Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Τα κριτήρια επιλογής συντρόφου κατά τον Charles Davenport


"Ακόμη και η επιλογή [συντρόφου] με κριτήρια κοινωνικής θέσης ή πλούτου έχει κατά κάποιον τρόπο ευγονική αξία, εφόσον η κοινωνική επιτυχία υποδηλώνει την ύπαρξη συγκεκριμένων ικανοποιητικών κληρονομικών γνωρισμάτων. Η γενική ιδέα του να παντρεύεσαι με κριτήρια υγείας, πλούτου και εξυπνάδας είναι ένα σχετικά ευγονικό ιδεώδες."



Ο Αμερικανός βιολόγος μας εξηγεί ότι και οι πιο συνήθεις συμπεριφορές ανάμεσα στα δυο φύλα ικανοποιούν κατά βάθος ένα ευγονικό ιδεώδες. Η επιλογή βάσει ομορφιάς, έντονου χαρακτήρα, πλούτου ή σοφίας, απορρίπτοντας τους υπόλοιπους, μπορεί να οδηγήσει στην επικράτηση των πλέον ικανών. Ο όμορφος είναι αυτός που έχει γεννηθεί με συγκεκριμένη σωματοδομή και γνωρίσματα προσώπου, όλα ξεκάθαρα κληρονομικά. Ο πλούσιος διαθέτει...
συνήθως έντονο χαρακτήρα και διαχειριστικές ικανότητες, αν και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ο πλούτος προέκυψε από διαφθορά ή απλώς κληρονομήθηκε. Ο σοφός διαθέτει κάποιες εκ γενετής πνευματικές ικανότητες, τις οποίες καλλιέργησε. Στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για επιλογή βάσει κληρονομικών γνωρισμάτων που θεωρούνται επιθυμητά.

Βέβαια, ο Davenport μιλά για το ιδεώδες. Θέλει να μας πει ότι τα συγκεκριμένα ευγονικά κριτήρια, αποτελούν τα ιδανικά στην επιλογή συντρόφου για όλους μας, αλλά το τι γίνεται στην πράξη είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί πολλοί να αδυνατούν να βρουν σύντροφο με τέτοια γνωρίσματα και να συμβιβάζονται με κάτι πιο ευπρόσιτο. Αυτό μάλιστα μπορεί να οδηγεί στην εξάπλωση φυλών με ελάχιστα επιθυμητά γνωρίσματα. Όμως αυτό που θέλει να καταδείξει ο Davenport είναι ότι τα ευγονικά κριτήρια της ομορφιάς, της πνευματικής ικανότητας και εμμέσως του έντονου χαρακτήρα, που μπορεί να οδηγήσει στον πλούτο, αποτελούν στην συνείδηση του λαού τα αρχετυπικά γνωρίσματα του ιδανικού συντρόφου.

31 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=zRhpDrImGYk Φαινότυπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην Ελλάδα οι Βραχυκέφαλοι είναι περισσότεροι από τους Δολιχοκέφαλους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρομανοειδής του Νότου11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12:54 π.μ.

      Άνετα. Οι δολιχοκέφαλοι είναι το πολύ 20%.

      Υ.Γ. Για την κοπέλα που είπες επάνω, φαίνεται απλά Κρομανοειδής του Ατλαντο-Μεσογειακού Κρομανοειδούς υποτύπου. Πιο πολύ για Ισπανίδα παρά για Ιταλίδα ή Ελληνίδα κάνει.

      Διαγραφή
    2. ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ?.....ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΙ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΕΙΣ(ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΟΚΕΦΑΛΟΙ).........ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΟΙ ΝΟΡΔΙΚΟΙ-ΑΤΛΑΝΤΟΕΙΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟ-ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.........

      Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΡΑΧΥΚΕΦΑΛΟΙ ΑΛΠΙΚΟΙ-ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΙΣ (ΟΙ ΒΡΑΧΥΚΕΦΑΛΟΙ ΒΑΛΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΙ)......ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟ-ΑΣΙΑΤΕΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ....

      Διαγραφή
    3. Κμ του Νοτου...Εγώ βλέπω αρκετούς νέους δολιχοκέφαλους.

      Διαγραφή
    4. Κρομανοειδής του Νότου13 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:26 μ.μ.

      Έλλην Μεσογειακέ.

      Το θεμα είναι τί τάση επικρατεί ψυχικά στην Ελλάδα σήμερον, όχι τί έτυχε να δει κάποιος στον δρόμο.

      Από την γαστρονομία, μέχρι τα μουσικά ακούσματα ("Ελληνικά" turbofolk ή αλλιώς σκυλαδικοτράγουδα με πολύ σαρκική υποκουλτούρα) έως την απόλυτη ανικανότητα δημιουργίας αστικής τάξης και κρατικών δομών καθώς και η έλλειψη ορθολογικής σκέψεως σε πλείστα ζητήματα, διαφαίνονται ξεκάθαρα Διναρικά και δευτερευόντως Αρμενοειδή τάσεις στον εδώ πληθυσμό.

      Και αυτό δυστυχώς δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει η σωστότερα να διορθωθεί, δίχως σκληρή φυλετική πολιτική υπέρ των δολιχοκεφάλων Μεσογειακών και Κρομανοειδών μορφών του Ελληνικού πληθυσμού.

      Όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει το σύγχρονο Ελληνικό κράτος οφείλεται από γεννήσεώς του στο φυλετικό δυναμικό που το απαρτίζει. Μία σύγκριση με Ιβηρία, Ιταλία και Σκανδιναυία αρκεί για να αντιληφθεί κανείς την υψηλή πολυτιμότητα των Κρομανοειδών και Κρομανοειδογεννών φαινοτυπικών μορφών και το πόσο συμβάλλουν στην οικοδόμηση ισχυρού οικονομικά, πολιτισμικά και στρατιωτικά κράτους.

      Διαγραφή
    5. Κρομανοειδής του Νότου14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 1:02 π.μ.

      Κρομανοειδογεννών εννοώ Νορδικούς, Ατλαντοειδείς και Μεσογειακούς δηλαδή τις συγγενικές αυτες δολιχοκέφαλες μορφές, σαν εσενα και εμένα.

      Επειδή σε κάποιους θα φανεί πρωτάκουστο ότι οι φαινότυποι διαφέρουν και ως προς το γαστρονομικό πολιτισμικό στοιχείο, εάν μελετήσουμε τα Δυτικά Βαλκάνια, δηλαδή τις Διναρικές περιοχές θα δούμε μία γαστρονομία πρωτόγονη η οποία έχει ως κύριο άξωνά της την κρεατοφαγία ψητών κρεάτων. Η ελλαδική παράδοση του ψησίματος σε Θεσσαλία, Λιβαδιά, Στερεά, Ήπειρο και Φθιώτιδα συνδέεται με τους εκεί απογόνους των Αρβανιτών Διναρικών. Μάλιστα η ίδια κουλτούρα επικρατεί σε χώρες όπως η Σερβία. Ο Διναρικός επίσης δείχνει προτίμηση σε κρέας, αλκοόλ και λιπαρά φαγητά ενώ δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται την έννοια της γαστρονομίας τύπου εστιατορίου, αλλά μονάχα ταβέρνας. Ανάλογη σχέση έχει και με την θάλασσα την οποία δεν αγαπά (άλλωστε ουδέποτε υπήρξε Διναρική θαλασσία δύναμη στην ανθρώπινη ιστορία. Ο Διναρικός σχετίζεται με το όρος και τον ηπειρωτισμό), με την κατανάλωση ψαρικών την οποία επίσης δεν αγαπά, ενώ του είναι αδύνατον να αναπτύξει γαστρονομικη κουλτούρα ή παράδοση, αυτό που λέμε λαϊκά "κουζίνα".

      Αντιθέτως, ο Μεσογειακός φαινότυπος εμφανίζει ως προς τις προτιμήσεις έλξη προς υψηλή γαστρονομία, ισχυρή γαστρονομική ανάπτυξη και παράδοση (σ.σ. Μεσογειακή κουζίνα) με περίτεχνες αλλά όχι βαριές γεύσεις, έλξη προς την θάλασσα και την κατανάλωση θαλασσινών, μέτρια έλξη προς το κρέας και αισθητική εστιατορίου και όχι ταβέρνας.

      Ο Αλπικός αντιστοίχως προτιμά κυρίως γεύσεις πλούσιες σε λιπαρά και γλυκά.

      Εάν μελετηθεί η σχέση φαινοτύπων και αναπτύξεως της γαστρονομίας, κάτι που δυστυχώς καμία μελέτη φυλετική δεν έχει κάνει μέχρις στιγμής, θα δούμε ότι μονάχα Μεσογειακά και Αλπικά έθνη ανέπτυξαν ισχυρή γαστρονομική κουλτούρα και παράδοση, στην κορυφή των οποίων βρίσκονται η Ιταλία (με την Μεσογειακή κουζίνα του Νότου ως την χαρακτηριστική Ιταλική) και η Γαλλία. Στην πρώτη έγινε λόγω Μεσογειακών, ενώ στην δεύτερη λόγω Αλπικών. Μάλιστα δεν είναι να απορεί κανείς πώς η Γαλλική κουζίνα είναι πιο βαρυά και λιπαρή με λιγότερα θαλασσινά, ενώ η Ιταλική πιο ελαφρυά, ατόφια, πλούσια σε θαλασσινά και με αρκετά λιγότερα ζωικά λιπαρά.

      Διαχειριστά θα ήταν καλό να γίνει μία αντίστοιχη μελέτη συσχετίσεως των φαινοτύπων ως προς τις γευσικές προδιαθέσεις, θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον αφού γενικώς νοείται ότι ένα δείγμα υψηλού πολιτισμού είναι και η ισχυρή ανάπτυξη της γαστρονομίας. Παρακαλώ το σχόλιό μου να εκληφθεί ως έχον σοβαρό τόνο.

      Διαγραφή
    6. Κρομανοειδής του Νότου

      στα πολιτικα/ιδεολογικα κινηματα πως τα βλεπεις τα πραγματα εννοω ποιους φαινοτυπους εντοπιζεις περισσοτερο για παραδειγμα:αναρχια,αριστερα,δεξια,εθνικιστικακλπ...ενα που εχω προσεξει εγω κυριως για τις γυναικες ειναι επικρατει πολυ το αλπικο στοιχειο δηλαδη οπου κοιταξω αναρχια,αριστερα,δεξια κλπ... στις γυναικες βλεπω κυριως αλπικες πως εξηγειται αυτο ακριβως?επισης η αναρχια σαν κινημα τι φαινοτυπους θα μαζευε?αλλα οπως σου ειπα οταν παταω να δω φωτογραφιες απο πορειες ή συγκεντρωσεις γενικα φεστιβαλ βλεπω παντου αλπικες γυναικες ή αλπικη επιδραση.Πως ακριβως εξηγειται αυτο για τις αλπικες?

      Διαγραφή
    7. Κρομανοειδής του Νότου
      αναφερομουν σε εσενα αλλα οποιος αλλος θελει μπορει να απαντησει.

      Διαγραφή
    8. Κρομανοειδής του Νότου14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:22 π.μ.

      Οι δολιχοκέφαλοι φαινότυποι έλκονται από πολιτεύματα μη-ολοκληρωτικού τύπου, δηλαδή θέλουν να μπορούν να έχουν δικαιώματα είτε απαρτίζοντας μία Αριστοκρατία (π.χ. ευγενείς) είτε μία τάξη (μεσο-μεγαλοαστική). Η όποια εναντίωση δολιχοκεφάλων μορφών στον Ολοκληρωτισμό προέρχεται κυρίως από το παραπάνω θέμα. Γενικά δεν είναι της υποταγής δηλαδή, Ιστορικά το βλέπεις από τις δομές στην πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδος, τους ευγενείς σε αρχαία Ρώμη, Μεσαίωνα και Βυζάντιο και σήμερα μεταλασσόμενο στην μεγαλοαστική επιχειρηματική τάξη. Ομοίως οι Κρομανοειδείς έχουν ισχυρό νεύμα ανεξαρτησίας κάτι που διαφαίνεται ξεκάθαρα στον τρόπο λειτουργίας και την νοοτροπία των ΗΠΑ. Το να εναντιώνεται κάποιος στο Ολοκληρωτικό κράτος ΔΕΝ σημαίνει ότι ασπάζεται και όλη την υπόλοιπη φιλελεύθερη σαπίλα, όπως ομοφυλοφιλία, αλλαγή φύλου, κοσμοπολιτισμό, πολυφυλετισμό κλπ. Ίσα-ίσα ιδίως οι Μεσογειακοί εμφανίζουν τάση συντηρητική εδώ.

      Είναι λογικό σε κάθε κολλεκτιβιστικού τύπου ιδεολογία να βλεπεις κυρίως Αλπικές ή Βαλτικές ή και Αρμενοειδείς μορφές, καθώς αυτές εγγενώς σχετίζονται με την ψυχολογία του όχλου, δεν έχουν πνεύμα ανεξαρτησίας και αυτονομίας σαν τους ΚΜ και εύκολα υποτάσσονται σε μία εξουσία. Οι κυρίως Αλπικές χώρες σαν τις χώρες του Νότου (με εξαίρεση την Ισπανία) αλλά και την Αγγλία (της οποίας η Αλπικοποίηση έχει προχωρήσει αισθητά) και μέρη της Γερμανίας με ισχυρή Αλπική παρουσία (π.χ. Baden-Würrtemberg) , εμφανίζουν υψηλά ποσοστά σοσιαλδημοκρατικών κρατικιστικών κομμάτων κάτι που συνάδει με την έννοια του όχλου και της κολλεκτίβας ων Αλπικών. Εδώ συγκαταλέγεται και η Ελλάδα με ποσοστό 40% Αλπικων και σοσιαλδημοκρατικό καθεστώς πολύ μεγάλο σε όγκο. Επίσης η Ανατολική Ευρώπη στην οποία είχε ριζώσει αισθητά ο Κομμουνισμός και η οποία ποθεί έναν ολοκληρωτικό ηγέτη σαν ποιμένα, όπως συμβαίνει σε Τουρκία με τον Ερντογάν και τους Αρμενοειδείς και σε Ρωσία με τον Πούτιν.

      Εν αντιθέσει, χώρες με ΝόρδοΚΜ/Νορδική συνιστώσα σαν την (Βόρεια) Ελβετία, ορισμένα μερη της Γερμανίας και ορισμένες χώρες της Σκανδιναυίας σαν την Νορβηγία, η λήψη αποφάσεων γίνεται με την συμμετοχή πολλών διαφορετικών κομμάτων (π.χ. Νορβηγία) ή με την συμμετοχή όλων των κομμάτων (π.χ. Ελβετία). Εν αντιθέσει οι Αλπικές χώρες όπως είπα, διέπονται από μία ισχυρωτέρα κοινοβουλευτική δικτατορία, και οι κατω ακολουθούν, ενώ η έννοια της ατομικότητος και των δικαιωμάτων του ατόμου είναι σχεδόν ακατανόητα. Αντιθέτως, χώρες Νορδικές ή ΚΜ διέπονται από ισχυρή αίσθηση των δικαιωμάτων του ατόμου.

      Διαγραφή
    9. Κρομανοειδής του Νότου14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:44 π.μ.

      Ομοίως δεν είναι να απορεί κανείς που στις Νορδικές και Κρομανοειδείς χώρες ρίζωσε ο Προτεσταντισμός, ειδικά στις πρώτες, καθώς αποτελεί ενα δόγμα με φιλελεύθερα στοιχεία εν σχέσει με Καθολικισμό και Ορθοδοξία. Εν αντιθέσει, οι χώρες με Αλπικό, Βαλτικό και Διναρικό πληθυσμό, δηλαδή με βραχυκεφάλους, είναι πολύ πιο θρήσκες, λιγότερο ορθολογικές και διέπονται από μία εξουσιαστική έννοια της θρησκείας. Επίσης, λείπει ο μη-θρησκευτικός μυστικισμός. Το Ρομαντικό Κίνημα ανεπτύχθη σε Νορδικές και δευτερευόντως Ατλαντοειδείς χώρες, δηλαδή δολιχοκέφαλες.

      Το ίδιο ισχύει και για το Ισλάμ. Οι χώρες της Βορείου Αφρικής που απαρτίζονται και από Κρομανοειδή ή Βερβερικά στοιχεία, σαν το Μαρόκο, δεν εμφανίζουν τόσο έντονο φανατισμό όσο η Σαουδική Αραβία με τους Αραβικούς της και οι λοιπές χώρες της περιοχής με υψηλή συνιστώσα Αρμενοειδών. Ιδίως στην Συρία, ο Σουννισμός εμφανίζεται σε μεγάλη ισχύ στο Ανατολικό εσωτερικό της, όπου και συναντώνται κυρίως οι Αρμενοειδείς πληθυσμοί της Συρίας. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία. Ομοίως υπάρχει εμφανή διαφορά μεταξύ Αραβικών και Ιρανικών, με τους τελευταίους να είναι πολύ λιγότερο δογματικοί και πολύ πιο ανεπτυγμένοι πολιτισμικά εν σχέσει με τους πρώτους.

      Διαγραφή
    10. Κρομανοειδής του Νότου14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8:51 π.μ.

      Η αναρχία ελκει πάντως και αρκετά Διναρικά στοιχεία λόγω της εντάσεως που διαθέτουν. Ο βανδαλισμός κρατικής περιουσίας στην Ελλάδα οφείλεται κυρίως στην Διναρική νεολαία και την υπερδραστήρια φύση της. Στην αναρχία υπάρχουν και ορισμένα Μεσογειακά στοιχεία λόγω φιλελευθερισμού και λόγω δυναμισμού αν και γενικά δεν τους χαρακτηρίζει ο βανδαλισμός.

      Διαγραφή
    11. Κρομανοειδής του Νότου

      μια απορια οι Κρομανοειδεις δεν θεωρουνται ευκολοπιστοι?στα χερια ενως πονηρου δεν θα μπορουσε να τους κανει οτι θελει?σιγουρα παρατηρειται μια αίσθηση αυτονομιας αλλα δεν παρατηρειται και η αισθηση των μαζων?συνηθως ολες οι νεες τασεις της μοδας δεν προερχεται απο Βορεια/Δυτικα και ΗΠΑ δηλαδη εκει οπου κατοικουν και οι Κρομανοειδεις?

      Διαγραφή
    12. Κρομανοειδής του Νότου14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:51 μ.μ.

      Ναι είναι αλήθεια ότι οι ΚΜ είναι ευκολόπιστοι, αγαθοί και γενικώς δεν έχουν ανεπτυγμένες πνευματικές ιδιότητες ή πονηριά για αυτό και τους εκμεταλλεύονται οι Νορδικοί-Ατλαντοειδείς στο μάρκετινγκ.

      Βέβαια εάν κάποιος είναι ΚΜ με μία Αλπική επίδραση τότε αποκτά και πνευματικές ιδιότητες σημαντικές, οι οποίες βοηθούν πολύ τον έντονο ψυχισμό και την ενεργητικότητά του.

      Διαγραφή
    13. Κρομανοειδής του Νότου14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 6:53 μ.μ.

      Η μόδα έχει να κάνει με Ατλαντοειδείς και δη Μεσογειακούς πληθυσμούς, βλέπε Ιταλία.

      Νορδικές και Νόρδο-ΚΜ χώρες δεν έχουν την έννοια της μόδας, ασχέτως των παγκοσμίων προτύπων.

      Διαγραφή
    14. Κρομανοειδής του Νότου

      Εγω παντως εχω προσεξει οτι ολη η σαπιλα προερχεται απο ΗΠΑ και μετα Βορεια/Δυτικη Ευρωπη,οσο για την Ιταλια και περι Μεσογειακων απο τι ξερω Μεσογειακοι στην Ιταλια βρισκονται στο Νοτο με καποιους Βορρα και κεντρο και η κατασταση της Νοτιας Ιταλιας ειναι σε καποια σημεια ιδια με την Ελλαδα,χειροτερα,λιγο καλυτερα και η Ιταλια ειναι πλουσια απο κεντρο και πανω.Τελος παντων θα μπορουσες να μου πεις τους φαινοτυπους των κοριτσιων κυριως της κοπελας που το προσωπο της φαινεται καθαρα?

      https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1168803896547393&set=picfp.100002533814096.1168803879880728&type=3&theater

      Διαγραφή
    15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  3. Παιδια μια ερωτηση.Εσεις ποιο πιστευετε ειναι το μεγαλυτερο προβλημα στην Ελλαδα το φυλετικο ή το πολιτικο/ιδεολογικο?Θελω να πω πολλοι λενε πως η Ελλαδα ειναι ετσι λογω ελλειψης Μεσογειακων κι αλλοι λενε φταιει το πολιτικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρομανοειδής του Νότου11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3:52 μ.μ.

      Και τα δύο ευθύνονται, το κάθε ένα στον βαθμό του.

      Εάν είχαμε τα αρχαιοελληνικά ποσοστά με τους Μεσογειακούς(-ΚΜ) στο 80% και τους Αλπικούς στο 20%, η σημερινή παρακμή θα είχε την ίδια χροιά με τις ανεπτυγμένες περιοχές της Ιταλίας, την Ιβηρική χερσόνησο και την Σκανδιναβία. Θα υπήρχαν ισχυρές κρατικές δομές δηλαδή, ευρωστώτατη αστική τάξη, βιομηχανία, επιστήμες και πολιτισμική δημιουργία. Βέβαια με βάση το σημερινό σάπιο φιλελεύθερο πνεύμα δεν θα γλιτώναμε σε έναν βαθμό τον εκφυλισμό, αν και ο Μεσογειακός τείνει να είναι συντηρητικός και να αντιστέκεται στον εκφυλισμό παρότι προτιμά φιλελεύθερα πολιτικά συστήματα και όχι απολυταρχικά.

      Εν αντιθέσει, ιδεολογία σωστή, όπως επί Μεταξά, δίχως το κατάλληλο φυλετικό υπόβαθρο δεδομένου του σημερινού Αλπικο-Διναρικού υποστρώματος στην Ελλάδα, θα είχε αποτέλεσμα την ένωση του Ελλαδικού πληθυσμού προς ένα ιδανικό, ιδίως δε εάν υπήρχε ένας Ηγέτης που να αμβλύνει τις εγγενείς διχαστικές τάσεις των Διναρικών. Παρόλα αυτά, η εγγενής ανομοιογένεια του ψυχισμού Διναρικών(25-30%), Μεσογειακών(15-20) αλλά και Αρμενοειδών (20%) θα είχε σαν αποτέλεσμα το ίδιο κοινωνικό χάος με σήμερα. Παρότι ο πληθυσμός τύπικά θα ήταν ενωμένος προς ένα Ιδανικό με οδηγό του έναν Ηγέτη, επί της ουσίας οι διαφορετικές ψυχικές τάσεις θα οδηγούσαν και σε εκδήλωση διαφορετικών ψυχικών προδιαθέσεων κοινωνικά. Είς ό,τι αφορά την δημιουργία κρατικών δομών ναι μεν θα υπήρχε λόγω Φασιστικού ολοκληρωτισμού ευνομία και αξιοκρατία, με αποτέλεσμα οι Μεσογειακοί και οι Αλπικοί να κατέχουν τις θέσεις που προϋποθέτουν πνευματικές ικανότητες στην διοίκηση πλην όμως, η εκβιομηχάνιση, η δημιουργία ισχυρής αστικής τάξης με εισόδημα και η ορθή ιδεολογική κατάρτιση δεν θα εφταναν στο επαρκές επίπεδο ενός συγχρόνου Φασιστικού κράτους. Επίσης, η θρησκεία θα έπαιζε πολύ μεγαλύτερο ρόλο στην στήριξη του καθεστώτος αυτού λόγω του υψηλού ποσοστού Διναρικών και Αρμενοειδών που έχει η Ελλάδα, όπου και οφείλεται η ισχυρή Ορθόδοξη πίστη στην Ελλάδα.

      Με λίγα λόγια δηλαδή, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ χρειάζονται. Και κατάλληλο ιδεολογικό πλαίσιο (φυλετικό Φασιστικό ή Εθνικοσοσιαλιστικό) και το κατάλληλο υγιές φυλετικό δυναμικό (Μεσογειακή-ΚΜ-Αλπική Ελλάδα, με Διναρικούς σε ενα μικρό ποσοστό (10%) και Αρμενοειδείς στο ελάχιστο δυνατόν).

      Διαγραφή
  4. Αυτά τα ποσοστά με 80% μεσογειακούς-ΚΜ για την αρχαία Ελλάδα, από που τα βγάζεις; Από την κοιλιά σου ή την φαντασίωσή σου; Υπάρχει καμία επιστημονική πηγή που έχεις διαβάσει και το επιβεβαιώνει;
    Τώρα για πιο σύνθετα ερωτήματα, όπως ποια η φυλετική διαφορποίηση μεταξύ ελευθέρων Ελλήνων και σκλάβων που έτυχε να γεννηθούν στον ελλαδικό χώρο,η πλειοψηφία των οποίων ήσαν ή προέλληνες (αχαική-μυκηναική περίοδος) ή οριενταλικός συρφετός (ελληνιστική-ρωμαική περίοδος) προφανώς ούτε καν συζήτηση σε μπορεί να γίνει. Συνήθως το τελευταίο η σύγχρονη ανθρωπολογία ή γενετική για λόγους πολιτικής ορθότητας δεν το λαμβάνει υπόψη. Όσο γελοίο είναι να κατατάσσουμε τα εκατομμύρια των αφροασιατών που σήμερα ζουν στην Ελλάδα στο δείγμα του ελληνικού πληθυσμού, άλλο τόσο γελοίο είναι να κατατάσσουμε φύρδην μύγδην σκελετούς που βρέθηκαν στον ελλαδικό χώρο, αναγόμενοι στην αρχαιότητα, δίχως να γνωρίζουμε την κοινωνική και φυλετική τους προέλευση. Κατά συνέπεια είναι πολύ δύσκολο να γίνει αξιόλογη ανθρωπολογική ανίχνευση της ταυτότητας των αρχαίων Ελλήνων, και μονάχα κάποιες τάσεις μπορούν να υποδειχθούν. Ιδίως για την ελληνιστική και ρωμαική περίοδο, με τη μαζικοποίηση της δουλοκτησίας προερχόμενης από την Ασία και την Αφρική, τη διάλυση του θεσμού της πόλεως-κράτους, και την εξίσωση της ελληνικότητας απλώς με την ελληνοφωνία, αυτό είναι σχεδόν αδύνατον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο τα ποσοστά των αρχαίων πληθυσμών, όσο και των σύγχρονων, είναι αποτελέσματα εκτιμήσεων που βασίζονται στην αδυναμία πραγματικής κατανόησης της φυλετικής ανθρωπολογίας, η οποία ελλοχεύει στην εσωτερική ανάγκη του καθένα να αποδείξει στον εαυτό του πως είναι "ξεχωριστός". Έτσι, είτε εκθειάζει τον δικό του φαινότυπο, είτε διαβάλλει τον υπόλοιπο κόσμο. Η πραγματικότητα είναι πως ένας πραγματικός ανθρωπολόγος (Angel) έκανε έρευνα μεταπολεμικά στην Ελλάδα και έδωσε ουσιαστικά αποτελέσματα για την διάθρωση των φαινοτύπων στη χώρα μας τόσο στην αρχαιότητα, όσο και στη σύγχρονη εποχή. Αυτός λοιπόν, ούτε 20% αρμενοειδείς είδε σήμερα (αλλά πολύ λιγότερους και κατά κανόνα τους συνάντησε ως επίδραση σε μικτούς φαινοτύπους), ούτε και 80% μεσογειακούς στην αρχαιότητα. Παρατήρησε όμως πως έχει σημειωθεί μεταβολή στον κεφαλικό δείκτη, ανάλογη με αυτή που έχει συμβεί σε ολόκληρη την Ευρώπη, γεγονός που σημαίνει πως οι βραχυκέφαλοι αυξήθηκαν ραγδαία όταν οι κοινωνικές συνθήκες άλλαξαν. Θεωρώντας ταυτόχρονα πως κάτι τέτοιο δεν συνιστά μεταβολή στους γηγενείς πληθυσμούς εξαιτίας της εισόδου κάποιου ξένου (εισβολέα, μετανάστη κλπ).

      Διαγραφή
  5. δηλαδη στην αρχαια ηπειρο και δυτικη μακεδονια στην αρχαιοτητα δεν υπηρχε πλειοψειφια διναρικων ηταν 80% μεσογειακοι-κμ?επισης λετε για εξελιξη του κρομανοειδει σε μεσογειακους δηλαδη οι ορεσιβιοι κατοικοι που ζουσαν στην ηπειρο πριν χιλιαδες χρονια και ησαν κρομανοειδεις μεταξελιχθηκαν σε μεσογειακους η διναρικους???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να και η πουτάνα του Φριζή

      Διαγραφή
    2. Πούστη εβραίε θα σε γαμήσω γαμώ το μουνί που σε πέταγε έχετε κάψει όλον τον κόσμο σιωνιστικά σκουπίδια και ακόμα δεν έχετε χορτάσει πρέπει να εξαφανίσετε και τον τελευταίο λευκό μέσα στις ορδές της αραπιάς και της ασίας και μετά θα ηρεμήσετε γαμώ το σπιτάκι σας γαμώ

      Διαγραφή
    3. Πιστεύεις ότι με το να ταίζεις το τρολ γίνεται τίποτα?Άσε τον να γράφει και θα τα σβήσει ο διαχειριστής.

      Διαγραφή
    4. Νευρικος Μεσογειακος_199912 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:28 μ.μ.

      O MrAugustus ειναι γνωστο σιωνιστικο σκουπιδ, το παιζει ιστορικος και βγαζει πολυ γελιο.Μη δινετε σημασια.

      Διαγραφή
    5. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...

      Διαγραφή
  7. Κρομανοειδής του Νότου13 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11:19 μ.μ.

    Επιτέλους μπήκε μετριασμός σχολίων!

    Συγχαρητήρια στον Διαχειριστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.