Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η μορφολογία του σωματότυπου

Οι φυλετικές διαφορές εμφανίζονται όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στο υπόλοιπο σώμα. Η σωματότυπος διαφέρει από φυλή σε φυλή. Ο καθηγητής ανατομίας Μ. Sousa δημοσίευσε μια μελέτη για τους σωματότυπους στον άνθρωπο, στο περιοδικό L'Anthropologie, υπό τον τίτλο "Les types morphologiques constitutionels". Η γνώση περί σωματότυπων έχει ενδιαφέρον όχι μόνο για την ανθρωπολογία, αλλά και για την φυσική αγωγή, την ανατομία και την παθολογία.

Κατηγοριοποίηση του ανθρώπου σε σωματότυπους εφάρμοσαν οι De Giovanni, Viola, Chaillou, Mac Auliffe, Manouvrier, Stockard, Bean και ο πιο γνωστός Kretschmer. Η ταξινόμηση γίνεται με οπτική επιθεώρηση, αλλά και με αντικειμενικά κριτήρια, ύστερα από μετρήσεις διαστάσεων του σώματος. Πρώτος ο De Giovanni εισάγει την κατηγοριοποίηση...
στους εξής τύπους.


Έπειτα ο Viola κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους σε μικροσπλαχνικούς (Α), μεσοσπλαχνικούς (Β) και μεγαλοσπλαχνικούς (Γ), σχεδόν όπως ο Kretschmer, αλλά με άλλες ονομασίες.


O Sigaud εφάρμοσε και αυτός μια ταξινόμηση, χρησιμοποιώντας τους παρακάτω τύπους.


Ο L. Manouvier πρότεινε μια κατηγοριοποίηση σε πιο αντικειμενικές βάσεις, εισάγοντας τον σκελικό δείκτη (Skelic index), αρχικά ορισμένο ως (μήκος ποδιού)/(καθιστό ύψος) επί τις εκατό, που αργότερα τροποποιήθηκε από τον Giuffrida-Ruggeri και επικράτησε ως κορμικός δείκτης, ίσος με τον λόγο (καθιστό ύψος)/(συνολικό ύψος)x100. Οι άνθρωποι χωρίζονται σε βραχύσκελους, μεσόσκελους και μακρόσκελους. Οι βραχύσκελοι έχουν πιο κοντά πόδια, με μεγαλύτερο και παχύτερο κορμό. Τα αντίθετα ισχύουν για τους μακρόσκελους.



Μια ταξινόμηση ατόμων από την Ινδοκίνα δίνεται στον παρακάτω πίνακα, όπου φαίνεται ότι αποτελούνται κυρίως από βραχύσκελους προς μεσόσκελους.


Η ταξινόμηση του Manouvrier έχει χρησιμοποιηθεί συχνά, καθώς οι μετρήσεις είναι εύκολες. Ωστόσο δεν υπάρχει ακριβής αντιστοιχία με την πιο διάσημη ταξινόμηση, αυτή του Kretschmer.
Ο Γερμανός ψυχίατρος Ernst Kretschmer ταξινόμησε τους ανθρώπους σε λεπτόσωμους, αθλητικούς και πυκνικούς, που αργότερα επικράτησαν να ονομάζονται εξωμορφικοί, μεσομορφικοί και ενδομορφικοί, αντίστοιχα και περιγράφονται εδώ. Ένα παλαιότερο σχήμα που απεικονίζει τον εξωμορφικό (Α), μεσομορφικό (Β) και ενδομορφικό (C) τύπο είναι το εξής.


O Sousa εφάρμοσε τις ταξινομήσεις αυτές σε ένα δείγμα ατόμων από την Ινδοκίνα και την Μαδαγασκάρη. Διαπιστώνει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ φυλετικών τύπων και σωματότυπων, αλλά όχι απόλυτη. Ο R. Bean είχε βρει έντονη συσχέτιση μεταξύ του ενδομορφικού του τύπου και Αλπικών, καθώς και του εξομορφικού του τύπου και Νορδικών-Μεσογειακών. Η πραγματικότητα ταιριάζει στις παραπάνω παρατηρήσεις, καθώς η μεταβλητότητα δημιουργεί μεν αποκλίσεις από τον μέσο σωματότυπο της φυλής, αλλά o χαρακτηριστικός σωματότυπος κάθε φυλής εμφανίζεται στην μεγάλη πλειοψηφία των μελών της.

34 σχόλια:

  1. Οι νεοέλληνες μου φαίνεται μάλλον προς ενδομορφικοί σαμπρελοφόροι, αν κρίνουμε από το γεγονός πως είμαστε ο πιο παχύσαρκος λαός στην Ευρώπη. Καλή ώρα οι Τούρκοι μπακλαφαδοφάγοι, μιας πλέον η τουρκική κουζίνα έχει επικρατήσει πλήρως στην ελληνική μαγειρική.
    Καμία σχέση με τους εξομορφικούς (και φυλετικά νορδικο-μεσογειακούς) Αρχαίους Έλληνες. Δείτε τα ευλύγιστα και ψηλόλιγνα αρχαία ελληνικά αγάλματα, δείτε και τις νεοελληνικές σαμπρελοπατσαβούρες (με μπόλικα αναβολικά) και βγάλτε συμπεράσματα.
    Κατά τάλλα οι Πακιστανοί φταίνε για όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν ψηλοί.Οι γυναίκες 1,50-55 μ.ο να είχαν και οι άντρες 1,65-70 μ.ο βαριά(μιλάω γενικά).Εξάλλου και ο μεσογειακός τύπος δεν μοιάζει εξωμορφικός,αλλά περισσότερο για μεσομορφικό.
      π.χ οι Σπαρτιάτες είναι γνωστό ότι δεν ήταν και ιδιαίτερα ψηλοί,όπως και ο μέγας στρατηλάτης Αλέξανδρος(παρόλο την ίσως διναρικοτητά του).

      Πάντως μην γίνεσαι υπερβολικός οι εποχές αλλάζουν και γενιά με γενιά '΄βγαίνουν" πιο ψηλοί από την προηγούμενη.Δυστυχώς δεν φταίει τόσο η φυλετική αλλοίωση που ενδεχομένως έχουμε υποστεί κατά ένα βαθμό(όμως ούτε γαλλία είμαστε,ούτε γερμανία,ούτε αμερική που είναι τα πιο μπασταρδεμένα έθνη),αλλά η νεοελληνική βλακεία.Σίγουρα στο φαγητό δεν έχουν μέτρο αλλά ούτε και αθλούνται.

      Αντικειμενικά το μεσομορφικό είναι και το πιο ωραίο και το πιο ευπαρουσίαστο από τα άλλα δύο.Οι εξωμορφικοί είναι σαν ξυλάγγουρα και ειδικά στις γυναίκες που δεν έχει πιασίματα πάνω(στήθος) και κάτω.ΟΙ δε ενδομορφικοί πολύ λίπος με πολύ χοντρό κορμό επίσης.

      Διαγραφή
    2. Μάγκα, στὴν ἀρχαιότητα ὅλοι οἱ λαοὶ ἦταν κοντότεροι συγκριτικὰ μὲ σήμερα. Ἐπομένως οἱ μέσοι ὅροι ποὺ παραθέτεις -ἂν ἰσχύουν-, πρέπει νὰ τοποθετηθοῦν στὸ εὐρύτερο ὑψομετρικὸ πλαίσιο τῆς ἀρχαιότητος. Σίγουρα, δὲν εἶχαν τὸ ὕψος τῶν ἀρχαίων Γερμανῶν ἢ τῶν Κελτῶν, ἀλλὰ οὔτε κοντοὶ ἦσαν, ὅπως οἱ ὑπάνθρωποι μεσανατολίτες.

      Διαγραφή
    3. Πάντως οι αριστοκράτες πολεμιστές που είναι θαμμένοι στους τάφους των Μυκηνών είναι πανύψηλοι καθώς είναι μεταξύ 1.70-1.85 cm. Αν υπολογίσεις πως χρονολογούνται στα 1500 π.Χ. και δεν διατρέφονταν όπως οι σύγχρονοι πληθυσμοί, στις μέρες μας θα ήσαν δίμετροι Σκανδιναβοί. Υπόψη το επιχείρημά για τον Αλέξανδρο δεν στέκει. Θεωρούντα χαρακτηριστικά κοντός και ήταν ύψος 1.68 -ύψος μάλλον φυσιολογικό. Σκέψου πως θα ήσαν οι υπόλοιποι Μακεδόνες -(Μακεδνοί, δηλαδή πανύψηλοι). Γι' αυτό και προσκύνησαν τον Ηφαιστίωνα στη θέση του οι συγγενείς του Δαρείου. Γαλανομάτηδες, ξανθοί και ψιλόλιγνοι, όπως δείχνουν τα αρχαία ψηφιδωτά, είναι φτυστοί οι σύγχρονοι Έλληνες.

      Διαγραφή
    4. Ο ίδιος ανώνυμος 3:56 π.μ.
      Να σου επισημάνω ότι οι ιστορικοί δεν κατατάσουν τους Μυκηναίους στα ελληνικά φύλα,όπως τους αχαιούς και τους δωριείς,αλλά σε προελληνικά φύλα που κατοικούσαν στον ελλαδικό χώρο,όπως οι πελάσγοι.Εξωτερικά ήταν μελαμψοί,μαύρα μαλλιά και γενικότερα κλειστά χρώματα.
      Ο Μ.Α δεν είπα ότι ήταν κοντός αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα ψηλός υπόψιν ότι οι Μακεδόνες φημίζοταν για το ύψος τους.Οι Κέλτες ήταν πολύ ψηλοί(10 πόντους μ.ο πιο πάνω από τους Έλληνες) και μάλιστα οι Έλληνες και οι Ιταλοί τους περιέγραφαν γίγαντες και τιτάνες.Να σημειώσω ότι Έλληνες και Ιταλοί είχαν το ίδιο ύψος.
      Οι ανατολίτες (Πέρσες, Αρμενιοκιμμεριοκαπαδόκες, Αιγύπτιοι, Οβριοί, μεσανατολίτες εν γένει) ήταν ακόμη κοντύτεροι από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους και οι Έλληνες τους φαινόταν μεγαλόσωμοι και ψηλοί, όχι τόσο βέβαια όσο στους Ελληνες οι Κέλτες.

      Τώρα το ξανθόν που έγραψαν αρκετοί στην αρχαιότητα εννούσαν το πολύ ανοιχτό καστανό χρώμα,γιατί το βορειευρωπαικό χρώμα το οποίο περιέγραφαν σαν το χρώμα του ''άχυρου'' δεν υπήρχε στην Ελλάδα των αρχαίων χρόνων.Υπήρχαν καστανόξανθοι και (ελαχιστότατοι) ξανθοί αρχαίοι Έλληνες, αλλά ήταν μια μικρή μειονότητα.
      Επίσης να σου πω ότι η λέξη «ξανθός» έχει γλωσσική συγγένεια με τη λέξη «ξένος».
      Ορίστε και μία περιγραφή των αρχαίων Σπαρτιατών και των Αθηναίων (κατά μέσο όρο).''Ηλιοκαμένο χρώμα οι άντρες, μέτριο ανάστημα, καστανό σκούρο μαλλί, καστανά-μελί μάτια, κυματιστά μαλλιά και αθλητικό κορμί.'' -ΗΡΟΔΟΤΟΣ-
      Εξάλλου ήταν τόσο σπάνιο το κατάξανθο μαλλί στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, που όταν έβλεπαν έναν ξανθό (όχι καστανόξανθο) νόμιζαν πως ήταν Θεός ή ημίθεος.

      Διαγραφή
    5. Τα ίδια πάνω κάτω με μας ισχύουν και για τους πληθυσμούς της κεντρικής Ιταλίας που υποτίθεται έλκουν την καταγωγή τους από τους Ρωμαίους. Σκεφτείτε πως το κατώτατο όριο εισαγωγής στη ρωμαική λεγεώνα ήταν το 1.75 (κατ' άλλους το 1.78), από την ρεπουμπλικανική ήδη εποχή όταν οι λεγεωνάριοι ήσαν και γνήσιοι Ρωμαίοι πολίτες, οπότε μας δίνεται μια αντιπροσωπευτική εικόνα της ρωμαικής φυλετικής ταυτότητας. Αν πάει σήμερα κάποιος στην Ιταλία θα διαπιστώσει πως οι κάτοικοί της έχουν παρόμοιο ύψος με τους Έλληνες (πλην Β. Ιταλίας). Η υψομετρική πτώση δεν εξηγείται με κανέναν άλλο λόγο παρά με τη φυλετική επιμειξία. Δηλαδή οι αρχικά νορδικοί Έλληνες και Ρωμαίοι συγχρωτίστηκαν με τους ντόπιους μεσογειακούς και οριενταλίδες και έχασαν την παλαιά τους ταυτότητα. Σίγουρα αν ήσαν απόγονοι Ελλήνων και Ρωμαίων οι σύγχρονοι κάτοικοι των περιοχών αυτών και με βάση τις σύγχρονες διατροφικές συνήθεις θα έπρεπε να ήσαν δύο μέτρα ύψος. Πλην των άλλων ψυχοσωματικών γνωρισμάτων.

      Διαγραφή
    6. Καλά τί μπούρδες είναι αυτές που λέει ο 3.56. Οι "Μυκηναίοι" είναι συμβατικός όρος για να προσδιορίσει τους Αχαιούς, που όπως και ο ίδιος λέει ήσαν Έλληνες. Τα αχαικά βασίλεια ήσαν ελληνικά, με πρώτο τη τάξει βασίλειο τις Μυκήνες. Εξου και οι Αχαιοί στην Ιλιάδα έχουν ως πρώτο βασιλέα τον Αγαμέμνωνα από τις Μυκήνες. Με το εκπαιδευτικό σύστημα της ελληνικής βλακοδημοκρατίας, είναι πιθανό αυτός που έκανε το παραπάνω σχόλιο να έχει πάρει και απολυτηρίο Λυκείου. Προφανώς μπέρδεψε τους Μυκηναίους με τους Μινωίτες.
      Όσο για την ετυμολόγηση του κυρίου "γλωσσολόγου" της λέξης ξανθός από το ξένος εδώ γελάμε. Ο ίδιος ο Πίνδαρος δεν χαρακτηρίζει ως "ξανθοκομάωντες' τους Σπαρτιάτες, ενώ ο Αδαμάντιος ο Σοφιστής δεν παρουσιάζει το ελληνικό έθνος, εκεί που δεν έχει έρθειο σε επιμειξία ως "ξανθό"; Και μην πει κανείς την γλωστή μπαρούφα πως "ξανθό", τάχα μου σημαίνει καστανό", γιατί και ο Καζαντζάκης και ο Πάλλης στην Ιλιάδα μεταφράζουν τον αρχαίο όρο ξανθός αυτούσια. Αυτοί κάτι παραπάνω ξέρουν.

      Διαγραφή
    7. Βασικά όντως βλακεία μου...για τους Μινωίτες νόμιζα ότι έλεγε ο παραπάνω φίλος ,αλλά τα παραπάνω ισχύουν για τους Μινωίτες.Συγγνώμη λάθος μου..
      Οι αχαιοί(Μυκηναίοι) φυσικά και ήταν ελληνικό φύλο.Δηλαδή το ότι μπερδεύτηκα με κάνει αυτόματα αμόρφωτο,συγκροτημένη λογική.Μπράβο.

      Όσο για τα περί ξανθότητας τα εξήγησα και παραπάνω.Το επαλαναμβάνω το ''ξανθός'' έχει γλωσσική συγγένεια με το ''ξένος''.Ξανθοί στην Ελλάδα με την έννοια του βορειοευρωπαικού τύπου δεν υπήρχαν.Υπήρχαν καστανόξανθοι με αρκετά ανοιχτά χρώματα και ένα πολύ μικρό ποσοστό ξανθών που όπως είπα τους θεοποιούσαν.Ο Όμηρος στο έργο του περιγράφει ξανθούς τον Αχιλλέα,τον Μενέλαο και κάποιους άλλους ηγέτες που δεν ενθυμούμαι στην Ιλιάδα.Αυτό δείχνει ότι στα μηθικά έργα τους οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν αυτούς τους ''ξανθούς'' ήρωες γιατί τους φαινόταν κάτι σαν διαφορετικό και τους παρουσίαζαν σαν ανθρώπους με θεική μορφή.Επειδή ξευφέγουμε αρκετά και πέρα από τους Μακεδόνες πες μου ποιο άλλο ελληνικό φύλο ήταν ξανθό και ανοιχτόχρωμο;
      Μην μου πεις οι Σπαρτιάτες πάλι για εδώ γελάμε εμείς...Λες να ξέρεις καλύτερα από τον μεγαλύτερο,πολυταξιδεύμενο και ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ εκείνης της εποχής Ηρόδοτο.Επίσης παραθεσέ μου τα γραπτά τους του Πίνδραρου και του σοφιστή Αδαμάντιου που αναφέρουν αυτά που λες περι ξανθότητας..

      Διαγραφή
    8. Οἱ Δωριεῖς ἀναφἐρονται ὡς ξανθοί. Ὅσο γιὰ τὴν καταγωγὴ τῶν Μινωϊτῶν, κάποιοι ἐδῷ μέσα διακηρύσσουν μὲ ἀπόλυτη βεβαιότητα τὴν μὴ ἑλληνική-ἀριανικὴ καταγωγή τους. Κρατῆστε καὶ μία πισινὴ μέχρι νὰ ἀποκρυπτογραφηθῇ ἡ γραμμικὴ Α, ῥὲ παπαγαλάκια τῶν δυτικῶν ἀκαδημαϊκῶν. Μήπως ἀποδέχεσθε καὶ τὴν ἐρασμιακὴ προφορὰ τῶν ἀρχαίων ἑλληνικῶν, ἐπειδὴ τοῦ Ἐράσμου τοῦ καύλωσε νὰ ἠχοῦν τὰ ἑλληνικὰ ὅπως οἱ βορειοευρωπαϊκὲς γλῶσσες μὲ b,d,g καὶ ἀτέλειωτες χασμωδίες;;;

      Διαγραφή
  2. Εντάξει τότε, ίσως ήταν παραδρομή, συγγνώμη αν σ' έθιξα. Σχετικά με τον Αδαμάντιο Σοφιστή, ιδού το απόσπασμα από τα Φυσιογνωμικά, σχετικά με το ελληνικό έθνος:
    "Ει δε τίσι το Ελληνικόν και Ιωνικόν γένος εφυλάχθη καθαρώς, ούτοι εισί αυτάρκως μεγάλοι άνδρες, όρθιοι, ευπαγείς, λευκότεροι την χρόαν, ξανθοί, σαρκός κράσιν έχοντες μετρίαν επαγεστέραν, σκέλη ορθά, άκρα ευφυή, κεφαλήν μέσην το μέγεθος, περιαγή, τράχηλον εύρωστον, τρίχωμα υπόξανθον απαλώτερον ούλον πράως, πρόσωπον τετράγωνον, χείλη λεπτά, ρίνα ορθή, οφθαλμού υγρούς χαροπούς γοργούς φως πολύ έχοντας εν εαυτοίς. Ευοφθαλμότατον γαρ πάντων των εθνών το ελληνικόν". Β, 32.
    Δεν νομίζω ότι χρειάζεται μετάφραση: όπου έμειναν φυλετικά καθαροί, οι Έλληνες ήσαν ξανθομάλληδες, με λευκό δέρμο, ευθεία (ελληνική) μύτη, υπόξανθη τριχοφυία, λεπτά χείλη, μεγάλο ανάστημα. Σε ποιον φυλετικό τύπο, άραγε, παραπέμπει;
    Όσο για την ταύτιση του ξένου με τον ξανθό, καμία σχέση. Στο επίσημο ετυμολογικό λεξικό Lidell-Scott που χρησιμοποιούν οι φιλόλογοι, διαβάζουμε πως το ξανθός συνδέεται ετυμολογικά με την επίσης ινδοευρωπαικής προέλευσης λατινική λέξης canus που σημαίνει ασπρομάλλης. Η λέξη ξένος (ή ξείνος) δεν έχει καμία σχέση, καθώς προέρχεται από την πρόθεση εκ, εξ, εκτός (δηλαδή ο εκτός της επικράτειας), αντίστοιχο με το λατινικό extra, extranei. Ουδεμία σχέση, λοιπόν, εκτός αν έχεις κάποιο άλλο ετυμολογικό λεξικό να μου αντιπροτείνεις.
    Οι αρχαίοι Έλληνες δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό, όταν απέδιδαν φυλετικά γνωρίσματα στους θεούς από ό,τι έκαναν όλες οι φυλές του κόσμου. Οι Αφρικανοί ζωγραφίζαν τους θεούς μαύρους, γιατί οι ίδιοι ήσαν μαύροι, οι Ασιάτες τον Βούδα Ασιατή (αν και ο ιστορικός Βούδας ήταν Άριος Ινδός), οι Σημίτες (όπου δεν ήσαν ανεικονικοί) με χαρακτηριστικά σημητικά, οι Γερμανοί και Σκανδιναβοί τους θεούς τους σαν ξανθούς Γερμανούς (ακόμη και τους χριστιανούς αγίους) κ.ο.κ. Το ίδιο έκαναν και οι Έλληνες δίνοντας κατά βάση βόρεια χαρακτηριστικά, ενώ οι προάριοι Μινωίτες τις θεότητές τους πάντα μεσογειακές (βλ. μεγάλη μητέρα Θεά, Πότνια Θηρών κ.ο.κ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἕνας νορδικιστὴς συγκρούεται μὲ ἕναν μεσογειακόφρονα. Ἐπιστρατεύτηκαν ἐνδιαφέρουσες πηγὲς παρ' ἀμφοτέροις, ἀλλὰ ἐγὼ εἶμαι ὁ σοφότερος -καὶ πιὸ ἄριος- ὅλων. Κύριοι οἱ Ἕλληνες ἦσαν κράμα ἀνθρωπολογικῶν φύλων. Οἱ μεσογειακοὶ ἦσαν περισσότεροι ἀπὸ τοὺς Νορδικούς, ἀλλὰ εἶναι μάταιη ἡ ἄρνησι ὑπάρξεως Νορδικῶν στὸν ἑλληνικὸ χῶρο. Τὰ 'χουμε ξαναπεῖ γιὰ τοὺς ξανθοκοκκινοτρίχηδες ὁρεσίβιους Κρητικούς μὲ τὰ γαλανὰ μάτια. Πολὺ σημιτικὴ ἡ Μινωϊκὴ Κρήτη, ε;;;

      Διαγραφή
  3. Ρε μάγκες, ο 6.43 τα ξεφτύλισε όλα. Έβγαλε απόσπασμα που όλοι εσείς οι φυλετιστές-φυσιογνωμιστές ή το γνωρίζατε και κάνατε τον αλέκο ή είχατε μαύρα μεσάνοιχτα. Η περιγραφή των Ελλήνων είναι αποστωμοτική αλλά σεις τον χαβά σας... πάτε να πείτε πως οι ξανθοί δεν ήσαν ξανθοί αλλά καστανοί, αλλά βέβαια οι Έλληνες φιλόλογοι μεταφράζουν ακόμη και τώρα την αρχαία λέξη ξανθός ως ξανθός...Είστε συναισθηματικοί και βγάζετε θεωρίες κατά πως σας βολεύει. Καμια κρίση επι του αποσπάσματος θα κάνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαρακο, αμα οι "ξανθοι" στην αρχαιοτητα ειχανε την σημερινη εννοια, τοτε θα τους βλεπαμε σε ολες τις τοιχογραφιες, ο Αριστοτελης θα τους υμνουσε αντι να τους απολακει υπανθρωπους και ο Στραβων δεν θα τους ονομαζε με αλλη λεξη.

      Και οι Σκανδιναβοι στα Saga τους ειχανε την αντιθετη λεξη με το ξανθος, το Brunn, που σημαινε "σκοτεινος".

      Ελα ντε που ο Harald Hardrada που πολεμησε στους Βυζαντινους Βαρραγκους πριν γινει βασιλιας στην Νορβηγια παρουσιαστικε απο ελληνικες πηγες της εποχης ως "ξανθος" ενω στης σκανδιναβικες ως "Brunn".

      Λιγο λογικη, φιλαρακο. Αμα βλεπεις μαυρα μαλλια στο 70% και ενα 30% εχει καστανα μαλλια, φυσικα θα σου φανουνε ξανθα. Οπως το χρωμα των βορειων κελτων/γερμανων κατα Στραβων ητανε "λευκο".

      Υπηρχε επισης και ο ορος "ξανθοματης". Βρες μου εναν με κιτρινα ματια και σου δινω οτι θες.

      Διαγραφή
    2. Δὲν ἔχουν ὅλοι οἱ Νορδικοὶ τὸ λευκὸ μαλλὶ ποὺ λες. Καὶ ἐπίσης ἐσὺ ἰσχυρίζεσαι ὅτι ὁπουδήποτε περιγράφουν οἱ Ἕλληνες συγγραφεῖς τὰ μαλλιὰ Κελτῶν & Σκυθῶν χρησιμοποιοῦν ἄλλη λέξι μονίμως καὶ διακριτὰ ἀπὸ τὸ "ξανθός" καὶ τὰ συνώνυμά του; Ἕνας συγκριτικὸς ἔλεγχος στὰ κείμενα θὰ σὲ διαψεύσῃ.

      Διαγραφή
    3. Το θεμα ειναι οτι η "ξανθοτητα" των ελληνων ητανε πιο σκοτεινη απο αυτην των βορειων, οπως και η μελαμψοτητα τους ητανε πιο ελαφρια απο αυτην των νοτιων.

      Αλλιως δεν θα υπηρχε ο διαχωρισμος του Αριστοτελη η οποιουδηποτε αλλο.

      Οσο για τον Στραβων, ο οποιος εζησε στο μ.Χ. και αρα ειχε πιο εκτεταμενη επαφη με βορειους λαους, χρησιμοποιησε οντως το πολιος και το λευκοτριχης για να τους χαρακτηρισει.

      Επιπλεον αμα δεις το σχολιο μου παραπανω, χρησιμοποιησε τον ορο υπολευκος και "ξανθος σαν Σκυθης/Κελτης" για να τους χαρακτηρισει.

      Οι μεσογειακοι ειναι αναμεσα στους βορειους και στους νοτιους λαους οταν προκειται για τον χρωματισμο μαλλιων και ματιων. Ειτε το θελουμε ειτε οχι, αυτο το γεγονος παρουσιασε ο Αριστοτελης αλλα και ο Πλατωνας στην πολιτεια του.

      Διαγραφή
    4. Επιπλεον αμα δεις το σχολιο μου παραπανω, o Αριστοτελης χρησιμοποιησε τον ορο υπολευκος και "ξανθος σαν Σκυθης/Κελτης" για να τους χαρακτηρισει. *

      Διαγραφή
  4. Σόρρυ, ο 6.23 εννοούσα, και το αποστομωτική έτσι γράφεται κανονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε ποιοι ξανθοί και καστανοί, το απόσπασμα αναφέρεται σε μεγάλο ύψος, λευκό δέρμα, φωτεινά μάτια, λεπτά χείλη, ευθεία μύτη, δηλαδή όλο το νορδικό πακέτο, και εν πάσει περιπτώση είναι συνταρακτικά ολόιδια η περιγραφή με τα αγάλματα της κλασσικής εποχής. Εν τω μεταξύ, τα χρώματα που έχουν διασωθεί στα αρχαία αγαλματα και έχουν ανασυσταθεί από τους επιστήμονες δείχνουν πάντα ξανθά, ανοιχτά καστανά ή καστανοκόκκινα μαλλιά. Πουθενά -μα πουθενά- μαυρομάλληδες. Το μουσείο της Ακρόπολης είχε και ειδική έκθεση μάλιστα. Εκτός αν ήσαν μαυρομάλληδες και μαυρομάτες οι Αρχαίοι και είχαν γούστα ξανθά και πληρώσανε τον Αδαμάντιο να τους κάνει φυσιογνωμικό λίφτινγκ. Πλάκα κάνουμε τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου φαίνεται πως το σημαντικότερο χωρίο του Αδαμαντίου σας έχει περάσει απαρατήρητο. Είναι η πρώτη πρόταση που λέει "ει δε τισί το ελληνικόν εφυλάχθη καθαρώς", δηλαδή στις περιπτώσεις εκείνες που το ελληνικό έθνος έμεινε φυλετικά καθαρό. Ασφαλώς και θα υπήρχαν και μαυρομάλληδες, και οριενταλίδες κ αλπικοί και ό,τι άλλο τραβά η χοάνη της ανατολικής Μεσογείου. Όμως οι φυλετικά καθαροί Έλληνες προσδιορίζονται ως ξανθοί, ψηλοί, λευκόχροες, λεπτά χείλη κ.ο.κ., δηλώνοντας πως ο αυθεντικός ελληνικός τύπος είναι νορδικός.
    Γι' αυτό και στη Μακεδονία που είχε μείνει αμόλυντη από τη φυλετική επιμειξία μέχρι την κλασσική εποχή κρατιούνταν ανόθευτος ακόμη ο ελληνικός τύπος του ξανθού, ψηλού, γαλανομάτη που αναφέρουν οι αρχαίες πηγές, παρόμοια με τις ομηρικές περιγραφές. Στη νότια Ελλάδα και κυρίως στη δημοκρατική Αθήνα των 200.000 δούλων και μετοίκων η επιμειξία καλά κρατούσε και είχε αλλοιωθεί ο πληθυσμός.
    Άρα, όντως υπήρχαν μαυρομάλληδες, μεσογειακοί, προσωασιάτες, αλλά δεν ήσαν ελληνικής ή άριας καταγωγής. Ήσαν ή προάριοι σκλάβοι η νεοφερμένοι έμποροι ανατολίτες σαν αυτούς που συνάντησε αργότερα ο Παύλος στην Αθήνα, Φιλίππους κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ πλαγια μου το πας φιλε.

      Για το ξανθος, το ειπαμε τη σημαινει. Αμα δεν σε φτανει ο Αριστοτελης, ο Στραβων και ολοι οι αλλοι που σου παραθεσα, παρε και αλλο

      http://puu.sh/bVqif.png

      Σου εδωσα και αλλο παραδειγμα σχετικα με το πως αντιλαμβανονταν τα χρωματα οι αρχαοι ελληνες, σκανιναβοι και ολοι οι αλλοι με το Brunn.

      Επιπλεον, θες να μου πεις οτι ο Μεσογειακος τυπος δεν εχει ισια μυτη και λεπτοπροσωπια? Οτι ο μεσογειακος και ο νορδικος τυπος δεν κανουνε το πιο μεγαλο overlap ως προς τα χαρακτηριστικα τους αναλογα με dinarics-norics, alpine-borrebies?

      Ρε που ζουμε? Ριξε μια ματια στο ιστολογιο να ξεστραβωθεις.

      http://puu.sh/bVyac.png

      Αλλα μην ακους απο εμενα, παρε απο ανθρωπολογους.

      Διαγραφή
  7. Μάγκες,αντί να ασχολούμαστε τόσο πολύ με την φυλετική σύνθεση των Αρχαίων Ελλήνων,γιατί δεν κοιτάμε την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Ελλάδα;;
    π.χ. ρίξτε μια ματιά εδώ:
    https://www.youtube.com/watch?v=ZFitA0Act5Y
    Δείτε τα σχόλια.Υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρωποειδών στη χώρα μας που αρέσκεται στο να ακούει αυτήν την ανθυπουπανθρώπινη μουσική.Δυστυχώς τα εξ ανατολής ορμώμενα βιολογικά απόβλητα έχουν επιβάλει τον σιχαμερό τρόπο ζωής τους στους κατοίκους της χώρα μας.Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο κατι τετοια ουτε η ευγονικη δεν μας σωζει πλεον. Πυρηνικη εξοντωση και καλυτερη τυχη την επομενη φορα.

      Ζωντας στην δυτικη ευρωπη, μπορω να σου πω, οτι δυστυχως ο Αζηζ δεν φτανει ουτε στα γονατα των πιθηκοειδων που εχουνε περαση στη Σουηδια η στο Βερολινο. Ισως με την οικονομικη κριση να στανιαρουν καποιοι αλλα το στραπον φαινεται να συνεχιζει.

      Ερχονται χειροτερα.

      Διαγραφή
  8. Βλέπω τα αποτελέσματα του άκρατου Νορδικισμού στα σχόλια και ειλικρινά προσπαθώ να σκεφτώ πως ξεφύτρωσαν τόσες αβάσιμες θεωρίες κατά τη περίοδο του Γ' Ράιχ και πως είναι δυνατόν να γίνονται τόσο εύκολα πιστευτές από μεγάλη μάζα νεοελλήνων. Δεν αποκλείεται η ύπαρξή των Νορδικών στον Ελλαδικό μας χώρο, αλλά προσοχή! Και οι Θράκες όπως και οι Σκύθες αλλά και κάποιοι Μακεδόνες ήτανε Ξανθόχρωοι και κοκκινοτρίχιδες, αυτό μόνο του δεν δηλώνει Νορδική παρουσία, αλλά είναι πιθανότερο και λόγω γεωγραφικής γειτνίασης να παρέπεμπαν σε Βορειοδιναρικό, Βαλτικό ή ακόμη και σε κάποιο κράμα Αλπικών. Όποιος είναι ψηλός δεν είναι απαραίτητα και Νορδικός ή εκτομορφικός και λεπτόρινος αντίστοιχα. Μπορείτε να ανατρέξετε στο έργο του Πυθέα του Μασσαλιώτη για να διαβάσετε από πρώτο χέρι τι φυλετική κατάσταση επικρατούσε εκείνη την εποχή στην Ευρώπη. Τις τότε συνήθιές τους τη κατάσταση της διαβίωσής τους καθώς και για το πολιτισμικό τους υπόβαθρο. Επίσης λάβετε υπόψη σας και τη γενικότερη ψυχοσύνθεσή τους. Δεν κάνουμε λόγο για Άγγλο εραστή ούτε για Λατίνο ασθενή αλλά για Άγγλο ασθενή και Λατίνο εραστή. Μπορείτε να φανταστείτε έναν ψυχρό από συναίσθημα Νορδικό στην αρχαιότητα να γράφει τραγωδίες ή κωμωδίες και με αυτές να συγκινεί τα ομόφυλα πλήθη του? Νορδικούς σάτυρους γεμάτους από σεξουαλική ορμή να παρενοχλούν κόσμο εν ώρα οινοποσίας? Νορδικούς με το χιούμορ του Διογένη ή την ευστροφία του Περικλή? Λίγο δύσκολο έτσι??
    Δεν υποτιμώ τους Νορδικούς και τους σέβομαι ως φυλετικά μου ξαδέρφια, όπως και ολόκληρη τη περιάκτια φυλή. Όμως κάποια γεγονότα είναι εξώφθαλμα και συμπεραίνουμε γενικότερη παρουσία Μεσογειακών και Κρομανομεσογειακών ως κυρίαρχο φυλετικό στοιχείο της τότε Ελληνικής φυλετικής επικράτειας. Κάποια μεμονωμένα και αποχρωματισμένα ψηφιδωτά προσωπικά δεν μου λένε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >>Μπορείτε να ανατρέξετε στο έργο του Πυθέα του Μασσαλιώτη για να διαβάσετε από πρώτο χέρι τι φυλετική κατάσταση επικρατούσε εκείνη την εποχή στην Ευρώπη.

      Οφειλω να ομολογησω οτι δεν εχει πεσει ποτε στα χερια μου.

      Εχεις μηπως ενα link?

      Διαγραφή
    2. Πέστα ρε φίλε είμαι ο ανώνυμος 3:56 π.μ από πάνω και των υπολοίπων σχολίων απ'όπου ξεκίνησε όλη αυτή η αντιπαράθεση.
      Δλδ με το ζόρι ότι όποιος ξανθός υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα ήταν νορδικός.Ξανθές αποχρώσεις έχουν οι αλπικοί και οι διναρικοί αλλά όχι στο τόσο ανοιχτο βορειόσκαδιναβικό στοιχείο.Ο αλλός από πάνω μου λέει ότι υπήρχαν νορδικοί Σπαρτιάτες.
      Και εγώ ξανθός είμαι και μάλιστα πολύ ανοιχτό αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχα νορδικούς προγόνους.

      Επίσης συμφωνώ ακράδαντα και μάλιστα λάθος μου που δεν το επιχειρηματολόγησα πιο πριν ότι και στα ψυχικά χαρίσματα οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν ουδεμία σχέση με τον παθητικό νορδικό.Ξεκολήστε μερικοί γιατί και σε άλλα άρθρα πάλι για νορδικής Ελλάδας μιλάγατε..Η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.Φτάνετε στο σημείο να αμφισβητείτε τον Ηρόδοτο και άλλους ιστορικούς για να αποδείξετε αυτά που δεν αποδεικνείονται.Και για να τελειώνουμε η Ελλάδα και η Ιταλία(καθώς είμαστε συγγενικά αδέρφια λόγω της ίδιας φυλετικής υπόστασης) έχουμε μια τεράστια διαφορά που δεν την έχουν οι κρύοι και παθητικοί Σκαδιναβοί.Το ΠΑΘΟΣ.Αυτό μας οδήγησε να θεωρούμαστε ο μεγαλύτερος δυτικός πολιτισμός.

      Αρκετοί που ασχολούνται με τον φυλετισμό και την εξελικτική πορεία του ανθρώπου θεωρούν τους νορδικούς ως το αποκορύφωμα της εξελεκτικής πορείας του ανθρώπινου οργανισμού,ύστερα είναι οι μεσογειακοί(ίσως και οι αντλαντοειδής μαζί) σύμφωνα με τους ειδικούς.Εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ αυτό ακριβές,καθώς μηδαμηνό πολιτισμό δημιουργήσανε παρόλο που τώρα έχουν ένα αξιοζήλευτο και τέλειο καπιταλισμό.

      Διαγραφή
    3. Δε ξέρω αν έχουν ''τέλειο καπιταλισμό'',σίγουρα έχουν έναν πολιτισμικό μαρξισμό που καταστρέφει ολόκληρο τον Δυτικό Πολιτισμό,μαζί και την ταλαίπωρη Ελλάδα.Αυτή τη στιγμή η Δύση αυτοκτονεί και δυστυχώς είμαστε δεμένοι στο ίδιο άρμα.
      Όσο για τον καπιταλισμό,αυτός έχει άμεση σχέση με τον προτεσταντισμό, ο οποίος ακριβώς επιβράβευε την συσσώρευση κεφαλαίου.Τα γράφει και ο Βέμπερ.Τόσο ο αρχαίος ελληνικός,όσο και ο βυζαντινός πολιτισμός ήταν αντικαπιταλιστικοί απ'ὀτι ξέρω.Το παραδοσιακό ελληνικό πολιτιστικό παράδειγμα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό της Δύσης.Βέβαια,το πόπολο τα αγνοεί αυτά.
      Εθνικός σοσιαλισμός η καλύτερη λύση για την Ελλάδα,κατά τη γνώμη μου,σε συνδυασμό με την αναβίωση των κοινοτήτων και της κοινοτικής παράδοσης και με δημοψηφίσματα(άμεση δημοκρατία) για σημαντικά θέματα.

      Διαγραφή
    4. Μόνο σκληρὴ ἐθνικοσοσιαλιστικὴ δικτατορία, ῥέ...!!! Τί δημοψηφίσματα καὶ φλωριὲς τσαμπουνᾶτε;;; Γαμῶ τὴ δημοκρατία & τὶς ψήφους σας.

      Διαγραφή
    5. Πρώτον αυτή την στιγμή στην ευρώπη λειτουργούν καπιταλιστικοί μηχανισμοί,οπότε οι σκαδιναβικές χώρες λόγω της της απίστευτης οργάνωσης της σε όλα τα κρατικά επίπεδα έχουν αφομοιώθεί καλύτερα απ'όλες σε σχέση χώρες στον κόσμο.Για αυτό είπα ότι έχουν τέλειο καπιταλισμό,γιατί παρόλο που δεν είναι δίκαιο ως προς τους πολλούς λειτουργεί έτσι να ζούνε όλοι αξιοπρεπώς.

      Στην Ελλάδα δεν νομίζω ότι ταιριάζει το εθνικοσοσιαλιστικό σύστημα,γιατί ο Έλληνας είναι από την φύση του ''αναρχικός'',δλδ με την έννοια (όχι βέβαια με την σημερινή) ότι είναι ελεύθερο πνεύμα και δεν μπορεί να αφομοιωθεί σε αυτό.
      Παρόλο που θαυμάζω ηγέτες σαν τον Μεταξά και τον Παπαδόπουλο (ειδικά ο δεύτερος συντέλεσε στα μέγιστα για το ελληνικό έθνος) οι ακραίες δεξιές πολιτικές συνήθως δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.

      Τέλος,δεν μπορώ να καταλάβω γιατί βρίζετε το θεσμό της δημοκρατίας.Πραφανώς τον έχετε συνδέσει με τον σημερινό εξευτιλιστικό ''όρο'' του.Δεν γίνεται να βρίζετε έναν θεσμό που εφάρμοζε ο Περικλής στην αγορά(συγκέντρωση Αθηνέων) δυο χιλιάδες χρόνια πριν.
      Εντάξει ο Η.Η είναι γνωστός χιτλερολάγνος και των SS εδώ,αλλά σε βλέπω ξημερώματα να γράφεις σχόλια και μάλιστα πολλές φορές..τα νεύρα σου δεν είναι καλά.

      Διαγραφή
    6. Ἀνώνυμε σκατόπουστα, ἡ δημοκρατία εἶναι τὸ ἐμετικότερο πολίτευμα, διότι δίνει σὲ ἕναν καθηγητὴ χειρουργικῆς, ἕναν ἐρευνητὴ βιολόγο, σὲ ἕναν ἀστροφυσικό, σὲ μία δασκάλα, σὲ ἕναν μηχανολόγο μηχανικὸ ἴση ψῆφο μὲ ἕνα τραβέλι ποὺ τὸ γαμᾶν Ἀλβανοὶ στὴ ΣΥγγροῦ γιὰ 10 εὐρῶ ἢ μὲ μία πόρνη ἢ μὲ ἕναν σκουπιδιάρη ἢ μὲ ἕναν οἰκοδόμο. Αὐτὸ εἶναι ἄδικο, παράλογο καὶ ἐν τέλει ἀνήθικο. Ἂν δὲν τὸ καταλαβαίνῃς, εἶσαι τριμάλακας. Ὅσο γιὰ τὴν ὥρα ποὺ γράφω ἐνίοτε τὸ πρωί, ὀφείλεται στὸ ὅτι δὲν μὲ ταΐζει ἡ μάννα μου, ῥὲ θηλυπρεπὲς τεμπελόσκυλο, ὅπως ἐσένα, ἀλλὰ ἐργάζομαι.

      Καὶ φυσικὰ εἶμαι χιτλερικὸς καὶ νοσταλγὸς τῶν SS, μωρὴ ἄεργη, δημοκρατικὴ λουλοῦ. Τιμή μου καὶ καμάρι μου.

      Διαγραφή
    7. Ήξερα ότι θα αντιδρούσες έτσι, αλλά εγώ δεν θα κάτσω να σε βρίσω(και ειδικά πίσω από μια απρόσωπη οθόνη Η/Υ όπου εκ του ασφαλούς μπρορώ να γράψω ότι μου κατέβει)
      Όπως ήξερα θα έλεγες ότι εργάζεσε(και καλά),αλλά κάθε 5 ή 6 ή 7 ώρα τα ξημερώματα μπαίνεις εδώ για να γράφεις τις ''φιλοσοφίες'' σου.Σου ξαναλέω τα νεύρα σου δεν είναι καλά..!!
      Όταν αφήσεις την παιδιάστικη συμπεριφορά και μου επιχειρηματολογήσεις τον λόγο ότι ο εθνικοσοσιαλισμός είναι η ''σωτηρία'' μας και όχι να μου λες ότι οι οικοδόμοι,σκουπιδιαρήδες(καλά για τα τραβέλια δεν θα πω τίποτα μόνο εσύ τα σκέφτεσαι αυτά) δεν έχουν δικαίωμα σε τίποτα.

      Συμφωνώ ότι ειδικοί σε τομείς όπως στον πολιτικό βίο είναι κατάλληλοι για την κυβέρνηση ενός κράτους,όπως είχαν προειπώθει από αριστοκράτες Αριστοτέλη και Σωκράτη.
      Άσε τώρα τα SS,18/88,τους κελτικούς σταυρούς.Μεγαλύτερη απάτη από τους γερμανούς δεν υπάρχουν.Μου θέλανε και φυλετική κάθαρση ο πιο μπασταρδεμένος λαός της ευρώπης.Σλάβοβαλτικοί(πολωνοί),αγλοσάξωνες,νορδικοσκαδιναβοί,τούρκοι,εβραίοι,ρώσσοι,κέλτες,αλπικοί αυστρίας και ουγγαρίας όλα αυτά απαρτίζουν τους γερμανούς.Επίσης και πολλές άλλες φυλές που δεν θυμάμαι.Γερμανικό έθνος δεν υπήρχε ποτέ,τώρα έχει γίνει δεύτερη ΗΠΑ.Από αυτούς εμπνέεσαι;Τέλως πάντων και πολύ ασχολήθηκα..

      Διαγραφή
  9. Δηλαδή οι ξανθοί στην αρχαία Ελλάδα δεν ήσαν νορδικοί αλλά διναρικοί ή βαλτοσλαβικοί; Αστεία πράγματα. Τότε το απόσπασμα δεν θα έλεγε πως έχουν ευθεία μύτη (οι διναρικοί δεν έχουν), ούτε φωτεινά μάτια ή ευκίνητα μέλη και μεγάλο ανάστημα , παραπέμποντας σε μακρόστενους σκελετούς. Οι κατάξανθοι Μακεδόνες που βλέπουμε στα ψηφιδωτά του Γνλωσιους είναι αλπικοί ή καθαρόαιμοι νορδικοί;
    Όσο για τον ψυχισμό, εκεί και αν φαίνεται ο νορδικός χαρακτήρας των Αρχαίων. Μεγάλες πολιτικές αρετές, υψηλή σχεδιαστική ικανότητα και ψυχική σκληρότητα. Καμία σχέση με τις συναισθηματικές κλάψες των οριενταλιδών ή τις γλυκαιρές αρλουμπολογίες των μεσογειακών. Γι' αυτό και η μεσογειακή/οριενταλική Ελλαδίτσα είναι μια ασήμαντη χώρα στον παγκόσμιο πολιτισμό εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, όπως και όλες οι μεσογειακές χώρες. Όπου άνθισε στο ενδιάμεσο πολιτισμός στη Μεσόγειο οφειλόταν στο νορδικό αίμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ιταλία, όπου η Αναγέννηση ήταν φαινόμενο της βόρειας Ιταλίας που είχε δεχθεί γερμανικό αίμα, ενώ ο ΄μεσογειακός ιταλικός νότος ήταν και παραμένει απελπιστικά στον πάτο. Οι μεσογειακοί ούτε κράτος μπόρεσαν να αναπτύξουν, ούτε βιομηχανία και γενικώς ακολουθούν ασθμαίνοντες τις εξελίξεις. Μπουζουκόβιοι, κλαρινόβιοι, τεμπέληδες, ανοργάνωτοι, πονηρούληδες, θεωρητικολόγοι. Οι χώρες που κάνουν κουμάντο στον κόσμο από αιώνες είναι ή νορδικές ή με ισχυρή νορδική παρουσία. Και επειδή έχουν καλύτερα πανεπιστήμια, πιο οργανωμένους κρατικούς φορείς, λιγότερο γλύψιμο κ.α., οι μεσογειακοί την κοπανάνε πάντα από τη χώρα τους για να βρουν κάποια καλύυερη τύχη. Και αφήνουν τα κορόιδα της χώρας τους να λένε θεωρίες πόσο σπουδαίοι εραστές είναι οι μεσογειακοί κλπ, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου εκανα ηδη λινκ σε κειμενο που αναφερεται στα φαινοτυπα των αρχαιων Ελληνων απο ανθρωπολογους.

      Ευθεια μυτη και προσωπο με μακρυ αλλα οχι τετραγωνο "νορδικο" σαγονι οπως αυτο στα αγαλματα συνανταται κυριως στον διναρικο-μεσογειακο τυπο.

      Επιπλεον, τα αγαλματα στην αρχαια Ελλαδα ητανε βραχυκεφαλα ενω οι Ελληνες μεσοκεφαλοι. Η συνεχει μυτης-μετωπου ΔΕΝ συνανταται στους νορδικους αλλα στους διναρικους παλι. Ο ιδιος ο Lundman το εχει επισημανει.

      http://puu.sh/bWjm6.png

      Moυ φαινεται δεν το διαβασες οποτε παρ'το παλι.

      Σε λιγο θα μου βγαλεις τα μεσογειακα μαγουλα και το μακρυ προσωπο του Περικλη και του Αριστοφανη τετραγωνα νορδικα.

      Επισης ανιστορητε, η Αναγεννηση ανθησε την κεντρικη ιταλια με αρχη την Φλορεντια. Αντε να μου βρεις νορδικο εκει περα, ολοι τους ειναι απ΄το ρωμαικο κραμα, δηλ. αλπικο-μεσογειακο-διναρικο.


      Και οσο για τα ψυχικα γνωρισματα των μεσογειακων, τρεχα διαβασε το αρθρο στο ιστολογιο και ασε τον Gunther.

      Διαγραφή
  10. Επειδή έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφοροι αμόρφωτοι χομπίστες που το παίζουν "εθνικοσοσιαλιστές" και "χιτλερικοί", και προσπαθούν να μας πείσουν πως ο Χίτλερ δεν υιοθετούσε τις νορδικές απόψεις του Γκύντερ, ας ανοίξουν τα μάτια τους και ας διαβάσουν το ακόλουθο απόσπασμα:
    "Η αργή απονορδικοποίηση (Entnordnung) του λαού μας έχει οδηγήσει σε παρακμή της γενικής φυλετικής μας πόιότητας και παράλληλα σε αποδυνάμωση της τεχνικής, πολιτιστικής και της πολιτικά παραγωγικής μας ισχύος" A. Hitler, ενώ σε άλλο σημείο ομολογεί πως "ως συνέπεια της απερισκεψίας τους, οι φορείς τους νορδικού αίματος, του πλέον πολύτιμου φυλετικού στοιχείου των φορέων του πολιτισμού και των ιδρυτών κρατών, εκλείπουν σιγά σιγά, αφήνοντας πίσω τους ένα ανθρώπινο κουβάρι εσωτερικής ασημαντότητας". Καλή ώρα η ρωμισύνη των τελευταίων 2.000 ετών.
    Ο Φύρερ τα είπε όλα. Αυτός είναι ο εθνικοσοσιαλισμός και ο Α. Χίτλερ. Αν σας αρέσει καλώς, αν πάλι δεν σας αρέσει, τα κομπολόγια σας, του φραπέδες σας και πορευτείτε στον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω δε διαφωνούμε σε κάτι.Όλοι όσοι διαβάζουμε το συγκεκριμένο blog θέλουμε να καθαρίσει η Ελλάδα από τους αλλόφυλους λαθρομετανάστες και από τους ''ντόπιους'' αρμενοειδείς και γυφτοειδείς.Προσωπικά περιμένω την ημέρα που θα κηρυχθεί γενική επιστράτευση για να καθαρίσουμε την Ελλάδα από τα φυλετικά σκουπίδια,τους αναρχικούς και τις ανώμαλες ομοφυλόφιλες.Ευχής έργον θα ήταν να ξεκινήσει κάποτε και κάποιο πρόγραμμα ευγονικής ώστε να πυκνώσουν οι γνήσιοι ελληνικοί φυλετικοί τύποι.
    Το θέμα είναι ποια ηγεσία και με ποιους ανθρώπους θα μπορέσει να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.Και βέβαια πως θα το δεχθεί το αδιάφορο πλήθος.
    Από εκεί και πέρα νομίζω είναι θεμιτό ο καθένας να εκφράζει τις απόψεις του για επιμέρους θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.