Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ο Πλάτων για την κοινή καταγωγή των Ελλήνων


"Πρώτον, σχετικά με τον εξανδραποδισμό των ηττημένων, πιστεύεις ότι οι Έλληνες πρέπει να υποδουλώνουν άλλες Ελληνικές πόλεις ή να επιτρέπουν σε άλλους να τις υποδουλώνουν αν μπορούν να βοηθήσουν; Δεν θα έπρεπε να είναι συνήθεια να τους μην τις υποδουλώνουν, σκεπτόμενοι τον κίνδυνο ολόκληρη η φυλή να πέσει μια μέρα υπό τον ζυγό των βαρβάρων;...

Και δεν μπορώ να παρατηρήσω με αντίστοιχη ορθότητα ότι η Ελληνική φυλή είναι ενωμένη με δεσμούς αίματος και φιλίας, ενώ με τους βαρβάρους είναι αλλότρια και ξένη;"

Πλάτων, Πολιτεία,

Το απόσπασμα είναι χαρακτηριστικό της αντίληψης του Πλάτωνα περί Ελληνισμού. Οι Έλληνες δεν πρέπει να κάνουν σκλάβους τους άλλους Έλληνες, αλλά να τους αφήνουν ελεύθερους ή να τους βοηθούν όταν βρίσκονται σε κίνδυνο. Βασική στόχευση...
είναι η φυλή να μην υποδουλωθεί σε αλλόφυλους. Οι Έλληνες συνδέονται μεταξύ τους με δεσμούς αίματος, κάτι το οποίο τους επιβάλλει να πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται και να στέκονται ενωμένοι μπροστά στον κοινό εχθρό.

Ο αρχαίος φιλόσοφος διαπιστώνει την κοινή καταγωγή των Ελλήνων και την διαφορά τους από τους βαρβάρους. Στηρίζει την έννοια του έθνους πάνω από όλα στο όμαιμον, θέτοντας ως σκοπό την διατήρηση της φυλής. Ο Πλάτων αδιαμφισβήτητα ήταν ένας Έλληνας εθνικιστής.

26 σχόλια:

  1. Διακρίνουμε όχι μόνο Εθνικισμό, αλλά και πολλές φορές έναν σωβινισμό στους επιφανείς αρχαίους Έλληνες. Αν οι Πλάτων και Ισοκράτης για παράδειγμα, μπορούν κάλλιστα να χαρακτηρισθούν ως Εθνικιστές, από την άλλη ο Αριστοτέλης ήταν ο σωβινιστής της αρχαίας Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα για τον Κορνέλιου Κοντρεάνου
    στο ιστολογιο τον δειχνει ως μεσογειακο εγω θα ηθελα να ρωτησω ειναι καθαρος μεσογειακος ή εχει καποια αλλη επιδραση?

    https://www.google.gr/search?q=codreanu&client=opera&hs=ou4&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiw6-TZjZLYAhWCa1AKHb2hADkQ_AUICigB&biw=1880&bih=941#imgrc=lCKpuYaRc03JRM:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι έχει διναρική, αλλά είναι μικρή.

      Διαγραφή
    2. Δεν είχε Διναρική επίδραση.Μεσογειακός ήταν.

      Διαγραφή
    3. H γυναίκα του Elena Ilinoiu Codreanu τι φυλετικός τύπος ήταν.

      http://www.mourningtheancient.com/truth62z1-2e.jpg

      Διαγραφή
    4. Όχι μόνο έχει μικρή διναρική επίδραση, αλλά θέτει τον φαινότυπό του πιο κοντά στον ατλαντικό τύπο από ότι στον κλασσικό μεσογειακό. Και δεν είναι λίγοι που αναρωτιούνται αν αυτό συμβαίνει εξαιτίας της Γερμανίδας (Βαυαρής) μητέρας του κι έρχεται από τον νορδικό φαινότυπο, ή από κάποια επιρροή του κλασσικού για τα Βαλκάνια διναρισμού.

      Διαγραφή
    5. Οι Βαυαροί ήταν ανέκαθεν κυρίως Αλπικοί.Τα πεταχτά μυτερά αυτιά είναι Διναρική γνώρισμα,αλλά ένας Μεσογειακός δύναται να έχει ένα διναρικό γνώρισμα, χωρίς να έχει απαιραίτητα Διναρική επίδραση.Ο Κοντρεάνου πέρα από αυτό, δεν έχει τίποτε άλλο Διναρική,άρα ταξινομείται ως Μεσογειακός

      Διαγραφή
    6. Διναρικό γνώρισμα*
      άλλο Διναρικό*

      Διαγραφή
    7. Μια χαρά φαίνεται η διναρική επίδραση στον Κοντρεάνου, σε όποιον θέλει να τη δει και δεν κλείνει τα μάτια του γράφοντας ότι προκύψει για να δικαιολογήσει την επιμονή του. Ούτε το ότι η πλειοψηφία πως η πλειοψηφία των Βαυαρών είναι αλπικοί αποτελεί επιχείρημα, καθώς αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πως θα μπορούσε να ήταν μια γυναίκα που έζησε πριν από έναν ολόκληρο αιώνα. Ούτε βέβαια και η τυχόν επιμέρους αλληλεπικάλυψη διναρικών και μεσογειακών (η οποία συμβαίνει γιατί ο διναρισμός αποτελεί φαινότυπο που προέκυψε σε κάποιο εξελικτικό στάδιο του μεσογειακού φάσματος).
      Ένας άνθρωπος δύναται να είναι δολιχοκέφαλος μεσογειακός και να έχει μικρή διναρική επίδραση. Ομοίως δύναται να είναι και νορδικός δολιχοκέφαλος και να έχει μικρή διναρική επίδραση. Μάλιστα, η πλειοψηφία των σύγχρονων νορδικών πληθυσμών έχει σχηματιστεί και με τη συμβολή διναρικών, όπως συμβαίνει και σε πάρα πολλές περιπτώσεις του ατλαντικού φάσματος ξεκινώντας από τους ατλαντο-μεσογειακούς και φθάνοντας στις φάσεις των πιο σκούρων αποχρώσεων νορδικών/νορδοκρομανοειδών (όπως ο north atlantid).

      Ο Κοντρεάνου έχει σχετικά μεγάλο ρηνικό μήκος, πολύ λεπτά χαρακτηριστικά και μικρές υψίκρανες τάσεις, για κλασσικός μεσογειακός. Ενώ φαίνεται να έχει μια ελαφρά τριγωνικότητα και ναι, όπως σωστά πρόσεξες ένα αντίστοιχο σχηματισμό των αυτιών (πεταχτά).

      Διαγραφή
    8. Πάντως κάποιοι έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους να αποδείξουν ότι ο Κοντρεάνου ήταν οτιδήποτε άλλο από κλασικός Μεσογειακός...Ένας σχολιαστής παλαιότερα τον "ταξινόμησε" ως... Διναρικό,ένας άλλος λίγο αργότερα υποστήριξε ότι ήταν...κυρίως Νορδικός...Αυτές τις μέρες μάθαμε ότι ο Κοντρεάνου ήταν Μεσογειακός με εμφανή μάλιστα,Διναρική επίδραση,ότι ανήκει στο ατλαντικό φάσμα και διάφορες άλλες ασάφειες...Μην τυχόν και ταξινομηθεί ως κλασικός Μεσογειακός είναι το πρόβλημα... Μάλιστα ο ανωτέρω σχολιαστής ,διέκρινε... υψίκρανες τάσεις, όταν είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο από φωτογραφίες να διακρίνει κάποιος τις μικρές υψίκρανες τάσεις...

      Διαγραφή
    9. Εδώ ίσως μπορεί να φανεί καλύτερα η Διναρική επίδραση (πεταχτά αφτιά) :

      https://66.media.tumblr.com/2980049603fef5feccb332317574a820/tumblr_niu2jytbHL1t5zag7o1_540.jpg

      Διαγραφή
  3. Παιδιά γνωρίζει κανείς τον φυλετικό τύπο του Joseph de Maistre?
    Θεωρείτε απο τους διδασκάλους της δεξιάς του υπέρ συντηρητισμού και πολέμιος της γαλλικής επανάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή ο Πλάτων δεν θα θεωρούσε ως Έλληνα τον αντεντονκουμπο,τον Γιαννάκη που μας έχουν πρήξει τους γενετικούς αδένες τα τσοντοκάναλα για πάρτη του.Α να χαθεί ο παλιορατσίσταρος, ναζιστής,ο φασίστας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΩ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΥΛΕΤΙΣΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατι ασχετο,αναρωτιεμαι αν υποθετικα στελναμε οτι μογγολους τουρκους υπαρχουν στην Τουρκια πισω στις στεππες τι θα επρεπε να γινει με τους υπολοιπους γηγενεις;μην ξεχναμε οτι πριν την τουρκοποιηση τους ητο ολοι εξελληνισμενοι;μιλαμε για πολεμοχαρεις χετταιους κτλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικα πιστευω οτι η μονη λυση για καθε λευκο εθνος βρισκεται στο μελλον οπου θα υπαρξουν τεχνητες μητρες και θα αναπτυχθει η πρακτικη της παρενθετης μητροτητας σε συνδιασμο με τη γενετικη,την ανιχνευση καθαρων Ελληνων κτλπ μεχρι τοτε ομως το δημογραφικο προβλημα μπορει να λυθει μονο με εξελληνισμο διαφορων πληθυσμων,μπορει να μην ακουγεται και η καλυτερη λυση αλλα εχοντας υποψη αυτες τις πρακτικες που μπορουν να συμβουν στο μελλον μερικος εξελληνισμος πιστευω θα ηταν απαραιτητος,εχουμε εκατονταδες χιλιαδες στον σημερινο ποντο εξισλαμισμενους,αλλους τοσους στην μαριουπολη,στα σκοπια,στην βορεια ηπειρο,στην κατω ιταλια,καλως η κακως ο εξελληνισμος μας βοηθησε να επιβιωσουμε ως εθνος,επισης το να ρθουν μεταναστες απο Ισπανια,Ιταλια,Νορδικα εθνη και γενικοτερα λευκα θα ηταν μια ακομα καλη λυση με μικτους γαμους,και οταν με το καλο υπαρξει μια εθνικοσοσιαλιστικη αρχη σε συνδιασμο με την βιολογια οι καθαροτεροι Ελληνες θα μποροσαν να γινουν και παλι πλειοψηφια.

      Διαγραφή
    2. Να μην ξεχασω τους διαφορους βλαχους,σαρακατσανους που υπαρχουν τριγυρω στα Βαλκανια,οπως και τους εξισλαμισμενους της Θρακης και τους Πομακους.

      Διαγραφή
    3. Να εξελληνίσουμε τότε και τους Πακιστανούς, για να γίνουμε υπερδύναμη από πλευράς πληθυσμού. Αργότερα όταν τα καταφέρουμε, τα βρίσκουμε με τη βιολογία και οι "καθαροί Έλληνες" θα φυτρώσουν σαν τα μανιτάρια στην κοπριά. Καλά δεν τα λέω ρε φίλε;
      Ε ρε ανάγκη που την έχει η βλακεία να εκφραστεί...

      Διαγραφή
    4. Και δεν εξελληνίζουμε και όλο τον πλανήτη, μετά ψάχνουμε ψύλλο στ΄άχυρα και βρίσκουμε καθαρούς Έλληνες να τους αναπαράγουμε, επίσης μπορούμε να πάμε να πνιγούμε για να μην μπαίνουμε στον κόπο να ψάχνουμε για Έλληνες στο μέλλον.

      Διαγραφή
    5. Ναι μπορουν να φυτρωσουν εξυπνε φιλε μου αν μπορεις να δεις τοσο μακροπροθεσμα,ασε τους Τουρκους να εξισλαμιζουν οτι βρουν για να εισβαλουν στην Ελλαδα,ασε τους Αμερικανους και τους Ρωσους να κανουν το ιδιο για να ναι υπερδυναμη κι εσυ παιχτο φυλετιστης λες και οι "καθαροι Ελληνες"δεν ειναι ηδη μειοψηφια και μιλαμε για ευγονικη συνεχως εδω μεσα,εξαλλου δεν ειπα να εξελληνισουμε τυπους που δεν υπαρχουν ηδη,ασε που μιλαμε για ηδη Ελληνικους πληθυσμους και καποιους αμφιβολης προελευσης(βλ.σαρακατσανους βλαχους πομακους κτλπ),
      οταν το 2100(συμφωνα με ερευνες)θα μαστε 2,5 εκατ.συνεχισε να μιλας για το πως θα πρεπει να παραμεινουμε καθαροι με τους 3-4πλασιους αλλοδαπους.
      Απλα το προτεινω ως λυση αναγκης,καλως η κακως ο εξελληνισμος διαφορων πληθυσμων κρατησε ζωντανο το εθνος,οταν ερθει η ωρα ν'αναλαβει μια σωστη κυβερνηση σε συνδιασμο με την ευγονικη μπορει να λυθει το προβλημα και ναι να φυτρωνουν Ελληνες σαν μανιταρια,με πιανεις;οτι μπορει να γινει,μπορει το ποσο ηθικο θα ειναι για τους πολιτικα ορθος ειναι το προβλημα.





      Διαγραφή
    6. Οπως παντα υπερβολη για να μειωσεις τον αλλον,με τη βοηθεια της γενετικης πλεον ευκολα τον βρισκεις τον Ελληνα,εξαλλου ξαναλεω προκειται για μια λυση αναγκης,δε σημαινει οτι απαραιτητα θα αναμιχθουν ολοι αυτοι με τους υπολοιπους "καθαρους"μας Ελληνες,κλασικα ο καθενας λογω της δικης του κουλτουρας θα μεινει με τους δικους του.Δεν ειπα να εξελληνισουμε ουτε αλβανους ουτε πακιστανους.

      Διαγραφή
  7. Μαγκες εχω μια ερωτηση οποιος γνωριζει ας μου πει!Το Μιτσοτακεικο που ολοι τους ειναι αρμενοειδει εχουν καμμια σχεση με εβραιους κλπ;Η τιποτα τουρκοκρητικοι;Γενικα τι φαση....;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανωνυμε 3:21 μαλλον τρολλαρεις οταν κατατασεις τους Σαρακατσανους αναμεσα στους αμφιλεγομενης προελευσης. Τον ΜΟΝΟ Ελληνικο πληθυσμο που αποδεδειγμενα τεκμηριωνεται η καθαροαιμη Ελληνικη του καταγωγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.