Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Το κάλεσμα του José Antonio Primo de Rivera για την διαιώνιση του έθνους και της φυλής


"Ο αγωνιστής υψώνει το λάβαρο της στρατολόγησης μελών σε κάθε γωνιά της εθνικής συνείδησης. Για αυτούς που ακόμα διατηρούν την αξιοπρέπειά τους σαν άνδρες και πατριώτες. Για αυτούς που ακόμα χτυπά η καρδιά στους παλμούς του Ισπανικού αίματος και των οποίων η ψυχή ακούει την φωνή των προγόνων τους, θαμμένων στα πάτρια εδάφη, ενώ η καρδιές τους χτυπούν υπό την ηχώ της δόξας των ανδρών εκείνων του έθνους και της φυλής, που φωνάζουν για διαιώνιση."


José Antonio Primo de Rivera, 


Ο χαρισματικός ηγέτης της Ισπανικής Φάλαγγας, καλεί να συστρατευθούν μαζί του όσοι έχουν εθνική συνείδηση και νοιώθουν μέσα τους όλους τους προγόνους τους. Οι αγωνιστές οφείλουν να είναι πατριώτες, να έχουν συνείδηση του έθνους στο οποίο ανήκουν και του αίματος το οποίο κυλά μέσα τους. Υπέρτατος στόχος είναι η διαιώνιση του έθνους και της φυλής.

Αφιερωμένο στον ήρωα του Ισπανικού εθνικισμού, που μια μέρα σαν σήμερα πέρασε στην αιωνιότητα.


Και μια έκπληξη. Πατήστε για να δείτε....
Η αδερφή του ήρωα, Pilar Primo de Rivera, ηγέτιδα του γυναικείου τμήματος της Ισπανικής Φάλαγγας, υπήρξε πρότυπο αγωνίστριας και γυναίκας. Σε ποιόν φυλετικό τύπο ανήκει;


10 σχόλια:

  1. Φαίνονται αμφότεροι να ανήκουν στον φυλετικό τύπο της πλειονότητος των κατοίκων της Ισπανίας, δηλαδή σε ένα κράμα Gracile Mediterranid + Cromagnoid. Δυτικομεσογειακοί+Κρομανοειδείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικότερα μιλώντας, οι Ισπανοί είναι ένα έθνος που διαρκώς παρουσιάζονται ως "εξαίρεση" από διάφορους μελετητές, μόνο και μόνο για να τους διαχωρίσουν από τους μεσογειακούς γενικότερα έχοντας ως αφετηρία λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την ανθρωπολογία. Σε επίπεδο πληθυσμών, ο τυπικός μεσογειακός+ΚΜ της Ισπανίας υπερτερεί μεν, αλλά αυτό δεν αναιρεί την παρουσία ενός πολύ ισχυρού κι ιδιαίτερου διναρο-μεσογειακού στοιχείου το οποίο θεωρείται κληρονομιά των αυτόχθονων Ίβηρων που εισήλθαν στην περιοχή από την μεσολιθική ακόμα εποχή (πχ οι Βάσκοι). Άλλες φορές πάλι, ο εκδιναρισμός αυτός παρουσιάζεται σε ορισμένους μειονοτικούς πληθυσμούς κι οφείλεται σε μίξεις με οριενταλικούς/αρμενοειδείς.
      Στο θέμα τώρα, ο Χοσέ Αντώνιο φέρει ξεκάθαρα μεσογειακά και κρομανοειδή στοιχεία (το εξογκωμένο υπερόφρυό του είναι πολύ έντονο). Ομοίως και η αδελφή του Πιλάρ, της οποίας ο κρομανοειδισμός είναι φανερός στο έντονο πηγούνι της. Παρόλα αυτά, μου έκανε πάντοτε εντύπωση αυτή αίσθηση υψικεφαλίας που προκαλεί η εικόνα του Χοσέ Αντώνιο. Κι ο ίδιος αλλά και η Πιλάρ, έχουν επίσης σχετικά μεγάλο μήκος μύτης.

      Διαγραφή
  2. ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ,ΔΟΛΙΧΟΚΕΦΑΛΗ ,ΛΕΠΤΟΠΡΟΣΩΠΗ ,ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΜΕΤΩΠΙΑ.......ΚΑΙ ΜΥΤΗ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.........ΤΥΠΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει όμως βαρυά βλέφαρα εν μέρη..

      Διαγραφή
    2. αρνητης του ολοκαυτωματος26 Ιανουαρίου 2021 στις 12:32 μ.μ.

      τι λες μωρη αχρηστη πουτσοσκαρφαλωστρα; Που τα ειδες τα βαρυα βλεφαρα; Τα βαρυα βλεφαρα οπως και να εχει υπαρχουν και πολλες φορες σε κρομανοειδεις μορφες αφου στην προιστορια ηταν ενδομορφικοι. Οπως και να εχει ομως η γκομενα εκτος απο το οτι ειναι μουναρα και δεν σου κεθεται με τιποτα , δεν εχει βαρυα βλεφαρα υπανθρωπινε χιμπατζη

      Διαγραφή
  3. Κρομανο-μεσογειακοί. Περισσότερο ορθογώνιο παρά τετράγωνο σχήμα κεφαλής και ευθεία λεπτή μύτη με κάποιο μάκρος/ύψος ως φαίνεται. Στο δρόμο περνούν απαρατήρητοι, θυμίζουν πολλές παλιές οικογενειακές φωτογραφίες (των όντως Ελλήνων και λευκών της χώρας μας) ή πρόσωπα απο παλιές Ελληνικές ταινίες. Επίσης η αδελφή του δεν έχει έντονο σαγόνι αλλά πηγούνι (που κοιτάει προς τα κάτω), και δεν προεξέχει προς τα μπροστά. Εδώ αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι παίζει να ναι και πλήρως μεσογειακοί με πιο γωνιώδη (ως βαθμού) πρόσωπα. Επίσης δεν είναι έντοντα "βυθισμένα" τα μάτια και όι πετριτροχιακές κογχες δεν προεξέχουν πολύ προς τα πλάγια όπως στους Κρομανοειδείς. Ομοίως το πρόσωπο είναι ψηλό και μετρίου πλάτους εν αντιθέσει με το κοντό αλλά πλατύ πρόσωπο των Κρομανοειδών ενώ τα ζυγωματικά δεν είναι ιδιαίτερα έντονα και να προεξέχουν πλην ψηλά τοποθετημένα.

    http://cs4554.vkontakte.ru/u8207706/143128536/x_69f1f888.jpg

    Το προφίλ του 1ου, δεν φαίνεται τίποτα το Κρομανοειδές (τουλάχιστον διακριτά). Και οι δύο θυμίζουν αρχαία Ελληνικά αγάλματα ξαναζωντανεμένα. Αυτά για το ότι η μεσογειακή φυλή (στα έστω μειοψηφικά ποσοστά) της δεν μπορεί να βγάλει αριστοκρατικές φυσιογνωμίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις πολύ γκροτέσκ κι υπερ-απλουστευμένη άποψη για το τί είναι ο κρομανοειδής φαινότυπος. Ο οποίος για να είμαστε κι ακριβής, δεν είναι καν ένας.
      Οι Ριβέρα έχουν έντονα υπερόφρυα τόξα, χαρακτηριστικό που αποδίδει "βάθος" στις κόγχες των οφθαλμών, που μαζί με την ελαφρά ρινική καθίζηση, το έντονο πηγούνι (από όπου συμπεραίνεται κυρίως το γωνιώδες του προσώπου) και τα δυνατά ζυγωματικά, αποδεικνύουν ξεκάθαρα κρομανοειδή στοιχεία. Τα πρόσωπά τους, ιδιαίτερα του Χοσέ Αντώνιο καθώς κάθε γυναίκα οποιουδήποτε φαινότυπου έχει λεπτότερα χαρακτηριστικά, έχουν επίσης τάσεις για μεσοπροσωπία εν αντιθέσει με τον άκρως λεπτοπροσωπικό/gracile χαρακτήρα του μεσογειακού (σε βαθμό που θυμίζει παιδί).
      Σαφώς κι όλα τα στοιχεία τους είναι κατ' αναλογίαν μεσογειακά, γι' αυτό και η εικόνα τους δεν προκαλεί εντύπωση ατόμων με κατεξοχήν "σκληρά" χαρακτηριστικά. Όχι όμως πως "δεν φαίνεται τίποτα το κρομανοειδές", χώρια πως ότι κρομανοειδές στις συγκεκριμένες περιπτώσεις καταδεικνύουν τον αδρό, πρωτο-μεσογειακό χαρακτήρα τους.

      Διαγραφή
    2. 'Εχεις δίκιο,ανώνυμε 5:42 στις παρατηρήσεις σου.Αρκεί απλώς η σύγκριση των Μεσογειακών με έντονα Κρομανοειδή στοιχεία Ριβέρα με τον Κορνήλιο Κοντρεάνου ο οποίος είναι τυπικότατος Μεσογειακός-και με κάποια ελαφρά Διναρική επίδραση,τα αυτιά του είναι του Διναρικού φυλετικού τύπου,κατά τα άλλα είναι εμφανώς Μεσογειακότατος-και το συμπέρασμα προκύπτει αμέσως.

      Διαγραφή
  4. ρε σαν τον πατερα μου φαινεται (ως νεαρος) o Ιωσηφ Aντωνιο! Η αδερφη του για Ελληνιδα μοιαζει, αλλα δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα για το φυλετικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.