Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η φυσική ανθρωπολογία των Αλβανών

Την φυσική ανθρωπολογία της Αλβανίας μελέτησε ο ιατρός Leopold Glück, σε δημοσίευσή του με τίτλο "Zur physischen Anthropologie der Albanesen", στο περιοδικό Wissenschaftliche Mitteilungen aus Bosnien und der Herzegowina. Επίσης, βρίσκουμε μια περίληψη της μελέτης στο περιοδικό L'Anthropologie. Εστίαζει στη βόρεια Αλβανία και συγκεκριμένα στους Γκέγκες.

Κάποιοι ανθρωπολόγοι θεωρούν ότι οι Αλβανοί αποτελούν απομεινάρια του αρχαίου λαού των Ιλλυριών. Θρησκευτικά υπάρχει διαχωρισμός, με μουσουλμάνους και χριστιανούς, καθολικούς και ορθόδοξους. Οι Γκέγκες στον βορρά είναι κυρίως Καθολικοί, ενώ οι Τόσκες στο νότο κυρίως Ορθόδοξοι. Η γλώσσα τους είναι έντονα μικτή, με λέξεις ελληνικές, λατινικές, σλαβικές και τούρκικες.

Μετρήσεις και παρατηρήσεις ελήφθησαν σε δείγμα 30 ατόμων. Η κατανομή...
του χρώματος των μαλλιών έχει ως εξής.
ξανθά - ανοιχτά καστανά - σκούρα καστανά - μαύρα
7,1% - 35,7% - 50% - 7,2%

Το χρώμα των ματιών κατανέμεται ως εξής.
μπλε-γκρι - γκρι - πράσινο-γκρι - καστανό-γκρι - καστανό ή σκούρο
10% - 23,3% - 10% - 10% - 46,7%

Από τον χρωματισμό μαλλιών και ματιών προκύπτει ότι οι Αλβανοί είναι κυρίως καστανοί, με μια μικρή μειοψηφία ξανθών. Σχεδόν οι μισοί έχουν καστανά μάτια και οι άλλοι μισοί ενδιάμεσα προς ανοιχτά, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει σημαντικό ποσοστό ατόμων με καστανά μαλλιά και ενδιάμεσα/ανοιχτά μάτια.

Το χρώμα του δέρματος ήταν νοτιοευρωπαϊκό κατά 70% και ανοιχτό κατά 30%. Το ανάστημα βρέθηκε μέτριο προς υψηλό για την εποχή, ενώ άλλοι μελετητές το έχουν βρει μέτριο. Είναι πιο κοντοί κατά μέσο όρο από τους Βόσνιους.

Η ταξινόμηση του κεφαλικού δείκτη έχει ως εξής:


Προκύπτει ότι κυριαρχεί η βραχυκεφαλία, που στα δυτικά Βαλκάνια οφείλεται σε Διναρικούς και δευτερευόντως σε Αλπικούς, όμως υπάρχει εμφανές ποσοστό μεσο-δολιχοκέφαλων, το οποίο ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το δείγμα προέρχονταν από Γκέγκες, οι οποίοι έχουν περισσότερα Κρομανοειδή στοιχεία.

Τα ζυγωματικά είναι μέτρια προς ισχυρά, όπως και τα σαγόνια. Ως προς τον προσωπικό δείκτη, έχου τάση προς μεσο-λεπτοπροσωπία με την ταξινόμηση να έχει ως εξής:


Ως μια γενική περιγραφή που δίνει ο Glück, οι βόρειοι Αλβανοί είναι κατά κανόνα βραχυκέφαλοι, με μέτριο προς υψηλό ανάστημα, συνήθως καστανοί αλλά συχνά με ανοιχτά μάτια, τείνουν λεπτοπρόσωποι με υψηλό μέτωπο, μέτρια χείλη, όχι σπάνια ευμεγέθη αυτιά και λεπτά άκρα. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν κυρίαρχη Διναρική συνιστώσα στον πληθυσμό, όμως κάποια στοιχεία, όπως μεγάλες πλάτες, εμφάνιση ευρυπροσωπίας και μύτη όχι πάντα λεπτόρρινη, υποδηλώνουν Κρομανοειδείς και Αλπικές τάσεις στον πληθυσμό.

56 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά. Οι κατσαπλιαδες είναι καθαροι αυτόχθονες των Βαλκανίων και αποτελούν απομοιναρια θρακοιλλυρικων πληθυσμών. Καμμια σχέση με τις βλακειες που αραδιαζουν κάτι άσχετοι με φυλετικά και ανθρωπολογία περί καυκάσου Αλβανία και ότι είναι Ασιάτες. Στη Θεσσαλονίκη όσους βλέπω οι περισσότεροι κρομανοειδεις με διναρικες επιδράσεις στα αυτιά και στα μέτωπα,και ακολουθούν αλπικοι με διναρικες πάλι επιδράσεις. Αυτό το οποίο αποτελεί μυστήριο είναι πως γίνεται όλοι να είναι κοντοί. Πραγματικά δεν έχω δει Αλβανό με ύψος πάνω άπο 1.78!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτηϟϟ11 Απριλίου 2018 στις 10:43 μ.μ.

      Εγώ πάλι δεν ξέρω δολιχοκέφαλο Αλβανό.Όλοι έχουν κάτι μικρά κεφάλια με το πίσω μέρος να μοιάζει ίσιο,λες και και το χτύπησαν με πατόφτυαριο!Τουλάχιστον 70% βραχυκέφαλοι και υπερβραχυκέφαλοι,όπως λέει και το άρθρο.

      Διαγραφή
    2. Ε καλά αυτό είναι δεδομένο.Πάντως το ύψος τους είναι υπερβολικά χαμηλό για την διναρικοτητα τους.Καμμία σχέση με Σέρβους,Κροάτες,Βόσνιους και λοιπούς διναρικούς λαούς.

      Διαγραφή
    3. Επισης εχω δει αρκετούς νορδικους-κρομανοειδεις κατσαπλιάδες με κατάξανθα μαλλιά και γαλάζια μάτια.Οι θρακοκελτες είχαν αναμιχθεί με κελτες και μαλλον απο εκει κρατάνε....

      Διαγραφή
    4. Θρακοιλλυριοι διόρθωση

      Διαγραφή
    5. Ταγματασφαλίτηϟϟ12 Απριλίου 2018 στις 12:03 π.μ.

      Ξανθούς γαλανομάτηδες,κυρίως αλπικούς,ξέρω και εγώ αρκετούς.Νορδικούς δεν έχω δει ποτέ!Κάπου διάβασα όμως οτι υπάρχει,ιδίως στα βόρεια,ένας αριθμός Νορικών.

      Διαγραφή
    6. Ναι στο βορρά εχουν και κρομανοειδεις-νορδικους η και νορδικους-διναρικους αλλα πάλι το ανάστημα ειναι χαμηλό.Πως γίνεται αυτό μόνο ενας θεός ξέρει...

      Διαγραφή
    7. Οι Αλβανοί είναι από τους πιο άσχημους λαούς στην Ευρώπη !!!

      Διαγραφή
    8. Ταγματασφαλίτηϟϟ12 Απριλίου 2018 στις 12:54 μ.μ.

      Και γενικά,είναι ένα χαμηλού πολιτιστικού (και όχι μόνο) επιπέδου έθνος που δεν έχει προσφέρει τίποτα παρα μόνο έγκλημα,ναρκωτικά,πουτάνες,κλέφτες,συμμορίτες,κατσαπλιάδες ληστές και φοροφυγάδες μετανάστες-εργάτες που δουλεύουν σε ξένα κράτη για να αγοράζουν σπίτια και οικόπεδα στην Αλβανία,τα οποία κατόπιν νοικιάζουν και ζούν στην χλίδα με τα ενοίκια.Σε κάθε χώρα που έχουν μεταναστεύσει έχουν καταρημάξει τον τόπο με κλοπές,ληστείες,μπραβιλίκι,νταβατζιλίκι,εμπόριο όπλων, ναρκωτικών και κάθε είδους ανήθικη και παράνομη δραστηριότητα,με αποτέλεσμα το όνομα "Αλβανός" να έχει γίνει συνώνυμο του μαφιόζου και του κλέφτη.Φυσικά σε αυτή την κατάντια των Αλβανών έχει οδηγήσει και το ισλάμ,αλλά κατα κύριο λόγο ο θεομίσητος εθνοκτόνος κομμουνισμός που κυριολεκτικά εξαθλίωσε,εξαγρίωσε και εκβαρβάρησε ακόμη περαιτέρω το ήδη άγριο έθνος των Αλβανών.Επομένως έχουν και δικαιολογητικά...

      Διαγραφή
    9. Δεν στεκουν αυτα που λετε, αυτο το κραξιμο στους αλβανους. Αφου υπαρχουν και νορδικοι, εστω και μικτοι με κρομανοειδεις/διναρικους, πρεπει να εχουν και θετικα στοιχεια και σιγουρα καλυτερες προοπτικες απο τους αρμενοειδο-ανατολικομεσογειακους του ελλαδισταν. Οι νορδικοι αλβανοι δηλαδη μπορουν εν δυναμει να φτιαξουν ηγετικη ομαδα, στο ελλαδισταν ποιος θα ηγηθει?? Ο παρτακιας καλοπερασακιας μεσογειακος? Ή ο καψουρης λαϊκοτσιφτεντελακιας αρμενοειδης??

      Διαγραφή
    10. Ταγματασφαλίτηϟϟ14 Απριλίου 2018 στις 2:39 π.μ.

      Δεν φτάνουν λίγοι Νορικοί και ΚΜ για να συνεφέρουν μια διαλυμένη χώρα όπως η Αλβανία.Δεν ευνοούν και οι συνθήκες λόγω έλλειψης μορφωτικού επιπέδου,λόγω brain drain,λόγω φτώχιας,λόγω του πολιτικού καθεστώτος κτλ.Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα.Ακόμη και αν υπήρχαν αρκετοί νορδικοί,north pontid,ατλαντοειδείς κτλ και πάλι η φαβλοκρατία του δημοκρατικού καθεστώτος δεν θα τους επέτρεπε να αναδειχθούν και να ηγηθούν.Μόνο ένα αριστοκρατικό εθνικοσοσιλιστικό καθεστώς θα μπορούσε να φέρει την αλλαγή!

      Διαγραφή
    11. Γιατί το όνειρο των μεσογειακών λαών είναι να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ συγχρόνως οι χώρες αυτές έχουν το χειρότερο δημόσιο; Προφανώς γιατί αυτό είναι όνειρο τεμπέληδων. Θέλουν να κάθονται και να πληρώνονται από άλλους. Η πραγματικότητ δικαιώνει και πάλι τις φυλετικές μελέτες πως οι μεσογειακοί είναι τεμπέληδες και δεν έχουν καθόλου χαρακτήρα.

      Διαγραφή
    12. Οι Μεσογειακοί με την δυναμικότητα και τον ενθουσιασμό τους κυνηγούν δουλειές που θα τους προσφέρουν μια καλή ζωή και αναγνωρισιμότητα.Αυτός είναι και ο λόγος που αρκετοί Έλληνες Μεσογειακοί μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Το δημόσιο και οι δουλειές γραφείου είναι για τους Αλπικούς.

      Διαγραφή
    13. "Ή ο καψουρης λαϊκοτσιφτεντελακιας αρμενοειδης??"

      Ε τότε το 80% των Ελλήνων είναι Αρμενοειδείς γιατί όλοι λαϊκά ακούνε. Λες και οι Αλβανοί δεν ακούνε τα ανατολίτικα turbo folk...

      https://www.youtube.com/watch?v=S6e695ldtKQ&list=PLPVGD28KxDxw9wvVhlFetRjokP1jdoPb2

      Ευτυχώς όλοι οι Ανθρωπολόγοι δεν βρίσκουν καν διψήφιο αριθμό Αρμενοειδών στην Ελλάδα, αλλά κατατάσσουν τους Έλληνες ως Μεσογειακούς, Αλπικούς, Διναρικούς και Κρομανοειδείς.

      Διαγραφή
    14. Οι αλπικές χώρες (Αυστρία, Ελβετία, νότια Γερμανία, Ουγγαρία, Τσεχία) γαμάνε και δέρνουν. Οι μεσογειακές έχουν κλατάρει. Επιπλέον οι μεσογειακές χώρες έχουν ισχυρά αριστερά κόμματα, γιατί υπόσχονται στους τεμπέληδες αραλίκι στο δημόσιο και επιδόματα.

      Διαγραφή
    15. Οι περισσοτεροι μεσογειακοι ειμαστε καλοπερασακηδες και τεμπελαρια του κερατα αυτο ειναι δεδομενο...!Κρατη που της κεντρικης ευρωπης και της βορειας πανε καλα διοτι εκει παιζουν μεγαλα ποσοστα αλπικων,νορδικων και κρομανοειδων.Η Τσεχια και η Ουγγαρια παντως δεν ειναι σοβαρα παραδειγματα.Η δυνατοτερες οικονομιες με βαση τον ιδιωτικο τομεα ειναι η Νοτια Γερμανια,Αυστρια,Ελβετια που εκει περα παιζει μπαλιτσα ο αλπικος.Βορεια Ευρωπη νορδικοι,κρομανοειδεις και ατλαντοειδεις.Μεσογειακοι και ατλαντομεσογειακοι οπως και οι αρμενοειδεις ειναι οι καλοπερασακηδες που γουσταρουν αραλικι,σοσιαλισμο,βαθυ δημοσιο και λαμογιλικι....

      Διαγραφή
    16. Οι ανατολικές χώρες (Ουγγαρία,Τσεχία) έχουν υψηλό αίσθημα πατριωτισμού αλλά αυτό απο μόνο του δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που επικρατούν στις Ανατολικές χώρες.

      Υπάρχει κάποιος σχολιαστής που βρίσκεστε στο εξωτερικό(εργασία,σπουδές);

      Διαγραφή
    17. Οπότε ο μεσογειακός είναι ο ιδανικός τύπος...για τους εχθρούς μας. Αν πιστεύουμε στην φυλετική ψυχολογία, αλλιώς δεν έχει νόημα η κουβέντα, ο τύπος αυτός είναι υπεύθυνος για τον άκρατο ευδαιμονισμό, τον παρτακισμό, την τεμπελαρία και την τάση φυγής για τα ξένα.
      Ούτως η άλλως οι συνθήκες οδηγούν μπροστά εκεί, οι μεσογειακοί μεταναστεύουν κατά χιλιάδες προς τον βορρά. Η Ελλάδα οφείλει να στηριχθεί στην ευρεία αλπικοδιναρική της βάση (αυτοί οι τύποι εργάζονται ακόμη στην ύπαιθρο), ενισχυμένη με νορδικά και κρομανοειδή στοιχεία τα οποία έχουν ηγετικές ικανότητες και ισχυρό χαρακτήρα.
      Αυτό είναι ένα θετικό όραμα μιας εργατικής και πιο σκληραγωγημένης Ελλάδας.
      Ποια η γνώμη σας;

      Διαγραφή
    18. Γενικά οι μεσογειακοί μιλάνε πολλοί και πράττουν λίγο. Δεν κάνουν για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

      Διαγραφή
    19. Οι Μεσογειακοί μιλάνε πολλοί και πράττουν πολλοί καθώς οι περισσότεροι εργάζονται στο εξωτερικό και δεν παριστάνουν ότι δουλεύουν στην κατεστημένη οικονομικά και φυλετικά χώρα.

      Διαγραφή
    20. Πως τυχαίνει των μεσογειακών η χώρες να είναι οικονομικά κατεστραμμένες και να μην φταίνει οι μεσογειακοί; Θα μας τρελάνετε;
      Το καλύτερο παράδειγμα από όλα είναι η Ιταλία. Η βόρεια Ιταλία είναι διναρική και αλπική, με κάποια νορδική παρουσία και πετάει. Βαριά βιομηχανία στην οικονομία, το Μιλάνο κέντρο της μόδας και της αισθητικής, υψηλός πολιτισμός και πολιτικά φασισμός ή στην σύγχρονη έκδοση Λέγκα του Βορρά
      Νότια Ιταλία καθαρά μεσογειακή, οικονομία για τα μπάζα, μαφία, τσιμεντοπολυκατοικίες αλά Αθήνα και Βηρυτό, μαζική μετανάστευση, και πολιτικά το κόμμα του παρλα πίπα ηθοποιού Πέπε Γκρίλο.
      Στη μεσογειακή Πορτογαλλία, και εκεί μνημόνιο, και αριστερά λαθρολάγνα κυβέρνηση. Στην επίσης μεσογειακή Ισπανία, οικονομία κατεστραμμένη, ανεργία φουλ, μετανάστευση και αριστερά πανίσχυρη. Στις δύο τελευταίες χώρες εθνικιστικό κίνημα ούτε για δείγμα.

      Διαγραφή
    21. Είναι ευτήχημα που στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρή αλπικοδιναρική παρουσία, γι' αυτό και έχουμε ισχυρό εθνικιστικό κίνημα. Εκεί στρέφονται όλες οι ελπίδες μας για το μέλλον. Έχετε παρατηρήσει πως οι μεσογειακοί είναι οι άντρες Νουδου και οι γυναίκες Σύριζα. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

      Διαγραφή
    22. Βασικά ο μεσογειακός είναι απολιτίκ. Πάει με την τσέπη του. Ιδεολογικό πάθος έχει ο διναρικός. Γι' αυτό και πάντα οι ιδεολόγοι, κυρίως οι εθνικιστές, διναρίζουν.

      Διαγραφή
    23. Οι μεσογειακοι οι περισσότεροι είναι φιλελεδια.Οι μεγαλύτεροι φασίστες είναι οι αρμενοειδεις και οι ιρανικοι.

      Διαγραφή
    24. Ρε μεγάλε για την Ευρώπη και τους 6 ευρωπαίκούς φυλετικούς τύπους μιλάμε, όχι για την Ασία. Τι μας χώνεις τους αρμενοειδείς;

      Διαγραφή
    25. Όταν θα σου μπει η αρμενοειδης Τουρκία εσύ κάτσε και διαχωρίσε τους Ευρωπαίους με τους Ασιάτες.

      Διαγραφή
    26. Εμείς την κάνουμε τη συζήτηση αυτή προκειμένου να δούμε από τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς τύπους στην Ελλάδα ποιος αξίζει περισσότερο για να τον προωθήσουμε. Εσύ τι θες δηλαδή, να γίνουμε αρμενοειδείς για να μοιάζουμε στους Τούρκους;
      Εμένα η θέση μου είναι πως οι αλπικοδιναρικοί είναι ανώτεροι των μεσογειακών. Και αν βάλουμε μαζί και τους κρομανοειδείς και όποιους νορδίζοντες μπορούμε να φτιάξουμε μια ισχυρή μαγιά. Εσύ τις προτείνεις; Ξεκάθα πράγματα.

      Διαγραφή
    27. Οι διναρικες είναι μεγάλα μαχημια και τους γουστάρω αν και είμαι μεσογειακος.

      Διαγραφή
    28. Ο καλύτερος δείκτης είναι πάντα η Ιταλία. Ο βορράς (διναρικοί-αλπικοί-νορδικοί) σκίζει, το κέντρο ακολουθεί (διναρικοί-μεσογειακοί), ο νότος (μεσογειακοί) τελευταίος και καταιδρωμένος με μεγάλη απόσταση.

      Διαγραφή
    29. Δηλαδή πιστεύετε ότι για την κατάντια της χώρας ευθύνονται αποκλειστικά οι Μεσογειακοί;

      Διαγραφή
    30. Αποκλειστικά όχι. Είναι γελοιότητα να το υποστηρίξει κανείς. Βλέποντας όμως στοιχειωδώς τα πράγματα, μελετώντας τη φυλετική θεωρία και προσαρμόζοντάς την στην πραγματικότητα των μεσογειακών κρατών, οι μεσογειακοί είναι λιγότερο προικισμένοι. Είναι ασταθείς, συναισθηματικοί, φοβερά απείθαρχοι και δεν έχουν ισχυρό χαρακτήρα. Είναι καλοί ως κερασάκι στην τούρτα ενός λαού, είναι διαλυτικοί αν αποτελούν τη μεγάλη μάζα. Αυτός είναι ο λόγος που τα μεσογειακά κράτη δεν έχουν ούτε ισχυρό κρατικό μηχανισμό, ούτε ανεπτυγμένη οικονομία, δηλαδή βιομηχανία. Γιατί και τα δύο προυποθέτουν πειθαρχία και μεγάλες ηγετικές ικανότητες.

      Διαγραφή
    31. Αν και μεσογειακος οφείλω να το παραδεχτώ.Κανενα μεσογειακό κράτος δεν είναι σοβαρό σήμερα. Τουλάχιστον κρατάμε λίγο στα κοινωνικά θέματα. Η Ελλάδα και η Ιταλία θεωρούνται σχετικά ακόμα και σημερα συντηρητικές χωρες.

      Διαγραφή
    32. Πορτογαλία και Ισπανία είναι χώρες με Κρομανοειδή πληθυσμό και όχι μόνο Μεσογειακές.
      Το ίδιο ισχύει και με την Ιταλία και Ελλάδα που είναι Αλπικές χώρες.

      Διαγραφή
    33. Πορτογαλία και Ισπανία ειναι χώρες με ατλαντομεσογειακούς και gracile med.Ο ατλαντομεσογειακος δεν ειναι ίδιος με τον κρομανοειδή.Η δε Ιταλία στο βορρά γαμαει και δέρνει διότι εχει αλπικούς,διναρικους και νορδικους.Το κέντρο ειναι dinaromed,και η νότια Ιταλία που ειναι πλεμπα ειναι μεσογειακοί και αρμενοειδείς.Η Ελλαδα τα εχουμε γράψει άπειρες φορές ειναι αλπικομεσογειακη με λίγους διναρικούς....

      Διαγραφή
    34. Η Ελλάδα δεν έχει λίγους διναρικούς. Στους ανθρωπολογικούς χάρτης θεωρείται η δυτική Ελλάδα (Ήπειρος και μεγάλα τμήματα Μακεδονίας, θεσσαλίας και Στεράς ως διναρικά).

      Διαγραφή
    35. Οι μεσογειακοί αρέσκονται στην αριστερά, γιατί η αριστερά τάζει διορισμό στο δημόσιο και επιδόματα στους ανέργους, δίχως να εκθειάζει την εργασία, την πειθαρχία και τη υπευθυνότητα. Ο μαρξισμός είναι μια φιλοσοφία τεμπέληδων, γι' αυτό κάνει θραύση στη Μεσόγειο καθώς και στη λατινική Αμερική. Βασικά οι λαοί αυτοί γουστάρουν ελευθεριακή αριστερά, χυμαδιό και αραλίκι. Ενώ επειδή οι λαοί της ανατολική και κεντρικής Ευρώπης έχουν άλλη ψυχοσύνθεση, όταν τους επιβλήθηκε ο κομμουνισμός, τον έκαναν πιο στιβαρό, πιο πειθαρχημένο και στρατιωτικό.

      Διαγραφή
    36. "Η Ελλάδα δεν έχει λίγους διναρικούς. Στους ανθρωπολογικούς χάρτης θεωρείται η δυτική Ελλάδα (Ήπειρος και μεγάλα τμήματα Μακεδονίας, θεσσαλίας και Στεράς ως διναρικά)."

      Διναρικά στοιχεία έχει η Ελλάδα, στις περιοχές που λες υπάρχουν Αλπικοί-Διναρικοί τύποι, η Ήπειρος είναι Αλπική με Διναρικά στοιχεία και με λίγα Μεσογειακά, καθαρούς Διναρικούς δύσκολα βρίσκεις στην Ελλάδα. Ούτε καν πολλούς Αλπικούς δεν έχει η Ελλάδα, αλλά Αλπικούς-Μεσογειακούς.

      Διαγραφή
    37. Συχνά και οι μεσογειακοί είναι ανάμεικτοι με κρομανοειδείς. Όπως επίσης αρκετοί διναρικοί και αλπικοί, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα ή στα ορεινά μέρη, έχουν και νορδικά στοιχεία. Τα νησιά είναι επίσης ανάμεκτοί μεσογειακοί με οριενταλικούς και αρμενοειδείς. Μόνο ο βαλτικός τύπος απουσιάζει σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    38. Ναι κάποιοι Μεσογειακοί είναι ανάμεικτοι με Κρομανοειδείς, έχουν εμφανές κρομανοειδή επιρροή στο σαγόνι. Οι "Αλπικοί" είναι συνήθως Αλπικοί-Μεσογειακοί και οι "Διναρικοί" Διναρικοί-Αλπικοί και Διναρικοί-Μεσογειακοί. Οριενταλικά και Αρμενοειδή στοιχεία υπάρχουν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, εξ ολοκλήρου Ευρωπαϊκή γενετικά περιοχή στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Ίσως δίνουν την εντύπωση τα νησιά του Αιγαίου ότι έχουν πιο πολλά οριενταλικά-αρμενοειδή στοιχεία γιατί είναι πιο μελαχρινοί και πιο μαυρισμένοι, ενώ η κυρίως Ελλάδα έχει και πιο ανοιχτόχρωμους τύπους. Από τους πιο Αρμενοειδείς Έλληνες είναι και οι Επτανήσιοι, πλην Κερκυραίων.

      Διαγραφή
    39. ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ! ΕΝΩ ΝΟΜΙΖΩ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...........ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΗΛΗΘΙΩΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ !

      Διαγραφή
    40. Μια χαρά βρίσκεις καθαρούς διναρικους κυρίως στην Ήπειρο αλλά και μακεδονία, εκεί δηλαδή που οι Δωριείς (διναρικοι και αλπικοι) δεν μιχθηκαν με μεσογειακους επειδή δεν υπήρχαν, ενώ οι Σπαρτιάτες αν και κυριαρχούσε ο διναρικος και αλπικός,τωρε έχουν μιχθει με μεσογειακους. Η πλειοψηφία της Ελλάδος είναι αλπικοι διναρικοι μετά μεσογειακοι (23% max μεσογειακοι) και μετά αυτοί που μας αποκαλείτε αρμενοειδης (16-23% max, που δεν είμαστε αρμενοειδης, τόσο καιρό έλεγα πως μοιάζουμε με μίξη αρμενοειδη με διναρικους και Αλπικους και δίκιο είχα γιατί αργότερα έμαθα για τον mtebid που είναι αυτό που περιέγραψα αυτές οι 3 μίξεις και είναι ο φαινοτυπος των γεωργιανων αλλά και εμάς των ποντίων προφανώς, αφού είμαστε και ίδιοι με τους γεωργιανούς)

      Διαγραφή
  2. Ποιος ειναι ο φαινοτυπος του

    Martin Heidegger

    https://www.google.gr/search?q=martin+heidegger&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjj5_SSt7PaAhUHb1AKHboLAPYQ_AUICigB&biw=1920&bih=915


    carl jung

    https://www.google.gr/search?q=carl+jung&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi3jJSht7PaAhXJa1AKHadsCpIQ_AUICigB&biw=1920&bih=915

    jim morrison

    https://www.google.gr/search?q=jim+morrison&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiG8L6-t7PaAhWEa1AKHcmICqUQ_AUICigB&biw=1920&bih=915

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταγματασφαλίτηϟϟ12 Απριλίου 2018 στις 9:45 π.μ.

      Martin Heidegger: Αλπικός (με πιθανή ΚΜ και διναρική επίδραση)

      Carl Yung:KM με αλπική και διναρική επίδραση

      Jim Morrison:Βορειοατλαντοειδής με Brunn
      (Κλασικός Ιρλανδός/Σκοτζέζος)

      Διαγραφή
  3. https://www.youtube.com/watch?v=BbMf8UCfLkc Ο Μιχάλης Αρβανίτης σε ποιον φυλετικό τύπο ανήκει? Διναρικός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΙΛΛΥΡΙΩΝ. ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ.
    ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΛΒΑΝΟΦΙΛΟΣ. ΑΛΛΗ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλος τα'πες πιο σωστά από όλους. Βέβαια μπορεί να είσαι και συ σαν τους φυλετιστές με τον ξεπλυμένο εγκέφαλο που νομίζουν πως οι εξωευρωπαϊκοί πληθυσμοί είναι ουγκ και τέτοιες παρόμοιες παπάτζες, δεν ξέρω ίσως είσαι τέτοιος, όμως τα περί Αλβανών τα έσκισες. Οι Αρβανίτες είναι Έλληναι, οι Τόσκηδες είναι Ελληνοιλλύριοι και οι Γκέγκηδες και οι Κοσοβάροι είναι Ιλλύριοι και γενικώς Παλαιοβαλκάνιοι.

      Διαγραφή
    2. Η αποψη σου ειναι σεβαστη αλλα δεν κανει τους αλβανους απογονους των Ιλλυριων. Καμια σοβαρη ερευνα δεν δειχνει κατι τετοιο αλλα ολες εχουν δειξει οτι δεν εχουν σχεση οι αλβανοι με τους Ιλλυριους.

      Διαγραφή
  5. Αυτοαναιρείστε Όλοι με τις μαλακιες που πετάτε περί μεσογειακών,στην αρχαία Ελλάδα δηλαδή και ιδιαίτερα στην Αθήνα που η πλειοψηφία ήταν μεσογειακοι δεν υπήρχε ούτε κράτος ούτε τίποτα,ε?η επίσης η ρωμαικη αυτοκρατορία που ήταν Μεσογειακοί ήταν της πλακας,η δεν έχετε ιδέα από φυλετικη ανθρωπολογια η η συγκεκριμένη επιστήμη είναι για γελια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυρίως λαός με κρομανοηδείς, αλπτικά και διναρικά χαρακτηριστικά. Δεν έχουν πολύ μεσογειακούς τύπους οι οποίοι συχνά συγχέονται με το κρομανοειδής τύπο και τον διναρικό τύπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι αλβανοι δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με τους Ιλλυριους . Οσες σοβαρες μελετες εγιναν απο σοβαρους ερευνητες και οχι αλβανους φυσικα , εδειξαν οτι οι αλβανοι περισσοτερες διαφορες εχουν με τους ιλλυριους παρα ομοιοτητες . Τελευταια ερευνα εγινε πριν λιγα χρονια στην Γερμανια και εδειξε οτι δεν υπαρχει καμια σχεση μεταξυ ιλλυριων και αλβανων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου αρεσει και μενα η Φυλετικη επιστημη.Δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι θεωριτε οτι η Ελλαδα ειναι αποτυχυμενο κρατος επειδη ειμαστε Μεσογειακοι!Αν ειναι ετσι τοτε γιατι οι Ελληνες που μεταναστευουν στο εξωτερικο προκοβουν παντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάθε φορά που βλέπω αυτους που μισούν τον Μεσογειακό φαινότυπο να κραυγάζουν υπέρ των νορδικών αυτομάτως σκέφτομαι τους τεράστιους πολιτισμούς των νορδικών λαών, αυτών των πολιτισμικών θαυμάτων όπως αυτών στο μουσείο λοφοτρ αυτόματα με κάνει σκέφτομαι οτι ο λόγος που οι Έλληνες σήμερα είναι οπώς είναι μάλλον επειδή αχρήστεψαν τον γενετικό τους κώδικα όταν άρχισαν τις μίξεις με μη μεσόγειους πιθήκους είτε λευκούς είτε οτι αλλό είναι ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝ = ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάχαχαχα γμω τους μεσογειακους σας σκατοφλωροι όλοι είστε φλωροφατσες θες δεν θες οι βρσχυκεφαλοι κυριαρχούν στην Ελλάδα αλπικοι και διναρικοι. Αλλά ο καλύτερος φυλετικός τύπος είμαστε εμείς οι πόντιοι mtebid δηλαδή, μίξη αρμενοειδη με διναρικους και Αλπικους

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.