Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Οι κάτοικοι της Ανατολίας

Στα πλαίσια της μελέτης του αρχαίου πληθυσμού της Ανατολίας, ή αλλιώς Μικράς Ασίας, ο Τούρκος ανθρωπολόγος Şevket Aziz Kansu εξέτασε τα διαθέσιμα κρανία ώστε να εξάγει συμπεράσματα για τα ανθρωπολογικά γνωρίσματά τους. Τα αποτελέσματα της μελέτης του δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό L'Anthropologie, σε άρθρο με τίτλο "Craniologie de l'Anatolie".

Αντικείμενο της έρευνάς του ήταν κρανία που σχετίζονται με τους Χετταίους. Το δείγμα αποτελούνταν από 375 κρανία. Ο μέσος κρανιακός δείκτης...
βρέθηκε 84,07 ο οποίος αν αναχθεί σε κεφαλικό δείκτη σε ζώντες γίνεται 86,07. Παρατηρούμε ότι κυριαρχεί η (υπερ)βραχυκεφαλία. Ο Aziz παρατηρεί ότι δύο τύποι έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά, ένας ήπια βραχυκέφαλος και ένας υπερβραχυκέφαλος. Υπάρχει και μια δολιχοκέφαλη μειοψηφία. Λογικά μιλάμε για Αλπικο-Αρμενοειδείς, Αρμενοειδείς και Ιρανικούς, αντίστοιχα.

Η βραχυκέφαλη σειρά παρουσιάζει συνδυασμό λεπτορρινίας και υψικρανίας. Ο Τούρκος ανθρωπολόγος μιλάει για "Αλπικό τύπο" και ότι "δεν υπάρχει κανένας λόγος... να χαρακτηρίσουμε αυτόν τον τύπο ως Αρμενοειδή" όμως είναι προφανές ότι ο (υπερ)βραχυκέφαλος, λεπτόρρινος, υψίκρανος τύπος της Ανατολίας είναι ο Αρμενοειδής σύμφωνα με τους Ευρωπαίους ανθρωπολόγους. Γιατί άραγε ο Aziz γράφει αλλιώς; Ρητορικό το ερώτημα.

Συνεχίζοντας το ρεσιτάλ αντιεπιστημονικότητας, ο Aziz γράφει ότι οι μογγόλοι της σύγχρονης Τουρκίας είναι κάτι σαν τους... Αλπικούς Τούρκους, οπότε δεν διαφέρουν. Εμείς όμως γιατί μπορούμε εύκολα να ξεχωρίσουμε έναν Αρμενοειδή, έναν Αλπικό και έναν Τουρανικό; Ο Aziz εξυπηρετεί σκοπιμότητες, βγάζοντας τους πάντες Αλπικούς στην αγωνώδη προσπάθειά του να παρουσιάσει τους Τούρκους ως "Ευρωπαίους".

Το συμπέρασμα είναι ότι η Ανατολία, δηλαδή η Μικρά Ασία και ειδικά στα βάθη της, αποτελείται κυρίως από Αρμενοειδείς και δευτερευόντως από Αλπικούς και Ιρανικούς, με τους μογγολικούς τύπους να εισήλθαν ιστορικά αργότερα.

96 σχόλια:

  1. Εγώ διαχειριστά έχω την εξής απορία.

    Βλέπουμε μεταξύ των Αρμενοειδών πληθυσμών, ορισμένοι να παρουσιάζουν μία Διναροποίηση σαν τον Litorid, άλλοι σαν τον Anadolid να έχουν και Μεσογειακή λογικά επίδραση και άλλοι να έχουν Ανατολίτικα γνωρίσματα αλλά να είναι δολιχοκέφαλοι. Οι τελευταίοι είναι μάλλον Ιρανικοί ή Αραβικοί σωστά; Οι λεγόμενοι Οριενταλικοί είναι δηλαδή (υπό)φαινότυποι του Αραβικού με ή χωρίς Αρμενοειδή ή κάποια άλλη ανατολίτικη μίξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι θα πει ο διαχειριστής, αλλά γενικότερα όροι όπως "οριενταλικός" διαφέρουν από μελέτη σε μελέτη. Σε γενικές γραμμές πάντως, πρόκειται για μικτούς δολιχοκέφαλους φαινοτύπους, κάτι που σημαίνει πως έχουν να κάνουν κυρίως με ιρανική επίδραση. Από εκεί και πέρα, η συμμετοχή άλλων μικτών φαινοτύπων όπως ο σαχαρικός, ο αραβικός, ή ο αιθιοπικός, ή ακόμα και ο αρμενοειδής, έχει να κάνει περισσότερο με το που βρίσκεται ο υπό εξέταση πληθυσμός. Για παράδειγμα, στην δυτική πλευρά της Αραβικής χερσόνησου, οι επιδράσεις του αραβικού και του αιθιοπικού είναι πιο συνηθισμένες. Όσο οδεύουμε προς τον βορρά και το κέντρο της, ή στις ακτές της μεσογείου, η αρμενοειδή επίδραση ενισχύεται. Ενώ κοντά στο Σουέζ και την βόρεια Αφρικανική ακτή εμφανίζεται ισχυρότερη η επίδραση του σαχαρικού.

      Διαγραφή
    2. Πεφτεις στην φιλελεύθερη παγίδα. Και ο Τσεκβας νέγρος είναι.

      Εδώ εξετάζούμε ΦΥΛΕΣ και οχι μεμονωμένες περιπτώσεις.

      Και ο Τέσλα Διναρικός ήταν. Τί αυτό; Λέμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ τί καταφέρνουν όχι ατομικά!

      Διαγραφή
    3. ''15-20% των Ελλήνων είναι Αρμενοειδείς ''
      Δεν είναι ποσοστό των Ελλήνων αρμενοειδείς,αντιθέτως λανθασμένα ένα ποσοστό αρμενοειδών θεωρούνται ''Έλληνες''.
      Οι αρμενοειδείς,υπό κανονικές συνθήκες δε θα έπρεπε να θεωρούνται Έλληνες.Αν τους θεωρήσουμε Έλληνες,λόγω ελληνοφωνίας,θα οδηγηθούμε σε έναν δρόμο στον οποίο ο Αντεντονκούμπο είναι Έλληνας επειδή ομιλεί ελληνικά,ή ο κάθε ελληνόφωνος μπαγκλαντεσιανός.Οι εξωευρωπαίοι ,ανατολίτες αρμενοειδείς,δεν είναι Έλληνες,σε αντίθεση με τους Διναρικούς,που θεωρούνταν Έλληνες ανέκαθεν.Ο σχηματισμός εθνών-κρατών όπως της Σερβίας ή της Κροατίας,όπου αποτελούν το βαλκάνιο εμετικό ''χωριό'',δεν οφείλεται αποκλειστικά στους Διναρικούς,αν και η διναρική ψυχοσύνθεση είναι εν μέρει αντιπροσωπευτική τους πολλές φορές.Όμως να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
      α)Ο Διναρικός είναι ένας Ευρωπαίος-λευκός φυλετικός τύπος,όπου συναντιέται σε πολλά ευρωπαϊκά έθνη.Αντιθέτως ο αρμενοειδής,καλώς ή κακώς είναι ένας ανατολικός φυλετικός τύπος.Το συμπέρασμα ότι η τουρκία ή η Κύπρος,''προκόβουν''λόγω εμφανούς αρμενοειδούς παρουσίας είναι αυθαίρετο και εξυπηρετεί πιθανά κόμπλεξ.
      β)Ένας αρχαίος Έλληνας,κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν Διναρικός,αντιθέτως οι αρμενοειδείς ουδέποτε θεωρήθηκαν Έλληνες,παρά μόνο τους τελευταίους αιώνες,λόγω ελληνοφωνίας και κοινής θρησκείας.
      γ)Φυσικά,ο Διναρικός,έχει συγκεκριμένα ψυχικά γνωρίσματα,και θεωρείται όχι ικανός σε κάποια πράγματα,σε σχέση με έναν Μεσογειακό ή Ατλαντοειδή π.χ.Δεκτό.Το να συγκρίνουμε όμως τον Ευρωπαίο/Λευκό Διναρικό με έναν ανατολίτη-προσωασιάτη αρμενοειδή,είναι και ύβρις και ηλιθιότητα.Είτε συλλογικά είτε ατομικά,ο Διναρικός είναι κλάσεις ανώτερος ενός αρμενοειδή.
      δ)Ακόμα και αν μία στο εκατομμύριο,ίσχυε ότι ο αρμενοειδής ήταν ικανότερος του Διναρικού(επιστημονική φαντασία),δεν αλλάζει το γεγονός,ότι οι Διναρικοί θα μπορούσαν να θεωρηθούν Έλληνες από τα πανάρχαια χρόνια,ενώ οι αρμενοειδείς ούτε κατά διάνοια.Το ελληνικό έθνος δεν είναι ποδοσφαιρική ομάδα,για να ''κάνουμε μεταγραφή των...φυλετικά προικισμένων αρμενοειδών''.
      Εν τέλει,και μεμονωμένα να το εξετάσουμε,αν και μπροστά στους Μεσογειακούς ή Νορδικούς,οι Διναρικές σπουδαίες φυσιογνωμίες είναι λίγες,οπωσδήποτε μπορούμε να βρούμε αρκετούς Διναρικούς σημαίνοντες,και κανέναν αρμενοειδή.Πολύ απλά διότι δε συγκρίνεται ένας Διναρικός με έναν αρμενοειδή.
      Για να σε προλάβω,δεν είμαι καν Διναρικός.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Τέλος, το ότι κάποιος είναι Λευκός φαινότύπος δεν λέει τίποτε εάν είναι ανίκανος.

      Μονάχα πολεμικώς νικά έναν Αρμενοειδή, ενώ ένας Ιρανικός ή ένας Βερβερικός ή Τουρανικός, είναι ανώτερος ενος Δινσρικού και πολεμικώς.

      Διαγραφή
    6. Όλα αυτά που λες είναι άσχετα με αυτά που έγραψα εγώ.
      Απλά προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αρμενοειδή σου καταγωγή.Μην είσαι περήφανος που έχεις προσωασιάτικη καταγωγή.
      Ο διναρικός βεβαίως και είναι ανώτερος του αρμενοειδή.
      Μάλιστα το έχει βεβαιώσει και ο Διαχειριστής σε ένα σχόλιο του στο ιστολόγιο γράφοντας πως ΄''Δε συγκρίνονται οι σκληροτράχηλοι Διναρικοί με τους κουτοπόνηρους αρμενοειδείς''.Αυτό τα λέει όλα.

      Διαγραφή
    7. Και επιτέλους,μην κάνεις σα μικρό παιδί,σταμάτα να μας αναφέρεις τι φαινότυπος είσαι εσύ ή ο πατέρας σου.Δεν σε ωφελεί κάτι.Έχεις δει κανέναν εδώ μέσα να λέει ''εγώ ο Κρομανοειδής ή εγώ ο Μεσογειακός'';;Ο φαινότυπος σου από μόνος του δε σου εξασφαλίζει τίποτα,πόσο μάλλον όταν είσαι ΚΜ/Αλπικός όπως μας λες.

      Διαγραφή
    8. Σκληροτράχηλοι που έζησαν υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία 400 χρόνια...μάλιστα!

      Το θέμα είναι να είσαι σκληροτράχηλος στο μυαλό και την οργάνωση. Υπηρέτες των Τούρκων δεν υπήρξαν μέχρι χθες οι Βαλκάνιοι Διναρικοί; Εντολοδοχοι των Τούρκων δεν ειναι οι Αλβανοί σήμερα που ύποδέχονται τον..."Ταγίπ Εφέντ" με τιμές πλανητάρχη στα Τίρανα;

      Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω τίποτα. Η ίδια σου η φράση είναι τελείως ηλίθια και ανούσια, την στιγμή δε που το θλιβερό κρατίδιό σας με τους Γερμενήδες και τους Φίληδες, τρέμει μία επίθεση από την Αρμενοειδή Τουρκία.

      Σύνελθε λοιπόν γιατί σε βλέπω σύντομα γιοσουφάκι με ντέφι...

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Σε βλέπω σύντομα να πηγαίνεις και εσύ εκεί...εάν σε δεχθούν βέβαια.

      Διαγραφή
    11. Πω πω μίσος.Δε σου είπα τίποτα και άρχισες να χαρακτηρίζεις.Φαντάζομαι πόσο σε ενοχλεί που η μητέρα σου είναι αρμενοειδής και σαφέστατα προσπαθείς να το δικαιολογήσεις.Δεν αλλάζει όμως.Είσαι απόγονος αρμενοειδούς όπου λανθασμένα θεωρείσαι Έλληνας.
      Σε ένα φυλετικό κράτος θα ελέγχαμε και τους άμεσους προγόνους για να εξετάσουμε τους φαινότυπους τους.Εσύ καίγεσαι.Τράβα στήσου τώρα για οθωμανικό,και έρχομαι.

      Διαγραφή
    12. Έλα,πάρε διάβασε το σχόλιο του Διαχειριστή,εκτός να θέλεις να μείνεις στο φαντασιακό σου κόσμο,όπου οι αρμενοειδείς είναι ανώτεροι των διναρικών.
      http://fyletika.blogspot.gr/2013/04/coon-c-mountains-of-giants.html

      Διαγραφή
    13. Ποίο φυλετικό κράτος ρε κσημένε! Θέλει και φυλετικό κράτος ο γυφταρίον απόγονος της 5ης παλλακίδας του Περικλέους πυ δεν έχει δικο του βρακί να βάλει!

      Α ρε γλέντια αιλυναράδες! Και μετά τα ρίχνετε στους εβραίους που θέλουν και να σας φάνε και που συνωμότησαν και καλά κατά υμών στην Μικρασιατική Εκστρατεία!

      Έχεις καταλάβει σε τί τραγική κατάσταση βρισκόσατε ως πληθυσμός; Ποιο φυλετικό κράτος ρε; Εδώ αύριο θα έχετε δραχμή με 200% υποτίμηση την ημέρα και τον Ταγίπ Εφέντ στο Ανατολικό Αιγαίο; Ποίο φυλετικό κράτος!!!

      Διαγραφή
    14. Ρε αυστραλοπίθηκε,εννοώ αν είχαμε ποτέ ένα φυλετικό κράτος αντίστοιχο της Ε/Σ Γερμανίας με τα δικά μας κριτήρια.Σύρε τώρα στη σπηλιά σου να ζωγραφίσεις βουβάλια και να ακονίσεις τα βέλη σου για το αυριανό κυνήγι.Μέχρι εκεί είσαι.

      Διαγραφή
    15. Ο διαχειριστής είναι ένας μπλόκερ φυλετικής ανθρωπολογίας με τις απόψεις του.

      Τα συγγράματα ανθρωπολογίας βασίζονται σε μία εποχή που όλος ο Τρίτος Κόσμος ήταν υπό την Δυτική Ιμπεριαλιστική μπότα και που έβλεπε τους πάντες μη-Δυτικούς ως Πακιστανούς. Η πραγματικοτης σημερον είναι μακράν πιο ξεκάθσρη. Όπως και επί Ρωμανίας που μετανάστευε κάθε γαλανομάτης υπεράριος για να φάει ψωμάκι από την Πόλη.

      Διαγραφή
    16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    17. Όσο νιώθετε "ανώτεροι" από την Ανατολή επειδή ζείτε με τα δανεικά της Δύσεως δίχως να δημιουργειτε τίποτε, η χώρα θα βιώσει τρισχειροτερες καταστάσεις από ό,τι τώρα.

      Διαγραφή
    18. Γιατί ρε,με έχεις δει;
      Μιλάς εσύ ο απόγονος αρμενοειδών και κρίνεις τους άλλους;
      Γιατί ρε πούστη μου κάθε φορά,γράφεις άσχετα σχόλια ως απάντηση σε ένα προηγούμενο;Ή είσαι τελείως ηλίθιος και δε σου κόβει καθόλου,ή απλά τρολάρεις...

      Διαγραφή
    19. Να είσαι περήφανος.Όμως οι αρμενοειδεις,ουδέποτε θεωρήθηκαν Έλληνες,αφού δεν αποτελούσαν κομμάτι της φυλετικής σύστασης της αρχαίας Ελλάδας.Θεωρήθηκαν Έλληνες,τους τελευταίους 4 αιώνες λόγω ελληνοφωνίας και Χριστιανισμού.
      Μπορείς να το αντιληφθείς αυτό;
      Μπορείς να κατανοήσεις ότι εφόσον έχεις αρμενοειδή καταγωγή,αυτόματα έχει ένα μέρος της καταγωγή σου μη-λευκά γονίδια;
      Μπορείς να καταλάβεις επιτέλους,ότι με τα στραβά του,ένας Διναρικός:
      α)είναι καλύτερος γενικά από έναν κουτοπόνηρο αρμενοειδή και
      β)Ένας Διναρικός θεωρείται Έλληνας από την αρχαιότητα,ενώ ένας αρμενοειδής δε θεωρούνταν Έλληνας ούτε κατά διάνοια;

      Διαγραφή
    20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    21. Για να υπάρξει σωστή εθνική συνείδηση,χρειάζεται το απαραίτητο φυλετικό υπόβαθρο.Η απάντηση σου,μοιάζει με αυτές που θα μας δώσουν σε λίγα χρόνια οι διάφοροι Μπαγκλαντεσιανοί και οι αντεντονκούμπο.Θα μας πουν,''
      τι σημασία έχει το χρώμα,εμείς εδώ μεγαλώσαμε,μιλάμε ελληνικά κτλ...''.Δεν έχεις ακούσει πολλές φορές αυτό το ''επιχείρημα'' από τους αντιφασίστες;Νομίζω πως ναι.
      Και ο αρμενοειδής τύπος στη βυζαντινή αυτοκρατορία,ήταν ένας φαινότυπος σαν τους άλλους που υπήρχαν.Δεν έπαιξε κανέναν ιδιαίτερο ρόλο.Ή μήπως εσύ έχεις ταξινομήσει πολλούς αρμενοειδείς αυτοκρατόρες ή αξιωματούχους ως αρμενοειδείς;

      Διαγραφή
    22. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    24. Είναι ένα δικό σου συμπέρασμα,λόγω του ότι θέλεις να δικαιολογήσεις την καταγωγή σου.Βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.Το όλο θέμα ''οι αρμενοειδείς είναι καλύτεροι από τους διναρικούς'',μόνο και μόνο επειδή έχεις αρμενοειδείς προγόνους,είναι σαν να λέει κάποιος ''εμείς οι διναρικοί είμαστε ανώτεροι των ατλαντοειδών''.Φαιδρά και τα δύο.Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί.Δεν ευθυνόμαστε για το φαινότυπο μας,αλλά ευθυνόμαστε για αυτά που λέμε.

      Διαγραφή
    25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    26. Είσαι μικρόνοος.Αναφέρεσαι συνέχεια στην Κύπρο,προφανώς δεν έχεις κανένα κύπριο γνωστό.Εγώ έχω πολλούς.Ξέρω αρκετά για τους κύπριους που δε στηρίζονται στις μπούρδες που γράφεις.Οι σημερινοί Κύπριοι δεν θέλουν να λογίζονται ως Έλληνες.Λένε ότι ''είμαστε Κύπριοι''.Και ειδικά αφού υπάρχουν αρκετοί αρμενοειδείς κύπριοι,φυσικά δεν θα έπρεπε να λογίζονται ως Έλληνες.Ένας αρμενοειδής δεν έχει κανένα κομμάτι ''ελληνικότητας'' που αναφέρεις.Μόνο στο μυαλό σου,για να δικαιολογήσεις την αρμενοειδή σου καταγωγή.

      Και επειδή είσαι και μικρό παιδί,για μία ακόμα φορά μας αναφέρεις τον φαινότυπο σου,που δεν είναι και τίποτα σπουδαίο.
      Τόσο αισθητικά όσο και στα υπόλοιπα,το να είσαι ΚΜ/Αλπικός,δεν είναι ότι καλύτερο,ούτε από πλευρά ψυχικών γνωρισμάτων,πνευματικότητας και ειδικά εμφάνισης.
      Εγώ πάλι ως Μεσογειακός που είμαι,απεχθάνομαι την χαζοανατολή των τερατουργημάτων αρμενοειδών,πολύ περισσότερο από την διναρική βαλκανική.
      Αλλά επειδή είσαι ολίγον τι ανεγκέφαλος,θεωρείς ότι οι Κύπριοι και οι Τούρκοι,ακμάζουν λόγω...αρμενοειδών....Τόσο σου κόβει και δεν εξετάζεις μια σειρά από επιχειρήματα για να δεις για ποιους λόγους έχει ισχύ η τουρκία.
      Επειδή έχεις αρμενοειδή μητέρα,θα μας βγάλεις και τους αρμενοειδείς ''Άριους''.Μηδέν αντικειμενικότητα.

      Διαγραφή
    27. 1. Εξετάζω το θέμα φυλετικά διότι σύμφωνα με την φυλετική θεώρηση ολα είναι αποτελέσματα του εκάστοτε φαινοτύπου. Εάν θες να την αγνοήσουμε δεν είμαι αντίθετος, όμως τότε η φυλολογία χάνει εξ ολοκλήρου την αξία της και μέχρις στιγμή ουδένα επιχείρημα μη-φυλετικό έχεις προβάλει για την αντιδικια σου με εμένα. Οπότε πάλι χαμένος βγαίνεις.

      2. Η ηλικία μου είναι ηλικία δημιουργίας και οχι ασήμαντων διαπληκτισμών όπως κάνεις εσύ που πάλι εν απουσία επιχειρημάτων το πας στο προσωπικό μη δυνάμενος να πραγματοποιήσεις διάλογο.

      3. Λες ασυναρτησιες για τους Κυπρίους και ούτε καν ξέρεις τί σχέση έχω εγώ με την Κύπρο. Όπως σας είπα ότι είμαι Ελβετία, το πήρατε και το πιθηκίζετε σαν παπαγάλοι της Ναμίμπια. Εάν αύριο σας πω ότι μένω Κύπρο, θα κάνετε το ίδιο. Ουδεμία αντικειμενική κρίση από μέρους σας.
      Απορώ προσωπικά πώς οι Κύπριοι δέχονται εσάς ως Έλληνες, την στιγμή πυ οι σημερινοί ελληνόφωνοι του ελλαδιστάν ουδεμία σχεση με τον Ελληνισμό έχουν και προσπαθούν το κόμπλεξ τους να το καλύψουν μέσω του φαινοτύπου, των σιωνιστών ή της Ορθοδοξίας, την στιγμή που εάν αύριο μπουκάρει ο Ταγίπ με το επιτελείο θα τους έχει για πακιστανούς εργάτες. Πλήρης αποβλάκωση και βαλκανοποίηση των ελλαδιτών.

      Διαγραφή
    28. Αγορίνα μου,ότι και αν πεις,δεν έχει βάση πολύ απλά διότι έχει αποδειχθεί ότι είσαι ψευτράκος.Όλα αυτά που γράφεις περί αρμενοειδών,σίγουρα τα γράφεις για να δικαιολογήσεις την αρμενοειδή καταγωγή από πλευράς της μητέρας σου,όπως τότε που μας έλεγες ότι είναι αεροπαγίτισα και μετά από καιρό το αναίρεσες.Δες τι είχες γράψει:
      ''Τέλος Καίσαρ, και η δική μου η μητέρα δεν έχει καμία σχέση με νεοελληνίδα. Μάλιστα σε λίγο θα φτάσει και Αρεοπαγίτισσα. Και είναι τουλάχιστον κατά το ήμισυ σίγουρα Αρμενοειδής''.
      Τελικά είναι όντως αεροπαγίτισα η μητέρα σου μιας και είναι αρμενοειδής;
      Όσο για τα υπόλοιπα,ναι ξέρουμε,ξέρουμε,είσαι από την Ελβετία.Ε και;Όλοι τα αλβαναριά έχουν πάει Ελβετία,με αποτέλεσμα να στελεχώνουν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελβετίας.
      Είσαι ένα τίποτα αγόρι μου,ένας κμ-αλπικός μπουχέσας που ζεις με τα λεφτά της μαμάκας σου.Και από άποψη φαινοτυύπου αλλά και πνεύματος,δεν αξίζεις ούτε όσο μια σακούλα σκατά.Διότι ακόμα και η σακούλα με τα σκατά κάπου χρησιμεύει.Εσύ απλά παπαγαλίζεις,για να μπορέσεις να ξεφύγεις από την μίζερη ύπαρξη σου,σχολιάζεις στα διάφορα μπλογκ.Αυτή είναι όλη η ζωή σου.

      Διαγραφή
    29. Όσο για το ότι δεν έχω επιχειρήματα σχετικά με τη σύγκριση Διναρικών-αρμενοειδών,πολύ απλά δεν μπήκα στον κόπο,γι'αυτό μετέφερα το σχόλιο του Διαχειριστή,αφού συμφωνώ απόλυτα μαζί του.Επίσης υπάρχουν πολλές αναρτήσεις σχετικά με τους Διναρικούς και την ιστορία τους.Σαφώς και συνολικά οι Διναρικοί δεν είναι φυλετικά προικισμένοι όσο οι Μεσογειακοί ή οι Νορδικοί κτλ,σε αρκετούς τομείς,αλλά από τους αρμενοειδείς είναι κλάσεις ανώτεροι.
      Ο επαναστατικός τους χαρακτήρας και η τραχύτητα και ο φανατισμός είναι κάποια καλά που έχουν δώσει ανά καιρούς στο ελληνικό έθνος,σε αντίθεση με τους εξωευρωπαίους αρμενοειδείς,τους κουτοπόνηρους εμποράκους που αγγίζουν τους Εβραίους στην τοκογλυφία.Το τι πιστεύεις,αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα σου.Ένας νεοραγιάς είσαι,κρυμμένος πίσω από το pc,που για κάποιο αδιανόητο λόγο,περνάς για τον εαυτό σου για κάτι το ιδιαίτερο.Πράγματι είσαι κάτι το ιδιαίτερο.Είσαι ότι πρέπει για πειραματόζωο ψυχιατρικής παρακολούθησης.
      Είσαι τυπικό παράδειγμα που δεν έχεις κάνει τίποτα στη ζωή σου,μιας και όλη μέρα είσαι εδώ μέσα και σχολιάζεις(όποιος δει σχόλια σου,με ώρα και ημερομηνία,θα παρατηρήσει ότι όλη την ώρα είσαι εδώ μέσα).Δεν έχεις ζωή,δεν κάνεις τίποτα,μόνο σχολιάζεις σε 2 μπλογκς,και νομίζεις ότι έπιασες τον Πάπα από τ'αρχίδια.Για αρχή πάρε Λεξοτανίλ.

      Ναι,ξέρουμε,είσαι Ελβετία,οι Κροάτες μας κοροιδεύουν,σε περνούν για Άραβα με το μούσι,είσαι ΚΜ-Αλπικός και η μητέρα σου αρμενοειδής,το γραικυλιστάν θα καταστραφεί ώστε να ανασυσταθεί η Οθωμανική αυτοκρατορία κτλ.
      Τα έγραψα αυτά για να σε γλιτώσω από τον κόπο να τα γράψεις ξανά.Εφόσον είσαι προβλέψιμος και λες όλο τα ίδια και τα ίδια για να δικαιολογήσεις την ανυπαρξία σου.

      Διαγραφή
    30. Πάντως φίλε εάν είσαι οντως Μεσογειακός, πραγματικά κρίμα ο φαινοτυπος. Ακόμη μία απόδειξη ότι ο φαινότυπος δεν έχει και τοσο μεγάλη σχέση με το γκαγκά κάποιου...

      Διαγραφή
    31. ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΕΙ ΝΟΗΜΑ Ο ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΛΗΝ ΡΑΓΙΑΔΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΙΣ. ΝΑ ΠΑΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟΤΕ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΣΚΑΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΟΣΠΕΡΜΑΤΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΡΕ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ?

      ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

      Διαγραφή
  2. Τον ανθρωπολόγο τον Şevket Aziz που έβαλε ο διαχειριστής πως τον ταξινομείτε, Μεσογειακός δεν είναι, σαν Έλληνας ή Ιταλός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουρανικός με Αρμενοειδή επίδραση.

      Καμία σχέση με Μεσογειακό.

      Διαγραφή
    2. Αρμενοειδής με τουρανική ("ασιατική αλπική") επίδραση είναι, όπως γράφει ο Κωνσταντινουπολίτης. Ο σχηματισμός του κεφαλιού του μοιάζει απίστευτα στον Ερντογάν.

      http://www.terororgutleri.com/tspturkiye-sosyalist-partisi/

      http://www.ankara.edu.tr/duyurular/ord-prof-dr-a-sevket-aziz-kansuyu-saygi-ile-aniyoruz/

      Διαγραφή
    3. Στις φωτογραφίες που έστειλες ο πρώτος είναι ο Pertev Naili Boratav με εμφανή τα Αρμενοειδή στοιχεία και ο δεύτερος είναι Şevket Aziz Kansu σε ζωγραφιά, χωρίς εμφανή Αρμενοειδή και Τουρανικά στοιχεία.

      Διαγραφή
    4. O Şevket Aziz Kansu γεννήθηκε στην Ευρωπαϊκή Τουρκία, στο Edirne, στα σύνορα με την Ελλάδα. Εδώ στην δυτική Τουρκία οι Τούρκοι κατά των Coon δεν είναι Αρμενοειδείς, στην Ευρωπαϊκή Τουρκία θα είναι; Τέλος πάντων, εσείς μπορείτε να τον βγάλετε και νέγρο.

      http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=3596

      http://kirkpinar.jpn.org/En/Ed/map3.gif

      Διαγραφή
    5. Ο διαχειριστής έγραψε.

      "Το συμπέρασμα είναι ότι η Ανατολία, δηλαδή η Μικρά Ασία και ειδικά στα βάθη της, αποτελείται κυρίως από Αρμενοειδείς".

      Στα βάθη της είναι κυρίως Αρμενοειδής η Τουρκία, χωνέψτε το καλά.

      Διαγραφή
    6. Δεν είναι "ζωγραφιά" αλλά πορτρέτο, που δεν υποβαθμίζει τη δυνατότητα να ταξινομηθεί το πρόσωπο που εικονίζεται. Αντιθέτως, τον δείχνει και σε νεώτερη ηλικία. Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως είναι δυνατόν κάποιος να επιμένει ότι ένα τόσο βραχυκέφαλο άτομο, μεσόρρινο, με πολύ ευρύ πρόσωπο και ψηλό κρανιακό θόλο, σώνει και καλά είναι "μεσογειακός" (δηλ δολιχοκέφαλος, λεπτοπρόσωπος, λεπτόρρινος και ορθόκρανος). Και μάλιστα, με σχόλια του τύπου "είστε άσχετοι, θα τον βγάλετε και νέγρο". Κατά αντιπαραβολή, η προσπάθειά σου μου θυμίζει τις μπούρδες κάποιων που ήθελαν προ ετών να βγάλουν Έλληνα... τον Ερντογάν (με τον οποίο μοιάζει αρκετά ο Τσεβκέτ Αζίς Κανσού).
      Επιμένεις σε κάτι δίχως ουσία, προς χάρη της διαφωνίας, γεγονός που δείχνει τις προθέσεις σου. Κι επειδή αναφέρθηκες στον χάρτη του Coon, από πότε ένας χάρτης δηλ ένας τρόπος απεικόνισης γενικότερων στοιχείων, μπορεί να χρησιμοποείται με ακρίβεια ως προς την περίπτωση ενός συγκεκριμένου προσώπου; Για να μην πούμε ότι ο χάρτης αυτός μετράει πολλές δεκαετίες (αν δεν κάνω λάθος από το 1939) με στοιχεία ακόμα παλιότερα.

      Διαγραφή
    7. Παρεμπιπτόντως, "Edirne" είναι η Ανδριανούπολη.

      Διαγραφή
    8. "Δεν είναι "ζωγραφιά" αλλά πορτρέτο."

      Το πορτρέτο από ζωγράφο γίνεται και λέγεται ζωγραφιά. Εσύ ταξινόμησε τον από μια ζωγραφιά. Στην κανονική φωτογραφία δεν φαίνεται ούτε βραχυκέφαλος, ούτε ευρυπρόσωπος αλλά φαίνεται να έχει ελαφρά υψηκρανία, οπότε απειροελάχιστη Αρμενιδική επιρροή. Η μεγαλύτερη μπούρδα που άκουσα ποτέ είναι ότι ο εν λόγο Τούρκος είναι σαν τον Καυκάσιο, που όπως λέγεται είναι και Ποντιακής καταγωγής, Ερντογάν. Τι δουλεία έχει ένας Τούρκος που έχει γεννηθεί κοντά στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια με έναν που έχει γεννηθεί κοντά στον Καύκασο. Αλλά ξέχασα, εκεί που αρχίζουν τα ελληνικά σύνορα αρχίζουν και οι Μεσογειακοί και εκεί που αρχίζουν τα Τούρκικα, αρχίζουν οι Αρμενοειδείς και μάλιστα με Μογγολοειδή επιρροή.

      Διαγραφή
    9. "Για να μην πούμε ότι ο χάρτης αυτός μετράει πολλές δεκαετίες (αν δεν κάνω λάθος από το 1939) με στοιχεία ακόμα παλιότερα."

      Όλοι οι χάρτες και οι περισσότερες μελέτες που διαβάζουμε και εδώ στο blog είναι παλιές, τι σημαίνει αυτό για εσένα, ότι δεν ισχύουν; Οι φυλετικοί τύποι δεν αλλάζουν μέσα σε μερικές δεκαετίες.

      Διαγραφή
    10. Καταντά γελοίο, προφανώς δεν ξέρεις καν τι σημαίνουν οι όροι που χρησιμοποιείς (γι' αυτό τους κάνεις να φαίνονται καινοφανείς, όπως "αρμενιδική", "μεσογειοειδής").
      Ο Αζίς Κανσού είναι αρμενοειδής με τουρανο-αλπική επιρροή. Είναι πασιφανώς βραχυκέφαλος με οπισθομετωπία, μεσόρρινος κι ευρυπρόσωπος.

      Διαγραφή
    11. Οι χάρτες ανιστόρητε, αλλάζουν όταν συμβαίνουν μεγάλες μετακινήσεις. Όπως η ανταλλαγή πληθυσμών μετά το 1919 και το 1922, οπότε κι εκδιώχθηκαν ή αφομοιώθηκαν όσοι μεσογειακοί κλπ υπήρχαν στις περιοχές του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Όλοι αυτοί, αντικαταστάθηκαν με έποικους από την ανατολή στις επόμενες δεκαετίς οπότε και η Τουρκία βρέθηκε σε δημογραφική έκρηξη.
      Η μοναδική φαινοτυπική σχέση που έχουν οι σημερινοί πληθυσμοί στην Τουρκία με μεσογειακούς και γενικότερα δολιχοκέφαλους, είναι το anatolid φάσμα που συμπεριλαμβάνει τα αποτελέσματα μίξεων των αρμενοειδών κυρίως με μεσογειακούς αλλά κι αραβικούς, ιρανικούς και σαχαρικούς.

      Διαγραφή
    12. Γελοίος και αδαής είσαι και φαίνεσαι και αυτό μπορούμε να το δούμε όλοι. Είναι περισσότερο και από πασιφανές. Για τον Αρμενιδικό τύπο μπορείς να διαβάσεις εδώ http://www.theapricity.com/snpa/gloss1.htm#Armenid Από αυτόν και τον Μεσογειακό αποτελείτε ο Αρμενοειδής. Όσο για το Μεσογειοειδής το αντιπαραβάλω με το Αρμενοειδής γιατί ο άνθρωπος έχει πολύ λίγη Αρμενιδική ανάμιξη. Αλλά τι λέω, εσύ αγνοείς ακόμα και τον Armenid φυλετικό τύπο. Ο Αζίς Κανσού είναι Μεσογειακός απλώς με ελάχιστη Αρμενιδική υψικρανία, είναι από την Ευρώπη, κοντά στην Ελλάδα και από τα Βαλκάνια. Δεν είναι καθόλου βραχυκέφαλος, δεν φαίνεται πουθενά να έχει οπισθομετωπία, που άλλωστε έχουν και πολλοί Μεσογειακοί, δεν είναι ευρυπρόσωπος και δεν έχει μογγολοειδή χαρακτηριστικά. Όλα τα συμπεράσματα που βγάζεις βασίζονται σε μία ζωγραφιά και όπως είναι γνωστό οι ζωγραφιές είναι αναξιόπιστες.

      Διαγραφή
    13. Καλά σε είπα γελοίο και αδαή, γιατί αυτό και μόνο είσαι. Απλώς προσπαθείς να βγάλεις τους Τούρκους μη-Ευρωπαίους ολοκληρωτικά.

      Τι δουλειά έχει το 1919 και το 1922; Ο χάρτης του Coon φτιάχτηκε το 1939 και βασίστηκε στις μελέτες του Wagenseil και του Kansu που έγιναν και οι δύο το 1931 και αφορούν την σύγχρονη Τουρκία.

      140 The principal work on the physical anthropology of modern Turkey is Wagenseil, F., ZFMA, vol. 29, 1931, pp. 193260.

      145 Kansu, Ş. A., TAM, vol. 7, 1931, pp. 1315, 1719.

      http://www.theapricity.com/snpa/chapter-XII17.htm

      Διαγραφή
    14. Αυτά είπε ο διαχειριστής για την Τουρκία.

      "Στα παράλια της Ιωνίας και την Ανατολική Θράκη βρίσκονται αρκετοί απόγονοι Ελλήνων, παρά την Μικρασιατική καταστροφή. Ο Μεσογειακός φυλετικός τύπος εντοπίζεται πολύ συχνά στην Τουρκία. Όπως μπορεί να παρατηρήσει κάποιος προσεκτικός, πολλοί διάσημοι "Τούρκοι" ηθοποιοί ανήκουν στον Μεσογειακό τύπο, γι' αυτό και θεωρούνται εμφανίσιμοι από τους Ευρωπαίους. Στην πραγματικότητα αποτελούν απόγονους Ελλήνων της Μικράς Ασίας ή γενιτσάρων που απέκτησαν Τουρκική εθνική συνείδηση."

      "Το φυλετικό χάος της Τουρκίας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των Οθομανών, που αγνοούσε τη φυλή σε βάρος της θρησκείας. Επίσης, οι εξισλαμισμοί και το παιδομάζωμα των γενιτσάρων αποτέλεσαν ένα ακόμη λόγο για τη δημιουργία της σημερινής κατάστασης. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και παλαιότερα αίτια, όπως οι παρόμοιες πολιτικές του Βυζαντίου, ο εποικισμός της Ανατολής από Έλληνες την Ελληνιστική περίοδο και άλλα μικρότερης έκτασης ιστορικά γεγονότα."

      https://fyletika.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2.html

      "Στην Τουρκία υπάρχουν επίσης πολλοί Αλπικοί και αρκετοί Μεσογειακοί, Καυκασοειδείς και Ιρανικοί."

      https://fyletika.blogspot.gr/2013/10/blog-post_16.html

      "Στην Ευρωπαϊκή Τουρκία ο κεφαλικός δείκτης πέφτει, πλησιάζοντας την μεσοκεφαλία, πράγμα που πρακτικά σημαίνει αύξηση των δολιχοκέφαλων. Επίσης, ο προσωπικός δείκτης αγγίζει το κάτω όριο της λεπτοπροσωπίας, ενώ η λεπτορρινία παραμένει. Φαίνεται ότι οι λεπτοπρόσωποι αυξάνονται, ίσως λόγω αυξημένων ποσοστών Μεσογειακών, Pontid ή Διναρικών."

      https://fyletika.blogspot.gr/2015/09/blog-post_16.html

      "Το φιλοδυτικό κόμμα έχει την μεγαλύτερη δύναμή του κυρίως στα παράλια της Μεσογείου, εκεί όπου κατοικούν απόγονοι Ελλήνων, όντας Μεσογειακοί, Αλπικοί, κτλ."

      https://fyletika.blogspot.gr/2015/06/blog-post_15.html

      "Ο χαμηλότερος κεφαλικός δείκτης εμφανίζεται στην περιοχή της Προύσας, στα όρια της δολιχοκεφαλίας, πιθανότατα λόγω Μεσογειακών, απογόνων Ελλήνων του Μαρμαρά,"

      "Το πρόσωπο φτάνει στην λεπτοπροσωπία στα ανατολικά λόγω Ιρανικών Κούρδων και στην Ανατολική Θράκη λόγω απογόνων Ελλήνων."

      https://fyletika.blogspot.gr/2015/05/blog-post_28.html

      Διαγραφή
    15. Δεν είναι τυχαίο ότι η Δυτική Μικρά Ασία κυριολεκτικά σέρνει την υπόλοιπη Τουρκία.

      Πάντως οι Αρμενοειδείς έχουν γενικά υποεκτιμηθεί. Συγκρίνοντας τα Αρμενοειδή κράτη σήμερα με τα Βαλκάνια, καταλαβαίνει κανείς ότι τα πρώτα είναι σε πολύ καλλίτερη μοίρα των τελευταίων. Δυστυχώς δεν υπάρχουν κράτη με αμιγώς Μεσογειακό πληθυσμό. Η Μάνη σε συμπεριφορά παρά την Μεσογειακή της πλειοψηφία, θυμίζει πολύ Διναρικό ψυχισμό ενώ δεν έχει κάτι το πολιτισμικό σήμερον να επιδείξει. Μάνη και Σικελία αν και μοιάζουν σε ορισμένα σημεία(π.χ. Βεντέτα) σε θέμα πολιτισμού και κουλτούρας είναι αρκετά διαφορετικές. Ίσως βέβαια και να ευθύνεται το άγονο κλίμα της Μάνης για αυτό, διότι από την άλλη Κρήτη και Σικελία μοιάζουν σαν δύο σταγόνες βροχής στα πάντα. Βέβαια, μολονότι Αρμενοειδής πλειοψηφικά, Κρητικοί που έχουν επισκεφθεί την Κύπρο, λένε ότι οι ομοιότητες είναι μεγάλες. Μην ξεχνούμε ότι στο Ανατολικό τμήμα υπάρχει εμφανές ποσοστό Αρμενοειδών στην Κρήτη, ενώ στα Δυτικά, Διναρικών.

      Πάντως με εξαίρεση τον Αραβικό φαινότυπο, οι Μεσογειακός και Ιρανικός αλλά και Αρμενοειδής έχουν μακράν καλλίτερες ιδιότητες των Διναρικών(οι οποίοι μόνον για τον στρατό κάνουν εάν είναι βέβαια πειθαρχημένοι).

      Διαγραφή
    16. *Αρμενοειδής πλειοψηφικά η Κύπρος

      Διαγραφή
    17. Ο Κανσού είναι πάντως Τουρανικος με Αρμενοειδή επίδραση. Δεν έχει τίποτα το Μεσογειακό. Μοιάζει με τον Κοντρεάνου καθολου; Καθολου...

      Διαγραφή
    18. Σοβαρά τώρα,υπήρξε κάποιος που υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος τούρκος ανθρωπολόγος στη φωτογραφία,είναι κυρίως Μεσογειακός;;;Σοβαρά μιλάμε τώρα;Όχι μόνο δεν είναι κυρίως Μεσογειακός,αλλά δεν έχει ούτε κάτι το Μεσογειακό,έστω και ως μικρή επίδραση...Άκου Μεσογειακός ο Κανσού...

      Διαγραφή
    19. Αυτοί είναι ικανοί να βγάλουν και τον ΛεΠα, Μεσογειακό!

      Διαγραφή
    20. Εδώ επιμένει, πως ο Αζίς Κανσού δεν είναι βραχυκέφαλος κι ευρυπρόσωπος. Για να μην πούμε τη δήθεν οπισθομετωπία των μεσογειακών, που δεν υπάρχει. Στούς οποίους, ακόμα και η κλίση προσώπου είναι συνήθως ανεπαίσθητη (εν συγκρίση με διναρικούς κι αρμενοειδείς).

      Διαγραφή
    21. Καλά έχω να κάνω με τελείως ηλίθιο. Η κλίση μετώπου των Μεσογειακών οπισθομετωπία λέγεται και το αντίθετο ορθομετωπία.

      οπισθομετωπία

      ανθρωπολ. κλίση τού μετωπικού οστού προς τα πίσω, με ελάχιστη κύρτωσή του,

      http://greek_greek.enacademic.com/117454/%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%89%CF%80%CE%AF%CE%B1

      Και που την είδες την οπισθομετωπία ή την ορθομετωπία, αφού στην μοναδική φωτογραφία που έχουμε είναι ανφάς.

      Διαγραφή
    22. "Εδώ επιμένει, πως ο Αζίς Κανσού δεν είναι βραχυκέφαλος κι ευρυπρόσωπος."

      Αυτός είναι βραχυκέφαλος κι ευρυπρόσωπος.

      https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/ae/PSM_V52_D064_Alpine_type_from_oberwolfach.jpg/430px-PSM_V52_D064_Alpine_type_from_oberwolfach.jpg

      Ο Κανσού είναι δολιχοκέφαλος και μεσοπρόσωπος.

      https://4.bp.blogspot.com/-BScp2fwoeFU/WDCQ3vVy9qI/AAAAAAAAGaQ/k9Lz7ELjgt8Mx0PULVh-G93gyoX6JwIOgCLcB/s1600/%25C5%259Fevket%2Baziz%2Bkansu.jpg

      Την ώρα μου χάνω μαζί σου.

      Όλοι οι Τούρκοι είναι Αρμενοειδείς και κανένας Μεσογειακός, ευχαριστήθηκες τώρα;

      Διαγραφή
    23. Small Mediterraneans, Atlanto-Mediterraneans, Pontic Mediterraneans.

      οπισθομέτωποι

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe222.jpg

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe231.jpg

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe234.jpg

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe251.jpg

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe263.jpg

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe264.jpg


      ορθομετωποι

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe224.jpg

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe232.jpg

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe252.jpg

      http://www.theapricity.com/snpa/bilder/troe254.jpg

      Διαγραφή
    24. Πραγματικά, δεν ξέρω αν πρέπει σου απαντήσω γιατί δεν έχω καταλήξει αν προσπαθείς, είτε είσαι εντελώς στον κόσμο σου.
      Οι μεσογειακοί, είναι σε γενικές γραμμές "ορθομέτωποι", κι όσες φορές παρουσιάζουν κλίση προσώπου είναι ανεπαίσθητη εν συγκρίσει με τους διναρικούς και τους αρμενοειδείς (εκ των οποίων μόνον οι τελευταίοι έχουν πολύ μικρή κλίση, εξαιτίας του συνήθους προγναθισμού, δηλ έχουν εμφανώς μεγάλη οπισθομετωπία). Όταν πάλι, παρουσιάζεται σημαντική κλίση προσώπου, τότε έχουμε να κάνουμε με εκδιναρισμό.

      Διαγραφή
    25. "Οι μεσογειακοί, είναι σε γενικές γραμμές "ορθομέτωποι", κι όσες φορές παρουσιάζουν κλίση προσώπου είναι ανεπαίσθητη εν συγκρίσει με τους διναρικούς και τους αρμενοειδείς"

      Στον κόσμο σου είσαι και από ότι βλέπω θα παραμείνεις.

      Η ελαφρά κλίση μετώπου εν σύγκρίση με την ακραία των
      Διναρικών και των Αρμενοειδών δεν είναι οπισθομετωπία(δηλαδή μέτωπο που πάει προς τα πίσω) αλλά ορθομετωπία(δηλαδή μέτωπο που είναι ορθό), είναι βράδυ και βαριέμαι και να γελάσω.

      "Η μοναδική φαινοτυπική σχέση που έχουν οι σημερινοί πληθυσμοί στην Τουρκία με μεσογειακούς και γενικότερα δολιχοκέφαλους, είναι το anatolid φάσμα που συμπεριλαμβάνει τα αποτελέσματα μίξεων των αρμενοειδών κυρίως με μεσογειακούς αλλά κι αραβικούς, ιρανικούς και σαχαρικούς."

      Αλήθεια; Με τη ασχολείσαι στην ζωή σου, μήπως είσαι κωμικός; Γιατί εάν είσαι ξέρεις να κάνεις τον κόσμο να γελάει. Ουδείς Μεσογειακός παρόμοιος με τους Έλληνες λοιπών κατά εσένα στην Τουρκία.

      Διαγραφή
    26. Το ποιός είναι κωμικός και το ποιός είναι στον κόσμο του, φαίνεται από το γεγονός πως επιμένεις ότι ο Αζίς είναι ...μεσογειακός, δολιχοκέφαλος και λεπτοπρόσωπος.

      Διαγραφή
    27. Τον κανατε και αυτόν τον αζιζ μεσογειακό?
      Καλά παμε εδω μεσα !
      (αλλος ανωνυμος)

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25 Νοεμβρίου 2016 - 3:50 π.μ.

    εγραψες....
    Αυτος και αν ειναι μεσογειακος,οχι παιζουμε
    Εχει ολα τα Μεσογειακα γνωρισματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς Ελλην Κωνσταντινουπολιτη.
      Αν και μου εισαι συμπαθης πρεπει να σε διορθωσω σε δυο πραγαματακια.Ως Λακων που εχω ζησει επι επταετια στην Σικελια μπορω να σε διαβεβαιωσω οτι αν και ειναι πιο κοντα στην Ελλαδα παρα στην βορεια Ιταλια ανθρωπολογικα και πολιτισμικα, η διαφορα εξακολουθει να ειναι χαωδης με οποιαδηποτε ελληνικη περιοχη ειτε προς το καλυτερο ειτε προς το χειροτερο π.χ η κρητη ειναι αριστερη ενω η Σικελια ειναι το προπυργιο της δεξιας οπως η Λακωνια.

      Διαγραφή
    2. Τι δεξιά και αριστερά και κουραφέξαλα...Δεξιοί και αριστεροί είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος,του φιλελευθερισμού...Το θέμα είναι ο Εθνικισμός.

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά. Χεστήκαμε αν ο άλλος είναι δεξιός καθεστωτικός ή αριστερός καθεστωτικός. Πλέον είτε είσαι με το καθεστώς είτε είσαι επαναστάτης.

      Διαγραφή
    4. ενα δευτερο θεμα ειναι η μη παραγωγη πολιτισμου απο τους Μανιατες παλι θα πρεπει να διαφωνησω.
      Καταρχας θα πρεπει να εχουμε υποψιν μας οτι ολοκληρος ο νομος λακωνιας ειναι 100,000 κατοικοι και ισως να φτανουμε τους 200,000 εαν συνυπολογισουμε την εξω μανη (μεσσηνιακη) και τους μανιατο-πειραιωτες ενω η Κρητη π.χ εχει 600,000 κατοικους χωρις να υπολογιστουν αυτοι που μενουν στην Αθηνα.
      Παρ'ολα ταυτα η Λακωνια παραγει πολιτισμο.
      ποιηση.Ριτσος και Βρεττακος
      μουσικη. Ξαρχακος, Καλομοιρης(απο τους κορυφαιους της Ελληνικης κλασσικης μουσικης)
      φιλοσοφια. ο θεοδωρακοπουλος (πανεπιστημιο χαιδελβεργης κλπ ψαξτε τον) και ο αμφιλεγομενος Λιαντινης
      επιχειρηματικοτητα. Νιαρχος αφοι Γιαννακοπουλοι Κοντομηνας
      ολυμπιονικες. βασιλακος μαραθωνιος, μαυρομιχαλης σπαθα θεοφιλακης σκοποβολη, κακλαμανακης ιστιοσανιδα
      πρωθυπουργοι τζανετακης, μαυρομιχαλης
      πολιτικη,Χ.Α Μιχαλολιακος Κασιδιαρης.ΝΔ Κουμουτσακος Βαρβιτσιωτης πασοκ Γεννηματα κκε Καννελη
      επισης παντα βρισκονται Λακωνες σε υψηλοβαθμες θεσεις στον στρατο και την αστυνομια
      τελος εχουμε και την συμβολη μας στην Ελληνικη αντι-κουλτουρα κατι για το οποιο ντρεπομαστε π.χ τελης σαβαλας βουγιουκλακη, ντεμη, οικονομακου κλπ

      Διαγραφή
    5. Ουδέν σχόλιο, πλην του ότι Δεξιά και Αριστερά είναι οι δύο όψεις του σάπιου Φιλελευθερισμού. Και οι δύο όψεις είναι καταδικαστέες και υποθάλπτουν το Έθνος για εμάς τους Φασίστες ή της Φυλής για ους Εθνικοσοσιαλιστές.

      Ο Πολιτισμος παράγεται όταν υπάρχει υγιές φυλετικό δυναμικό και προπαντώς ομοιογενές(είναι αδύνατον στην Κρήτη να κυριαρχήσει ομοιογενής πολιτισμική συνιστώσα την στιγμή που το 1/3 είναι δολιχοκέφαλες μορφές όπως ΚΜ και Μεσογειακοί, το άλλο 1/3 είναι Αρμενοειδείς βραχυκέφαλοι και το άλλο 1/3 επίσης βραχυκέφαλοι Διναρικοί), σωστό Πολίτευμα(Πολιτεία Εθνική, Θρησκευτική ή Φυλετική) και φυσικά απόλυτη κοινωνική Ανισότητα και ελιτισμός βάσει δυνατοτήτων και όχι χρημάτων.

      Διαγραφή
    6. Ρε συ Κωνσταντινουπολίτη μου φαίνεται βάζεις αυτογκόλ εσκεμμένως με αυτά που γράφεις, πως κάνεις αυτούς τους διαχωρισμούς, από εδώ αυτοί, από εκεί οι άλλοι, όταν όλα τα κομμάτια του Ελληνισμού έχουν γίνει ένα, έχουν ανακατευτεί, και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, είναι ιστορία αιώνων και επειδή είναι ιστορία αιώνων μέσα σε μια δεκαετία ξεπεράστηκε το σοκ του 1922 που συντελέστηκε κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας. Eδώ λέτε για τους αρχαίους αποικισμούς αλλά ξεχνάτε ότι και μετέπειτα, από τον Αλέξανδρο και μετά, ο Ελληνισμός ξεχύθηκε στην Μικρά ασία, εσείς όμως επιμένετε, μόνο στα Παράλια υπήρχαν λέτε Έλληνες. Είναι και άλλοι που λένε περί ελληνοφωνίας, ωραία, όλοι αυτοί οι Ηπειρώτες, οι Θεσσαλοί, οι Διναρικοί που λέτε, που εδώ και δεκαετίες εντός και εκτός Ελλάδας, ειδικά στην Γερμανία, παντρεύονται με Πόντιους ήταν και είναι ηλίθιοι; Δεν ξέρουν με ποιον ταιριάζουν;

      Διαγραφή
    7. Ξεχύθηκε αλλά διοικείτο από Ελληνικές αριστοκρατίες. Οπου χάθηκε το Ελληνικό αίμα, έμεινε αρχικώς η κληρονομιά(βλέπε Ελληνο-Ινδικά βασίλεια) και ύστερα και αυτή η κληρονομιά εχάθη τελείως.

      Η φυλολογία είναι επιστήμη που ισχύει ως προς την ύπαρξη φαινοτύπων και καμιά φορά σκαλώνει ως προς την αξιολόγησή των ψυχικά. Όμως είναι αλήθεια ότι η Διναρική νοοτροπία τύπου Βαλκανίων έχει γονατίσει την χώρα μας, Γεώργιε.

      Εκτός αυτού είναι οφθαλμοφανές ότι άλλες πολιτισμικές κλίσεις έχει ένας Διναρικός(κλαρίνο, γιουρούσι και αρνί), άλλες ένας Αρμενοειδής(βλεπε Κύπρο, Δυτική-Κεντρική Τουρκία) και άλλες ένας Μεσογειακός(βλέπε Σικελία και νησιά Αιγαίου αν και δεν είναι πλειοψηφικώς Μεσογειακά τα νησιά).

      Διαγραφή
    8. Mσ τί σχέση έχουν οι Κύπριοι με τους Τούρκους της δυτικής και κεντρικής Ασίας πολιτισμικά και κοινωνικά; Στην Κύπρο ως απλός πολίτης μπορείς να ζήσεις, στις περιοχές που αναφέρεις δεν θα αντέξεις, μέρα με την νύχτα είναι. Γιατί σου φαίνονται παράξενοι οι Κύπριοι; Eπειδή έχουν λιγότερη νεοελληνική νοοτροπία; Έτσι ήταν κάποτε και οι υπόλοιποι Έλληνες

      Διαγραφή
    9. Ναι έτσι ήταν, αλλά δεν είναι.

      Με την Κεντρική Ανατολία δεν έχουν σχέση αλλά με την Ελληνογεννή Δυτική Μικρά Ασια έχουν.

      Διαγραφή
    10. Παρότι αμφότεροι Αρμενοειδείς, οι Κύπριοι είναι πολύ ανώτεροι πολιτισμικά των γυφτοανατολιτών ανατολικά της Αγκύρας.

      Όταν μιλάμε για Ελληνογεννή Μικρά Ασία, εννοούμε εκείνη δυτικά της Αγκύρας

      Διαγραφή
    11. Kωνσταντινουπολίτη και στην δυτική Μικρά ασία να πας να ζήσεις θα φύγεις τρέχοντας, δεν μου λες, τον αναφέρω μιας και δεν μου έρχεται άλλος στο μυαλό, ο Κεμάλ που δεν έχει Αρμένικη μύτη σου φαίνεται πολύ οικείος φυσιογνωμικά;

      Διαγραφή
    12. Πήγαινε και στην Αρμενία Κωνσταντινουπολίτη, και στη Γεωργία και σε όποια χώρα του Καύκασου θέλεις-υποθετικά μιλάμε ασφαλώς- άμα δεις ίδιες κοινωνίες και ανθρώπους σε σύγκριση με αυτές και αυτούς που υπάρχουν στην Κύπρο εγώ θα πετάξω με ελικόπτερο πάνω από τις Άλπεις

      Διαγραφή
    13. Ποια ομοιότητα πολιτισμική; Όσες έχουν με τους υπόλοιπους Έλληνες, πάντως από την αρχαία εποχή οι Αρμένιοι ήταν απέναντι σε κάθε τι ελληνικό. Στον Αλέξανδρο, στην ελληνιστική εποχή, στο Μιθριδάτη, στους Ρωμαίους, στο Βυζάντιο, στην Ορθοδοξία. Εδώ οι Πόντιοι, ως Έλληνες στον Πόντο, είχαν διαφορές με τους Αρμένιους σε όλα τα επίπεδα,συμπεριφορά, ήθη και έθιμα, κοινωνική δραστηριότητα, εσύ βλέπεις μια μύτη, που και αυτή δεν υπάρχει πάντα, και λες αυτό είναι, βάλτους όλους μαζί

      Διαγραφή
    14. Γεώργιε δεν είναι έτσι. Οι Ευρασιατικοί λαοί έχουν κοινά πολιτισμικά γνωρίσματα αναμεταξύ των, εκτός από φυλετικά.

      Οι Έλληνες οι αρχαίοι λιγότερα κοινά είχαν με τους Αρμένιους τότε εν σχέσει με τους Έλληνες της Ρωμανίας οι οποίοι ήσαν φανερά κοντύτερα εάν όχι ταυτόσημοι λογω Ορθοδοξίας, με τους Αρμένιους του Μεσαίωνος.

      Διαγραφή
    15. Αυτή δε, που βρίσκονται πάρα πολύ κοντά τους πολιτισμικά είναι οι Πόντιοι οι οποίοι έχουν και συγγένεια φυλετικοί με τους Αρμένιους καθώς πλειοψηφικά αμφότεροι ανήκουν το Αρμενοειδές φάσμα του Πόντου.

      Διαγραφή
    16. Κωνσταντινουπολίτη αυθαιρετείς, και προσωπικά βιώματα δεν έχεις για να κρίνεις αλλά ούτε και ιστορικός της "μικρής ιστορίας" είσαι, της καθημερινότητας, τα αφήνω κατά μέρους τα φυλετικά, πολιτισμικά δεν έχουν καμιά σχέση οι Πόντιοι με τους Αρμένιους και αυτό μπορεί να στο επιβεβαιώσουν οι ιστορικοί που ασχολούνται με την καθημερινή ζωή των ανθρώπων μέσα στην ιστορία. Ένα παράδειγμα, με την γεωργία στον Πόντο, δηλαδή με πρωτογενή παραγωγή, μόνο οι Έλληνες ασχολιόντουσαν, ούτε οι Αρμένιοι, ούτε οι Τούρκοι ούτε και φυσικά οι Εβραίοι. Οι Αρμένιοι είχαν και έχουν τη δική τους θρησκεία και ζούσαν με το δικό τους τρόπο

      Διαγραφή
    17. Βιώματα έχω και γνώσεις έχω. Όλοι οι Καυκάσιοι λαοί έχουν μεν διαφορετικές Εθνικές παραδόσεις, κοινά δε πολιτισμικά χαρακτηριστικά όπως φαγητό, άσματα αλλά και φυλετική συγγένεια.

      Δεν καταλαβαίνω γιατί παίρνεις τόσο προσωπικά το γεγονός ότι Αρμένιοι και Πόντιοι βρίσκονται κοντά πολιτισμικά. Απολύτως λογικό, όπως και το γεγονός ότι η ορεινή Ελληνική κουλτούρα είναι πολύ κοντά στην αντίστοιχη Βαλκανική λόγω κοινού Διναρικού φυλετικού υποβάθρου.

      Αντίστοιχα Σικελία και Κρήτη-Πελοπόννησος έχον επίσης κοινά γνωρίσματα λόγω παρουσίας Μεσογειακού φυλετικού υποβάθρου.

      Διαγραφή
    18. Mα γιατί δεν είναι αλήθεια Κωνσταντινουπολίτη, γνώσεις μπορείς να έχεις αλλά πάνω σε αυτά αυθαιρετείς, όσο κοντά είναι στους υπόλοιπους Έλληνες πολιτισμικά άλλο τόσο είναι και στους Πόντιους οι Αρμένιοι. Μήπως μπερδεύεσαι με τα ανακατεμένα ερείπια που άφησε πίσω της η Σοβιετική ένωση; Για την Κρήτη που λες σε ποιο συγκεκριμένο μέρος αναφέρεσαι; Φαντάζομαι αποκλείεις την ανατολική, ειρήσθω εν παρόδω, πέρα από την Κρήτη εγκαταστάθηκαν και στη Μάνη Πόντιοι, εννοώ αιώνες πριν το 1922

      Διαγραφή
    19. Για ποια κοινή Βαλκανική κουλτούρα μιλάς; Έχθρα υπήρχε στα Βαλκάνια πριν το 1912, να μιλήσουμε για τις σχέσεις των Ελλήνων με τους Βούλγαρους, τους ΑλΒανούς και -σε μικρότερο βαθμό- με τους Σέρβους; Τί κοινό είχαν σε κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα, σε συμπεριφορά, σε δράση; Tίποτα απολύτως, από όλους οι Έλληνες θεωρούνταν ως οι ευγενείς, οι κύριοι των Βαλκανίων. Αυθαιρετείς και πάλι λέγοντας για Διναρικούς, όταν οι περισσότεροι στην Μακεδονία ήταν Αλπικοί

      Διαγραφή
    20. Άλλα αντί άλλων.

      Η κόντρα Ελλήνων, Τούρκων και Βαλκάνιων λαών είναι εμφύλια και μονάχα πολιτική. Όλη οι παραπάνω λαοί είναι ένα σώμα επί της ουσίας πολιτισμικά, με τα ηνία να τα έχουν οι Έλληνες/Ρωμηοί μέχρι το 1453 και ύστερα οι Έλληνες/Ρωμηοί και οι Οθωμανοί μουσουλμάνοι, οι οποίοι βιαίως εκτουρκίσθηκαν αργοτερα επί του Κεμάλ και της ανόδου του Τουρκικού Εθνικισμού. Μέχρι τοτε η λέξις Τούρκος ήτο συνώνυμη του αχθοφόρου, του χαμάλη τουρκιστί. Η ανωτέρα τάξη πάντοτε αυτοπροσδιοριζόταν ως Οθωμανική και ποτέ ως Τουρκική. Ήταν βρισιά να πεις έναν Οθωμανό ευγενή Τούρκο.

      Διαγραφή
    21. Κωνσταντινουπολίτη μάλλον είσαι δέσμιος ιδεοληψιών, για ποιον εμφύλιο μιλάς με τους Οθωμανούς που για να αποκτήσουν δικαιώματα οι Έλληνες έπρεπε να φτάσει το τέλος της αυτοκρατορίας, από το 1850 και μετά, επειδή είχαν το εμπόριο και την παραγωγή στα χέρια τους μιας και οι Οθωμανοί ήταν τεμπέληδες και βάρβαροι ήταν καλοί και αδέλφια; Eμφύλιος με τους Βούλγαρους με τους οποίους για αιώνες είχαμε πολέμους; Eμφύλιος με όλους αυτούς που κλείναν τα Ελληνικά σχολειά και εξορίζαν, , που ακόμα γκρεμίζουν, που αρνούνται να δημιουργηθεί ένα νεκροταφείο της προκοπής για τους Έλληνες σκοτωμένους του 40-41 για να μην υπάρξει Ελληνικό μνημείο στα χώματα που κατέχουν; Ηλίθιοι ήταν οι Έλληνες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου και δεν ξέραν με ποιον ταιριάζουν και με ποιον όχι;
      Mας λες για την Κρήτη, λες ότι ανατολικά υπάρχουν Αρμενοειδείς, δυτικά Διναρικοί αλλά το υπόστρωμα είναι Μεσογειακό, για να μην μακρηγορώ τα γυρίζεις όπως θέλεις

      Διαγραφή
    22. Τα εγκλήματα που αναφέρεις είναι αποτέλεσμα της ανοδου του Εθνικισμού στην περιοχή μας. Εγκλήματα κάναμε όλοι όως και εθνοκαθάρσεις κάναμε ολοι και φυσικά και εμείς οι Ελληνες για να πάρουμε πίσω τις προγονικές μας γαίες.

      Οι Οθωμανοί μήτε τεμπεληδες μήτε τίποτε άλλο ήσαν. Ειχαν φτάσει έξω απο την καρδιά της Δύσεως, της Δύσεως που διέλυσε εμάς το 1204μ.Χ., το 1683μ.Χ. έξω από την Βιέννη. Ο Οθωμανικος πολιτισμό; υπήρξε μίξη Βυζαντινού και Περσικού, και όχι Αραβικού. Συνεπώς είχε βάσεις με επίπεδο. Και επίσης δεν ήμασταν ποτε 400 χρονια σκλάβοι. Αυτό είναι ύβρις μεγάλη προς τους Έλληνες. Η θεσις μας ήταν πολύ ανωτέρα κάθε Χρισιανικού και Αραβικού πληθυσμού πλην των Οθωμανών. Οι Ελληνες κατείχαν θεσεις σημαντικότερες των Αράβων και των λοιπών Σλαύων Ορθοδόξων.

      Εάν δεν κάναμε την πατατιά το 1923 σημερον θα ήμασταν σε πολύ καλλιτέρα θεση.

      Διαγραφή
    23. Η θέση μας ήταν ανώτερη, φυσικά όχι για όλους, διότι οι Έλληνες ήταν μέχρι τότε οι πιο πολιτισμένοι παγκοσμίως και ζούσαν σε πόλεις που οι ίδιοι δημιούργησαν, καταλαβαίνεις τη διαφορά.
      Και κάτι ακόμα επειδή βάζεις στην ίδια κατηγορία την Τουρκία με την Κύπρο. στην Κύπρο η ανάπτυξη είναι ποιοτική, με τον Ελληνικό τρόπο, το άτομο, η ευημερία, η ΄πολιτισμένη ζωή, η τάξη που σου δημιουργεί αισθήματα ασφάλειας, στην Τουρκία είναι με όρους σύγχρονου δεσποτισμού, τσούρμο ανθρώπων που παράγουν ζώντας κάτω από άθλιες συνθήκες για αυτούς που κατέχουν την εξουσία, άσε την Ελβετία φίλε μου, πήγαινε ζήσε 3 μήνες σε κάθε μια από αυτές τις χώρες και έλα μετά να μας γράψεις για Αμρενοειδείς και για κοινούς πολιτισμούς.

      Διαγραφή
    24. Αυτό συμβαίνει Γεώργιε διότι ο φαινότυπος δεν είναι το παν.

      Παρολο που αμφότεροι πληθυσνοί, Κύπριοι και Τούρκοι ειναι γενικά Αρμενοειδεις και Αλπικοί, λόγω της Ελληνικής κληρονομιάς, οι Κύπριοι ειναι μακράν ανώτεροι των Τούρκων.

      Έχω πάει στην Πόλη και έχω δει τα τσαντίρια εκεί έξω απο την Πόλη. Και Κύπρο έχω ζήσει για 2 ολόκληρους μήνες.

      Διαγραφή
    25. ΡΕ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΑΡΜΕΝΙΟ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟ ΑΠΟ ΑΡΜΕΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ?

      ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ (ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ) ΗΤΑΝΕ ΣΚΛΗΡΟΤΡΑΧΗΛΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΧΙΑΔΕΣ (=ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ) ΕΠΙ 300 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΥΡΗΞΕΙΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΑΝΕ ΤΙΣ 5000 ΛΙΡΕΣ, ΔΙΠΛΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΞΑΛΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΛΙΩΣΑΝΕ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΖΕΡΙΔΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ.

      ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΗΤΑΝΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΕΣ. ΛΟΥΜΠΕΝ ΦΛΩΡΟΙ ΕΜΠΟΡΕΣ ΜΕ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΙΑΣ. ΤΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΤΟΥΣ DNA ΕΧΕΙ ΡΗΜΑΞΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ. ΡΑΓΙΑΔΙΑΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ.

      ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ, ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΒΛΑΧΟΙ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΙ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΗΤΑΝΕ ΚΥΡΙΩΣ ΑΡΜΑΤΟΛΟΙ (FINLAY) ΚΑΙ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" (ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΒΡΑΙΟΥΣ) ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΛΑΧΩΝ, ΣΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟΙ. ΑΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΣΑ ΘΑ ΦΑΣ ΣΟΥΓΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.

      ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ "ΑΡΧΟΝΤΑΝΘΡΩΠΟΙ" ΗΤΑΝΕ ΙΟΑΝΝΙΤΕΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ (ΕΒΡΑΙΟ-ΦΑΡΑ) ΚΑΙ ΣΜΥΡΝΙΩΤΕΣ-ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΙΤΕΣ (ΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΙΣ-ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΣ). ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ-ΚΛΕΦΤΙΚΑ ΤΡΑΦΟΥΔΙΑ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ.

      ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗ/ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑ/ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ/ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΛΕΒΕΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΚΟΤΣΙΦΤΕΤΕΛΟΑΡΜΕΝΟΕΙΔΕΣ ΣΑΠΙΟ ΗΧΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

      https://www.youtube.com/watch?v=EyeWjQ11Ht4
      https://www.youtube.com/watch?v=HuaEMhMRd8A
      https://www.youtube.com/watch?v=HUXXuwY2C3E

      ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΒΛΑΧΙΚΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΑΙ ΝΤΑΗΔΙΚΗ ΚΑΥΚΑΣΙΑ ΛΥΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΝΤΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ 1921 ΣΤΟ ΤΟΠΤΣΑΜ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ.

      Διαγραφή
  4. ρε παιδια δεν εχουμε πει το κυριωτερο ως τωρα εδω μεσα
    τι φυλετικοι τυποι ειναι ο ερντογαν, ο ντενιζ μπαυκαλ και ο ΥΠΕΞ τους covusoglou

    https://www.google.gr/search?q=%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%BD&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiTsKbemcfQAhWQzRoKHTWyA6oQ_AUICCgB&biw=1167&bih=628

    https://www.google.gr/search?q=%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%BD&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiTsKbemcfQAhWQzRoKHTWyA6oQ_AUICCgB&biw=1167&bih=628#tbm=isch&q=deniz+baykal

    https://www.google.gr/search?q=foreign+minister+turkey&client=firefox-b&biw=1167&bih=628&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjj_KDfmMfQAhXFHxoKHaLuBfMQ_AUIBygC#tbm=isch&q=%C3%A7avu%C5%9Fo%C4%9Flu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερντογάν, αρμενοειδής με τουρανική επιρροή. Μπαϊκάλ, αρμενοειδής με τουρανική, ίσως κι αλπική/mtebid επιρροή. Τσαβούσογλου, αρμενοειδής κυρίως (ενδεχομένως με μικρή αλπική επιρροή).

      Διαγραφή
    2. Ερντογάν ειναι Αρμενοειδής και Αλπικός.

      Ο Μπαϊκάλ είναι Τουρανικός και Αλπικός.

      Τσαβούσογλου είναι Αρμενοειδής και Αλπικός.

      Ένα παράδειγμα Αρμενοειδούς και Τουρανικού είναι ο Νταβούτογλου.

      Διαγραφή
    3. Έλλην Κωνσταντινουπολίτη εισαι πολυ φαουλ με αυτα που εχεις γραψει σημερα για τους Διναρικους, Καταρχην οι Αλβανοι δεν ειναι διναρικοι αλλα μια μιξη διναρικων,αλπικων και πολλων αλλων ακομα και αρμενοειδων.
      Εβγαλες τους Αλβανους τους πιο κοντους της Ευρωπης Διναρικους?? Τι αστειο ειναι αυτο??

      Οι καθαροι Διναρικοι στα βαλκανια ειναι οι Βοσνιοι, και μετα οι Κροατες με τους Σερβους. Οι πιο ψηλοι της Ευρωπης και καλυτεροι πολεμιστες στον κοσμο, εχουν βγαλει και εναν Τεσλα.
      Επισης οι Διναρικοι στην Ελλαδα ειναι συνηθως μικτοι με Μεσογειακους, Dinarid-Med . Ειναι ο πιο ομορφος τυπος της ευρωπης,ψηλος,σκληρος και εξυπνος. Υπαρχει κατα βαση σε Ελλαδα και Ιταλια

      Επισης οι Ποντιοι Ελληνες κατα βαση δεν ειναι αρμενοειδεις, αλλα εχουν ενα ποσοστο λαζων-κουρδων ας πουμε 30% και φυσικα αυτα τα αρμενοειδη δεν μπορουμε να τα πουμε ελληνες
      και ουτε ποντιους...

      Οι κυπριοι απο την αλλη τιποτα καλο δεν εχουν, και φυσικα δεν τους θεωρω ελληνες εκτος απο ενα ποσοστο Μεσογειακων στο νησι

      Διαγραφή
    4. Aυτά με τους Λαζούς και τους Κούρδους από που τα βγάζετε; Και οι δύο λαοί ζούσαν σε άλλες περιοχές, οι μεν Κούρδοι νότια οι δε Λαζοί ανατολικά του Πόντου, δεν λέω ότι δεν γίναν προσμίξεις, αλλά σίγουρα όχι με αυτούς τους λαούς, σε επίπεδο βασιλιάδων μπορεί αλλά σίγουρα όχι και προς τα κάτω, μέσα στους λαούς. Aυτό το blog και ο άλλος ο Δημόπουλος είναι επαγγελματίες στην παραποίηση, παράδειγμα, μας λένε για τους συμπαθείς κατά τα άλλα Αλβανούς ότι είναι ένα με τους Έλληνες φυλετικά όταν δεν υπάρχει Αλβανός που να μην τον καταλάβεις ενώ ας πούμε υπάρχουν πάμπολλοι Σέρβοι που άνετα περνιούνται για Έλληνες.

      Διαγραφή
    5. Τι λες ρε φίλε ψαχαχαχααχ οι λαζοι μαζί με εμάς ζούσαν στον πόντο στη Τραπεζούντα λαζους έχει μέχρι και 5ωρς όπως και πόντιους, όσο για τους φυλετικους τύπους οι πόντιοι είμαστε mtebid, δηλαδή μίξη αρμενοειδη με διναρικο με λίγη αλπική επιρροή, armenoid - Dinaric alpinized κάπως έτσι το γράφουν δηλαδή αυτό που είπα παραπάνω, κυρίως διναρικος και αρμενοειδης με και λίγο αλπικός, αυτό ακριβώς είναι και οι γεωργιανοι και γιαυτό είμαστε και ολόιδιοι με τους γεωργιανούς οι πόντιοι

      Διαγραφή
    6. Μέχρι και τώρα **

      Διαγραφή
  5. Εγω που ειναι ο πατερας μου απο θρακη γέννημα θρεμα η μητερα μου απο μικρα Ασία ( παππούς απο ενδοχωρα και γιαγια απο Καππαδοκία ) , και εγω ειμαι καστανοξανθος , 1 και 78 υψος και προσωπο με γωνιες , ασπρος με ελαχιστη μελαχριναδα μετα δεκαδες μπανια το καλοκαιρι τι ποσοστα ισως να εχω ; Απο περίεργεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.