Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Παρατηρήσεις στην πολιτειολογία του Max Weber

O Max Weber ήταν Γερμανός κοινωνιολόγος. Μία από τις συμβολές του στην πολιτική κοινωνιολογία ήταν η μελέτη του τρόπου νομιμοποίησης της εξουσίας, που βρίσκουμε στο δοκίμιό του "Politics as a Vocation". Διέκρινε τρεις τρόπους:

- χαρισματικός ηγέτης
- παραδοσιακή εξουσία
- νόμιμη-ορθολογική εξουσία

Στην πρώτη περίπτωση, ο λαός εγκρίνει την εξουσία που καταλαμβάνει στα χέρια του ένας ηγέτης, όταν θεωρείται ότι είναι χαρισματικός, ή τέλος πάντων, όταν υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που τον θαυμάζει και τον ακολουθεί, λόγω των ηγετικών ικανοτήτων του. Στην δεύτερη περίπτωση έχουμε την παραδοσιακή εξουσία, όπου η μεταβίβαση της αρχής γίνεται βάσει της παράδοσης στον τρόπο διαδοχής που έχει θεσπίσει το καθεστώς. Στην τρίτη περίπτωση έχουμε την εξουσία που πηγάζει από "φτιαχτές" διαδικασίες νομιμοποίησης, όπως π.χ. οι εκλογές.

Θα εστιάσουμε στην δεύτερη κατηγορία. Στην παραδοσιακή εξουσία, η νομιμοποίηση γίνεται είτε βάσει κληρονομικής διαδοχής, είτε βάσει ιδεολογικής-πνευματικής διαδοχής. Ένα παράδειγμα...
της πρώτης υποπερίπτωσης είναι οι μοναρχίες, ενώ τα καθεστώτα που βασίζονται σε συγκεκριμένη ιδεολογία, αποτελούν παραδείγματα της δεύτερης υποπερίπτωσης. Και ενώ η ιδεολογική διαδοχή φαίνεται λογική και νομιμοποιείται άμεσα από τον λαό, εφόσον το καθεστώς ιδρύθηκε στην βάση αυτής της ιδεολογίας, η κληρονομική διαδοχή γιατί νομιμοποιείται από τον λαό χωρίς αντιρρήσεις; Ο διάδοχος στην κληρονομική εξουσία μπορεί να μην έχει τα χαρίσματα του προκατόχου του, π.χ. του πατέρα του. Όμως βλέπουμε ότι αποκτά πλήρη νομιμοποίηση από τον λαό, κάτι που γίνονταν για χιλιάδες χρόνια και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να γίνεται σε μοναρχικά κράτη. Τι είναι αυτό που καθιστά την κληρονομική διαδοχή ως νομιμη στα μάτια του λαού;

Σε καμία περίπτωση δεν είναι η νομοθεσία. Αν η νομοθεσία έλεγε ότι διάδοχος του θρόνου γίνεται πάντοτε π.χ. ο πέμπτος ξάδερφος του βασιλιά, κανένας δεν θα το δεχόταν. Αυτό που γίνεται αποδεκτό πάντα είναι ο απευθείας απόγονος. Αν πρέπει να είναι αρσενικός αλλά δεν υπάρχει, μόνο τότε αναζητείται ο κοντινότερος αρσενικός συγγενής. Αυτό που νομιμοποιεί στα μάτια του λαού την παραδοσιακή κληρονομική εξουσία είναι ότι ο απόγονος θεωρείται ενστικτωδώς ως η βιολογική συνέχεια του γονέα του. Η βαθύτερη αντίληψη όλων των ανθρώπων είναι ότι τα παιδιά αποτελούν συνέχεια των γονέων τους και όχι ότι είναι άσχετα διαφορετικά άτομα, όπως προστάζει ο φιλελευθερισμός. Συνεπώς και στην περίπτωση της παραδοσιακής εξουσίας, η κληρονομικότητα αποτελεί έναν βασικό τρόπο νομιμοποίησης της εξουσίας, ενάντια στην φιλελεύθερη αντίληψη.

Το γεγονός ότι οι απόγονοι αποτελούν συνέχεια των γονέων και όχι διαφορετικά ανεξάρτητα άτομα, εντοπίζεται σε πολλές εκφάνσεις του βίου των ανθρώπων. Η πιο χτυπητή περίπτωση είναι το κληρονομικό δίκαιο. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας, αν όχι όλο, καταλήγει στους άμεσους συγγενείς. Στην σημερινή εποχή έχουν εισαχθεί φιλελεύθερα στοιχεία, όπως ότι επιτρέπεται η μισή περιουσία να κληροδοτηθεί βάσει διαθήκης σε άλλους εκτός οικογένειας. Στην αρχαϊκή εποχή τα πράγματα ήταν ακόμη πιο αυστηρά, σε βαθμό που να μην υπάρχει διαθήκη και τα περιουσιακά στοιχεία να μένουν αποκλειστικά στην οικογένεια. Άλλο φιλελεύθερο στοιχείο που έχει εισαχθεί είναι η πληρωμή φόρου κληρονομιάς στα τέκνα, επειδή θεωρούνται ως "ανεξάρτητα" άτομα, που αποκτούν "ξαφνικά" περιουσία.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι άνθρωποι βαθύτερα αντιμετωπίζουν τους απογόνους ως αδιάσπαστη συνέχεια των γονέων. Κατ' αυτόν τον τρόπο νομιμοποιούν ενστικτωδώς την κληρονομική διαδοχή στην εξουσία, ενώ δέχονται ως αυτονόητη την διανομή της περιουσίας στους άμεσους απογόνους.

79 σχόλια:

  1. Όποιος τη σημερινή εποχή,αναμασά την αντιεπιστημονική θεωρία περί ινδοευρωπαικής ομογλωσσίας (διότι η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε ποτέ ιδνοευρωπαική φυλή) ,πόσο μάλλον ομογλωσσία,είναι επιεικώς ηλίθιος και ανάξιος σχολιασμού.Μόνο κάτι νορδικιστές που πιστεύουν ακόμα σε ''ινδογερμανούς'' και ξανθούς αρχαίους Έλληνες πιστεύουν ακόμα σε αυτή τη θεωρία.Μπείτε ρε μπετόβλακες ακόμα και στο apricity και στο stormfront ,που βρίθει από δήθεν ταξινομημένους νορδικούς ,που απορρίπτουν τον ινδοευρωπαισμό.Εδώ μόνο έχουν μείνει 4-5 μαλάκες που οι μεν για λόγους βυζαντινολαγνείας και ανθελληνισμού υποστηρίζουν τον ινδοευρωπαισμό,θεωρώντας πως η ιστορία του ελληνισμού ξεκινά με τη βασιλεία του ανθέλληνα Ιουστινιανού ,και οι δε ,ηλίθιοι εν Ελλάδι νορδικιστές ,που πάνε κόντρα στον ίδιο τον Χίτλερ που μόνο νορδικιστής δεν ήταν.Αφήστε τα βιβλία του Λυκείου σας της ιστορίας και τη βικιπαίδεια που μπορεί να μπει και αν γράψει ο κάθε πικραμένος ,και διαβάστε Θεόδωρο Μπιρτ για αρχή.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστευόταν μέχρι και πριν από χρόνια ,πως ένας λαός (άγνωστος και στους αρχαίους και σε εμάς) εκτεινόταν από την βορειοδυτική άκρη της Ευρώπης ,μέχρι τα βάθη της Ασίας.Είναι δηλαδή η επιτομή των θιασωτών που θεωρούν τη φυλή κοινωνικό κατασκεύασμα. Εν ολίγοις ήθελαν να μας ''πλασάρουν'' το ότι όλοι είμαστε το ίδιο,όλοι είμαστε ινδοευρωπαίοι;Καταλαβαίνεις τώρα τον πονηρό σκοπό πίσω από τον όρο ''Ινδοευρωπαίοι'';Έπειτα νέες επιστημονικές μελέτες αλλά και αρχαιολογικές απεκάλυψαν ,ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιος λαός. Αναγκάστηκαν λοιπόν να παραδεχθούν ότι όντως δεν υπήρξε τέτοιος λαός ,αλλά υπήρξε ...ινδοευρωπαϊκή γλώσσα. Δηλαδή μας λέγουν ότι ένας λαός που δεν υπήρξε, άφησε πίσω του μια γλώσσα. Πώς γίνεται αυτό ;Ύστερα μας είπαν για την ...ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία και πήραν για παράδειγμα τη λέξη :πατήρ και μας είπαν :πατήρ το έλεγαν οι Έλληνες,pater οι Λατίνοι,vater οι γερμανόφωνοι και πάει λέγοντας και λένε ''να η ινδοευρωπαική ομογλωσσία'',ενώ η αλήθεια είναι το ότι όλα ελήφθησαν από την αρχαία ελληνική γλώσσα ,που ήταν και είναι στην ουσία η μόνη πραγματική γλώσσα του κόσμου ,αφού περιέχει εκατομμύρια λέξεις ,ενώ γλώσσες σαν την αγγλική (που την ταυτίζουν με την ινδοευρωπαϊκή ομογλωσσία)δεν πρέπει να θεωρούνται γλώσσες ,αλλά γλωσσικά μορφώματα ,αφού επί παραδείγματι η αγγλική δεν έχει πάνω από 500.000 λέξεις.Και αρκεί να ακούσεις να μιλούνται αγγλικά,ισπανικά,γερμανικά και γαλλικά και θα αντιληφθείτε ότι τα περισσότερα είναι καλυμμένα ελληνικά.Έτσι λοιπόν ,τη σήμερον ημέρα δεν αναφερόμαστε σε ινδοευρωπαίους ως φυλή,αλλά ως γλωσσική συγγένεια ,που είναι βέβαια εξίσου λάθος με τον τρόπο που μας την παρουσιάζουν.

    Αυτό για τους ινδοευρωπαιστές.Το είχα γράψει πριν λίγες μέρες,αλλά είναι επίκαιρο με τους αμόρφωτους που έχουμε μπλέξει.Δεν είστε καθόλου εξοικειωμένοι με την ινδοευρωπαική θεωρία ,για αυτό μη γράφετε ασυναρτησίες.
    Και επίσης ναι ,άμυαλε Στράιχερ , η αγγλική δεν είναι γλώσσα αλλά γλωσσικό μόρφωμα αφού έχει το πολύ 500.000 λέξεις ενώ η ελληνική (αρχαία) 5.000.000.Η μεγάλη ελληνίστρια και εκατομμυριούχος Μακ Ντόναλντ,προσέφερε μεγάλο έργο ,μαζεύοντας όλες τις λέξεις ,φτάνοντας στις 5.000.0000.Κατάλαβες τώρα αγράμματε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να πάρω θέση για το θέμα των Ινδοευρωπαίων,όπως έχουν συνηθιστεί να αποκαλούνται,και στη συνέχεια να εξετάσουμε την λογική καθώς και ενδεχόμενα στοιχεία που υποστηρίζουν αυτή την θεωρία.Πρώτα από όλα το ότι δεν υπάρχει καταγεγραμμένος λαός με την ονομασία ινδοευρωπαϊκός δεν αποτελεί επιχείρημα έναντι της θεωρίας από την στιγμή που η εποχή που εξετάζεται ανήκει στην λεγόμενη προϊστορία και η μόνη μορφή επικοινωνίας ήταν ο προφορικός λόγος.
    Δεύτερο θα πρέπει να εξηγήσουμε τι σημαίνει λαός και τι φυλή.
    Εντελώς γενικά θα λέγαμε ως φυλή σύνολο ανθρώπων που προέρχονται από μικρό και συγκεκριμένο αριθμό προγόνων,και πλέον λόγο της ενδογαμίας,αλλά και της απομόνωσης,αυτό το σύνολο έχει αποκτήσει συγκεκριμένα εξωτερικά αλλά και εσωτερικά χαρακτηριστικά(και εδώ βρίσκεται η βαρβαρότητα του πολυφυλετισμού που ουσιαστικά στοχεύει στη καταστροφή των τοπικών ταυτοτήτων και πολιτισμικών διαφορών με τον ανθρωπισμό ως πρόφαση για την κατάλυσή τους.)
    Ο λαός είναι το σύνολο των ατόμων που έχει συνείδηση αυτής της διαφοροποίησης,αισθάνονται ότι αποτελούν ένα διακριτό σύνολο έναντι άλλων συνόλων(αλλά όχι κατά ανάγκη εχθρικά μεταξύ τους).Μια ζωντανή αίσθηση του εμείς που δημιουργεί σιγά σιγά τον δικό του πολιτισμό,
    την δικιά του ιστορία.
    Τέλος έχουμε το έθνος που σημαίνει ουσιαστικά την εγκατάσταση αυτού του συνόλου σε ένα έδαφος,το οποίο και αντιλαμβάνεται ως προγονικό του δικαίωμα,ως δικό του και ταυτόσημο με την ταυτότητα του.Η οργάνωση σε πολιτεία αντιπροσωπεύει την έκφραση αυτού του δικαιώματος στη προγονική γη,του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό και αυτοδιάθεση.
    Τώρα υπήρξαν οι αποκαλούμενοι Ινδοευρωπαίοι έθνος με το νόημα που του δίνουμε σήμερα;Λογικά όχι!Παρόλο που ο τόπος καταγωγής τους(ή καλύτερα από εκεί που μας ήρθαν) τοποθετείται κάπου στις πεδιάδες τις Ουκρανίας,το ποιο λογικό είναι να ήταν νομάδες αφού θεωρείται ότι ήταν εκτροφείς αλόγων,των οποίων μάλιστα χρησιμοποιούσαν το γάλα.Το γονίδιο που φέρουν οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί που τους κάνει ανεκτικούς στη λακτόζη προέρχεται από αυτόν τον πληθυσμό.
    Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η άρνηση του συγκεκριμένου πληθυσμού θα πρέπει να θεωρείται ανάλογη της άρνησης της εξόδου από την Αφρική.Απλά καμία από τις παραπάνω προτάσεις δεν υποστηρίζεται από τα στοιχεία που υπάρχουν.Αντίθετα η γενετική επιβεβαιώνει την παρουσία/εμφάνιση τέτοιου πληθυσμού στην Ευρασία ακόμα και πριν 7000 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mιλάμε για έναν λαό ,που δεν ξέρουμε πότε έζησε,δεν αναφέρεται πουθενά,ενώ αναφέρονται ακόμα και οι πιο απίθανοι λαοί.Δε μας έχει αφήσει αρχαιολογικά στοιχεία,και ο πληθυσμός που αναφέρεσαι μπορεί κάλλιστα να είναι ένας εν γένει και γενικά λευκός πληθυσμός.Για όνομα του Θεού.Η θεωρία ξεκίνησε σαν 'ομογλωσσία'' από έναν Άγγλο στην Ινδία που ...ανακάλυψε κοινές λέξεις με την σανσκριστική.Έπειτα αναπτύχθηκε η θεωρία περί ''ινδοευρωπαικής φυλής'',στη συνέχεια καταρρίφθηκε και τώρα εσείς την αναμασάτε.Τουλάχιστον να αναφέρεστε σε αυτήν στη γνήσια μορφή της,δηλαδή της θεωρία της ομογλωσσίας και όχι στη μεταγενέστερη,κάλπικη και κατεστραμμένη θεωρία περί ''ινδοευρωπαικής φυλής''.'Εστω για να μπορούμε να διεξάγουμε συζήτηση κάπως της προκοπής ,αλλιώς έτσι όπως το πάτε θα ασχοληθούμε και με τα νεφελίμ...

      Διαγραφή
    2. Επίσης αναφέρεις:''πιβεβαιώνει την παρουσία/εμφάνιση τέτοιου πληθυσμού στην Ευρασία ακόμα και πριν 7000 χρόνια. ''
      Πριν 7.000 χρόνια ο ελληνικός πληθυσμός ο λεγόμενος ,αλλά και οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί είχαν εγκατασταθεί στις σημερινές περιοχές.Οπότε το συμπέρασμα αυτό είναι αυθαίρετο.

      Διαγραφή
    3. Τέλος έχουμε το έθνος που σημαίνει ουσιαστικά την εγκατάσταση αυτού του συνόλου σε ένα έδαφος,το οποίο και αντιλαμβάνεται ως προγονικό του δικαίωμα,ως δικό του και ταυτόσημο με την ταυτότητα του

      Σε σχόλια για την επαίσχυντη ινδοευρωπαική θεωρία μας αναλύεις τι είναι έθνος κτλ...
      Αλλά ακόμα και αυτό που γράφεις για το έθνος δεν ισχύει πάντα ,καθώς επί παραδείγματι οι Ρωμαίοι της Βρετάνης ήταν εγκατεστημένοι και γεννημένοι επί πολλές γενιές σε ένα άλλο έδαφος από αυτό των Ρωμαίων.Αλλά φυσικά γνώριζαν ότι ήταν Ρωμαίοι και όχι ...Γαλάτες ή Βρετανοί Κέλτες.Δεν είναι όλα ισοδύναμα και παράλληλα στην Ιστορία.!

      Διαγραφή
    4. Με τα νεφελίμ ας ασχοληθεί ο Λιακόπουλος.Εμείς ας παραμείνουμε στο θέμα το Ινδοευρωπαίων που και ενδιαφέρων είναι και στοιχεία υπάρχουν.Πρώτα από όλα δεν κατάλαβες ή δεν πρόσεξες την αναφορά μου στις έννοιες ιστορίας και προϊστορίας.Προφανώς και δεν υπήρξε λαός καταγεγραμμένος με αυτή την ονομασία για το απλό λόγο ότι δεν υπήρχε γραφή.Και σε περίπτωση που αποκαλούσαν τον εαυτό τους κάπως σίγουρα δεν χρησιμοποιούσαν την ονομασία Ινδοευρωπαίος.Τώρα,τόσο η αρχαιολογία όσο και η γενετική επιβεβαιώνουν πράγματι την ύπαρξη τέτοιου πληθυσμού και σου συνιστώ μάλιστα να διαβάσεις το βιβλίο The 10,000 Year Explosion:How Civilization Accelerated Human Evolution των Henry Harpending και Gregory Cochran που εξηγεί ακριβώς την δημιουργία των σημερινών πληθυσμών.
      Εμείς όταν αναφερόμαστε στη ελληνική ταυτότητα και φυλή(έννοιες που εξήγησα ποιο πάνω) το κάνουμε με όρους ιστορία,συνείδησης και πολιτική οργάνωσης.Οι θρύλοι και μύθοι έχουν θέση ως τέτοιοι χωρίς να φοβούμαστε και αρνούμαστε την επιστημονική αλήθεια.

      Διαγραφή
    5. Η Ρωμαϊκή ταυτότητα που περιγράφεις τοποθετείται σε μια ύστερη χρονική περίοδο.Άλλωστε και ο ίδιος ο αυτοκράτορας είχε κρατήσει για τον εαυτό του τον όρο ''της κινητής Ρώμης'',ότι η Ρώμη βρισκόταν όπου ήταν ο αυτοκράτορας.Κατόπιν ο όρος Ρωμαίος υπέπεσε σε πολιτική ταυτότητα,όπου πλέον δεν υποδήλωνε λαό ή έθνος.Η θεωρία των
      Ινδοευρωπαίων ούτε επαίσχυντη είναι ούτε αβάσιμη.Αντίθετα στηρίζεται από την αρχαιολογία,την γλωσσολογία και κυρίως της γενετική.

      Διαγραφή
    6. Ωραία,αλλά η συζήτηση είναι άνευ ουσίας και σημασίας για έναν απλούστατο λόγο.Η ινδοευρωπαική θεωρία ξεκίνησε ως μια καθαρά γλωσσολογική θεωρία,δηλαδή από έναν Βρετανό που υπηρετούσε στις ινδικές κτήσεις,τον Τζόουνς,ένας δικαστής που ''διέκρινε'' μια γλωσσική συγγένεια.Μια συγγένεια που αφορά γλώσσες που δεν είναι όλες των λευκών πληθυσμών.Έτσι λοιπόν αυτόματα καταρρίπτεται η θεωρία περί ινδοευρωπαικής φυλής ,αφού αυτή η φυλή ή δε θα ηταν λευκή,ή θα αποτελούταν από πολλούς αλλόφυλους (όχι αλλοεθνείς,δεν υπήρχαν έθνη).
      Ξεκίνησε ως θεωρία ομογλωσσίας ,δεν αναφέρθηκε ποτέ σε μία φυλή που τη μιλούσε ,μιας και αυτή η φυλή θα ήταν ένας λευκο-μογγολο-αφρικανικο-δραβιδικός πληθυσμός.Η ίδια η θεωρία αυτοαναιρείται από μόνη της.

      Διαγραφή
    7. Η αρχαιολογία ειδικά,επουδενί δε στηρίζει τη θεωριά αυτή μιας και δεν έχει βρεθεί ποτέ ένα αρχαιολογικό στοιχείο περί ύπαρξης ινδοευρωπαίων...

      Διαγραφή
    8. Εδώ ακριβώς έγκειται και η λεπτομέρεια. Χρησιμοποιώντας τον χαρακτηρισμό Ινδοευρωπαιοι, υπονοειται η ύπαρξη συγκεκριμένης φυλετικής οντότητας με συνειδητοτητα της ύπαρξης του, με γλώσσα κτλ κτλ. Όταν μιλάμε όμως για προϊστορία όπου ο άνθρωπος απλά ήταν οργανωμένος σε μικρές ομάδες απλά για επιβίωση είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Ουσιαστικά μιλάμε για τους πρώτους ανθρώπους πάνω στην γη που οκ από εκεί καταγομαστε όλοι. Ένα άλλο στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο εναρθρος λόγος συμβαδιζει υποχρεωτικά με την παρουσία επικρατησης χεριού στην χρήση (δεξιοχειρια συνήθως)=εργαλεία για δεξιοχειρες. Προιστορικα δεν έχουν βρεθεί εργαλεία με σαφή προτίμηση σε χέρι. Άρα οι εν λόγω Ινδοευρωπαιοι εάν είχαν λόγο θα είχαν και τέτοια εργαλεία τα οποία ωστόσο (ακόμα) δεν έχουν βρεθεί. Επίσης το ετος 7000π.χ περιορίζει πάρα πολύ την μετέπειτα εξέλιξη του ανθρώπου. Δηλαδή 7000 -1500 π.Χ ο άνθρωπος ανέπτυξε επικρατητικο ημισφαιριο και γλώσσα (αδύνατον για την δράση των μεταλλαξεων και των γονιδίων).Όσον αφορά το γονίδιο για την λακτοζη αυτό αποτελεί ισχνη ένδειξη, διότι έχει παγκόσμια κατανομή. Αν θέλετε μελετηστε το γονίδιο για την μεσογειακή αναιμια.

      Διαγραφή
    9. Η ρωμαική ταυτότητα ,τοποθετείται εκεί ακριβώς που αναφέρομαιΣε μια εποχή προ Χριστού που Η Ρώμη έχει κατακτήσει και την Ιβηρική και τη Γαλατία και κομμάτι της Βρετανίας και ζούσαν εκεί Ρωμαίοι 3 και 4 γενιάς που φυσικά και ήταν Ρωμαίοι και όχι κάτι άλλο εθνικά.Και μια εποχή που δεν υπήρχε αυτοκράτορας όπως αναφέρεις ,αλλά η σύγκλητος διοικούσε ,ζούσαν πληθυσμοί ρωμαικοί στις κατεκτημένες περιοχές ,εθνικά Ρωμαίοι και όχι κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    10. Η αρχαιολογία και κυρίως η γενετική σε διαψεύδει.Οι άνθρωποι δεν φύτρωσαν στους τόπους τους έχοντας με το καλημέρα γραφή και ανάγνωση.Η θεωρία μιλάει για τέτοιο πολεμικό που κινήθηκε προς διάφορες κατευθύνσεις προς Ευρώπη και Ασία και αναμίχθηκε με υπάρχοντες πληθυσμούς με αποτέλεσμα να σχηματιστούν οι πληθυσμοί και γλώσσες όπως τις ξέρουμε σήμερα.Το καλύτερο στοιχείο που έχουμε σήμερα είναι τόσο το dna όσο και η αρχαιολογία όσο και η γλωσσολογία.Για τον λόγο αυτό και βλέπεις συγγενικούς ή παραπλήσιους φαινοτύπους σε απομακρυσμένες μεταξύ τους περιοχές.Επαναλαμβάνω προϊστορία δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε ή ότι δεν έχουμε στοιχεία σήμερα.Δεν έχουμε πλέον ανάγκη από αρχαία κιτάπια για να μελετήσουμε την ιστορία αλλά και τη προϊστορία.

      Διαγραφή
    11. Μπερδεύτηκες.Ειδικά η αρχαιολογία σε αυτό το θέμα εκθέτει εσένα μόνο.Κανείς δε διαφωνεί ότι έγιναν μετακινήσεις πληθυσμών.Αλλά δε μας αποσαφηνίζεις ,ποιοι ήταν αυτοί οι πληθυσμοί και που κολλάνε οι φαντασιακοί ινδοευρωπαίοι,που στην ουσία είναι μια γλωσσική θεωρία,και εσύ την ανάγεις σε φυλετικό θέμα.Επίσης μην πετάς ξερές και ξύλινες λέξεις περί ''γενετικής'' κτλ...Να μας αναφέρεις επακριβώς με μελέτες διακεκριμένων επιστημόνων και τα απαραίτητα μαθηματικά την ύπαρξη των Ινδοτέτοιων ως φυλή και οντότητα.
      Αλλιώς να σου πως και εγώ πως η Γη είναι τετράγωνη...

      Διαγραφή
    12. Αγαπητέ η παγκόσμια κατανομή του γονιδίου της ανεκτικότητας στη λακτόζη οφείλεται κατά κύριο λόγο στον ευρωπαϊκό αποικισμό κατά τον οποίο εφαρμόστηκε σε μεγάλη έκταση η τακτική......του βιασμού του ιθαγενούς πληθυσμού.Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που υποστηρίζουν την ύπαρξη τέτοιου λαού που ατυχώς ίσως ονομάστηκε Ινδοευρωπαϊκός.

      Διαγραφή
    13. Σου ανέφερα ήδη ένα βιβλίο γραμμένο από έναν από τους διακεκριμένους γενετιστές παγκοσμίως.Τώρα αν θεωρείς ''ξερή'' και ''ξύλινη'' την λέξη γενετική τότε τι να σου πω;Υπάρχει και η μυθολογία.Η θεωρία δεν αφορά μόνο πλέον γλωσσική αλλά και πολιτισμική και γενετική αφού στηρίζεται και σε αναλύσεις του dna των ευρωπαϊκών πληθυσμών.Αυτά.

      Διαγραφή
    14. Υπάρχει επίσης το A Troublesome Inheritance:Genes,Race and Human History του Nicholas Wade.

      Διαγραφή
    15. Αναφέρομαι στην ''ξύλινη'' αναφορά σου και όχι στην επιστήμη.Γράφεις πράγματα που δεν τα αναλύεις εις βάθος.Άλλο οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί και άλλοι οι ινδοευρωπαίοι.Αν είναι δυνατόν.Δεν είναι τό ίδιο ,αλλά από αυτούς που θεωρούνται το ίδιο,καταρρίπτουν μόνη τους την ίδια τη θεωρία τους.Για να τελείωνουμε ,διότι διεξάγουμε μια άσκοπη συζήτηση.Η ινδοευρωπαική θεωρία ξεκίνησε ως γλωσσολογική θεωρία της συγγένειας των γλωσσών.Ποτέ μα ποτέ δε θεώρησε ότι υπήρξε τέτοια φυλή,εκτός από τους Γερμανούς που αναφέρθηκαν σε ινδογερμανούς ,για να εδραιώσουν την ..Άρια φυλή και την καταγωγή τους από αυτή.Τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε...

      Διαγραφή
    16. Κοίτα αρχηγέ μου αν θέλεις ανάλυση σε βάθος,αν πραγματικά σε ενδιαφέρει,τότε μπορείς να διαβάσεις τα βιβλία που σου ανέφερα.Ανάλυση στο internet δεν θα σου κάνω.Ο μόνος που είναι δογματικός και μάλιστα χωρίς στοιχεία είσαι εσύ.Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά,η θεωρία δεν αφορά την ιστορία αλλά την προϊστορία και επίσης υποστηρίζεται και από γενετικές έρευνες στους σημερινούς ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.Το θέμα είναι λήξαν ακόμα και αν δεν ονόμαζαν(που δεν ονόμαζαν) τους εαυτούς τους Ινδοευρωπαίους.

      Διαγραφή
    17. Εσύ τι στοιχεία έχεις για το αντίθετο;Περιμένω!

      Διαγραφή
    18. Για να σου δώσω να καταλάβεις.Ουσιαστικά μας κάνεις μία έμμεση ερώτηση λέγοντας μας:Μα πως βρήκαν οι διάφοροι γενετιστές στοιχεία για την ύπαρξη του ινδοευρωπαικού πληθυσμού,αφού ξεκίνησε ως γλωσσολογική θεωρία;''Θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα και λογικά αν είσαι αρκετά έξυπνοςθα το κατανοήσεις πιστεύω:Θα σου πω λοιπόν πως λίγο παραδίπλα από το σπίτι σου ,σε ένα στενό ,αν σκάψεις θα βρεις ένα σεντούκι με χρυσά νομίσματα.Εσύ θα σκάψεις,θα βρεις ένα ευρώ και θα θεωρήσεις αυτό κομμάτι του θησαυρού.Αυτό συνέβη και με τη δήθεν ανακάλυψη του ινδοευρωπαικού πληθυσμού από τη θεωρία της ομογλωσσίας.Το ένα δε συνδέεται με το άλλο ,όπως προσπαθείς λανθασμένα να κάνεις...

      Διαγραφή
    19. Αγορίνα ,τι στοιχεία να παραθέσω για μια θεωρία που εδραιώθηκε στις αρχές του γερμανικού εθνικισμού;;;Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια φυλή ,μπορούμε μόνο να ''κοντραριστούμε'' για την ομογλωσσία και όχι για μια φυλή φάντασμα.Οι γενετιστές δεν γνωρίζουν αν αναφέρονται σίγουρα στην ''ινδοευρωπαική '΄φυλή ,απλά βρίσκουν στοιχεία που δεν τα αποδίδουν σε κάποια φυλή ρε άνθρωπε.Δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό;

      Διαγραφή
    20. Τίποτα λανθασμένο δεν λέω.Οι ευρωπαϊκοί πληθυσμοί σχηματίστηκαν κυρίως από τους κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες και από τους γεωργούς που εμφανίστηκαν στην ευρωπαϊκή ήπειρο με διαφορά δεκάδων χιλιάδων χρόνων.Η τελευταία πληθυσμιακή ομάδα είναι αυτοί που ατυχώς,αρχικά,αποκαλέσθηκαν Ινδοευρωπαίοι.Αυτό προκύπτει από την μελέτη του dna σκελετών διαφορετικών χρονικών περιόδων.Είναι τόσο απλό.Περιμένω τα αντι-στοιχεία για το αντίθετο.

      Διαγραφή
    21. Okay,τι είναι φυλή;Και πότε αυτή ξεκινάει ιστορικά;

      Διαγραφή
    22. Μου ζητάς να σου αποδείξω το αυταπόδεικτο.Η επιστήμη της αρχαιολογίας δεν παραδέχεται καμία ινδοευρωπαική φυλή.Η γενετική αναφέρεται ξεκάθαρα σε λευκούς πληθυσμούς,οπότε η ινδοευρωπαική θεωρία ,ξεκινώντας ως ομογλωσσία πολλών γλωσσών λευκών και μη λευκών ,θα έπρεπε να αντιστοιχεί σε μια φυλή ''παγκόσμια'' ,ξεκάθαρα διεθνιστικής ιδέας.Η φυλή της ''ινδοευρωπαίας'' θα έπρεπε να είναι λευκό-μογγολο-δραβιδική.Σου είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις;

      Διαγραφή
    23. Ρε Χριστιανέ,άνθρωπε του Θεού ,ή δεν ξέρω και γω τι είσαι,μπορείς επιτέλους να ξεκολλήσεις από τους ινδοευρωπαίους και να αναφερόμαστε στους λευκούς για να μπορέσουμε να κάνουμε συζήτηση;;;;Διότι εσύ ,στα τελευταία σου σχόλια αναφέρεσαι στους λευκούς,δεν το έχεις πάρει είδηση,και γράφεις για τους ινδοευρωπαίους.

      Διαγραφή
    24. Αλλιώς ,ξεκάθαρα αναφερόμαστε στη λευκή φυλή ,χρησιμοποιώντας ένα αντιεπιστημονικό όνομα ,των ινδοευρωπαίων, δουλεύοντας ουσιαστικά για τους ''ινδογερμανούς εθνικιστές'' που δεν πρέπει να ταυτίζονται με τους λευκούς.

      Διαγραφή
    25. Φίλε Jonh Doe, έχεις επιστημονική κατάρτιση σχετική με ιατρική ή βιολογία;;;;

      Διαγραφή
    26. Αυταπόδεκτο είναι για εσένα γιατί δεν μπορείς να παρουσιάσεις ουδέν μιαν μελέτη που να καταρρίπτει την ινδοευρωπαϊκή θεωρία.Επίσης προφανώς δεν καταλαβαίνεις την έννοια της εισαγωγής γονιδίων και την διαδικασία επιλογής επί αυτών(θετική ή αρνητική).Φυλή λευκή(όπως και μη λευκή) δεν υπάρχει.Οι λαοί/φυλές που γνωρίζουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα συνάντησης διαφορετικών πληθυσμών κατά την αρχαιότητα καθώς και της απομόνωσης που ακολούθησε τέτοιες συναντήσεις για χιλιάδες χρόνια.Προφανώς δεν καταλαβαίνεις την ιστορική εξέλιξη των πληθυσμών παγκοσμίως.

      Διαγραφή
    27. Άμα θέλεις να μάθεις τι είναι Φυλή και τι είναι Έθνος που ξεκάθαρα σε μπερδεύει ,θα σου πω και εγώ να ψάξεις στα ιδεολογικά βιβλία και δε θα σου κάνω ανάλυση εις βάθος σε ένα ιστολόγιο που ασχολείται με τη φυλετική ανθρωπολογία ,που προσβάλλουμε την ίδια την επιστήμη ,αναφερόμενοι σε ...''ινδοευρωπαίους''...

      Διαγραφή
    28. Λευκή φυλή σαφώς και δεν υπάρχει.Μας λές κάτι το προφανές.Το χρώμα είναι δηλωτικό,απλά αναφερόμαστε στη λευκή φυλή για να συνεννοούμαστε.Εσύ όμως δεν παραδέχεσαι τη λευκή φυλή αλλά συνάμα ομιλείς περί ινδοευρωπαικής φυλής...Ε ρε τρέλα.!

      Διαγραφή
    29. Ερασιτεχνική επιστημονική κατάρτιση.Ακόμα περιμένω απάντηση στο τι είναι φυλή(με απόλυτους όρους),πότε αυτή εμφανίζεται και αν υπάρχουν στοιχεία/βιβλία/εργασίες διακεκριμένων επιστημόνων που να καταρρίπτουν την ινδοευρωπαϊκή θεωρία που επαναλαμβάνω δεν είναι πλέον αποκλειστικά γλωσσική θεωρία αλλά στηρίζεται και από την αρχαιολογία και την γενετική.(Η γενετική έχει ανάγκη από λείψανα,άρα τάφους,άρα εγκατάσταση.).

      Διαγραφή
    30. Όταν η αρχαιολογία δεν βρίσκει λαό ''ινδοευρωπαίων'' όπως βρίσκει τευτόνων,ελλήνων,κελτών,βαραγγών κτλ...αμέσως αμέσως δε χρειάζεται τίποτα απόδειξη.Αναφέρεσαι στη γενετική που ξεκάθαρα αναφέρεται σε ''λευκούς'' πληθυσμούς και όχι σε ''ινδοτέτοιους''.Από εδώ και πέρα μπορείς να αυτοπροσδιορίζεσαι ως ''ινδοευρωπαίος φύλαρχος της Ευρωασίας...

      Διαγραφή
    31. Εγώ ακόμα αναμένω (και όχι περιμένω όπως γράφεις) τα μαθηματικά των γενετικών ερευνών και της απόλυτης σιγουριάς ότι αναφέρονται σε ινδοτέτοιους ,όταν κανείς γενετιστής και ανθρωπολόγος δεν αναφέρεται με σιγουριά στην εν λόγω φυλή.Όταν μου τα παραθέσεις,θα σου κάνω και εγώ ένα μάθημα περί φυλής,αλήθεια σου λέω.

      Διαγραφή
    32. Αναφέρθηκα ποιο πάνω στην έννοια της φυλής ως διακριτή γενετική ομάδα τις οποίας τα μέλη παρουσιάζουν ομοιότητες μεταξύ τους έναντι άλλων.Παρόλα αυτά δεν υπάρχει ορισμός που να απαντάει στο που τελειώνει η μια φυλή και που αρχίζει η άλλη.Όλα είναι θέμα συγκρίσεων.Μάθε να διαβάζεις τι γράφει ο άλλος.Ακόμα περιμένω στοιχεία για το αντίθετο.

      Διαγραφή
    33. Επίσης το ότι οι ''ινδοευρωπαίοι'' δεν αυτοπροσδιορίζονταν ως τέτοιοι είναι γελοίο επιχείρημα σαν των υποστηρικτών του,αφού και οι Ετρούσκοι,δεν ονόμαζαν εαυτούς Ετρούσκους,παρόλα αυτά η επιστήμη γενικότερα ,βρίθει περί αποδείξεως ύπαρξης αυτών...

      Διαγραφή
    34. Πλάκα κάνεις;Σου ανέφερα δυο μελέτες και εσύ τίποτα.Και εσύ θέλεις να σου γράψω και μαθηματικά;Μιλάς σοβαρά;

      Διαγραφή
    35. John Doe, προφανώς δεν έχεις επιστημονική κατάρτιση σχετική με ιατρική ή γενετική. Σου λέω ξανά, η ανατομία και φυσιολογια του ανθρώπου είναι η μόνη χειροπιαστη απόδειξη. Λες ότι το γονίδιο της λακτοζης μεταδόθηκε μέσω των κατακτησεων. Για πες μου, η κίτρινη φυλή αποικηθηκε από λευκους;;Και αυτοί έχουν το γονίδιο

      Διαγραφή
    36. Υπάρχουν μελέτες στο νετ,ψάξε να βρεις.Το να σου παραθέσω με copy(κλοπι) paste όπως κάνεις εσύ ,δεν έχει κανένα απολύτως νόημα αφού είσαι φανερά ερωτευμένος με τους ινδοευρωπαίους και δεν έχεις ανοικτό μυαλό ώς προς κάτι άλλο.

      Διαγραφή
    37. Οι Ετρούσκοι είχαν όμως αλφάβητο και ανήκαν στη λεγόμενη ιστορική περίοδο.Άκυρο το παράδειγμα.Εμάς μας ενδιαφέρει το ότι άφησαν το γενετικό στίγμα που άφησαν στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς αυτή η τελευταία πληθυσμιακή ομάδα που επαναλαμβάνω ατυχώς ονομάστηκαν ινδοευρωπαίοι.Με την λογική την δική σου δεν υπήρχαν ούτε Έλληνες ως φυλή άσχετα αν εμφανίζεται το παραπάνω όνομα στη ιστορία.Επίσης σε διαφορετικές χρονικές περιόδους είναι πιθανό διαφορετικοί πληθυσμοί να χρησιμοποίησαν το όνομα Έλλην.Αρά Έλλην υπάρχει μόνο ως ονομασία και ως γλωσσική ομάδα.

      Διαγραφή
    38. Κανείς άλλος δε χρησιμοποίσε το Έλλην παρά μόνο για θρησκευτικούς λόγους οπότε άκυρο το παράδειγμα.Που ρε άνθρωπε άφησαν οι ινδοτέτοιοι το γενετικό στίγμα;;Να μας αποτελειώσεις θέλεις βραδιάτικα;Kαι προς θεού,μην γράψεις πάλι για τη λακτόζη ,βρες πιο σοβαρό παράδειγμα.Επίσης αναδεικνύεις την ασχετοσύνη σου,θεωρώντας τους Έλληνες ως ...φυλή;;Δεν ξέρεις ούτε τα βασικά χαρακτηριστικά του έθνους και της φυλής.

      Διαγραφή
    39. Okay και εγώ συμπεραίνω ότι δεν ξέρεις γιατί μιλάς επειδή δεν έχεις φέρει ούτε ένα στοιχείο και ότι εσύ είσαι που έχεις κλειστό μυαλό.Επίσης που έκανα copy(κλόπι) paste;

      Διαγραφή
    40. Κανείς άλλος δε χρησιμοποίσε το Έλλην παρά μόνο για θρησκευτικούς λόγους οπότε άκυρο το παράδειγμα.Που ρε άνθρωπε άφησαν οι ινδοτέτοιοι το γενετικό στίγμα;;Να μας αποτελειώσεις θέλεις βραδιάτικα;Kαι προς θεού,μην γράψεις πάλι για τη λακτόζη ,βρες πιο σοβαρό παράδειγμα.Επίσης αναδεικνύεις την ασχετοσύνη σου,θεωρώντας τους Έλληνες ως ...φυλή;;Δεν ξέρεις ούτε τα βασικά χαρακτηριστικά του έθνους και της φυλής.

      Διαγραφή
    41. Περιμένω να με μάθεις λοιπόν.Τι είναι έθνος και τι φυλή;

      Διαγραφή
    42. The 10,000 Year Explosion:How Civilization Accelerated Human Evolution των Henry Harpending και Gregory Cochran

      Αυτά είναι δικά σου και όχι κλοπι πειστ;;

      Διαγραφή
    43. Ε τι να σε μάθω ρε ; Είναι οι Έλληνες φυλή;;;ήταν ποτέ;;; Σοβαρά τώρα;;;Τράβα ασχολήσου με τη λακτόζη και άσε τα ιδεολογικοφυλετικά αφού δεν το έχεις...

      Διαγραφή
    44. Πλάκα κάνεις.Τι σχέσει έχει η αναφορά βιβλίων γενετιστών με κλόπι πειστ που αναφέρεις ρε αρχηγέ μου;Και από την στιγμή που δεν το έχω τι είναι ιδεολογικοφυλετικά,γιατί σαν έννοια πρώτη φορά την συναντάω.Πότε την επινόησες και κυρίως τι σημαίνει;

      Διαγραφή
    45. Έλλην δεν ονομάστηκε ποτέ κανείς άλλος λαός ή γένος παρά μόνο για θρησκευτικούς λόγους.Δεν ξέρεις αν ξεχωρίζεις τη φυλή από το έθνος;ήταν οι Έλληνες φυλή;;;Θα μας τρελάνεις;Ασχολήσου με τη λακτόζη και άσε τα ιδεολογικο-φυλετικά αφού δεν το έχεις.
      Επίσης ποιο δεν είναι κλοπι;Aυτό τι είναι ;
      The 10,000 Year Explosion:How Civilization Accelerated Human Evolution των Henry Harpending και Gregory Cochran
      Αμφιβάλω αν το έχεις διαβάσει;
      Και τι να σε μάθω περί έθνος και φυλής; Eδώ δε γνωρίζεις τα βασικά...

      Διαγραφή
    46. Επίσης σε ρώτησα τι είναι έθνος και τι φυλή.Ξέρεις;

      Διαγραφή
    47. Τώρα εσύ εκεί κόλλησες στα ''ιδεολογικοφυλετικά''Εν συντομία συνέθεσα λέξη που δεν υφίσταται.Ωραία.Μην ασχολείσαι με ιδεολογίες και τα φυλετικά ,διότι δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα και δεν μπορείς να χωρίσεις 2 γαϊδουριών΄άχυρο.Γκέγκε τώρα;

      Διαγραφή
    48. John Doe μόνο αυτό απάντησε μου και θα σε αφήσω (let you be) που λένε και οι Άγγλοι.Ήταν-είναι οι Έλληνες φυλή;;;

      Διαγραφή
    49. Και όμως το έχω διαβάσει αγαπητέ.Επίσης η αναφορά βιβλίων είναι πως να στο πω......αναφορά βιβλίων σχετικά με το θέμα που κουβεντιάζουμε.Επειδή εγώ δεν ξέρω τι είναι φυλή και έθνος(είμαι σίγουρος ούτε και εσύ) για πες μου τι είναι και άσε τα ''δάσκαλε που δίδασκες''.Τι είναι ιδεολογικοφυλετικά;Είναι δική σου έννοια;Τι σημαίνει;

      Διαγραφή
    50. Πάμε ξανά''Μην ασχολείσαι με ιδεολογίες και τα φυλετικά ,διότι δεν ξέρεις που πάνε τα τέσσερα και δεν μπορείς να χωρίσεις 2 γαϊδουριών΄άχυρο.Γκέγκε τώρα;

      Ας ξεκινήσουμε από το ότι το Έθνος είναι μια πνευματική έννοια και έθνος καλούμε την ενσυνείδητη φυλή.Σου είναι πολύ δύσκολο αυτό να το αντιληφθείς;

      Διαγραφή
    51. Αγαπητέ μου εσύ δεν ξέρεις καν από που τρώει ο γάιδαρος και μου την λες για το σανό;Για σε παρακαλώ πολύ.Θα σου απαντήσω αν οι Έλληνες ήταν φυλή μόνο όταν μου απαντήσεις τι είναι έθνος και τι φυλή.

      Διαγραφή
    52. Που τους βρήκες τους ορισμούς;Δικοί σου είναι;Παρακαλώ πες μου που θα τους βρω;

      Διαγραφή
    53. Η φυλή αφορά την βιολογία και το αίμα και τους κοινούς φυλετικούς τύπους.Έθνος είναι το πνευματικό υπόβαθρο.Tώρα πες μου ,είναι-ήταν οι Έλληνες φυλή και άσε τα ευφυολογήματα ...

      Διαγραφή
    54. Ποιοι ορισμοί ρε άμυαλο πλάσμα; Σου διευκρίνισα ότι τη λέξη ''ιδεολογικα-φυλετικά'' την συνέταξα εγώ πριν 5 λεπτά για να συνθέσω τα 2 στοιχεία στα οποία είσαι παντελώς άσχετος.
      Τώρα για το έθνος και τη φυλή,τι να σου πω,χρειάζονται βασικές γνώσεις τις οποίες δεν κατέχεις και είναι πασιφανές,όταν συγχέεις τους Έλληνες με κάποια φυλή...

      Διαγραφή
    55. Όταν λες ότι ''Έθνος είναι μια πνευματική έννοια και έθνος καλούμε μια ενσυνείδητη φυλή'' τι στον πούτσο λες και που τις διάβασες αυτές τις μαλακίες.Και αν αυτά που λες δεν είναι μαλακίες(που είναι) τότε οι Έλληνες τι ήταν;Έθνος,φυλή,και τα δυο τίποτα από τα δύο.Γιατί στον πούτσο μιλάς αρχηγέ μου;

      Διαγραφή
    56. Χα-χα-χα,αρχίσαμε τις βρισιές ως καταφύγιο για την έλλειψη επιχειρημάτων μικρόνοε συνομιλητά μου;Το λέω γιατί εγώ δεν σε έβρισα μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    57. Ε τώρα...Σαν να μιλάω με τον περιπτερά του παρακάτω στενού,τον κυρ Λάμπρο.όλοι οι κοινωνιολόγοι από τον Κόντ μέχρι τον Ντιρκέμ ,συνηγορούν ότι έθνος είναι κάτι το πνευματικό ,ανώτερο της φυλής ,που όμως συνδέει την κοινή καταγωγή εξαρχής ,ενώ το έθνος το προχωρά παραπέρα,περί κοινών πολιτιστικών-γλωσσικών-εθιμοτυπικών-θρησκευτικών εννοιών.Παράδειγμα Έλληνες-Ρωμαίοι: ίδια φυλή,διαφορετικά έθνη.Αγγλοσάξωνες-,Φράγκοι-,Γερμανοί-,Σκανδιναβοί.'ιδια φυλή,διαφορετικά έθνη.Αν εσυ έχεις το μυαλό πετεινού και δεν μπορείς να συλλάβεις βαθύτερες έννοιες,δε σημαίνει ότι είναι μαλακίες.Κατάλαβες καμάρι μου;

      Διαγραφή
    58. Το ''άμυαλο πλάσμα'' δεν είναι βρισιά.Ο γάτος μου είναι ένα άμυαλο πλάσμα ,δεν τον βρίζω όταν τον χαρακτηρίζω έτσι.

      Διαγραφή
    59. Τελικά θα μου πεις που βρήκες τις παπαριές που αμόλησες;Τι άλλες έννοιες έχεις δημιουργήσει;
      Δυστυχοευτυχία;
      Χαρμολύπη;
      Θρηνοπανηγύρια;
      Άσπρο κοράκι,μαύρο κοράκι,κόκκινο κοράκι
      Ιδεολογικοφυλετισμός αλλά και φυλετικοιδεολογισμός.
      Τι λε ρε;;;Χα-χα-χα-χα

      Διαγραφή
    60. Οι Έλληνες ήταν Έθνος,χωρισμένο σε διαφορετικές κρατικές οντότητες,από βασίλεια,μέχρι πόλεις κράτη με αριστοκρατικά-δικτατορικά και δημοκρατικά καθεστώτα.

      Διαγραφή
    61. Εσύ και ο γάτος σου να κάνετε περισσότερη παρέα γιατί έχετε πολλά κοινά αρχηγέ μου.
      Επίσης το άμυαλος είναι βρισιά.

      Διαγραφή
    62. Καταλαβαίνω ότι έχεις περιπέσει σε σύγχυση.Αν θές να μάθεις κάτι και να ανταλλάξεις απόψεις ,μείνε στη συζήτηση,αλλιώς μπορείς κάλλιστα να μπεις σε ένα αθλητικό σάιτ να μάθεις για το νέο κούρεμα του Κριστιάνο Ρονάλντο και άσε τα χααχαχαχ και τις άναρθρες κραυγές...

      Διαγραφή
    63. Ο γάτος μου μπροστά σου ,ομοιάζει με μέλος του συμβουλίου των Τζεντάι.

      άμυαλος, -η, -ο

      που δεν έχει μυαλό, δεν σκέφτεται σωστά

      Βρισιά ή πραγματικότητα;

      Διαγραφή
    64. Άρα για σένα όποιος ακουμπήσει τα αρχίδια του στον τόπο και από την στιγμή που θα μετέχει στα κοινά,θα είναι Έλληνας;Σαν το Αμέρικα έν πράμα;Τι άσπρος;τι μαύρος;τι κίτρινος;Έτσι;

      Διαγραφή
    65. Χα-χα-χα,ότι λέω εγώ παρά πέντε μην το λες εσύ και μισή.Τεσπα.Τι είναι φυλή αγαπητέ μκρόνοε και άσχετε για τα πάντα συνομιλητά μου;Με λίγα λόγια τι πουτσαλιές αραδιάζες ποιο πάνω;Tell me.

      Διαγραφή
    66. Άμυαλος...το έθνος προϋποθέτει να ανήκει κάποιος στην ίδια φυλή με τους άλλους.Όταν ανήκει στην ίδια φυλή ,μπορεί να εξελιχθεί σε έθνος,αλλά δε συμβαίνει πάντα.Πασιφανές το παράδειγμα Ελλήνων-Ρωμαίων που άνηκαν στην ίδια φυλή με εντελώς διαφορετικό εθνικό υπόβαθρο.Κάποιος που δεν ανήκει στην ίδια φυλή με τους άλλους δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ανήκων στο ίδιο έθνος,αφού φυλή--->έθνος και όχι το αντίθετο.Συνεπώς ένας σαν τον Αντεντονκούμπο δεν είναι Έλληνας...

      Διαγραφή
    67. Επίσης αν είχες μυαλό να σκεφτείς ,η φράση σου ''Τι άσπρος;τι μαύρος;τι κίτρινος;Έτσι;'' εμπεριέχει όλο το νόημα της ινδοευρωπαικής θεωρίας που τόσο ενστερνίζεσαι,αλλά που νους...

      Διαγραφή
    68. Επίσης αν είχες μυαλό να σκεφτείς ,η φράση σου ''Τι άσπρος;τι μαύρος;τι κίτρινος;Έτσι;'' εμπεριέχει όλο το νόημα της ινδοευρωπαικής θεωρίας που τόσο ενστερνίζεσαι,αλλά που νους...

      Διαγραφή
    69. Καμία σύγχυση,απλά γελάω με τις παπαριές που μοιράζεις γενναιόδωρα.Αλήθεια τι είναι η ιδεολογικόφυλετική ...παπαρία σου;Και αν υπάρχει φυλή,οι Έλληνες υπήρξαν ποτέ φυλή;Και αν δεν υπήρξαν φυλή τότε σε τι ακριβώς δημιούργησαν τον πολιτισμό τους;Πλάκα κάνω δεν περιμένω να απαντήσεις.

      Διαγραφή
    70. Ανόητο ων,οι Έλληνες δεν ήταν φυλή ,έχει αναφερθεί 10 φορές.Εκτός από παπάρας είσαι και γκαβός;Η φυλή σαφώς και υπάρχει αλλά δε συγχέεται με τα έθνη όπως Έλληνες,Ιρλανδοί και ,Ισπανοί...Τόσο iq ραδικιού;

      Διαγραφή
    71. Ανόητο ων,οι Έλληνες δεν ήταν φυλή ,έχει αναφερθεί 10 φορές.Εκτός από παπάρας είσαι και γκαβός;Η φυλή σαφώς και υπάρχει αλλά δε συγχέεται με τα έθνη όπως Έλληνες,Ιρλανδοί και ,Ισπανοί...Τόσο iq ραδικιού;

      Διαγραφή
    72. Άκου δεν φταίω εγώ που δεν καταλαβαίνεις έννοιες όπως γενετική διαφοροποίηση,μετακίνηση πληθυσμών,εισαγωγή νέων αλληλόμορφων γονιδίων σε προηγούμενους πληθυσμούς(που είχαν προηγηθεί χρονικά επί του εδάφους όπου εισέρχονται οι νέοι κατακτητές) και διαδικασία επιλογής επί των νέων αυτών γονιδίων.Που θα πάει θα μάθεις.Άντε καληνύχτα και νανάκια γιατί βαρέθηκα με τις μαλακίες που γράφεις.

      Διαγραφή
    73. Το έθνος συνεπάγεται της φυλής και όχι το αντίθετο.EXEIΣ ΤΟ ΛΙΓΟΣΤΟ ΕΣΤΩ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΙΣ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ;

      Διαγραφή
    74. Επειδή αποδεδειγμένα υπήρξε μετακίνηση πληθυσμών την οποία και αποδέχθηκα δε θα μας πλασάρεις την ινδοευρωπαική θεωρία που ήταν γλωσσολογική υπό φυλετικό πρίσμα.Καλή σου νύχτα και καλή επιτυχία στις πανελλαδικές.Μην έχεις άγχος.Κάπου θα περάσεις και εσύ...

      Διαγραφή
    75. Φυλή κυρίως φαινοτυπικα χαρακτηριστικά βάση ανατομιας σε συνδυασμό με βασικά ψυχολογικά και χαρακτηριολογικα στοιχεία. Έθνος ανώτερη έννοια που περιλαμβάνει την φυλή συγχρόνως με πολιτιστικά, πολιτισμικα στοιχεία. Γενικά η έννοια έθνος είναι καθαρά ελληνική με πιθανή ετυμολογία από την ρίζα Fεθ με σιγηση του F =εθ όπως λέμε εθος, ήθος κτλ δηλαδή συμπεριφορά και με το επιθεμα -νος εκ του νεω, πορευομαι. Δηλαδή με λίγα λόγια ίδια ήθη με κοινή πορεία.

      Διαγραφή
  4. ρε κωσταντινουπολιτης
    δεν εχεις δουλεια ολη μερα γραφεις σαν τρελος και εδω και σε αλλα σαιτ σε βλεπω ,ποσο χρονων εισαι τι κανεις στη ζωη σου δεν δουλευεις?
    αυτο κατανταει αρωστεια....κοιταξε το.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.