Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Οι φυλετικοί τύποι της Ευρώπης - Petermann

Η τυπολογία προέρχεται από τον Γερμανό ψυχολόγο Bruno Petermann, με υλικό από τον Eickstedt. Την βρίσκουμε στο βιβλίο του "Das Problem der Rassenseele", που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα στον τομέα της φυλετικής ψυχολογίας, μαζί με αυτό του Ludwig Clauss.

Νορδικός




(Ν-) Κρομανοειδής



Βαλτικός



Αλπικός



Διναρικός



Μεσογειακός


16 σχόλια:

  1. Έλεος ρε τι βαλτικός, ο άντρας στα δεξια είναι μογγόλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά εντάξει, τότε μισομογγόλα είναι και η αλπική!
      Βαλτικότατος είναι.

      Διαγραφή
  2. Εφόσον χρησιμοποιείται ως πηγή ο Eickstedt,δεν θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται και ο Ατλαντοειδής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νευρικος Μεσογειακος_199928 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9:57 μ.μ.

    Ποιος ειναι ο φυλετικος τυπος του Αγγλου ηθοποιου Kit Harington

    https://www.google.gr/search?q=kit+harington&hl=el&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiYm_WXx8jWAhVFbxQKHcm2BNoQ_AUICigB&biw=1920&bih=916

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ατλαντο-μεσογειακός (μεσογειακός+ΚΜ).

      Διαγραφή
    2. Νευρικος Μεσογειακος_199929 Σεπτεμβρίου 2017 στις 2:27 π.μ.

      Μηπως εχει και καποια αλπικη επιδραση; Η μυτη του στο προφιλ φαινεται σχετικα κοντη( χωρις να ειναι κοιλη ομως) και τα βλεφαρα του καπως περιεργα. Θα εκτιμουσα και μια απαντηση απο τον διαχειριστη .

      Διαγραφή
    3. Δεν ξέρω αν θα απαντήσει, αλλά, δεν φαίνεται να έχει αλπική επίδραση. Η μύτη του δεν είναι "κοντή", έχει καθίζηση (η "ρίζα" βρίσκεται πιο χαμηλά), γεγονός που ξεγελά. Αυτό όμως, είναι ξεκάθαρα ΚΜ γνώρισμα.
      Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις τη διαφορά, πρόσεξε αυτή την εικόνα. Παρότι πρόκειται για άνδρα και γυναίκα (αλπική+ΚΜ), το σχήμα και το μέγεθος των μυτών τους διαφέρουν αρκετά. https://www.quirkybyte.com/wp-content/uploads/2017/08/72f725a75ea10d555445b2bc1908d049-game-of-thrones-cast-kit-harington.jpg

      Διαγραφή
  4. Ο Μεσογειακός τύπος της εικόνας δεν έχει μέσα τα μάτια;
    Οι Μεσογειακοί δεν έχουν έξω τα μάτια τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα μπορουσε καποιος να μου πει τον φαινοτυπο της κοπελας?Μαριλίτα Λαμπροπούλου
    https://www.google.gr/search?q=%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B1+%CE%9B%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiS2efk3MrWAhXKOBQKHfFCAdsQ_AUICigB#imgrc=4iSLdAe8YvsNFM:

    https://www.google.gr/search?q=%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B1+%CE%9B%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiS2efk3MrWAhXKOBQKHfFCAdsQ_AUICigB#imgrc=AQ1-xSFflsvJXM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλπική με κάποια, μικρότερη, μεσογειακή επιρροή.

      Διαγραφή
  6. Μην το παιδευουμε πολυ...Η σειρα καταταξης των ανθρωπινων φυλετικων ομαδων (με βαση φυσικα, πνευματικα, ψυχικα χαρακτηριστικα)
    1. Νορδικοι 2. Ατλαντοειδεις 3. Μεσογειακοι 4. Κρομανοειδεις με νορδικες προσμιξεις 5. Αλπικοι 6. Διναρικοι 7.Βαλτικοι 8 Η σαβουρα των υπανθρωπων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νευρικος Μεσογειακος_199929 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:35 μ.μ.

      Για μενα με βαση πνευματικες δυνατοτητες

      1.Μεσογειακοι
      2.Ατλαντοειδεις
      3.Νορδικοι
      4.Αλπικοι
      5.Κρομανοειδεις
      6.Βαλτικοι
      7.Αρμενοειδεις
      7.Διναρικοι

      Διαγραφή
    2. "Ψυχονευρωτικέ Μεσογειακέ_1999", αν κρίνουμε από τις...πνευματικές σου ικανότητές (εδώ γελάμε),οι Μεσογειακοί θα έπρεπε να βρίσκονται στον πάτο.Αλλά ευτυχώς είσαι μόνο μια ασήμαντη μονάδα...
      Υ.Γ.Η άποψη σου δεν έχει καμία σημασία,διότι είσαι μόλις 18 χρονών,δεν έχεις καμία σχέση με φυλετική ανθρωπολογία,ως εκ τούτου,δεν δικαιούσαι να έχεις γνώμη.Το μόνο που μπορείς να κάνεις και είναι και το πιο σωστό,είναι να διαβάζεις και να μαθαίνεις και ίσως κάποια μέρα η γνώμη σου θα μετράει. Αντί αυτού,γράφεις με ύφος σπουφαίου φυλετικού έχοντας την ψευδαίσθηση ότι είσαι ο Lawrence
      Angele,ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέρεις τι σου γίνεται.
      Υ.Γ.1.Όχι,δεν είμαι Διναρικός,για να μην κουράζεσαι με την ηλίθια ερώτηση σου.

      Διαγραφή
    3. Νευρικος Μεσογειακος_199929 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10:45 μ.μ.

      Εγω εχω αποψη και κρινω απο αυτα που διαβαζω εδω στο blog, και απο το βιβλιο ''καταγωγη των ελληνων'' και ''εισαγωγη στην βιοπολιτικη'' και απο το Race του John Baker και θελω να διαβασω και αλλα .Δεν ειμαι ανθρωπολογος οπως φανταζομαι ουτε και εσυ . Επισης δεν με ξερεις προσωπικα και ως εκ τούτου δεν ξερεις και τις πνευματικες μου ικανοτητες.Ενημερωτικα παντως, ημουν σχεδον αριστος μαθητης με πνευματικες και καλλιτεχνικες ανησυχιες.

      Διαγραφή
    4. Αν εννοείς τα βιβλία του Δημόπουλου, οι ανθρωπολογικές του απόψεις είναι ό,τι πιο άσχετο και ακατάρτιστο έχει ποτέ γραφεί, ο άνθρωπος ήταν ΑΣΧΕΤΟΣ με το θέμα, παρ᾿ ότι στα άλλα ιδεολογικά ζητήματα ήταν αξιόλογος.
      Τώρα το να δηλώνεις πως δημιούργησες υπόβαθρο και ικανότητα κρίσεως διαβάζοντας τα σχόλια του Κων/πολίτη και του κάθε πικραμένου που το παίζει γνώστης εδώ μέσα, δείχνει πως είσαι άξιος νεοέλληνας/ρωμηός, όπως τον περιγράφει ο Σουρής στο κλασικό του γνωστό ποίημα! Σοβαρά είσαι και φτυχιούχος λυκείου!!!
      Τον Μπακαλόγατο τι τον έχεις;;;

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.