Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Χάρτες κεφαλικού δείκτη σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία

Ιταλία: Οι δολιχοκέφαλοι είναι στο βορρά περίπου 5%, κέντρο και νότια 20%, ενώ φτάνει σε κάποιους θύλακες και στη Σαρδηνία το 45% περίπου. Οι δολιχοκέφαλοι μπορεί να είναι Μεσογειακοί και Κρομανοειδείς ή και Νορδικοί στο βορρά. Οι βραχυκέφαλοι πλειοψηφούν σε όλη τη χώρα. Ο βορράς είναι ιδιαίτερα βραχυκέφαλος λόγω Αλπικών και Διναρικών, ενώ στο κέντρο και κάτω οι Αλπικοί κυρίως ευθύνονται για τη βραχυκεφαλία.




Γαλλία: Το βόρειο τμήμα,...
το νοτιοδυτικό και τα μεσογειακά παράλια εμφανίζουν αρκετή δολιχοκεφαλία, που οφείλεται σε Νορδικούς, Ατλαντο-Μεσογειακούς (σχετικά Κρομανοειδείς) και Μεσογειακούς αντίστοιχα. Εν γένει κυριαρχεί ο βραχυκέφαλος Αλπικός τύπος, ακόμα και στις προαναφερθείσες "δολιχοκέφαλες" περιοχές, αλλά κυρίως στο κέντρο της χώρας.



Ισπανία: Κυριαρχεί ο δολιχοκέφαλος Ατλαντο-Μεσογειακός τύπος (Κρομανοειδής κατά βάση) σχεδόν σε όλη την επικράτεια, με λίγους Αλπικούς, ειδικά στα βορειοδυτικά.


9 σχόλια:

  1. ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ12 Ιανουαρίου 2014 στις 2:53 μ.μ.

    Διομαχε,θελω να μου πεις την γνωμη σου για τον Julius Streicher αν θα μπορουσε να εχει απωτατη μογγολοειδη επιρροη γιατι σε καποιες φωτογραφιες προφιλ δινει καπως αυτην την εντυπωση.Να σημειωθει οτι ηταν Βαυαρος και ως γνωστον στην συγκεκριμενη περιοχη υφισταται μογγολοειδης παρουσια λογω ουνων και αβαρων,η αν εχει απλως υπερβολικα εντονα Αλπικα χαρακτηριστικα σαν τον Heinrich Himmler.Ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιότιμε Φρουρέ, κατά τη προσωπική μου άποψη, χωρίς να αποκλείω το περιθώριου του λάθος μάλλον το δεύτερο ισχύει, δηλαδή είναι πολύ έντονα αλπικός, ίσως και κρομανοειδής(;) με πιο λεπτά στοιχεία απ'ότι συνήθως(;) (γιατί έχει πολύ "βυθισμένα" χαρακτηριστικά και έντονη κατατομή. Σε άλλες πάλι φωτό δίνει την εντύπωση ψευδομογγολικού στίγματος, ίσως στη περιοχή των βλεφάρων, που είναι βαριά ειδικά στους έντονα αλπικούς αλλά κατα τ'άλλα όχι, και αν υπάρχει κάποιο μη εύκολο ανιχνεύσιμο μογγολικό στοιχείο, αποτελεί ένα μόνο μικρό στίγμα της φυλετικής του σύνθεσης. Ένας επίσης φαινότυπος που δίνεται η εντύπωση ότι φαίνεται ή υποφαίνεται σε φωτογραφίες του πραγματικά πολυ έντονα αλπικού δείγματος θα μπορούσε να είναι ο διναρικός (σ'αυτό συμφωνούν απόσο είδα και σχολιαστές σε ξένα site)! Τώρα ο δε Χίμλερ κατά τη προσωπική μου άποψη αποτελούσε χαρακτηριστικό δείγμα (και μάλιστα καθαρά) τουρανικού τύπου, πράγμα που θα δει κάποιος να γράφεται και σε πολλά ξένα ανθρωπολογικά site, και σε πολλές φωτογραφίες δεν ξεχωρίζει απ'τον μογγολοειδή αυτοκράτορα Χιροχίτο της Ιαπωνίας του ΒΠΠ! Ελπίζω να φάνηκα χρήσιμος.

      Διαγραφή
    2. «Ημπορεῖ σὲ μερικοὺς συντρόφους νὰ μὴν ἀρέσῃ τὸ σχῆμα τῆς μύτης τοῦ Στράϊχερ. Ἀλλὰ ὄταν ἔπεσε δίπλα μοὺ στὸ κατάστρωμα τῆς Φέλντχερρνχαλλελ γιὰ νὰ μὲ προστατεύσῃ, ὀρκίστηκα νὰ μὴν τὸν ἐγκαταλείψω ποτὲ.» Ἀδόλφος Χίτλερ μετὰ τὸν διορισμὸν τοῦ Στράϊχερ ὡς διοικητοῦ Φρανκονίας.
      Ἀλέξανδρος.

      Διαγραφή
  2. Yπάρχει μια γενική τάση επικράτησης της βραχυκεφαλίας.Η ταση αποκαλείται βραχυκεφαλοποίηση και αρχιζει απο την νεολιθική εποχή.Επαρκής εξήγηση δεν εχει δοθεί μεχρι σημερα .Πιθανή συσχέτιση της βραχυκεφαλοποίησης με την ανάπτυξη πολιτισμού; Ισς αλλα τότε πως οι βραχυκέφαλοι πυγμαίοι βρίσκονται στην παλαιολιθική ακόμα.Πιθανή συσχέτιση δολιχοκεφαλίας με ανεπτυγμένο πολιτισμό(Γκομπινώ) ; Αλλα τότε πως εξηγείτε η δολιχοκεφαλια των Αβοριγίνων με χωρητικότητα 1230 cm ; Τι πιστευει ο διαχειρηστής για το φαινομενο της βραχυκεφαλοποίησης;
    Υγ.πιο Μογγολικος απο τον Χιμλερ δεν παιζει να υπήρχε σ ολο το Ραϊχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι βραχυκέφαλοι φαίνεται ότι ήταν πάντα πλειοψηφία στον Ευρωπαϊκό χώρο στα ιστορικά χρόνια. Ίσως στην προϊστορική περίοδο να ήταν πλειοψηφία οι δολιχοκέφαλοι, αφού οι Αλπικοί μάλλον δεν είχαν έρθει ακόμα.

      Κάποιοι ανθρωπολόγοι μιλούν για "βραχυκεφαλοποίηση", κρίνοντας από παλαιοανθρωπολογικές μετρήσεις κρανίων, καθώς ο κρανιακός δείκτης αυξάνεται στατιστικά ανά τις χιλιετίες. Είναι αμφίβολο αν τα δείγματα είναι αντιπροσωπευτικά και δεν μπορούν να εξαχθούν σίγουρα συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για αύξηση των βραχυκέφαλων λόγω πληθυσμιακής επικράτησης έναντι των δολιχοκέφαλων και όχι για πραγματική μείωση του κεφαλικού δείκτη ολονών, που είναι και αδύνατο να αποδειχτεί. Στους ιστορικούς χρόνους δεν έχω πιστεί ότι υπάρχει φαινόμενο βραχυκεφαλοποίησης, καθώς οι -Αλπικοί και Βαλτικοί- βραχυκέφαλοι ήταν πάντα η σιωπηλή πλειοψηφία. Για τα προϊστορικά χρόνια ίσως να ισχύει. Έχει δηλαδή να κάνει με αύξηση ή μείωση ήδη βραχυκέφαλων ή δολιχοκέφαλων πληθυσμών και όχι με αλλαγή του κεφαλικού δείκτη. Τώρα το γιατί αυξάνονται, αν αυξάνονται, οι βραχυκέφαλοι, έχει να κάνει με πλείστους κοινωνικούς παράγοντες, που μελέτησε π.χ. ο Lapouge, που επιδρούν στην σεξουαλική και φυσική επιλογή.

      Ο Χίμλερ είναι ο κλασικός Αλπικός, που υπάρχει σε όλη την Ευρώπη και όχι Μογγολικός. Οι περισσότεροι μπερδεύουν τα Αλπικά βαριά βλέφαρα, με τον επίκανθο που είναι μογγολικό γνώρισμα και ο οποίος εδώ απουσιάζει.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
    2. O Λαπούζ θεωρούσε οτι οι βραχυκέφαλοι προσαρμόζονται καλύτερα στα καταπιεστικά συστήματα .Ετσι εξηγούσε την βραχυκεφαλοποίηση .Αυτη η εξηγηση δεν ειναι επιστημονική.Δεν τεκμηριώνεται .Ειναι παντως γοητευτική εξήγηση.Ο Χίμλερ δεν αμφιβάλλω οτι μαλλον Αλπικός θα ηταν ,αλλά πραγματικα στις φωτο παρουσιαζει ενα μογγολικο (εσtω ψευδομογγολικο ) προσωπειο.Ειναι αμφίβολο αν αυτός ο άνθρωπος ,αν δεν ηταν κατι στην κομματική ιεραρχία του nsdap ,αν θα περνουσε τα κριτίρα για τα ss.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ κύριε διαχειριστά λέτε ότι οι Αλπικοί και οι Βαλτικοί δεν είχαν εμφανιστεί στον ευρωπαϊκό χώρο στην προϊστορική περίοδο, από που ήρθαν; έχουν σχέση με τους φαινότυπούς R1b και R1a1 που φαίνεται να ήρθαν από την Ευρασία; προσωπικά είχα την εντύπωση ότι υπήρχαν μαζί με τους κρομανοειδείς οι αλπικοί, και σταδιακά εξαπλώθηκε το περιακτικό φύλο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που διαμορφώθηκε σε Νορδικούς στον Βορά και μεσογειακούς σε νότο(πιθανόν ο φαινότυπος IJ που διασπάστηκε σε I και J;).

      Son Of Odin

      Διαγραφή
    4. Την αναφέρω ως θεωρία που χρησιμοποιείται για την εξήγηση της βραχυκεφαλοποίησης, χωρίς να τη θεωρώ βέβαιη. Ότι δηλαδή η εύρεση δολιχοκεφαλικών προϊστορικών κρανίων συνεχώς, οφείλεται στο ότι απουσίαζαν οι βραχυκέφαλοι και ήρθαν μετά. Αν πράγματι οι Αλπικοί ήρθαν από κάπου, θα ήρθαν από την Ασία, εκεί που είναι οι Μογγόλοι, με τους οποίους έχουν μακρινή συγγένεια. Αντιθέτως καταλήγω στο συμπέρασμα ότι Μεσογειακοί, Νορδικοί, Ατλαντοειδείς, Διναρικοί προέρχονται από τους Κρομανοεδείς. Κάποια στιγμή θα κάνω μία ανάρτηση επί του θέματος. Δεν ασχολούμαι με τη γενετική πληθυσμών, καθώς η εξέταση μικρού τμήματος του DNA δεν εξηγεί τίποτα και οδηγεί σε διάφορα παράλογα "αποτελέσματα". Η γενετική έχει πολύ δρόμο μπροστά της μέχρι να ταιριάξει τις γενετικές ακολουθίες με τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά.

      Γενικώς περί προϊστορίας τα πράγματα είναι θολά και υπάρχουν δεκάδες αστήριχτες "θεωρίες". Προτιμώ να μην εμπλέκομαι ιδιαίτερα με ζητήματα προϊστορίας, καθώς ο καθένας λέει τις "θεωρίες" του, χωρίς να υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

      Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Ευχαριστώ για την απάντηση κύριε διαχειριστά, με την οποία συμφωνώ και απόλυτα. Η γενετική όντως δεν εξηγεί τίποτα, μάλιστα την χρησιμοποιεί και η σιωνιστική ακροαριστερά για να στηρίξει τις γελοιότητες της για ισότητες πληθυσμών, κ.α. Απλώς αναφέρθηκα στους συγκεκριμένους φαινότυπούς σαν ένδειξη που ενισχύει την θεωρία αυτή (ότι οι Αλπικοί ήρθαν από Ασία που είχαν μακρινή συγγένεια με τους Μογγόλους αφού το R που έχουν συνήθως οι περιοχές των Αλπικών και των Βαλτικών έχει κοινό προγονικό φαινότυπο με το Q που είναι χαρακτηριστικό των Εσκιμώων, των Ούννων, των ινδιάνων, κ.α. Και οι Κρομανοειδείς το IJ που συνήθως είναι των Νόρδικών, Μεσογειακών, κ.α. ). Σαν οπαδός αυτής της θεωρίας που λέτε, θα περιμένω και την συγκεκριμένη ανάρτηση, ευχαριστώ.

      Son Of Odin

      Διαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.