Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα στην Ευρωπαϊκή Ρωσία

Ο Ρώσος ανθρωπολόγος Ethyme Tschepourkowsky εξέτασε τα ανθρωπολογικά γνωρίσματα γυναικών από διάφορες επαρχίες της Ευρωπαϊκής Ρωσίας. Τα αποτελέσματα των ερευνών του περιέχονται στη μελέτη με τίτλο "Zur Anthropologie der russischen Frauen" που δημοσιεύτηκε σε περίληψη στο περιοδικό Archiv für Anthropologie. Αφού αναλύσει τα βασικά ανθρωπολογικά γνωρίσματα, προχωρά σε μια εκτίμηση των κύριων φυλετικών συνιστωσών του πληθυσμού.

Το δείγμα αποτελούνταν από 852 γυναίκες από πέντε επαρχίες της Τσαρικής Ρωσίας, τρεις στη σημερινή Ρωσία, μία στην Πολωνία και μία στην Ουκρανία. Σε 653 εξ αυτών εξετάστηκε το χρώμα ματιών και μαλλιών. Οι διάφοροι συνδυασμοί...
χρώματος ματιών/μαλλιών σε ποσοστά δίνονται αναλυτικά σε πίνακα.

Ως προς το χρώμα των ματιών, προκύπτει η εξής κατανομή.
γκρι/μπλε - ενδιάμεσα - σκούρα:
41,1% - 36,1% - 22,7%

Ως προς το χρώμα των μαλλιών, η εξής.
ξανθά - κόκκινα/καστανά - σκούρα καστανά/μαύρα
26,6% - 34,3% - 39,0%

Προκύπτει ότι παρά την διαδεδομένη αντίληψη του απλού κόσμου, οι Ρώσοι δεν είναι πλειοψηφικά ξανθοί, μόνο μία μειοψηφία τους έχει ανοιχτά μαλλιά. Οι περισσότεροι έχουν καστανά μαλλιά. Το χρώμα των ματιών είναι κυρίως ανοιχτό ή ενδιάμεσο, αλλά υπάρχει μια μειοψηφία με καστανά μάτια.

Ο μέσος κεφαλικός δείκτης βρίσκεται σε όλες τις επαρχίες στο διάστημα 81-83. Λογικά το αποτέλεσμα προκύπτει από μίξη μεσο-δολιχοκέφαλων με βραχυκέφαλους. Συνδυαστικά δεδομένα για τη σχέση κεφαλικού δείκτη και με τον χρωματισμό δίνονται σε αναλυτικό πίνακα. στοιχεία δείχνουν ότι ο ξανθός τύπος έχει τάση βραχυκεφαλίας και ευρυπροσωπίας, ενώ ο καστανός τύπος έχει τάση για χαμηλότερο κεφαλικό δείκτη και λεπτότερο πρόσωπο.

Ο συγγραφέας καταλήγει ότι υπάρχουν δύο βασικοί ανθρωπολογικοί τύποι στην περιοχή. Είναι ένας ξανθός τύπος με ανοιχτά ή ενδιάμεσα μάτια και τάση βραχυκεφαλίας και ένας καστανός τύπος με μεγαλύτερη τάση προς δολιχοκεφαλία. Ο πρώτος τύπος ταιριάζει στον Βαλτικό, οι Νορδικοί είναι ελάχιστοι. Ο δεύτερος τύπος βρίσκεται πιο κοντά στον (Βαλτο-)Κρομανοειδή, αν και στην ανατολική Ευρώπη υπάρχουν και άλλοι καστανοί τύποι, όπως ο Αλπικός και ο Pontid.

23 σχόλια:

  1. Ενδεχομένως η εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι Ρώσοι είναι ξανθοί με γαλάζια μάτια (παραπέμποντας σε Νορδικούς) οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλά ευρωπαϊκά εδάφη που είχαν έντονο Νορδικό στοιχείο, βρισκόταν υπό ρωσική-σοβιετική κατοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης και στο ότι αρκετοί Βαλτικοί έχουν ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια,αλλά φυσικά,δεν έχουν σχέση με Νορδικούς.

      Διαγραφή
    2. Πολυ σωστό σχόλιο απο τον Δημήτρη.Τα είπε όλα.Οι ρως ήταν βόρειο γερμανικό φύλο που εκανε πειρατεία στις βαλτικές χώρες και στην Ανατολική Ευρώπη.Ολοι οι ανατολικοί Σλάβοι(Ρώσοι,Ουκρανοί,Λευκορώσοι) που ανήκουν στον βαλτικό τύπο ειναι οι μιξεις που έγιναν μεταξύ αλπικών και νορδικων.Οι Σλάβοι ήταν αλπικοι κυρίως ενώ οι ρως που ήταν και η κυρίαρχη πολεμική ελίτ ηταν νορδικοί και κρομανοειδεις.

      Διαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=nTRdxy6RUUg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποια ειναι η γνωμη σας για τους λαους οπως Λιθουανια,Εσθονια και Λετονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχουν ωραίες γυναίκες!

      Διαγραφή
    2. Για τον πουτσο λαοι και χωρες.Μια ζωη υποδουλομενοι στους σκατορωσους!Φτωχεια,κρυο,νυχτα,πουτανες γυναικες(escorts),ανδρες φλωροι που την βγαζουν με αλκοολ και χοκει επι παγου.Αθεια,μη συντηρητισμός(τα κακα του κουμμουνισμου),και πληθυσμιακα ανυπαρκτοι....

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με τον ανώνυμο 1:03 μ.μ.

      Διαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΒΑΛΤΙΚΟΙ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΩΝ ΒΑΛΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΡΔΙΚΟΥΣ.........ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΞΕΙΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΜΕ ΙΡΑΝΙΚΟΥΣ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νέο ακραίο ανθελληνικό και αντι-μεσογειακό βίντεο απο τον ψυχοπαθή φονιά αΗδό Βαργκ Βίκερνες:

    https://www.youtube.com/watch?v=XPz59kg1xDA

    "Οι Μεσογειακοί δεν προσέφεραν τίποτα αλλά κατέστρεψαν την Ευρώπη,έφεραν την ομοφυλοφιλία,την πορνογραφία,τον καπιταλισμό,τους Εβραίους κτλ και είναι μπάσταρδοι.Μόνο οι Νορδικοί είναι αληθινοί Ευρωπαίοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί ασχολούμαστε με αυτόν,που ξεκάθαρα δεν ξέρει τί του γίνεται;

      Διαγραφή
    2. Σωστά τα λεει μόνο για τον καπιταλισμό γράφει μαλακιες.Τον καπιταλισμό τον δημιούργησαν κυρίως νορδικοί Αγγλοσάξωνες.

      Διαγραφή
    3. Μπούρδες λέει κατά καιρούς, δίχως σημαντικές γνώσεις ανθρωπολογίας ή γενετικής. Τα μόνα του κριτήρια αφορούν τα χρώματα.

      Διαγραφή
    4. Μιλάμε για τον τύπο που σκότωσε φίλο του με 23(!) μαχαιριές, βρισκόμενος,όπως ο ίδιος λέει, σε αυτοάμυνα!

      Διαγραφή
    5. Ταγματασφαλίτηϟϟ5 Απριλίου 2018 στις 7:41 μ.μ.

      Γελοιότητες.Οι Ευρωπαίοι δεν ήταν ποτέ όλοι ξανθοί γαλανομάτηδες.Απο τον κώλο του τα βγάζει όλα αυτά ο ψυχασθενής Βίκερνες.Ας δει καλύτερα τα μούτρα του που είναι 45 χρονών αλλά μοιάζει για 65 και ύστερα ας δει το χάλι των βόρειων εθνών που έχουν εκφυλιστεί σε σημείο τραγικό και έχουν γεμίσει λεσβίες,πούστηδες,φεμινισμό, κομμουνισμό και ύστερα ας μιλήσει για τους νοτιοευρωπαίους.Επίσης,ας αποφασίσει ο εν λόγω κύριος για τους Ελληνες και τους Ρωμαίους:Ήταν νορδικοί υπράνθρωποι και δημιούργησαν τις αυτοκρατορίες και τον πολιτισμό της Ευρώπης,ή Μεσογειακοί που κατέστρεψαν την Ευρώπη και ευθύνονται για όλα τα δεινά της?

      Διαγραφή
    6. Ας μην ασχολούμαστε με τον ψυχοπαθή.Συμμαχία έχει η λευκή ομοφυλία,μακριά από έριδες.Οι λευκοί χάνονται,μαζί με την πατρίδα τους την Ευρώπη.
      Φυλετικά μιλώντας, είναι δεδομένο ότι ορισμένοι λευκοί ευρωπαϊκοί τύποι, παρουσιάζουν ξεχωριστές ικανότητες σε σχέση με τους άλλους,όπως οι Μεσογειακοί που είναι και οι δημιουργοί του Ελληνο-ρωμαϊκού πολιτισμού και βέβαια οι Νορδικοί,που οικοδόμησαν τον μεγάλο πολιτισμό του Γερμανικού Μεσαίωνα,αλλά και που επιδόθηκαν σε μεγάλες ανακαλύψεις,επιστημονικές ή σε μεγάλα στρατιωτικά επιτεύγματα (φιλόσοφοι,επιστήμονες,στρατιωτικοί ηγέτες και βασιλείς-αυτοκράτορες" του Μεσαίωνα μέχρι και πριν την μασονοκίνητη Γαλλική Επανάσταση, ήταν κυρίως Νορδικοί,φαινοτυπικά).
      Αλλά και οι άλλοι λευκοί φυλετικοί τύποι δύνανται να αναδείξουν σπουδαίες προσωπικότητες. Απλά συνήθως, εστιάζουμε στους Νορδικούς και στους Μεσογειακού,λόγω του ηρωικού και αριστοκρατικού ιδεώδους,που είναι γνωστό πως πρεσβεύουν από την αρχαιότητα και τον ευρωπαϊκό Μεσαίωνα.
      Τύποι σαν τον Varg,έχουν διασπαστικό ρόλο για τα ευρωπαϊκά έθνη,από τη Δύση μέχρι την ανατολική Ευρώπη και από τον Βορρά μέχρι τον Νότο,που συνειδητοποιούν, άλλοι με πιο γρήγορους ρυθμούς και άλλοι με πιο αργούς,την κοινή φυλετική και πολιτιστική καταγωγή.

      Διαγραφή
    7. Ταγματασφαλίτηϟϟ5 Απριλίου 2018 στις 7:59 μ.μ.

      Επίσης,ας μπει στον κόπο να διαβάσει τι γίνεται στην Ευρώπη.Τα πιο έντονα χριστιανικά Ευρωπαϊκά έθνη όπως η Πολωνία,η Ρωσία,η Ουκρανία,η Ρουμανία,η Βουλγαρία ακόμη και η Ελλάδα,σε επίπεδο κοινωνίας είναι απείρως πιο συντηρητικά,πιο πιστά στην παράδοση και πιο ανθεκτικά απέναντι στα μοντέρνα ήθη σε σχέση με τα εκκοσμικευμένα βόρεια κράτη που δεν έχουν πια καν παράδοση,ήθη και έθιμα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα και ο ίδιος ο Βικερνες που ο ίδιος δεν είναι φορέας καμίας εθνικής παράδοσης(νομίζει οτι παράδοση τους είναι οι γελοίες του θεωρίες και ασυνάρτητες ερμηνείες περί θεών κτλ) και δεν έχει καν εθνική συνείδηση,μιας και παντρεύτηκε Γαλλίδα,άλλαξε το όνομά του σε Louis Cachet,έγινε Γάλλος και τώρα κηρύττει οτι τα έθνη είναι μοντέρνες κατασκευές και οτι το μόνο που μετράει είναι τα ξανθιά μαλλιά και τα μπλε μάτια...

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος5 Απριλίου 2018 - 7:57 μ.μ.

      ποια ειναι η γνωμη σου για τους Ατλαντοειδεις?

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος5 Απριλίου 2018 - 7:57 μ.μ.
      Και αυτοί,θεωρώ,συμπεριλαμβάνονται στην "αφρόκρεμα",απλά παρέλειψα να τους αναφέρω.

      Διαγραφή
    10. η Αμερικη δεν ειναι η χωρα με τους περισσοτερους Νορδικους και Ατλαντοειδεις?

      Διαγραφή
    11. Υπάρχει μεγάλο ποσοστό Ατλαντοειδών στις ΗΠΑ και ένα μικρότερο ποσοστό Νορδικών,αν και οι Κρομανοειδείς είναι μάλλον περισσότεροι.Ατλαντοειδείς και Νορδικοί, βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στη Βρετανία.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.