Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Χωρίς επιστροφή

Η μελέτη της φυλετικής ανθρωπολογίας είναι κάτι παραπάνω από μια απλή διερεύνηση της ανατομίας και της εξέλιξης του ανθρώπου. Επιδρά βαθύτερα στην σκέψη. Η συνειδητοποίηση ότι υπάρχουν φυλές στο ανθρώπινο είδος, οι οποίες διαφέρουν σωματικά και ψυχικά, οδηγεί σε συγκεκριμένη κοσμοαντίληψη. Η βασική διαπίστωση ότι οι άνθρωποι διαφέρουν μεταξύ τους εκ γενετής, σημαίνει ότι εκ φύσεως είναι άνισοι. Ταυτοχρόνως, η διαπίστωση ότι η φυλετική σύνθεση μιας χώρας επηρεάζει την ιστορική διαδρομή, την συμπεριφορά και τον πολιτισμό ενός λαού, καθιστά βασικό άξονα της σκέψης τον φυλετικό παράγοντα.

Η φυλή είναι μια ζώσα πραγματικότητα που επηρεάζει όχι μόνο τις κοινωνικές συμπεριφορές, αλλά και τις ατομικές συμπεριφορές. Κάθε άτομο αποτελεί ένα στιγμιότυπο της φυλής του και κάθε κοινωνία αντικατοπτρίζεται στην φυλετική της σύνθεση. Συνεπώς κάθε άνθρωπος και λαός θα πρέπει να αντιμετωπίζεται...
ως εγγενώς διαφορετικός, βάσει της φυλετικής του ιδιοσυστασίας. Προφανώς δεν λογίζεται η έννοια της εκ φύσεως ισότητας μεταξύ των ανθρώπων. Αν η πολιτεία τους αντιμετωπίσει τυπικά ως ίσους, οδηγεί αναπόφευκτα σε μη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, εφόσον για συγκεκριμένες θέσεις στην κοινωνία, οι εκ φύσεως ικανότεροι θα πρέπει να προτιμώνται εις βάρος των υπολοίπων ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Η αντίληψη αυτή οδηγεί σε μια αριστοκρατική θεώρηση, καθιστώντας το αίμα ως τον βασικό αξιακό πυλώνα της κοινωνίας. Σε κοινωνικό επίπεδο, γνωρίζοντας την ασυμβατότητα ψυχικων γνωρισμάτων μεταξύ των διαφόρων φυλών, που αναπόφευκτα δημιουργεί κοινωνικές συγκρούσεις σε πολυφυλετικές κοινωνίες, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η φυλετική ομοιογένεια είναι απαραίτητη για την ισχυροποίηση ενός έθνους.

Όσοι αντιλαμβάνονται την ύπαρξη φυλών, αναγνωρίζουν τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά και διακρίνουν τους φυλετικούς τύπους, βρίσκονται σε ένα διαφορετικό επίπεδο σκέψης από τους υπολοίπους που τα αγνοούν. Όταν βλέπουν ότι ένας άνθρωπος έχει συγκεκριμένα ψυχικά γνωρίσματα επειδή ανήκει σε συγκεκριμένο φυλετικό τύπο, τότε πολύ εύκολα μπορούν να δουν την συνολική εικόνα και να καταλάβουν την σημασία του φυλετικού παράγοντα στην ιστορία και τον πολιτισμό. Το βαθύτερο δίδαγμα της φυσικής ανθρωπολογίας είναι ότι νόμος της φύσης είναι η κληρονομική ανισότητα. Δεν νοείται κάποιος που αναγνωρίζει τις φυλές, με τα σωματικά και ψυχικά τους γνωρίσματα, να είναι μαρξιστής ή φιλελεύθερος. Όποιος μελετήσει την φυλετική ανθρωπολογία και όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, σταδιακά θα κατευθύνθεί προς συγκεκριμένη πνευματική πορεία. Θα απορρίψει κάθε μαρξιστική ή φιλελεύθερη αντίληψη και θα αποκτήσει εθνικιστικές ή αριστοκρατικές ιδέες, οι οποίες βρίσκονται σε αρμονία με την φυλετική θεώρηση. Από τη στιγμή που θα αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τους φυλετικούς τύπους, θα βρεθείς σε έναν πνευματικό δρόμο χωρίς επιστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.