Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Χρωματική κλίμακα ματιών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών


Η εικόνα παρουσιάζει την χρωματική κλίμακα των ματιών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών. Αποτελεί μια τυπική κλίμακα του είδους, φτιαγμένη από γυάλινους οφθαλμούς με όλο το εύρος των χρωμάτων της ίριδας που αντικρίζουμε στο ανθρώπινο είδος. Οι χρωματικές κλίμακες χρησιμοποιούνται για την ταξινόμηση του χρώματος, ώστε να αποφεύγεται η υποκειμενική αντίληψη των αποχρώσεων και να υπάρχει κοινό μέτρο σύγκρισης. Στις χρωματικές κλίμακες, οι βαθμίδες θα πρέπει να μην είναι πολλές ώστε να μην μπερδεύουν, αλλά και να είναι αρκετές ώστε να περιέχουν τις βασικές διακριτές αποχρώσεις που εμφανίζονται.

Οι βαθμίδες ξεκινούν από το σκούρο καστανό έως το καστανό (1-4) και αποτελούν...
τις σκούρες αποχρώσεις. Οι ενδιάμεσες βαθμίδες είναι 5-7 και 11, όπου αντιστοιχούν σε μελί έως πράσινο και γκρι, αντίστοιχα. Οι βαθμίδες 8-10 αποτελούν αποχρώσεις του μπλε και η 12 είναι γκρι-μπλε, που μαζί αποτελούν τις ανοιχτές αποχρώσεις.

Να επισημάνουμε ότι στη γειτονική χώρα υπάρχει δραστηριότητα στον ανθρωπολογικό τομέα, ενώ στην δική μας χώρα, υποτίθεται πιο ανεπτυγμένη οικονομικά και πνευματικά, η μελέτη της φυσικής ανθρωπολογίας βρίσκεται ακόμη σε εμβρυϊκό στάδιο.

Δοκιμάστε να ταξινομήσετε τους συγγενείς και φίλους σας ως προς το χρώμα των ματιών βάσει της κλίμακας. Τι χρώματα ματιών βλέπετε γύρω σας; Είναι σίγουρο ότι θα βγάλετε ενδιαφέροντα συμπεράσματα, ειδικά αν συνδυάσετε τις παρατηρήσεις σας με τους φυλετικούς τύπους.

3 σχόλια:

  1. Τους βλαχους τους αρβανιτες τους ποντιους τους μικρασιατες και τους θρακιωτες που τους τοποθετείτε πολιτικά; και αν μπορεί καποιος να πει και τους βασικούς φυλετικού τύπους της κάθε ομαδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιτλερικός Κρατικοσοσιαλιστής21 Νοεμβρίου 2019 στις 4:50 π.μ.

      Πόντιοι : Συντηρητικοί, Βαθειά Δεξιοί και Εθνικιστές.
      Ειδικά οι παλιννοστούντες, σε σημαντικό βαθμό Αντικομμουνιστές.

      Φυλετικά : Σε ένα βαθμό Μίξεις Αλπικών/Μεσογειακών και κάποιων Διναρικων,αλλά και αρκετες Αρμενοειδων με προσθήκες Ιρανικων, ακόμα και Mtebid.

      Μικρασιάτες : Κοσμοπολίτες,αριστεροί, Μπολσεβίκοι.

      Φυλετικά :
      Τυπικες μίξεις Αλπικών/Μεσογειακών/Διναρικών, ενώ συναντάμε και ποσοστά Αρμενοειδών.

      Στους παραπάνω πληθυσμούς υπάρχουν και γυφτόφατσες.

      Αρβανίτες : Δεξιοί, έχουν και ακροδεξιες τάσεις.

      Φυλετικά : Ανήκουν σε μίξεις Διναρικών/Μεσογειακών/Αλπικών με πιο έντονη την Διναρική.

      Βλάχοι : Δεξιοί, είχαν υπάρξει κι έμποροι εκτός από στερεοτυπικά κτηνοτρόφοι , οπότε ένα ποσοστό Αριστεροί.

      Φυλετικά : Αλπικό-Διναρικοί, αλλά έχουν και Μεσογειακή επίδραση.

      Θρακιωτες : Δεξιοί, ενώ υπάρχουν και Τουρκοφρονες αυτονομιστές, κι άρα Αριστεροί, όσον αφορά την πολιτική τους τοποθέτηση σε Ελληνικό πλαίσιο.

      Φυλετικά : Αλπικοί/Διναρικοί/Μεσογειακοί πιθανόν με κάποιο ποσοστό Αρμενοειδών. Στην μουσουλμανικη μειονότητα υπάρχει μεγάλο ποσοστό γύφτων.

      Διαγραφή
  2. https://brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/?fbclid=IwAR0OjU7LA0RGd-s6uOY7RIv_SLO5O-sQbspBV_j_QhR-QSYW0HbajpngSYo

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.