Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Τι ήταν κάθε τύπος προϊστορικά;

Οι σημερινοί φυλετικοί τύποι προέρχονται με αδιάσπαστη συνέχεια από τους προϊστορικούς ανθρώπινους πληθυσμούς. Αυτό σημαίνει ότι κουβαλούν μέσα τους όλη την ιστορία των προγονικών τους μορφών. Οι συνθήκες ζωής της προϊστορικής εποχής επηρέασαν την εξέλιξη του ανθρώπου προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, για να καταλήξουμε τελικά στο σήμερα. Τι στοιχεία όμως μπορούμε να αποκομίσουμε για την προϊστορία των Ευρωπαϊκών τύπων;

Στοιχεία για την προϊστορία του ανθρώπου αναζητούν οι αρχαιολόγοι, με την βοήθεια βιολόγων. Εμείς θα εστιάσουμε στο τι μπορούμε να συμπεράνουμε για την προϊστορία των ανθρωπολογικών τύπων, βασιζόμενοι στην μορφολογία του σώματος και στην συμπεριφορά τους.

Οι πρώτοι άνθρωποι, αφού έφτιαξαν εργαλεία, όπλα και ανακαλύψανε την φωτιά, κατάφεραν να εξοντώσουν τα ζώα που αποτελούσαν εχθρούς τους. Ζούσαν ως κυνηγοί-συλλέκτες. Η εξημέρωση...
των κατοικίδιων ζώων, καθώς και η ανακάλυψη της γεωργίας, τους έκανε κτηνοτρόφους και γεωργούς. Οι περισσότερες κοινωνίες μετατράπηκαν σε γεωργικές ή κτηνοτροφικές. Πάντως, οι πολιτισμένες περιοχές του κόσμου διατήρησαν, έστω εξασθενημένη, την παράδοση του κυνηγιού ακόμα και στους ιστορικούς χρόνους. Διάφορες πρωτόγονες φυλές βρίσκονταν στην κατάσταση κυνηγού-συλλέκτη μέχρι τον 19ο αιώνα, όταν τους βρήκαν οι Ευρωπαίοι εξερευνητές, ενώ κάποιες ελάχιστες απομονωμένες φυλές παραμένουν σε αυτήν την κατάσταση μέχρι και σήμερα.

Μελετώντας τους σύγχρονους πληθυσμούς, βλέπουμε ότι οι δολιχοκέφαλοι Κρομανοειδείς, Μεσογειακοί, Νορδικοί, αλλά και οι βραχυκέφαλοι Διναρικοί, έχουν συμπεριφορά που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτήν του κυνηγού. Έχουν ενεργητικότητα, άριστη αντίληψη χώρου και δυναμισμό. Παράλληλα, η σωματοδομή τους, εξωμορφική έως μεσομορφική, ταιριάζει απόλυτα για τις συνθήκες του κυνηγιού, καθώς απαιτείται ταχύτητα και ευκολία κινήσεων.

Από την άλλη, Αλπικοί, Βαλτικοί και Αρμενοειδείς, έχουν συμπεριφορά που ελάχιστα σχετίζεται με το κυνήγι. Η αδράνεια, η ατολμία και η αγάπη για ρουτίνα, δείχνουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο τέτοιοι πληθυσμοί να ζούσαν καθημερινά από το κυνήγι. Η συνήθως ενδομορφική σωματοδομή τους δεν έχει καμία σχέση με κυνήγι, καθώς δυσκολεύει τις κινήσεις.

Από τα παραπάνω εύκολα προκύπτει ότι οι πρόγονοι των πρώτων υπήρξαν κυνηγοί-συλλέκτες για εκατοντάδες χιλιετίες. Αυτός ο τρόπος ζωής των προϊστορικών τους προγόνων, οδήγησε μέσω της φυσικής επιλογής στην εδραίωση της τάσης για εξωμορφική σωματοδομή και όξυνση των ικανοτήτων στο κυνήγι. Η μετάβαση στην κτηνοτροφική και αγροτική κοινωνία δεν αφαίρεσε αυτά τα γνωρίσματα, τουλάχιστον όχι ακόμη. Μέχρι και σήμερα οι τύποι αυτοί διαθέτουν γνωρίσματα που ήταν χρήσιμα στους κυνηγούς προγόνους τους. Γι' αυτόν τον λόγο έχουν αυτήν την συμπεριφορά που βλέπουμε σήμερα, είναι προσαρμοσμένοι εκ φύσεως στο κυνήγι, ασχέτως αν έχει αλλάξει η μορφή των κοινωνιών. Οι κοινωνικές αλλαγές ήταν απότομες και μέσα σε λίγες χιλιετίες δεν μπορούν να αλλάξουν τα κληρονομικά γνωρίσματα εκατοντάδων χιλιετιών.

Οι πρόγονοι των δεύτερων, φαίνεται ότι υπήρξαν εξ'αρχής μάλλον κτηνοτρόφοι, πιθανότατα νομάδες. Δηλαδή, αποτελούν νεότερο κλάδο της ανθρωπότητας και από την στιγμή που εμφανίστηκαν ως φυλετικός κλάδος ήταν κτηνοτρόφοι. Από τα σωματικά και ψυχικά γνωρίσματα που αναφέραμε πριν, προκύπτει ότι η ζωή των προγόνων αυτών των τύπων ήταν μονότονη, σε σκληρό, κρύο περιβάλλον, που απαιτούσε αντοχές και ρουτίνα. Η περίπτωση των νομάδων της σημερινής Μογγολίας είναι το σύγχρονο ισοδύναμο. Οι πληθυσμοί αυτοί είχαν προσαρμοστεί πλήρως σε αυτόν τον τρόπο ζωής, με αποτέλεσμα να επικρατήσει η ενδομορφικότητα και ο συγκεκριμένος ψυχισμός. Οι τύποι αυτοί διατηρούν τα γνωρίσματα αυτά μέχρι και σήμερα, ασχέτως αν οι κοινωνίες όπου ζουν έχουν αλλάξει άρδην. Για να προσαρμοστούν στη νέα κοινωνική πραγματικότητα, χρειάζονται ξανά πολλές δεκάδες χιλιάδες χρόνια εξέλιξης.

Ένα ενδιαφέρον παράπλευρο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι η κτηνοτροφία ήταν γνωστή ήδη από τότε που σχηματίστηκε ο αρχικός μογγολικός κλάδος, παρά τα ότι υποστηρίζονται περί πρόσφατης εξημέρωσης των περισσότερων οικόσιτων ζώων.

Παρενθετικά, να σημειώσουμε ότι ο Eickstedt είχε υπογραμμίσει την διαφορά μεταξύ Διναρικών και Αρμενοειδών, υπό αυτό το πλαίσιο, λέγοντας ότι οι Διναρικοί είναι προσαρμοσμένοι για δασώδεις περιοχές, ενώ οι Αρμενοειδείς για στέππες. Συνέδεε, λοιπόν, τους εξωμορφικούς Διναρικούς με τους κυνηγούς και τους ενδομορφικούς Αρμενοειδείς με τις στέππες, όπου μόνον κτηνοτρόφοι μπορούν να ζήσουν. Η σωματοδομή διατηρεί μέσα της πολύτιμη πληροφορία για το απώτερο παρελθόν κάθε τύπου.

Πολλοί επιστήμονες (;) που μελετούν το ζήτημα, αγνοούν πλήρως τα γνωρίσματα των σύγχρονων φυλών που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στην μελέτη των προϊστορικών κοινωνιών. Κάποια πράγματα βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας και δεν τα βλέπουμε. Οι εξελικτικές διαδικασίες είναι τόσο αργές, που οι σύγχρονοι πληθυσμοί φέρουν ακόμα μαζί τους σημάδια της προϊστορίας τους.

Συμπεραίνουμε ότι οι σύγχρονοι φυλετικοί τύποι της Ευρώπης είναι προσαρμοσμένοι βιολογικά για να είναι δυναμικοί κυνηγοί ή φιλήσυχοι κτηνοτρόφοι, ανάλογα με το ποια από τις δύο κατηγορίες ανήκει ο κάθε τύπος. Δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα βιολογικά στις σύγχρονες κοινωνίες. Στην προϊστορία κάθε τύπου οφείλεται η σωματοδομή και τα ψυχικά γνωρίσματα κάθε τύπου, τα οποία διατηρούν μέχρι και σήμερα.

33 σχόλια:

  1. Τρομερό άρθρο Διαχειριστά! Μπράβο! Ό,τι είχα πει σε προηγούμενο σχόλιό μου, ότι δηλαδή ακριβώς κάθε τύπος δημιουργήθει ανάλογα με το περιβάλλον του. Μία ερώτησις. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ταιριάζει στους Αλπικούς ή τους Μεσογειακούς πιο πολύ? Μάλλον τους πρώτους ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σύγχρονος υλιστικός κόσμος της τυποποίησης, της ανωνυμίας και της μάζας, καθώς και η σταδιακή απάλειψη κάθε πνευματικής παράδοσης, συναισθηματισμού και αυθορμητισμού, ταιριάζει σε Αλπικούς παρά σε Μεσογειακούς. Η μεταβολή του τρόπου ζωής σε σχέση με τις αρχαίες κοινωνίες είναι εμφανής και οφείλεται αφενός στην εξάλειψη των αριστοκρατιών, που έφερε στην εξουσία τα ήθη της μάζας και αφετέρου στην σταδιακή αύξηση των Αλπικών-Βαλτικών στην Ευρώπη. Συνεπώς, δεν ισχύει ακριβώς ότι είναι εκ φύσεως οι πιο προσαρμοσμένοι στον σύγχρονο τρόπο ζωής, καθώς είναι οι ίδιοι που τον έχουν διαμορφώσει κατά κύριο λόγο, ως πλειοψηφία.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ήθελα να ρωτήσω κάτι διαφορετικό εδώ και καιρό. Ο Ιρανικός τύπος είναι μήπως μακρυνός συγγενής του Μεσογειακού, καθώς στο humanphenotypes πράγματι έτσι φαίνεται. Επίσης έχει καθόλου πνευματικές ικανότητες?

      Διαγραφή
    3. Μεσογειακοί και Ιρανικοί αποτελούν επιμέρους τύπους του γενικότερου εξελικτικού κλάδου της ανθρωπότητας, που είναι γνωστός ως Caucasoid, ο οποίος είχε αρχικά δολιχοκεφαλία, λεπτορρινία, λεπτοπροσωπία, εξωμορφικότητα, γνωρίσματα που διατηρούν οι δυο αυτοί τύποι μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν κάποιες εξελικτικές διαφορές, όπως ότι οι Μεσογειακοί είναι λιγότερο λεπτοπρόσωποι, οι Ιρανικοί έχουν κυρτή μύτη και διαφορές στο σχήμα των ματιών, κτλ.

      Οι Ιρανικοί δεν έχουν μελετηθεί ιδιαίτερα ως προς τα ψυχικά γνωρίσματα. Πληροφορίες αντλούμε έμμεσα από την εξέταση των λαών κυρίως Ιρανικών, π.χ. Πέρσες. Φαίνεται να έχουν κάποιες πνευματικές ικανότητες, καθώς τους βλέπουμε στην αρχαιότητα να έχουν δημιουργήσει οργανωμένα κράτη, πολιτισμό και να έχουν αφήσει και κάποιο πνευματικό έργο.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είναι ενδιαφέρον, καθώς αμφότεροι είχαν αναπτύξει πολιτισμό, πολύ πριν από τους Δυτικούς. Πάντως δεν είναι γεγονός ότι ο Μεσογειακός τύπος βρίσκεται πιο κοντά στην Ανατολή και την Μεσόγειο παρά στη Δύση? Εγώ προσωπικά το βλέπω καθημερινά αυτό και δεν το λέω ως αρνητικό...

      Διαγραφή
    5. Οι Αρμενοειδείς, μήπως αποτελούν προϊόν μίξεως Αλπικών με Ιρανικών, καθώς έτσι μάλλον φαίνεται. Όμοια περίπτωση με τους βαλτικούς που πιθανότατα υπήρξαν μίξη Νορδικών με Αλπικούς...

      Διαγραφή
    6. Οι αρμενοειδείς είναι όντως αποτέλεσμα μίξης που δεν έχει μάλιστα σταθεροποιηθεί, αλλά όχι όπως το αναφέρεις. Στο σχηματισμό των σημερινών ανατολικών ή βορειο-αφρικανικών αρμενοειδών έχουν συμβάλει κυρίως ο ιρανικός, ο τυπικός διναρικός αλλά κι ένα εξαφανισμένος κλάδος του διναρικού (ασιατικός) και εξω-ευρωπαϊκοί φαινότυποι όπως ο σαχαρικός/οριενταλικός. Στη δύση, έχει αναμιχθεί με όλους τους κλασσικούς Ευρωπαϊκούς τύπους. Παρόλα αυτά, ο αρμενοειδής τύπος, προϋπήρχε των σημερινών εκφάνσεών του.
      Οι βαλτικοί, δεν αποτελούν ενδιάμεσο τύπο του αλπικού και του νορδικού, αλλά κάτι ξεχωριστό που απορρέει από τη συμβολή ευρασιατικών πληθυσμών (Λάπωνες, Σιβήριοι κλπ). Ο λεγόμενος δυτικός βαλτικός, έχει νορδο-κρομανοειδή επιρροή, ενώ οι ανατολικοί βαλτικοί τύποι είτε διναρική, είτε τείνουν προς εκείνο τον παλιότερο σιβηρικό τύπο. Πολλοί διαπιστώνουν συγγένεια μεταξύ βαλτικών και αλπικών, αλλά όλοι συμφωνούν πως υπήρξε σημαντική διάσταση μεταξύ τους που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι αρχικοί πληθυσμοί ήταν απομακρυσμένοι.

      Διαγραφή
  2. Oι Διναρικοί ειδικώς είναι οι κατ'εξοχήν προσαρμοσμένοι σε αντίξοες συνθήκες,με τεράστιες αντοχές.
    Ο σωματότυπος τους είναι κυριολεκτικώς ο ιδανικός για σκληροτράχηλους κυνηγούς πολεμιστές ορεινών δασωδών περιοχών.
    Έχουν άριστη αντίληψη του χώρου σε τέτοιον βαθμό που προσιδιάζει κυριολεκτικώς σε άγριο αρπακτικό παρά σε ανθρώπινο ον.
    Αξιότιμε κύριε διαχειριστά,επί τη ευκαιρία της παρούσης αναρτήσεως και βάσει των εμπεριστατωμένων γνώσεων σας θα μπορούσατε να μου λύσετε την απορία-την οποίαν την έχω χρόνια-επεξηγώντας μου τον λόγο αυτών των μοναδικών αυτών χαρακτηριστικών του Διναρικού φυλετικού τύπου,δηλαδή της ανυπέρβλητης σωματικής αντοχής και της τρομερής αντιλήψεως του χώρου.Όσον αφορά το πρώτο,είναι διαφορετική η κατασκευή του αναπνευστικού συστήματος των Διναρικών? Όσον αφορά το δεύτερο,είναι διαφορετική η κατασκευή του νευρικού συστήματος των Διναρικών?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διευκρίνηση:Το νευρικό σύστημα συνδέεται με την αισθητική ικανότητα του ατόμου,εξ'ου και η ερώτηση μου.
      *των μοναδικών αυτών χαρακτηριστικών(εκ παραδρομής η επανάληψη).

      Διαγραφή
    2. Είναι διαφορετική η νευρολογία μας ως φυλή πράγματι, είμαστε πιο νευρώδεις. Αυτό δεν μας κάνει απαραίτητα καλύτερους ή χειρότερους, απλά έτσι έχει. Κάθετι στη φύση εκπροσωπεί και διαφορετική λειτουργία, όλες στη πραγματικότητα αν το αναλύσουμε στη βάση τους είναι ισάξιες.

      "Υπερέχουν" οι εσωτερικές οντολογικές ισορροπίες-σκοποί των πραγμάτων και όχι του εξωτερικού κόσμου ως αποτελέσματος. Ή και οι δύο είναι ταυτόχρονες. Ούτε το σπαθί ούτε η πένα. Ούτε αρπακτικά, ούτε θύματα και αντιστρόφως. Εξ άλλου οι ρόλοι των φυλών και των κρατών αλλάζουν ανά την ιστορία βάσει σταθερού ρυθμού, ποτέ δεν σπάει η ισορροπία-αρμονία-ειμαρμένη. Χάνει κάτι κερδίζει κάτι άλλο και αντιστρόφως.

      Ούτε ο παρορμητισμός (νευρικότητα) ούτε η υπερβολική εγκράτεια και γενικώς καμία φυσική εκδήλωση δεν δείχνει κάτι το θετικό ή αρνητικό ως προς τη πνευματική ανωτερότητα, που είναι και η πραγματική αξία του ατόμου. Το εξωτερικό μέρος (βιολογία-νευρολογία κλπ) όπως φαίνεται στο μικρόκοσμο υποβαστάζει το σκοπό και αιτία και εσωτερικούς λόγους γεννήσεων των όντων ήδη καθορισμένο στο μακρόκοσμο της ζωής τους απο γέννηση εώς θάνατο. Και εδώ είναι η αιτία που ο φυλετισμός είναι μονόπλευρος, όχι λάθος, αλλά δεν παρουσιάζει το άλλο 50% που έγκειται σε αυτό που ανέφερα.

      Επίσης το νευρικό σύστημα έχει άμεση σχέση με την αισθητική και αισθητηριακή ικανότητα αντίληψης του (φυσικού τε και υπερφυσικού) χώρου και περιβάλλοντος. Κανένα ον δεν είναι ξεχωριστό απο το περιβάλλον και την ισορροπημένη με τα άλλα λειτουργία του που έχει καθορίσει ο μακρόκοσμος του περιβάλλοντος κόσμου που μέρους αποτελεί βάσει σκοπού. Το περιβάλλον καθορίζει το άτομο επίσης και το άτομο πάλι το περιβάλλον.

      Εδώ να σημειωθεί ότι γι' αυτό και κάποιες φαινομενικές νευρολογικές παθήσεις έχουν να κάνουν με την αισθητική και αισθητηριακή αντίληψη του ατόμου ως προς το χώρο-το χρόνο, ή/και τους ερεθισμούς του περιβάλλοντος, ακόμα και το πως επεξεργάζεται διανοητικά αυτά ταυτόχρονα ο εγκέφαλος. Έχει να κάνει και με τη φυλή του ατόμου, αλλά όχι μόνο και όχι κατά κύριο λόγο.

      Όταν "προσβληθεί" το νευρικό σύστημα δημιουργούνται και πολλές "παράξενες" εμπειρίες, όχι λιγότερο ή περισσότερο αληθινές απο ένα κανονικά λειτουργών νευρικό σύστημα, ομοίως έτσι "χτυπιόνται" και κέντρα του εγκεφάλου, όπως το νευρολογικό κέντρο-ο υποθάλαμος.

      Το θέμα όμως είναι ότι αν αυτό προκαλείται απο κάποια ασθένεια όπως π.χ. η νευροσύφιλη (που λέγεται ότι είχαν πολλές μορφές της ιστορίας που ασχολήθηκαν με τη θρησκεία) με θετικά sideeffects και δεν το γνωρίζει το άτομο μπορεί να καταλήξει σε πολύ άσχημη κατάσταση δυστυχώς απο κάθε απόψεως και δεν θα μείνουν τα θετικά sideeffects, ενώ -γίνεται να μείνουν μόνο αυτά και να διορθωθούν όποια άλλα αρνητικά sideeffects-. [άσχετο λίγο με το ερώτημα αλλά ως απόδειξη της λειτουργίας του νευρικού συστήματος ως προς το χώρο κλπ]

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ Διναρικέ φίλε για τις ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες πληροφορίες.Από τέτοιες τοποθετήσεις αλλά κυρίως από Μεγάλες Μορφές όπως ο Nikola Tesla και ο Eugen Fischer αποδεικνύεται ότι οι Διναρικοί μεταξύ όλων των άλλων είναι και οξυδερκείς όχι μόνον ως δεινοί ευπροσάρμοστοι πολεμιστές που είναι αλλά και γενικώς.

      Διαγραφή
    4. Θα περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την απάντηση του αξιότιμου κυρίου διαχειριστή στο ερώτημα που έθεσα.

      Διαγραφή
    5. Η σωματική αντοχή του Διναρικού οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Το γεγονός ότι αντέχουν με ελάχιστη τροφή, σημαίνει ότι στην ανθεκτικότητά τους συμβάλλει όλος ο μεταβολισμός. Το ίδιο ισχύει και για το γεγονός ότι δεν κουράζονται εύκολα υπό σκληρές συνθήκες. Δεν αποκλείεται να υπάρχει ειδική διαμόρφωση του αναπνευστικού συστήματος, αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί.

      Η αντίληψη του χώρου είναι λογικό να βασίζεται στο νευρικό σύστημα, εφόσον αυτό συνδέεται με τα αισθητήρια όργανα, τον εγκέφαλο, κτλ. Είναι κάτι σαν ταυτολογία. Ως προς τα βαθύτερα αίτια της διαμόρφωσης του νευρικού συστήματος στους Διναρικούς, ούτε σε επιφανειακό επίπεδο δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε, με τις σημερινές γνώσεις.

      Εν γένει, σε όλα αυτά τα ζητήματα υπάρχει δυσκολία να φτάσουμε σε περαιτέρω συμπεράσματα, καθώς οι φυλετικές διαφορές στην φυσιολογία δεν έχουν μελετηθεί σχεδόν καθόλου, πόσω μάλλον σε επίπεδο επιμέρους φυλετικών τύπων.

      Διαγραφή
    6. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ,συνεχίστε την εξαιρετική εργασία σας.

      Διαγραφή
    7. Το ποιός λέει μπούρδες και μάλιστα ολκής άσε καλύτερα να το κρίνουν οι συνσχολιαστές.Άμα εσύ δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις αυτό είναι πρωτίστως δικό σου πρόβλημα.Κανείς δεν αναφέρθηκε σε κανενός είδους δημιουργίας πολιτισμού.Προφανώς εννοείται ότι ο Διναρικός φυλετικός τύπος κατά μέσον όρο υστερεί σε αυτόν τον τομέα άλλων Ευρωπα΄ι΄κών φυλετικών τύπων,παραδείγματος χάριν του Μεσογειακού.
      Αναφερόμαστε στην ανάγκη για τόλμη,ενεργητικότητα,σκληρότητα,φανατισμό,αποφασιστικότητα,αγωνιστικότητα,επιθετικότητα,αθλητική κατατομή,ανδροπρέπεια,αγριότητα,ανθεκτικότητα,επαναστατικότητα,αντιδραστικότητα,δύναμη,ανυπέρβλητη αντοχή,πολεμικότητα,πολεμική οξυδέρκεια,πονηριά,προσαρμοστικότητα στο περιβάλλον,κινητικότητα,άριστη αντίληψη του χώρου,ικανότητα προσανατολισμού,πρωτόγονα ένστικτα αρπακτικού,κυριαρχική ανδροκρατική αρσενική συμπεριφορά,προκλητικότητα,στυγνότητα,φύσει αμείλικτο χαρακτήρα,φύσει αιμοβόρο χαρακτήρα,εγωισμό,ισχυρογνωμοσύνη,οικειότητα με τον θάνατο,ηρωική στωικότητα,φύσει ανελέητο χαρακτήρα,φύσει αιμοδιψή χαρακτήρα,εκδικητικότητα,πλήρης έλλειψη ανεκτικότητας,μνησικακία,ακόμη και σαδισμό αν θες,με μία λέξη:Διναρικότητα.

      Διαγραφή
    8. *κανενός είδους δημιουργία πολιτισμού(εκ παραδρομής το λάθος).

      Διαγραφή
    9. Όλα στη φύση είναι 50-50, κερδίζει κάπου χάνει κάπου αλλού πάντα ο οιοσδήποτε όσων αφορά το οποιοδήποτε παράδειγμα χαρακτηριστικών.

      Έλλειψη ανεκτικότητας στο αρνητικό - Έλλειψη ανεκτικότητας στο θετικό (πράγμα φύσιν αρνητικό)

      Υγιής Φανατισμός - Άγνοια (και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα)

      Αίσθημα λύτρωσης τιμής (μέσω εκδικητικότητος) - εκδικητικότητα που ξεφεύγει και παρασέρνει και κόσμου που δε φταίει (ή υπερ-εκδικητικότητα)/Μικροπρέπεια κλπ

      Αλήθεια πως και χώρες όπως η υποτίθεται πλειοψηφικά διναρική Αλβανία (και με άλλους φυλετικούς τύπους) γεμάτη στα ως άνω χαρακτηριστικά στο σύνολο τους, ήταν στα 4 στους Τούρκους (Αρμενοειδείς-Μεσογειακούς-Διναρικούς κλπ) ενώ... "κοσμικοί" μεσογειακοί όπως ο Μακρυγιάννης, ο Νικηταράς, ο Διάκος (άντε διναρο-μεσογειακός), οι Μαυρομιχαλαίοι, Καραϊσκάκης, Παπαφλέσσας (με προσωασιατικό στίγμα), Κανάρης, η Μαντώ και τόσοι άλλοι πετσόκοβαν προδοτικούς μεσογειακούς-διναρικούς (Ελληνικούς ή Αλβανικούς ή και Τουρκικούς ανεξαρτήτως) και Τουρκικούς αρμενοειδείς (και Αλβανικούς κατ' εμέ λόγω ύπαρξης τους απο πιο πριν στην Αλβανία) κώλους;

      Πότε θα γίνει ένα άρθρο που θα πει την αλήθεια ότι οι περισσότεροι αγωνιστές της επανάστασης ήταν παλαιοελλαδίτες μεσογειακοί και σε αυτούς οφείλεται κατ' ουσίαν η απελευθέρωση Βαλκανίων και Ευρώπης απο τους Τούρκους (και στο Βυζάντιο οι μάχες που δόθηκαν και ειδικά επί Ηρακλείου, αλλά ακόμα και το 1453 ασχέτως αν χάθηκε ήταν πλειοψηφικά απο μεσογειακές στρατιές απ' ότι δείχνουν τα πράγματα, ακόμα και εν μέρει στη πλευρά των Τούρκων);;;

      Μήπως έχει παρεισφρήσει πολύ έντονα η αριστερίστικη/σιωνιστική προπαγάνδα ενοχικού βομβαρδισμού εκ μέρους συμπλεγματικών απέναντι στη πραγματικότητα των μεσογειακών και ένστικτα κατωτερότητος;;; Μήπως ο εκφυλισμός τους διαφέρει απο τους άλλους ή είναι μεγαλύτερος των βορειοευρωπαίων;;; Μήπως τα έθνη φύσιν δεν παρακμάζουν και λόγω των αλλαγών που επιφέρει η ροή του χρόνου;;; Μήπως ο εκφυλισμός της Ευρώπης αποτελεί και ταυτοχρόνως εν μέρει αυτοεκπληρούμενη προφητεία λόγω απόλυτου ιδεολογικού πολέμου και ψυχολογικού τρόμου και άρνησης της ταυτότητος-υπόστασης του άλλου μέσω αλλαγής-άρνησης της ιστορίας;;;

      Αυτά τα γράφω παρεπιμπτόντως ως διναρομεσογειακός (τίμιος αλλά εκδικητικός κλπ στα πραγματικά συνειδητά σφάλματα) και μισώ πραγματικά το διναρικό χαρακτήρα, είναι ότι πιο ελλεεινό, μονόπλευρο, άχρηστο και ελεεινό έχει να δείξει η φύση, ποτέ καθαρός διναρικός (εκτός περιπτώσεων) δεν βγαίνει ολοκληρωμένος ως άνθρωπος.

      Προτιμώ το Νίκολα Τέσλα, ως αυτάρκη διναρικό(-Ποντικό μεσογειακό) με πραγματική προσφορά στην ιστορία απ' τον οποιοδήποτε διναρικό χωρικό κατσαπλιά λύνει τα προβλήματα που εν μέρει δημιουργεί και η 'ίδια του η φύση. Μηδέν πολιτισμική δημιουργία ο Διναρικός τύπος κατα τ' άλλα.

      Διαγραφή
    10. *κόσμο, *ελεεινό (διπλή αναφορά), *που λύνει [εκ παραδρομής τα λάθη]

      Διαγραφή
    11. ΑΜΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΥΣ...ΔΙΝΑΡΙΚΟΥΣ-ΚΑΙ ΤΟΥΣ (Β)ΡΩΜΙΟΥΣ...ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ- ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑΝ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟ.
      ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.

      Διαγραφή
    12. Εγώ υποστηρίζω ότι οι Αλβανοί είναι μπάσταρδη μίξη Διναρικών-Αλπικών-Αρμενοειδών-Οριενταλίδων-Τουρανικών με Διναρικούς σε μειοψηφία, αλλά έχουν έντονο το Διναρικό στίγμα ως φυλή. Στην Αλβανία η επιμειξία είναι απείρως χειρότερη απ' ότι στην Ελλάδα. Τουρκαλβανοί όπως το 'πες. Και φέρουν πολλά απο τα παραπάνω ψυχικά γνωρίσματα, και οι Διναρικοί αλβανοί και άλλοι Διναρικοί, αλλά και μη-Διναρικοί. Δεν τα παρέθεσα ως θετικά ως είδες - αλλά τουναντίον. Γι' αυτό και εν αντιθέσει με ότι λέγεται δεν δεν προέβαλλαν πέραν του Σκεντέρμπεη (που του αντιτέθηκαν οι περισσότεροι) αντίσταση στους Τούρκους. Έχει υποεκτιμηθεί τρομερά το ποσοστό μεσογειακών στην Επανάσταση όταν οι περισσότεροι ήρωες της Επανάστασης είναι Μεσογειακοί Έλληνες. Επίσης θεωρώ ότι το φυλετικό πρόβλημα στην Ελλάδα που έχει πήξει στους γυφτο-αρμενοειδείς και οριενταλίδες εντοπίζεται κυρίως στη πρωτεύουσα (όπως και στη "συμπρωτεύουσα" - ακόμα χειρότερα εκεί δε), η οποία και ειδικά ως προς τις νέες γενεές έχει και εμφανές ποσοστό μεσογειακών. Δυστυχώς άνω του 50% τουλάχιστον του πληθυσμού σήμερα στην Ελλάδα είναι μπασταρδεμένο ή εξ ολοκλήρου αλλογενές. Όμως κατά τη Τουρκοκρατία το μεσογειακό στοιχείο ήταν ακόμα εντονότερο ενδεχομένως. Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες δηλαδή.

      Διαγραφή
    13. Ο οποίος Ήρωας Γεώργιος Καστριώτης υπήρξε Διναρικός ΈλληνοΣέρβος και όχι μπάσταρδος τουρκαλβανός.

      Διαγραφή
  3. ΟΙ ΔΙΝΑΡΙΚΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ Η ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΕΡΗ ΥΠΟ-ΦΥΛΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΚΦΥΛΙΣΤΕΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ. ΚΡΟΜΑΝΟΕΙΔΕΙΣ, ΝΟΡΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΤΑ ΧΑΣΑΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ. ΤΑ ΔΙΝΑΡΙΚΑ ΕΘΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ. ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΠΝΟΥ, ΦΑΓΗΤΟΥ, ΝΕΡΟΥ, ΣΤΟ ΚΡΥΟ, ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΕΥΡΟ, ΟΞΥΔΕΡΚΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ, ΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΛΕΠΤΗ ΚΡΑΣΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι αυτός που έθεσε το ερώτημα στον αξιότιμο κύριο διαχειριστή,συμφωνώ με την επισήμανση σου Διναρικέ(?) φίλε,οι Διναρικοί είναι η μόνη ελπίδα του Λευκού Ανθρώπου,οι άλλοι-όλοι ανεξαιρέτως-το έχουν χάσει το παιχνίδι,οι μπούληδες Αλπικοί,οι ρομποτικοί Νορδικοί-οι οποίοι αποδείχθηκαν εν τέλει χειρότεροι μαζάνθρωποι ακόμη και από τους χοντροκώληδες Αλπικούς(λόγω του ρομποτικού τους χαρακτήρα),η Νορδική φυλή πλέον είναι τελείως ευνουχισμένη,ίσως θα έπρεπε ακόμη και να διαγραφεί πλέον από τον κατάλογο των Ευρωπα'ι'κών φυλών-οι πανηλίθιοι-με IQ ποντικιού-Κρομανοείδεις-οι οποίοι ούτως ή άλλως ανέκαθεν ήταν ιστορικώς ανύπαρκτοι-οι φλώροι Μεσογειακοί(και το λέω αυτό όντας κατά το πλείστον Μεσογειακός ο ίδιος)οι οποίοι είναι μπασταρδεμένοι με τα γυφτομογγολοείδη της νότιας Αμερικής λόγω της ''ευαισθησίας'' τους και αυτό άνευ αντιρατσισμού-δεν υπήρχε ακόμη τότε-και την ίδια ώρα που οι Νορδικοί-και οι Ατλαντοείδεις-άποικοι της βόρειας Αμερικής τα εξολόθρευσαν όλα-οι Νορδικοί είναι αναλόγως πως θα τους κουρδίσεις,σαν καλά ρομποτάκια που είναι,αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που τώρα που τους κούρδισαν διαφορετικά οι εβραίοι στην Σουηδία απαγορεύουν στους ''άντρες'' δια νόμου να ουρούν όρθιοι(...) και οι μισές Νορδικές γυναίκες παγκοσμίως έχουν ως αγαπημένο άθλημα την...κτηνοβασία,την οποίαν την εξασκούν με ιδιαίτερο ζήλο-οι οποίοι Μεσογειακοί είναι ότι πρέπει για να κάνουν καντάδες και παρέα σε κοριτσάκια και να γράφουν ερωτικά ποιήματα(και αυτό προσόν είναι,αλλά εν προκειμένω δεν αρκεί)-οι ΝορδικοΜεσογειακοί Ατλαντοειδείς,που σαν ενδιάμεσο στάδιο που είναι μεταξύ Μεσογειακών και Νορδικών κάπου τους πήρε η μπάλα και αυτούς.Τέλος,όποιος πάσχει από οξυτάτη νοητική υστέρηση ας περιμένει να τον σώσουν οι...''προφητείες'' του γέροντα παστίτσιου και του γέροντα παπουλάκου με τα ''ξανθά γένη'' των μοιρολατρικών Βαλτικών ζώων με τα πληβειακά δουλικά ένστικτα,τα οποία παρεμπιπτόντως είναι και τίγκα στο τουρκομογγολικό αίμα.
      Ο Διναρικός Άριος Έυρωπα'ι'κός φυλετικός τύπος είναι ο μόνος-ούτως εχόντων των πραγμάτων-ο οποίος δύναται να δώσει πνοή αναγεννήσεως στον Λευκό Άνθρωπο,ο οποίος ψυχορραγεί.

      Διαγραφή
    2. Μπούρδες ολκής. Οι διναρικοί έχουν εντελώς διαφορετική προέλευση με τους άλλους Ευρωπαϊκούς φαινότυπους, είτε δολιχοκέφαλους είτε βραχυκέφαλους. Η "κοιτίδα" τους είναι κάπου στην εγγύτερη ανατολή, κι η έλευσή τους στην Ευρώπη έγινε σε δύο-τρία στάδια: ένα μέσω Αφρικής (ναι, μέσω Αφρικής) στην Ιβηρική από όπου κατόπιν απλώθηκαν σε όλη την μεσολιθική Ευρώπη (ονομάζονται beaker bell folk), ένα δεύτερο ως νεολιθικοί μετανάστες διναρο-μεσογειακοί και τέλος κατευθείαν από τον Καύκασο λίγο πριν την εποχή του Χαλκού.
      Η πλήρης ενσωμάτωσή τους στον λεγόμενο Ευρωπαϊκό κορμό, έγινε αμέσως μετά την εισβολή προς τα δυτικά των πληθυσμών που ήταν φορείς των ινδο-ευρωπαϊκών γλώσσων. Γι' αυτό και δεν έχουν σταθερό φαινότυπο, αλλά διαφέρουν όταν τείνουν μεταξύ μεσογειακών, νορδικών ακόμα και αλπικών.
      Έχουν πολλά προτερήματα, όπως και πολλές προσωπικότητες έχουν αυτό τον φαινότυπο. Αλλά καλό θα είναι να μην υπερβάλλετε γιατί αφενός ο συνολικός πληθυσμός τους είναι εξαιρετικά μικρός εν συγκρίσει με τους υπολοίπους. Αφετέρου, οι διναρικοί δεν έχουν σχηματίσει ποτέ στην ιστορία τον δικό τους πολιτισμό, αυτόν στον οποίο πρωταγωνιστούν οι ίδιοι, πράγμα που τα λέει όλα. Η εποχή της ακμής τους είχε προσδεθεί με τους μεσογειακούς, με τους οποίους δείχνουν αρκετά μεγάλη συμβατότητα.

      Διαγραφή
    3. Έχεις δίκιο σε όλα όσα λες, αυτό αποδεικνύουν ιστορικά και ανθρωπολογικά δεδομένα.

      Διαγραφή
    4. Τι να το κάνει και να κερδίσει την "στρατιωτική" μάχη ο επίσης απείθαρχος Διναρικός και να χάσει την ηθική ή ότι άλλο μετά, όπως όταν εν μέσω της επανάστασης του 21' αυτοί (και άλλοι φυλετικοί τύποι) κάναν το μεγαλύτερο κακό επειδή πολεμούσαν μεταξύ τους!!! Τι πολιτισμό και επι ποιας βάσης να αναπτύξει μετά δίχως άλλους φυλετικούς τύπους; Δεν γίνεται. Είδαμε και Αυστρία/Ιταλία/Βαλκάνια τι έχουν να δείξουν απο αντιδραστικότητα Διναρικών (πλην εξαιρέσεων ή/και όταν είναι προς όφελος τους και όχι πραγματικό πολιτισμικό και εθνικό όφελος ως προς το σύνολο των εθνών τους).

      Διαγραφή
  4. Αν και δεν είναι σωστό να υπάρχουν εσωτερικές έριδες εντούτοις θα πω τούτο, όλοι πήγαμε φαντάροι και βγάλαμε συμπεράσματα βλέποντας και κρίνοντας στρατιώτες από κάθε περιοχή της Ελλάδος, τί μας λει η πραγματκότητα που είδαν τα μάτια μας; Έχουν όλες οι περιοχές την ίδια αναλογία μεταξύ ωραίων, χαρισματικών ανθρώπων και τσογλανιών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202885261120480&set=t.1470882353&type=3&src=https%3A%2F%2Fscontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net%2Fhphotos-xpf1%2Ft31.0-8%2F10443041_10202885261120480_133137882664257898_o.jpg&smallsrc=https%3A%2F%2Fscontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net%2Fhphotos-xfp1%2Fv%2Ft1.0-9%2F1902830_10202885261120480_133137882664257898_n.jpg%3Foh%3D109e4acd7966d258cc4485beadadcf87%26oe%3D56BAB24D&size=960%2C1280

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλπικός με κάποιο έντονο το Κρομανοειδές υπόστρωμα. Μεσο-ενδομορφικός με έντονα τα ζυγωματικά, ελαφρώς εξέχοντα τα υπερόφρυα τόξα και σχετικά βαριά βλέφαρα. Παρατηρείται μεσο-βραχυκεφαλία από τη δεύτερη εικόνα στο προφίλ του εικονιζομένου, ενώ είναι και μεσόρινος.

      Διαγραφή
  6. ιστολογιο θελω να σου στειλω καποιες φωτο για να μου πεις τι ειναι φυλετικα...πως γινεται αν γινεται βεβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεξιά στη σελίδα υπάρχει ενότητα Επικοινωνία με το mail.

      Διαγραφή
  7. Θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον το αρθρο σας.. αλλα χωρίς την αναφορά στο σωματότυπο των "πρώτων ευρωπαίων" Neanderthal δεν αξιζει και πολλά..επίσης μην ξεχνάτε ότι οι κτηνοτρόφοι γεωργοί ξεκίνησαν από την μέση ανατολή και από την Μεσόγειο εξαπλώθηκαν και "κατέκτησαν" όλη την ευρώπη σιγά σιγά..!

    Ερασιτέχνης Ερευνητής εξελικτικής ανθρωπολογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δεν φέρουν καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών τους.