Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Οι τρεις σωματότυποι στον άνθρωπο

Το δημοφιλέστερο σχήμα ταξινόμησης της ανθρώπινης σωματοδομής είναι αυτό του διαχωρισμού σε ενδομορφικούς, μεσομορφικούς και εξωμορφικούς σωματότυπους, η επικράτηση του οποίου οφείλεται στο έργο του Αμερικανού ψυχολόγου William Sheldon. Όμως η διάκριση αυτή είναι μια πρώτη προσέγγιση, καθώς η δομή του σώματος περιέχει πολυάριθμες μορφολογικές παραμέτρους για να καθίσταται η ταξινόμηση τόσο ευδιάκριτη. Τη μελέτη του ανθρώπινου σωματότυπου σε βάθος πραγματοποίησαν οι A.K. Bullen και H.L. Hardy που δημοσιεύτηκε με τίτλο "Analysis of body build photographs of 175 college women three text figures and three plates" στο περιοδικό American Journal of Physical Anthropology. Εξετάζονται όλα τα γνωρίσματα του ανθρωπίνου σώματος και η σύνδεσή τους με τους σωματότυπους.

Οι δύο ερευνήτριες εξέτασαν τη σωματοδομή 175 φοιτητριών στη Μασαχουσέττη των ΗΠΑ. Το σώμα χωρίστηκε...
σε πέντε μέρη: κεφάλι, θώρακας, άνω άκρα, κοιλιά-στομάχι, κάτω άκρα. Για κάθε ένα από τα μέρη αυτά, ορίστηκαν επτά επιμέρους γνωρίσματα, τα οποία ανάλογα με τη μορφή τους, αντιστοιχούν σε ενδομορφικό, μεσομορφικό και εξωμορφικό σωματότυπο. Στο κεφάλι, τα επτά γνωρίσματα έχουν να κάνουν με τη μορφή του κρανίου, τα κόκκαλα και τους μαλακούς ιστούς του προσώπου, τα οστά της κλείδας και τον λαιμό. Ένας πλήρως ενδομορφικός αναμένεται να έχει μεγάλο σφαιρικό κρανίο, εμφανείς μαλακούς ιστούς στο πρόσωπο, χωρίς γωνίες και με πατημένη μύτη ή σαρκώδη χείλη, κλείδα μη έντονα εμφανή και κοντό λαιμό. Ένας πλήρως μεσομορφικός αναμένεται να έχει κρανίο τραχύ, πρόσωπο μυώδες και γωνιώδες με αδρά γνωρίσματα, με ισχυρή κλείδα, σχηματίζοντας τραπέζιο μαζί με τον λαιμό. Ένας πλήρως εξωμορφικός έχει μικρό και ελαφρύ κεφάλι, λεπτό πρόσωπο με ελφαριά κόκκαλα, ντελικάτα γνωρίσματα, εμφανή κλείδα και μακρύ λαιμό.

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει αυτήν την ταξινόμηση για το μέρος Ι του σώματος, δηλαδή το κεφάλι.


Αντίστοιχα ορίζονται σημεία και για τα υπόλοιπα μέρη του σώματος [ΙΙ, ΙΙΙ, IV, V]. Για παράδειγμα, ένας πλήρως ενδομορφικός έχει αρκετό λίπος στον κορμό, ευρύ θώρακα, εμφανή κοιλιά, με τους ώμους ψηλά, μικρά και μαλακά άκρα, κτλ. Ένας πλήρως μεσομορφικός έχει μυώδες σώμα, αθλητικό θώρακα, ισχυρούς ώμους, ισχυρά και τραχειά άκρα, κτλ. Ένας πλήρως εξωμορφικός έχει ελαφριά σωματοδομή, με λίγους μακρόστενους μύες, στενό θώρακα, ελάχιστο λίπος, στενούς ώμους, λεπτά άκρα, κτλ.

Συνολικά τα γνωρίσματα προς εξέταση είναι επτά ανά περιοχή, δηλαδή σύνολο 35. Αυτά τα 35 γνωρίσματα ταξινομούνται ανά κατηγορία σωματότυπου, διαιρούνται δια του πέντε με στρογγυλοποίηση και κάθε άτομο χαρακτηρίζεται από τρεις αριθμούς που αντιστοιχούν στο πόσο ενδο/μεσο/εξω-μορφικός είναι ο σωματότυπος. Αν ένα γνώρισμα βρίσκεται ενδιάμεσα, τότε δίνεται βαθμός και στις δύο κατηγορίες, έτσι οι συνολικοί βαθμοί υπερβαίνουν τους 35. Ένα παράδειγμα δίνεται παρακάτω.


Το δείγμα ταξινομήθηκε βάσει του παραπάνω συστήματος βαθμολογίας. Ο πίνακας κατανομής δείχνει ότι οι περισσότερες γυναίκες ήταν εξωμορφικές, έπονται οι ενδομορφικές και αρκετά κοντά οι μεσομορφικές. Σε δείγμα λευκών των ΗΠΑ, τα γνωρίσματα που αντιστοιχούν σε ενδομορφικούς υποδεικνύουν ξεκάθαρα στον Αλπικό τύπο. Το σχήμα του κεφαλιού υποδηλώνει βραχυκεφαλία, οι εμφανείς μαλακοί ιστοί στο πρόσωπο και το αρκετό λίπος στο σώμα, κτλ είναι τυπικά γνωρίσματα του Αλπικού τύπου. Τα γνωρίσματα που αντιστοιχούν σε μεσομορφικούς, φωτογραφίζουν τον Κρομανοειδή τύπο, με τα ισχυρά κόκκαλα, τα γωνιώδη γνωρίσματα, το μυώδες σώμα, κτλ. Τα γνωρίσματα που αντιστοιχούν σε εξωμορφικούς υποδεικνύουν Νορδικούς/Ατλαντοειδείς/Μεσογειακούς, με λεπτά άκρα, ντελικάτα γνωρίσματα στο πρόσωπο, κτλ.

Η ταξινόμηση των φοιτητριών δείχνει εμμέσως ότι σε γενικές γραμμές οι περισσότερες είναι Νορδικές/Ατλαντοειδείς/Μεσογειακές, έπονται οι Αλπικές και τέλος οι Κρομανοειδείς. Φαίνεται ότι στην ανώτερη μόρφωση οι Κρομανοειδείς είναι πολύ λιγότερες από το ποσοστό τους στον γενικό πληθυσμό, όπου κατέχουν την απόλυτη πλειοψηφία. Αντιθέτως οι Νορδικές/Ατλαντοειδείς/Μεσογειακές υπερεκπροσωπούνται στην ανώτατη εκπαίδευση, αποτελώντας μάλιστα την πλειοψηφία, παρότι μειοψηφία στον γενικό πληθυσμό. Οι Αλπικές επίσης υπερεκπροσωπούνται. Όσοι γνωρίζουν τα ψυχικά γνωρίσματα των φυλετικών τύπων, μπορεί να διακρίνει ότι οι πνευματικές ικανότητες των Νορδικών/Ατλαντοειδών/Μεσογειακών και των Αλπικών είναι σημαντικές, κάτι που τους επιτρέπει να επιδιώκουν την ανώτερη εκπαίδευση, σε αντίθεση με τον μέσο Κρομανοειδή που δεν διαθέτει αντίστοιχες ικανότητες.

Συμπερασματικά, οι τρεις σωματότυποι στον άνθρωπο ανάγονται σε επιμέρους γνωρίσματα τα οποία διαφέρουν σε κάθε κατηγορία. Η ταξινόμηση μπορεί να γίνει με ένα αριθμητικό σύστημα, που προσδιορίζει προς ποιον σωματότυπο τείνει το άτομο. Τα γνωρίσματα που συνθέτουν τον σωματότυπο είναι στενά συνδεδεμένα με τον φυλετικό τύπο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη συνδυαστικά.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τους τρεις διαφορετικούς σωματότυπους.

Ενδομορφική (6-2-2)



Μεσομορφική (2-6,5-1)



Εξωμορφική (1-2-7)


24 σχόλια:

  1. Πολύ τυχεροί οι κρομανοειδείς πραγματικά τους ζηλεύω.Απο την φύση τους γεννούνται με πλάτες,ώμους,φαρδιά άκρα και σωματοδομή παλαιστή.Όσοι κρομανοειδείς έχω γνωρίσει είχαν απίστευτα κορμιά χωρίς να εχουν γυμναστεί ουτε λεπτό.Ο μεσογειακός,νορδικός,ατλαντοειδης και διναρικος ειναι κοκαλιάρηδες και μόνο με σαβούρες μπορούν να αποκτήσουν λίπος,διαφορετικά θα χρειαστούν κρεατινες και φάρμακα για απόκτηση μυϊκού ιστού.Για τους αλπικούς και βαλτικους δεν κάνω καν κουβέντα.Με διαφορά οτι πιο σιχαμενο σε σωμα...οι περισσότεροι κοντοί και χοντροί.Οι αρμενοειδεις οσο άσχημοι και να ειναι στα μούτρα θα έλεγα οτι αν εξαιρέσεις την καμπούρα που αποκτούν κάποιοι απο αυτούς εχουν το κατάλληλο σωματότυπο και ύψος.Οι περισσότεροι ειναι μέσομορφικοί με μέτριο ανάστημα γύρω στο 1.80 με φαρδιές πλάτες και ισορροπημένο ποσοστό λίπους.Δλδ δεν ειναι ουτε χοντροί οπως οι αλπικοι ουτε σκελετοί οπως οι νορδικοί,μεσογειακοί και διναρικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Μην ξεχασω και τους ιρανικους που παρουσιαζουν ενα ομορφο κορμι αλλα θα τους χαρακτηριζα αδυνατους και πολυ κοντα σωματικα με τους νορδικους και τους διναρικους οι οποιοι ειναι εξωμορφικοι.

      Διαγραφή
  3. μιας και το ιστολογιο λεει πως οι περισσοτερες φοιτητριες ηταν Νορδικές/Ατλαντοειδείς/Μεσογειακές και Αλπικες θα μπορουσε καποιος να μου πει σε ποιους φυλετικους τυπους ανηκουν περισσοτερο οι φοιτητες/φοιτητριες στα πανεπιστημια στην Ελλαδα,επισης και στο περιπου με %?λογικα θα ειναι Μεσογειακοι&Αλπικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Ελλαδα ειναι αλπικομεσογειακη χωρα με λιγους διναρικους κυριως στα δυτικα και καποιους αρμενοειδεις απο τους προσφυγικους πλυθησμους της ανατολης(ποντιους,μικρασιατες,καππαδοκες).Σε σπανιες περιπτωσεις θα βρεις και καποιους κρομανοειδεις.

      Διαγραφή
    2. Οι ελληνίδες φοιτήτριες είναι κυρίως Αλπικές και κάποιες μπορεί να έχουν Μεσογειακά ή Κρομανοειδή χαρακτηριστικά.
      Η βραχυκεφαλία "κυριαρχεί" στην ελληνική εκπαίδευση,κοινωνία και γι'αυτό η χωρα έχει τα χάλια της.

      Διαγραφή
    3. Έλλην Μεσογειακός13 Μαρτίου 2018 - 7:20 μ.μ.

      δεν ρωτησα μονο για τις Ελληνιδες φοιτητριες αλλα και για τους Ελληνες φοιτητες,εσυ πας σχολειο(Λυκειο) ή εισαι φοιτητης?και πως τους βλεπεις φυλετικα?

      Διαγραφή
    4. Ο σημερινός πληθυσμός του Ελλαδικού χώρου είναι σε πολύ μικρό ποσοστό Μεσογειακός. Το 65%(το άλλο 35% είναι Αλβανοί-10%, τουρκογυφτοι-15%, κ.α.) του πληθυσμού που είναι σε αυτόν τον χώρο αιώνες και έχουν ιθαγένεια, είναι 15% μεσαιωνικοι Αλβανοί οι λεγόμενοι Αρβανίτες που ανήκουν στον διναρικο, διναρικομεσογειακο και αλπικό τύπο, 5% βλάχοι που κατάγονται από την σημερινή νότια Ρουμανία και είναι κυρίως αλπικοι, 8-10% πόντιοι με σαφέστατη πρωσοασιατικη-αρμενοειδη μίξη, λόγω τις μίξης εδώ και αιώνες με Καύκασο, 5% φραγκολεβαντινοι και άλλοι δυτικοί με διάφορους τύπους από νορδικο μέχρι μεσογειακό, 5% αραβοσιμητες με οριενταλικη, προσωασιατικη και άλλες μίξεις, 10% καραμανληδες, λαζοι, Αρμένιοι, με έντονη προσωασιατικη επιμειξία, άμα βάλουμε και κάποιες σλαβικές εγκαταστάσεις που έφεραν και λίγο βαλτικο αίμα, αρκετά μιγμενο βέβαια, είναι ζήτημα αν μένουν 10-15% Μεσογειακοι που πιθανόν να κατάγονται από την προχριστιανικη περίοδο.

      Zeus

      Διαγραφή
    5. Ο κυριως φυλτικος τυπος της Ελλαδας ειναι αλπικομεσογειακος με οτι αυτο συνεπαγεται.Το αν οι αλπικοι ειναι προγονοι αρχαιων ελληνων αυτο ειναι αλλου παππα ευαγγελιο.Οι μεσογειακοι ειναι ομως καθαροτατοι κατοικοι του ελλαδικου χωρου με προγονους πελασγους και ινδοευρωπαιους.Οι διναρικοι σιγουρα ειναι πληθυσμοι αρβανιτων(οχι παντα).Αλλωστε ο μεγαλος Γερος Του Μορια ηταν διναρικος χωρις να ειναι αρβανιτης.Για τους βλαχους διαφωνω διοτι θεωρω οτι ο χαρακτηριστικος τους τυπος ειναι πρωτα pontid και north pontid και μετα αλπικοι.Οι βλαχοι ειναι ασπρουλιαρηδες με καστανοξανθα πρασα μαλλια και αναστημα ελαφρως μεγαλυτερο απο αυτο των μεσογειακων της κρητης η της πελοποννησου.Το ιδιο και για τους σαρακατσανους.

      Διαγραφή
    6. Οι Ποντιοι και οι καραμανληδες ειναι anatolid και οχι καθαροι αρμενοειδεις.Οι μικρασιατες ειναι καθαροτατοι αλπικοι,μεσογειακοι και λιγοι παλι anatolid.Σλαβικες εγκαταστασεις στην νοτια ελλαδα ειχε κυριως η πελοποννησος.Στο βορρα δε ο βαλτικος παιζει παρα πολυ!

      Διαγραφή
    7. Εγώ πάντως ξέρω επίσης πολλούς Ποντίους Μεσογειακούς αλπικούς,λιγότερους East Med,λίγους anatolid και μεσογειακούς ιρανικούς και ελάχιστους ξανθοπούς North Pontid.

      Διαγραφή
    8. Οι Ποντιοι ειναι κυρίως Anatolid και αλπικοί.Μετα υπάρχουν κάποιοι διναρικοι και metbid caucasid.Σπανιοτερα βλέπεις όντως north Pontid και κάποιους κρομανοειδείς.

      Διαγραφή
  4. Σε ποιόν τύπο ανήκει ο Βέλγος συμβολιστής ζωγράφος Léon Frédéric?

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0c/Leon_frederic1.jpg

    Αλπικός με διναρική επίδραση?

    Πάντως,στην Γαλλία όπου βρίσκομαι,μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτι βλέπω αρκετούς Γαλλους,Βέλγους,ακόμη και Γερμανούς που ανήκουν γενικά στον αλπικό τύπο αλλά έχουν αρκετά μεγάλες και ελαφρώς χοντρές μύτες (σαν τον Ντε Γκολ).Επίσης μου κάνει εντύπωση το γεγονός του οτι μερικοί που ανήκουν γενικά στον νορδικό τύπο έχουν επίσης ελαφρώς μεγάλες και χοντρές μύτες καθώς και κάπως χοντρά χείλη.Όλα αυτά είναι εξ' αιτίας διναρικής επίδρασης ή είναι απλά ατυπικά χαρακτηριστικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης να συμπληρώσω οτι τέτοια χαρακτηριστικά είχαν και ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Φίλιπος ο Β' της Βουργουνδίας ( http://cdn-1-wdh.habsburger.net/files/styles/large/public/originale/gg_4442.jpg?itok=FemTnSzq ),ο Φριδερίκος ο Α' της Σουηδίας ( https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/10/Frederick_I_of_Sweden_c_1725_by_Georg_Engelhardt_Schr%C3%B6der.jpg ),ο Γουίλιαμ ο Γ' της Αγγλίας ( https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/02/King_William_III_by_William_Wissing.jpg ) κ.α.

      Διαγραφή
    2. Ο νορδικος εχει σχετικα μεγαλη μυτη,ειδικα αν ειναι σε μιξη με διναρικο φτανει και του αρμενοειδη.Τα παχια χειλη περα απο τους αρμενοειδης μπορουν να βρεθουν σε αλπικους.Οι διναρικοι εχουν λεπτα χειλια.

      Διαγραφή
    3. Μεγαλες μυτες εχουν οι νορδικοι(οχι παντα),διναρικοι και αρμενοειδης-ιρανικοι.
      Μεγαλα και παχια χειλη εχουν αρμενοειδεις,οριενταλικοι,αραβικοι,σαχαριοι(οχι παντα),αλπικοι(οχι παντα) και οι νεγροι.
      Μεγαλα και πεταχτα αυτια εχουν οι διναρικοι,αρμενοειδεις,καποιοι keltic nordic και north atlantid στα βρεττανικα νησια.Οι περισσοτεροι αγγλοσκωτσεζοι εχουν πεταχτα αυτια και μεγαλυτερα απο τα κανονικα του μεσογειακου.

      Διαγραφή
    4. Μάλιστα!Ενδιαφέρον.Να εξομολογηθώ πάντως οτι γνώρισα τις προάλλες έναν Βέλγο κυρίως νορδικό,του οποίου τα χαρακτηριστικά(μεγάλη ίσια μύτη,ελαφρά δολιχοκεφαλία, πηγούνι κτλ),με εξαίρεση τα ίσια καστανόξανθα μαλλιά,έφερναν εκπληκτικά σε αυτό το ελληνικό άγαλμα: http://www.lifo.gr/uploads/image/1094362/penis25.jpg

      Τι να πώ...

      Διαγραφή
  5. Τι γνωμη εχετε για τα ζωδια?
    εχουν σχεση με τον φυλετισμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα ζωδια και τα αστρα ειναι για τους βαρεμενους.Φυσικα και δεν εχει καμμια σχεση με τον φυλετισμο.Τα ψυχικα χαρακτηριστικα δεν αλλαζουν ουτε επηρεαζονται απο τα ζωδια και τις σαχλαμαρες που προωθουν οι νεοταξιτες σοσιαλοφιλελευθεροι διεθνιστες.

      Διαγραφή
  6. Επειδή έχω ακούσει πολλά να λέγονται για τις στρατηγικές και πολεμικές ικανότητες των μεσογειακών ήθελα να ρωτήσω... :

    Οι Ρωμαίοι κατακτητές δεν άνηκαν στον μεσογειακό φυλετικό τύπο όταν όλη η κεντρική και νότια Ιταλία είναι ακόμα και σήμερα μεσογειακή (όπως και οι αρχαίοι Ετρούσκοι); Στην αρχαία Ελληνική τέχνη δεν βλέπουμε παντού μεσογειακούς (Αγγεία, τοιχογραφίες κλπ) όταν οι Έλληνες έχουν εξαπλωθεί απ' άκρη σ' άκρη της γης μέσω κατακτήσεων εώς και την Αλεξανδρινή εποχή;

    Επίσης έχω παρατηρήσει ότι απο τη πλειοψηφία των σχολιαστών εδώ γίνεται πολύς λόγος για τα σωματικά χαρακτηριστικά αλλά καθόλου λόγος για τα ψυχικά και πνευματικά χαρακτηριστικά του κάθε φυλετικού τύπου.

    Έχω παρατηρήσει ότι οι Κρομανοειδείς και οι Αρμενοειδείς στερούνται πνευματικών και ψυχικών χαρισμάτων σχεδόν πλήρως. Οι δεύτεροι μπορεί να είναι πονηροί αλλά σίγουρα όχι πνευματικά ανεπτυγμένοι και πραγματικά ευφυείς. Η πονηριά δεν έχει να κάνει με το πνευματικό επίπεδο κάποιου. Επίσης και οι νορδικοί πέραν του ότι είναι καλοί σε θέματα τεχνολογίας δεν φέρουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένα πνευματικά χαρίσματα και δεν έχουν εφεύρει τίποτα ούτε έχουν καινοητομήσει πουθενά απο πνευματικής απόψεως.

    Τι αξία έχει εξάλλου κάποιος να φέρει πιο ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα εκ φύσεως και να έχει τα πνευματικά και ψυχικά χαρακτηριστικά νηπίου όπως οι περισσότεροι Κρομανοειδείς που βλέπω λ.χ.;

    Και αυτά γράφονται απο άτομο (ατλαντικού φυλετικού τύπου) με μια κάποια σωματοδομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Νορδικοί δεν έχουν εφεύρει τίποτα?Ο Νιούτον,ο Μάξγουελ,ο Χερτζ,ο Ράδερφορντ,ο Τόμσον,ο Μπόρ,ο Έντισον,ο Φλέμιγκ και ένα σορό αλλοι επιστήμονες ήταν κυρίως Νορδικοί ή κάποιας μορφής Νορδικού (Celtic Nordic,Borreby,Brunn,North Atlantid κτλ)

      Διαγραφή
    2. Για τους νορδικους εχεις αδικο και σωστα ο φιλος απο κατω σου απανταει.Οι αρμενοειδεις δεν ειναι πνευματικα δυνατοι διοτι η κλιση τους εχει να κανει μετο εμποριο και τα χρηματοοικονομικα.Οι μεγαλυτεροι τραπεζιτες σε αμερικη και δυτικη ευρωπη που κουμανταρουν τραπεζες και υπηρεσιες ειναι εβραικης καταγωγης με προγονους αρμενοειδεις.Οι Ροθτσιλντ για παραδειγμα ειναι μια οικογενεια που το φυλετικο της μπακραουντ ηταν ολοι αρμενοειδεις.Απο καποια χρονολογια και μετα αρχισαν να κανουν γαμους με την αριστοκρατικη ελιτ της ευρωπης(βασιλειαδες,δουκες,αξιωματικους του στρατου κλπ) ετσι σημερα να εχουν παρει και καποια φυλετικα χαρακτηριστικα ευρωπαιων οπως του νορδικου,κρομανοειδη η ατλαντοειδη.Επισης ενα καλο παραδειγμα στην χωρα μας ειναι οι αρμενοειδεις(anatolid κυριως)μικρασιατες και καποιοι Ποντιοι που εφτιαξαν περιουσιες μεσω του εμποριου.Ο ωνασης για παραδειγμα ειναι ενα καλο παραδειγμα.

      Διαγραφή
    3. Οι κρομανοειδεις δεν στερουνται πνευματικων χαρισματων.Ισα ισα τα κρατη που εχουν κρομανοειδεις πανε μπροστα.Η Αμερικη για παραδειγμα ειναι ενας κρατος με πολλους κρομανοειδεις.ΤΟ ηνωμενο βασιλειο επισης.Η Γερμανια εχει επισης αρκετους κρομανοειδεις οπως επισης και οι σκανδιναβικες χωρες.Το κακο με τον κρομανοειδη αλλα και με τον νορδικο ειναι οτι εκφυλιστικαν απο τον φεμινισμο τον φιλελευθερισμο και την ηθικη παρακμη που προκαλει η παγκοσμιοποίηση.Για παραδειγμα ο νορδικος και ο κρομαοειδης ειναι πνευματικα νεκροι σε οτι αφορα θεματα πατριωτισμου,συντηρητισμού,ηθικης,θρησκειας κλπ τα οποια τα εχουν απορρίψει.Αντιθετα καποια αρμενοειδη και ιρανικα κρατη η ακομα και καποια βαλτικα στην ανατολικη ευρωπη που ειναι πνευματικα τελειως κατω απο νορδικο και κρομανοειδη να ειναι αντιδραστικα,νευρικα,ατιθασα,υπερσυντηριστικα,δεξιοεθνικιστικα και προπαντων να προσπαθουν να προστατεψουν κρατος,θρησκεια και φυλη.Το Ιραν η Τουρκια Η Ρωσια η Πολωνια η Ουγγαρια ειναι καλα παραδειγματα του σημερα.

      Διαγραφή
  7. Εγώ θα ήθελα να μάθω με βάση το dna τεστ που έκανα σε τι φυλετικο τύπο κατά βάση είμαι.τα αποτέλεσμα μου ήταν Ελλάδα Βαλκάνια(Σερβία-μαυροβουνιο)βόρεια και δυτική Ευρώπη (Γερμανία Δανία Ολλανδία Γαλλία) και Ισπανία.Εχω ψηλό ανάστημα για κοπέλα ξανθά φυσικά μαλλιά και πράσινα μάτια.μεσομορφικη θα με χαρακτηριζα.οποιος μπορεί ας μου απαντήσει τι τύποι χαρακτηρίζονται σε αυτές τις περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.