Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Οι διαφορές ανδρών και γυναικών στις σωματικές αναλογίες

Τα δύο φύλα στον άνθρωπο διαφέρουν ως προς τις διαστάσεις του σώματος και των επιμέρους οργάνων. Η γυναίκα έχει κατά μέσο όρο μικρότερο ανάστημα από τον άνδρα, αποτέλεσμα του γενικότερα μικρότερου σώματος. Ο Γερμανός ανθρωπολόγος Bruno Schultz μελέτησε τις διαφορές ανδρών και γυναικών στις απόλυτες διαστάσεις συγκεκριμένων οργάνων, στο άρθρο του με τίτλο "Körper-, Kopf- und Gesichtsmaße von Mann und Frau bei gleicher Körperhöhe", που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Anthropologischer Anzeiger. Επειδή στον άνθρωπο το ανάστημα εξαρτάται και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η διατροφή, οι συνθήκες εργασίας και ο τρόπος ζωής, είναι απαραίτητο ο παράγοντας του αναστήματος να εξαλείφεται, γιατί όσο πιο μεγαλόσωμος είναι κάποιος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι διαστάσεις των επιμέρους οργάνων. Εξετάστηκαν μετρήσεις στο σώμα, στο κεφάλι και στο πρόσωπο, με το ύψος να είναι το ίδιο στα άτομα των δύο φύλων που έχουν επιλεγεί, ώστε να φανούν συγκριτικά οι διαφορές στις αναλογίες.

Το δείγμα αποτελούνταν από 261 άνδρες και 264 γυναίκες σε περιοχή της νότιας Γερμανίας. Ακολουθούν διαγράμματα που δείχνουν τις μετρήσεις συγκριτικά. Αρχικά παρουσιάζεται το γράφημα που δίνει την κατανομή...
του ύψους σε άνδρες και γυναίκες. Η διακεκομμένη γραμμή με τη σκιασμένη περιοχή αντιστοιχεί στις γυναίκες και η συνεχής γραμμή με τη μη σκιασμένη περιοχή στους άνδρες. Όπως είναι αναμενόμενο, οι άνδρες έχουν κατά μέσο όρο υψηλότερο ανάστημα.


Στα επόμενα διαγράμματα, το ύψος είναι κοινό για άνδρες και γυναίκες, με αποτέλεσμα να γίνεται εμφανής η διαφορά στις αναλογίες των διαφόρων οργάνων στα δύο φύλα. Στο παρακάτω γράφημα, ο κορμός του σώματος φαίνεται να είναι κατά μέσο όρο συγκρίσιμος στα δύο φύλα, με οριακή διαφορά υπέρ των γυναικών.


Το πλάτος των ώμων για ίδιο ανάστημα είναι μεγαλύτερο στους άνδρες, σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα στα αριστερά. Το άνοιγμα χεριών, δηλαδή η συνολική απόσταση που δημιουργούν τα χέρια σε έκταση, είναι επίσης μεγαλύτερο στους άνδρες για ίδιο ανάστημα, σύμφωνα με το δεξιά γράφημα.


Το μήκος και το πλάτος του κεφαλιού είναι μεγαλύτερα στον άνδρα, όπως φαίνεται στα γραφήματα κάτω αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Προκύπτει ότι η γυναίκα έχει μικρότερο κεφάλι από τον άνδρα.


H διζυγωματική διάμετρος και η διάμετρος του σαγονιού, που δίνονται κάτω αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, είναι κατά μέσο όρο μεγαλύτερα στον άνδρα. Προκύπτει ότι η γυναίκα έχει λιγότερο έντονα ζυγωματικά και σαγόνια.


Στη συνέχεια δίνεται το μορφολογικό ύψος προσώπου και το ύψος μύτης, αμφότερα αναλογικά μεγαλύτερα στους άνδρες.


Ακολουθούν ο κεφαλικός δείκτης, ο ρινικός δείκτης και ο προσωπικός δείκτης. Ο μέσος όρος του κεφαλικού δείκτη είναι οριακά μεγαλύτερος στις γυναίκες, με τους άνδρες να έχουν περισσότερες ακραίες τιμές. Ο ρινικός δείκτης είναι ελαφρά υψηλότερος στις γυναίκες, αν και αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις περισσότερες μελέτες που δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν χαμηλότερο ρινικό δείκτη, γιατί λόγω ιδιαίτερα μικρού πλάτους μύτης. Ο μέσος προσωπικός δείκτης είναι μεγαλύτερος στους άνδρες από ότι στις γυναίκες, κάτι που οφείλεται κυρίως στο μακρύτερο πρόσωπο των ανδρών.

 


Συμπερασματικά, οι άνδρες και οι γυναίκες, ακόμα και αν έχουν το ίδιο ύψος, παρουσιάζουν διαφορές στις αναλογίες των μερών του σώματος. Βέβαια, τις περισσότερες φορές την πληροφορία δεν την δίνει το μέγεθος, αλλά η μορφή, που στη φυσική ανθρωπολογία εξετάζεται με τους δείκτες, που είναι λόγοι διαστάσεων.

21 σχόλια:

  1. Μία απάντηση στις αντιΧριστιανικές γελοιότητες που βλέπω στο blog, όχι τίποτα άλλο, επηρεάζονται και οι κυρίως πνευματικά αδύναμοι καθώς και αυτοί που δεν έχουν ερευνήσει πραγματικά για το τι στέκεται ο Χριστιανισμός. Θα είμαι σύντομος.
    Με μία πλήρης ή έστω ως την πλειονότητα χώρα που ο λαός είναι πιστός στα Χριστιανικά ιδεώδη έχουμε τα εξής :
    1. Λύνεται το μεγάλο αιώνιο αυτό πρόβλημα του δημογραφικού, καθώς εάν κανείς παρατηρήσει, οι περισσότερες οικογένειες εντός Ευρώπης που είναι πολυμελείς ( 4 παιδιά και πάνω ) είναι πιστοί Χριστιανοί.
    2. Λύνεται το κύριο πρόβλημα που κάνει τις νέες γενεές νωθρές. Το πρόβλημα της ανθρώπινης φύσεως θα έλεγε κανείς, το οποίο δεν είναι άλλο από την συνεχής αναζήτηση ηδονής, όπου σταδιακά μας κάνει όλο και πιο μαλθακούς. Επομένως δεν είναι το θέμα της φυλής που αναπτύσσει πολιτισμό και ανέσεις ( όπως είχε αναφερθεί ο Διαχειριστής για την σύγκριση Μεσογειακών - Νορδικών ) αλλά η συγκεκριμένη συμπεριφορά των ανθρώπων ως προς αυτές τις ανέσεις. Βλέπε τους Βόρειους να χάνονται στην μάστιγα Εβραίο παιχνιδιών. Ο Χριστιανισμός τίθεται αντίθετα στην ηδονή και σε κάθε μορφή ηδονής (π.χ. φαγητό) που μπορεί να γίνει εθιστική στον άνθρωπο.
    3. Λύνεται το πρόβλημα του καταναλωτισμού που σκοτώνει την πνευματική ελευθερία και μας κάνει μαλθακούς και άπληστους. Πιστεύω ο κάθε έφηβος γνωρίζει ότι ο Χριστιανισμός είναι κατά του υλισμού σε πλήρης αντίθεση με τον παγανισμό και τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις.
    4. Λύνεται το πρόβλημα του διαφυλετισμού που πνίγει σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς το πρόβλημα αυτό δεν ευθύνεται στην εξωτερική ομορφιά ή πνευματική υπεροχή των νέγρων, αλλά στην μαλθακότητα των Ευρωπαίων εφήβων και τον ευνουχισμό τους μέσω της υπερβολική χρήσης υπολογιστών,καθισιό,παχυσαρκία,πορνογραφία κτλ. Επομένως, είναι κυρίως θέμα των ανδρών και όχι γυναικών / μαύρων.
    5. Λύνεται το θέμα του φεμινισμού καθώς σε μία Χριστιανική κοινωνία η γυναίκα γνωρίζει τη θέση της και ο άνδρας τη δική του.
    Όσον αφορά τον ρομαντισμό του ηρωισμού σε συγκεκριμένα άρθρα του blog. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής πιστεύω πως ο Διαχειριστής έχει πέσει θύμα πλάνης από Εβραϊκού τύπου ταινίες που παρουσιάζουν την αρχαία Σπάρτη ως κράτος αλαζόνων και δολοφόνων. Ο οποίος αδιάκοπα σχολιάζει με αρνητικό τρόπο την ταπεινότητα ως φρόνημα, θα έπρεπε να ξέρει πως το κύριο φρόνημα στην αρχαία Σπάρτη αλλά και στην Εθνικό-σοσιαλιστική Γερμανία ήταν η ταπεινότητα και η αυτοθυσία για το σύνολο, πράγματα τα οποία ο Χριστιανισμός στηρίζει κατά γράμμα όσο και αν σας φαίνεται περίεργο. Επιπλέον, ηρωικά παραδείγματα Χριστιανικών ταγμάτων υπάρχουνε από τον Μεσαίωνα πάρα πολλά αλλά στην συνέχεια λόγω των αντισημιτικών τους ιδεών, εκδιώχθηκαν από Εβραϊόφιλους. Ως προς την άδεια ενός πατέρα στην αρχαία Ελλάδα να σκοτώσει το παιδί του, μόνο ένας ηλίθιος θα μπορούσε να υποστηρίζει αυτή την ανοησία κατά τη γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Οι διαφορές στην φυλή,στην κατάσταση ή στο φύλο,πράγματι αφαιρούνται από την ενότητα της πίστεως αλλά παραμένουν ενσωματωμένες στις επίγειες κοινωνικές μας σχέσεις,ενώ στο ταξίδι αυτής της ζωής,οι ίδιοι οι Απόστολοι διδάσκουν ότι πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού και πρότειναν ακόμη και το ζην σύμφωνα με τις φυλετικές διαφορές μεταξύ Ιουδαίων και Ελλήνων σαν υγιή κανόνα."
      (Migne,PL,τόμος 35,σελ. 2125)

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 4:35. Δεν καταλαβαίνω το τι θέλεις να πεις. Τα σχόλια μου αναφέρονται καθαρά στα κοινωνικά θέματα και αναφέρω τα πολλά περισσότερα καλά που θα υπάρξουν σε μία κοινωνία εάν είναι επί το πλείστον Χριστιανική. Ο φυλετικός διαχωρισμός δεν απαγορεύεται σε καμία θρησκεία. Αλλά σίγουρα ο φυλετικός διαχωρισμός δεν θα ήτανε καν πρόβλημα εάν δεν είχανε ανοίξει τα σύνορα όλων των χωρών οι Εβραίοι και κυρίως εάν δεν είχανε μεταφερθεί οι νέγροι στις Η.Π.Α. Από εκεί και πέρα... είδαμε και τον δωδεκαθεϊσμό όπου η υπογεννητικότητα, ο εγωισμός και αργότερα επί Μεγάλου Αλεξάνδρου ο διαφυλετισμός σε ένα μικρό σημείο θριάμβευσαν. Όσο για την φυλετική μίξη με Εβραίους συγκεκριμένα... ελπίζω να έχεις την ίδια άποψη για την φυλετική μίξη με νορδικούς πληθυσμούς. Τέλος, τα μόνα αντί σημιτικά/ μασονικά κινήματα μέχρι σήμερα επί πλείστον ήτανε Χριστιανικά. Από τους νόμους του Ιουστινιανού ( βλ. Ιουστινιανός Κώδικας 527-565 ) και Θεοδοσίου ( Κώδικας 404-527 ) μέχρι Σταυροφορίες. Όσο για τον Μιν, Δεν μου λέει τίποτα

      Διαγραφή
    3. Ρε μπαγλαμά αυτό θέλω να πώ!Οτι η πατερική διδασκαλία της ορθόδοξης και της καθολικής εκκλησίας είναι στην παραγματικότητα ΚΑΤΑ της φυλετικής μίξης!Για αυτό πόσταρα το σχόλιο του αγίου Αυγουστίνου:

      "Οι διαφορές στην φυλή,στην κατάσταση ή στο φύλο,πράγματι αφαιρούνται από την ενότητα της πίστεως αλλά παραμένουν ενσωματωμένες στις επίγειες κοινωνικές μας σχέσεις,ενώ στο ταξίδι αυτής της ζωής,οι ίδιοι οι Απόστολοι διδάσκουν ότι πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού και πρότειναν ακόμη και το ζην σύμφωνα με τις φυλετικές διαφορές μεταξύ Ιουδαίων και Ελλήνων σαν υγιή κανόνα."
      (Migne,PL,τόμος 35,σελ. 2125)

      Διαγραφή
    4. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο υπέρμαχος του χριστιανισμού, είνκαι αυτός αι πως ο χριστιανισμός ως θρησκεία υπάγεται στους αιώνιους νόμους της γέννησης, ακμής, παρακμής και θανάτου. Αφήνω το κομβικό ζήτημα της σχέσης χριστιανισμού και ιουδαισμού στην άκρη, και σημειώνω τα εξής.
      Ο Χριστιανισμός είναι πια νεκρός όχι διότι τον πολεμούν οι αθειστές, αλλά ακριβώς διότι η εμφάνιση του αθεισμού συνδυάζεται χρονικά πάντα στην ιστορία με την εσωτερική ερήμωση της υφιστάνης θρησκείας. Ο αθεισμός είναι το νοσηρό σύμπτωμα, η αποσύνθεση του χριστιανισμού είναι η αιτία. Το Ισλάμ είναι μια θρησκεία με ζωτικότητα, εσωτερική δυναμική και νεανική ορμή. Ο Χριστιανισμός είναι πλέον απαράλλακτος με το κακέκτυπο της αρχαίας ελληνικής και ρωμαικής θρησκίας των τελευταίων αιώνων της παρακμής. Θρησκείας δηλαδή των τύπων και χωρίς πιστούς, θρησκευτικός συγκριτισμός (όπως είναι ο σύγχρονος οικουμενισμός), θεολογική διανοητικότητα, πολυλογία με ψευτοφιλοσοφία (βλέπε "νεορθόδοξοι"). Δεν ήταν η αρχαία θρησκεία που οδηγούσε του ανθρώπους να μην τεκνοποιούν, αλλά η παρακμή της ίδιας της αρχαίας θρησκείας. (Στις εποχές της γένεσης και ακμής, όπως τα ομηρικά χρόνια, η τεκνοποιία ήταν αυτονόητη και επαινετέα σε όλους τους μύθους, όχι όμως και στην εποχή της βιολογικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής μπασταρδίλας των ελληνιστικών και ρωμαικών χρόνων). Αντιστοίχως στις χριστιανικές κοινωνίες της ακμής (π.χ. στον Μεσαίωνα) η τεκνοποιεία ήταν ιερή, στις σύγχρονη κοινωνία που ο χριστιανισμός έχει πεθάνει η τεκνοποιεία θεωρείται βάρος.
      Για μας η Φυλή είναι το πρωτεύον. Ακόμη και αν θέλαμε να σώσουμε τη χριστιανική θρησκεία δεν μπορούμε, διότι οι ίδιοι οι πιστοί της την σκότωσαν, όπως ακριβώς οι πιστοί της αρχαίας θρησκείας κάποια στιγμή σκότωσαν τη θρησκεία των προγόνων τους. Θα προχωρήσουμε με γνώμονα την Φυλή και όχι τις γραφές.

      Διαγραφή
  2. Μία τελευταία αναφορά θα κάνω ως προς τα σχόλια του Διαχειριστή ως προς την σημερινή κοινωνία και την επίδραση της Χριστιανοσύνης στη συμπεριφορά των ανθρώπων. Διαχειριστή, ο Χριστιανισμός επηρεάζει μία κοινωνία αλλά σε καμία κλίμακα δεν ευθύνεται για το σημερινό αίσχος στην κοινωνία μας, το αντίθετο μάλιστα. Εάν όντως οι άθεοι και οι δήθεν σατανιστές μοιράζονται κατά βάθος τα ίδια ιδεώδη με τους Χριστιανούς τότε γιατί διαφέρουν σε πολύ κρίσιμα σημεία τα οποία η πλειονότητα των Χριστιανών, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν διαβάσει οι ίδιοι τις γραφές, διαφωνούν; Οι γραφές επιτρέπουν ξεκάθαρα την θανατική ποινή, ‘’τάσσονται ‘’ ενάντια στην ομοφυλοφιλία, τον υλισμό, τα όργια, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, τα χαρτοπαίγνια όπως και την φιλοχρηματία. Αντιθέτως, αυτό που εγώ βλέπω σήμερα στην νεολαία είναι αλαζονεία, ναρκωτικά, ναρκισσισμό, εγωισμό, ασέβεια στους γονείς και οτιδήποτε αισχρό να θεωρείτε μοντέρνο και ‘’ξεχωριστό’’. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ο περισσότερος κόσμος σήμερα θεωρεί την ομοφυλοφιλία κάτι το φυσικό, όπως επίσης δεν είναι τυχαίο το ότι όλοι βλέπουνε την γυναίκα ως χυσαποθήκη και όχι μία μελλοντική μητέρα / κομμάτι μίας κοινωνίας. Όλα αυτά είναι εναντίον των πραγμάτων που διδάσκει η Χριστιανοσύνη. Επομένως, όχι, δεν είναι η Χριστιανική ηθική που μιλάει εν μέσω του στόματος κάθε άθεου, αλλά η Μασονική πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί μέσω των θεωριών του Freud, του Wilhelm Reich και άλλων τέτοιων Εβραϊκών φιδιών που ουδεμία σχέση έχουνε με τον Χριστιανισμό.

    Τέλος, ομολογώ να πω πως η γνώση του Διαχειριστή είναι μεγάλη στα περισσότερα θέματα που έχουν να κάνουν με ανθρωπολογία και ιστορία αλλά όχι σε όλα. Δυστυχώς, η γνώση έχει επικρατήσει των μαθηματικών πράξεων (κριτική σκέψη) σε ορισμένα σημαντικά ζητήματα. Παρ' όλα αυτά θα πρότεινα στον Διαχειριστή να διαβάσει την Καινή Διαθήκη στην κοινή Ελληνική και όχι σε νέο Ελληνικές μεταφράσεις. Ακόμα μπορείτε να βρείτε και σε pdf στο διαδίκτυο το βιβλίο Against Heresies - St. Irenaus of Lyons για να δείτε τι πίστευαν οι πρώτοι πατέρες της Εκκλησίας πριν την καταλάβει η μασονία. Μέχρι τότε...μαθηματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαγκες μπορει καποιος να μου πει τον φυλετικο τυπο του προπονητη του ΠΑΟΚ Ραζβαν Λουτσεσκου;Ειναι μεσογειακοδιναρικος;
    https://www.google.gr/search?q=%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%B2%CE%B1%CE%BD+%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjSueL54K_ZAhWF-aQKHTfiBUMQ_AUICygC&biw=1920&bih=974#imgrc=izLmxRHtmJrlgM:
    https://www.google.gr/search?q=%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%B2%CE%B1%CE%BD+%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjSueL54K_ZAhWF-aQKHTfiBUMQ_AUICygC&biw=1920&bih=974#imgrc=PALkfflWFpc2vM:
    https://www.google.gr/search?q=%CF%81%CE%B1%CE%B6%CE%B2%CE%B1%CE%BD+%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjSueL54K_ZAhWF-aQKHTfiBUMQ_AUICygC&biw=1920&bih=974#imgrc=Eo2-RSSaLyWmdM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λάθος μου, μπέρδεψα την τελευταία πρόταση και μου φαινότανε σαν να μιλούσε υπέρ της φυλετικής μίξης. Ωραίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε του 11:26 μ.μ είμαι το παιδί από το πρώτο σχόλιο.
    Ο Χριστιανισμός δεν πρόκειται να εκλείψει. Αυτή η εικόνα που βλέπουμε σήμερα με την παρακμή του Χριστιανισμού υπήρξε σε πάμπολλες περιόδους της ιστορίας αλλά ποτέ δεν χάθηκε. Όσο και αν μας φαίνεται περίεργο, σε πάρα πολλές χώρες όπου δεν υπάρχει αντιΧριστιανική προπαγάνδα, τα ποσοστά αυξάνονται ακόμα επί 2018. Όσο για το ότι ο αθεϊσμός παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Θα έλεγα πως όχι ο αθεϊσμός αλλά γενικά η πλειονότητα των ανθρώπων ποτέ δεν πιστεύει με πάθος σε κάτι, το λένε εξάλλου και οι γραφές ότι η πύλη θα είναι στενή. Αυτό που θέλω να εστιάσω όμως είναι το τι φέρνει η αληθινή Χριστιανοσύνη σε μία κοινωνία, για αυτά που έγραφε ο Kierkegaard πριν ακόμη από τον κακομοίρη Νίτσε. Το ισλάμ είναι θρησκεία με εσωτερική δύναμη ; Της θρησκείας όπου ο προφήτης δεν ήξερε γραφή και έπινε αλκόολ σε άφθονες ποσότητες πριν πάει με ένα κάρο γυναίκες ; Μάλλον διεστραμμένη έννοια της εσωτερικής δύναμης έχεις. Δεν θα μακρυγορήσω αλλά καλά θα κάνεις πριν πετάς γνώμες να γνωρίζεις τι λες. Την μεγαλύτερη αλλαγή στην καθολική Εκκλησία την έχει κάνει ο Πάπας Παύλος ΣΤ. Είναι λογικό να μην γνωρίζεις την ιστορία της Εκκλησίας αλλά μην ακούω και παραμύθια ρομαντισμού τύπου " εσείς σκοτώσατε την θρησκεία ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακομοίρης ο Νίτσε;...Πανέξυπνος είσαι...

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ. Ο Νίτσε και ο Freud είναι δύο από τα πιο πετυχημένα άτομα που ο ένας σκότωσε τον θεσμό της οικογένειας και ο άλλος την ηθική. Το ότι ο Νίτσε ήτανε από τους μεγαλύτερους φιλοσημίτες και μισούσε το ίδιο του το έθνος λέει πολλά. Όσο για την γελοία ιδέα του υπερανθρώπου.. απλά γελάω. Αυτό που ήτανε αυτό παρέμεινε. Ένας θυμωμένος έφηβος στο σώμα ενός ενήλικα, που αδιακόπως κλαψούριζε για το κάθε τι. Πιστεύω εάν δεν ήτανε τόσο μόδα να γουστάρει κανείς τον Νίτσε στις μέρες μας σπάνια θα έβρισκε κανείς υπέρμαχους του.
      Τα είπε όλα ο πάτερ.


      http://www.azquotes.com/picture-quotes/quote-atheism-true-existential-atheism-burning-with-hatred-of-a-seemingly-unjust-or-unmerciful-seraphim-rose-37-43-63.jpg

      Διαγραφή
    3. Ο Νίτσε είναι αυτός που είπε
      "Τί ένας εβραίος περισσότερος, τί ένας εβραίος λιγότερος".Μεγάλος φιλοσημίτης...
      Στις υπόλοιπες ασυναρτησίες,δεν αξίζει να απαντήσει κάποιος...

      Διαγραφή
  6. Καλά εντάξει φίλε μου, ό,τι πεις. Η υλιστική κοινωνία σκότωσε τον χριστιανισμό, γι' αυτό έχει πάψει να είναι θρησκεία της μεγάλης μάζας των άλλοτε χριστιανικών λαών. Πλέον δεν υπάρχει πουθενά χριστιανισμός, από την τέχνη έως την ηθική. Το μόνο που έχει μείνει είναι οι τύποι από μια θρησκεία που έχει καταρρεύσει. Όπως ακριβώς είχε καταρρεύσει η αρχαία θρησκεία στις ψυχές των ανθρώπων, και μια νέα θρησκεία την αντικαθιστούσε.
    Η ειρωνία της ιστορίας είναι πως οι σημερινές ευρωπαικές-χριστιανικές κοινωνίες είναι ολόιδιες σε συμπεριφορά με τους εθνικούς στα τέλη του αρχαίου κόσμου. Ατεκνία, ιδιωτεία, κοσμοπολιτισμός, ηδονισμός, θρησκευτικός συγκριτισμός. Και το Ισλάμ με την αφροασιατική μάζα που το πλαισιώνει είναι πανομοιότυποι με τους πρώτους χριστιανούς (θρησκευτικός φανατισμός, τάση για διαρκή επέκταση, τεκνογονία, εισβολή στα εδάφη άθρησκων και γεροντικών πληθυσμών). Είναι χαρακτηριστικό πως όπως οι πρώτοι που εκχριστιανίζονταν ήσαν οι γυναίκες ελευθερίων ηθών και οι κάτοικοι των πόλεων, ενώ οι αγρότες έμειναν πιστοί στα αρχαία ήθη (εξού και παγανισμός), τώρα και πάλι οι πρώτοι που υποτάσσονται ψυχολογικά στο Ισλάμ είναι οι παρτόλες γυναίκες και οι "ανεκτικοί" πληθυσμοί των μεγαλουπόλεων, ενώ οι αγρότες παραμένουν πιο κοντά στην χριστιανική θρησκεία. Ενώ ακόμη δείγμα πως ο χριστιανισμός τελειώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα έλεγα πως οι αγρότες παραμένουν κοντά γενικά στην θρησκεία, περισσότερο παραμένουν κοντά στην " ορθοδοξία " σαν σύμβολο του έθνους παρά στην διδασκαλία του Χριστιανισμού. Η κοινωνία της Ευρώπης καταρρέει, παρ' όλα αυτά, ας μην απελπιζόμαστε, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα, ούτε οι φυλές, αλλά ούτε και η Χριστιανοσύνη.

      Διαγραφή
  7. Εννοείται, η αγροτιά πάντα είναι συντηρητική και μένει πιστή στα ήθη των προγόνων της ασχέτως περιεχομένου. Οι αγρότες της αρχαιότητας δεν ακολουθούσαν τη συστηματοποιημένη θρησκεία του Δωδεκαθέου, η οποία ήταν η θρησκεία των πόλεων ούτε φυσικά τον θρησκευτικό συγκριτισμό που ακολούθησε (Άδωνις, Ίσις, Κυβέλη κλπ) αλλά έμεναν πιστοί στις αρχέγονες θρησκευτικές αντιλήψεις (δαίμονες, νύμφες κλπ), όπως και οι χριστιανοί αγρότες, εν προκειμένω οι ορθόδοξοι, ούτε αράδα δεν έχουν διαβάσει από τις γραφές. Σιγά μην διαβάζανε Ιερό Αυγουστίνο οι ήρωες Σταυροφόροι ή νηπτική φιλοσοφία οι κλεφταρματολοί που μπήκαν στην Τριπολιτσά και δεν αφήσαν λίθο επί λίθου. Με τις γραφές, τη θεολογία, και τις θρησκευτικές "αγωνίες" ασχολούνται πάντα οι διανοητικοί τύποι των πόλεων, που μέσα από περίτχνες σάλτσες και διατυπώσεις πάνε να ξεγελάσουν τους εαυτούς τους ότι πιστεύουν, ενώ στην ουσία αμφιβάλλουν για όλα. Αυτοί είναι και οι πρώτοι που ξεκινάνανε τον χορό της αθείας. Και φυσικά αυτοί αν βρίσκονταν στην Τριπολιτσά το 1821 ή θα ήταν με τους Τούρκους, ή θα μας φλόμωναν με τις πολυλογίες τους, τα "συναμφότερά" τους και γενικά με τις βερμπαλιστικές φούσκες που δικαιολογούν την απραξία και τη φοβία.
    Η θρησκεία δεν περιγράφεται αλλά βιώνεται. Γι΄αυτό και ο χριστιανισμός είναι νεκρός. Η Φυλή είναι αυτή που μετράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι Σταυροφόροι συγκεκριμένα κυρίως οι ταγματικοί πριν καλέσει ο Πάπας Ουρβανός την σταυροφορία εκτελούσαν καθήκοντα μοναχών, και γνωρίζανε τις γραφές. Ο κανονικός νόμος είναι " ου δολοφονεύσεις " που παρέρχεται από μία Εβραϊκή λέξη. Φυσικά οι φτωχοί πνευματικά υπερισχύουν πάντοτε σε όλα τα κινήματα αλλά οι ταγματικοί ήτανε από μόνοι τους μία εξαίρεση καθώς ακολουθούσανε όλοι ανεξαιρέτως ακόμα και σκληρή νηστεία καθώς και το ότι πολλοί από αυτούς γονάτισαν και έκλαψαν είναι ιστορία και όχι παραμύθια. Παρ' όλο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τέτοιες σκηνές μέσα από γελοίες ταινίες...μερικά πράγματα γίνονται στην πραγματικότητα.


      "Με τις γραφές, τη θεολογία, και τις θρησκευτικές "αγωνίες" ασχολούνται πάντα οι διανοητικοί τύποι των πόλεων, που μέσα από περίτχνες σάλτσες και διατυπώσεις πάνε να ξεγελάσουν τους εαυτούς τους ότι πιστεύουν, ενώ στην ουσία αμφιβάλλουν για όλα "

      Τότε γιατί ρε μεγάλε τόσοι πολλοί Χριστιανοί ποτέ δεν προτίμησαν να αλλαξοπιστήσουν για να αποφύγουν τη σφαγή;

      Κάνεις ένα λάθος φίλε μου, και νομίζεις πως επειδή εσύ δεν πιστεύεις ή αμφιβάλλεις, έτσι κάνουν και οι υπόλοιποι.
      Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα έχετε πέσει θύματα της αθεϊστικής προπαγάνδας δυστυχώς. Τέλος, το ποίοι έμειναν άπρακτοι το 21 φάνηκε. Οι περισσότεροι ήτανε άθεοι μασόνοι. Πολλοί λίγοι Χριστιανοί έχουνε αυτή την γελοία άποψη περί ζωής και δράσεως που ανέφερες και απορώ εάν όλοι εσείς εκεί στην παράγκα των ηλιθίων είστε συνεννοημένοι; Με όποιον και να " διαφωνήσω " που είναι κατά του Χριστιανισμού βλέπω πάντα τα ίδια παιδιάστικα επιχειρήματα χωρίς καμία βάση. Σαν να ακούω τα δάκρυα του Νίτσε από τις μαλακίες που μου λες και εσύ.

      " Γι΄αυτό και ο χριστιανισμός είναι νεκρός "

      Πες το μερικές ακόμα φορές, ίσως το πιστέψεις.

      Η ημιμάθεια φίλε... είναι χειρότερη και από την αμάθεια.

      Αλλά όπως είπε και ο Σοπενχάουερ : Σ' αυτόν τον κόσμο σχεδόν μόνο ηλίθιοι υπάρχουν.

      Διαγραφή
  8. Και εκεί που προσπαθώ να δέσω αρμονικά Χριστιανισμό και φυλετισμό συναντώ αυτά τα σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διότι απλά ματαιοπονείς. Η χριστιανική θρησκεία έκανε την εμφάνισή της στην ιστορία με το περίφημο δόγμα "δεν υπάρχει πλέον άνδρας ή γυναίκα, Έλλην ή Ιουδαίος, ελεύθερος η δούλος" (Σαούλ-Παύλος). Δηλαδή επρόκειτο για τον εβραιομπολσεβικισμό της Αρχαιότητας.
    Τώρα αν ψηφοθηρικά επιχειρείς τη διασύνδεση, γνωρίζοντας τις θεμελιώδεις αντιφάσεις μιας τέτοιας σύζευξης, και πάλι λανθάνεις. Τον 19ο αιώνα ή και μέχρι τα μέσα του 20ου όπου οι άνθρωποι συνέχιζαν να πιστεύουν και ήσαν πατριώτες, μια τέτοια σύζευξη θα είχε περιεχόμενο πολιτικό και κοινωνικό. Θα ήταν δηλαδή άξια λόγου. Τώρα όμως που ο χριστιανισμός έχει καταρρεύσει στη συνείδηση της μεγάλης μάζας, οι οκτώ στους δέκα μητροπολίτες είναι δεδηλωμένοι αντιρατσιστές και αντιφασίστες, και τα θεολογικά συνέδρια εδώ και δεκαετίες βυσοδομούν κατά του εθνικισμού και υπέρ του "οικουμενικού" τάχατες ελληνισμού των αφρικανικών ιεραποστολών, τότε κάθε τέτοια προσπάθεια είναι ανέξοδη και εκτός σύγχρονης πραγματικότητας. Εδώ η ορθόδοξη εκκλησία και θεολογία ακολουθεί τον αεθνικό και στην ουσία αυτοκτονικό δρόμο που έχουν χαράξει και οι λοιπές εκκλησίες εις τα Ευρώπας.
    Καλύτερα όμως έτσι. Το έθνος, και πάνω από όλα η φυσική του αριστοκρατία που είναι οι μαχόμενοι εθνικιστές, οφείλει να στηριχθεί σε φυλετικές βάσεις και σε αλήθειες.
    Και κακά τα ψέματα, αν πιστεύεις πως ο Απόλλων της Ολυμπίας και ο Άγιος Ονούφριος εκφράζουν το ίδιο φυλετικό ιδεώδες, τότε κοροιδεύεις και τους άλλους και τον εαυτό σου. Κάνεις δηλαδή μια τρύπα στο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και για μην παρεξηγηθούν όσα αναφέρω παραπάνω, καθόλου δεν εισηγούμαι την αποκατάσταση των αρχαίων θεών. Σεβαστή η αρχαία θρησκεία αλλά οι σύγχρονοι αρχαιόθρησκοι είναι εντελώς γελοίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία. Η αρχαία θρησκεία έχει πεθάνει, όπως και τώρα πεθαίνει και ο χριστιανισμός υπακούωντας στην αιώνια φυσική αρχή της γένεσης, ακμής, παρακμής και θανάτου.
    Το σημαντικό είναι να κρατιέται η Φυλή αιώνια, το Αίμα, η Ράτσα καθαρή, "για να ζει μέσα μας", όπως λέει και ο Παλαμάς, "η αρχαία ψυχή αθέλητα κρυμμένη". Αυτό επιτάσει το πεπρωμένο του Αρίου Ανθρώπου και αυτός θα είναι και ο μεγάλος Μύθος της Νέας Χιλιετίας που θα αντικαταστήσει την σύγχρονη ύβρι του αθεισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η καλύτερη απόδειξη για το πόσο ακίνδυνος είναι πλέον ο χριστιανισμός για το Παγκόσμιο Σύστημα του Οικουμενισμού είναι και η απλούστερη: Αναρωτηθείτε πόση προπαγάνδα ασκείται, τι νομοθεσία επιβάλλεται, ποιες διατάξεις κυρώνονται παγκοσμίως κατά των χριστιανών και τι κατά των φυλετιστών. Σχεδόν ποτέ δεν γίνεται λόγος κατά του χριστιανισμού, καθώς φαίνεται η οργανωμένη θρησκεία να έχει πραγματικά αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο των λαών, ενώ οι εκπρόσωποί της εκκλησίας πρωταγωνιστούν στις "αγαπησιάρικες" τελετές αυομαστιγώματος μπροστά στους αλλογενείς (π.χ. τους πλένουν τα πόδια, βγάζουν τον σταυρό για να μην προσβληθούν οι "αδελφοί" μουσουλμάνοι και πολλά άλλα ευτράπελα που μάλλον ελάχιστους πιστούς πια συγκινούν και ακόμη λιγότερο εκνευρίζουν). Αντιθέτως για τον εθνικισμό και τον φυλετισμό εστιάζεται όλη η προπαγάνδα και κινητοποιείται ο μηχανισμός της νομοθεσίας και του παρακράτους. Το Σύστημα ξέρει ποιοι είναι οι εχθροί του και ποιοι έχουν αποσυρθεί από την ιστορία. Η Φυλή και το Αίμα είναι ο μεγάλος αντίπαλος της δικτατορίας του Χρήματος και όχι οι εκκλησίες, οι προφητείες και οι γραφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.