Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Είσαι ένα φύλλο στο μέγα δέντρο της ράτσας


"Είσαι ένα φύλλο στο μέγα δέντρο της ράτσας. Να νιώθεις το χώμα ν΄ ανεβαίνει από τις σκοτεινές ρίζες και ν΄ απλοκαμιέται στα κλαριά και στα φύλλα.

Δεν είσαι ένας· είσαι ένα σώμα στρατού. Μια στιγμή κάτω από τον ήλιο φωτίζεται ένα από τα πρόσωπα σου. Κι ευτύς σβήνει κι ανάβει άλλο, νεώτερο σου, ξοπίσω σου.

Η ράτσα σου είναι το μεγάλο σώμα, το περασμένο, το τωρινό και το μελλούμενο. Εσύ είσαι μια λιγόστιγμη έκφραση, αυτή είναι το πρόσωπο. Εσύ είσαι ο ίσκιος, αυτή το κρέας."


Νίκος Καζαντζάκης, Ασκητική

6 σχόλια:

  1. Τιτάνιε Καζαντζάκηηηηη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλός ο Καζαντζάκης αλλά είναι αρμενοειδής φυλετικού τύπου ...έτσι για την Ιστορία... για να ξέρουμε τι λέμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. LOL,που τον ειδες τον αρμενοειδη ρε αλβανε?
      Και μαθε την ελληνικη γλωσσα 25 χρονια εισαι στο ελλαντα:Ειναι αρμενοειδους και οχι αρμενοειδης,ξερεις στο ελληνικος κλεινονται τα ονοματα ο αρμενοειδης του αρμενοειδους.
      μπιγκενε τιρανα γκανταλαβη τυ λεη.

      Διαγραφή
    2. Ο Καζαντζακης αρμενοειδης δεν ειναι,μαλλον Μεσογειακος,αλλα εχει εντονη προσωασιατικη συμμετοχη.

      Διαγραφή
    3. Τι να κάνουμε βλαμμένε Ανώνυμος 2 Ιουλίου 2014 τι να κάνουμε άμα δεις το κρανίο του ειδικά την πλατυνίυα του πίσω μέρους του κρανίου του Καζαντζάκη θα καταλάβεις ηλίθιε.Και όσο για το Αλβανός ΝΑΙ είμαι Αρβανίτης και είμαι περήφανος γιατί οι παππούδες μου απελευθέρωσαν την Ελλάδα αυτή που εσύ ο πρόσφυγας και ο απόλεμος την απολαμβάνεις ....όποτε άντε κοίταξε τα χάλια σου και άσε εμάς τους ΤΡΕΙΣΕΝΔΟΞΟΥΣ Αρβανίτες ήσυχους γιατί είσαι πολύ μικρός για να μας κρίνεις....μαμούχαλε.....

      Διαγραφή
    4. Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ-ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΗΣ,ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.