυσικά, και η προσέγγισή του από τα όποια πολιτικά κόμματα ήταν διαφορετική από το κοινό τους, αλλά και πάλι ο μέσος πολίτης δεν θεωρούσε το πρόβλημα αυτό βασικό κριτήριο για την επιλογή του. Αυτό άλλαξε κι αλλάζει σταδιακά, είτε προς τη μια είτε προς την άλλη πλευρά.

      Διαγραφή
  2. Heinrich Himmler16 Ιουνίου 2015 - 6:42 π.μ.
    Εὔστοχη ἀνάλυσι. Ἂς σημειωθῇ ὅτι 80 χρόνια κοσμικοῦ Κεμαλισμοῦ δὲν ἦταν ἀρκετὰ γιὰ νὰ διαγράψουν τὴν ἀνατολίτικὴ ὑπανθρωπία ἀπὸ τοὺς Ἀρμενοειδεῖς Τούρκους. Ἡ πολιτισμικὴ ἐπανάστασι τοῦ Ντονμὲ σφαγέως Ἀτατοῦρκ εὐωδόθη μόνον στοὺς κυρίως ἑλληνογενεῖς τῶν παραλίων.

    Γιὰ τοὺς περίεργους, ἡ γαλάζια περιφέρεια στὴν Νότιοκεντρικὴ Τουρκία ἔδωσε τὴν πρωτιὰ στοὺς Γκρίζους Λύκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γραφετε για ιρανικους πληθυσμους και αρμενοειδεις
    ποια η διαφορα τους?
    αφου και οι αρμενηδες και γεωργιανοι ιρανικα μπασταρδεμενα φυλλα ειναι, ακομα και οι κουρδοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει πράγματι έντονη μίξη Αρμενοειδών και Ιρανικών σε ανατολική Τουρκία, Γεωργία και Αρμενία. Στους Κούρδους υπάρχουν μεν και Αρμενοειδείς, αλλά υπάρχει μεγάλο ποσοστό Ιρανικών, ενώ αντιθέτως στους Τούρκους οι Ιρανικοί είναι ελάχιστοι.

      Για την διαφορά μεταξύ Αρμενοειδών και Ιρανικών, δες εδώ:
      http://fyletika.blogspot.gr/2015/04/von-luschan.html
      http://fyletika.blogspot.gr/2014/11/blog-post_6.html

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.