Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Otmar von Verschuer: Ας γίνουμε κύριοι του πεπρωμένου μας



"Αν [η γενετική προδιάθεση] είναι πεπρωμένο, ας γίνουμε οι κύριοι αυτού του πεπρωμένου, αντιμετωπίζοντας τα γονίδια ως ένα καθήκον που μας τίθεται!"



Έχοντας αποκτήσει τις βασικές γνώσεις περί της κληρονομικότητας, η ανθρωπότητα οφείλει να τις αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται. Η μοίρα μας βρίσκεται πλέον στα χέρια μας. Μέσω των νόμων της κληρονομικότητας, μπορούμε να ελέγξουμε τη μορφή που θα έχει η επόμενη γενιά και να την κάνουμε εξυπνότερη, ομορφότερη, ισχυρότερη. Επιλέγοντας με φυλετικά κριτήρια, μπορούμε να επιλέξουμε βάσει φυλετικών, δηλαδή βαθύτερα γονιδιακών, προδιαθέσεων και να αλλάξουμε σταδιακά τη φυσιογνωμία ενός λαού προς την επιθυμητή κατεύθυνση.

Οι επιστημονικές ανακαλύψεις άνοιξαν δρόμους για τη βελτίωση της ανθρωπότητας. Οι ανθρωπολογικές μελέτες έδωσαν...
ένα πανίσχυρο εργαλείο στον άνθρωπο, αποκαλύπτοντας την ιδιοσυστασία του. Ο έλεγχος των φυλετικών-γονιδιακών προδιαθέσεων σε ευρύτερο επίπεδο κοινωνίας είναι μια πρόκληση για την ανθρωπότητα. Ίσως η ανθρωπότητα να μην είναι ακόμα έτοιμη. Όμως θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να την αναλάβουμε, ώστε να γίνουμε κύριοι του πεπρωμένου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.