Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Φυλετικοί χάρτες Γερμανίας-Πολωνίας - Πολωνική σχολή


Οι χάρτες αποτυπώνουν την κατανομή των φυλετικών τύπων στην περιοχή Γερμανίας-Πολωνίας. Προέρχονται από την Πολωνική σχολή ανθρωπολογίας, με επικεφαλής τον Jan Czekanowski. Η τυπολογική προσέγγιση του Czekanowski ήταν ιδιάζουσα, θεωρώντας όλους τους Ευρωπαϊκούς πληθυσμούς μίξεις τεσσάρων μετρικών τύπων: Νορδικό (α), Μεσογειακό (ε), γενικευμένο Αλπικό (λ) (Lapponoid), γενικευμένο Αρμενοειδή (χ) (μαζί με Διναρικό). Αναγνωρίζει Κρομανοειδή στοιχεία, με τον τύπο Preslavic (β), όποτε τον χρησιμοποιεί, να αντιστοιχεί στον Κρομανοειδή.

Ο χάρτης δείχνει ότι στα βόρεια παράλια της περιοχής κατοικούν κυρίως Νορδικοί, οι οποίοι σταδιακά...
μειώνονται προς τα νότια και την θέση τους παίρνουν οι Αλπικοί. Η έντονη γραμμή δείχνει το όριο, δυτικά του οποίου υπάρχει σημαντικός αριθμός Κρομανοειδών.

Γενικότερα οι Πολωνοί αποφεύγουν να αναφέρουν τον Βαλτικό τύπο (γιατί άραγε;) και καταφεύγουν σε ενδιάμεσους τύπους, π.χ. Αλπικο-Νορδικούς ή απλά Αλπικούς για να το υποδηλώσουν.


Παρόμοια εικόνα,  με Νορδικούς (α) στα βόρεια, αρκετούς Κρομανοειδείς (β) στην κεντρική και νότια Γερμανία, μάλλον Βαλτικούς (γ) προς κεντρική Πολωνία και Αλπικούς στη νότια Γερμανία και Πολωνία, δηλαδή πηγαίνοντας προς την κεντρική Ευρώπη.


Με τη σειρά δίνονται οι συγκεντρώσεις του Νορδικού, του Αλπικού, του Μεσογειακού (πιθανώς και Κρομανοειδούς) και του Διναρικού (όχι Αρμενοειδούς) στοιχείου. Όσο πιο πυκνή η διαγράμμιση, τόσο μεγαλύτερη η συγκέντρωση του εκάστοτε φυλετικού στοιχείου. Οι Νορδικοί έχουν υψηλή συγκέντρωση στα βόρεια και μειώνεται όσο πάμε νότια. Οι Αλπικοί έχουν παρουσία σχεδόν σε όλες τις περιοχές, με υψηλότερες συγκεντρώσεις όσο πάμε στο κέντρο της Ευρώπης. Το Μεσογειακό-Κρομανοειδές στοιχείο είναι ισχυρό στη δυτική και κεντρική Γερμανία, κάτι που σημαίνει ότι πιο ανατολικά επικρατούν Αλπικοί, που περιλαμβάνουν και Βαλτικούς. Μικρή συγκέντρωση Διναρικών βρίσκουμε στη νότια Γερμανία.

Να επισημάνουμε ότι είναι το πλέον πιθανό η φυλετική σύνθεση να έχει αλλάξει σημαντικά, μετά τις διώξεις που υπέστησαν οι Γερμανικοί πληθυσμοί μεταπολεμικά, εις βάρος του Νορδικού στοιχείου και υπέρ του Βαλτικού στοιχείου.

4 σχόλια:

  1. Ας μην ξεχνάμε και την εισροή μεταναστών η προσφύγων που επέβαλε η σιωνιστική εβραϊκή τάξη επιδιώκοντας τον φυλετικο κατακερματισμο. Επομένως σίγουρα έχει αλλάξει η φυλετικη σύνθεση της δυστυχώς ή θα αλλάξει στο κοντινό μέλλον με όλα αυτά τα εκτρώματα που γίνονται
    Ζευς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ισλανδοί και οι κύριες φυλές της Μεγάλης Βρετανίας(Άγγλοι,Ουαλοί,Σκώτοι) τι είναι φυλετικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίπλα έχει κατηγορία με την κάθε χώρα ξεχωριστά. Κάθε χώρα περιέχει τις μελέτες που έχουν γίνει για την καθεμία.

      Διαγραφή
  3. Στον χαρτη οι πολωνοι ειναι ιδιοι με τους γερμανους,μαλιστα ο νορδικος τυπος ειναι τουλαχιστον η μιση πολωνια,με αυτο τον χαρτη θα τολμουσε κανεις να πει οτι η πολωνια ειναι γερμανικη και οχι σλαβικη.Καταρχας που ειναι οι βαλτικοι?χαθηκαν?.Οι φυλετικοι χαρτες απο οσο εχω δει ο νορδικος τυπος ενισχυεται σε τεραστιο βαθμο πιανοντας τη μιση ευρωπη(σε χαρτες που ειδα) ο αλπικος,βαλτικος λες και ειναι ντροπη να τους βαζεις στον ευρωπαικο χωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.