Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ισχυρότερος επικρατεί φυλετικά;

Πολλοί νομίζουν ότι ισχύει, αλλά σπανίως συμβαίνει. Κακώς ταυτίζεται η κατάκτηση με την φυλετική επικράτηση. Το να είσαι ισχυρότερος στρατιωτικά ή πιο προηγμένος πολιτισμικά δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του από φυλετικής άποψης. Έχουμε πολλά ιστορικά παραδείγματα όπου ο νικητής όχι μόνο δεν μπόρεσε να επικρατήσει πληθυσμιακά, αλλά λόγω άγνοιας περί φυλετικής πολιτικής, όταν κατέρρευσε η εξουσία του έπειτα από δεκαετίες ή αιώνες, έμειναν ελάχιστα μόνο ίχνη της παρουσίας του.

Οι Ρωμαίοι αποτελούν ένα παράδειγμα κατακτητή, ο οποίος παρότι κατέκτησε την Ευρώπη, το φυλετικό του στίγμα...
ήταν ελάχιστο σε σχέση με την έκταση της κυριαρχίας του. Τουλάχιστον οι Ρωμαίοι ίδρυσαν πολλές αποικίες στην Ιταλική χερσόνησο και στη νοτιοδυτική Γαλλία, διατηρώντας τις περισσότερες μέχρι και σήμερα στον Ιταλικό εθνικό κορμό. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτές τις περιοχές εντοπίζουμε μέχρι και σήμερα Μεσογειακούς, παρότι βέβαια οι Ρωμαίοι δεν ήταν μόνο Μεσογειακοί, αλλά οι Μεσογειακοί δεν υπήρχαν και εισήχθησαν σε αυτές τις περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές που κατέκτησαν, μετά την κατάρρευση της Αυτοκρατορίας δεν απέμεινε τίποτα από τους Ρωμαίους, παρά μόνο σε κάποιες η γλώσσα, που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι όλοι τους είναι "λατίνοι", κάτι που δεν ισχύει φυλετικά.

Οι κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι ένα ακόμα δείγμα απουσίας συστηματικής φυλετικής πολιτικής, με τον Ελληνισμό να χάνεται από την ανατολή όταν κατέρρευσαν τα Ελληνιστικά βασίλεια. Οι μόνες περιοχές που διατήρησαν τον Ελληνισμό ήταν κάποιες μεγάλες πόλεις-αποικίες -Αντιόχεια, Αλεξάνδρεια, κτλ- αλλά και αυτές χάθηκαν σταδιακά. Γεγονός που δείχνει ότι όχι μόνο πρέπει να ιδρύονται αποικίες, αλλά να δίνεται έμφαση στον εποικισμό και της επαρχίας.

Παρόμοια πράγματα συνέβησαν με τους Σλάβους. Οι Σλάβοι σύμμαχοι των Αβάρων κατέκτησαν μεγάλα τμήματα της ανατολικής Ευρώπης, αλλά άφησαν ελάχιστα φυλετικά στοιχεία. Άφησαν όμως πίσω τους τη γλώσσα, κάτι που κάνει τους δυτικο-Βαλκάνιους πληθυσμούς να νομίζουν ότι είναι "σλάβοι", ενώ δεν έχουν τίποτα κοινό φυλετικά με εκείνους.

Οι κατακτήσεις των Γερμανικών φύλων στην Ευρώπη τον Μεσαίωνα αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα κατάκτησης με μικρό φυλετικό αποτέλεσμα. Οι ελάχιστοι πολεμιστές δεν έκαναν εποικισμό αλλά αποτέλεσαν την διοικητική και στρατιωτική αριστοκρατία, που όμως δεν επικράτησε φυλετικά. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία άφησε ελάχιστα σημάδια από τους μογγόλους μαχητές σε όλα τα εδάφη που κατέκτησε.
Η απουσία συστηματικής φυλετικής πολιτικής και εποικισμού είχε το αποτέλεσμα ο ισχυρότερος να μην επικρατήσει φυλετικά και οι κατακτήσεις να πάνε στράφι όταν κατέρρευσε η εξουσία. Αντιθέτως, στην βόρεια Αμερική και στην Αυστραλία έχουμε παραδείγματα φυλετικής επέκτασης εις βάρος των γηγενών, με αποτέλεσμα η επικράτηση του ισχυρού να μετατραπεί σε φυλετική επικράτηση. Η εκκαθάρριση των ιθαγενών και η αντικατάστασή τους από Ευρωπαίους, οδήγησε σε μόνιμα αποτελέσματα. Στη νότια Αμερική ωστόσο, οι Ισπανοί κατακτητές δεν έδιωξαν τους γηγενείς, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα αυτά τα κράτη να είναι εν πολλοίς παρακμιακά, παρότι έχουν τυπικά τους ίδους θεσμούς με ΗΠΑ και Καναδά.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο ισχυρότερος αν δεν ασκήσει φυλετική πολιτική και συστηματικό εποικισμό, οι κατακτήσεις του θα πάνε στράφι όταν καταρρεύσει η εξουσία του. Μάλιστα, αν δεν γίνει εποικισμός, υπάρχει κίνδυνος οι κατεκτημένοι να αρχίζουν να τον απορροφούν σταδιακά τους λίγους κατακτητές. Η φυλετική επέκταση πρέπει να αποτελεί τον κύριο στόχο μιας κατάκτησης και όχι η υλιστική εκμετάλλευση των κατεκτημένων. Έτσι τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και μακροχρόνια τα εδάφη αυτά ενσωματώνονται πλήρως στον εθνικό κορμό, λόγω φυλετικής ομοιογένειας.

17 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβα τι ακριβως εννοειτε..

    Η φυλετικη επεκταση να γινει μεσω συνεχων προσμιξεων με αλλοφυλους ή να εξοντωθουν οι κατεκτημενοι αλλοφυλοι και να αναπαραχθουν μετα γρηγορα οι νικιτες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δεύτερο φυσικά. Η πρόσμιξη με τους κατεκτημένους αλλοφύλλους οδηγεί πάντα στην υποβάθμιση του ανώτερου από τους δύο αντιπάλους. Δημιουργείται δηλαδή μία ισορροπία αλλά πάντα προς τα κάτω.
      Για παράδειγμα οι τούρκικες ορδές μου μας κατέκτησαν, έπειτα από συνεχείς προσμίξεις με τους λευκούς το μόνο που κατάφεραν ήταν να ρίξουν το επίπεδο των κατεκτημένων.

      Διαγραφή
    2. Στειρωση ολων των υπανθρωπων και χρησιμοποιηση τους σε χειρωνακτικες εργασιες προς οφελος των ανωτερων φυλετικων τυπων.

      Διαγραφή
    3. Πως θα ξεχωριζαμε τους υπανθρωπους απο τους ανωτερους ομως περα απο τους νεγρους?

      Τεστ για IQ? Ταξινομια?

      Διαγραφή
    4. Μου βρωμανε προβοκατορικες ερωτησεις...Δηλαδη τους αρμενοειδεις πχ. δεν μπορεις να τους ξεχωρισεις? Τοσα ποστ εχουν γραφει στο ιστολογιο για τη διακριση των φυλετικων τυπων, κατσε και διαβαζε μπας και ξεστραβωθεις.

      Διαγραφή
    5. Μαγκίτη, τσίμπα μερικὰ κριτήρια ἀνωτερότητος ναοῦμε; 1) Ὁμορφιὰ προσώπου (συμμετρία) 2) Σωματότυπος & σωματικὴ δύναμι/ἀντοχή 3) Ὗψος 4) δείκτης εὐφυΐας 5) ἔφεσι στὴν παραγωγὴ πολιτισμοῦ (ἐπιστῆμες/τέχνες/τεχνολογία) 6) ἀνδρεία/μαχητικότητα/πολεμικὴ ἰκανότητα φυλῆς.

      Διαγραφή
    6. Με λίγα λόγια ό,τι ακριβώς είναι οι σύγχρονοι Έλληνες: 1)ομορφιά προσώπου ποντιακού τύπου 2) σωματότυπος τετράγωνος (απλικοοριενταλικός) με πλατύ κεφάλι καθώς είμαστε μεσο-βραχυκέφαλοι 3) ύψος θεόρατο, σαν να λέμε Σκανδιναβοί 4) δείκτης ευφυίας τεράστιος, γι' αυτό κάπου 9 εκατομμύρια Έλληνες σε 34 εκλογικές αναμετρήσεις από το 74 και μετά ψηφίζανε ΠΑΣΟΚ κ ΝΔ μονοκούκι κ την επόμενη μέρα κόβανε τα χέρια τους5) έφεση στην τεχνολογία, γι' αυτό το έθνος αυτό μόνο καφετέριες και προπαντζίδικα ανοίγει 6) ανδρεία μοναδική, γι' αυτό έμεινε μόνο 500 χρόνια σκλάβος κ έχει μάθει να αγωνίζεται με μούντζες έξω απ' το Σύνταγμα. Υπερβάλλω; Άντε το πολύ σε ένα από τα έξι.

      Διαγραφή
    7. Και γι' αυτό το λόγο η ελληνική πλειοψηφία των εργατικών, των έξυπνων και το λοιπό επιστημονικό προσωπικό, καταφεύγει σε ανεπτυγμένες χώρες του εξωτερικού (Καναδάς, Ισλανδία, Σκανδιναυία, Γερμανία) όπου και συνήθως πραγματοποιεί μεγάλα βήματα εξέλιξης και επιτυχίας. Αφήνωντας στην Ελλάς το χείριστο φυλετικό υπόβαθρο, με γηρατειά και με εκατομμύρια ξένων λαθρεποίκων που περιμένουν σε τρεις με τέσσερις γενιές να έχουν αφομοιωθεί με το εναπομείναν ελληνικό στοιχείο.

      Διαγραφή
  2. Οι Έλληνες των ελληνιστικών χρόνων όχι απλώς είχαν επιφανειακή παρουσία στους ανατολίτικους πληθυσμούς, αλλά αντιθέτως προκάλεσαν τεράστια φυλετική δηλητηρίαση στους γηγενείς έλληνες.Πως αλλιώς άλλωστε εξηγείται η πολιτιστική σαβούρα των νεοελλήνων εδώ 1500 χρόνια, όπου στα πρώτα 1000 ήταν απαγορευμένο το ελληνικό όνομα και στα επόμενα 500 ήμασταν σκλάβοι, με τη σύγχρονη νεοελληνική γυφτιά να σπάει όλα τα κοντέρ; Μόνο η ακατάσχετη φυλετική επιμειξία από την εποχή του Αλεξάνδρου και δώθε το ερμηνεύει. Πως να το κάνουμε, η απόσταση φυλετική και αισθητική από τον Απόλλωνα της Ολυμπίας έως τους σημιτοοριενταλικούς αγίους των βυζαντινο/ορθόδοξων εκκλησιών είναι ερεβώδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος οι σλάβοι σε ποιο φυλετικό τύπο ανήκει??Στον βαλτικό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οἱ Σλάβοι τῆς Ἀνατολικῆς Εὐρώπης ναί. Οἱ νότιοι Σλάβοι εἶναι κυρίως Διναρικοὶ καὶ οἱ Σλάβοι τῆς Κεντρικῆς Εὐρώπης (Τσέχοι, Σλοβάκοι) κυρίως ἀλπικοί. Οἱ Βούλγαροι εἶναι κράμα βαλτικῶν, μεσογειακῶν & λίγων μογγολιδῶν.

      Διαγραφή
  4. Ανωνυμε 3/9/2014 10,13 ακριβως αυτό είναι κι αντιπροσωπευει ο Φυλετισμος.
    Δεν μισω απαραίτητα τον Ασιατη Οριενταλιδη Αρμενοειδη διπλα μου,αν και θα πρεπε καθ οτιν το Μισος συνιστα Καταφαση Ζωης,αλλα,εαν σεβομαι,υποληπτομαι κι αγαπω τον δικο μου Φυλετικο τυπο,ΠΡΕΠΕΙ να εχω το επιλεγειν...Όχι υπερβολικη σκληροτητα χωρις λογο,αλλα διακριτικο δικαιωμα ζωης η θανατου.
    Οσο για το "εχουμε ολοι ψυχες" που γραφεις μου φαινεται σαν μια θλιβερη προς τα κατω εξισωση...Ειμαστε καπου Βάρβαροι,ναι...Εχουμε δικαιωμα να ειμαστε Βάρβαροι
    Ανωνυμε 5.32 Θαυμαζω την Αρχαια Ελλαδα για αρετες που εσυ δεν αναφέρεις,οπως την αγαπη προς το Μαχεσθαι την Κρυπτεια και διαφορα αλλα.
    Νοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω για το μηνυμα σου. Ειναι απο τις λιγες σοβαρες απαντησεις που εχω παρει.

      Θελω να μου εξηγησεις περισσοτερο την πρωτη παραγραφο σ γιατι νμζω πως δν καταλβα σωστα.. Οταν λες `διακριτικο δικαιωμα ζωης ή θανατου` τι ακριβως εννοεις;;


      `Εχουμε ολοι ψυχες` : Ο καθε ανθρωπος εχει και εναν χαρακτηρα-μια ψυχη- ενα πνευμα. Δεν ειμαστε μονο σαρκα και οστα κ αυτο δεν ειναι αρνητικο.
      Γι αυτο θεωρω τις ιδεες καποιων εδω πολυ ακραιες-βαρβαρες-αρρωστες.
      Παραδεχεσαι οτι καπου ειστε βαρβαροι με αυτες τις ιδεες και λες οτι ειναι δικαιωμα σας. Η προταση αυτη ηδη δειχνει καποιον φανατισμο κ αν το σκεφτεις θα το καταλαβεις.
      Δεν ξερω ποσα πραγματα εχεις διαβασει για τον φυλετισμο..Αν εχεις διαβασει αρκετα σιγουρα θα χεις δει οτι αυτα που λετε μπορουν να γινουν και πραξη χωρις να σκοτωθει κανεις. Ισως σας επιρρεαζει η σελιδα εδω με τα αρθρα ετσι οπως τα γραφουν οι διαχειριστες..αλλα θυμισου οτι και αυτοι απλως εκφραζουν τις αποψεις τους... οι οποιες δεν ειναι απαραιτητα σωστες.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι που ο διαχειριστης διεγραψε το αρχικο σου σχολιο...ηθελα να το διαβασω άλλη μια φορα.Οσο γι αυτό που ρωτας,εννοω ακριβως ο,τι γραφω.Σαραντα χρονια-αθελα μου αρχικα-μελετω και συγκρινω ανθρώπινες συμπεριφορές...Τλευταια σε συναρτηση με φυλετικούς τυπους.Θα τρόμαζες εάν εριχνες μια ματια "μεσα μου".Γι αυτό κατεληξα σε αυτή τη "βαρβαρη" επιλογή.Φανατικος είμαι οσον αφορα την επιβίωση μου κι αυτην των παιδιων μου.Εχω διαβασει αρκετα για τον Φυλετισμο,στην αρχη το 1998,ενα "απαγορευμενο" βιβλιο Φυλετικης Ψυχολογιας-κατηργημενο φυσικα-του Κων/νου Σπετσ(ι)ερη(;) και ειχα συγκλονιστεί...Οσο για της ψυχες.Για μενα τετοιο πραγμα δεν υπαρχει...Υπαρχει η Υλη και το Πνευμα.Πανε πακετο...και φευγουν επισης.Κι αυτό ισχυει για όλα τα εμβια οντα.Πιθανοτατα εννοουσες συναισθηματα συμπόνοιας η λυπης...Είναι αναπόφευκτα αλλά, ΟΤΑΝ Η ΣΤΓΜΗ ΕΡΘΕΙ,πρεπει να παραμεριστουν.Οι διαχειριστες γραφουν ο,τι τους εκφραζει,εγω παλι,αποδεχομαι ο,τι από αυτά με βρισκει συμφωνο.Ειναι περιπου το 90 με 95 τοις εκατο,γι αυτό είμαι εδώ.
      Νοτης

      Διαγραφή
  5. Στον Angel ι όροι nordic-iranians είναι πρωτίστως φυλετικοί όροι κ όχι γεωγραφικοί. Ανήκουν στην nordic race κ στον ιρανικό υποτύπο κ όχι γενικά ήρθαν απ τον βορρά ή από τον Β. Ιράν. Αντιστοίχως αναφέρεται σε mediterranean race, dinaric-mediterranean, alpine κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από που κι ως που οι Φοίνικες είναι Έλληνες; Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε;
    Οι Φοίνικες είναι ένας σημιτικός λαός, με σημιτική γλώσσα θρησκεία και πάνω από ολα φυλετική καταγωγή. Κατοίκησαν στη Συροπαλαιστίνη, στην Κύπρο, στη Μάλτα και στη νοτιοδυτική Σικελία, τους οποίους οι εκεί Έλληνες εδώσαν τιτάνιο αγώνα να ανακόψουν την προέλασή τους.
    Διόλου τυχαία στις παραπάνω περιοχές ο αρμεονοειδής/προσωασιατικός φυλετικός τύπος είναι από την Αρχαιότητα έως τις μέρες μας ή κυρίαρχος ή πολύ ισχυρός. Το γεγονός πως και στους σύγχρονους Έλληνες υπάρχει παρουσία ούτε μας χαροποιεί ούτε μας καθιστά συγγενείς. Είναι αποτέλεσμα της φυλετικής επιμειξίας των ελληνιστικών κ ρωμαικών χρόνων.
    Με την ίδια λογική, αν οι σύγχρονοι Έλληνες επιμειχθούν με πακιστανούς, θα πρέπε να λέμε σε 20 χρόνια πως και οι Δραβίδες Έλληνες είναι.
    Προσοχή, οι Φοίνικες της μυθολογίας με έδρα την κεντρική Ελλάδα και τη Θήβα δεν εχουν καμία σχέση με τους φοίνικες τηνς ανατολικής Μεσογείου. Επρόκειτο για ένα ελληνικό φύλο της 2ης π.Χ. χιλιετίας. Βλ και Ιστορία του Ελληνικού ΈΘνους, α' τμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H προελευση τους ομως ειναι οι ιδια με αρχαιο τμημα του ελληνικου λαου. Το οτι ειμαστε θανασιμοι αντιπαλοι δεν εχει καμια σημασια.

      Παρομοια σχεση εχουνε οι Γιοθγκοσλαβοι σε παρα πολυ μεγαλυτερο βαθμο η οι Δανοι με τους Σουηδους. Παρ'ολα αυτα οι ιστορικες διαμαχες και αντιζηλειες μεταξυ τους ειναι γνωστες σε ολους.

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.