Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ο Γεώργιος Γεμιστός-Πλήθων για την φυλετική ομοιογένεια

"Το πολύ δε της στρατιάς, και το αναγκαιότατον, ομόφυλον τε είναι και οικείο, αλλά μη ξενικό. Άπιστα γαρ τα πολλά των ξενικών, και στρεφόμενα πολλάκις, αυτά πολέμια αντί σωτήρων τε και φυλάκων φιλεί γίγνεσθαι. Τα δ'οικεία καλώς θεραπευόμενα τω παντί βεβαιότερα τε και πιστότερα."



Ο Γεώργιος Γεμιστός ήταν Έλληνας φιλόσοφος του Μεσαίωνα. Αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αναγέννησης και έναν από τους πρώτους που αναγνώρισαν την φυσική και πολιτισμική συνέχεια του Ελληνισμού. Έδρασε στο Δεσποτάτο του Μυστρά, όπου ίδρυσε φιλοσοφική σχολή. Είχε μελετήσει διεξοδικά...
την αρχαιοελληνική γραμματεία και επηρεάστηκε τόσο από τον Πλάτωνα, ώστε έλαβε το όνομα Πλήθων, για να μοιάζει στο Πλάτων. Οι ιδέες του και θρησκευτικές αντιλήψεις προέρχονται απευθείας από την κλασική αρχαιότητα, αλλά εκτελεί χρέη συμβούλου των τελευταίων Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ελληνοπρεπείς ιδέες του γίνονται ανεκτές, αν όχι δεκτές. Στις πολιτικές του απόψεις, προτείνει στους Αυτοκράτορες μια Ελληνική πολιτεία κατά τα πρότυπα της Πλατωνικής, με μοναρχία και αριστοκρατική δομή. Απευθυνόμενος στον Θεόδωρο Παλαιολόγο, όπως φαίνεται στο απόσπασμα, διατυπώνει τις φυλετικές του απόψεις. Θεωρεί ότι ο στρατός πρέπει να αποτελείται από ομόφυλους που είναι πιο οικείοι και όχι από ξένους. Τα ξενικά στρατεύματα είναι πιθανό να αποδειχθούν άπιστα και να γίνουν ακόμη και πολέμια. Αντιθέτως οι ομόφυλοι είναι βεβαιότεροι και πιστότεροι.

12 σχόλια:

  1. Ευγε για το αρθρο και ειδικως για την αναφορα στον Πληθωνα,αλλα και την δικη του αναφορα περι στρατευματων αφου αποδειχθηκε με τον πλεον περιτεανο τροπο ποσο δικιο ειχε.
    Ολα τα αλλοεθνη η ακομη και αλλοφυλα στρατευματα τα υπηρετουντα υπο τα λαβαρα της Ανατολικης Ρωμαικης Αυτοκρατοριας αποδειχθηκαν πληρως αναξιοπιστα,μοναδικη εξαιρεση στον κανονα αποτελει η ανυπερβλητη Βαραγγεια Φρουρα(Νορδικη/Κρομανοειδης φυλετικως,επανδρωμενη απο Βικινγκς ακομη και Σκανδιναυοι Βασιλεις οπως παραδειγματος χαριν ο πασιγνωστος Harald Hardrada ο Νορβηγος Βασιλιας που διεκδηκησε και τον Αγγλικο θρονο,ειχαν υπηρετησει σε αυτην ως ακολουθοι του Αυτοκρατορα της Κωνσταντινουπολεως θεωρωντας αυτην τους την υπηρεσια την υψιστη τιμη,μαλιστα τα Σκανδιναυικα Βασιλεια συναγωνιζονταν μεταξυ τους για το ποιο εξ'αυτων θα εχει την μεγαλυτερη αριθμητικως και ποιοτηκως εκπροσωπιση στην θρυλικη για ολους τους Βικινγκς Βαραγγεια Φρουρα)η οποια ειναι ιστορικως η κορωνιδα του Βυζαντινου Αυτοκρατορικου στρατου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *περιτρανο
      *διεκδικησε
      *ποιοτικως
      *εκπροσωπηση
      (εκ παραδρομης τα λαθη)

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την ανάρτηση.
    Σε μια Εθνικοσοσιαλιστική Πολιτεία, θα πρέπει να χτιστεί ένα τεράστιο κτίριο προς τιμήν του Πλήθωνα, στο οποίοι θα ορκίζονται οι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού και οι λοιποί κρατικοί αξιωματούχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβως σε μια εθνικοσοσιλιστικη Πολιτεια,η οποια θα εφαρμοσει ενα εκτεταμενο προγραμμα ευγονικης στον Ελληνικο Μεσογειακο-Αλπικο-Διναρικο πληθυσμο με εμφαση βεβαιως στον Μεσογειακο φυλετικο τυπο θα πρεπει να κτιστει και ενα κολοσσιαιων διαστασεων κτιριο προς τιμην του Πληθωνα ,στο οποιο θα ορκιζονται ολοι οι κρατικοι αξιωματουχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *εθνικοσοσιαλιστικη Πολιτεια(εκ παραδρομης το λαθος).

      Διαγραφή
    2. Εὐγονικὴ σὲ ἀλπικὸ καὶ διναρικό;;; Γιατὶ νὰ γεμίσῃ ἡ Ἑλλάδα μὲ μπούληδες καῖ γαμψομύτες, ῥὲ φίλε; Σὲ χαλάει νὰ αὐξηθοῦν οἱ λίγοι Νορδικοὶ τῆς Ἑλλάδος καὶ μὲ μέριμνα τοῦ κράτους νὰ υἱοθετηθοῦν Νορδικὰ ὀρφανὰ ἀπὸ τὴν Βόρεια Εὐρώπη, ὥστε σὲ συνδυασμὸ μὲ τοὺς Μεσογειακοὺς νὰ δημιουργήσουμε ἕνα κρᾶμα τῶν δύο καθηγιασμένων περιακτικῶν φύλων;

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με τον φίλτατό Χίμλερ! Επιθυμούμε Μεσογειακή-Νορδική ευγονική ένωση! Η βραχυκεφαλία μόνον κακό προσφέρει στην φυλετική και πολιτισμική ανάπτυξη!

      Διαγραφή
    4. Οι κύριοι φυλετικοί τύποι της Ελλάδας είναι ο Μεσογειακός, ο Διναρικός και ο Αλπικός. Οι Νορδικοί ήταν πάντα μειοψηφία και παρότι είναι αξιόλογοι δεν συγκρίνονται με τους Μεσογειακούς και τους Ατλαντοειδείς. Το σωστότερο είναι να δώσουμε έμφαση στους ντόπιους φυλετικούς τύπους.

      Διαγραφή
    5. "Το σωστότερο είναι να δώσουμε έμφαση στους ντόπιους φυλετικούς τύπους"

      OXI!!! Τὸ σωστότερο εἶναι νὰ δώσουμε ἔμφασι στοὺς βιολογικῶς ἀνωτέρους τύπους. Καὶ στὸ κάτω-κάτω ἐμεῖς οἱ Μεσογειακοὶ εἴμαστε συγγενεῖς μὲ τοὺς Νορδικοὺς καὶ τοὺς Ἀτλαντοειδεῖς καὶ ὄχι μὲ Διναρικοὺς καὶ Ἀλπικούς. Τὰ κρανιακὰ χαρακτηριστικὰ εἶναι τὸ σκληρότερο ἀνθρωπολογικὸ κριτήριο συγγένειας.

      ΜΟΝΟ ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΙ ἐδῷ κάτω. Αὐτὴ εἶναι ἡ Ἑλλάδα ποὺ ὁραματιζόμαστε.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνω απολυτως με τον ανωνυμο 2:50 και επαυξανω,οι Μεσογειακοι-Ατλαντοειδεις ειναι εκτος συναγωνισμου οι Ανωτεροι φυλετικως.

      Διαγραφή
    7. Μόνο μεσογειακός τύπος τίποτα άλλο. Αυτή είναι η φυλή μας και αυτούς μόνο αναγνωρίζουμε ως Έλληνες. Νορδικοί και άλλοι Δυτικοί , θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους αλπικούς και τα άλλα ξένα σώματα ανατολικά η δυτικά βόρεια ή νότια.

      Διαγραφή
    8. Δλδ τοσους και τοσους αρχαιους φιλοσοφους και πολιτικους εσυ δεν τους αναγνωριζεις ως Ελληνες;;


      Επισης απαντηση προς αυτον πουειπε σε εναν οτι περνιεται για απογονος των μεσογειακων της αρχαιας Ελλαδας.
      Οι φυλετικοι τυποι της σημερινης Ελλαδας που υπηρχαν και στην Αρχαια Ελλαδα ειναι απογονοι κυριως αυτων των φυλετικων τυπων της αρχαιας Ελλαδας. Οι αρχαιοι Ελληνες μεσογειακοι δεν επαψαν ποτε ξαφνικα να υπαρχουν ουτε ηρθαν οι σημερινοι μεσογειακοι απο το πουθενα.Φυλετικος αποικισμος δεν εχει γινει στην Ελλαδα. Οποτε μπορουμε με βεβαιοτητα να πουμε οτι οι σημερινοι μεσογειακοι,αλπικοι κτλ.ειναι απογονοι των αρχαιων.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.