Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Φυλή και κινησιολογία

Η κληρονομικότητα επηρεάζει το σύνολο της ψυχοσωματικής ιδιοσυστασίας του ατόμου. Οι φυλετικές διαφορές στις σωματικές και ψυχικές ιδιότητες, είναι αναμενόμενο να επηρεάζουν τον τρόπο που κινεί κάθε άνθρωπος το σώμα του κατά την επικοινωνία του με άλλους ανθρώπους. Η κινησιολογία του ανθρώπινου σώματος απασχολεί τους ψυχολόγους, βιολόγους και ανθρωπολόγους. Σε μελέτη που εξετάζει τη μη λεκτική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, βρίσκουμε αναφορές στην φυλετική προσέγγιση του ζητήματος. Θα εστιάσουμε στη συνεισφορά της φυλετικής ανθρωπολογίας στον τομέα της κινησιολογίας και θα καταλήξουμε σε συμπεράσματα.

Ο συγγραφέας βρίσκει ότι η μελέτη της διαφορικής συμπεριφοράς ως προς την κινησιολογία διευρύνθηκε επί μεσοπολεμικής Γερμανίας. Γερμανοί ανθρωπολόγοι και κοινωνιολόγοι, με επικεφαλής...
τον Hans Günther, εισήγαγαν μια λεπτομερή φυλετική θεωρία, που λάμβανε υπόψη τα σωματικά και ψυχικά φυλετικά γνωρίσματα. Οι τέσσερις φυλές που αναφέρει ο συγγραφέας είναι οι εξής: Νορδικοί, Μεσογειακοί, Αλπικοί και Διναρικοί. Όπως γράφει το κείμενο:

"Οι Νορδικοί, που είναι χαρακτηριστικά ολιγόλογοι, σταθεροί και συγκρατημένοι. Οι Μεσογειακοί, συναισθηματικοί, παιγνιώδεις και πνευματικά ανήσυχοι. Οι Αλπικοί, χαρακτηρίζονται από φειδωλία, επιφύλαξη, βραδύτητα και περίσκεψη. Οι Διναρικοί είναι χαρακτηριστικά απότομοι και τείνουν σε ξαφνικά ξεσπάσματα."

Βλέπουμε ότι οι διαφορετικές φυλές διαθέτουν διαφορετικά ψυχικά γνωρίσματα, που τους οδηγεί σε διαφορετική κινησιολογία. Όσοι μπορούν να διακρίνουν τους φυλετικούς τύπους, θα έχουν προφανώς κατανοήσει την διαφορά μεταξύ των συγκεκριμένων φυλετικών τύπων στον τρόπο συμπεριφοράς και κίνησης. Στην Ελλάδα βλέπουμε καθημερινά τους ευέξαπτους και απότομους Διναρικούς, με τις ανάλογες επιθετικές κινήσεις του σώματος. Επίσης, οι συνεσταλμένοι, δυσκίνητοι και παθητικοί Αλπικοί δημιουργούν μια τελείως διαφορετική εντύπωση που αποτυπώνεται σε άκρως διαφορετική και πιο ήρεμη κινησιολογία. Οι συναισθηματικοί και δραστήριοι Μεσογειακοί, διαθέτουν μια πιο έντονη και θεατρική κίνηση του σώματος, ανάλογη του ψυχισμού τους. Οι Νορδικοί, είναι πιο ψυχροί, σταθεροί και αν χρειαστεί έντονα δραστήριοι, κάτι που εκφράζεται από την αντίστοιχη κινησιολογία.

Βέβαια, ο συγγραφέας αναφέρει την θεωρία και απλώς την προσπερνάει. Οι ψυχολόγοι που μελετούν την ανθρώπινη κινησιολογία, αν είναι αντικειμενικοί μελετητές, σύντομα θα διαπιστώσουν την στιβαρότητα της φυλετικής θεώρησης. Αρκεί να λάβουν ένα δείγμα ανθρώπων, να το χωρίσουν κατά φυλετικούς τύπους και να κάνουν διάφορα αντικειμενικά ψυχολογικά τεστ. Θα χωρίσουν το δείγμα, π.χ. σε δέκα Νορδικούς, δέκα Μεσογειακούς, δέκα Αλπικούς και δέκα Διναρικούς. Με τη σειρά κάθε ομάδα θα συμμετέχει σε ψυχολογικά τεστ που έχουν να κάνουν με την ταχύτητα απόφασης, το θάρρος για εκτέλεση μιας επίπονης ενέργειας, την ικανότητα προσανατολισμού, το πόσο εύκολα εξάπτονται, κτλ. Με την σύγκριση των αποτελεσμάτων, θα προκύψει με αντικειμενικό τρόπο ότι οι φυλετικοί τύποι έχουν εγγενώς διαφορετικές ψυχικές προδιαθέσεις. Παρόμοιες μελέτες μπορούν να γίνουν και ως προς την κινησιολογία, για τον τρόπο που κινούμαστε όταν επικοινωνούμε, όταν περπατάμε, όταν δρούμε. Πρωτοπόρος στην μελέτη της κινησιολογίας υπό το φυλετικό πρίσμα υπήρξε ο Γερμανός ανθρωπολόγος Ludwig Clauss. Οι κινήσεις του σώματος αποτελούν μια μορφή εξωτερικής έκφρασης των νευρο-σωματικού συμπλέγματος, που είναι μοναδικό σε κάθε φυλετικό τύπο.

Οι σύγχρονοι επιστήμονες (;) αγνοούν την φυλετική ανθρωπολογία, παρότι αυτή έχει ήδη ανακαλυφθεί και μελετηθεί σε επαρκή βαθμό ώστε να είναι αξιοποιήσιμη. Οι μελέτες τους γίνονται χωρίς κάποια σταθερά και αδυνατούν να εισέλθουν στην ενδότερη φύση του ζητήματος, καταλήγοντας διαρκώς σε αντικρουόμενα συμπεράσματα, αναμασώντας γενικολογίες και αοριστολογίες. Λαμβάνοντας υπόψη τον φυλετικό παράγοντα, το ζήτημα της ανθρώπινης κινησιολογίας αποκτά στέρεη βάση, ώστε να οδηγήσει σε μια εκ βαθέων μελέτη της ανθρώπινης φύσης.

51 σχόλια:

  1. Είδατε τον αράπη στο συλλαλητήριο που τελικά είναι "Έλληνας"; Με τέτοιους Έλληνες τι να τους κάνουμε τους αφρικανούς. Στους εθνικιστές οι 3/10 είναι μη λευκοί είτε μας αρέσει είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι μισος γυφτος λιγο που εμαθα απο εγκυρες πηγες.

      Διαγραφή
    2. Δεν θα μου έκανε εντύπωση, ακόμα και για Αρμενοειδής έχει αυτήν την ιδιαίτερη απόχρωση του γύφτου, δεν είναι από αυτούς που απλά μαυρίζουν εύκολα ή είναι λίγο μελαψοί, αυτό το χρώμα είναι του γύφτου από το τσαντίρι.

      Διαγραφή
    3. Ουτε καν αρμενοειδη δεν τον λες.Εχει σιγουρα αυτο το ινδοβραχιντ των τσιγγανων.

      Διαγραφή
    4. https://ibb.co/GTGqFzn

      https://ibb.co/pvXB0xY

      https://ibb.co/q7X2nwm

      https://ibb.co/x3P4Szt

      Διαγραφή
    5. Μην συζητάς...Και το πιο αστείο είναι οτι στην ανάρτησή του γράφει "ειμαι μακεδονας γνησιος απογονος του μεγα αλεξανδρου γεννημενος το 1973 απο ελληνες γονεις γεννημα θρεμα ναουσαιος απο την ηρωικη πολη της ναουσας". Και τα γράφει όλα αυτά σοβαρολογώντας! Τι να πεις...

      Διαγραφή
    6. Σίγουρα Γύφτος.

      Διαγραφή
    7. ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ!!!

      https://ibb.co/2dhfzzb

      Απίστευτο! Τόσο σκούροι ούτε οι Γύφτοι δεν είναι!

      Διαγραφή
    8. Ταγματασφαλίτη, τι φυλετικό τύπο έχεις; Σε ρωτάω επειδή σχολιάζεις συχνά εδώ πέρα.

      Διαγραφή
    9. Ένα κράμα Δραβιδομούρη γύφτου κι εξελληνισμένου Γιουρούκου είναι μωρέ!

      Διαγραφή
    10. Κι όχι μόνο αυτός ο σκαρμόγυφτος. Στο μάστερ σεφ χθες ένας τυπάς ηταν σαν τον Κουθραπαλι απτό Big Bang Theory. Κάτι τέτοιους βλεπουν οι ξένοι και μάς χλευάζουν και για τα φυλετικά μας ζητήματα.

      Διαγραφή
    11. Κρητικός η κύπριος η Πόντιος με κάτι τσιγγανε...

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμε 3:48, ήταν γύφτος αυτός στο Master Chef. Τον είδα και εγώ. Αυτός ο "Αλέξανδρος Δαμιανίδης", γιατί γι'αυτόν μιλάμε, ο "Έλληνας", δεν ήταν Έλληνας. Γύφτουλας ήταν. Πίστεψε με, όλοι οι γύφτοι έχουν Ποντιακά επίθετα. Ούτε ο πιο ακραίος Πόντιος είναι έτσι, μην γελοιόμεθα. Είδα πολύ περισσότερους που έμοιαζαν με τον Χρήστο Μπάρκα, και σχεδόν κανένα που να ήταν ακραίος. Το πλεονέκτημα του να είσαι παρατηρητικός...

      Διαγραφή
    13. Οριενταλικός παίζει να είναι ο "Έλληνας", δολιχοκέφαλος δεν είναι;

      Διαγραφή
    14. Λες για αυτόν στο Master Chef; Όχι δεν είναι. Δεν φαίνεται κιόλας δολιχοκέφαλος.

      Διαγραφή
    15. Δεν ξερω αν ειναι Ελληνας η οχι παντως απο εσας του αριους νορδομεσογειακους εχει 100 φορες μεγαλυτερα αρχιδια.Σας εβγαλετα ματια ο γυφτοκανιβαλος..

      Διαγραφή
    16. Ανώνυμε 1:36 Μας εκλασε τα αρχιδια ο υπανθρωπος.Κι εγω εκεί ήμουν και έφαγα δακρυγόνα. Μας ξεφτυλισε ο νεγροπετσος κι έδωσε πατημα στον κάθε τυχαρπαστο ελληνοφωνο να χλευαζει την καταγωγή μας.

      Διαγραφή
    17. Και εγω πηγα μαγκα μου και ο συγκεκριμενος γαμησε μια διμοιρια ματ μονος του.Πρωτο θεμα παντου εγινε...ουτε εμενα μου αρεσουν τα μουτρα του αλλα κουβαλαει αρχιδια σε σχεση με αλλα δειλα ανθρωπακια που το παιζουν ζητωμπατριωτες αλλα απο πραξεις τιποτα.Και να σου πω και κατι?Αν δεν κατεβαιναν οι βορειοελλαδιτες το συνταγμα θα ηταν αδειο τελειως.Οι Αθηναιοι ειναι γνωστοι αριστεροι συριζοκομουνιστες....!Και παλι καλα να λες που ηρθαν τα παλικαρια απο την Κρητη και βοηθησαν..γιατι αμα περιμενουμε απο τους αθηναιους και τους κατοικους της αττικης αστο καλυτερα.Με 5 εκ πληθυσμο και παλι 3 και ο κουκος ειμασταν.

      Διαγραφή
    18. Ο τυπάκος δεν είναι Έλληνας σε καμμία περίπτωση ακόμα και να μου δείξει ταυτότητα με ελληνικό όνομα και επίθετο.Τώρα για κάποιους κομπλεξικούς που λένε Κρητικός,Κύπριος και Πόντιος έχω να τους πω οτι είναι απλά καραγκιόζηδες.Ο τύπος έχει όπως πολύ σωστά προαναφέρθηκε ινδοβραχική μίξη με αρμενοειδές-οριενταλικές επιδράσεις που σίγουρα έχει κάποιο τσιγγάνικο αίμα.Τώρα το τι δηλώνει και το τι πιστεύει είνα άλλο θέμα.

      Διαγραφή
    19. Εγώ προσωπικά φίλε μου,έδωσα το παρόν απο κει και πέρα συμφωνώ ότι το μεγαλύτερο μέρος του δήμου αθηνών και ένα μεγάλο κομμάτι της Αττικής είναι φανατικά κομμούνια,αναρχικοί και σοσιαλοδημοκράτες πασόκοι.Όντως λίγος κόσμος και αν δεν ερχόντουσαν απο πάνω αλλά και κάτι Κρητικοί τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

      Διαγραφή
    20. Παιδιά, κυριολεκτικά έχουν κυκλοφορήσει μηνύματα που έχει στείλει σε συγγενείς του. Σ'αυτά τα μηνύματα προς τους συγγενείς του, μιλάει σε μια άλλη γλώσσα, που οτιδήποτε άλλο παρά ελληνική είναι. Συν το γεγονός ότι ούτε ο πιο ακραίος Έλληνας είναι έτσι. Γύφτος είναι.

      Διαγραφή
    21. Προς 4:04 δίκιο έχεις αν δεν ερχόντουσαν κρητικοί και βόρειοι τι να κάναν οι φλουφληδες μπουληδες "πολιτισμένοι" Αθηναίοι, ζώα

      Διαγραφή
    22. Που να πάνε μωρέ οι Αθηναίοι. Μετά βίας φέρουν εθνική συνείδηση οι αριστεράντζες. Δυστυχώς κάτι τέτοιοι είναι καθρέφτης και για άλλες περιοχές της χώρας, με την διαφορά ότι η Αθήνα είναι ένα πολυφυλετικο μπουρδελο.
      Ισοπεδωση και χτίσιμο ξανά απτην αρχή .
      Ανώνυμε 3:55 σε μια φώτο του στο φβ υπάρχει ένα σχόλιο συγγενή του κι ένα δικό του όντως. Αλλά δεν ξέρω άμα είναι όντως αλλη γλώσσα ή κάτι σαν συνθηματικό που χρησιμοποιουν μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    23. Μην λέτε χαζομάρες.Πολλοί Αθηναίοι είναι όντως φλούφληδες αριστεροάπλυτοι,αλλά όχι όλοι.Υπάρχουν αρκετές εθνικιστικές ομάδες στην Αθήνα και στα προάστια,και επίσης στις επόμενες εκλογές πολύ πιθανόν η Αθήνα,να είναι ο πρώτος δήμος στην χώρα,που θα στείλει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών εκπρόσωπο της χρυσής αυγής.Σε όλη την Ελλάδα η αριστερά και το πασοκ παίρνουν υψηλά ποσοστά.Σημασία δεν έχει να προβάλλουμε την πόλη μας,και να πούμε ότι είμαστε πιο πατριώτες και εθνικιστές από τους διπλανούς μας,αλλά να γιγαντώσουμε σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό το πατριωτικό και εθνικιστικό φρόνημα,με σκοπό να κάνουμε καλύτερη την Ελλάδα

      Διαγραφή
    24. Δεν αμφιβάλλω σε αυτά που λες, έχεις απόλυτο δίκιο, η Αθήνα όμως είναι ένα πολυφυλετικο κράμα κάθε λογής σκουπίδι, οι Αθηναίοι επηρεάζονται από την πολυπολιτισμικοτητα της πόλης τους ξεχνώντας ήθη, έθιμα, παραδόσεις, πατρίδα. Σίγουρα στα προάστια υπάρχουν εθνικιστικες ομάδες όπως λες κυρίως όμως είναι για το διαολο η Αθήνα σε πατριωτικό επίπεδο. Αυτά στα λέω εγώ που ζω Αθήνα αλλά μεγαλωμένος αλλού, ήρθα για σπουδές, βλέπεις τεράστια διαφορά σε Αθήνα στα άτομα με άλλες πόλεις, είθε η κατάσταση να εξελιχτεί υπέρ της πατρίδος μας

      Διαγραφή
  2. Τα επίθετα Γιαννάκης, γιαννακοπουλος, Γιαννακάς, Γιάννοκώστας και γενικώς με το αρχικό θέμα γιαν ξέρει κανείς αν έχουν αρβανιτικες ρίζες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω ρε... Το όνομα Γιάννης δεν σου έρχεται στο μυαλό; Ας τα πάρουμε από την αρχή...

      Γιαννάκης: υποκοριστικό του Γιάννη.
      Γιαννακόπουλος: ο υιός του Γιάννη
      Γιαννοκώστας: Ο Γιάννης του Κώστα, το παιδί του Κώστα
      Γιαννακάς: άλλο υποκοριστικό του Γιάννης.



      Διαγραφή
    2. Ναι ωραίος, απλά επειδή τα προαναφερθέντα επώνυματα είναι υποκοριστικα του Γιάννης όπως λες και εσυ, πολλές φορές οι αρβανίτες χρησιμοποιούν τα υποκοριστικα από κάποιο όνομα

      Διαγραφή
    3. Τα χρησιμοποιούν από αρβανίτικα ονόματα τα υποκοριστικά. Όχι από ελληνικά ονόματα. Και το Γιάννης δεν είναι αρβανίτικο όνομα.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για τη πληροφόρηση

      Διαγραφή
    5. Ο Γιάννης στα αρβανιτικα νομίζω λέγεται Γκίνης (μπορεί να κάνω και λάθος)

      Διαγραφή
    6. Αρκετοί αρβανίτες έχουν τέτοια επίθετα,τα έχουν αλλάξει γιατί τα παλιά τους είχαν αλβανικές ρίζες.

      Διαγραφή
    7. Ναι το Γκίνης σημαίνει Γιάννης και είναι πολύ συχνό 1:32
      Δηλδη 3:57 τα ονόματα που έδωσα θεωρείς ότι είναι αλλαγμένα για να μοιάζουν ελληνικά αν κατάλαβα καλα

      Διαγραφή
  3. Τα πρωτοελληνικά φύλα (Πελασγοί, Κάρες ...) έχουμε κανένα στοιχείο για το τι μπορεί να ήταν φυλετικά. Θα μου ήταν αρκετά χρήσιμη μια απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Προ-Ελληνικά
      Κρομανοειδείς(αφού πρόκειται για τους πρώτους Ευρωπαίους/Διναρικοί(όντας η μίξη των δύο επομένων)/Αλπικοί(όντας βραχυκεφαλοποιημένοι ΚΜ)+Μεσογειακοί(νεολιθικοί αγρότες)
      πολύ πιθανόν με κάποιες συνιστώσες που συναντιούνται εκτός βαλκανίων.

      Διαγραφή
    2. Ποια πρωτοελληνικα φυλα βρε γκασμιδη...τραβα διαβασε λιγο γενετικη!Ακου εκει τα πρωτοελληνικα φυλα rofl.

      Διαγραφή
    3. Eσενα ρε γιδοβοσκιδη 12:38 π.μ. ποιος σου ειπε οτι αλπικοι ειναι βραχυκεφαλοποημενοι ΚΜ?Που την διαβασες αυτη τη μπουρδα και την πετας ετσι και το παιζεις και γνωστης!Αλπικοι δεν υπηρχαν πουθενα στην ευρωπη πριν την αφηξη των ινδοευρωπαιων.

      Διαγραφή
    4. Πολύ φορτωμένος μαγκιά μας βγήκες μωρή αλπική κουράδα που θίχτηκες που δεν είσαι ινδοευρωπαία χαχαχα,χαλάρωσε την τρύπα σου ναουμ κι έτσι να μην σε κάτσω μια με τα κλειδιά ανάμεσα στα μάτια φελέ.

      Διαγραφή
    5. Γαμωμανο μπουρδελακι στην πουτσαρα μου για τους υπανθρωπους αλπικους βλακεντιε.Απλα μου γυρνας το κεφαλι ρε βλακαμα διοτι γραφεις μαλακιαρες διχως να γνωριζεις σαπιοκοιλια.Οι αλπικοι ειναι συνδεμενοι με τους bell beaker γαμω την μανα σου την βρωμα μαθε τα βασικα τουλαχιστον και μετα μας το παιζεις και γνωστης βλαξ.

      Διαγραφή
    6. Και μην με πετας εμενα τις ατακες του χοντρου του ραπτοπουλου και των ηλιθιων απο το μετροπολις για να μην σε βρω και σε θαψω!!!

      Πολιχνη μενω αμα θες δωσε email να σου γαμισω την παναγια.

      Διαγραφή
    7. Έλα μωρή κότα,το πολύ σε μισή ώρα να είσαι έξω απ'τον πύργο ντύνομαι και ξεκινάω να δούμε τι μάγκας είσαι!

      Διαγραφή
    8. Αρε τι μπασταρδο εισαι,κανεις και χαβαλε μουνακο...αντε τραβα για υπνο ρε σπορε.

      Διαγραφή
    9. Βρε κότα εγώ εδώ είμαι σε περιμένω και εσύ γράφεις εδώ ,μην πας να μου τα γυρίσεις θα ξεφτιλιστείς.

      Στάλθηκε από το iPhone 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

      Διαγραφή
    10. Μουνοσπερμα,αν θες να τρολαρεις τρολαρε την καριολα την μανα σου.Αν θες να βρεθουμε στα αληθεια δωσε μου ενα email και πιστεψε θα τα πουμε σε χρονο ντετε.Στο λευκο πυργο συναντιουνται για καφε,ενταξει μπασταρδακι?Αντε μπραβο.

      Διαγραφή
    11. Γύρισα δεν εμφανίστηκες όπως το περίμενα κλασικός μάγκας του πληκτρολογίου αλλά δε πειράζει έκανα την βόλτα μου ,πήρα και τον old holborn μου,πούλο τώρα κοτόπουλο τράβα σε κανά άλλο φόρουμ να πουλήσεις μούρη σε πιτσιρικάδες καημένε.

      Διαγραφή
    12. Σου ειπα να δωσεις email αλλα τα εκανες πανω σου.Στο λευκο πυργο τραβα με τους αναρχοχασικλες να ρουφηξεις κανα τσιγαρο βλακα βρωμιαρη.Τα δυο μας αμα θες να βρεθουμε να σου ανοιξω την κωλοτρυπα οτι ωρα γουσταρεις και σε οποιο μερος γουσταρεις.Θα περασεις καλα...

      Διαγραφή
    13. Ουδέτερος εδώ αλλά ρε μαν στον λευκό πύργο θα λύσεις τις διάφορες σου με κάποιον!Είναι σαν να λες εμένα που είμαι αθηναίος να κατέβω σύνταγμα.Δεν λύνεις τις διάφορες σου με κάποιον σε τόσο κεντρικό μέρος εκτός αν έχεις κάποιο όφελος.

      Εντελώς αντικειμενικά,δεν παίρνω μέρος και κακώς μαλώνετε σαν κλασικοί ελληνάρες που είστε.

      Διαγραφή
  4. Ερώτηση : οι κρομανοειδης πως ήρθαν στην Ευρώπη; γιατι από όσα διαβάζω δεν ήρθαν με τους ινδοευρωπαιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τερματοφύλακας της ΑΕΚ Βασίλης Μπάρκας σε ποιον φυλετικό τύπο ανοίκει ?

    https://instagram.com/vasilhsmparkas?utm_source=ig_profile_share&igshid=2szg2atfc7e8

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.