Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Προγναθισμός και επιπεδότητα προσώπου

Η σημαντικότερη μελέτη για την μορφολογία του προσώπου και τις διάφορες προεξοχές του διεξήχθη από τον Ιάπωνα ιατρό Τ. Hanihara. Τα αποτελέσματά του δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό American Journal of Physical Anthropology υπό τον τίτλο "Frontal and Facial Flatness of Major Human Populations. O Hanihara μελέτησε 112 πληθυσμούς από όλον τον κόσμο ως προς την επιπεδότητα του προσώπου. Μελετάει το οστέινο εξόγκωμα στα φρύδια, τον προγναθισμό, την προεξοχή του μεσαίου μέρους του προσώπου, κτλ. Εισάγει μετρήσιμους δείκτες για κάθε γνώρισμα, δίνει πίνακες με μετρήσεις και έπειτα συγκριτικά γραφήματα.

Αρχικά εξετάζεται η προεξοχή του μεσόφρυου σε σχέση με την βάση της μύτης. Δηλαδή το πόσο έντονη είναι η οστεώδης προεξοχή στα φρύδια. Από τις μετρήσεις προκύπτει ότι το πιο έντονο οστεώδες εξόγκωμα έχουν οι νεγροειδείς, δηλαδή Αβορίγινες, Πολυνήσιοι, Μελανήσιοι και νότιοι Ινδοί. Οι διαφορές φαίνονται στο παρακάτω γράφημα, με αυξανόμενη προεξοχή προς τα δεξιά...



Ακολουθεί η μελέτη του προγναθισμού. Στα παρακάτω σχήματα ο ορθόγναθος βρίσκεται στη μέση, ενώ προγναθισμό εμφανίζει ο δεξιά.


Τον μεγαλύτερο προγναθισμό εμφανίζουν νεγροειδείς και νέγροι. Με τη σειρά Αβορίγινες, Μελανήσιοι και νέγροι της υποσαχάριας Αφρικής. Ακολουθούν οι Ιθαγενείς της Αμερικής. Στο γράφημα, αυξανόμενος προγναθισμός προς τα δεξιά.



Το επόμενο γνώρισμα που εξετάζεται είναι η επιπεδότητα του προσώπου. Το πιο επίπεδο πρόσωπο προκύπτει ότι το έχουν οι μογγόλοι Ασίας και Αμερικής. Στο παρακάτω σχήμα, αυξανόμενη επιπεδότητα προς τα δεξιά.


Το πρόσωπο προεξέχει σε Ευρώπη, βόρεια Ευρώπη και δυτική Ασία, βάσει του παρακάτω γραφήματος. Πιο δεξιά σημαίνει πιο έντονη προεξοχή του μεσαίου μέρους του προσώπου.



Ακολουθούν μερικοί ακόμα δείκτες και πίνακες. Τα κυριότερα συμπεράσματα του συγγραφέα είναι τα εξής:

Σε ανατολική και βορειοανατολική Ασία το πρόσωπο τείνει επίπεδο. Αβορίγινες και Μελανήσιοι έχουν συνδυασμό οστέινου εξογκώματος στα φρύδια, προγναθισμού και επίπεδου μέτωπου. Εν αντιθέσει με τους Ασιάτες, το μεσαίο μέρος του προσώπου σε Ευρώπη, βόρεια Αφρική και δυτική Ασία προεξέχει σημαντικά, χωρίς παράλληλα να υπάρχει προγναθισμός. Στους νέγρους της υποσαχάριας Αφρικής εμφανίζεται έντονος προγναθισμός και πλατιά ρινικά οστά.

Διαπιστώνουμε ότι οι φυλετικές διαφορές στο ανθρώπινον είδος είναι έντονες ως προς την επιπεδότητα του προσώπου.

26 σχόλια:

  1. Ο εντονότατος αταβιστικός προγναθισμός των φλιντστόουνς Κρο-μανοειδών (γεννητόρων των... ορθόγναθων λευκών περιακτικών, "ναι"....) προδίδει σε βαθμό απόλυτο την Σάπιενς (Σάπια) καταγωγή τους απο κοινή γραμμή με τους... υποσαχάριους (Σάπιενς...Σοφούς) Νέγρους, όπως αρέσκεται πολλάκις να τονίζει η συμβατική και... συμβατική αντι-συμβατική επιστήμη της "φυλετική ανθρωπολογίας"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς, κρομανοειδή χαρακτηριστικά δεν απαντώνται μόνο στους Ευρωπαίους αλλά και στους Αφρικανούς (ειδικότερα στη βόρεια Αφρική). Είναι σαν να λέμε πως ο άνθρωπος δεν περπατά μόνο στο περιθώριο που χαράζει ο χάρτης από τη Λισσαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ.
      Πάμε τώρα παρακάτω. Φαντάζομαι, πως για να προβαίνεις στον σχολιασμό αυτό, θα είσαι σε θέση -καθότι το έχεις παρατηρήσει- να υποδείξεις περιπτώσεις Ευρωπαϊκών τύπων κρομανοειδών με προγναθισμό σωστά; Μόνο που δεν υπάρχουν...
      Και για να αναφερθώ και στο γιατί, θα αναφέρω απλά πως ο κεφαλικός δείκτης είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία ταξινόμησης κι αναγνώρισης της καταγωγής κάποιου ανθρώπου, ακριβώς διότι το κεφάλι ή σωστότερα η κρανιακή δομή του ανθρώπου, για να αλλάξει πρέπει να υποβληθεί σε εξελικτικές διαδικασίες χιλιετιών. Κάτι που δεν αφορά μόνο το μήκος και το πλάτος του, αλλά και τον σχηματισμό των γναθών του.
      Καταλήγοντας λοιπόν, ο Ευρωπαϊκός ανθρωπολογικός τύπος που αναφέρεται ως κρομανοειδής (στην πραγματικότητα δεν είναι ένας, αλλά πέντε) σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα στη διάθεσή μας, είναι ορθογνάθος.

      Διαγραφή
    2. Οι δήθεν "Βορειοαφρικανοί" Κρομανιόν δεν είναι πάρα και όπως έχω τονίσει πολλάκις μίξη λευκού ανθρώπου (γηγενούς ή μη στη Βόρεια Αφρική) και καθαρού νέγρου. Γι' αυτό απ' αρχαιοτάτοις σε αυτούς τους πληθυσμούς θα βρεις καθαρούς μη-κρομανοειδείς λευκούς (ξανθούς-άσπρους ορθόγναθους και ενδεχομένως περιακτικούς), και καθαρούς μαύρους, διότι ο Κρο-μανιόν είναι μίξη του λευκού ανθρώπου με τον "Σάπιενς" (όχι σοφό, αλλά σάπιο). Ο συνήθως ταξινομηθείς (και... σωστά) ως... κρο-μανιόν, Βέρβερος Ζινεντίν Ζιντάν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόγναθου (alveolar προγναθισμός εν προκειμένω βέβαια λόγω μίξης του ορθόγναθου λευκού και πρόγναθου μάυρου φυλετικού στοιχείου) με "έντονο" το λευκό στοιχείο για τη οπτική ενός καθαρού (υποσαχάριου) μαύρου και του μαύρου για έναν καθαρό λευκό. Η περιακτική φυλή δεν προέρχεται απο τον Κρομανιόν και δεν έχει ούτε 0.1% ομοιότητα με αυτόν σε τίποτα. Ο Κρομανιόν δεν είναι γεννήτωρ της λευκής φυλής αλλά εξωγενές στοιχείο, και είναι αυτό που φέρνει στο λευκό πληθυσμό τα "κοινά γονίδια" με υποσαχάριους (ειδάλλως δεν θα υπήρχε τίποτα αυταπόδεικτα), τα οποία υπάρχουν αλλά δεν είναι ενεργά σε πολλούς λόγω των νόμων του μέντελ πέρι κληρονομικότητος. Ορίστε και ο χαρακτηριστικός προγναθισμός των Κρομανοειδών κρανίων:

      http://elisciasinclairsocials7.weebly.com/uploads/1/3/8/7/13878396/1353635568.jpg
      http://i49.tinypic.com/rbmnw3.jpg
      http://i903.photobucket.com/albums/ac236/david100_photo/pole12.jpg

      Ορίστε απο όπου προέρχονται κατά το ήμισυ τα τετραγωνοκέφαλα σλαβο-αλβανικά εκτρώματα πέραν τουράνιας προέλευσης.

      Διαγραφή
  2. Ο προγναθισμός είναι ξεκάθαρο δείγμα Αφρικανικής επιρροής. Είτε πρόσφατης είτε απώτατης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΓΟΝΟ ΝΕΓΡΟ ΠΡΙΝ ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΣΤΟ DNA;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα γονίδια βρίσκονται επί των χρωμοσωμάτων και είναι αυτά που κληρονομούνται(πακέτο με τα άλλα γονίδια του χρωμοσώματος).Σε διαφορετικούς πληθυσμούς παρατηρείται διαφορετική συχνότητα εμφάνισης συγκεκριμένων αλληλουχιών από νουκλεοτίδια που σχηματίζουν τα γονίδια.Αλλαγές σε κάποιο από αυτά(νουκλεοτίδια) ονομάζονται SNPs και είναι υπεύθυνες για το ''σχηματισμό'' των αλληλόμορφων(παραλλαγές του ίδιου γονιδίου που μπορεί και να επιρεάσουν τον φαινότυπο.Και κάθε αλληλόμορφο έχει την δικιά του ιστορίας ως προς τον χρόνο που εμφανίστηκε).Οπότε η απάντηση είναι...μπορεί και ναι.

      Διαγραφή
    2. Τα γονίδια κληρονομούνται/μεταβιβάζονται από τους γονείς στους απογόνους έως και επτά γενεές. Τα χίλια χρόνια είναι πολύ περισσότερο των επτά γενεών. Εάν σε αυτά τα χίλια χρόνια δεν υπήρξε άλλη επιμιξία, τότε η απάντηση είναι όχι.

      Διαγραφή
    3. Κι όμως, μια εξέταση στο DNA μπορεί να δείξει αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί. Τουλάχιστον σε επίπεδο πληθυσμών, αν όχι ατόμων. Πχ:
      http://cdn.eupedia.com/images/content/East-Asian-admixture.gif

      Διαγραφή
    4. Σου έφερα κι απόδειξη, κι η απάντηση είναι "ούτε καν". Εντάξει, ο καθένας όπως νομίζει.

      Διαγραφή
    5. Απόδειξη είναι το σκίτσο χωρίς πηγή και σχεδιαστή/συγγραφέα, έτσι; Καλώς.
      Όταν βρεις τα γονίδια που αντιστοιχούν σε φυλετικά γνωρίσματα κάνε μας σήμα κι εμάς γιατί είμαστε στο σκοτάδι.

      Διαγραφή
    6. Τα γονίδια κληρονομούνται από τους προγόνους στους απογόνους ως και επτά γενιές;Και μετά τι γίνεται,εξαφανίζονται τα παλιά γονίδια από προσώπου γης;Σε καμία περίπτωση.Τα μόνα κύτταρα του ανθρώπου που περιέχουν 23 χρωμοσώματα έναντι των 23 ζευγών ομόλογων χρωμοσωμάτων(ένα από κάθε γονέα) είναι τα κύτταρα αναπαραγωγής(σπερματοζωάρια/ωάρια) τα οποία μεταφέρουν τυχαία αλλά αποκλειστικά μόνο ενός εκ των δύο ομολόγων χρωμοσωμάτων που το ίδιο το άτομο κληρονόμησε από τους δικούς του γονείς.Οπότε στατιστικά δεν είναι απίθανο να φέρει κάποιος χρωμοσώματα από τον υποτιθέμενο πρόγονο που περιγράφεις.

      Διαγραφή
    7. @ Ιεροφάντης

      Είναι από το γενετικό project DODECAD το οποίο έγινε με διάφορα δείγματα απ'όλη την Ευρώπη. Από την Ελλάδα ήτανε περίπου 200.

      Δείχνει admixture ie μιξεις με διάφορες proxies, πχ north_euro, mediterannean, east_asian κτλ.

      Διαγραφή
    8. Ιεροφάντη, καταρχάς έφερα ένα υπόδειγμα γεωγραφικής ανάλυσης σε πληθυσμούς, που δείχνει το ποσοστό κοινών γονιδίων με εκείνους της Άπω Ανατολής (East Asian), χωρίς μεγάλη διάθεση να αποδείξω τον ισχυρισμό μου, γιατί θεώρησα πως είναι απλό και γνωστό. Από εκεί και πέρα, εφόσον δείχνεις τόση απαξίωση για την άποψη κάποιου, για ποιό λόγο να σου δείξει περισσότερα στοιχεία;
      Εντάξει, στο διαδίκτυο είμαστε, δεν μπορείς να γνωρίζεις τους σκοπούς του καθένα οπότε κατανοώ τον σκεπτικισμό, όχι όμως την απόλυτη άρνηση. Εν πάση περιπτώσει, σε ένα βαθμό είναι σωστή η παράδοσή μας που αναφέρεται σχετικά με τις 7 γενεές ειδικότερα όταν αντιστοιχεί στα εμφανή γνωρίσματα. Αλλά οι γενετικές έρευνες, μπορούν να αποδείξουν κάποια μίξη που συνέβη ακόμα και σε βάθος χρόνου χιλιετιών. Αυτό δεν σημαίνει πως έχουν προχωρήσει τόσο ώστε να γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια ποία φυλετικά γνωρίσματα κωδικοποιούνται με τα συγκεκριμένα γονίδια, γιατί αυτό είναι κι ζήτημα αλληλουχίας γονιδίων, της ποιότητά τους (υπολειπόμενα, επικρατή) κλπ. Γι' αυτό και η σχετικότητα της γενετικής με την ανθρωπολογία είναι μεγάλο θέμα, που εφιστά την προσοχή και κυρίως απαιτεί την εξέλιξη της ανθρωπολογικής επιστήμης, η οποία εξαιτίας των αντιρατσιστικών προκαταλήψεων έχει μείνει πίσω.
      Από εκεί και πέρα όμως, οι έρευνες στο Υ χρωμόσωμα (το οποίο κληρονομείται μόνο από πατέρα σε υιό) και στο mtDN (κληρονομείται μόνο από τη μητέρα στους απογόνους της) βρίσκονται σε θέση να ανιχνεύσουν ομοιότητες κι διαφορές που αφορούν τόσο με διάφορους πληθυσμούς όσο κι άτομα.
      Όπως και να έχει, ο χάρτης και η σχετική παρουσίαση της έρευνα βρίσκεται εδώ:
      http://www.eupedia.com/europe/autosomal_maps_dodecad.shtml
      Προσωπικά, διαφωνώ με αρκετά στοιχεία από αυτά που παρουσιάζονται και θεωρώ πως τα δείγματα είναι πολύ εξειδικευμένα. Για παράδειγμα στην περίπτωση της Ελλάδας, δείχνει πρόσμιξη μικρότερη του 1% στη Θράκη. Με μια πρώτη ματιά, κάτι τέτοιο είναι λογικό, δεδομένου του μουσουλμανικού πληθυσμού και των τουρκόφωνων. Από την άλλη, η ανίχνευση του ποσοστού αυτού με δεδομένο τον αριθμό των ατόμων που συμμετείχαν, δείχνει πως η επιλογή τους με βάση το εύρος του δείγματος δεν είναι σωστή. Με απλά λόγια, κάποιο άτομο από αυτά που εξετάστηκαν, είναι τρανταχτή εξαίρεση στον συνολικό πληθυσμό και προφανώς άλλης εθνικής καταγωγής. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως οι έρευνες δεν μπορούν να δείξουν το ζητούμενο.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε 5:38 αναφορικά με το μιτοχόνδριο dna έχω την εντύπωση ότι περνάει στην επόμενη γενιά από την πλευρά του πατέρα προς την κόρη του(ΧΧ) αφού και αυτός κληρονόμησε το δικό του χρωμόσωμα Χ από την δική του μητέρα(άρα λογικά η κόρη που φέρει δύο χρωμοσώματα Χ έχει δύο mDNA).Τέλος τόσο το YDNA όσο και το mDNA απλά υποδεικνύουν περισσότερο την απότερη προγονική καταγωγή παρά περιγράφουν τον φαινότυπο αφού αμφότερα αποτελούν απειροελάχιστο δείγμα του συνολικού γονιδιώματος.Ένας αφρο-αμερικανός μπορεί για παράδειγμα να φέρει YDNA που συναντιέται κυρίως σε ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

      Διαγραφή
    10. Όχι, έχεις λανθασμένη εντύπωση. Το mtDNA είναι επί της ουσίας ένα αντίγραφο του γονιδιώματος στα μιτοχόνδρια των ευκαριωτικών κυττάρων. Μιτοχόνδρια λοιπόν, έχουμε όλοι, αλλά το DNA των μιτοχονδρίων (mtDNA) κληρονομείται ΜΟΝΟ από τις μητέρες στα παιδιά της (ανεξαρτήτως φύλλου). Επομένως ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδρομή κληρονομικότητας μέσω των γυναικών. Ο λόγος που δεν μπορεί να κληρονομηθεί στον άνθρωπο από τον πατέρα, είναι στο γεγονός πως κληρονομείται μέσω του ωαρίου. Επομένως δεν ακολουθεί την μεντελική θεωρία της κληρονομικότητας και δεν έχει να κάνει με το μοναδικό χρωμόσωμα Χ του πατέρα, αλλά με εκείνο της μητέρας που με τη σειρά της κληρονόμησε από τη δική της μητέρα.
      Παρόλα αυτά, ναι το mtDNA αποτελεί ένα μικρό κομμάτι του συνολικού που βρίσκεται σε ένα κύτταρο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να περιγράψει τον φαινότυπο ενός ανθρώπου, καθώς αυτό το ζήτημα αφορά τις αλληλουχίες των απλοομάδων οι οποίες βρίσκονται στο DNA. Για παράδειγμα, πιστεύεται πως στο yDNA η απλοομάδα E1b-V13 (τονίζω το V-13) είναι αμιγές χαρακτηριστικό των Ευρωπαίων μεσογειακών ενώ η R1b-L11 όχι. Γι' αυτό στους χάρτες που παρατίθενται στον σύνδεσμο που έδωσα, η R1b-L11 απαντάται κυρίως στη βορειο-δυτική Ευρώπη και είναι το βασικό κριτήριο για την βορειο-δυτική Ευρωπαϊκή πρόσμιξη σε όλη την ήπειρο.
      Εις ότι αφορά το παράδειγμα που έφερες, είναι σωστό εν μέρει εις ότι αφορά το mtDNA και το yDNA, καθώς πράγματι μπορεί να δείξει την απώτερη ή απευθείας καταγωγή του από κάποιον Ευρωπαίο.

      Διαγραφή
    11. Απαραίτητη εξήγηση: Το mtDNA έχει ένα αντίγραφο του DNA του πυρήνα ενός κυττάρου, σχετικό με την παραγωγή ενζύμων και την προσφορά στον μεταβολισμό του. Δηλ, το mtDNA έχει κάποια γονίδια, όχι όλα τα γονίδια.

      Διαγραφή
    12. Κάθε ένας από εμάς έχει κληρονομήσει από τον κάθε γονέα του τα μισά χρωμοσώματα τα οποία ''οργανώνονται'' σε ζεύγη που ονομάζονται ομόλογα και τα οποία βρίσκονται στο εσωτερικό του κάθε κυττάρου πλην αυτών της αναπαραγωγής(σπερματοζωάρια/ωάρια) που έχουν ένα εκ των δύο ομολόγων(δηλαδή 32 χρωμοσώματα και όχι 32 ζεύγη).Ερώτηση!Τα χρωμοσώματα που περιέχει το κάθε ένα από αυτά τα κύτταρα είναι ακριβώς η σειρά που κληρονόμησες από τον πατέρα σου ή την μητέρα σου ή μήπως είναι μια τυχαία σειρά χρωμοσωμάτων και από τους δύο γονείς;(π.χ το Νο1 χρωμόσωμα που πέρασες στο παιδί σου να είναι από πατέρα σου ενώ το Νο2 από την μητέρα σου).Ευχαριστώ.(υποθέτω ότι ισχύει η δεύτερη περίπτωση).

      Διαγραφή
    13. @Gaius Julius Ceasar
      Εάν δεν ξαναυπάρξει επιμιξία με νέα Αφρικανικό γονίδιο, μετά από 7 γενεές, χάνεται. Στην ερώτησή σου ισχύει η δεύτερη απάντηση.

      @Ανώνυμος 5:38 μ.μ. Δεν έχεις καταλάβει πως εδώ ασχολούμαστε με Φυλετική Ανθρωπολογία και όχι με Γενετική ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΙΝΟΤΥΠΟΥΣ. Σε αυτά που παραθέτεις, τα οποία τα γνωρίζουμε όλοι σχετικά με τις απλοομάδες, γράφεις ο ίδιος πως "ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ" κατά τη Γενετική. Αυτό αγορίνα μου απέχει πολύ από το ΙΣΧΥΕΙ που καλύπτει η Φυλετική Ανθρωπολογία. Επίσης επαναλαμβάνω πως δεν έχει βρεθεί γονίδιο/γονίδια που να ελέγχουν φυλετικά χαρακτηριστικά του φαινοτύπου. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, δικό σου θέμα.
      Εάν κάποτε καταφέρουμε να κάνουμε ένα συνέδριο στην Ελλάδα, έλα να μας αραδιάσεις από κοντά αυτά που λες με παραπομπές σε άρθρα και πειραματικά δεδομένα.

      Διαγραφή
    14. Ιεροφάντη, η ελληνική μας παράδοση, έχει κι ένα ρητό για το γινάτι και λέει πως βγάζει μάτι. Ολόκληρη η συζήτηση ξεκίνησε με την ερώτηση αν μπορεί να βρεθεί στο DNA κάποια επιμειξία με αλλόφυλο κι όχι για τον φαινότυπο που είναι μεγάλη ιστορία. Ακόμα κι εσύ, σε όλα σου σχεδόν τα σχόλια, αναφέρεσαι σε γονίδια. Ε, τι να κάνουμε που τα γονίδια αφορούν κυρίως τη γενετική! Το θέμα είναι ξεκάθαρο, για να το διαστρέφεις με τέτοιο τρόπο ώστε να προσπαθείς να επιτεθείς κιόλας στον συνομιλητή σου, ενώ γνωρίζεις πως κάνεις λάθος (αν λάβουμε υπόψη πως γνωρίζεις τα απλά αυτά ζητήματα, όπως ισχυρίστηκες).
      Εν πάση περιπτώσει, δεν είχα σκοπό να λογομαχήσω με κάποιον και δεν πρόκειται να το κάνω, ειδικά με κάποιον που δείχνει εμφανή διάθεση να απαξιώνει τον συνομιλητή του.
      Από εκεί και πέρα, η γενετική είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη επιστήμη κι γι' αυτό ακριβώς γράφω "πιστεύεται" κι όχι "ισχύει", διότι πιθανότατα η επιστημονική εξέλιξη εις ότι αφορά τις έρευνες για τη συγκεκριμένη απλοομάδα να έχει ξεπεράσει τα όσα γνωρίζω. Μέχρι εκεί όμως, οι γενετιστές γνωρίζουν πως η E-1b V13 είναι η απλοομάδα που αφορά περισσότερο τους μεσογειακούς (το γεγονός δε πως ανιχνεύεται με έρευνα στο yDNA έχει να κάνει περισσότερο με την καταγωγή κάποιου ατόμου), σε αντίθεση με την R1b-L11 που αφορά τους τύπους με ανοιχτά χρώματα. Αν έκανες μάλιστα τον κόπο να διαβάσεις τον σύνδεσμο με την έρευνα που έδωσα, θα διαπίστωνες πως η R1b-L11 σε ορισμένους πληθυσμούς σχετίζεται με το κόκκινο χρώμα των μαλλιών και την πολύ ανοιχτή επιδερμίδα.
      Ομοίως σήμερα, η ανθρωπολογία, παρότι έχει "εξερευνήσει" σε μεγάλο βαθμό το αντικείμενό της, δηλ τον άνθρωπο, εξελίσσεται παράλληλα με τη γενετική. Επομένως, δεν θεωρεί ως δεδομένα τα "ισχύει", δηλ τις παραδοχές της, αλλά αντιθέτως αναζητά ακόμα περισσότερα για τη σε βάθος διεύρυνση του γνωστικού της αντικειμένου η οποία μπορεί και να διαψεύσει κάποια παραδοχή της. Πέραν δε τούτου, κάνεις ένα μεγάλο λάθος όταν ισχυρίζεσαι πως δεν μπορεί να βρει τυχόν επιμειξία διότι "χάνεται το γονίδιο μετά από 7 γενεές". Ένας επιστήμονας με τα κατάλληλα εργαλεία κι μελέτη, μπορεί να το κάνει ψάχνοντας μάλιστα στα θεμελιώδη χαρακτηριστικά (όπως ο κεφαλικός δείκτης κλπ). Το πρόβλημά του είναι πως η επιστήμη του δεν έχει προχωρήσει τόσο, λόγω των γνωστών αντιρατσιστικών προκαταλήψεων, ώστε να το κάνει με μεγάλη ακρίβεια παρά με εκτιμήσεις.

      Διαγραφή
    15. Όταν βρεις ερευνητική ομάδα και χρηματοδότηση για την έρευνα που υποστηρίζεις πως γίνεται σε μια σιωνιστικά επιδοτούμενη και ελεγχόμενη επιστημονική κοινότητα, πάρε μας τηλέφωνο γιατί εμείς προσπαθήσαμε και αποτύχαμε διότι όποιος αποτολμήσει να κάνει τέτοια πρόταση χαρακτηρίζεται ρατσιστής.
      Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως οι απλοομάδες δεν μπορούν ακόμα να δείξουν καταγωγή ή επιμιξία. Εσύ επιμένεις πως οι απλοομάδες δείχνουν κάτι κι εγώ σου λέω πως δεν έχουν αντιστοιχηθεί γονίδια που περιέχουν την πληροφορία για συγκεκριμένα φυλετικά χαρακτηριστικά γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ. Τόσο απλά.
      Και δεν απαξιώνω κανέναν αλλά διαολίζομαι με τους "ανώνυμους".

      Διαγραφή
    16. Τα γονίδια μηδενίζονται τελείως σε λιγότερο απο 2 γενιές (έστω και βάσει των ελαφρώς ατελών νόμων του Μέντελ). Επικρατεί πάντα μόνο το ένα "φυλετικό" σετ γονιδίων καρα κύριο λόγο. Ποτέ δεν γίνεται "μίξη" ή "συλλειτουργούν", εδώ δημιουργείται και ο σχιζοφυλετισμός ή κατα Ζαν Μπαπτίστ Λαμάρ ασύμβατη διπλή κληρονομικότητα, αυτό είναι το πρόβλημα όχι το ποσό/ποσοστό ξένων φυλετικών τύπων ως προς τον γενεαλογικό κορμό ενός ατόμου. Κοινώς "πανηγύρι" διαφορετικών φυλετικών τύπων να γινόταν στο άμεσο γενεαλογικό δέντρο κάποιου και οι γονείς του να είχαν 2 φυλετικούς εκάστως, θα έπερνε τον "1 φυλετικό τύπο" (Το ήμισυ του ενός) απο τον ένα και τον "2ο φυλετικό τύπο" απο τον άλλο (το ήμισυ του άλλου), ενώ θα επικρατούσε ψυχω-σωματικά (και όπως βλέπουμε πάντα) ο ένας. Είναι γεγονός πάντως πως κατα τη γνώμη μου γίνεται ναι μεν κάποιος να εμφανίζει ως προς εξωτερικά χαρακτηριστικά 2 π.χ. κύριους βασικούς τύπους αλλά αν στη γενεαλογική του γραμμή προ μίας γενεάς υπάρχει στον ένα απ' τους δύο γονείς και τρίτος φυλετικός τύπος αυτός να υποφαίνεται (τουλάχιστον) στο άτομο αυτό σε αυτό το επίπεδο. Αυτό χωρίς να έχει κληρονομήσει απαραίτητα και τα ψυχικά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου έστω και μερικώς.

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και για να απαντησω σε μια ερωτηση που φαινεται ολοι θελουνε να κανουνε αλλα δεν τολμουνε,

    εχουνε οι Ελληνες νεγρικη επιμιξια?

    Η απαντηση ειναι ΟΧΙ. Aπο την αλλη, οι Σικελοι και οι Ισπανοι εχουνε απο το 1 μεχρι το 4%, το οποιο προκειται για σημαδι αραβικης επιμιξιας, οι οποιοι κουβαλανε τετοιο υποσαχαριο DNA απο 5 εως 10% η και παραπανω για τους Σαουδαραβες και βορειοαφρικανους. Παρομοια, οι Τουρκοι εχουνε μπολικο ανατολικο-ασιατικο αλλα οι Ελληνες καθολου. (μια συγκριση με αλλους ευρωπαιους μετραει)

    Αυτο βεβαια δεν αποκλειει την επιμηξεια με μη νεγρικες, μη ανατολικοασιατικες φυλες της αρχαιας, προαραβικης Ανατολης/Καυκασου αλλα για την τεκμηριωση αυτου δεν εχουμε αποδειξεις που να το υποστηριζουν η το αντιθετο.

    Σχετικα μπορειτα να βρειτε στο τεστ Κ8, το οποιο εχει αρκετα δειγματα

    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1JVGdg2UsN3jYWgaoxAZu-QsAmuCaq3kT7FvqSXwUsAA/pubhtml

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η προεξοχή στα φρύδια σε κρομανοειδή Έλληνα δηλώνει επιμειξία εξωευρωπαϊκή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι. Ειδικά στους Κρομανοειδείς, το γνώρισμα αυτό είναι ιδιαίτερα σύνηθες.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.