Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Η φυλετική σύνθεση της Δανίας

Τη φυλετική σύνθεση της Δανίας μελέτησε ο A. Hansen σε άρθρο του με τίτλο "To grundraser i det danske folk" που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nyt Μagazin for Νaturvidenskaberne. Τα ανθρωπολογικά δεδομένα που έχουν συσσωρευτεί μελετώνται με σκοπό να εξαχθούν τα φυλετικά στοιχεία που απαρτίζουν τον Δανικό πληθυσμό.

Ο συγγραφέας αρχικά αναφέρει τις πρώτες μελέτες που έγιναν με σκοπό τον εντοπισμό των φυλετικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής. Πρώτοι συνέβαλαν οι G. Retzius και C. Fürst από τη Σουηδία και στη συνέχεια οι Δανοί S. Hansen, H.P. Steensby και C. Burrau. Βασικό εύρημά τους ήταν η εύρεση ενός ψηλού, ξανθού, δολιχοκέφαλου τύπου και δίπλα του ένας κοντύτερος, σκουρότερος, βραχυκέφαλος τύπος. Η Δανική ανθρωπολογική σχολή...
κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στην χώρα υπάρχουν δύο βασικοί τύποι που χαρακτηρίζουν τον Δανικό λαό.

Μέσω στατιστικής ανάλυσης o συγγραφέας επιβεβαιώνει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ χαμηλού αναστήματος και βραχυκεφαλίας, καθώς και μεταξύ υψηλού αναστήματος και δολιχοκεφαλίας. Μάλιστα, ο δολιχοκέφαλος τύπος έχει τυπικά ανοικτό χρώμα μαλλιών και ματιών, ενώ ο βραχυκέφαλος έχει κυρίως σκούρο χρώμα μαλλιών και ματιών. Οι ανθρωπολογικοί τύποι αυτοί αναγνωρίζονται ως ο Νορδικός και ο Αλπικός, αντίστοιχα. Έπειτα, αναλύονται τα στοιχεία που καταδεικνύουν προϊστορική σύνδεση με Σκανδιναβία, που απέφερε τη μίξη των δύο φυλετικών στοιχείων.

Οι μελέτες στη Δανία βρίσκουν ένα μέσο κεφαλικό δείκτη λίγο εκτός των ορίων της δολιχοκεφαλίας. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει την κατανομή του κεφαλικού δείκτη σε δείγμα 2000 ανδρών, σε συνδυασμό και με το ανάστημα.


Σχεδόν τρεις στους τέσσερις κατοίκους είναι δολιχοκέφαλοι ή μεσοκέφαλοι, το υπόλοιπο τμήμα βραχυκέφαλοι. Τα ποσοστά σκιαγραφούν περίπου τους τρεις φυλετικούς τύπους της χώρας, με τον δολιχοκέφαλο τύπο να είναι ο Νορδικός, ο οριακά δολιχοκέφαλος προς μεσοκέφαλος να είναι ο Κρομανοειδής και ο βραχυκέφαλος να είναι ο Αλπικός.

Το χρώμα μαλλιών και ματιών κατανέμεται βάσει του παρακάτω πίνακα. Στη στήλη αριστερά, τα χρώματα είναι: μαύρο, σκούρο καστανό, ενδιάμεσο, ανοιχτό, κόκκινο. Στην επόμενη στήλη δίνεται ο αριθμός των ατόμων με το αντίστοιχο γνώρισμα και στην μεθεπόμενη το ποσοστό επί τοις εκατό. Στο επόμενο τμήμα του πίνακα δίνονται οι συνδυασμοί με τα σκούρα, ενδιάμεσα και ανοιχτά μάτια.


Βλέπουμε ότι οι περισσότεροι Δανοί έχουν ανοιχτά ή ενδιάμεσα μαλλιά, όμως υπάρχει μια σημαντική μειοψηφία με σκούρα καστανά μαλλιά. Όπως είναι αναμενόμενο, τα ανοιχτά μαλλιά συνδυάζονται με ανοιχτά μάτια και τα σκούρα μαλλιά με σκούρα μάτια. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ ενδιάμεσων αλλά και σκούρων καστανών μαλλιών με τα ενδιάμεσα μάτια.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι εκτός από τον Νορδικό και τον Αλπικό τύπο, στη χώρα κατοικεί ένας τύπος με καστανά προς ενδιάμεσα μαλλιά, με συχνά ανοιχτά-ενδιάμεσα μάτια, μεσο-δολιχοκέφαλος, που εισάγοντας πολλές ενδιάμεσες βαθμίδες τόσο στον κεφαλικό δείκτη, όσο και στον χρωματισμό. Αυτός ο τύπος είναι ο Κρομανοειδής, που σίγουρα θα μπορέσετε να τον εντοπίσετε στη χώρα, βάσει των χαρακτηριστικών του γνωρισμάτων και μάλιστα αποτελεί πιθανόν την πλειοψηφία του πληθυσμού. Με λίγα λόγια, στη Δανία κατοικούν Κρομανοειδείς, Νορδικοί και Αλπικοί.

12 σχόλια:

  1. Απο τα πιο καθαρα εθνη σημερα στον πλανητη μαζι με νορβηγους,σουηδους!!!Αν και με το Ισλαμ δεν θα πανε για πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα σημαντικο στοιχειο στην επελαση του Ισλαμ στην Ευρωπη,ειναι οτι οσες φυλες ερχονται ειναι απο κρατη με μεγαλο πληθυσμο.Π.χ Νιγηρια ειναι 186 εκατομμυρια,Πακισταν ειναι 193,2 εκατομμυρια,Αφγανισταν 34,66 εκατομμυρια κτλ..Συν οτι εχουνε τρομερη αυξηση σε ποσοστο γεννησων.

      Διαγραφή
    2. Ισχυει σε σινδυασμο με τον φεμινισμο που επικρατει εκει πανω και την μαλθακοποιηση του νορδικου-κρομανοειδους φυλετικου τυπου αυτα τα εθνη σε λιγα χρονια θα ειναι παρελθον.Τους εχω επισκεφτει αρκετες φορες και εχω παρατηρησει οτι σε λιγα χρονια οι μουσουλμανοι θα τους αλλαξουν τα φωτα.Ειδη και εχουν το πανω χερι.

      Διαγραφή
  2. Μπορει ο Παπαδοπουλος ως Ποντιος να μου απαντησει κατι;Καταρχην ειμαι υπερ της Ελληνικοτητας των Ποντιων και αυτα περι πλειοψηφιας αρμενοειδων τα ακουω βερεσε,ομως οφειλουμε να παραδεχτουμε οτι γενετικα υπαρχει μιξη με καυκασιους γηγενεις πληθυσμους(πραγμα λογικο οπου πηγαν οι πρωτοελληνες αφομοιωναν τους γηγενεις),διαβασα σ'ενα φορουμ οτι με το νεο δειγμα autosomal μυκηναιων κανοντας μια συγκριση με ποντιους βγαινουν κατα το 1/3 μυκηναιοι 2/3 καυκασιοι αλλα αναρωτιεμαι μηπως αυτο το ποσοστο αλλαζει αναλογα με συγκεκριμενες περιοχες του Ποντου,πχ οι τραπεζουντιοι να'ναι κατα καποιο τροπο παραπανω ελληνες απ'οτι σ'αλλες περιοχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ελληνες που πηγαν στα παραλια του Ποντου ηταν οι Ιωνες.Καμμια σχεση με αχαιους και αλλα τετοια σαχλα.Οι ιωνες ηταν καθαροτατοι αλπικομεσογειακοι.Οι ιωνες κανουν αποικιες στα παραλια του Ποντου.Στην ενδοχωρα και στα βουνα κατοικουν λαοι καυκασιας προελευσης και καποιοι λαοι οι οποιοι πιθανοτατα να ηταν ιρανικης καταγωγης οι λεγομενοι Leukosyri(ψαξε στο ιντερνετ γι αυτους).Μεχρι να πατησουν το ποδι τους στην ανατολη οι Περσες ο Ποντος ειναι πολυφυλετικος.Δλδ εχουμε καυκασιους λαους(συγγενικους με τους γεωργιανους)υπαρχουν οι λευκοσυρι που ειναι μαλλον λαος ιρανικης προελυεσης η μπορει και σημιτικης και εχουμε στα παραλια τους Ιωνες.Αργοτερα Ο Ποντος περναει σε Περσικη κατακτηση και γινεται Ενα βασιλειο με Ιρανικη Ελιτ(βλεπε Μιθιδρατη) με τον λαουτζικο να ειναι καυκασιοι,ιωνες,λευκοσυρι κλπ.Στην ουσια το Ποντιακο βασιλειο ειναι φυλετικη χαβουζα.Εχεις τους καυκασιους βραχυκφεαλους,εχεις τους ιρανικους λαους που ειναι αρμενοειδεις και iranid και εχεις τους ιωνες που ειναι κυριως αλπικομεσογειακοι.Eιμαι καθαροτατος Ποντιος και θα ελεγα οτι οι Ποντιοι ειναι ποιο κοντα με λαους της ανατολης και της μεσης ανατολης οπως τουρκους,γεωργιανους,αρμενιους,κουρδους,ιρανους ακομα και με λαους σημητικης καταγωγης τυπου Συριους.Αν δεν ηταν ο Μ.Αλεξανδρος και ο Ιουστιανος να τους εξελληνισει και να τους εκχριστιανισει οι Ποντιοι θα ηταν πιθανοτατα Τουρκοι.

      Διαγραφή
    2. Μαλιστα φιλε ευχαριστω αν και να τονισω οτι το 1/3 μυκηναιοι δε σημαινει απαραιτητα αχαιοι αλλα κοινο dna με αυτους,ενω κρινοντας απο την ερευνα που βγηκε για τους πρωτους και τους μινωιτες εχει να κανει με τους προελληνικους πληθυσμους,οποτε σ'αυτη τη περιπτωση το 1/3 μπορεις να το ονομασεις ισως και ιωνικο,απλα αναρωτιεμαι μηπως τα δειγματα που εχουνε απ'τους ποντιους ειναι αλλοιωμενα λογω του οτι τσουβαλιαζουν ποντιους απο τα βουνα και την ενδοχωρα οπως λες μαζι με αυτους απο τα παραλια,οποτε πιθανον γενετικα παντα καποιοι ποντιοι να ειναι 50-50 60-40 και παει λεγοντας βλεποντας το μεμονομενα.

      "Η μελέτη δείχνει πως Μινωιτες και Μυκηναίοι είχαν ιδιαίτερα συγγενική σχέση μεταξύ τους, με το DNA τους να δανείζεται κατά 3/4 στοιχεία από εκείνο των γεωργικών πληθυσμών που ζούσαν στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας και της Μικράς Ασίας."

      αυτο το 1/3 που ανεφερα εχει να κανει με τους γεωργικους πληθυσμους της Ελλαδας που προφανως περασαν και στους Ιωνες.

      Διαγραφή
    3. Στον πρώτο ανώνυμο, τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει και καμιά τέτοια μελέτη δεν έχει γίνει, πρώτα από όλα σπανίζουν σήμερα οι καθαρόαιμοι Πόντιοι ασχέτως τι δηλώνουν οι περισσότεροι.
      Στον δεύτερο ανώνυμο, ο Μέγας Αλέξανδρος δεν πέρασε από τον Πόντο, δεν έχει καμιά σχέση με τον Πόντο, ο δε Ιουστινιανός, ο μη Έλληνας, ο Θρακιώτης ή Βαλκάνιος, ζήτημα είναι αν εξελλήνισε τον εαυτό του, όχι άλλους.
      Στον τρίτο ανώνυμο, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας οι Έλληνες πήραν τα βουνά, και αυτό συνέβη παντού και όχι μόνο στον Πόντο, αλλά και πριν την Τουρκοκρατία η ενδοχώρα της Μικράς Ασίας ήταν γεμάτη με Ελληνικές πόλεις, η Αμάσεια του Στράβωνα δεν είναι παραλιακή πόλη

      Διαγραφή
  3. Mια απορια που ειχα παντοτε.Γιατι μερικες γυναικες μοιαζουν πιο πολυ με ανδρες στα εξωτερικα τους χαρακτηριστικα και το αντιθετο,δηλ.ανδρες να μοιαζουν με γυναικες?Παιζει ρολο η κληρονομικοτητα και το DNA?
    Δειτε κατω την εικονα.Μοιαζει με ανδρα καπως..

    http://www.mononews.gr/wp-content/uploads/2017/08/fragou.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πως θα αναπτυχθει μια περιοχη βαση των ορμονων που την επιρεαζουν ειναι γενετικο και αρα κληρονομικο και σε περιπτωσεις και φυλετικο/φαινοτυπικο αλλα οχι παντα καθως σε ακραιες περιπτωσεις μπορει να ειναι και συνδρομο (πχ ακρομεγαλια).

      παρε για παραδειγμα τις gracile med γυναικες που ειναι θυληκοτατες λογο φαινοτυπου. Οι gracile med αντρες απτην αλλη χανουν σε αδρα αντρικα χαρακτηριστικα λογω της "μαλακοτητας" και της "απαλοτητας" του φαινοτυπου.

      Σε αντιθεση, ο διναρικος τυπος βγαζει πολυ progressive αντρες (οι χαρακτηριστικες αγριες φατσες με αδρα χαρακτηριστικα) αλλα λογω αυτης της αδροτητας οι γυναικες τους χανουν την "ιδανικη" θυληκοτητα που πρεπει να εχει μια γυναικα.

      Διαγραφή
  4. Ο παρακατω πετρελαιας απο το Τεξας,τι φυλετικο τυπο εχει?Δεν ειναι εβραιος.Ο πατερας του ητανε Σουηδος μεταναστης και η μανα του Αμερικανιδα.

    https://metrouk2.files.wordpress.com/2011/02/article-1296671096441-000c001d00000258-968800_636x504.jpg

    http://2.bp.blogspot.com/-kBKlYnGYSpM/TVQxWOpfpUI/AAAAAAAAAHo/Tj5NEVHgNHE/s1600/J.R..jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ,ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK,ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ ΟΜΑΔΑ,ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΗΝ,Η ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΣΒΗΣΩ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ.ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ (ξεπεσμένοι ευγενείς KΤΛΠ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ.
    https://www.facebook.com/groups/165640710712571/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.