Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Χάρτης των κύριων φυλετικών ομάδων του κόσμου - J.W. Gregory


Ο χάρτης παρουσιάζει την κατανομή των κύριων φυλετικών ομάδων της ανθρωπότητας στον πλανήτη. Προέρχεται από τον Βρετανό γεωλόγο και εξερευνητή John Walter Gregory. Υπήρξε θιασώτης της φυλετικής σκέψης και συνοδοιπόρος του Sir Arthur Keith στον αγώνα για ανάδειξή της στην Βρετανία.

Παρουσιάζεται η σύγχρονη κατανομή, με τις κύριες φυλετικές ομάδες και την αντίστοιχη διαγράμμιση στον χάρτη, κατά σειρά του υπομνήματος, να είναι οι εξής:...

Λευκοί Ευρωπιδικοί = τελείες
Μη λευκοί Ευρωπιδικοί = παύλες
Μογγόλοι = πλάγια διαγραμμιση αριστερή
Νέγροι = πλάγια διαγράμμιση δεξιά
Μογγόλοι διασκορπισμένοι = πλάγιες παύλες

Ο χάρτης είναι από τους λίγους που κάνουν το χρήσιμο διαχωρισμό μεταξύ λευκών Ευρωπιδικών και σκουρόχρωμων Ευρωπιδικών. Οι λευκοί Ευρωπιδικοί καταλαμβάνουν την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον νότιο Καναδά, μέρος της νότιας Αμερικής, μέρος της νότιας Αφρικής, μέρος της κεντρικής Ασίας λόγω επέκτασης των Ρώσων, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Οι σκουρόχρωμοι Ευρωπιδικοί καταλαμβάνουν την βόρεια Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Ινδία. Οι νέγροι εντοπίζονται στην υποσαχάρια Αφρική, στις νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και σε μέρος της λατινικής Αμερικής.

Οι Μογγόλοι καταλαμβάνουν την Ανατολική Ασία και Ινδονησία, την κεντρική Αμερική και το μεγαλύτερο μέρος της νότιας Αμερικής. Περιοχές αραιά κατοικημένες από Μογγόλους είναι ο βόρειος Καναδά και η Αλάσκα, η Γροιλανδία, η χώρα των Λαπώνων, η κεντρική και ανατολική Σιβηρία και η κεντρική Ασία.

Από J.W. Gregory, The menace of colour, 1925.

3 σχόλια:

  1. Μη λευκοί Ευρωπιδικοί,όλη σχεδόν η Ελλάς και η νότιος Ιταλία;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε καν ανώνυμε. Στον χάρτη συμπεριλαμβανόμαστε στους λευκούς Ευρωπιδικούς. Και όλοι σχεδόν είναι λευκοί Ευρωπιδικοί εδώ πέρα, επειδή εσύ μόνο δεν είσαι, δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι είναι μη-λευκοί. Και μην κάνεις αναφορά στους μη-Ευρωπαϊκούς φαινότυπους, γιατί συνολικά δεν προσμετρούν ούτε το 7% του πληθυσμού. Και οι περισσότεροι από τους μη-Ευρωπιδικούς είναι ηλικιωμένοι, άρα μην ανησυχείς. Εκεί που πρέπει να επικεντρωθείς είναι στην προστασία μας από τις ορδές των υπανθρώπων. Και όχι αν οι Έλληνες είναι λευκοί ή όχι. Και δεν θα εγείρουμε περαιτέρω τούτο το ζήτημα επειδή κάποια τρολ στο 4chan, που είναι δήθεν (((Βορειο-Ευρωπαίοι))) ενώ είναι υπάνθρωποι σε αμφίεση των σημαιών, λένε ότι δεν ειμείμα λευκοί, σπαμάροντας και επαναλαμβάνοντας τα ίδια και τα ίδια λόγια, που μόνο διχάζουν τους λευκούς.

      Διαγραφή
  2. Μερικοί απο τους υβριστές των Μεσογειακών του The Apricity forum
    https://i.imgur.com/wnEnOoE.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.