Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Χάρτης κατανομής της μορφής των μαλλιών στον πλανήτη - Knussmann


Η μορφή των μαλλιών παρουσιάζει σημαντικές διαφοροποιήσεις στον ανθρώπινο πληθυσμό και συνδέεται με τον φυλετικό παράγοντα.

Με τη σειρά οι κατηγορίες που δίνονται στο σχήμα:...
1. Υπερβολικά κατσαρά (peppercorn hair) - Οτεντότοι, Βουσμάνοι
2. Κατσαρά - Νέγροι εν γένει
3. Σγουρά - Αβορίγινες
4. Σγουρά προς ίσια - Ευρωπιδικοί
5. Ίσια προς στιφά {δύσκαμπτα} - Κεντρικοί-νότιοι μογγόλοι και Ιθαγενείς Αμερικής
6. Τελείως ίσια και στιφά (stiff hair) - Μογγόλοι Άπω Ανατολής

Από το βιβλίό του Knussman R., Vergleichende Biologie des Menschen. Lehrbuch der Anthropologie und Humangenetik, 1980.

2 σχόλια:

  1. Μια ιδεα για οποιον απο τους διαχειριστες εχει ορεξη..
    ενδιαφερον θα ηταν ενα αρθρο για τις επιπτωσεις ενος τριτου παγκοσμιου πολεμου, αν αυτος συνεβαινε οπως εχει προφητευτει, για τις διαφορες φυλες που θα εμπλεκονταν. Τις πιθανες απωλειες κτλ..Θετικα και αρνητικα.

    Θα χε ενδιαφερον κατα την γνωμη μου..Ειναι ομως κατι ετσι πιο υποθετικο..
    Οποιος δε βαριεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η περίπτωση ενός Γ παγκόσμιου πολέμου δυστυχώς δεν είναι τόσο απίθανη. Και λέω δυστυχώς γιατί ο Γ παγκόσμιος πόλεμος δεν θα διεξαχθεί μόνο με συμβατικά οπλικα συστήματα. Η πολεμική υπεροχή μιας φυλής έναντι μίας άλλης αποτελεί αντικείμενο γνωστό και πολύ καλά μελετημενο. Για παράδειγμα οι μογγολοειδεις φυλές (πχ Τούρκοι) δεν είναι φτιαγμένες για τακτικο πόλεμο, δεν μπορούν να εκτελεσουν πειθαρχημενες τακτικές κινήσεις στρατευματων (ρεμπετ ασκερ). Είναι μόνο για επιδρομες, πλιατσικο και αλλαλαγμους. Για αυτό και η Οθωμανικη αυτοκρατορία (που λέει ο λόγος αυτοκρατορία) στηριζοταν στρατιωτικά σε Γενιτσαρους (κατά σχεδόν αποκλειστικά Ελληνες) οι οποίοι ήταν στρατιώτες. Όταν σταμάτησαν να παίρνουν Γενιτσαρους, οι πολεμικές επιχειρήσεις τους ήταν για τα μπάζα. Βέβαια αυτό το παράδειγμα αφορά συμβατικες μορφές πολέμου με τακτικές κινήσεις, σχεδιασμό, εκτέλεση κτλ. Όταν όμως μπαίνει στο παιχνίδι η χρήση πυρηνικών εκεί αλλάζουν τα πράγματα άρδην. Διότι ένα μικρό τόσο δα μικρό πυραυλακι κάνει ζημιά που κρατάει 100 χρόνια. Βέβαια δεν προδιαγραφω ότι θα χτυπήσει κανείς με τέτοια όπλα, αλλά από την στιγμή που τα έχεις ποτέ δεν ξέρεις αν θα βρεθεί κάποιος παλαβος που θα το ρίξει. Οπότε ότι πολεμική αρετή και να έχεις πάει περίπατο... Να μην πω βέβαια για τα χημικά ή βιολογικά όπλα τα οποία είναι ακόμα χειρότερα γιατί τα φτιάχνει οποιοσδήποτε οπουδήποτε και με πολύ μικρό κόστος και κάνουν την χειρότερη ζημιά χωρίς να τα πάρεις χαμπάρι.... Ίδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.